Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Jannigje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  4951
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  31

Over Jannigje

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 • Interesses
  Geschiedenis, lezen, wandelen, reizen, zingen

Recente profielbezoeken

2733 profielweergaven
 1. Jannigje

  Woorddomino III

  Kopzorgen door een opkomende verkoudheid, althans dat mag ik hopen want het alternatief is beangstigend.
 2. Jannigje

  Woorddomino III

  De handen moeten binnenkort weer in handschoenen, althans de mijne, mijn handen zijn koukleumen.
 3. Jannigje

  Dinsdag 22 september

  Ja @Sandro, dat herken ik helemaal. Wat jij zegt denk ik ook vaak, maar het probleem is dat ik het blijkbaar niet geloof. Ik denk de woorden, maar voel ze niet, en dan heb ik er dus nog steeds last van.
 4. Jannigje

  Dinsdag 22 september

  @Rosee, je kunt trots op me zijn! Ik ben het in ieder geval op mijzelf. Na dagen van intern gesputter over de buurvrouw, ben ik naar haar toe gegaan. Wat jullie ook al adviseerden heb ik gedaan. Ik heb haar heel vriendelijk gevraagd hoe het met haar gaat en of ze nu minder last van mij ervaart. Ja zei ze. Fijn! Alleen rond 6 uur ‘s ochtends heeft ze nog last van lawaai. Hoera!!! Als ikiets echt zeker weet is dat ik om 6 uur ‘s ochtends geen lawaai maak, ik ben dan totaal nog niet aanspreekbaar! Nou buurvrouw wat vervelend, maar ik weet echt zeker dat dat niet bij mij vandaan kan komen. O zei ze, dan is het misschien wel de motor van de vijver van de andere buren, die draait dag en nacht door. Ja, dat zou wel kunnen zei ik. Daarna zei ik dat ik ook graag iets met haar wilde bespreken, over het roken. Ze zal er op letten zei ze. En daarna hebben we nog even gepraat en geconstateerd dat het heel belangrijk is dat we in goede harmonie naast elkaar leven.
 5. Jannigje

  Dinsdag 22 september

  Het is misschien een schrale troost, maar het feit dat je die verlossing niet meer vind, vind ik een goed teken. De verwachtte beloning blijft nu uit, dus waarom zou je dan toch drinken? Mogelijk helpt dit besef je, nu nog niet, later ergens. Sterkte, jij ook @Sandro. @niks, zijn de meubels gekomen? En? Mooi? Volgens mij ga jij gelijk op met mijn nichtje, die heeft ook net de spulletjes voor de babykamer. @Lika weet je het al van het huis?
 6. Jannigje

  Maandag 21 september

  Gisteren was iemand zo aardig om voor mij de politie te bellen ivm mijn auto. Vandaag was het mijn beurt. Ik vond een portemonnaie op straat. Split second: niet doen, gedoe. Maar ja, wat gij niet wilt dat u geschied etc. Ik pakte hem op. Rijbewijs, kenteken, bankpas etc. Van een jonge vrouw. Geen telefoonnummer, wel een zorgpas. Ik gokte en belde de zorgverzekering, een aardige mevrouw was heel behulpzaam. Zij wilde de jonge dame wel bellen want zij had een mobiel nummer., Mooi, geregeld. Nee dus, ze kreeg totaal iemand anders aan de lijn. Dan toch de politie bellen. Algemeen nummer: de politie behandelt geen gevonden voorwerpen meer. U moet naar de gemeente. Oké. Stadsdeelkantoor bellen: dit nummer is niet bereikbaar. Bank bellen, lukt niet, na kantooruren. RDW dan maar? Nee hoor, morgen bent u de eerste. Lost en found (oid): mag niet als het om een identiteitsbewijs gaat (wat u niet in huis mag houden!) Nou ja zeg. Op een schoolpas stond een e-mailadres, dus ik heb haar een mail gestuurd, maar ja, die leest ze vast vanavond niet meer. Morgen dus eerst langs het stadsdeelkantoor, waar ik niet zonder afspraak mag komen. Wedden?
 7. Jannigje

  Maandag 21 september

  Ja, heel herkenbaar, helaas. Het lastige met eten is dat je er niet helemaal mee kunt stoppen , dat maakt het voor mij lastiger. Stoppen met roken en drinken vond ik daardoor op een bepaalde manier makkelijker.“ De eerste niet nemen” gaat met eten niet op. Misschien wel als je het over ijsjes en koekjes hebt, maar niet als het om een verslaving gaat. En tips? Behalve wat je zelf al aangaf niet. Helaas.
 8. Jannigje

  Maandag 21 september

  Sterkte @Lieke7777 @Bor, ik dacht inderdaad even aan bananensplit! Het was een wonderlijke gewaarwording, echt niet fijn.
 9. Jannigje

  Maandag 21 september

  Bij mij hebben ze ooit een heel wiel verwijderd. Dan sta je heel raar te kijken, ik had het niet gezien toen ik instapte, het was aan de passagierskant en ik stond op een hellende parkeerplaats, dus de auto stond al scheef. Ik snapte niet waarom ik niet weg kon rijden Zonder stuur rijdt lastig @Maverick, met drie wielen ook. Frustrerend zeg, 3x! Ik was zo kwaad! Vooral omdat ik met mijn vader naar de begrafenis van zijn jongste broer moest in Friesland. Dat kun je niet uitstellen en hij wilde daar natuurlijk zijn. Hij was op een leeftijd dat wij het niet meer vertrouwden dat hij zelf zou rijden, dus ik zou met hem meegaan.
 10. Jannigje

  Maandag 21 september

  Goedemorgen Gisteravond ging opeens de telefoon, anoniem, 21.30 uur op zondagavond? Hallo met de politie, maakt u zich geen zorgen, maar hebt u een auto? Huh? Eh ja. Wat is het kenteken? Eh, eh, ik was het op slag vergeten. Iemand heeft gezien dat uw portieren openstaan en heeft ons gebeld. Huh??.? Dat kan helemaal niet (snuggere opmerking op zo’n moment). Afijn ik ging kijken en jawel hoor, twee portieren stonden wagenwijd open. Niet geforceerd, niets weg, niets beschadigd. Spooky vond ik het. Wel fijn dat die meneer de politie gebeld heeft, dat is het voordeel van een kleine buurt Denk ik, meer sociale controle. De meneer die gebeld had zag me en kwam naar me toe. Zijn uw airbags gestolen? Geen idee, hoe zie je dat? Vanmorgen nog eens gekeken, ik zag niets.
 11. Jannigje

  Zondag 20 september

  Ik doe ook mee, als best vrolijke ezel deze keer. ☺️ Wat ontzettend lief,!!!! Prachtig proces @Lika, je noemt het zelf ook al waardevol. Goede reis! Dank vooR deze woorden @Etty, die had en heb ik echt even nodig. Ik kan ze wel bedenken maar dan komt het toch niet zo binnen als wanneer ik ze lees van een ander, van jou in dit geval. Het mag tegenvallen, ik mag teleurgesteld zijn, ik mag op meer gehoopt hebben. De mensen om mij heen schijnen/blijken te denken dat ik van de hel in de hemel ben gekomen en verwachten van mij de daarbij horenden gevoelens en uitlatingen. Maar hun verwachtingen en mijn Daadwerkelijke bevindingen lopen echt erg uiteen. welterusten allen
 12. Fiets je nog steeds @Renaldo61?
 13. Soms is het wel confronterend denk ik. Ik merk dat een paar mensen die ik ken het ongemakkelijk vinden, alsof hun drankgebruik meer opvalt doordat ik niet drink. Vroeger dronk ik gezellig mee, dan viel het niet op als we nog een rondje bestelden, nu ligt dat toch anders, althans bij hen.
 14. @Pats, ik ben er inmiddels aan gewend dat ik ongezellig wordt genoemd door sommige mensen. In het begin stoorde ik me er heel erg aan, ging uitleggen of me schuldig voelen. nu kan ik zeggen: ja joh, ik ben inderdaad reuze ongezellig, maar dan op een toon die het tegendeel suggereert. En dat bevalt me uitstekend.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...