Spring naar bijdragen

Lonster1

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    547
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    6

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Lonster1's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Het is wel een fascinerende zin, de waanzin van het leven. Wat kan een mens het zichzelf moeilijk maken hè. Fijn dat de cursus helpt Francoise, al is het maar tijdelijk. Het is zoals Rapilos ook al zegt een voortdurende oefening. De ene keer gaat het wat soepeler dan de andere keer. Zelf merk ik ook wel dat leeftijd ook wat helpt; hoe ouder ik word, hoe relaxter ik word en relativerender. Hoewel de stress er ook in kan schieten af en toe. Ik heb net een lange ochtendwandeling gemaakt. Dat helpt in mijn hoofd een boel.
  2. Lonster1

    Woorddomino III

    Stellingen die suggereren dat vroeger alles beter was kunnen maar beter onderuit gehaald worden.
  3. Niks mis mee om er een naam aan te geven. Net zoiets als er een label aan hangen, zoals lelijke gedachte of drankgedachten. Het gaat om de bewustwording van je gedachten en het besef dat je daar zelf invloed op uit kunt oefenen.
  4. Lonster1

    hoi

    Als je het woord "impuls" vervangt door "uit emotionele nood" dan is dat ook mijn methode. Ik vind de term alcoholist - light wel een prettige benaming waar ik mij in kan vinden. De verslaving hoeft er niet minder om te zijn, maar de gevolgen van een of een paar glazen alcohol zijn wel makkelijker te overzien en te hanteren.
  5. Oh ja ik moet ook nog de belastingaangifte doen. Beuh... Eerst naar buiten.
  6. Lonster1

    Sobriety for Life - Dagboek

    Ben benieuwd of je plan lukt, en je de slaande deuren zo kunt ontwijken. Ik luister ook wel naar iets tussen lounge en klassiek met een bepaalde frequentie. Voor rust en focus. Maar na een uurtje ben ik dat wel weer beu. Zit me voor te stellen dat je van die lieflijke muziekjes en white noise aanhebt, en er dan slaande deuren te horen zijn. Mijn bovenburen kunnen ook flink heen en weer klepperen met deuren en trap op, trap af. Maar dat is altijd maar even en daarna is het stil. Het filmpje met deze muziek is wel lekker rustgevend, met het gekabbel van water dat dwars door je hoofd heen en weer beweegt. Hoe gaat het met het urge surfing?
  7. Welke woorden je ergens aan geeft is inderdaad belangrijk. Koning alcohol klinkt anders dan oom bier, die goeilijke sul die steeds maar op bezoek komt terwijl je hem liever kwijt bent.
  8. Lonster1

    Woorddomino III

    Ooit ziek geworden van oesters en dat weerhoudt me ervan er weer aan te beginnen.
  9. Ik werd ook wakker voor het licht werd, maar heb me nog even om kunnen draaien. Vandaag een klusjesdag, geen zin in maar ga het wel doen. Zet um op @Oskar
  10. Hier ook zo. Ik ben nog steeds verslaafd want als ik stress heb of emotioneel lastig zit, komt het verlangen om dit te dempen opzetten. Daar geef ik meestal niet aan toe, ik weet wanneer ik in de gevarenzone ben. Maar ik drink af en toe wel een paar glazen. En dan weer weken niet. Het moet geen tellen zijn of uitkijken naar een gelegenheid. En dat is niet altijd makkelijk, maar het lukt me wel om te herpakken. Helemaal niet drinken en het uit je systeem halen zou beter of makkelijker zijn. Maar ja... Het scheelt dat ik geen binger ben geweest, nooit 's ochtends al gedronken, geen sterke drank, niet moeten drinken omdat je anders ziek wordt en maar doorgaan met grote hoeveelheden. Als ik niet drink, voel ik me lichter, stabieler en energieker. Ik heb nu ruim twee weken niet gedronken en ga dat dit weekend ook niet doen.
  11. Lonster1

    Sobriety for Life - Dagboek

    @Woman je hebt heel wat aangezwengeld hier. Het scheelt inderdaad wel wat voor soort geluiden je hoort. In mijn voorbeeld gaat het over klussen of schoonmaken met een hogedrukspuit. Met slaande deuren kan ik wat moeilijker omdenken en vooral als dat 's avonds laat gebeurt vind ik het heel terecht dat je daar je buren voorzichtig op aanspreekt.
  12. Lonster1

    Sobriety for Life - Dagboek

    Dat wordt in het artikel uiteengezet. Een 'urge' komt langzaam opzetten en wordt sterker, en net als een golf zwakt het daarna weer af. Als je meegaat op de golven, kun je dat vergelijken met surfen. Verzet tegen prikkels geeft over het algemeen stress. Met burengeluiden probeer ik daar ook een draai aan te geven: Ze maken hun huis mooi en zijn lekker aan het werk. Misschien moet ik dat ook doen, of is het het teken om naar buiten te gaan / mijn noise-cancelling koptelefoon op te zetten en een luisterboek te pakken / te gaan stofzuigen etc. Soms lukt dat omdenken wel, en soms niet. Als je je ergert, heb je sowieso jezelf ermee.
  13. Lonster1

    Sobriety for Life - Dagboek

    Interessant ja, via Google vond ik dit. Zoiets heb ik ook gebruikt bij het stoppen met roken. Urge surfing is a technique for managing one’s own unwanted behaviors. Rather than giving in to an urge, a person learns to ride it out, like a surfer riding a wave. After a short time, the urge will pass on its own. This technique can be used to stop or reduce drug and alcohol use, emotional reactions such as “blowing up” when angry, gambling, and other unwanted behaviors. The Urge Surfing handout describes how urges work and how to “surf” them effectively. Like an ocean wave, urges gradually build intensity, they peak, and then they fade away. This worksheet teaches clients to use mindfulness as a tool to accept an urge and its discomfort, rather than attempting to suppress it. https://www.therapistaid.com/therapy-worksheet/urge-surfing-handout
  14. Bedankt (ook de anderen), ik stond inderdaad tevreden op. Voor mij hielp het om de film vooruit te draaien. Vanavond had ik een etentje met wijndrinkers. Ik dacht gisteren als ik nu ga meedrinken, ga ik dat morgen ook doen. En dan is het eind weer zoek en baal ik. Vanavond kostte het me geen enkele moeite, ondanks de vragen waarom ik het bij thee en 0.0% hield. Iets met 'drukke week, heb mijn energie nodig' was voldoende. Had van tevoren de knop goed gezet en dat scheelt. @Prana je hoeft niet de hele week niet te drinken, alleen vandaag niet. Dat klinkt heel flauw, maar kan wel helpen.
  15. Ja lastig hè @Rosee. Ik zat vanmiddag op een terras met vrienden. Heb een gemberbier op en een 0.0 %bier, en toen hield ik het niet meer. Onrust en gezellig los en onbezorgd zijn wilde ik. Ben dus maar naar huis gegaan. Saai maar wel sober. En even een dip nu, maar ik weet die is straks over en dan is het weer oké en fijn. Pot thee zetten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...