Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Yana

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  503
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

Over Yana

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Yana

  Sober

  Ik duim dat het allemaal voorspoedig zal gaan... sterkte!
 2. Yana

  Woodie

  Hoi Woodie, ik lees in je voorstelbericht dat je iedere avond een halve liter wijn dronk, dat is 5 glazen per avond, niet max 2 of 3 wijntjes. Niet om je terecht te wijzen maar het lijkt me belangrijk dat je het probleem niet bagatelliseert. Ik weet niet of jij een gelegenheidsdrinker kan worden, dat zul je zelf uit moeten vogelen. 's Morgens fris wakker worden is wel echt heerlijk hè?!!
 3. Hoezo gedraag je je onmogelijk? Je merkt bij jezelf dat je het fijn vindt als mensen zeggen dat je er goed uit ziet en dat je daar onzeker over bent, dat is toch geen reden om je waardeloos te voelen? Je bent gewoon een mens, die hebben dat soort gevoelens. Als je zin hebt ga je er mee aan de slag, omdat het fijn is om te leren van jezelf te houden. Je bent gewoon een lief, wijs en mooi mens die gisteren jarig was... GEFELICITEERD!
 4. Yana

  Sober

  Ach Lente, je krijgt wel een hoop lichamelijke ellende te verwerken zeg. En dan sta je er ook nog vaak alleen voor, dat ís ook niet makkelijk. Zijn er weleens armen om je heen en een schouder om eens flink op uit te huilen? Ik wens je dat toe en pak anders maar een knuffelbeer of een kussen en laat je tranen even gaan. En dan daarna ga je weer dapper door, jij kan dat, dat heb je wel bewezen. Zonder drank natuurlijk, daar heb je geen bal aan, ik zou warme chocolademelk met veel slagroom nemen
 5. Yana

  Vraag om hulp

  Ach, lieve Ewa, dit raakt me omdat ik mezelf erin herken van een tijdje geleden. Veel hier lezen en zelf schrijven hoe je je voelt. En vandaag beginnen met niet te drinken. De eerste dag is moeilijk, de eerste week is moeilijk, je zal je rot voelen maar daarna wordt het makkelijker. Je zult trots zijn op jezelf, blij om fris wakker te worden, je gaat je weer gelukkig voelen. Je gaat je sterker voelen en je wordt een lievere moeder. Geef jezelf dit kado, het is echt, echt, echt de moeite waard. Succes!!!!!!!
 6. Yana

  Hohoho!

  Fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat, je klinkt mooi kalm en ook nog in harmonie met je lief... heerlijk. Ik ben blij voor je
 7. Yana

  Voorstellen

  Mij lijkt het belangrijk dat je bij jezelf onderzoekt wat het met je doet om zo'n avond wel te drinken. Is het daarna moeilijker om de drank te laten staan? Of kun je genieten van nuchter zijn en soms van aangeschoten zijn? Je voelde je vrijer en losser (geloof ik dat je zei), misschien zijn er ook andere manieren denkbaar om je vrij te voelen? Blijf goed opletten en leer jezelf beter kennen door zo'n avond, dan zie ik geen enkele reden om spijt te hebben.
 8. Yana

  Yana

  Oh .... dat kan ik me zo goed voorstellen @Cleo66 Het is niet mijn bedoeling om het anderen moeilijker te maken maar wil wel graag delen hoe het met mij gaat.... lastig wel. Maar jij gaat zo goed joh, lekker zo houden zou ik zeggen. Een glas drinken heeft heel weinig met verdoven te maken, ik heb ook nog weleens zin om er even niet meer te zijn maar dat lukt natuurlijk niet met 1 of 2 glazen wijn. In die zin vind ik dit veel lijken op helemaal stoppen.
 9. Hoi Cleo, ik las dat je vriendin erg ziek is. Het spijt me zo voor je en wens jou en haar van harte veel sterkte.
 10. Yana

  Yana

  Dag lieve 'wie dit leest', Lang geleden dat ik hier geschreven heb maar ik ben jullie zeker niet vergeten en lees nog regelmatig mee. Het minder drinken gaat nog altijd goed, tot mijn verbazing eigenlijk want na al jullie waarschuwingen twijfelde ik aan de haalbaarheid van mijn minderplan. Het is even lastig geweest toen ik bij familie logeerde in Nederland in de periode dat mijn zusje overleed. Er kwam iedere dag wijn op tafel en ik dronk steeds 1 of 2 glazen mee. Ik merkte toen idd wat Bumperjim ergens zegt dat mijn rem warm begon te lopen. Maar ik heb me vrij makkelijk herpakt en drink niet thuis maar wel bij gelegenheid buitenshuis. Op dit moment ben ik op reis met de camper en gaan we vaker uit eten, dan drink ik 1 of 2 glazen wijn en dat vind ik dan ook echt lekker. Ik voel me heel goed en er is vaak een stille vreugde in me, zo fijn. Warme groet
 11. Yana

  Voorstellen

  Je bent goed bezig zeg, super! Je hoeft op dit moment denk ik niet te weten hoe je het aan moet pakken, je pákt het al aan. Zolang je maar niet gaat drinken, ontvouwen de dingen zich vanzelf. 20 groep achters???? Wow, als je dat aankan, vind ik je een held!
 12. Yana

  Het heeft lang genoeg geduurd

  Fantastisch gedaan Ron. Ik hoop dat je dit vast kunt houden, óp naar een beter leven!
 13. Yana

  Hi, ik ben Patries

  Ik lees ook mee en Bob haalt me de woorden uit de mond. Je blijft zeggen dat je ervan baalt, dat je je vrij wilt maken enz. Maar er komt misschien een moment waarop je het beter los kunt laten, het is wat het is, iedereen heeft wel wat en jij hebt dit. Het heeft geen zin je te blijven verzetten tegen een vaststaand gegeven, dan kun je het beter omdraaien en dankbaar zijn voor medicijnen die je helpen. Als je alles geprobeerd hebt, dan is acceptatie het enige dat overblijft toch? ps. Heb je hypnotherapie geprobeerd? Daar hoor ik wel buitengewone verhalen over en het lijkt me passend als een probleem zich al in de vroege kinderjaren gevormd heeft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...