Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 29-02-20 in alle secties tonen

 1. 6 punten
  Adri02

  Maandag 23 maart 2020

  Vast een bangmaakvideo? Ga ik niet meer kijken dus. Ik weet genoeg van de corona, houd me aan de voorschriften, en wacht rustig af tot de tijden veranderen. Maar ga me niet meer elke dag weer laten bangmaken.
 2. 6 punten
  Kohtje

  Jaarpact, voor gevorderden

  Hoi Bob. Jarenlang heb ik het dag voor dag principe voor m'n clean-zijn aangehouden zoals je weet. Uiteraard zal ik nog altijd dag voor dag door het leven moeten, maar voor wat betreft de afspraak met mezelf om in elk geval vandaag niet te drinken merk ik dat er dagen, weken, maanden zelfs, voorbij gaan zonder die afspraak bewust te maken. Omdat ik, net als velen op deze lijst, ook voor mijzelf een soort van mini-monumentje wil achterlaten op dit forum, zou ik het fijn vinden als je me aan deze 'jaarpact'lijst wilt toevoegen. (Gekken en dwazen schrijven hun namen op muren (of deuren) en glazen.) Jarenlang heb ik nu van alles meegemaakt en doorstaan zonder daar, in tegenstelling tot vroeger, alcohol bij te nuttigen. Daarom durf ik mezelf nu wel te beloven om minimaal één jaar niet te drinken. Garantie heb ik natuurlijk niet, maar ervaring doet me wel wat. Met als startdatum de datum dat ik het besluit genomen heb om deze belofte aan mezelf te durven en willen doen, gewoon vandaag dus, 29 februari 2020. Gewoon onderaan beginnen want gisteren is geschiedenis.
 3. 5 punten
  Sowhat

  Zaterdag 29 februari 2020

  Alles goed met mij. Schrijf hier haast niet meer omdat ik totaal geen behoefte meer heb om te drinken. Lees wel vaak mee, heb vaak een mening maar hou dat voor mezelf. Rust, geestelijke reinheid, en regelmaat werken het best voor mij. Vaak en teveel drama hier op het forum.
 4. 4 punten
  Adri02

  Dinsdag 24 maart 2020

  Eigenlijk net als wanneer je (lees: men) gedronken hebt dus eigenlijk.
 5. 4 punten
  Adri02

  Zondag 22 maart 2020

  Mochten de musea weer open zijn in het najaar, dan is de eerste Bob Ross-expo ter wereld dan in Museum MORE in Gorssel te zien: https://www.museummore.nl/agenda/bob-ross/
 6. 3 punten
  bumperjim

  Zondag 22 maart 2020

  Goeiemorgen Ik ga het corona nieuws maar mijden denk ik. Begin er echt last van te krijgen, gisteren zware koppijn en nu nog. Zorgen maken en niks kunnen doen is slecht voor een mens.
 7. 3 punten
  Vol

  Zaterdag 21 maart 2020

  https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/20/de-week-van-ziekenhuisdirecteur-david-jongen-mijn-grootste-angst-is-dat-het-helemaal-vastloopt-a3994446 indrukwekkend artikel uit mijn regio. zat hier zomaar een traantje (iets meer) weg te vegen.
 8. 3 punten
  Lika

  Dinsdag 17 Maart

  De dag begonnen met mindful yoga samen met echtgenoot. Hij heeft pijn in zijn rug en ik doe deze oefening ivm mindfulness cursus. Kijk. Zo.levert deze nieuwe situatie ook weer iets op. Nooit gedacht dat we samen op een matje mindful yoga zouden doen.....
 9. 3 punten
  nancy

  Maandag 16 maart 2020

  Ik vind het niet lastig om uit te leggen, Jane, maar vind het mijn taak niet. Tenminste....in eerste instantie vind ik dit de taak van de ouders. Ik wil dit soort dingen niet van ze overnemen, dat is niet goed. En is ook totaal niet nodig, dit hadden haar ouders al gedaan. Maar ik heb zo de neiging om dit wel naar me toe te trekken. Fout. Loslaten....maar ja, dit meisje he, dit meisje...ze gaat me zóó aan het hart.
 10. 3 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Hartelijk gefeliciteerd met je 5 maanden, @knakker. Blijf maar lekker op je pad. Ook @kruidenthee67 gaat maar door. Gefeliciteerd!
 11. 3 punten
  rapilos

  Zaterdag 14 maart 2020

  Droge afmelding
 12. 3 punten
  Bor

  Maandag 9 maart

  Husband is sinds 3 weken weer werken dus ik ben nu weer alleen. Schoondochter heeft me even duidelijk laten weten "in de buurt te zijn". Oke... nou ja ik ga maar gewoon door..maar waar was ik ook alweer mee bezig..oh ja *slijpt de pijlen*
 13. 3 punten
  rapilos

  Zaterdag 7 maart 2020

  Dagpact; Roberto Leentje Puck Rapilos ( Ik heb Leentje er weer bij gezet, want zij was er af gevallen )
 14. 3 punten
  Smaragd

  Maandag 2 maart 2020

  Beste forummers, Ik ben gelukkig weer thuis. Ben nog flarden kwijt maar dat komt wel weer. Heb nog niet alles terug gelezen, durf het niet eens. Schaam mij kapot natuurlijk. Alleen het draadje van vandaag. En natuurlijk is heel dom en stom geweest, wat ik heb gedaan. Er is geen excuus voor te vinden. Hooguit dat ik een alcoholist ben en wat veel irritaties thuis had. Dat had ik beter nuchter kunnen bespreken maar lukt mij niet altijd. Ga er aub geen ruzie/discussie over krijgen want dit lag natuurlijk volledig aan mijzelf. Refusal en drank combineren. Heel gevaarlijk. De drank/trek was sterker. Geen refusal voor mij nooit meer en ook geen alcohol meer. En natuurlijk is partner er ook heel kwaad om en schaam mij ook echt voor wat ik anderen heb aangedaan. Dat gaat tijd kosten, heel veel tijd. @Bor djw! En ook iedereen hier, ook de mensen die boos zijn, want dat ben ik natuurlijk ook op mijzelf. Ik wil niet eens dood, kun je nagaan. Had wel kunnen gebeuren. Veel werk aan de winkel. Misschien ben ik wel een alcoholist die er nooit komt maar ik ga niet opgeven! Anders had ik hier ook niet gedeeld en getikt. Had ook niets kunnen zeggen. Nu even rust, kan weinig nog aan, komt wel weer. Fijne dag en sterkte voor degenen die het kunnen gebruiken.
 15. 2 punten
  Kohtje

  Zondag 29 maart 2020

  Al 12 jaar op 12.43 u., lady jane? Weet je zeker dat het niet een stickertje is dat over je klokje heen geplakt zit?
 16. 2 punten
  Bor

  Donderdag 26 Maart

  Ja inmiddels wel. Hij herpakt zich alweer hoor, no worries. Hij is lief, niet altijd, maar ik heb erg zin om hem onder z"n naad te schoppen. Lees de draad van gister eens terug..man man..niet zo fraai hoor.
 17. 2 punten
  Fruitvlieg2019

  Donderdag 26 Maart

  Jopie, in het vliegtuig leggen ze het altijd zo makkelijk en simpel uit. Als de luchtdruk wegvalt eerst zelf het masker opdoen en dan pas van je kinderen of iemand helpen.
 18. 2 punten
  lady jane

  Donderdag 26 Maart

  maakt niet uit Bor, alles mag er zijn nu ik ben gewoon gezonds sjaloers niets is meer vanzelfsprekend maar we zijn en blijven wie we zijn
 19. 2 punten
  niks

  Donderdag 26 Maart

  Mijn vriend is na het weekend gebleven, hij werkt thuis. Daar ben ik nu wel heel blij mee. Ik hoef niets meer te doen, als ik thuis komt. Hij kookt het eten ook en doet de boodschappen. Is al druk bezig geweest in de tuin. En ja, ondertussen werkt hij ook nog Het is inderdaad wel lastig. Ook omdat je nu zo snel moet leren, of doen eigenlijk. Het voelt wel goed dat ik het vertrouwen krijg, dat ik wel veel dingen zelfstandig kan. Aan de andere kant, mag ik mij ook nog wel als leerling "gedragen". Hulp en advies ga vragen, dat ontbreekt nu een beetje.
 20. 2 punten
  Sandro

  Bij welke muziek hou jij het niet droog?

  Past helemaal bij deze tijd
 21. 2 punten
  Lieke7777

  Woensdag 25 maart 2020

  @Bor moet wel even lachen om je post zo trots als een pauw dat je drank er nog was en je man het niet wist. Tja allemaal shame verhalen , mijn duurste shame verhaal ok.... was in Engeland waar ik met mijn aangeschoten kop bij de bar van het hotel even 2 flessen wilde scoren maar niet in de gaten dat dit per eenheid glas gerekend ging worden ketjengggggg 90 euro per fles die nog niet eens een liter waren. 180 eur lichter.snapte pas later het verbaasde gezicht van de barman.
 22. 2 punten
  Cleo66

  Woensdag 25 maart 2020

  Jawel vorig jaar bij de meeting . @knakker @Bob @Etty @Rosee @Pelle2 @MijnGerrit @Rupsjenooitgenoeg en @Myle Volgens mij waren ze dat. Zo bijzonder en waardevol
 23. 2 punten
  rosa45

  Dinsdag 24 maart 2020

  Het wordt hier wel weer aardig uit z'n verband gerukt en woorden worden verdraaid.
 24. 2 punten
  Kohtje

  Zondag 22 maart 2020

  Denk je dat de brandweer daar elke avond langs komt om die verdomde geiten wéér uit die verdomde boom te halen, Adri?
 25. 2 punten
  Adri02

  Zondag 22 maart 2020

  Nou? De foto overtuigt me niet van zijn vermogen tot neerwaartse mobiliteit...
 26. 2 punten
  Kohtje

  Zaterdag 21 maart 2020

  Tja, dan gaat het ook niet meer voor me op dat ik als pessimist (want dat ben ik dus niet) óf gelijk heb óf een meevaller, in tegenstelling tot de optimist die óf gelijk heeft óf een tegenvaller.. Wat dat betreft vind ik de pessimist uithangen een optimistischer instelling dan die van de optimist. Er vanuit gaande dat ik bijna nooit gelijk heb.
 27. 2 punten
  Fruitvlieg2019

  Zaterdag 21 maart 2020

  Ik vind het bijna beschamend van mezelf maar ik vind het heerlijk om niet naar buiten te hoeven en bijna niet gestoord te worden door werk. Ik lees mij een slag in het rondte en als ik ergens meer van wil weten heb ik nu de tijd om mij erin te verdiepen.
 28. 2 punten
  lady jane

  Vrijdag 20 maart

  laat toch mensen, we staan nog maar aan het begin van de ellende
 29. 2 punten
  rapilos

  Vrijdag 20 maart

  Moest bijna huilen..en dacht aan mijn kanjers van dochters, die beide gisteren dozen vol met mondkapjes en handschoenen aan ziekenhuis en ambulancepersoneel doneerde Beide zijn gesloten, en gebruiken dit nu dus niet voor hun werk Was een schreeuwend tekort, en zij waren er erg blij mee begreep, dat ze zelfs mondkapjes uit wastte en hergebruikte bij gebrek aan wat anders
 30. 2 punten
  Lonster

  Vrijdag 20 maart

  Er zijn gelukkig ook mooie dingen
 31. 2 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Petje af voor @Kate en @Yogajuf, maar wel van 1,5 meter afstand.
 32. 2 punten
  Yvonne

  Donderdag 19 februari 2020

  Kees is de naam van mijn partner Rosee, althans, zo noem ik hem hier op het forum Maar Jane schreef over haar fietsmaatje en die noemt zij ook Kees... een heel andere Kees dus En ook ik ben nog even naar het tuincentrum gegaan vanmorgen, niet verstandig natuurlijk, maar ik had ontsmettingsgel mee , ik wilde zó graag nog wat extra struikjes... en had zomaar opeens het idee dat de totale lockdown wel eens dichtbij kon zijn... En morgen of overmorgen wil ik echt niet want dan organiseert de eigenaar van het tuincentrum de fruitboomdagen, dat laat hij gewoon doorgaan , nog dommer dan ik ben dus. Afijn, ik heb een paar leuke dingetjes op de kop getikt die ik morgen ga planten. Verbazingwekkend trouwens dat wij hier in de regio op 1 persoon na helemaal verschoond zijn gebleven tot nu van het virus. Maar dat het ook deze kant op gaat komen... dat is zeker. Wij eten straks gekookte aardappelen, rode kool en een vegaschijf...
 33. 2 punten
  Kohtje

  Donderdag 19 februari 2020

  Hier wordt niet uitgeslapen sinds m'n vrouw thuis werkt. Ze smeert ook gewoon haar boterhammetjes en neemt die mee naar boven, alleen de koffie kom ik haar af en toe brengen. Stipt kwart over acht 's morgens heeft ze met haar team een on line stand up meeting en om half negen beginnen de telefoontjes over allerlei communicatieproblemen binnen te komen.. (educatieve software) dus ze is druk. Zelfs morgen, normaal haar vrije dag, gaat ze door. Maar ze vindt het wel lekker om zo druk te zijn. M'n moeder zou eerst met m'n zus mee naar Limburg maar blijft liever thuis. Dus die hou ik van een afstandje ook in de gaten en boodschappen doen. Dit zijn zo even van die losse flodder berichtjes. Kan er momenteel nog even geen lijn in ontdekken, in niets.
 34. 2 punten
  Fruitvlieg2019

  Woensdag 18 maart 2020

  Ik zit vanaf 17:00 nar het debat te kijken waar Rutte vragen beantwoord van de kamer. Ik zie een man die doet waarvan hij absoluut geloofd wat het beste is en niet alleen voor zichzelf maar voor iedereen. Het was even geen politiek debat omdat er veel persoonlijke emotie doorheen komt. Alleen de FVD probeert er weer een relletje van te maken en scherp te zijn maar zelfs Wilders was mild. Even vielen Asscher en Rutte uit hun rol en begonnen ze over hun persoonlijke ervaringen. Niemand kent volgens mij de oplossing maar ik heb wel het idee dat iedereen aan mee werkt om het op te lossen.
 35. 2 punten
  Smaragd

  Woensdag 18 maart 2020

  Goedemorgen, Fijn juist dat je er bent! @Penny Redelijk geslapen. Koorts zakt ook wat meer. En niet alleen door paracetamol. Voor mij positief. Doe nog 1 beddagje. Wel er wat meer uit. Nu heb ik het wel gehad met dat liggen in bed. Iemand brengt straks een grote pan groentesoep. Heel erg lief. Wat meer trek om te eten. Wat ook echt moet(weerstand) Fijn dat dit forum er is, altijd maar ook zeker nu.
 36. 2 punten
  Yana

  Dinsdag 17 Maart

  Vandaag een rit door Spanje over eng verlaten wegen met steeds matrixborden waarop stond dat je er niet mag rijden maar niemand hield ons tegen. Soms een dik pak sneeuw, schitterend mooi. Morgen over de spaans-franse grens waarvan nog steeds onduidelijk is of dat mag of niet. Ik heb het verplichte Franse formulier overgeschreven, dat schijnt te kunnen helpen. Komt vast goed.
 37. 2 punten
  Vol

  Vrijdag 13 maart 2020

  Zo..lekker in bed nu, na de avonddienst ivm Corona. Ik werk bij een onderdeel van de GGD en ben nu ingezet ook op afdeling infectieziektebestrijding ter ondersteuning. Enerverende avond maar ook ‘leuk’ om mee te maken.trusten!
 38. 2 punten
  Kohtje

  Vrijdag 13 maart 2020

  Ik ben op zoek gegaan naar lekkere recepten met wc-papier maar kan niks vinden. Hier iemand misschien een ideetje?
 39. 2 punten
  nancy

  Woensdag 11 maart 2020

  Hoi! Ik heb een fikse luchtweginfectie die eerst viraal was, maar nu bacterieel. Nu dus wel antibiotica kunnen krijgen. Die zou snel moeten werken, zoniet dan vrijdag nog teruggaan naar de huisarts. Ik zit midden in een gigantische hoestbui. Als die voorbij is, probeer ik weer te slapen . Ben zó moe....
 40. 2 punten
  Louisa

  Huiskamer 11-03-2020

  Goedemorgen. Ik heb goed geslapen. Was ook zeer moe. Nu niet mn bed uit gezweet. Gister in de middag nog kunnen slapen. Het was een halfuurtje. Voelde me heel raar worden nadien en kreeg een huilbui van een uur. Mn hoofd! Zo vol... zo overprikkeld. Het deed geen pijn nog, maar was gewoon overloaded. Ik voelde me als doodgaan. Toen kwam 16.15 een pijn opzetten. Gelukkig maar een half uur... nadien compleet wasted gaan zitten op de bank. Voelde me misselijk beroerd en ellendig. Mn hoofd is nog moe en zwaar... echt een reactie op de intake. Hoop dat t nog wat bijtrekt. Enfin, ze willen in Nijmegen een bloedonderzoek hebben. Ik moet me op ALLES laten testen wat kan. Ik vind dit echt goed! Ze willen alles uitsluiten wat kan. Heel netjes. De twee artsen waren echt super aardig en we spraken dezelfde taal zeg maar. Ik voelde me begrepen. We hebben mn hele levensverhaal de revue laten passeren. Ik kreeg ondertussen last van geheugenverliesmomentjes maar kwam duidelijk en goed over volgens mn moeder en man. Het was ruim anderhalf uur. Voelde als 5 uur lang. Na een half zat ik er al doorheen... Ik wilde nog zoveel vragen achteraf maar dat komt nog wel. Eerst even rustig aan doen en weer wat ontprikkelen... hopelijk. Ik mocht aan het onderzoek meedoen, maar heb dat geweigerd. Paling had dat niet geadviseerd en zei dat t pittig was. Robbin had een insult gekregen. Dus ik wil gewoon de gewone manier van afbouwen. Ik mocht overgezet worden op diazepam, maar heb dit ooit gebruikt en viel niet goed. Dus zei doe maar afbouwen vanaf de Lorazepam liever. Langzaam. Dan kost t maar tijd. Wel fijn. Ze dwingen niets. Ze geven je de mogelijkheid. Ze wilden mijn hele dossier bij de ggz lezen. Dus er is interesse. Voor als er dingen tijdens afbouwen naar boven komen en ze ervan weten. Eerst weer wat rust in mn hoofd krijgen en dan me een beetje voorbereiden op wat ik meeneem. Beetje jammer dat het minimaal 4 weken duurt. Paling had max 2 weken gezegd. Dat is wel matig. Maar goed we moeten t accepteren. Verder weet ik niks meer te vertellen. Het ging easy going. Ze hebben ook opiaatverslaafden dus niet alleen benzoslikkers. 13 mensen of bedden op de afdeling. Best druk. Daar zie ik wel tegenop. De prikkels... probeer t over me heen te laten komen... nu nog bijkomen van de intake en dat reizen. Dat maakte t zo zwaar.
 41. 2 punten
  Puck1982

  Di. 10 maart 2020

  Hier een droge afmelding !
 42. 2 punten
  Roberto

  Zaterdag 7 maart 2020

  Ik kom net terug van mijn ochtendrondje outdoor fietsen & fitness. Lekker in het zonnetje, de blubber droogt langzaam op.
 43. 2 punten
  Myle

  Dinsdag 3 maart 2020

  Goeie morgen. Dagpact: Roberto Myle
 44. 2 punten
  CoconutWoman

  40 dagen vasten

  Ik ga nog even door over mijn gevloek in huis. Iedere keer als ik scheld of vloek doneer ik 10 euro aan een goed doel. Ik moet soms wel mn stem verheffen, ik heb drie rescue hondjes met een gebruiksaanwijzing. Maar echt heel erg boos worden wil ik niet meer. Dat is ook echt iets van de laatste tijd. Hoeft niet op het lijstje, ik ga het onderzoeken en waar ik mee aan de slag ga. Boosheid komt natuurlijk ergens vandaan. Ik weet ook wel waar vandaan. Overgang is daar 1 van. Misschien moet ik wel even naar de huisarts of is de maat gewoon echt vol. Ik ga er mee bezig. Toegevoegd: Misschien ben ik wel overspannen....
 45. 2 punten
  Grumpie

  Eindelijk op de goede weg

  En dan ben je 6 maanden,een half jaar, alcoholvrij. Wat heeft dit mijn veranderd! Viel het mee? De 1e maand zeker niet. Het was echt afzien. Toen kwamen de feestdagen. Wat was ik blij dat ik niet met n beneveld hoofd van de wijn de volgende dag opstond. Tussendoor nog naar n all inclusive resort geweest. Waar de verleiding erg groot was maar wat was ik trots op mezelf. Natuurlijk is het nu nog af en toe moeilijk. Maar dan denk ik aan de laatste weken voordat ik stopte. Flessen verstoppen. Hoofdpijn. Niet meer weten wat je gezegd hebt. Letten op je uitspraak. Ze moeten toch eens merken dat je meer drinkt dan ze denken thuis. Mega maagpijn. Als n zombie de dag doorkomen. Wachtend tot het 18 uur werd dan mocht ik weer . Lege flessen op verschillende plekken weggooien. Bij verschillende supermarkten mijn wijn kopen. Stel dat ze me gaan herkennen als de vrouw die elke dag 2 flessen wijn koopt. Dan thuis alvast 1 fles open maken en bovenin de kast verstoppen. Mezelf elke nacht en ochtend voornemend dit was de laatste keer maar dan bij het boodschappen doen het alweer vergeten zijn. Tot die vrijdag. Ik werd s morgens wakker met n blauw oog en ik wist echt niet meer hoe ik daar aangekomen was. Ik vertelde iedereen dat ik tegen de deur aan was gelopen. Wat waarschijnlijk ook gebeurd is. Toen dacht ik nu is het Echt genoeg geweest en heb ik mij weer aangemeld bij dit forum. Het helpt mij om me te herinneren hoe ik bezig was. Als ik de terugval lees can sommige weet ik dat het voor mij nooit meer is. Laat het voor velen n bemoediging zijn dat als het mij lukt het jullie ook gaat lukken. Forumleden dank voor jullie steun. Love my life
 46. 2 punten
  Roberto

  Zondag 1 maart 2020

  @Bor, Dat is een onder gelopen voetbalveld / park, het regenwater loopt hier niet goed weg. Het is daar één grote modderpoel, met een droog fitness eilandje. Ik ben de enige malloot die daar gebruik van maakt. Er lopen wel veel joggers langs / over het fietspad. Skywalker:
 47. 2 punten
  hub02

  40 dagen vasten

  Ik zie trouwens nog iets waar we mee bezig zijn, en dat staat niet in de tabel. Een tijdje geleden kon ik het hier op het forum moeilijk aanzien wat er zo af en toe naar elkaars hoofd werd geslingerd. Dus ik heb toen heel bewust (tijdelijk toch, zo blijkt achteraf) afstand van het forum genomen. Uiteraard heeft ook hier niet iedereen een superdag, maar dit is wel een draadje zonder akelig gediscussieer. Ik heb op dit forum nog nooit zoveel leuke berichtjes achter elkaar gezien.
 48. 2 punten
  Roberto

  Zaterdag 29 februari 2020

  Na een warme douche en wat muziek luisteren klaarde het weer opeens op. Kon ik toch nog net mijn middagrondje doen, met mooi uitzicht. Ondergaande zon en opkomende maan. Straks een raspatatje mét en een kaassoufflé.
 49. 1 punt
  Myle

  Zaterdag 14 maart 2020

  Wie geeft dat advies of legt je dat eigenlijk op @Klaartje? Vind het trouwens mooi hoe mensen initiatief nemen om te kijken naar medemensen. En ze helpen. Net als dat ik wel een glimlach op mijn gezicht kan toveren als ik denk aan de mensen in Italië, die gezamenlijk en massaal vanuit hun huis (isolatie) het zorgpersoneel een applaus geven. Ik ga nu slapen. Is nodig.
 50. 1 punt
  Kabouter0Wesley

  onze h. kamer12-3--2020

  Vandaag naar de tandarts geweest met een heel bang hartje. Alles is heel goed verlopen zonder enorme angst. Buiten wat hartkloppingen heb ik me goed rustig kunnen houden. Heb een vrij goede dag. Geen sensaties in mijn lichaam en een leger hoofd. Wat een verademing.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...