Spring naar bijdragen

Artemis

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    2.617
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    18

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

2.652 profielweergaven

Artemis's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

  1. Artemis

    Vierde jaar

    04-04-2024 mooie datum zie ik nu 3 jaar en 3 maanden veel gebeurd. het eerste anderhalf jaar vond ik het moeilijkst. De confrontaties met mezelf, de verdronken emoties. Het is tot rust gekomen. Drank is geen optie, ik denk er niet meer aan, ik mis niets. Van het één kwam het ander. Ik heb mijn eetpatroon ook omgegooid. van mijn 15de tot mijn 40 ste was ik vegetariër. Daarna at ik af en toe vlees en dan alleen biologisch. Vanaf 8 januari 2024 ben ik helemaal veganistisch gaan eten. Om eens uit te proberen hoe dat bevalt. nav aantal documentaires en boeken. Dierlijke eiwitten zijn niet zo goed voor ons mensen. In de jaren 70 vorige eeuw was vegan geen optie. Tenminste niet voor mij. De melk moet motor zat er goed ingebakken met Joris Driepinter. En ik vond kaas gewoon erg lekker. mee gestopt en ik voel me beter dan ooit. Weg depressie, weg kilo's, weg vermoeidheid Dat is dus nu ook klaar, voor mij geen vlees, vis, eieren, melkproducten geen kaas. Ik mis niets , ik win alleen maar.... Fitter dan ooit, ik slaap goed, mediteer en doe yoga. Het power flower (flower power) meisje dat ik toen was en dan nu in de overtreffende trap. Paard rijden, drummen en sinds een jaartje bare foot loper. Wat stoppen met drinken mij oplevert Groeten!
  2. Artemis

    Vierde jaar

    Dank je, jij ook !!
  3. Artemis

    Jaarpact

    Jij ook gefeliciteerd, we gaan nog even door zo
  4. Artemis

    Vierde jaar

    Drie jaar nuchter. Wat is er veel gebeurd. Ik heb mijn intro even aangepast, want zonder suiker lukt me niet. Genoeg voor nu, ik ga aan de avond beginnen, nooit meer een kater, wat een mooie begin van weer een nieuw jaar!
  5. Artemis

    Jaarpact

    Dank je @Bob en iedereen hier gefeliciteerd met alle mijlpalen! Gelukkig Nieuwjaar ! en ja ik ga nog een jaartje door, het bevalt me prima, nooit meer een kater!
  6. Artemis

    Jaarpact

    Dankjewel!! Het bevalt me prima en ik ga door voor de 4
  7. Artemis

    Vierde jaar

    1 december 2023 35 maanden, over 1 maand ben ik drie jaar nuchter. Vroeger was december echt een zware rotmaand. De start vandaag was goed. Ik zorg goed voor mezelf. Ik drink niet. Dan komen we deze maand wel elegant door.
  8. Artemis

    Vierde jaar

    1 november 2023 34 maanden alcoholvrij! en door met een bakje hasselbramen
  9. Artemis

    De weg naar Orval

    Hey @Oskar ik miste je al op de jaardraad en je liep zo mooi voor mij. Toen ging ik je zoeken en vond je hier. Ik heb niet alles gelezen, wel de kern en vond dat ik deze mocht quoten. Dit herken ik zo goed, de zucht. Dank voor het delen, het sterkt mij in mijn dag- tot- dag- niet- drinken. vandaag effe niet. IWNDWYT oftewel I Will Not Drink With You Today. Dit forum brengt me meestal niet zoveel, maar vandaag wel. Held. Ezel. Lekker hasselbramenjam eten. Lieve groet.
  10. Artemis

    Jaarpact

    diepe buiging voor alle medereizigers en dank weer @Bob voor het bijhouden.
  11. Artemis

    Vierde jaar

    Afgelopen donderdag 1000 dagen. Vandaag 33 maanden De weemoed is weg. Ik verlang ook niet naar de kleuterschool van vroeger, zo leuk was dat niet. Ik heb alvast de 3 jaar penning van de AA besteld en in huis voor 1 januari 2024. Vorig jaar met de 2 jaar penning duurde het tot half januari en dat wil ik niet nog een keer. Hoe gaat het? Ik ben op zoek naar wat ik wil. En daarom heb ik bijna alle afspraken afgezegd en ga een jaar van dag tot dag leven. Mijn ritme, mijn structuur, opstaan, ochtendprogramma inclusief yoga wandelen en uur drummen. 1x in de week paardrijden. Daarna zwerven, de rest van de dag. Er is ruimte voor bezoekjes aan of van de kinderen, maar geen ruimte voor andere mensen. Ik word gek van prikkels, gesprekken en oppervlakkig contact met mensen waar ik geen binding mee heb. Op zoek naar wie ik ben. Wat ik wil. Rust. En dat bevalt me goed. Kluizenaar zijn, of Kluizelaar zoals Annie MG Schmidt dat noemde tot volgende maand, lieve medereizigers.
  12. Artemis

    Vierde jaar

    32 maanden Af en toe mis ik de wijn. Bij uit eten gaan. We gaan niet vaak uit eten, te duur geworden. maar als we gaan komt er een soort vreemde weemoed. De combinatie wijn en lekker eten. De borrel toe. Mis ik het echt of is het een verlangen naar wat niet meer is. Een vervormd gevoel van lekker. Ik heb bijna een jaar 2 flessen wijn in huis gehad. cadeautjes. Geen enkele zin om ze open te maken. Laatst hadden we bezoek, ze dronk wijn. Ik vond het vies ruiken. De zure walm in de kamer, uit haar mond, uit haar glas. Dus dat is het niet. De katers mis ik ook helemaal niet. Elke morgen sta ik uitgerust op. Ik slaap goed. Vroeger, toen ik nog dronk, sliep ik heel raar. Ik viel als een blok in slaap om na 1 a 2 uur wakker te worden. plassen, hoofdpijn en niet meer kunnen slapen. Dus wat mis ik dan echt? Ik ben trots op dat ik al zo lang niet meer drink. Op naar de 1000 dagen, de drie jaar. Omdat ik niet meer drink doe ik leuke dingen waar ik vroeger geen energie voor had. Ik rijd elke week paard door de bossen, duinen en over het strand. Mijn beloning. Daarvoor sta ik vroeg op. Ik geniet met dubbele teugen. Ik zie meer. Kleuren, details. En ik mediteer elke dag. bewustzijnsontwikkeling. De winst van een alcoholvrij leven. En die rare weemoed. iets met vroeger was alles beter. En dat is absoluut niet waar. Vroeger was er chaos. Nu is er rust en leuke dingen. liefs
  13. Artemis

    Vierde jaar

    31 maanden. Het gaat goed. groetjes!
  14. Het is niet niets, maar het klinkt flauw, het kost inmiddels geen enkele moeite. Ik ben zo goede vrienden met mezelf geworden dat ik er niet over peins om mezelf nog een keer te vergiftigen. Weer terug die hel in van katers en zelfverwijt. het is klaar en elke dag gemakkelijker
  15. Artemis

    Vierde jaar

    Tweeënhalf jaar, dan ben ik dus op de helft van mijn derde jaar. In de ontwikkelingspsychologie zet het kind met 2,5 jaar grote stappen in haar losmakingsproces ten aanzien van beide ouders. Het zegt IK. Ik zeg ook IK. Ik ben nuchter. Ik zorg goed voor mezelf. Ik zoek rust. Ik kan het. Ik slaap goed. Ik maak muziek. Ik ben. Know thyself. Ik ben best leuk En nog veel meer, wat nuchter met je brein doet, daar zijn boeken over geschreven. Daar hoef ik niets aan toe te voegen. Ik drink niet en daar ben ik trots op, ik mis niets. Ik win van alles. Ik ga nog even door. Ik mag er zijn. Ik ben er. liefs
×
×
  • Nieuwe aanmaken...