Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Roberto

  Nieuw feb 2020

  Wat voor medicatie heb jij gehad @Leentje?
 3. Goedemorgen frummers. Inderdaad regen, maar windstil en een heel mild temperatuurtje, best wel lekker om even buiten te zijn nu. @bumperjim goede reis en fijne dagen in Nederland... Bakje natuurlijk
 4. Leentje

  Nieuw feb 2020

  Bedankt Jim voor je reactie,ja ik begrijp het ,7 maanden geleden gestopt met medicatie en vanaf die tijd ook minder slaap maar ik heb goede hoop dat het stoppen met dit gif zal bijdragen aan een betere slaap en dat het in de afgelopen maanden niet de kans heeft gekregen om te herstellen want ik ben toen langzaam meer gaan drinken..compenseren noem ik dat.
 5. Ik voel me zo angstig. De maandelijkse zooi is er weer en ik krijg dan zo onwijs veel angst. Paniekaanvallen. Rare gedachten. Wanhoop. Bah goede morgen trouwens
 6. harald

  Harald

  Goedemorgen, schreef ik gister middag nog dat ik me geen raad meer wist met bange Gozurt. Gisteravond kwam hij eindelijk eens uit zn schuilplaats waar ik bij was. Op anderhalve meter van me vandaan heeft hij me een tijdje in de gaten gehouden. Hij heeft ook wat brokjes gegeten. Ik maak me dus wel wat minder zorgen en ik laat hem rustig zn gang gaan.
 7. Gisteren was het hier best lekker weer @bumperjim. Ik heb zelfs buitenfitness in de open lucht gedaan als extra dagactiviteit. De voorspelling voor vandaag ziet er wat minder uit. Als extra activiteit voor vandaag heb ik een lunch buiten de deur bedacht.
 8. Ik heb t een beetje gehad met de wind vooral. Geraak bij t fietsen bijna nieg verder. Geen conditie
 9. Doe je regenbotten mr al aan jimmekeuh
 10. Vandaag tokkelen we naar Nederland. Het is hier vreselijk schitterend weer, ik wil nog ff niet weten dat het bij jullie regent
 11. bumperjim

  Nieuw feb 2020

  Ja je lichaam moet gaan detoxen @Leentje bereid je er maar op voor dat je de eerste paar weken nogal moe bent en niet vreselijk goed slaapt. Dat ligt niet aan het stoppen dat ligt eraan dat je al die alcohol hebt opgedronken
 12. Goedemorgen allemaal. Dagpact Roberto "Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag"
 13. bumperjim

  Moeder alcoholist

  Je moet ook bedenken dat de meeste alxoholisten met alcohol zijn begonnen om een bepaalde reden. Vaak omdat ze zich k voelden ergens om. Alcohol lijkt dan een oplossing want het verdooft een beetje je hersenpan dat je je ergste zorgen vergeet. Maar helaas is het een drug en als je het op die manier gaat gebruiken dwz om je problemen te vergeten dan is er een grote kans dat je verslaafd raakt. Ik zou me kunne voorstellen in het geval van je moeder die niet werkt dat ze zich thuis helemaal het apelazarus verveelt. Series kijken en wijn drinken is dan het enige wat overblijft tussen aanhalingstekens. Haal je de wijn weg ja wat heb je dan nog? Snap je daarom zegt je moeder niet direkt ok ik stop. Dus ipv je te richten op de alcohol zou je ook kunnen proberen haar weer aan het werk te krijgen. En dan wordt het drinken weer minder als het goed gaat. Maar goed ik zit maar wat tips te geven ik ken de situatie niet. Eigenlijk is dit forum er alleen voor alcoholisten zelf niet voor hun familie. Ik wil je graag helpen maar uiteindelijk moet je moeder het zelf willen... Het laatste nog even: wij hier zaten (of zitten) allemaal in dit soort situaties. Denk niet dat een alcoholist niet in de gaten heeft dat hij/zij verkeerd bezig is. Bewust of onbewust voelen we dat echt wel. En we voelen ons ook vaak schuldig en nutteloos en een slechte ouder enz enz. En daarom praten we er ook niet graag over en schuiven we graag de schuld af naar iets anders. Daarom is het lastig om met je moeder te praten hierover. Maar wel blijven praten. Succes!!!
 14. Fijne dag Lieke,ik ga ook vroeg van huis,moet met de trein naar de verjaardag.Dag 3 kan beginnen.
 15. Vandaag
 16. bumperjim

  Moeder alcoholist

  Hoi! Dat is een erg lastig probleem. Niemand anders kan er iets doen als zij zelf niet overtuigd is dat ze moet en wil stoppen. En ook dan is het nog lastig. Ik snap wel dat je iemand dan gaat haten maar vergeet niet dat het een drug is, dat ze onder invloed is. Je moeder is meer dan alleen maar haar alcoholmisbruik. Je zit alleen helaas in die shit gevangen. Blijf met haar praten. Wanneer ze nuchter is. Wanneer ze al flink bezopen is heeft het geen zin om over alcoholmisbruik te praten. Heel veel sterkte. Je kan haar ook vertellen dat er forums zijn hiervoor, maar als ze zelf niet wil stoppen dan heeft dat ook geen zin. Voel jezelf geen slechte dochter. Je probeert er wat aan te doen. Probeer ook de gedachte te laten gaan dat zij een slechte moeder is. Dat zal ze zelf ook wel voelen ook al zegt ze het niet. Maar daardoor voelt ze zich nog beroerder en dan gaat ze weer meer drinken snap je. Het intiatief om ermee te kappen moet van haarzelf komen. En dan is ze van harte welkom hier
 17. Voor een old school advertentie in de krant wordt ook gewaarschuwd... mijn ervaring is dat het 99 vd 100 keer goed gaat. Mn dochter heeft al wat leuke centjes verdiend op Vinted en geeft het dan weer uit door andere spullen te kopen. Betaalgegevens laten opslaan doe ik niet meer. Alleen bij amazon heb ik dat gedaan en dan wordt het kopen te simpel (1 klik), soms denk ik dan achteraf waarom kocht je dat eigenlijk.
 18. dappere beslissing , als je van je beestje houd is dat het allerbeste wat je kan doen , loslaten en laten gaan om pijn te voorkomen. heel veel sterkte.
 19. Goedemorgen allemaal. Wat een regen buiten , eigenlijk nog heerlijk om nog in je bed te kunnen liggen. Helaas mijn werk roept alhoewel helaas werk met leuke lieve collega`s vandaag dus maken we er een gezellige dag van. Ik rijd zo naar mijn werk , en het mooiste is ik hoef niet bang te zijn om aan te worden gehouden blaascontrole nav een zuippartij de avond ervoor ik ben helemaal nuchter !! kom maar met die blaas pijp.. xs. Fijne zondag allemaal.
 20. Raa

  Moeder alcoholist

  Mijn moeder is zo lang als ik mij kan herinneren bijna elke avond dronken. Ze drinkt wel 1.5 tot 2 flessen wijn per dag. Ze word daar ook best aggresief van en reageert het af met schelden tegen mijn vader en soms ook op mij als ik er wat van zeg. Zelf heeft ze mij nog nooit geslagen maar wel uitgescholden. Overdag eet ze weinig tot niets. Misschien 1 of 2 boterhammen en dat is dan best veel voor haar doen. Daarna eet ze wel een avond maaltijd. Nu ze niet werkt drinkt ze ook veel meer wijn en word ze steeds vervelender en zoekt ze ruzie, de gehele dag ligt ze op de bank een serie te kijken en doet weinig aan het huishouden, mijn vader heeft ook niet alle tijd want hij heeft een drukke baan . Elke ochtend zeg ik er wat van tegen haar maar ze probeert de schuld altijd op een ander af te schuiven. Nu zweet ze ook erg veel overdag en ik denk misschien dat haar lichaam nu ook overdag wijn vraagt, maar ze drinkt ' gelukkig' pas rond een uur of 1700. Op ren normale avond is z3 Rond 21 00 vaak al aangeschoten/ dronken en kan ze nog amper de trap op. Ze herhaalt dan ook alles en blijft steeds hetzelfde zeggen. En zelf heeft ze dat niet door. Ook vergeet ze meestal in de ochtend wat ze de avond daarvoor allemaal heeft gezegt en gedaan. Veel mensen weten niet dat ze een alcoholist is en dat is ook niet echt aan haar te zien. Overdag is er meestal niks aan de hand en doet ze normaal, maar door haar gedrag in de avond word ik haar echt zat en ben ik er klaar mee, daardoor vind ik aardig doen tegen haar steeds moeilijker worden en lukt dat ook niet meer. Wie weet wat ik hiermee aan moet? Want haar broers en zussen helpen ook niet en zijn erg egoïstisch. Voor mijn gevoel boeit het haar niet meer, maar ik merk dat ik haar steeds meer ga haten en ik voel mij hierdoor een erg slechte dochter terwijl ze het zelf heeft veroorzaakt.
 21. Ometon

  Afbouwen clonazepam

  Ned helaas niet woon samen met mijn vriendin welke 3 jaar lagere school heeft gehad en niet kan rekenen zoals de meeste Thai
 22. Myle

  Even voorstellen Myle

  @Lonster Zij is er om te helpen ja. Daarvoor word ze betaald. Ik moet ook wel daarin mijn bijdrage leveren. Dat doe ik niet zoals ik zou willen. Aan de ene kant zou ik ook niet zo goed weten of ze hierin wel echt mijn herstel of gezondheid vooropstelt. Ik zou trouwens niet weten wat me op dit moment op de been zou kunnen houden. Misschien is het nu wel het carnaval. Ik heb absoluut geen drang of behoefte om mee te doen (met verkleden en ook dus heel veel alcohol) Ben niet opgegroeid in zo'n cultuur al is het ook lastig te zeggen hoe of waar dan wel. Ik heb yoghurt en vers fruit ingeslagen. Daarnaast nog andere zuivel. Dat is hoop ik even genoeg. @Cleo66 Ik weet het. Ik voelde me niet goed genoeg. Ik had er wel graag bij willen zijn eigenlijk. Geeft enkel maar weer hoe dit nergens op slaat.
 23. Gisteren
 24. Ietje

  Voorstellen: Ietjefietje

  Ik heb vanavond mijn eigen draad helemaal teruggelezen. Wat is er een hoop gebeurd! En wat komen bepaalde issues en thema's toch steeds weer terug in een andere vorm. Leerzaam.
 25. Marika sterkte, wat een moeilijke beslissing! Ja, wat kan je veel van je beessies houden, he.. Lika morgen weer naar huis??
 26. Ik ook niet, Cleo! Voor Vinted wordt gewaarschuwd trouwens, is al veel mee mis gegaan, waaronder misbruik door hackers. Van je betaalgegevens of zo, helemaal thuis ben ik hier niet in. Maar uitkijken geblazen dus.
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...