Spring naar bijdragen

hub02

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    195
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    4

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

hub02's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. hub02

    Jaarpact

    Och, nog zo'n schat. Wij hadden toch een date in in 2323? Als ik ons geklooi met de datums zie kan me toch werkelijk niet voorstellen dat dat gaat lukken zonder strippenkaart voor de tijdmachine. Haha, ja, ik zag er best goed uit vroeger, vooral in die hippe trui (“daar sterf je nog eens in” , zei Capt. Kirk altijd). De meisjes vielen vroeger vooral voor me door mijn oren.
  2. hub02

    Jaarpact

    Ha Bob, dankjewel voor je belangstelling. Hier op het jaarpact zou ik telkens moeten schrijven “ik heb het nog een jaartje gered”. De zwaartekracht bestaat niet, de maanlanding in 1969 is compleet verzonnen en ik geloof niet zomaar wat wetenschappers en medici zeggen. Ik laat niet meer aan me klooien en ik moet dus eerlijk zeggen dat ik er zelf geen flauw idee van heb hoe het met me gaat. Ik voel me dus net zoals elk ander mens, soms goed, soms minder. Ik verzon vroeger altijd van die wijze spreuken. Eentje ervan was “Als ik verstand had, dan zou ik me wel 2 X bedenken voordat ik het zou inschakelen”. Komt me nu goed uit.
  3. hub02

    Jaarpact

    Ik geloof niet dat ikzelf zoveel heb gedaan, integendeel zelfs, vrees ik. Maar jij weet altijd van die lieve dingen te zeggen. Iets wat ik nog zou willen leren, maar ik weet dat ik er helaas nooit echt goed in zal worden. In ieder geval niet zo goed als jij. Na mijn "overpeinzingen" denk ik dat dit soort eigenschappen bij mensen heel wat belangrijker zijn dan rijk, intelligent enz. zijn. Dankjewel je steun weer ! Ps: niet alleen was ik een dag te vroeg met mijn jubileumbericht, maar ook nog eens een heel jaar. Ik ben pas 7 jaar nuchter, geen acht. Nou ja, kan ik het bericht volgend jaar gewoon kopiëren mocht ik mijn bericht van nu dan nog vinden. Het drinken laten zal wel lukken, de tijd gaat te snel om die te verpesten met drank. Zo iedereen, groetjes en eventueel tot volgend jaar.
  4. hub02

    Jaarpact

    Ik volg het forum niet meer zo. Maar het is toch weer 5 oktober geworden en ik kan het niet laten me hier “gewoontegetrouw” te melden. Spijt heb ik van de 40 jarige periode die ik verzopen heb. Geen spijt heb ik van de periode daarna. De nuchtere periode, dankzij de steun hier. In die acht jaar heb ik leren zien hoe mooi het leven in werkelijkheid is. En dat lukt echt zonder die werkelijkheid 2 X te zien . Ook denk ik dat als je doorgaat met drinken je er een keer de rekening van gepresenteerd krijgt. Je maakt nooit goed wat je mist, zover ben ik al met mijn overpeinzingen. Het is pas 4 oktober. Ben een dag te vroeg ook nog. Ik was zeker bang dat iemand me voor was.
  5. hub02

    Jaarpact

    Ik kreeg enkele pb's en ik weet dat ik niet duidelijk was in mijn bericht hier. Ik wilde voorkomen dat er later toch gevraagd zou worden of ik op de lijst wilde blijven staan. En om te voorkomen dat jullie bij geen reactie mijnerzijds zouden denken dat ik was teruggevallen deed ik wat cryptisch. Ik denk/hoop niet dat iemand er wakker van ligt als ik wat duidelijker ben. Helemaal "out of the blue" heb ik kort geleden een hartinfarct gehad en omdat ik het vertik om (veel) aan me te laten klooien ben ik bezig met zaken regelen voor het geval ik er niet meer ben. Nog een preek dan, ben nu toch bezig. Terugkijkend is het treurig dat ik zo'n groot deel van mijn leven heb verzopen. Wat waren de jaren die ik niet meer dronk toch mooi. Nooit een seconde spijt gehad van stoppen met drinken. Jongens , maak jezelf en anderen niet ongelukkig en maak geen zooi van je leven zou ik zeggen. Liefs, en misschien tot ooit... O ja, nog een toegift. Het is niet mijn bedoeling dat deze draad verandert in een treurdraad met "veel sterkte" en zo. Ik leef nog, en je kunt de boel ook overdrijven. Ik moest het even kwijt, maar wil ook dat dit zo snel mogelijk verdwijnt in de forumgeschiedenis door er niet meer op te reageren.
  6. hub02

    Jaarpact

    @Senna34, ik wilde voorkomen dat iedereen zou denken dat ik aan de zuip zit als ik niet meer zou reageren. Ik ben nog steeds nuchter, blijf dat ook wel denk ik, maar ik weet niet of er er nog veel jubilea aan toe kan voegen. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik ben gestopt en hoop dat jullie het allemaal niet uit de hand laten lopen. Zou zonde zijn van de tijd de je gegeven is.
  7. hub02

    Jaarpact

    Hoi Bob, zou je me van de lijst willen verwijderen? Bedankt alvast.
  8. Wat een begin heeft, heeft een einde, zei Boeddha. Hoop dat ie minder uit zijn nek heeft gekletst als Nostradamus. Dus morgenvroeg schrik ik wakker uit deze droom en ben rijk, jong en mooi. Beneden maakt Vivian Leigh verse koffie voor me, waarna we met de Ferrari naar onze nieuwe jacht scheuren op weg naar... Tja, wat wil ik eigenlijk? O ja, kinderbedtijd voor opa. Tot gauw, truste !!
  9. Je bent echt een schat. Maar idd, het zat niet echt mee de laatste tijd. Daarbij heb ik nog mijn midlifecrisis (vanaf mijn puberteit tot heden), mijn jaarlijkse depressie (september tot mei) en een leeftijd waarop je gaat informeren naar de prijs van geraniums. Geen reasons to be cheerful dus, maar verder gaat alles prima.
  10. @Reacher: heb nog nooit een date met een kever gehad. Lijkt me wel leuk trouwens. Zelf hoop ik als schildpad terug te komen. Lekker in je schild kruipen en mediteren als de wereld weer gemeen tegen me is. Heerlijk. @jopie: dingen die je hier leest en schrijft komen vaak anders, harder, verkeerd over omdat het alleen "platte" tekst is. Als we ons best doen bij dat waarmee we bezig zijn is het goed genoeg. Dat geldt voor ons beiden.
  11. Ja @Reacher, wij mannen zijn wat breedsprakiger en ik ga daar ook "even" op in. @jopie: ook ik heb ik soms wel moeite met wat je schrijft (of het komt verkeerd bij mij over). Ik heb ook de daarop volgende reacties van anderen gelezen, maar ik beperk me, als significant voorbeeld, tot jouw eerste bericht hierboven. Ik heb er niet voor gekozen om te worden geboren, en dat dat dan ook nog in het “rijke Westen” is niet mijn keuze. Mijn ouders namen kinderen zonder na te denken. Misschien hadden ze wel hun redenen, mijn vader wilde seks, mijn moeder een nest want de buren hadden dat ook, of zoiets. Ze deden het niet omdat ze MIJ wilden, ik was er nog niet toen ze me maakten. Wat ik kan doen is voor mezelf andere (betere?) keuzes maken, tegen de domheid van de meerderheid kun je niet opboksen. Ik weet niet wat ik zou hebben gedaan als ik in een hongerdorpje was geboren waar iedereen denkt “maak maar zoveel mogelijk kindertjes, dan overleven er misschien een paar die dan voor mij kunnen zorgen als ik oud ben”. Maar je hoeft mij (iemand als ik) niet te vertellen dat ik geen mening mag hebben (jij zegt oordelen) omdat ik bepaalde dingen niet heb meegemaakt. Als ik iets te te kiezen had gehad was ik er niet eens geweest (en was me een hoop ellende bespaard gebleven). Maar nu ik er toch ben: ik heb bewust geen kinderen want ik doe niemand aan wat ikzelf heb ervaren. Ik heb totaal geen zin om de wereld te verbeteren als anderen toch maar wat aanklooien. Ik mag wel degelijk een mening hebben (oordelen), misschien doe ik op mijn manier meer goed, minder fout eigenlijk, dan op het eerste gezicht lijkt. Misschien juist omdat ik “oordeel” en omdat ik probeer te vermijden iemand te stigmatiseren omdat hij oordeelt.
  12. O verdraaid, bijna vergeten. Jij ook *boks*. Moet nu echt gaan werken. Truste allemaal. Vergeet je onze date niet in 2313 om 10.00 uur?
  13. Klopt. Als ik doodga heb ik het IJselmeer leeggedronken, een Himalayaberg gepoept en ben 60 keer naar de maan heen-en weer gefietst. Dat is het gevolg van het feit dat men mij ongevraagd hier op aarde heeft gezet. Er zijn dingen waarover je kunt nadenken en er zijn dingen die gebeuren omdat dat inherent aan de situatie is.
  14. Trouwens, Tal was ook vaak onnavolgbaar en werd toch wereldkampioen. Wat ik dus wilde zeggen is dat effect van het hebben van een huisdier in het niet valt bij de gevolgen van het eten van vlees.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...