Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Moeps

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  122
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Moeps

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

502 profielweergaven
 1. Moeps

  Lotgevallen & strapatsen

  @knakker??? Je wordt gemist!! Hoe gaat het?
 2. Moeps

  Zondag 20-10-2019

  Hou vooral het gevoel vast dat dat niet leuk is @Myle... en dus vooral niet 'gezellig' met hem meedoen. Het helpt echt niet om je beter te voelen. Maar dat weet je al...
 3. Moeps

  Donderdag 17 oktober

  Ik moest het even opzoeken, maar weet nu wat de Vlamingen met poepen bedoelen! Gelijk maar even opgezocht wat er dan gezegd wordt als ze écht moeten .... En ik heb geleerd dat het poepen in België met korte oe (??) moet en met 2 pp.... Kortom, een zeer instructief middagje. Mijn koekendoos is helaas leeg.
 4. Moeps

  Dinsdag 15 oktober 2019

  Juist een (niet zo geheime) aanbidder!!
 5. Moeps

  Drank is zeg maar teveel mijn ding...

  Misschien is dat wel juist de hamvraag. Kun je tot de kern komen? Waarom wel, waarom niet?
 6. Een Franse vestiging van Lidl? Denk ik. Yana woont volgens mij ook in Frankrijk
 7. Geen maansverduistering maar een volle maan. Deze keer de 'jachtmaan' : En met het licht van de volle jachtmaan is iets bijzonders aan de hand. De maan kleurt namelijk oranje en lijkt een stuk groter dan normaal. Dat gebeurt ieder jaar in de herfst. Nooit op een vaste datum, maar altijd in oktober of in november.
 8. Moeps

  Dit ben ik, Maja

  Hartelijk gefeliciteerd Maja! Ik wens je een hele fijne en frisse dag!... En alle volgende dagen ook lekker fris! Goed bezig!!
 9. Goed dat je er toch van afziet Smaragd!
 10. Moeps

  Even voorstellen Myle

  En je tomatensoep kun je ook nog nemen dan, als je die nog niet op hebt. Je moet wel eten natuurlijk! En daarna lekker naar de regen luisteren.... Vond ik vroeger altijd heerlijk, de regen op mijn dakraam...ooh nostalgie! Dat geluid was ik al bijna vergeten, leuk dat je me daar even aan herinnert! Ik hoop dat je een rustige nacht hebt!
 11. Moeps

  Even voorstellen Myle

  Heb je iets te knabbelen in huis? Of iets zoets? Wat dan ook, als je maar niet toegeeft aan je hersenspinsels die je nu wijsmaken dat alcohol de oplossing zou kunnen bieden....
 12. Is dat echt een goed idee Smaragd? Is je vriend thuis? Kan hij je misschien helpen om nu droog dit trekmomenten uit te zitten?
 13. Moeps

  Ik ben Moeps, dag 2

  De tijd vliegt, want ondertussen ben ik 150 dagen alcoholvrij! En vandaag heb ik de stap genomen, ik heb Bob gevraagd om me op het jaarpact te zetten! Er wordt hier regelmatig gesproken over gecontroleerd af en toe wat drinken. Ook in het echte leven komt die vraag natuurlijk geregeld langs en als nog-niet-zo-lange stopper, is de keus om af en toe weer te drinken best voor de hand liggend. Gelegenheden genoeg ook natuurlijk, om nog maar niet te spreken over de lange, gezellige en knusse avondjes bij kaarslicht en kerst en oud&nieuw die er weer aankomen. En eerlijk is eerlijk, het probleem van mijn drinkgedrag raakt naar de achtergrond nu ik bijna 5 maanden niet heb gedronken. Kortom, ja...ik werd getriggerd de laatste tijd. Gewoon mijn slechte ervaringen en herinneringen aan de bijna dagelijkse scenes van de afgelopen jaren voor de geest halen, hielp de laatste tijd niet meer om mijn motivatie om niet te drinken in tact te houden. Ergens was de gedachte in mijn hoofd dat het wellicht toch allemaal wel meeviel en dat nu na die maanden alcoholvrij mijn systeem misschien wel is ge-reset. Natuurlijk weet ik dat dat zeer waarschijnlijk niet zo is en ik weet ook dat het niet meeviel, maar de gedachte bleef knagen. Ook het feit dat ik me nu na 5 maanden zonder alcohol nog steeds niet heel lekker voel, hielp niet om de motivatie vast te houden. Ik blijf maar futloos en vreugdeloos. En daar zit hem dan ook direct het keerpunt in mijn gedachtengang! Ik heb nog niet volop genoten van een alcoholvrij leven. Ik heb er amper van geproefd! Ik ben dus nog helemaal niet klaar om nu al weer te beginnen met denken aan af en toe eentje. Ik wil eerst eens even weten hoe het is om echt alcoholvrij te leven. Lekker in mijn vel zitten en schoon schip maken met de zaken waar ik nu tegenaan loop, nu ik die niet meer verdoof. En dat zijn geen trauma's ofzo, maar wel in de jaren opgestapelde beslommeringen die ik voor het gemak altijd maar opzij heb geschoven. En sinds ik me dit realiseerde is mijn motivatie ook weer terug! Waarvan akte op het jaarpact! Ik ga er weer voor! Trouwens, zolang ik in flessen denk en niet in glazen als ik het over 'eentje' heb, moet ik er zowiezo maar niet aan beginnen!
 14. Hoi Bob, wil je mij ook weer toevoegen op het jaarpact ajb. Heb wat zitten twijfelen, maar voel me nu klaar om deze uitdaging met mezelf aan te gaan. Mijn startdatum is 14 mei. Dank je wel Bob!!
 15. Moeps

  Even voorstellen Myle

  Makkelijk was inderdaad niet het juiste woord
×
×
 • Nieuwe aanmaken...