Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

lady jane

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  43466
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  200

Over lady jane

 • Rang
  Oudgediende

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 • Interesses
  frummen, lezen,films, muziek, volleyen, beachvolley, sauna, natuur, fietsen,
  spinnen, en nog veel meer

Recente profielbezoeken

5076 profielweergaven
 1. Ik heb in de bieb dit boek gereserveerd: Dwars door het donker : toegeven aan ongelukkig zijn Barnhoorn, Nowelle er waren lovende recenties, maar die kan ik nog niet beamen dus maar misschien ook de moeite waard om te lezen hier.
 2. lady jane

  We beginnen toch maar opnieuw!

  alleen de uitdrukking al Forza: een goed glas wijn. ik denk dat wijnkenners dan kwaliteit boven kwantiteit drinken? mensen die hier komen hebben een probleem met de hoeveelheden meer dan met de kwaliteit van wat we dronken. en ja dan zeggen we wel'; een wijntje, een biertje, een borreltje he dan lijkt het allemaal minder erg. mediteren is echt niet het enige alternatief, lezen kan heel rustgevend zijn, mits je concentratie voldoende is. Zo niet dan helpt iets lichamelijks bij mij beter, wandelen, fietsen, volleybal, of wat maar wel bij jou past. rust in het lijf is meestal ook rust in het hoofd.
 3. Maar het lijkt er op dat je dit vaak overkomt Renaldo en dat jij accepteert te doen zoals je doet en dat zou wel eens je valkuil kunnen zijn Je kunt leren je emoties wel degelijk te beinvloeden althans wat jij ermee doet, en ze minder serieus te nemen de energie die je dan overhoudt kun je gebruiken voor situaties en misschien relaties die wèl haalbaar zijn Stoppen met drinken is een absoluut vereiste om zelf sterker te worden en een leuk persoon, waar vrouwen ook verliefd op kunnen worden.
 4. goeiemooiemorgen frummers strand, strand, strand heerlijke briesjes vanuit zee door rugpijn geen volley meer even maar tussen de gezinnen aan het water en ik laat de anderen zich maar uitsloven als ze weer neerploffen is de vaste uitdrukking steeds dit is geen doen meer na een korte pauze in het water, eten en drinken; hup daar gaan ze weer. wat is het heerlijk als het lichaam signalen geeft dat het echt geen doen is zo. lekker boekjes lezen dus en dutten.
 5. beide verslavingen leiden je af van de problemen en issues waar je aan hebt te werken Renaldo. zet ze dus beide maar even in de coma-modus Pas na je verslaafd zijn zullen je relaties/verliefdheden kans van slagen hebben ben ik bang. Dan trek je denk ik iemand aan die bij jou past en kan het wederzijds worden. Nu kom je al snel in een afhankelijke rol lijkt me; althans zo was het bij mij Gebruik je tijd daar waar hij voor is en je energie voor waar jij aan groeit geestelijk♥
 6. Ik denk dat er hier heel wat HSPers (vaak zonder diagnose) schrijven @Adrian Mindfulness was voor mij een weg uit mijn depressieve jaren. En meditatie was een vervolg, daar kon ik in mijn drinkjaren weinig mee.
 7. goeiemorgen frummers wat vliegt deze tijd voorbij he Lika, zeker als je weg gaat en elke dag vakantie is. Maar ook als je ouder wordt, ik geloofde dat vroeger nooit als ouderen dat zeiden. helaas nu ervaringsdeskundige ook hierin
 8. taart voor alle kanjers van de 7e, gefeliciteerd!
 9. welkom Daan, hoe sterk jij uit deze scheiding van drank en exgenote komt, bepaal jij. ik heb het altijd betreurd dat ik pas een jaar na vertrek ook van de drank kon scheiden. het had me meer dan dat jaar slachtoffer voelen gescheeld. Maar het was niet anders en uiteindelijk kon ik toch stoppen met drinken, mijn pijnen en jeugd gaan verwerken en leven op een manier die ik me van vóór mijn drinken herinner. Beter nog zelfs, want weten dat ik genezen was van de angst mijn leven niet aan te kunnen. Ik kan het wel degelijk en geniet inmiddels al van 11 jaar voluit leven zonder verdoving. Zeker niet altijd makkelijk, maar zooo de moeite waard. Ik gun dat iedereen hier. Mij heeft het forum méér geholpen dat ik ooit gedacht of verwacht had.
 10. lady jane

  Mijn naam is Sophie

  Sophie, de raad die men professioneel geeft is: drink een jaar niets vóór je besluit weer matig te gaan drinken als je niet in een schadelijk jojo gebeuren wilt verzanden. Dan is alcohol uit je lijf en hopelijk ook uit je systeem. Begin je eerder dan is de kans groot dat matig drinken mislukt. Velen gingen je hier voor, in een soort van eigenwijs gevoel: dit moet ik kunnen. Maar hier schrijven probleemdrinkers, en die hebben al bewezen het niet te kunnen. Je kunt bij de uitzonderingen willen horen hierin. Ik denk dat soms ook nog steeds. Maar als ik er dan serieus over denk, weet ik dat het niets dan stress toe gaat voegen in mijn leven. En ik heb het inmiddels zo fijn, dat ik daar geen verandering meer in wil. Qua drinken dan he, ik hoef dus niet meer.
 11. lady jane

  Pelle drinkt niet meer

  zoals ook wij (ooit) zijn andere drinkers ook voornamelijk met hun eigen drinken bezig.
 12. fijne vakantie Lieke en een hele goeiezonnigemorgen frummers
 13. lady jane

  Woensdag 5 augustus

  Nou jopie, jouw kinderen kunnen op alle verjaardagen mooie verhalen vertellen over de spannende avonturen van hun moeder
 14. lady jane

  We beginnen toch maar opnieuw!

  welkom Forza, niks geen battle hoor, eenmaal de knop om was bij mij never nooit strijd gehad. Anderen wel lees ik soms, maar velen niet meer na het eerste jaar. Je weet van te voren niet hoe het voor jou gaat zijn. Gewoon aangaan dus. Wat bijna 100% gegarandeerd is is dat het almaar beter wordt dat leven zonder drank. Idem met 0% bier, ik ben er op gestopt, voor een ander triggert het juist. Niemand is het hetzelfde, dus we reageren hier ook verschillend op. Ik drink nu nog zomers af en toe eentje, en bij etentjes ook, maar zelden 2 nog. Wat een verschil met dat onmatige van alcohol drinken.
 15. lady jane

  Mijn naam is Sophie

  ik maak wel eens van verse gember en sterrenmix of Lipton Marocco thee ijsthee er kan sap doorheen (jus bijv.) maar dat hoeft niet, het is zo al lekker. Variaties met zoethout of mint of schijven citroen of munt in de kan meetrekken, wat je maar lekker vindt. 's winters drink ik dezelfde dingen maar dan warm. En hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...