Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Yana

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  520
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

Over Yana

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Yana

  Woorddomino III

  Even terugkomend op @lady jane, heb jij echt een lijk in de kast gevonden???
 2. Yana

  GewoonDoen

  Misschien is het een idee om gedurende een dag (of langer) te bedenken wat jij kan doen om hem gelukkig te maken en dat dan ook te doen natuurlijk. Bij mij en mijn lief kan dat heel verfrissend werken. Wat ik van hem wil dat weet ik nou wel, maar wat kan ik hem geven?
 3. Yana

  Ging stoppen te gemakkelijk?

  Goeiemorgen einzelganger , veel plezier vandaag met jezelf en de schitterende natuur om je heen. Verkeersboetes op basis van inkomen... topidee!
 4. Goeiemorgen Jim, ik kan nog steeds wakker worden en dan zóóó blij zijn dat ik geen kater heb. Vandaag is zo'n dag... niet dat ik dan zin heb om meteen op de fiets te springen, daar ben ik te lui voor. Ik vind het knap dat jij dat wel kan, is vast heerlijk dus veel plezier!
 5. Yana

  Ging stoppen te gemakkelijk?

  Oh, heerlijke foto's, vooral ook die laatste. De bloemen die je zelf fotografeerde zijn geen kattestaarten, achterin staat knikkend wilgenroosje en voorin lupine (meen ik vrij zeker te weten). Zijn de mensen een beetje lief voor je daar?
 6. Yana

  Ging stoppen te gemakkelijk?

  Oh ja, die zijn prachtig! Kattestaart volgens mij. Hier in Noord-Frankrijk bloeien ze nog niet.
 7. Yana

  Yana

  Als ik je de indruk heb gegeven dat ik onverschillig sta tegenover drank, dan heb ik mezelf toch niet goed uitgedrukt. Ik ben echt nog wel bang dat het op een bepaald moment mis gaat. Ik wens jou in ieder geval een eindeloos lange goed periode
 8. Yana

  Yana

  Oh ja, klein verschilletje
 9. Yana

  Ging stoppen te gemakkelijk?

  Mooie verhalen Bob, ik ben erg van de bloemetjes dus benieuwd naar wat je allemaal ziet, jammer dat je er geen foto's bij kunt plaatsen.
 10. Yana

  Yana

  Dat verbaast me Koh, dat jij het eigenlijk ook nog zou willen. Je komt op mij altijd over als een blije stopper. Nou ja, hoe we het ook doen, linksom of rechtsom, het allerbelangrijkste is dat we van die ellende af zijn!
 11. Yana

  Yana

  Gewoon helemaal gestopt zijn is volgens mij voor veel ex-drinkers ook helemaal prima geloof ik. Jij drinkt ook niet veel meer toch? Of toch meer dan je zou willen?
 12. Yana

  Yana

  Moeilijke vragen Rosee, ik kan niet echt vergelijken, ik ben maar drie maanden gestopt geweest en dat was, zeker in het begin, hartstikke moeilijk. Ik kan me voorstellen dat als je jarenlang helemaal gestopt bent, dat dat nog het allermakkelijkst is. Op dit moment heb ik niet het gevoel dat ik een wijnheks zit op te porren, dat komt denk ik vooral omdat ik 'gewoon' niet drink als we alleen thuis zijn. Daar is geen discussie over in mijn hoofd en wat dat betreft lijkt het erg op helemaal stoppen. En ik heb het makkelijk want geen uitgebreid sociaal leven met veel feesten, de meeste van mijn vrienden drinken niet of nauwelijks en mijn lief met wie ik samenleef drinkt ook zelden. Er zijn hier in huis dus geen open flessen en er gaan soms weken voorbij dat ik niemand zie die überhaupt alcohol drinkt. Ik heb eigenlijk alleen mijn gewoonte van in mijn eentje drinken moeten doorbreken. Dat vond ik erg lastig in het begin, maar het begint nu wel echt normaal te voelen. Ik drink wel als ik ergens ben waar gedronken wordt en dan kan ik echt wel genieten van een glas wijn maar het is toch ook wel een dingetje hoor. Ik ben me bewust van iedere slok, ik voel hoe een prettige ontspanning over mijn ruggengraat glijdt én ik herken de oude neiging om zo'n glas in een keer naar binnen te kiepen en ook om nog gauw even in te schenken als niemand kijkt. Maar ik doe het niet. Ik vermoed dat het allemaal niet zo soepeltjes voor me zou verlopen als ik niet in zo'n rustige thuissituatie zou zijn. Thuis kan ik uitrusten van het opletten. Wellicht is voor mij de stap naar een terugval sneller genomen als het eens tegenzit? Of misschien is het juist een voordeel dat ik geleerd heb dat ik na 1 of 2 glazen gewoon weer kan stoppen. Hoe dan ook, als ik eerlijk ben, het voegt echt niet zoveel toe hoor. Het is best lekker zo'n glas wijn, maar hemelschokkend is het nou ook weer niet. Waar ik eigenlijk meer van geniet is van lekker fris en nuchter zijn. Er zijn momenten dat ik eraan denk om er toch maar helemaal mee op te houden, want wat heb ik er eigenlijk aan. Dan hoef ik ook niet meer op te letten, wel zo rustig. Maar ik geniet er ook van dat ik het gevoel heb dat ik de baas ben. Jij (Rosee) speelt volgens mij al meer dan een jaar met het idee om 'minderaar' te worden, maar ik heb natuurlijk geen idee wat voor jou wijsheid is. Ik hoor nogal eens verhalen van mensen die gestopt zijn en dan op een onbewaakt moment tóch drinken en dan meteen helemaal los gaan, dan kun je misschien nog beter op een rustig moment besluiten om 'mindful' een glas te drinken. Maar je moet er toch niet aan denken dat je het níet in de hand kunt houden en dan weer jaren in die tang zit.
 13. Yana

  Ging stoppen te gemakkelijk?

  Klinkt zeker logisch. Ik ben zelf zo dol op mijn campertje dat ik er iedereen wel een aan wil smeren. Maar ik begrijp dat jij in ieder geval koffie kan zetten in je auto en ook even lekker uit kan rusten, dan heb je al wat campergevoel. Veel plezier tijdens het vervolg van je reis!
 14. Yana

  Ging stoppen te gemakkelijk?

  Klinkt als een fantastische reis weer Bob. Heb je geen zin om een campertje aan te schaffen?
 15. Yana

  Yana

  Ik zie nu dat het laatste berichtje op deze draad van Lars was... Het is zo onwerkelijk dat mensen er zijn en dan opeens niet meer, nooit meer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...