Spring naar bijdragen

Yana

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    3.669
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    43

2 Volgers

Recente profielbezoeken

3.322 profielweergaven

Yana's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

  1. Yana

    zondag 21 april 2024

    Die voorgeprogrammeerde omnivore genen zijn gewoon niet bestand gebleken tegen mijn vegetarische kookkunsten, ik denk dat dat het is @Adri03
  2. Haha ja @Adri03, dat is wel even oefenen inderdaad. Vooral die afspraken die niet nagekomen worden zijn lastig. Dat komt ook omdat ze niet gewoon 'nee' durven zeggen, ik jaag ze hier soms de stuipen op het lijf met mijn directheid. Maar goed, ik heb geoefend en tegenwoordig ben ik helemaal blij als ze wél op komen dagen. En het stimuleert om onafhankelijk te zijn dus we doen zowat alles zelf, alhoewel dat weer lastiger wordt nu we ouder worden, zo geen zin meer om zelf op het dak te klimmen om kapotte leitjes te vervangen.
  3. Ach ja, zuidelijk van Nederland gaat alles trager. Even snel verbouwen is er niet bij, het is hier ook een verrassing als een aannemer met wie je hebt afgesproken ook werkelijk komt, laat staan op tijd, dat komt eigenlijk nooit voor. De klanten voor je aan de kassa maken ook geen haast met het opzoeken van hun chequboekje en hun pen en hun leesbril. Dan nog een uitgebreid praatje met de kassière, het kan allemaal en ik hou ervan.
  4. Yana

    zondag 21 april 2024

    Ja precies Jim, hier heet het bijvoorbeeld sojanuggets of carré gourmand of gewoon balletje. Ik kook ook vegetarisch, mijn vriend is zo strikt vegetariër dat hij die dingen uit Nederland niet wil eten omdat het kip of gehakt ofzo heet , hij griezelt ervan en is bang dat het dan ook naar vlees smaakt. Niet dat die vleesvervangers nou zo'n succes zijn, vlees hoeft helemaal niet vervangen te worden, gewoon lekker en gezond koken en klaar.
  5. Yana

    zondag 21 april 2024

    Goed bezig Jim! Nou... ik fietste gisteren 25 km over binnenweggetjes en ben welgeteld één trekker tegengekomen, pas in het dorp waar ons vakantiehuis staat reden een paar auto's. Heerlijk langs koolzaadvelden en bossen met reeën, een eekhoorn, bonte specht en honderd roofvogels. Ik fiets tegenwoordig met trapondersteuning, heerlijk gaat dat over de heuvels, al moet ik soms nog stevig trappen om boven te komen. Straks neem ik de auto want er moet een bosmaaier mee.
  6. Yana

    Sobriety for Life - Dagboek

    Wat lijkt me dat naar zeg, om zo om het geluid van buren heen te moeten leven. Hopelijk komt er gauw een fijne, rustige woonplek op je pad
  7. Yana

    Vallen, opstaan en weer doorgaan

    Het is een hobbelig pad zeg voor je. Ik heb geen advies, ik weet het zelf ook allemaal niet, maar ik hoop keihard dat die knop van jou nu goed blijft staan. Ik gun het je van harte, al vind ik het wel leuk dat je hier weer vaker verschijnt.
  8. Hier ook zo, ik ben ook nog steeds verslaafd. Mij lukt het om niet te veel te drinken omdat er geen drank in mijn omgeving is, de weinige mensen met wie ik omga drinken amper en er is niks in huis (en ook geen winkels in een straal van 20 km). Als er wel drank in huis is gaat het op, al lukt het me wel altijd om twee dagen te doen met een fles wijn. Dat gaat nu al goed sinds ik hier op het forum ben, ik ben even kwijt hoe lang dat is, vijf jaar ofzo. Maar laatst was ik even alleen in een huis met een paar flessen whisky en dan sta ik opeens een paar grote slokken uit de fles te drinken.
  9. Yana

    Dinsdag 9 april 2024

    Sowieso is er hier een hele groep mensen die het fantastisch doet, echt mooi om dat hier te volgen. Ik hoop alleen dat @Zbb weer zonder kleerscheuren boven water komt.
  10. Yana

    Dinsdag 9 april 2024

    Oh, @Okkiehet is natuurlijk totaal niet leuk maar ik moet er toch erg om lachen, wat een geniaal idee om er een theetouwtje uit te laten hangen . Wat ben je goed bezig, zo fijn om te lezen
  11. Yana

    Sobriety for Life - Dagboek

    Wat leuk! Ik lees hier vaak dat mensen afleiding zoeken bij craving en ik heb weleens geprobeerd uit te leggen wat mijn taktiek is maar daar kwam toen geen respons op. Voor mij werkt het om te gaan zitten en met mijn aandacht naar dat gevoel te gaan, er niet voor weg te lopen maar het juist zo totaal mogelijk te ervaren, het te verwelkomen zelfs. Dat heeft vaak een geweldig effect; dan blijkt het helemaal niet zo'n naar gevoel te zijn, het is gewoon wat het is en maakt dan in korte tijd weer plaats voor een andere ervaring. Eigenlijk net als met alles, als je per moment accepteert wat er op je pad komt, zonder er een label goed of slecht aan te hangen, heb je nooit een probleem. Ik ga eens lezen over urge-surfing, ben benieuwd.
  12. Yana

    Hier stopt het!

    Hoezo is dat een hel? Je ligt op een goed bed, lekker zacht dekbed over je heen, dak boven je hoofd, goed gevulde maag, fles fris water naast je (tenminste dat hoop ik allemaal voor je). Je ligt daar gewoon lekker te rusten, fijn als je in slaap valt maar gewoon liggen is ook lekker. Je kunt wat mijmeren of je zegeningen tellen of je kunt aandachtsoefeningen doen, kijken of je met volledige aandacht twintig ademhalingen kunt volgen bijvoorbeeld. Ik heb er zelf niet zo'n moeite mee als ik niet slaap, ik vermaak me wel. Alleen als ik veel pijn heb is het soms lastig. Geen probleem van maken, dan slaap je het beste.
  13. Yana

    dinsdag 2 april 2024

    Die optie gebruik ik nooit. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik het wel lekker vind om me te ergeren
  14. Goede Ordelijke Richting Wil je me uitleggen wat dat betekent?
  15. Even inloggen om @lady jane een knuffel te brengen... (((LJ)))
×
×
  • Nieuwe aanmaken...