Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Gisteren
 3. Ik gebruik naar tevredenheid dagelijks 3 mg etizolam. Een researchmedical omdat de psychiater geen benzodiazepines wil voorschrijven in verband met verslavend effect. Ik heb meerdere persoonlijkheidsproblematiek en de voordelen etizolam zijn levensveranderend. De grote kans dat ik moet gaan verhogen vind ik echt geen probleem. Lichamelijk zijn er gevolgen, mentaal ook echter als ik me zo ontspannen en angstvrij blijf voelen met hogere doseringen wegen voor mij de voordelen totaal op tegen de nadelen. liever iets jonger dood dan lang leven met grote angsten en paniek, zo denk ik erover. Ik heb vele therapieën gedaan en momenteel ook. De angst en paniek vermindert nauwelijks, wel andere klachten wat erg fijn is. De vraag: wat is nu het probleem gezien mijn achtergrond om structureel etizolam te blijven gebruiken?
 4. Joehoeeee 40 km, wat een topper zeg. Super @Wanhopige
 5. Frankk

  Voorstellen

  Hoi. @Lenigoed at je er mee aan de slag gaat! Jouw gevoelens en klachten zijn zo herkenbaar, ik heb exact het zelfde. Snel moet, angst bij het wakker worden en dan weer depri en nergens zin in. Ik heb het min of opgelost, als je zo mag noemen, door een soort strak ritme voor de dag te maken. Ik maak elke avond een simpel lijstje met wat ik de volgende dag wil doen. En daartussendoor rustpozen waarop ik lekker even mag zitten of liggen. Ik ben dan toch heel blij met mezelf omdat ik dingen gedaan krijg en ook niet de hele dag hijgend achter mezelf aanloop. Misschien een idee?
 6. Denise79

  Maandag 1 juni

  Goed bezig allemaal. Ook ik dagpact gehaald. Al was t vandaag wel een wat mindere dag. Morgen nog 1 dag heel mooi weer
 7. Cleo66

  Maandag 1 juni

  @Jannigje het viel mee gelukkig Bedankt voor de tips jongens, tis amersfoort geworden . Vrijdag en zaterdag gezellig daar vertoeven met dinnetje, ben benieuwd
 8. Cleo66

  Verslaving

  Hoi Amber, welkom hier. Ook ik heb autisme en hen daardoor een alcohol verslaving opgebouwd . Het grijpen naar middelen is wat een verslaving doet . Angst en paniek wanneer het middel dreigt weg te vallen. Je weet , er moet iers gebeuren. Je meld e ook niet voor niets hier . Ik slikte ook steeds meer pammetjes , met drank . Gun jezelf een beter leven, dit is geen leven. Accepteer de hulp , geef je over . Succes
 9. Jopie

  Maandag 1 juni

  maar is ook pittig en lang....de omschakeling van alert en actief, naar zennen (of geef het maar een naam) inclusief het idee dat 'de dag voorbij is' is ook niet eenvoudig... moet je ook leren: je bent ook gewoon moe. Niet uitgeput, wel moe. Mij helpt de break halverwege de dag erg goed.... maar dat kan natuurlijk niet altijd overal
 10. Maja

  Maandag 1 juni

  Dagpact is gelukt! Wel voor het eerst echt getriggerd door de wijnaanbiedingen in de boodschappen app en door de lange lijst met flessen wijn die je bij je thuisbezorgd maaltijd kon krijgen. App gesloten en toch maar met restjes een salade gemaakt. Stuk veiliger. Toen onrustig en opgejaagd. Nu tevreden naar bed.
 11. Cleo66

  Hallo ik ben Ronald

  Structuur aan brengen en een goede dag invulling helpen zeker . Let op de HALT triggers (hungry angry lonely tired) Succes bij de huisarts
 12. Cleo66

  6 dagen droog

  Hey dat mag hè , 2 frikadellen jammie. Je moet lief zijn voor jezelf , je mag alles , behalve ......
 13. Sandro

  Maandag 1 juni

  Doe ik ook ja. Fulltime werken leidt me sowieso af, maar vanuit huis is het natuurlijk makkelijker om toch dat eerste drankje te pakken om half 5. Nu doe ik rond die tijd een huishoudelijk klusje, of ga hardlopen als het dan niet te warm is. Dat laatste is niet gelukt de laatste tijd (doe dan hardlopen in de ochtend) maar er komen weet wat koelere dagen aan waarop hardlopen rond half 5 wel kan.
 14. Lekker 40 km gefietst vandaag op mijn mountain bike. Hoop op een goede nachtrust.
 15. Lika

  Maandag 1 juni

  @Sandro op mijn prikbord hangt een blaadje uit een scheurkalender: "Er is niets mis met je rot voelen, behalve dan dat je je rot voelt.'
 16. Alina

  Afbouw oxazepam

  @Doorgaan dat Snap ik soms geeft een telefoon ook meer prikkels. Hier ook een rustig weekendje gehad. Ik heb twee hele goede dagen gehad. En merkte zaterdag dat ik weer laag in me energie zat. Ik merk dat me gedachten dan gelijk weer negatief zijn en meer ga piekeren erover. Ik had ben dan gelijk weer bang dat ik weer diep ga zakken. En dan zijn het dagen dat ik het beter kan accepteren dat ik nu niet veel kan. En dan volgen er weer dagen dat ik er weer erge moeite mee heb. Dan kriebelt het weer dat ik graag wil maar niet kan. En ik was naar de supermarkt gisteren en zodra ik ga realiseren, oh ik heb geen last van overprikkeling en de geluiden kan ik filteren en ik voel even geen onrust. En dan ineens komt het, of ik het gewoon zelf op me afroep. En dan sta ik in de rij van de kassa. En dan ga ik mezelf gek lopen maken. Zal ik weg lopen uit de rij maar hoe doe ik dat met alle boodschappen. En dan zit ik weer in de angst modus. Die echt nergens opslaat, of me gedachte zomaar op hol slaan.. @DootjeHoe gaat het met jou. Ik ben zo benieuwd hoe het is gegaan. Lijkt me hartstikke leuk een weekendje weg. Dat is nu iets wat ik nog niet aan durf. Omdat ik liever in me eigen bed slaap. Iedereen een fijne nacht. Groetjes
 17. Dat is een mooi begin. Dan kan je in ieder geval iets plannen voor na half 5 wat je wel leuk vind of er rekening mee houden dat het een hele saaie avond wordt. Ik zit zomaar een beetje in te vullen en als het niet klopt mijn excuses alvast. Maar bij mij was het belangrijk om vaste patronen te doorbreken. BIj mij was mijn breekpunt 4 uur s-middags en vrijdagmiddag was een hel. De overgang van werk naar prive kon ik totaal niet mee omgaan. Van denken naar ontspanning ( tenminsite dat zou het moeten zijn). Ik ben toen maar dingen gaan plannen tussen 16:00 en 18:00 zolang ik maar niet op de hoek van de bank zat met teveel lege tijd voor het eten. Na het eten ging het vaak wel behalve op vrijdag. Sterker nog, ik heb nu geen eens een baan en heb nog steeds een hekel aan vrijdagmiddagen.
 18. Lika

  Maandag 1 juni

  De spijker op zijn kop denk ik. En je mag je om.half vijf vreselijk voelen. Of niet. Alleen je gaat toch niet drinken. En op een gegeven moment is die afslag gepasseerd . Niet dat je dan vrolijk pijn en verdriet verwelkomt waarschijnlijk, maar misschien kun je er dan wel een stap verder mee komen.
 19. Sandro

  Maandag 1 juni

  Dank @Jopie @Fruitvlieg2019 @lady jane voor de impuls die ik goed kan gebruiken.
 20. Lika

  Maandag 1 juni

  Zomaar per ongeluk 18.000 stappen vandaag. Ik begin opeens wandelen leuk te vinden. Nog nooit gedaan! Komt ook door de leuke hond die we hebben. Ik moet zo lachen om en met hem. Heerlijk. Was een rijke dag. Moeilijk met dochter 1. Zij heeft het ingewikkeld en ik wil haar er te graag uittillen.. kon het gelukkig ook laten uiteindelijk. Dochter 2 lekker mee naar het park. Eerst ging ik 's ochtends al met man. Dat we dat nu weer lekker samen kunnen. Gaaf! En ik heb nu schoenen.... nog nooit zó fijn gelopen. geen pijn. Geen geschuur, gebonk, geknel . Wat prettig. En vriendin met wie ik een vriendschap heb van 40 jaar weer gesproken. Hier gaat een rijk mens slapen. Moe maar voldaan.
 21. Sandro

  Maandag 1 juni

  Die gedachte is heel praktisch/rationeel inderdaad, maar wat erachter zit is een gebrek aan vertrouwen dat ik het zonder alcohol ook aan kan zonder er geen fuck aan te vinden.
 22. Rapid

  Maandag 1 juni

  Droge afmelding,viel niet mee,eerste bbq zonder drank,maar we hebben t vol gehouden,nu een goed gevoel,vanmiddag wat minder maar blij dat ik t heb uit gezeten de drang naar drank,weltrusten allen.
 23. Waar zit die gedachte dan in het plaatje van de ijsberg? Het klinkt heel rationeel.
 24. Sandro

  Maandag 1 juni

  @Jopie ik weet niet of we hetzelfde bedoelen, maar ik begrijp je volgens mij wel. Jouw punt is dat je van het stemmetje niet kunt winnen door ermee in discussie te gaan. Zodra het een voet tussen de deur krijgt, ben je verkocht. En daar heb je gelijk in. Weet je, ik blijf eigenlijk steeds op hetzelfde terugkomen. Namelijk dat pijn en verdriet prima is Dat moet ik niet proberen uit de weg te gaan. Dan maar piekeren zonder alcohol. Maar dat is soms nog lastig te accepteren. Ja, omdat ik dan nog genoeg tijd heb om dronken te worden. Als het later wordt dan lukt dat niet meer. Nu heb ik manieren gevonden om die cruciale uren te overbruggen en dan gaat het wel.
 25. @Sandro, weet je ook al waarom het altijd om half 5 is?
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...