Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Yana

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  644
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

Over Yana

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

710 profielweergaven
 1. Wat is het leven toch moeilijk voor sommige mensen, ik heb het geluk dat ik me bijna altijd blijmoedig voel en hoef daar niks voor te doen. Het is niet eerlijk. Goed bezig @Lonster lastig kan dat zijn om gewoontes te doorbreken, zo'n uitgesleten groef... daar moet je met je aandacht goed bij blijven, voor je het weet hobbelt de naald weer terug. Maar met een helder hoofd is dat goed te doen en dat geeft dan weer kracht en zo is de spiraal naar boven ingezet.
 2. Ik mag toch hopen dat je hier niet wordt 'bespot en verguist' @Morgon Volgens mij heb je alleen zinnige dingen geschreven, geen reden om jezelf nog erger op je kop te zitten dan je toch al doet. Hopelijk lukt het je om weer droog te blijven, dat is echt veel fijner zoals je zelf ook weet...
 3. Yana

  Lotgevallen & strapatsen

  Ben ik helemaal met je eens @Etty. Ik probeerde een andere kant te belichten.
 4. Yana

  Lotgevallen & strapatsen

  Ga maar lekker naar huis Knakker en raap al je moed weer bij elkaar. Je bent een goeie vent en een leuke vader en je hebt ongetwijfeld bergen mooie en lieve eigenschappen waardoor het makkelijk is om van je te houden. En je hebt een probleem met drank, da's rot, maar niet persé het einde van de wereld. Niet om het goed te praten, maar als ik het goed begrijp ben je 1 of 2 keer 'vergeten' je oudste uit school te halen en heb je de jongste laten huilen in zijn bedje. Stomstomstom, maar je hoeft het ook weer niet dramatischer te maken dan het is, er gebeuren heus grotere rampen in gezinnen. Sterkte daar met elkaar, 'love is the answer'.
 5. Goeiemorgen! Wat een droefenis toch die drank, ik wens alle struikelaars van harte een overtuigde nieuwe start. Wonderlijk hoe zo'n forum je leven binnensijpelt, gisteren ging ik naar bed met de gedachte: 'hopelijk kan Myle vannacht eindelijk eens lekker slapen' en ik werd wakker met: 'oh jee, ik hoop dat knakker zich weer bijeen geraapt heeft'. Ik lees hier graag en draag jullie een warm hart toe maar ik weet niet zeker of het wel zo'n goed idee is om jullie zo'n rol in mijn dagelijkse gedachten te laten spelen. Maar ja, mijn gedachtes doen waar ze zin in hebben, die zet ik niet makkelijk op een ander spoor. Gelukkig ben ik weer fris wakker geworden, wat een zaligheid is dat toch. Voor vandaag had ik buitenklussen gepland maar het is hier een grijze miezerochtend, dus ga ik wat vooruit werken op de computer.
 6. Yana

  Lotgevallen & strapatsen

  Wow, wat een sterke...
 7. Yana

  Lotgevallen & strapatsen

  Je vertelt het hier dus ik denk dat het je gaat lukken om direct de draad weer op te pakken. Ik heb er vertrouwen in, zet 'm op knakker
 8. Yana

  Voorstellen

  Ik herken het maar bij mij is het gewoon over gegaan. Ik doe wel meer dan toen ik nog dronk, huis is netter, alle naaiklusjes zijn gedaan, het gras is gemaaid, ik doe oefeningen en meditaties... dat soort dingen. Echt fijn. Gisteren was een *dag voor je? Maar wel zonder drank toch? In het begin voelde ik me erg onthand zonder dat glas naast me, leeg en onrustig en het spoor een beetje bijster. Voor jou zal het nog lastiger zijn misschien omdat je meer dronk dan ik. Het is toch een kwestie van wennen, misschien 'for the time being' zorgen dat je wat te drinken onder handbereik hebt. Ik hou van prikkelend bronwater met een scheut cranberrysap (is ook nog rood en staat goed in een wijnglas) of water met kruiden uit de tuin (wollige munt, citroenmelisse en rozenblaadjes of andere eetbare bloemen). We hebben jarenlang dag in dag uit lopen drinken (zuipen), je kan niet verwachten dat het nu in een paar dagen gepiept is. Het heeft tijd nodig om alleen al van de gewoonte af te komen. Veel succes vandaag, even volhouden, het wordt iedere dag makkelijker.
 9. Yana

  Voorstellen

  Onder het bericht op 'citeren' klikken en dan deleten wat je niet wilt hebben (zo doe ik het).
 10. Yana

  Voorstellen

  Het goede nieuws is: je schrijft het hier op, je hebt de rest weggekiept en je gaat meteen weer stoppen. Dat zijn echt drie hele belangrijke stappen. En natuurlijk ben je forumwaardig, bijna niemand stopt in één keer zonder problemen, dat is voor ons niks nieuws. Als het zo makkelijk was zaten we hier allemaal niet hè. Dus... geef jezelf een schouderklop, lach naar jezelf in de spiegel, drink een paar grote glazen water en gá ervoor. Wandelingetje misschien? De stad in voor een cadeautje voor jezelf? (Ik las laatst iemand die had een armbandje of een ring gekocht zodat ze steeds herinnerd werd aan haar besluit om niet meer te drinken. En ze zag ook dat sieraad als ze haar arm uitstak om tóch dat glas wijn te nemen en het hielp haar om het dan op het laatste moment te laten. Ik vond het een mooi idee).
 11. Yana

  nieuw

  Hoi @kanikhet ik zie dat je weer terug bent en ben benieuwd hoe het nu met je gaat. Lukt het om van drank af te blijven?
 12. Yana

  ????

  En hier staat je vorige verhaal https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/12413-nieuw/?tab=comments#comment-1160560
 13. Yana

  Voorstellen

  Misschien helpt het om te weten dat o.a. onrust, zenuwachtigheid, angst en algehele malaise door het afkicken komen, het is niet wie jij bent. Zet 'm op vandaag Marloe.
 14. Yana

  Voorstellen

  Maar dat betekent nog niet dat het ook verstandig is Ik ben blij dat het met jou goed is gegaan maar niet iedereen reageert hetzelfde, soms krijgen mensen epileptische insulten of een delirium tremens, dat kan levensbedreigend zijn en wens je sowieso niemand toe. Daarom is het misschien slimmer om je huisarts op de hoogte te brengen, of in ieder geval te zorgen dat er iemand bij je is. Eerst minderen is ook een optie.
 15. Yana

  Nieuw

  Dat is zeker lekker motiverend dat je bloeddruk zo goed erop reageert. Voor mij is het na anderhalf jaar nog steeds heerlijk dat ik me niet brak door de dagen heen hoef slepen, wat een verademing. En verder heb ik een enorme waslijst met voordelen van allerlei soort. Fijn dat je zo blij bent, dat is heerlijk om de eerste moeilijke periode door te komen. Op een later moment zal de euforie misschien wel weer minder worden, maar dan ben je vást sterk genoeg om ook dan gemotiveerd te blijven. Ik wens je weer een blije dag vandaag!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...