Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Moeps

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  24
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Moeps

 • Rang
  Nieuw hier

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

345 profielweergaven
 1. Hallo allemaal, Weg met die wijn Nadia, desnoods in de gootsteen, die is er gek op! Zonde om er toch aan toe te geven, terwijl je eigenlijk niet wil drinken. Zbb, ik ken je niet, maar ik ben een dochter van een vader die er niet was. Als ik jou dochter was, zou ik het hartstikke fijn vinden om die paar woorden die je hierboven hebt geschreven van je te lezen, of te horen. Het is nooit te laat om er alsnog voor haar te zijn, nu. Dagpact Nadia Bob Moeps
 2. Moeps

  Ik ben Moeps, dag 2

  Omdat ik af en toe hier en daar meeschrijf in de verschillende draadjes (en achter de schermen heel actief meelees), haal ik bij deze mijn eigen draadje weer even naar boven voor een mise à jour, oftewel up-to-date. Ik ben dus ook al jaren aan het worstelen en toch heb ik de indruk en de goede hoop dat er pas sinds dit jaar ECHT een knop is omgegaan. Per 01 januari heb ik me voorgenomen om niet meer te drinken. Het nieuwtje deze keer is dat ik naar deze beslissing ben toegegroeid in de laatste maanden van 2018 en dat ik het deze keer niet alleen doe. Ik volg therapie, online weliswaar, maar 1 to 1 therapie. Ben hier bij een verslavingsarts geweest, maar behalve een hoop medicijnen had die mij toch niet zoveel te bieden. Verder verstop ik me niet meer; zonder het van de daken te schreeuwen, schaam ik me niet meer om te zeggen waarom ik niet drink. Ik ben veel op dit forum, maar ook op andere sites, ik lees veel, ik schrijf veel op voor mezelf, ik bekijk filmpjes van (ervarings)deskundigen, ik doe veel aan zelf-analyse. Kortom, ik ben er nog steeds veel mee bezig, en ergens doet me dat goed. Alsof ik mezelf hervindt. Ik ben niet alcoholvrij sinds 01 januari, ik heb een paar een keer een terugval gehad van enkele dagen/weken. Toch heb ik al jaaaaren niet zoveel alcoholvrije dagen gehad als nu. Ik heb dit jaar 35 dagen wel gedronken (van de 164 die 2019 t/m vandaag rijk is). Ondanks mijn geschaafde knietjes (met dank aan Cleo66 voor de beeldvorming), vind ik dat ik redelijk goed bezig ben en heb ik er vertrouwen in dat er niet veel (wellicht géén) extra dagen meer bijkomen. Nu volledig alcoholvrij sinds 14 mei en ik ga ervoor om dat zo te houden. Tot zover mijn korte update. Ik schrijf niet veel, maar deponeer af en toe een duit in een zakje. Bedankt aan allen voor de verschillende bijdragen, het helpt mij echt enorm om hier stilletjes mee te lezen.
 3. Of weggaan? Weg uit huis? Naar een vriend(in), familie, de bioscoop (kun je ook lekker dutten...). Maar in ieder weg van huis. Weg van de mogelijkheid om toch toe te geven. Weg totdat je je sterk genoeg voelt om de voorraad ver weg op te bergen.... Hou vol, laat het drankmonster niet winnen! Succes.
 4. @niks Weet je zeker dat het liefde is wat je voor hem voelt? Na alles wat je met hem hebt meegemaakt? Een nieuwe start is moeilijk en eng en soms lijkt het prettiger om terug te gaan naar het oude vertrouwde, hoe vervelend dat ook was. Houdt de realiteit onder ogen zou ik willen zeggen. Succes met alles, je bent erg goed bezig, ik vind je reuze dapper!
 5. Moeps

  Terug van weggeweest

  Toch wel opvallend om te zien dat we dus met best veel zijn hier die met deze 'alles of niets-leefregel' moeten omgaan. Ook mij is het nu ik serieus bezig ben met stoppen pas opgevallen dat ik niet alleen met alcohol onmatig ben. Inderdaad chocola, paprikachips, thee, series, dit forum, gevoelens, stemmingen....alles of niets! Zolang alcohol 'niets' blijft, vond ik het tot voor kort wel oké. Nu merk ik toch dat chocoladekoekjes en paprikachips om andere redenen toch ook niet ongeremd naar binnen mogen. Net als Beter, nu het sporten nog...
 6. Moeps

  Gevallen en nu weer opstaan

  Heel goed van je Marguerite! Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Werkt heel inspirerend...
 7. Moeps

  Gevallen en nu weer opstaan

  Hoi Marguerite, Goed van je!! 5 maanden verder, bravo! Ben ik wel benieuwd naar hoe het je vergaan is? Zelfde vriendenkring waar alcohol nog altijd rijkelijk vloeit? Ben je uiteindelijk naar de AA oid geweest, of een online behandeling? Heeft je man zijn gebruik aangepast? Is het je gelukt om het chagerijnige gevoel om te zetten in een volwassen methode om de onvrede uit je leven te scheppen? In ieder geval nogmaals bravo voor je 5 maanden!
 8. Ik denk dat het voor jou goed is @binsj om het filmpje van Els Noorlander eens te bekijken. Die legt heel goed uit hoe je hersens reageren op alcohol en ook op het gevolg van stoppen. Je krijgt dan meer inzicht in waarom je je nu zo lamlendig voelt, na 18 dagen alcoholvrij. Je moet er even een half uurtje voor gaan zitten en het lijkt misschien wat technisch, maar zeker de moeite waard om te begrijpen wat er in je lichaam en vooral je hersenen gebeurt op dit moment.
 9. Moeps

  Ik ga voor beter

  Dit is echt precies het punt waarop ik op dit moment ook sta. Echt heel precies, want ik zit ook weer op dag 4 (maar dat terzijde! ). De reeds gezette stappen, het vertellen aan vrienden en familie, het beter voelen worden....Totdat....de dag komt dat de wijn er toch weer langzaam insluipt en al die stokken achter de deur opeens obstakels worden (en dus stiekum toch drinken). Ik ben nu ook bezig met de vraag wat ik moet doen om ook over een aantal weken/maanden dat eerste glas nog steeds niet te nemen. Naast het lezen van een heel aantal goede boeken, heb ik in de afgelopen periode een 30 dagen online-cursus gevolgd van Petra Moes. Zij doet ook workshops in NL of Frankrijk. In de online cursus wordt veel ingegaan op inzicht krijgen in jezelf. Misschien spreekt dat jou ook aan @Beter ? Ik heb er wel veel aan gehad en kijk de filmpjes nog regelmatig terug en pik er dan steeds weer wat nieuws uit wat me aanspreekt. Als extra stap heb ik aankomende vrijdag een eerste afspraak met een psycholoog/addictoloog. Omdat ik in Frankrijk woon, is de verslavingszorg hier iets anders dan in NL. Zowiezo heel veel medicatie. De persoon waar ik nu een afspraak mee heb, staat bekend om haar voortvarende aanpak, dus ik hoop dat zij mij een beetje op de goede weg kan helpen om dat eerste glas gewoon niet te nemen, ook niet over een x-aantal weken/maanden. Vandaag in ieder geval weer niet!
 10. Moeps

  Ik ga voor beter

  Ik heb ook wat moeite met 'ik ben alcoholist'. Dat ik een probleem heb met alcohol is duidelijk, en met vallen en opstaan werk ik daaraan. Maar ik ben veel meer dan dat. Mijn probleem met alcohol is maar een klein onderdeel van wie of wat ik ben. Een zelfhulpgroep is voor mij ook echt nog een brug te ver. Je bloot geven vind ik persoonlijk heel moeilijk, laat staan ten opzichte van een hele groep. Ik kan al niet eens over iets neutraals praten tegenover een groep, laat staan over mezelf! Ik heb nu gekozen voor een psycholoog/addictoloog. Misschien ook iets voor jou Beter?
 11. Helaas @Bob... zou je mij op 07/04/2019 (1e dag) willen zetten? Dit wordt de 3e keer sinds 01/01/2019 dat ik opnieuw moet beginnen. 3 Keer is scheepsrecht! Mocht het onverhoopt toch niet lukken, dan vraag ik je me van het jaarpact af te halen, maar vooralsnog ga ik er nog een derde keer voor! Sorry voor de extra administratie
 12. Hallo Bob, Graag zou ik mee willen doen met het jaarpact. Kleine stap voor de mensheid, maar grote stap voor mij! Ik ben sinds 01 januari gestopt met drinken, maar helaas eind februari door overmoed een korte terugval gehad. Nu weer alcoholvrij sinds 09 maart en deze keer voor het echie! Mijn begindag is dus 9 maart. Alvast bedankt!
 13. Moeps

  Boekendraadje

  Is het je gelukt om een digitale versie te vinden? Mij (nog) niet...
 14. Moeps

  Ik ben Moeps, dag 2

  Raak!! Dit ga ik even op me in laten werken!
 15. Dag Eef,

  Ik ben helaas weer terug op het forum, na een mislukte stoppoging vorig jaar. In die tijd was jij ook actief en voelde ik me een beetje met je verbonden (gelijkwaardig verhaal). Ik lees dat het met jou de goede kant op is gegaan deze zomer, goed van je! Ik hoop dat je af en toe hier terugkomt om te melden hoe het met je gaat en dat ik dan kan zeggen dat ik je goede voorbeeld heb gevolgd!

  Succes en bedankt voor het delen van je ervaringen! Ik ga me in het boek interesseren....

×
×
 • Nieuwe aanmaken...