Spring naar bijdragen

Oskar

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  605
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  31

1 Volger

Recente profielbezoeken

2.850 profielweergaven

Oskar's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

 1. Eergisteren naar Springsteen geweest in Nijmegen. Als 12-jarige was Born in the USA mijn eerste elpee. Meer nog dan de rock sprak de melancholie in zijn muziek mij aan. In dit nummer - dat tot vreugde ook op het concert werd gespeeld - herkende ik als jongetje reeds de droeve grondtoon van het leven. De pijn. De hoop. De teleurstelling.
 2. Oskar

  Wo 19 jun 2024

  Nou is Jan Cremer ook alweer dood. Ik geloof dat een en ander wel samenhangt met sterfelijkheid en statistiek, maar ben het er niet mee eens. Maar goed. Hallo weer eens, ook.
 3. Prachtig nummer @Musashi, fijn om weer eens te horen. Die film, die waanzinnige reis door vervagende herinneringen, vond ik destijds ook mateloos aangrijpend en fascinerend.
 4. Guilty pleasure. Mijn tranen stromen neder.
 5. Oskar

  Zondag 26 mei 2024

  Waf En ik ben inderdaad zeer te spreken over de voeten van een meerkoet @Reacher
 6. Mogge. Net wakker uit een zeer levendige droom. Een droom als een avonturenfilm. Jammer om weer wakker te zijn. Hevige dromen de laatste tijd, soms ook erg naargeestig of met moord en doodslag. Mijn onderbewuste heeft het er maar druk mee. Blijkbaar maak ik er overdag maar een potje van, van dat verwerken.
 7. Balen Prana. Morgen weer een schone lei. Niet tobben.
 8. Soms is het leven net zo ingewikkeld als je het zelf maakt. Maar wel leuk voor je dochter joh. En als je er het schompes van krijgt ga je lekker alsnog naar Monkey Town. Krantje lezen, koffie, wuiven naar kids ๐Ÿ™‚
 9. Leuk zoโ€™n lentefeest, Muza, maar wat een heisa maken jullie ervan zeg. Ik ken het fenomeen Lentefeesr eigenlijk helemaal niet, maar begrijp uit een eerdere post van je dat het een soort communiefeest is maar dan zonder Godt. Ik vind het organiseren van kinderfeestjes altijd erg leuk, met piraten, schatkaarten en speurtochten enzo. Maar als we lui zijn rijden we naar Monkey Town, zoals de rest van Nederland. Schattig zoโ€™n eerste liefdesbrief. Ik kan me de mijne ook nog wel herinneren. Ik wist me er toen geen raad mee, waardoor ik uiterst lomp en ongeรฏnteresseerd reageerde. Nou ja ๐Ÿ™ƒ
 10. Mogge. Hier ook droef weer, met alsmaar regen. Tot zover het weerbericht. Verder binnenlands nieuws: we krijgen weer eens een kabinet. Ik ben benieuwd en hoe voor de zekerheid mijn hart ook maar vast. Verder weinig opmerkelijks te melden. Een paar lamlendige dagen achter de rug met ziekte enzo. Maar alles doet het weer. Hort sik.
 11. Oskar

  Woensdag 15 mei 2024

  Wat een gedoe Rosie. Hoewel het op mij als nuchter boerke zijnde ook best overkomt als een oplosbaar probleem. Vriendelijk edoch gedecideerd je grenzen aangeven. Duidelijk zijn. Ik heb ook zo'n overzorgzame moeder die ook nu op mijn 52e nog steeds allerlei ongevraagde adviezen geeft over hoe wij het huishouding en de opvoeding moeten doen. Maar dan grinnik ik en zeg ik nee. Waarom jij hier schuldgevoelens over zou hebben is iets wat ik moeilijk begrijp. Maar wellicht dat men daar vrouw voor moet zijn. Zelf ben ik ook best een pleaser die geneigd is altijd mee te bewegen. Op jezelf passen maar, helder zijn, en de rest aan je moeder laten. Maar het is allemaal al gezegd geloof ik.
 12. Oskar

  Dinsdag 14 mei 2024

  Ja, je kunt dingen altijd op meerdere manieren ervaren en bezien, afhankelijk van je eigen karakter en geschiedenis. Daarom ga ik gemakshalve meestal maar uit van de goede bedoelingen van de schrijver. En die lijken me hier zo duidelijk voort te komen uit betrokkenheid dat ik het weer wat kras vind om het 'dwingend en manipulerend' te noemen. Maar dat heeft dan weer met mijn persoonlijkheid te maken. En zo blijven we bezig ๐Ÿ™‚ Niet tobben.
 13. Oskar

  Woensdag 15 mei 2024

  Ja, het viel mij ook op dat veel jonge aanwas weer is vertrokken. Jammer wel. Ik vind het altijd wel prettig als er een mooie mix is van oud en nieuw. Toen ik hier voor het eerst kwam vond ik de dagdraad best een kliek van mensen die elkaar allemaal al leken te kennen. Dat kan soms best afschrikken voor nieuwelingen. Als je gewoon geduldig blijft voort kletsen kom je er vanzelf tussen, maar sommigen haken al voor die tijd verschrikt af.
 14. Oskar

  intake

  Zo'n intake is vooral een beetje kletsen met een psycholoog waarschijnlijk, om te kijken hoe je in elkaar zit en wat je kan verwachten van de behandeling. Heb je een ambulante behandeling of een opname in een kliniek? Alle bijeenkomsten zullen neerkomen op het in kaart brengen van je probleem, onderliggende problematiek, en hoe je je kunt wapenen tegen de verleidingen in de toekomst. Zal veel met lotgenoten zijn ook denk ik. Het lijkt misschien nu wat eng en confronterend, maar in de praktijk zal het best meevallen. Er zijn namelijk zo ontzettend veel mensen, van allerlei soorten en standen, die worstelen met hetzelfde probleem. En boven alles: je gaat actief beter om je leven te verbeteren: dat is alleen maar goed toch? Succes ermee Angela!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...