Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 19-11-18 in alle secties tonen

 1. 9 punten
  Maverick

  Maverick

  Zo nu en dan maak ik voor mijzelf de balans op nu ik niet meer drink. Ik ben veranderd in de afgelopen jaren, dat merk ik zelf en dat merken anderen. Ik vind dat ik rustiger ben geworden, meer zelfvertrouwen heb gekregen en geef mede daardoor, eerder aan of ik iets wil of juist niet. Soms is dat confronterend voor anderen maar ook voor mijzelf. Doordat ik ben veranderd “dwingt” het anderen ook om anders te reageren en dat is wennen geweest voor beide partijen en soms is dat nog. Sommige uit mij omgeving vinden mij saaier geworden, stiller, meer op mezelf, ik voer niet meer de boventoon, ben niet meer echt de gangmaker maar meer de figurant geworden. Sommige vragen zich af of ik wel gelukkig ben nu ik niet meer drink, voor hen lijkt mijn verandering niet goed uit te pakken, denken ze. En niets is minder waar, ik denk dat ik veel meer ben veranderd naar wie ik eigenlijk echt ben. Ik ben helemaal niet zo luidruchtig en zo’n gangmaker, alleen als ik dronk. Ik leef nu veel meer in rust, reinheid en regelmaat. Ik sta op tijd op, ga op tijd naar bed, eet op gezette tijden en mijn werk laat ik bewust einde dag op kantoor en ben ook niet meer bereikbaar, morgen weer een dag. Het bevalt mij eigenlijk prima zo, ik wil me niet meer anders voor doen, het geeft mij de broodnodige rust in mijn toch wel drukke brein. En als het rustig is in mijn hoofd dan is er ook geen verdoving nodig denk ik dan maar.
 2. 8 punten
  Paardenbloem

  Lotgevallen & strapatsen

  Dank bumperjim, die richting zie ik ook. Helaas is stap 1 nog steeds niet genomen (ga terug), maar ik blijf hopen dat hij vandaag naar huis komt.
 3. 8 punten
  Jan1000

  Jaarpact, voor gevorderden

  Bedankt voor de felicitaties. Zo moeilijk als de eerste dag was, zo makkelijk is het nu om weer een dag nuchter te zijn, alweer 8 jaar! Ik ben blij dat het drinken gestopt is en het voelt nu niet meer als een prestatie waar ik veel voor moet laten. Maar ik hou het wel altijd in de gaten. Stom voorbeeld, maar biefstuk met rode wijnsaus doen bij mij de haren rijzen, iedere kleine verleiding ga ik uit de weg. Niet dat ik dan gelijk overstag ga, zeker niet, maar het past niet meer in mijn systeem. Na een maand begint het niet drinken in je systeem te komen en na drie maanden wordt het meer gewoon. Daar ligt dan ook gelijk het gevaar, een terugval is zo gemaakt, ook na jaren. Ik wil niet meer terug en ook niet vooruit, ik wil vandaag! Vol genieten van de dag. Geen tijd verliezen aan spijt, berouw of schaamte om mijn dronken gedrag. Maar sterk in mijzelf, ik weet wat ik niet wil en dat brengt mij dichter bij wat ik wel wil. Succes allen hier. En Isabeau, snel weer opstaan en weer door is belangrijker dan vallen
 4. 7 punten
  Smaragd

  Dinsdag 19 November 2019

  Nog wel iets liefs om te delen voordat ik ga slapen. Een lieve overduidelijk dementerende zorgvrager(91), al verblijft zij op een somatische open afdeling. Spoed opname, thuissituatie onhoudbaar. Ook bij ons, zeer onrustig volgens de avonddienst(overdracht). Mw wilde weg, uit het raam springen. Heel nerveus/bang/angst.Had in de thuissituatie al nachten niet geslapen, de thuiszorg aangevallen etc. Ik stelde mij voor met mijn echte naam natuurlijk. Haar man had dezelfde naam. Dat vond ze al heel fijn bemerkte ik. Uiteindelijk dacht zij dat ik haar man was. Ze was er compleet van overtuigd. Ik speel dat natuurlijk mee, ga erin mee, belevingsgerichte zorg, voel dat meteen aan. Ze wilde alleen gaan slapen/althans in dat bed liggen als ik in een stoel naast haar ging zitten en haar hand zou gaan vasthouden. Dat deed haar man vroeger ook als ze heel gespannen was. Ik ging in de stoel naast haar bed zitten en ze hield mijn hand vast. En maar praten over "ons" hoe het was en zo fijn dat we na zoveel jaren nog samen waren(haar echtgenoot was al 3 jaar geleden overleden). Ik hoefde alleen maar ja te zeggen en bevestigend erin zijn. Ze gaf aan nu wel in dat rot bed te blijven liggen zolang ik ook de hele nacht bleef(kan natuurlijk niet maar goed) Na 10 minuten viel ze diep in slaap. Heel voorzichtig mijn hand weghalende en de kamer uit geslopen. Natuurlijk meerdere malen stil gecontroleerd en ze bleef slapen. Met een tevreden gevoel verliet ik mijn werk. Daar doe ik het ook voor. Nu zelf echt slapen. Mag nog een aantal nachten.
 5. 7 punten
  Jan1000

  Wie missen we al een tijdje?

  Het gaat goed met mij Nancy, dank je! Geen uitzaaiingen, op krachten aan het komen (vermoeidheid) en mentaal oke. Ben weinig op de het forum, maar kijk nog wel af en toe. De twee draadjes die ik heb opgestart hebben nu een mooi eigen leven, kilokiller en jaarpact. Dus die bezoek ik soms. Warme groet, Jan
 6. 7 punten
  Jopie

  Jopie

  De spanning zakt, de stilte en ruimte van deze landen begint zijn werk te doen: ik "open" eindelijk een beetje. Eerste paar struuntochten gemaakt, misselijk van angst, maar toch gedaan: je moet erdoorheen, wil je het meemaken. Langs een wild stromende zalmrivier over een zeer smal glad en schuin modderpaadje, een berg af (en op) ovrr grote gladde ronde rotsblokken... Kleine tochtjes nog maar, wandelend, niet rennend, maar het "alleen maar ervaren", de lichtheid, het verliezen van onzinnige rationele zorgen, het zien van details op je pad... weer vrij kunnen ademen.... Het was er! Huilen bij de aanblik van de eerste fjord met zijn spiegelgladde kristalheldere water en de voor scandinavie noorwegen zo kenmerkende rotswanden en kale rotseinlandjes bij de kust. "ja, dit was wat ik zocht" Er zijn momenten dat ik in 1 ruk naar "huis" wil rijden. Dat is de angst. Het kost energie dit. Maar wat voel ik me hier ook "thuis". Hele kleine stapjes, niet te ver de rimboe in zolang ik dat niet durf, niet te zeer "ongepland" gaan rijden, als dat me nog niet veilig lijkt. Af en toe gewoon even een echte camping, met douche, stroom, brood en mensen. En vooral, echt vooral: durven stoppen en blijven waar t mooi en goed is, of soms alleen maar omdat de zon even schijnt, in plaats van maar doorrijden vanuit de vreemde gedachte dat je bestemming in de verte al vaststond. Mijn brooddeeg staat in een zwarte zak in de zon te rijzen. Ik zit in mijn deur met koffie en kijk uit over een rotsig groen dal. Niemand anders hier. Ik ben alleen, zeer regelmatig ook eenzaam. Zeker nog niet "vrolijk". En toch is het goed zo. Helemaal goed.
 7. 7 punten
  Bor

  Di 23 juli 2019

  Zal ik jullie eens wat vertellen? Ik kreeg net telefoon, mijn dochter.. Ze heeft een job en een huis! God ik kan wel janken, zo blij. Eindelijk,eindelijk..
 8. 7 punten
  huttula

  Jaarpact, voor gevorderden

  Bedankt allen...ik zou het bijna vergeten.Zou het dan toch echt gebeuren...de belangrijke dag vergeten. Op het forum word je er gelukkig aan herrinnert Vergeten dat ik en alcohol niet samen gaan dat is nog niet uit mijn systeem.De verslavingsgevoeligheid zal altijd blijven dat merk ik aan meerdere dingen.Alles wat niet mag dat trekt. Gewoon een voorbeeld medicatie en grapefruit...staat er op het doosje medicatie dat dit niet mag en wat moet ik grapefruit ontzettende trek en drang naar grapefruit. Hoge bloeddruk medicatie ontzettende drang naar salmiak...zwart.wit poeder uit potjes Positieve benadering werkt bij mij het beste..ik mag. Nog steeds goede pijnlijke gesprekken met psych..telkens kom ik verder en ontdek ik meer van mezelf..de mens..de wereld Alles of niets type met de grote vraag voldoet voldaan als je voldaan niet kent. Soms iets minder afvragen zou denk ik fijn zijn maar ja ik ging voor alles en zelfs dat weer ik niet. Wat zou ik geweest zijn met een goede basis en ontwikkeling laat me nog niet los..gelukkig maar. Mijn ontdekkingsreis gaat door
 9. 7 punten
  Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Dag 59 Vanmorgen eerste gesprek met mijn psycholoog gehad. Ook voor het eerst dat ik een gesprek heb met een psycholoog. Voor zover ik mij kan herinneren. Op de intake na dan. Ik heb voor het gevoel niets en niemand meer nodig om niet meer te drinken. Mijn leven krijgt opnieuw vorm, ik vind het prima. Prima? Ik vind het eigenlijk geweldig! Vanmiddag is iets gelukt waar ik eigenlijk wel een beetje tegenop zag, dat voelt dus erg goed. Ook zonder bier! Ik ben erg druk, vooral met (nieuw) werk. Ik pak dingen aan, bij twijfel ga ik door ipv uitstellen, biertje pakken en niet meer aan denken. Maar goed, ik fietste vanmorgen toch vrolijk door de stad na dat gesprek met de psychiater. Het lijkt me dan wel niet nodig, ik vind het ook niet vervelend. En ik hou de mogelijkheid open nog eens wat over mezelf te leren wat ik nog niet kende. Dat is al wel vaker gebeurd de laatste weken. Vanavond naar de AA, ga ik af en toe heen. Ik weet niet goed waarom, maar ook dat vind ik niet vervelend. En ik heb er de tijd voor, want op de bank met bier, achter de computer met wijn, het hoeft niet meer! Ik voel, ook met het mooie weer, nog steeds geen vervelende drang om te drinken. Ziet er best lekker uit, zo'n biertje, maar ik wil het niet. Morgenavond weer een feestje, leuk! En als ik klaar ben ga ik lekker naar huis . Fit, zaterdag fris weer op... Ik zit vol energie en maak van alles mee, geen enkel probleem om nuchter met vrienden en bekenden te kletsen. Heb er zelfs zin in. Ik snap niet waarom ik zo lang ben blijven drinken, ik ben een beetje bang voor de ommekeer, maar die komt maar niet.
 10. 6 punten
  Myle

  ZATERDAG 14-9-2019

  Ik werd vanmorgen om half 11 gebeld door mijn pleegmoeder dat ze als verrassing over 10 minuten bij me zou zijn. Ik lag nog even uit te slapen. Snel kleren aangedaan en daarna heerlijk een dagje geshopt, koffie gedronken, fijn gepraat en 's avonds uit eten geweest. Daarna nog even naar de AH om een voorraad boodschappen in te slaan. We waren pas om half9 terug. Wat een super gezellige dag en zo fijn dat dit kon, omdat ik geen kater had. Eerder zou dit gewoon onmogelijk zijn geweest. Nu wel moe, maar op een goede manier.
 11. 6 punten
  Sandro

  Donderdag 12 september 2019

  Zondag trouwens 10 km hardlopen. Gelukkig start ik net iets voor 14 uur
 12. 6 punten
  muurbloempje

  Onze huiskamer 6-2-2019

  Goede middag allemaal! ik heb gewoon voor het eerst in maanden in totaal 8uur geslapen wel afgebroken, maar ik heb me in geen tijden zo fijn gevoeld! zit nu op mijn 6e nacht zonder lorazepam.
 13. 5 punten
  Jopie

  Even voorstellen Myle

  ... en ook, zoals jij eigenlijk al zo mooi schrijft: een proces dat heel anders is dan de complimenten of aandacht van anderen. Je merkt ineens zelf dat het voor jou zelf fijner, rustiger, prettiger etc etc etc is. Steviger fundament is er niet! Complimenten kunnen, en dat is iets wat ieder voor zichzelf moet bepalen, je heel klein houden, in alle opzichten. Sterker nog, ze kunnen de machtsverhoudingen in stand houden, ook de interne in je kop. Schaamte en complimenten: externe prikkels, geen interne. Waarbij, in mijn beleving, complimenten de meest onderschatte kleinhouders zijn. Drugs pur sang.
 14. 5 punten
  niks

  Zaterdag 2 november 2019

  Goedemorgen! Besloten om hier nu elke dag te komen, op het dagpact en 's avonds me droog afmelden. Als ik het moeilijk heb, hier heen te komen en om hulp vragen. Zo dat staat er maar! Weer hartstikke mis gegaan de afgelopen week. Zelfs mij een dag ziek moeten melden, vanwege een kater. Het moet nu maar eens klaar zijn, gewoon niks, helemaal niets. Nog een week en dan kan ik in mijn huisje. De hectiek en drukte hier worden me teveel. Eindelijk de rust, maar ook het gevaar om te gaan drinken ben ik bang. Gelukkig ook wel wat kunnen doen de afgelopen week. Heb bijna een complete inboedel over kunnen nemen van iemand. Hij gaat samen wonen met zijn vriendin. Bank, eethoek, wasmachine, koelkast en kookplaat, wat tafeltjes en kastjes, kledingkast, lampen enz. Kom er een heel eind mee. Bijna niet gebruikt, hij was altijd al bij zijn vriendin. Echt een gelukje dus, voor weinig geld. Verder zelf al heel wat verzameld. Van mijn ouders mag ik een nieuw bed uitzoeken, met dekbed, beddengoed. Dus gaan met de banaan. Het voelt dubbel, de angst is ook aanwezig. Ga ik het redden? (zonder drank) Gisteren zei ik tegen iemand: ik ga het proberen, maar dat is al niet de juiste instelling. Ik ga het doen! Nieuwe start, mijn eigen plekje. Niet bang zijn voor wie er nu weer langs komt. Niet bang zijn om fouten te maken en klappen ontvangen. Ik ga er voor, maar denk wel dat ik jullie hulp soms nodig ben. Dat begint bij mezelf, elke dag hier komen. Hulp vragen als het nodig is. Voor nu wens ik jullie een fijne zaterdag toe! Dagpact Niks
 15. 5 punten
  Etty

  Donderdag 12 september 2019

  Misschien is het goed om juist wel terug te lezen. Want anders blijft het verhaal in je hoofd hangen dat je iets ergs gedaan zou hebben waardoor je het verdient om verguisd te worden. Of misschien wel: met het gevoel blijft zitten dat je verguisd wordt. Wat je hier zegt klinkt voor mij zo herkenbaar, en was een vast onderdeel van drinken. Altijd opstaan met schuld en schaamtegevoelens, en dan de confrontatie met de mensen die er bij waren en die niet aan het drinken waren. Als zij deden alsof er niets was gebeurd, dan was ik opgelucht en ebden de gevoelens weg, maar als er ook maar iets was wat ze zeiden of deden dat refereerde aan mijn drankgebruik, (punthoofd zeker? was erg gezellig hè?) dan ging het mis in mijn hoofd. Een vreselijke schaamte, en enorme behoefte aan bevestiging. Wat ik van mezelf laat zien, als ik daar de controle over kwijt ben, dan heb ik mezelf daar toestemming voor gegeven. Dan ben ik aan het dansen in een omgeving waar niemand op elkaar let. Of deel ik mijn ervaringen met mensen waarvan ik denk aan te voelen dat ze de woorden kunnen waarderen of kunnen dealen met mijn heftige emoties. Met drank heb ik niet die gelegenheid, van toestemming, en de volgende dag is het altijd de vraag wat ik van mezelf heb laten zien of niet. Zonder drank heb ik meestal de controle over waar ik me kwetsbaar opstel, en die controle is ooit zo belangrijk voor me geworden, dat als ik hem niet heb, dit heel onveilig voelt voor mij. Drinken is daarom heel onveilig, ergens, als je veel last van schaamte hebt. Je kunt best met onveiligheid spelen, oefenen, maar dit is wel heel erg * met je afweergeschut. Overdag de goede kant van jezelf tonen, de meid die alles onder controle heeft, niet zeurt, haar eigen broek op kan houden. En dan komt oiv drank de behoeftigheid naar boven die ik overdag zo graag verborgen houd. Waar ik me eigenlijk voor schaam. Die anderen niet mogen zien. Ik gooit die controle elke keer onder de bus als ik drink. Nuchter meer de teugels laten vieren, controle loslaten, werken met de schaamte,is voor mij belangrijk geworden. Zodat ik geen alcohol nodig heb om me vrijer te voelen. Ik ben altijd veilig, bij mezelf. Dat is fijn. Natuurlijk is er meestal niets om je voor te schamen als je wel een keer hebt gedronken, maar toen ik het nog deed, kwam ik gewoon niet voorbij dat schaamtegevoel en me daarna te braaf en aangepast gedragen tot de volgende binge.
 16. 5 punten
  Asterix

  Dinsdag 27 augustus 2019

  Mogguh allen, nog 2 dagen en dan is de hitte verdwenen, als ze gelijk hebben. Vanavond maar op de slaapkamer tv kijken, scheelt een slok op een borrel. And the Lord said unto John, ”Come forth and you will recieve eternal Life.” But John came fifth, and won a toaster.
 17. 5 punten
  niks

  Zondag 25 augustus

  Thuis, genoten van mijn weekend. Met mijn vader baantjes zwemmen in het buitenbad, daarna kop koffie. Koken met mijn moeder, gisteren barbecue aan. Veel lezen, ouderwets een spelletje doen. Wandeling maken met mijn vader. Het doet me zo goed. Geen veroordelingen, weinig vragen, kijk naar de toekomst en niet achterom. Ben zo vreselijk trots op mijn ouders!
 18. 5 punten
  knakker

  Maandag 22 juli

  Ik vind ook wel van alles van die discussie, maar wil niet de hele boel weer oprakelen. En vaak is het ook beter om te zwijgen. Maar hey @Smaragd die 4 bier was niet goed hoor. Ik deel je ergernis, maar liet deze zelf van mij afglijden. Domweg omdat ik mij nu eenmaal niet over alles wil opwinden. Jij had toch zo’n mooie brief op de koelkast? Dat lijkt me nu voor jou het belangrijkst om je op te richten. (Ja, en je eigen gezondheid natuurlijk, maar ik vermoed dat jij zo’n lieve schat bent die andere mensen veel belangrijker vindt dan zichzelf.) Gevoeligheid en empathie zijn prachtige eigenschappen. Maar ze kunnen je soms ook lelijk in de weg zitten. Als je bij elk gevoel van onrecht vier bier gaat halen dan blijf je maar op en neer lopen naar de supermarkt. Soms moet je gewoon even met het hoofd schudden en dingen laten gaan. Ik ben van nature ook wel een gevoelige ezel en voel me betrokken bij elk leed. Maar dat is niet vol te houden, want je kunt niet de gehele wereld redden. Dat moet Onze Lieve Heer maar doen. Ik heb ooit besloten dat mijn hoofdtaak mijn vrouw en kinderen zijn. Die kunnen altijd en overal onverkort op mijn liefde en aandacht rekenen. De rest van de wereld moet het met een afgezwakte vorm daarvan doen. Bij jou moet het denk ik gaan om je partner en je patiënten. Dat is jouw core business. Daarbuiten raad ik je aan om je wat vaker eens te beperken tot hoofdschuddend doorlopen.
 19. 5 punten
  Bor

  Dagdraad 19-7-2019

  Dus dan zat je met de dokter samen te frummen op je mobiel Sober? Dat vind ik wel wat apart eigenlijk.... *zwaait even naar de dokter van Sober*
 20. 5 punten
  Kannietmeer

  Onze huiskamer 16-4-2019

  Dag schattemetatten, Ik wens jullie allemaal een goede dag vandaag. Misschien even met het giegeltje in de zon? Ik hoop het wel voor mijzelf en denk ook dat ik dat wel ga doen ;-). x Liz Ik deel graag nog mijn geruststellende gedachten die ik herhaalde voor mijzelf tijdens de heftige ontwenning: "Ik zal genezen en het universum zal voor me zorgen" , en " ik adem nog, dus ik leef en dat is genoeg voor nu" . Ik heb ze echt dagelijks bedacht, uitgesproken en herhaald. Voor mij hielp het heel duidelijk om mijn focus en waarheid goed te houden.
 21. 5 punten
  Kannietmeer

  Onze h . kamer 16-1-2019

  @Cyclad58 lieve Ad, wat jammer dat je weer slecht slaapt. Wijs dat je je werk weer hebt laten weten dat je er mogelijk niet bent. Ik heb toevallig zelf van dinsdag naar woensdag ongelooflijk lang wakker gelegen tot 5 uur en besloot dus mijn afspraak van de woensdagochtend ook af te zeggen. Terwijl ik wakker was, dat volledig accepterend, moest ik aan jou denken en aan hoe je reageert op het niet slapen. Ik had er namelijk geen onrust bij en ik vroeg me af welke gedachten door je hoofd spoken als je niet slaapt. Ga je in gevecht? Heb je het wel eens volledig geaccepteerd? Op het moment dat je vecht tegen wat er op dat moment IS, verlies je altijd en ontstaat er een spanningsveld injezelf waar je niets aan hebt. Het ontspannen wachten tot je lichaam een andere chemie produceert ( want dat is het) is uiteindelijk in mijn ervaring het beste wat je kan doen. Want als je hoofd en lichaam er niet klaar voor zijn, gebeurd het gewoon niet. Maar wat je dan met je wakkere hoofd doet is een tweede. Wanneer je je zorgen gaat maken over de gevolgen van het niet slapen word het minder prettig. Ik bedacht me dat ik mogelijk mijn hele slaapritme zou verkloten. Ik bedacht me dat ik morgen helemaal verrot zou zijn. Ik slaap de afgelopen 16 maanden al zo'n 10 uur per nacht, dus de later ik in slaap val, de later ik wakker word, dacht ik. Toen heb ik mijn gedachten gestopt, want ik heb er niets aan te bedenken hoe het mogelijk zal gaan. Ik kan beter accepteren dat het nu zo is, en afwachten wat het effect is en ruimte zoeken in mijn dag om eventueel bij te komen als het nodig is. Wat uiteindelijk gebeurde was een enorme verrassing. Ik viel om ongeveer 5 uur in slaap, werd om 10 over 10 wakker en was beter wakker dan ik in 18 maanden was wakker geworden, dus ik ging er maar uit. Ik had een bijzonder productieve dag en kan wel zeggen de beste dag sinds 2,5 jaar. Ik had energie, ik had motivatie en initiatieven. Elke uur vroeg ik me af of ik al signalen van vermoeidheid voelde, maar die waren er niet echt. Dus ik ging door. Was het mijn eerste 'window'? Komt deze verbetering doordat ik aan het afbouwen ben met de AD? Ik weet het echt niet. Maar ik weet wel, dat als ik me zorgen was gaan maken en het niet slapen als iets vreselijks was gaan zien, dan was het nooit zo positief verlopen. Juist omdat ik accepteerde dat het mogelijk niet goed zou gaan en ik me rot zou voelen, of moe, ontstond er ruimte om gewoon de 'tijd' te laten passeren en te wachten totdat het zou herstellen. ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt. Ik wil je op het hart drukken vooal te werken aan hoe je omgaat met de dingen waar je geen controle op kunt uitoefenen en hoe je dan denkt en daardoor hoe je je voelt. Het begint bij bewust loslaten en accepteren. En mogelijk weet je dit allemaal wel, maar ik denk dat het wel goed is om jezelf daar in te gaan trainen. De toekomst kent geen benzo's en dus zijn coping skills die jou helpen erg belangrijk. Dikke knuffel.
 22. 5 punten
  Deligaf1

  Onze h . kamer 29-12--2018

  Hey Mensen, Yes morgen is het zover de laaste dosis jeej Het laaste beetje is toch best zwaar poh,maar nu even door bijten en dan is het over en het nieuwejaar beginnen zonder benzos:)
 23. 4 punten
  Penny

  vrijdag 15 november 2019

  Nou weet je waarom iedereen vrolijk was he, wij wisten het al!
 24. 4 punten
  nancy

  vrijdag 15 november 2019

  Goedemorgen. Ik ben aan het uitzieken op de bank, met dekentje én studie, dat dan weer wel. Ik moet morgen beter zijn, want dan ga ik met man, kinderen en kleinkinderen voor vier dagen naar Disneyland Parijs. En daar heb ik héél lang naar uitgekeken. Met de Thalys, drie hotelkamers naast elkaar, helemaal leuk. Nu ik nog . Komt goed.
 25. 4 punten
  Yana

  Wat eten we vandaag?

  Ik heb vandaag paddenstoelen in het wild geoogst: weidechampignon, jonge reuzenbovist, eekhoorntjesbrood en weidekringzwam. Daar maak ik een saus van voor over de pasta. Een salade erbij met rucola en kruiden uit eigen tuin. Het is bijna klaar en wordt lekkerrrrr...
 26. 4 punten
  Cleo66

  Meeting 2019

  Hoi allemaal, pfff ik ben doodop maar voldaan. Het was dan ook echt een wereldreis voor deze Brabantse . Het is zo raar om ineens zoveel gezichten en echte mensen achter de lettertjes te hebben. En hoe je idee bij sommigen zo totaal anders is , alleen Rosee klopte een beetje bij mijn voorstelling . Maar zelf kwam ik blijkbaar ook heel anders over dan hoe ik eruit zie . Ook mijn Brabantse tongval , al kan die nauwelijks verrassend zijn te noemen. Prachtige foto @Bob. Ik kijk alweer uit naar de volgende meeting. Dank jullie allemaal dat jullie er waren. Ik heb ervan genoten
 27. 4 punten
  Rosee

  Maverick

  Ook hier veel herkenning. Nooit wil ik daarnaar terug, bah bah bah. Die zelfhaat vond ik het allerergste. Niet dat het nu allemaal Halleluja is, maar dat in ieder geval nooit meer.
 28. 4 punten
  Kannietmeer

  Onze h . kamer 10-9-2019

  Lieve doorbijter, Dank je Ik ben weer helemaal boven Jan. Alles funtioneert en ik ben niet eens langzamer gegaan met de afbouw, maar ga gewoon door met de voorbereidde medicatie. Het is ongelooflijk hoe ziek je je kan voelen van stress die je lichaam niet kan hanteren. Maar ook mooi om te zien dat als je dan rust neemt, echt pas op de plaats maakt, het ook weer kan herstellen. Ook heb ik besloten mijn ex maar weer buiten de deur te houden, want ik vermoed dat mijn spanning deels ook daarvan is. Best lastig in deze situatie, maar wel beter voor mij.
 29. 4 punten
  Moeps

  Vrijdag 30 augustus 2019

  @kruidenthee67 jij laat de hoop doorschemeren dat ook het dwangmatige leegeten van een zak paprika chips op een gegeven moment overwonnen kan worden! Halleluja!
 30. 4 punten
  spirit

  Zo 18 aug 2019

  Hahaha Rosee. Zo hebben ze mij ooit in een kroeg (omdat ik al genoeg wijn op had) aan de cassis gezet. Keurig in een wijnglas. Had niets in de gaten
 31. 4 punten
  Nadia

  Woensdag 31 juli 2019

  @spirit in combinatie met @knakkers laatste comment...hilarisch! Dus ik meld me ook droog af.
 32. 4 punten
  Leen

  Onze h . kamer 29-7-2019

  Hi allemaal!! Ik wil even laten weten dat het sinds gisteren echt erg goed met me gaat. De ochtend onrust is bijna helemaal verdwenen en alleen als ik teveel doe nog last van overprikkeling. Bedankt voor jullie steun dat jullie mij door de omzetting hebben gepraat. Zo waardevol! Zeker @Robbin @Kannietmeer @doorbijter En @Cyclad58. Ik heb meer vertrouwen dat het echt goed gaat komen en wat is die lorazepam een baggerzooi. Ik geef mezelf nog even rust en dan ga ik heel langzaam afbouwen. Fijne dag allemaal
 33. 4 punten
  Lika

  Dagdraad 20 juli 2019

  Goedemorgen. Ook regen hier Yvonne. Kom maar! Ging veel te laat slapen. Rond de klok van 2 na een zeer gezellige avond. Vriend met wie ik was dronk. En ik zag de verandering. Wat was ik blij dat ik gewoon naar mijn fietsje huppelde. Vroeger ben ik na zo’n zelfde avond wel eens gevallen met mijn fiets en overeind geholpen door een vreemde. Brrrr. Nu wakker. Ik weet alles nog, geen blauwe plekken, geen kater. Voor die beslissing ben ik mezelf zeer dankbaar. Nog steeds.
 34. 4 punten
  bumperjim

  Zondag 14 juli 2019

  Goeiemorgen! fris buiten, fris in de kop. Hardlooptijd. Voor diegenen die zich afvragen, hoe doet bumperjim dat toch, zo vroeg opstaan en dan hardlopen? Heel simpel, das een kwestie van vroeg naar bed gaan. En misschien wel stiekem een middagslaapje Saai. Met saai wordt ineens alles mogelijk
 35. 4 punten
  Kohtje

  Zondag 14 juli 2019

  Ik hou ook nog steeds niet zo van afrekenen en ben inmiddels 62. Brullen hou ik echter in tot thuis. Dat dan weer wel.
 36. 4 punten
  Heb gedoucht en thee gedronken. Partner vanuit werk thuis gekomen om alles weg te halen. Hij was blij dat ik het aangaf. Ga zo lekker slapen en vanavond uitgebreid voor hem koken. Bedankt!!! zo waardevol dit forum voor mij. Geen binge en crisis voor mij nooit meer.
 37. 4 punten
  Cura

  even wat kwijt

  Hallo allen, Na lang rondgeneusd te hebben op dit forum, uiteindelijk toch besloten om vandaag een account aan te maken en even mijn verhaal te delen, zomaar omdat ik hier behoefte aan heb. Ik ben een man van 26 jaar, die op zijn 20e begonnen is met benzo's, waarvan de laatste 2 jaar 4mg clonazepam per dag. Het is een lang verhaal maar ik zal proberen het toch zo beknopt mogelijk te houden. Op mijn 13e vanaf de overgang naar de middelbare school kreeg ik last van angstklachten. Ik ben opgegroeid in een kleine vertrouwde omgeving en vanaf dit punt begonnen de eerste problemen. De diagnose werd gesteld op generaliserende/sociale angst. Na verschillende psychologen te hebben bezocht, zonder veel resultaat ben ik in overleg met de huisarts gaan starten met paroxetine. Dit heeft mij enorm geholpen, ik kon weer redelijk functioneren in de maatschappij en haalde de scherpe randjes eraf. Na de middelbare school ben ik begonnen met de opleiding verpleegkunde. Via een stage in het ziekenhuis ben ik aanraking gekomen met mijn eerste benzodiazepines (ik heb ze in het verleden incidenteel gehad via de huisarts, dus ik kende de werking). Dit ervaarde ik als heerlijke snoepjes, een middeltje waarvan ik heerlijk kon ontspannen. Dit begon onschuldig, maar uitte al snel naar enkele stripjes paar week. Dit was voornamelijk oxazepam of diazepam. De tolerantie begon zich op te bouwen, een aantal maanden later had ik het dagelijks nodig om te kunnen functioneren. Na mijn stage zocht ik een nieuwe mogelijkheid om aan nieuwe benzodiazepines te komen. Tot mijn verbazing toentertijd zijn deze gewoon via internet te bestellen (zonder recept). Een aantal muisklikken en een dag later zat er een pakketje in je brievenbus. Ik ben uiteindelijk clonazepam gaan bestellen (zonder al te veel research). Vanaf mijn 23e heb ik ongeveer 2 jaar lang dagelijks 4mg clonazepam geslikt. Ik voelde mijzelf langzaam achteruit gaan, zowel sociaal, mentaal als fysiek. Ik leefde als een zombie, op automatische piloot. Het voelde alsof ik leefde op overlevingsmodus. Alles gebeurde in een waas, achteraf vraag ik mij af hoe ik zo kan hebben gefunctioneerd. Ik was altijd moe, kon praktisch de hele dag slapen tot frustratie van mijzelf en velen om mij heen. Ik voelde mij gevangen in de benzo's en zag hier geen mogelijkheid om eruit te komen. Ik nam mijzelf voor dat ik ooit wel eens zou stoppen. Inmiddels had de clonazepam nog amper werking maar merkte ik vooral dat ik hier lichamelijk en geestelijk afhankelijk van was. Meer als een jaar geleden op 13 maart 2018 was het genoeg geweest. Ik besloot om naar buiten te treden met mijn probleem. In overleg met mijn huisarts ben ik uiteindelijk 14 weken naar een verslavingskliniek gezeten. Onder begeleiding van de psychiater is mijn clonazepam binnen 10 weken van 4mg naar 0mg gegaan. Ik kwam tussentijds erachter dat dit eigenlijk te snel is geweest, maar durfde op dat moment ook de psychiater niet te confronteren. Ik was van de andere kant ook wel blij om z.s.m. te stoppen met dit middel. Ook al moest dit gepaard gaan met meer ontwenningsverschijnselen. Rond 30 mei 2018 heb ik mijn laatste benzo geslikt. Ik heb gedurende die tijd veel steun gehad aan de mensen om mij heen, mijn ouders met name. De ontwenning vond ik verschrikkelijk zwaar. De grootste ellende begon pas nadat ik op 0mg zat. Je voelt je een wrak, op alle fronten. Ik heb veel van jullie verhalen gelezen, en het is niet met pen te beschrijven hoe zwaar dit kan zijn. De eerste weken/maanden is er ontzettend veel erkenning en steun vanuit je omgeving. Dit begrip vervaagt langzaam, ik word af en toe gewoon ook een beetje moe van mijzelf en zou graag willen dat het beter gaat. Je moet het uiteindelijk helemaal zelf doen, geduld is nodig, heel veel geduld. Ik ben inmiddels 1 jaar verder en ik ben er zeker nog niet, het gaat gelukkig stukken beter. Ik kan in het algemeen weer genieten van de dingen om mij heen. Elke keer als ik denk er weer langzaam bovenop te komen, krijg ik vanuit het niets een terugslag en voel ik mij weer erg angstig. Een bezoekje aan de supermarkt kan een enorme opgave zijn, maar hier moet ik mij soms ook overheen zetten. Ik werk inmiddels weer fulltime, wel nog even aangepaste werkzaamheden met minder verantwoordelijkheid. Ik ben blij dat ik al 1 jaar van de benzo's af ben. ondanks dat ik via mijn beroep nog dagelijks in aanraking kom met deze medicatie heb ik geen enkele moeite om hier vanaf te blijven. Integendeel, ik ben zo blij dat ik eindelijk niet meer gevangen ben door de clonazepam, en voel mij elke week weer een stukje beter. Ik kan er nu met een brede grijns naar kijken en ben trots op mijzelf dat ik deze duivelse benzo heb overwonnen, Ik kan nog een hele hoop schrijven, maar dit is het even voor nu. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar het ergste is achter de rug. Ik leef weer, dat is het voornaamste. Ik wil jullie ook bedanken, ondanks dat dit mijn eerste post is, heb ik enorm veel aan jullie openheid en ervaringen gehad. Heel veel respect en sterkte voor diegene die dit ondergaan.
 38. 4 punten
  Bilo

  Maandag 27 mei 2019

  Als je nog meer wilt bewegen en je zoekt andere huizen om schoon te maken;..laat dan mwaar weten he
 39. 4 punten
  Bor

  Dinsdag 30 april 2019

  Dankjulliewel dat ik mocht ventileren en jullie reactie"s, het hielp. Ik heb geen moed ingedronken en ik heb niet afgebeld. Ik ben erheen gefietst en gegaan. Misschien klink ik erg aanstellerig maar ik heb die angst nou eenmaal. Kan ik ook niks aan doen. Dat ik vandaag meteen toch doorgepakt heb is wel een mijlpaal voor mij, niets uitstel, niets afstel, maar erdoor heen waar ik angst voor heb. En dat voelt goehoed! Toch drink ik vandaag niet.
 40. 4 punten
  Kaida74

  Onze huiskamer 16-4-2019

  Tralala al 5 nachten zonder zopiclon! En het gaat best goed. Ik word alleen de laatste 2 nachten wel weer vaker wakker. Maar dat neemt ik voor lief. Hoort erbij! Ook 5 mg dia eraf, omdat ik die toch al niet nam. Donderdag is het een week en dan ga ik een cadeautje voor mezelf kopen. Heb ik wel verdiend! Na 10!!!!jaar zopiclon vrij! *Hangt slingers op*
 41. 4 punten
  Lars

  Vrijdag 8 februari 2019

  Dokter mijn handen trillen de laatste tijd zo. Drinkt u veel meneer? Nee niet echt dokter het meeste valt ernaast
 42. 4 punten
  Sannie

  Onze huiskamer 1 februari 2019

  Goedemorgen strijders en overwinnaars! Ik heb mijn eerste mijlpaal gehaald, 1 Mg is afgebouwd
 43. 4 punten
  lady jane

  29 januari 2019

  goeiemorgen frummers. Gisteren iets van mijn bucketlist kunnen schrappen. Ik heb, in goed gezelschap (van een bijna 102 jarige) een paar uurtjes in een serre gezeten! De zon piepte steeds tussen de wolken door. En dhr heeft heerlijk herinneringen opgehaald. Ik heb voor thee en lekkers gezorgd, uit zijn kasten haha. Vroeger leek me dat zo leuk. En dat was het ook! Dankbaar hier.
 44. 4 punten
  Sannie

  Onze h . kamer 21-1-2019

  Vooral blijven doen lieverd....ik heb zaterdag Mn hart gelucht, zo belangrijk als je erdoorheen zit er toch over praat. Ik trek mij het liefste terug, maar dit maakt het niet draaglijker.
 45. 4 punten
  Kaida74

  20-12-2019

  Hahaha gekke @bolletje! Jij verveelt nooit! Lief dat je je buren helpt én dat je lekker geslapen hebt Ik heb ook een goede nacht gehad. Van 11 tot half 5 en toen tot 7 uur, omdat ik wakker werd van vrachtwagens die het terrein op en af rijden en containers aan het laden zijn. Ze zijn al aan het opruimen!!!!!!!! Helaas zijn ze aan de buitenkant van de flat nog steeds niet klaar. Maar dit scheelt al zó veel!! Gisteren belde dan eindelijk iemand van de bezwaarschriftencommissie van het UWV. Oh wat moet je op je hoede zijn met wat je wel en niet zegt! Ze stelde echt slinkse vragen. Maar ik begin ze door te krijgen dus geef zo min mogelijk info wat tegen me gebruikt kan worden. Ook mijn GGZ arts gesproken. Even gespuid en gehuild, want de afgelopen maand was gewoon *piep*. Afgesproken toch maar even niet te minderen en even stabiliseer. Lekker bij mijn gezin zijn en daar vooral van genieten. Ook met haar over mijn schoonLoeder gesproken. "Oh wat een náár mens!" Zegt ze. Met meteen er achteraan. "oh dat mag ik eigenlijk helemaal niet zeggen'' Hahaha! Een lieverd is ze!! Heb het getroffen met haar. Eindelijk voel ik weer wat rust in mijn hoofd en lijf zakken. Even 2 maanden rust (geen sollicitatieplicht), bezwaarschrift afwachten (ook wel februari worden) en dan zien we wel verder. En als het kan, verder afbouwen. Vanmiddag het vriendje van mijn middelste dochter ophalen. Hij komt uit Schotland. Heb hem nu een paar keer gezien en is echt een leuke jonge man (20 jaar). Hij gaat in januari hier werken en wonen (baan op Schiphol gekregen) Dus minder vliegen en mijn dochter helemaal blij dat hij dichtbij komt wonen Zo leuk om die 2 samen te zien Lyn gewoon van je afschrijven hoor. Doen we allemaal! Het kan je echt helpen. Al die steun van al die schatten die als geen ander weten wat voor gedoe het is om af te bouwen en wat het allemaal met zich meebrengt. Fijne dag allemaal!!
 46. 4 punten
  Lika

  Zondag 25 november 2018

  Twee jaar vandaag. Alweer. Veel gebeurd. Burnout, huwelijkscrisis, fulltime werken, andere baan, oude hond dood, nieuwe hond, huwelijk gered ( niet door hond:-), twee jaar rookvrij, meditatie ontdekt, ouders nu in gezondheidscrisis, speel weer toneel. Door alles heen voel ik me tevredener en tevredener worden. Vooral meer zelfvertrouwen, rust en acceptatie zijn daarin de sleutelwoorden. Soms zijn er heus onvrede, onrust en boosheid, maar vanuit een andere basis lijkt het. Zonder jullie had ik me niet zo goed kunnen voelen. Dank!
 47. 3 punten
  Pelle2

  Meeting 2019

  Ik loop al een paar dagen na te denken over de meeting. Heb 'm zelfs al in de kalender gezet.
 48. 3 punten
  Bor

  Dinsdag 30 juli 2019

  Weet ik ook niet en snap ik ook niet zo goed. Wat mij persoonlijk betreft heeft hij gelijk. Kijk...ik kan wel zeggen dat ik minderaar ben of gecontroleerd drinkster, whatever..maar eerlijk en daar gaat het om; eerlijk zijn: Ben ik dat niet. Iemand die drinken onder controle heeft drinkt niet 10 dagen constant achtereen, en een gecontroleerd drinker die wil stoppen stopt. Deze, ik dus niet, ik moest nog een ruim een week overmatig doordrinken om tot stoppen te komen. Overal waar een dossier van mij bestaat is de eerste vetgedrukte regel bovenaan: Alcoholmisbruik. Als ik medicatie moet, wordt dat afgestemd op de soort die kan gebruikt worden icm alcohol. Ik drink bij tijd en wijle en bij willens en wetens mijn lichaam kapot. Het maakt mij een alcoholiste, een echte, een die hard eersteklas, een ouwe rot in het vak en een lijdende alcie; niets meer en niet minder. Een gecontroleerd drinker of minderaar heeft niet zulke terugvallen. Ik wordt er zelf naar van om dit over mezelf toe te geven maar het is wel zo. @Niels zei wat mij betreft niks verkeerd. Ik vind het jammer dat hij dan nu weg gaat want niemand drinkt voor niks, niemand die van tevoren denkt laat ik eens gezellig alcie worden. Als iemand stopt en gestopt en blijft, zoals Niels dus dan is daar ook heel wat aan vooraf gegaan, die weet dan heus wel waarover hij/ zij praat. Ik zou er misschien nog van kunnen leren.
 49. 3 punten
  Robbin

  Onze huiskamer 10 juni 2019

  @EefjeJ Ik ben heel trots op je dat je al zover gekomen bent! Dit ben jij niet zelf, het is nog steeds die vervelende benzo. Je bent hier echt niet alleen in geloof me het gaat uiteindelijk over. Beetje trots zijn op jezelf dat je al zover gekomen bent..
 50. 3 punten
  FreeYourMind

  Ellende met stoppen Lorazepam

  Allemaal heel erg bedankt voor jullie lieve en bruikbare reacties. Ik heb hier veel steun aan. Hopelijk kan ik helpen op de termijn o.a. te delen hoe het gaat en waarmee ik het afbouw. Inmiddels ben ik flink begonnen met inlezen , waaronder de genoemde Ashton Manual en het lezen van de informatie over taperingsstrips. Voorlopig ga ik eerst zelf de haldol afbouwen op korte termijn , daar ik die toch al redelijk laag zit en dan verwacht ik dat het beter te doen is om Lorazepam af te bouwen (1 ding tegelijk dus). De afbouw doe ik met om de dag 0,25 wisselen met 0,5mg en dan in het weekend twee keer 0,25 en dan 0,25 volhouden , anders proberen te vijlen naar ongeveer 0,375mg. Daarnaast zal ik ook andere dingen moeten optimaliseren in voorbereiding op die afbouw, waaronder caffeine gebruik (koffie verminderen en alleen in de ochtend) ivm halfwaardetijd daarvan , en mijn slaaprituelen op orde krijgen (geen tv/smartphone vlak voor slapengaan en constante tijden naar bed). Ik denk , en krijg ook mee van de psycholoog/arts dat dat soort zaken helpen bij het afbouwen. Zodra ik aan de afbouw van Lorazepam begin, zal ik deze eerst laten omzetten van 1,25 mg (helft van 2,5mg) naar een 1mg pil via de huisarts en vandaar af verder afbouwen , eventueel als het niet lukt naar Diazepam daar ik lees dat Lorazepam tot de potentere middelen behoort en Diazepam. Daarnaast meer gelezen over halfwaardetijd van de middelen, verbazingwekkend. Ik ben in ieder geval van overtuigd dat het belangrijk is om optimistisch te blijven en positief er tegenaan te blijven kijken... lees ook filosofie en mediteer . De uitdaging blijft wel het plannen , ivm werk , en dus probeer ik het te plannen tijdens vrije dagen / periodes. Nogmaals allemaal bedankt voor jullie fantastische reacties, hier ben ik echt mee geholpen, ik zal actief blijven op dit forum en laten weten hoe het gaat. Als jullie willen praten , stuur gerust een bericht.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...