Spring naar bijdragen

Oskar

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    501
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    26

1 Volger

Recente profielbezoeken

2.563 profielweergaven

Oskar's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Terwijl de regen zachtjes neervalt en de koolmees zijn fietsband oppompt ben ik alweer vroeg wakker. Na acht dagen op rij werken nu een lang weekeinde vrij. Lekker wel. Vanuit bed aan het nadenken wat voor leuks ik allemaal met die tijd kan doen. Ooit was dat: flessen open schroeven en lurken tot je omvalt. Nu hoop ik er iets inspirerenders van te maken. Goede Vrijdag vandaag. Gisteren keek mijn vrouw naar de Passion op tv. Was is dat iets verschrikkelijks zeg.
  2. Oskar

    hoi

    Ja. Liefde is loslaten. Liefde is ondersteunen en helpen. En ondertussen zitten we met de gebakken peren omdat we niet precies weten welke kant we op moeten. Mijn oudste is pas 12 en ik voer nu al verhitte discussies met mijn vrouw over waar loslaten en waar juist (nog) niet. Een algemeen geldende gebruiksaanwijzing is er vrees ik niet. Dus modderen wij maar weer voort op basis van liefde, boerenverstand en fingerspitzengefühl
  3. Daar is best wat voor te zeggen inderdaad. Zoals er ook wat voor te zeggen is om iedereen die problematisch gaat drinken aldus te beschouwen. Waarmee meteen ons gehele forum een verzameling (ex)losers is, wat ik overigens ook prima vind. Alleen je komt er zo weinig verder mee. Een betrekkelijk deel van ons handelen is tamelijk irrationeel. Ook al is overduidelijk bekend dat iets schadelijk is: we doen - of deden - het toch. Verder denk ik wel dat het jezelf als loser beschouwen over het algemeen een flinke aansporing is om het dan maar weer op een roken of zuipen of wat dan ook te zetten. Dan liever lekker een 'held' zijn omdat je met het toegeven aan je verslaving bent gestopt. Of nog beter: zonder wrok of oordeel afstand nemen van die periode, en monter vooruit het nieuwe leven in.
  4. Oskar

    zondag 24 maart 2024

    Zeg @bolletje, jij hebt intussen wel een vrij ernstige koffieverslaving ontwikkeld, is het niet?
  5. Oskar

    zondag 24 maart 2024

    Laten we niet meteen met elkaar gaan drammen over opsommingstekens of wie er gelijk heeft zeg. . @Roberto: veel succes met de stoppoging. Hoofd- boven bijzaken, inhoud boven vorm. Ik vind de koude kalkoen wel stoer.
  6. Dat vind ik jammer Wijn. Je schreef hier in een periode dat ik mij koest hield of vooral door mijzelf was geobsedeerd, maar ik heb jouw bijdragen erg gewaardeerd. En ik was benieuwd op welke manier jij alcohol de baas bent geworden. Maar hey: je bent de baas, dat is het voornaamste. Het ga je goed.
  7. Gisteravond met mijn vader naar een uitvoering van de Johannes Passion geweest. Wat is dat mooi zeg. Een leven zonder drank is prima vol te houden. Een leven zonder tabak ook wel. Maar een leven zonder Bach? Je moet er niet aan denken.
  8. Iets om je op te vrolijken. En omdat je gek bent op mooi glimmende flesjes. Er zit nog water in ook.
  9. Oskar

    Eindelijk...

    Eerste dag goed doorgekomen? (Ook blijven schrijven als dat mislukt is trouwens hoor!) Welkom ook nog. Leuk, alweer een fan van Jan Geurtz, daar wemelt het van op het forum. Ik hoorde die naam zo vaak noemen op het forum dat ik van de weeromstuit het boek eerst niet wilde lezen. Maar pas geleden heb ik het toch gedaan. Hij heeft een kijk op het fenomeen verslaving die mij erg aanspreekt. Succes!
  10. Ik zag vandaag een documentaire over een geheime eenheid van het Amerikaanse leger tijdens WOII, de Ghost Army. Hun taak bestond uit het foppen van de van de vijand door middel van het fabriceren van enorme hoeveelheden opblaasbare rubberen tanks die (van afstand) niet van echt waren te onderscheiden. Bulldozers verzorgden de sporen van rupsbanden rondom. Met een speciale geluidsafdeling werden geluiden van zich verplaatsende tanks het luchtruim ingestuurd. Aldus werd de Duitse spionage op ingenieuze wijze om de tuin geleid en werden de hun troepenverplaatsingen afgestemd op de aanwezigheid van neptanks. Een creatief, relatief onschuldig, en bijna vrolijk stukje oorlog. De 1100 man waaruit de divisie bestond kwamen voor een groot deel van de kunstacademie. Niet echt alcoholgerelateerd wilde ik bijna zeggen. Maar bij nader inzien had mijn strijd tegen Koning Alcohol wel degelijk overeenkomsten. Ik dacht aanvankelijk te vechten tegen een enorme, schier onoverwinnelijke overmacht. Die dreiging maakt je bijna moedeloos. Maar vaak bleken ook dat luchtbellen. Of windmolens. Zo gauw de illusie werd ontmanteld viel de strijd uiteindelijk best mee.
  11. Nee hoor, niet die. Gewoon uw oude vertrouwde Forumgriezel. Die stem van Scar in de Lion King vond ik destijds prachtig. Jeremy Irons was dat geloof ik. Maar hoe is het zoal @Reacher? Goed dat je er weer bent.
  12. Oh kijk, het is al na twaalven. Laat ik meteen de nieuwe dag openen, ik ben er nu toch. Vandaag begint de Lente, lieve mensen. De dagen worden weer langer dan de nachten. Het licht keert terug. Moge het in jullie leven ook zo zijn. Ja, overmorgen regent het weer. Dat dan weer wel. Maar vandaag niet. Carpe diem.
  13. Nou, ik vind de woordkeuze best meevallen hoor. Terugkijkend op mijn eigen leven zie ik ook een dermate treurige aaneenschakeling van sneue momenten dat ik mijzelf uit volle borst een sneue sukkel durf te noemen. Laten we er niet omheen draaien. Maar dat is nu voorbij. Hort sik.
  14. Oskar

    Beginnende verslaving

    Mogge Peter, welkom hier ook. De patronen lijken inderdaad wel duidelijk: je tackelt je problemen door ervoor op de loop te gaan. Je hebt schulden en gaat het land uit; je voelt je eenzaam en gaat zuipen. Dat is wel comfortabel want je bent even van het zeurende gevoel in je kop af. Maar het brengt je natuurlijk geen snars verder. Integendeel: je voelt je nog eenzamer, en bovendien steeds meer een waardeloze sukkel omdat je zo zit te zuipen. Waardoor je overigens waarschijnlijk de neiging zult krijgen nog meer te zuipen om even van het zeurende gevoel in je kop af te zijn. De oplossing is even simpel als ingewikkeld. Ga je probleem oplossen in plaats van er voor weg te rennen. Dat kan best, maar kost wel tijd en moeite. De tapkraan open zetten en je ellende onder een laag bier zetten is eenvoudiger. Verlos jezelf van die gemakzucht. Investeer in jezelf, maak plannen om meer sociaal leven te krijgen, los je schulden af. Dat je daarbij af en toe even flink met jezelf en je eigen narigheid geconfronteerd zult worden is dan wel onvermijdelijk. Maar je wilt niet steeds in die plas bier blijven spartelen, maar uiteindelijk vooruit komen. Oja, je hebt je bericht geplaatst in een hoek van het forum waar weinig wordt gekeken. Als je het bericht verplaatst naar Wie-is-wie zul je waarschijnlijk meer reacties krijgen. Succes enzo.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...