Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 28-12-19 in alle secties tonen

 1. 14 punten
  Cleo66

  Neervallen, opstaan , kroontje recht , verdergaan

  En dan zomaar ineens, terwijl ik op het forum rondneus, hier en daar reagerend...... voel ik me rijk .... En ben ik dankbaar , dat ik al anderhalf jaar verlost ben van katers en gevoelens van schaamte en schuld . De dagen die ik met een enorme kater doorworstelde , wat voelde ik me schuldig, onbeschrijflijk, wat schaamde ik me voor mijn gezuip . Om vervolgens de volgende dag , wanneer de kater weer was weggetrokken, opnieuw te beginnen. Dag in dag uit week in week uit , maand in maand uit . Ik ben dankbaar voor het moment van inzicht, het moment dat ik me op het forum melde juli 2017 . Wat een heerlijk gevoel , fris in mijn bedje, fris weer op . Wat wil een mens nog meer . Het is zo normaal , maar voor een alcoholist , die het zo lang heeft moeten ontberen goud waard Dit wilde ik nog even delen!! Welterusten!
 2. 7 punten
  Cleo66

  Woensdag 8 januari 2020

  Mooi gedicht over Loslaten: Om los te laten is liefde nodig. Loslaten betekent niet dat ’t me niet meer uitmaakt. Het betekent dat ik het niet voor iemand anders kan oplossen of doen. Loslaten betekent niet dat ik ‘m smeer. Het is het besef dat ik de ander ruimte geef. Loslaten is niet het onmogelijk maken, maar het toestaan om te leren van menselijke consequenties. Loslaten is machteloosheid toegeven, hetgeen betekent dat ik het resultaat niet in handen heb. Loslaten is niet proberen om een ander te veranderen of de schuld te geven. het is het jezelf zo goed mogelijk maken. Loslaten is niet zorgen voor, maar geven om. Loslaten is niet oordelen, maar de ander toestaan mens te zijn. Loslaten is niet in het middelpunt staan en alles beheersen, maar het anderen mogelijk maken hun eigen lot te bepalen. Loslaten is niet anderen tegen zichzelf beschermen, het is de ander toestaan de werkelijkheid onder ogen te zien. Loslaten is niet ontkennen, maar accepteren. Loslaten is niet alles naar mijn hand zetten, maar elke dag nemen zoals het komt en er mezelf gelukkig mee prijzen. Loslaten is niet anderen bekritiseren of reguleren, maar te worden wat ik droom te kunnen zijn. Loslaten is niet spijt hebben van het verleden, maar groeien en leven voor de toekomst. Loslaten is minder vrezen, en meer beminnen.
 3. 5 punten
  Moosje

  Dry Jan 2020

  Rapilos gefeliciteerd. Ik heb mijn verjaardag ook gevierd en zonder alcohol doorstaan. Super blij met mezelf. Fijne dag.
 4. 5 punten
  CoconutWoman

  Maandag 6 januari 2020

  Goedemiddag, Ik ga weer meeschrijven. Ik heb in de kerstvakantie gedronken. Hoeveel enzo maakt me niet zoveel uit, wel de manier waarop. Even voor de weet....ik stond 11 maanden droog. Ik was met een persoon die triggerde het feestbeest in mij. Ik ga nadenken hoe nu verder en om te beginnen post ik hier weer dagelijks een kort berichtje om weer in dat ritme te komen.
 5. 5 punten
  Jopie

  Zo 29 dec 2019

  Goedemorgen. Mtb-dagje. Twee fietsen gehuurd, eentje voor mijzelf, eentje voor mooie rooie kleindochter. En toen alleen maar laten vallen dat ik (ik dus, verder niemand) ging mountainbiken. Dat koppie! Volledig open, verrast, blij en vol vertrouwen dat ik dat ook helemaal het einde zal vinden: "ga ik mee???" Dat ontroert mij zo. Dat kind weet, zonder enige reserve, dat ik haar lief heb, en haar graag mee heb. Zo hoop je dat het wordt.
 6. 4 punten
  mevrouwtje54

  Onze huiskamer 21-1-2020

  Goedemiddag allen, hoe staat iedereen ervoor?? Ik ben nu 30 dagen benzo vrij en de disbalance/schade is bij mij behoorlijk zodat ik bijna weer wat wilde nemen, maar dat gaan we natuurlijk niet doen, als de verslavingsarts mij weer gaat bellen ga ik vragen of hij leergierig genoeg is om mij een hersenscan te laten maken, om te zien hoe het eruit ziet, al is het alleen maar om te laten zien dat het niet tussen de oren zit, ik hou jullie op de hoogte. Hij zei dat ik trots mocht zijn dat ik heb doorgezet dat de meeste zoals in mijn geval allang hadden opgegeven en "" vooral ziek blijven "". ik wuifde dat weg maar ik ben VERDOMDE TROTS op mijzelf, ik heb het toch maar allemaal over me heen laten komen, het heeft jammer genoeg een hoop gekost maar ik ben nog jong genoeg om een nieuw leven op te bouwen.Dus lieve mensen geef de moed niet op.Ik kan alweer wat lichte huishoudelijke taken doen en ga zo proberen op mijn fiets even weg te gaan zonder ergens tegen aan te rijden of onder een auto te komen, maar ja een roker heeft geen grenzen en ik zit zonder
 7. 4 punten
  Sjeng

  Vr 17 jan 2020

  Goedemorgen , nu we t toch over beestjes hebben, ik liep vanmorgen met mijn hondje buiten en dacht op een gegeven moment; wat loopt ze toch keurig achter me aan. Totdat ik me omdraaide en zag dat ik met een lijn met een ‘ leeg’ tuigje liep. Moet komisch uitgezien hebben. Gelukkig kwam ze weer snel naar me toe :-) Fijme dag allemaal!
 8. 4 punten
  Vol

  Dry Jan 2020

  ik heb deze fles redelijk onopvallend in de keuken staan, maar genoeg in zicht voor mijzelf
 9. 3 punten
  Bor

  Vrouwen van rond de 50

  Oke dan zal ik eerlijk zijn. Ik denk er de laatste tijd wel veel over na om helemaal te stoppen, ja. Toen ik op het frum kwam 10 jaar terug kwam ik niet omdat ik mezelf verslaafd vond, laat staan een alcie. Ik melde me niet omdat ik wat aan me drinken wou doen; ik dronk wat veel en graag maar daar had ik geen probleem mee totdat ik problemen kreeg met de mensen die zich ermee gingen bemoeien. Mijn hulpvraag was dus niet om wat te doen aan me drinken maar hoe ik van die mensen af kon komen te "zeuren" over me drinken, me op wilden laten nemen en me kind zelfs van me afnamen. Vreselijk vind ik achteraf, want ik heb nog nooit iemand hier zo binnen zien komen op die manier zoals ik heb gedaan. Maar goed we zijn nu 10 jaar verder en ik heb veel geleerd, ben heel wat ervaringen rijker ook. Ik drink nog af en toe wel maar ik vraag me de laatste tijd steeds vaker af waarom eigenlijk. De lol is ervan af intussen. Het gebeurt steeds vaker dat ik niet hoef omdat ik geen zin heb. Wat ook steeds vaker gebeurt is dat ik een drankje voor me heb staan en na 1 of 2 nipjes daarvan eindigt het hele zootje in de gootsteen. Nog niet zo lang terug vroeg husband mij Waarom pak je drank als je het toch door de gootsteen mikt uiteindelijk? En toen antwoordde ik zomaar spontaan; Ik denk dat ik er maar mee kap die hele rotzooi. Ik schrok wat van mezelf dat ik het ineens zo hardop gezegd had maar ja..zo denk ik er dus wel over de laatste tijd.
 10. 3 punten
  Kohtje

  Dinsdag 21 januari 2020

  Goedemorgen. Redelijk goed geslapen in bed... lekker wel weer. Zittend slapen wordt wel te doen op den duur, maar zo zijn we niet geschapen, geloof ik. Het lijkt wat beter te gaan met ademhalen. En m'n arm begint ook weer wat te tintelen, wat vooruitgang is.
 11. 3 punten
  fleurtje

  Vrijdag 10 januari 2020

  Ik zou echt nooit zo herinnerd willen worden. Ik vind t al lastig moest ik vandaag doodvallen en ze vinden vuil ondergoed in de was. Damn...miss moet ik toch es wa meer stofzuigen
 12. 3 punten
  Yana

  Vrijdag 10 januari 2020

  Laat Rapilos nou net behoefte hebben aan zingeving en ervaring hebben met poetsen
 13. 3 punten
  Louisa

  Mijn geluk <3

  Ze slapen altijd zo vredig. Ben daar jaloers op en denk dan was ik maar een kat!
 14. 3 punten
  Marika

  Dinsdag 7 januari 2020

  Bor, de dochter van een vriendin heeft ook jaren begeleid gewoond. Daar is ze erg zelfstandig geworden. Heb van haar ook nooit horror verhalen gehoord.
 15. 3 punten
  adam

  Donderdags onzinhoekje

  Serieuze onzin dit keer, dit bericht heb ik als nieuw topic zijn eigen draadje op Ditjes & Datjes gegeven, https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/13160-dry-januari/ reacties graag daar, dan houden we het hier gewoon "gezellig". Dry januari De beste wensen voor het nieuwe jaar en gefeliciteerd ! Een maand niet drinken en lekker een maandje ontgiften. Dat is wel een felicitatie waard, niet waar? Ik wens iedereen veel succes en ook veel wijsheid. Succes met het volhouden van een (hele) maand niet drinken, en veel wijsheid met al de ervaring die jullie opdoen in die maand. Zelf ben ik bijna 12 jaar gestopt, heb helemaal niets meer gedronken. Als het ter sprake komt zeg ik altijd dat ik voldoende gedronken heb in mijn leven,... en niemand die daar een punt van maakt, echt niemand. Ik heb heel even naar het BnnVara programma gekeken, maar ik behoor niet meer tot de doelgroep zeg maar. Sterker nog, de grapjes die de door-drinkers maakten zijn zo kinderachtig en doorzichtig, daar spendeer ik mijn tijd niet aan. Lekker laten gaan, dat is onbegonnen werk. Maar nu even serieus, stel je eens de vraag, waarom is een maandje niet drinken zo moeilijk? Is het moeilijk? Misschien niet omdat het einde in zicht komt, en er komt een einde aan, het is heel overzichtelijk. Maar even terug naar het begin, waarom zo'n afspraak? Als het geen dingetje was, dan is er ook niets aan de hand. Maar het is dus wel een dingetje, maar waarom dan? En dan komt nu de hamvraag,... Komt het omdat alcohol zo lekker is, of omdat er sprake is van een verslaving? Ik denk dat ik het antwoord wel weet, maar ik kan natuurlijk alleen maar voor mezelf praten. Na het stoppen ben ik er achter gekomen dat al mijn ideeën over drank smoesjes waren. Ik was verslaafd! Het is geen heroïne verslaving of eentje aan tabak, waar je na een korte periode een sterke aandrang krijgt, sterker nog, je kan zo een paar dagen zonder drank! Dus heb ik geen probleem, dat denkt dan ook bijna iedereen. Maar dat klopt niet, want als het een maand wordt,.... OK, een maand moet kunnen, dat is geen probleem toch? Dan plak je d'r toch gewoon nog een maandje aan vast? Dat is zo gebeurd, februari heeft maar 28 dagen toch? Hahaha !!! Mooi niet, dit jaar zelfs 29, dan toch maar niet? Een alcoholverslaving kan je best even opzij zetten, je blijft net zo verslaafd, alleen drink je dan even niet. Dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen op te gaan, maar,.. Bij mij heeft het heel lang geduurd voordat ik begreep dat bier niet eens zo lekker was, maar dat ik het dronk om er dronken van te worden. Dat ik niet naar de kroeg ging voor de gezelligheid, maar voor de drank. Dat de meeste van mijn vrienden en kennissen niet mijn vrienden waren, maar mensen met hetzelfde probleem als ik! Ik drink dus geen alcoholvrij-bier meer, maar fris. En dat is maar goed ook, het heeft jaren geduurd voordat ik gewoon de 0,0% bubbeltjes bruiswater met oud & nieuw kon zippen, zonder er onbewust toch op los te gaan alsof ik een echte binge drinker was.... Nogmaals, het het is voor iedereen natuurlijk anders, het is een persoonlijk verhaal met of zonder, met meer of minder problemen of helemaal niet, of iets daar tussenin. Vaak is men het niet met me eens, daarom beperk ik mijn bijdragen hier normaal eigenlijk alleen maar tot de https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/2524-donderdags-onzinhoekje Dit keer heb ik echt eens een keer mijn best gedaan om iets zinnigs neer te zetten en hoop dat dat gelukt is. Om toch een beetje positief te eindigen, wil ik besluiten met een grap. Beetje het niveau van de Donderdagse Onzinhoek zeg maar, Komt ie: In de hemel is geen bier, daarom drinken we het hier ook niet !! Ha Ha Haha, hahaha !!! (goeie hè! eentje om over na te denken Ga goed,....
 16. 3 punten
  Cleo66

  Vrijdag 3 januari 2020

  Hey Bor , nu vind je het gek dat @fleurtje altijd tegen jou ageert. Wanneer jij "kritiek" krijgt of je voelt anderzijds dat je je grote vriend alcohol niet op ieder moment tot je beschikking kan hebben , dan ga je zo'n respectloos reactie plaatsen . Ieder zijn eigen proces, maar jij wil mijjn inziens niet echt alcohol de baas worden . Het blijft pappen en nathouden . Jouw proces, maar wanneer dan terecht een soort van oplossing word geboden of je een vraag word gesteld , dan mag jij mede forummers af gaan bekken . Je zou misschien, als je werkelijk oprecht alcohol de baas wil worden , het een weekje kunnen proberen. Gewoon ook om te weten waar je zo hard NEE tegen zegt , want dat is de verslaving , die roept . Doe eens gek ....
 17. 3 punten
  bolletje

  Onze h . kamer 1-1-2020

  Gelukkig nieuwjaar lieve allemaal
 18. 3 punten
  bumperjim

  even voorstellen, stoppoging 100

  Het is de macht der gewoonte @Denise79 Het is een idee in je hoofd. Het heeft tijd nodig. Wij hebben een tijdje geleden de vuilnisbak in de keuken verplaatst van de ene naar de andere kant (na 7 jaar). Echt wekenlang liep ik meerdere malen per dag eerst naar de verkeerde kant en het gebeurt me nog steeds af en toe (is nu toch wel 2 maand geleden of zo). Moet je zien wat de macht der gewoonte met je kan doen. En dan hebben we het over een suffe vuilnisbak, niet eens een drug. Hoe raak je van je alcoholverslaving af: tijd, tijd en nog eens tijd. Ik ben daar langzaam van overtuigd geraakt. Nieuwe gewoontes creëren. Kan niet van de ene dag op de andere. Alles wat solide is heeft tijd nodig.
 19. 2 punten
  Cyclad58

  Onze huiskamer 25 januari 2020

  Goedemorgen allemaal, Hoe is het met jullie? Goede nacht gehad? Ik op zich wel, in elk geval voldoende uren geslapen. Van het weer word ik helaas niet al te vrolijk, het is hier zo grijs als een overjarige olifant. Enfin, we hoeven helemaal niets dus het gaat wel lukken. Fijne dag!
 20. 2 punten
  bumperjim

  Vrouwen van rond de 50

  Zo voelt het hier wel een beetje ja. Maar het ruikt er zo lekker
 21. 2 punten
  Penny

  Donderdag, 23 Januari 2020

  @fleurtje
 22. 2 punten
  Isabeau

  Nieuw leven zonder alcohol

  @Lika @Rosee en @Lonster Kanjers zijn jullie, sta hier jankend de berichtjes te lezen. Ik merk dat wat jullie zeggen dat ik mij niet hoef te schamen, mij heel erg raakt. Ik voel mij zo falen als ik uitglijd. Dus dat ik dit op het forum schrijf is al een hele overwinning. En dat is denk ik heel goed. Want dat maakt minder eenzaam [ook een onderwerp naast schaamte]. Ik hoop dat als ik vaker kom schrijven, dat jullie daar ook opstekers uit kunnen halen. Sobriety is a journey, not a destination, zegt mijn app.
 23. 2 punten
  Lonster

  Vrouwen van rond de 50

  Volgende vrouw van in de 50 meldt zich bovenstaande is zeker waar, heer herkenbaar allemaal. Ik zou er persoonlijk nog aan toevoegen dat drank hielp om alles uit te stellen. Ik kan heel somber worden over het idee dat ik de laatste 10 jaar zo weinig heb uitgevoerd. Toen ik 40 werd dacht ik; nu begint het tweede deel van mijn leven. Therapieën en lastige relaties beëindigd; veel kennis opgedaan. Letterlijk ouder en wijzer. Ik wilde van alles maar het lukte niet, ik zette niet genoeg door en uiteindelijk verlummel ik de tijd maar een beetje, heb ik soms het idee. Toen ik dik een jaar geleden stopte met dagelijks drinken, voelde ik verandering maar ook verbazing. Waarom wist ik niet dat niet drinken zo veel beter voelde, dat ik dit gewoon kon, en de belangrijkste en pijnlijkste vraag; heb ik het niet veel eerder gedaan?
 24. 2 punten
  Cleo66

  nieuwe alcoholist

  Ik zag deze en moest aan jou denken
 25. 2 punten
  bumperjim

  Blauwe maandag 20-01-2020

  1 van mn vervelende bazen in de vs belde vrijdagavond om 6 uur toen ik net de jas in de handen had om weg te gaan. Balen, had ik geen hand vrij om op te nemen. Vandaag niet vergeten voicemailtje te luisteren
 26. 2 punten
  bumperjim

  Za 18 jan 2020

  clown
 27. 2 punten
  kanikhet

  beetje trots

  Ja hebben net afgesproken 1 februari uit te gaan eten en dan proosten we inderdaad met een alcoholvrije.
 28. 2 punten
  fleurtje

  Maandag, 13 januari 2020

  Tjeeses..ik moet echt een lief. Al dat spanking gedoe van mij
 29. 2 punten
  nancy

  Zo 12 jan 2020

  Goed idee! Ik ga zo fietsen met kleindochter richting bos. Weer eens wat anders dan zwemmen. Eens kijken hoe de kleine meid het op de fiets doet. Onbetaalbare tijd samen. Warm aankleden, want het is koud. Sowieso somber weer. Maar ik blijf niet op die bank hangen!
 30. 2 punten
  fleurtje

  Za 11 jan 2020

  Ik heb een beslissing genomen over datgene dat ik al te lang uitstel maar de uitvoering ervan is pas op 1 febr. Maaaaar er stond nergens dat t gisteren al moest he
 31. 2 punten
  bumperjim

  Dry Jan 2020

  Trouwens: see what i did there? Ik ben gevoelig voor sociale druk qua drinken maar je kan t net als bij judo ook omdraaien: hier een dry jan pact aangaan en bij uitnodiging alvast aangeven dat je geen alc drinkt. De sociale druk werkt dan met je mee. Als je dan toch drinkt dan ga je af als een ontzettende gieter
 32. 2 punten
  kanikhet

  Donderdag 9 januari

  Goeiemorgen allemaal en een fijne dag
 33. 2 punten
  CoconutWoman

  Woensdag 8 januari 2020

  Goedemiddag, Vandaag een fijne dag. Aan het werk en voel me goed. Tijdens het ontwaken bedacht ik dat het wellicht een goed idee is om een soort coach begeleiding te gaan zoeken. Het zal hopelijk wat ondersteuning geven. Afgelopen jaar was zo verrot en zwaar. Echt watertrappelend mn hoofd boven water houden terwijl ik steeds naar beneden getrokken werd. En wat duurde dat lang. Pfffff. Dat heeft wel impact gehad. Voel me nu redelijk stabiel en het is een goed idee om mezelf wat steun te gunnen. Een paar gesprekken. Beetje hulp om wat zaakjes op de rails te krijgen. Support for the mind.
 34. 2 punten
  fleurtje

  Vrijdag 3 januari 2020

  Jij weet perfect wat je doet en waarom je iets doet. Dat is t niet. Je probeert alleen graag de rest van den domme te houden. Je manipuleert situaties , verhalen en mensen. Maar iedereen wordt na een tijdje doorzichtig. Sommige kunnen dat naast zich leggen en anderen weer niet. Voor mij is dat moeilijk. Vandaar de irritatie Je kan beter dan dat.
 35. 2 punten
  Smaragd

  Zaterdag 4 januari 2020

  Geslapen tot 22 uur, net gegeten en ga zo weer slapen. Bedankt voor de reacties. En nee het kon echt niet anders, anders had ik dat wel gedaan/geregeld. En het was ook onverantwoordelijk ja, inwendig kookte ik natuurlijk ook. Maar er zijn nieuwe morfine/dormicum pompen(altijd een aanloopprobleem als dat er net is, mensen moeten getraind worden erin, er was iemand maar ze durfde het nog niet alleen , te onzeker, kan echt niet). Niet iedereen is bevoegd en bekwaam om ze te gebruiken. Zou ook onverantwoord geweest zijn om weg te gaan wat ik aanvankelijk wel van plan was. Maar dat kon ik echt niet maken. Niet tegenover mijn collega's, niet tegenover mijn terminale patiënten en hun familie. En ja er komt een compensatie financieel en extra vrije dagen(maar dat maakt het niet okay dat 20 uur achtereen werken niet okay is voor mij, juist niet voor mij maar goed) En ja afgelopen nacht nam ik mijn refusal om 1 uur in met een kop koffie. Heel demonstratief voor mezelf. Het sterkte mij, heel raar. En heb ook nog goed gewerkt, al zeg ik het zelf. Adrenaline is een heerlijke drug voor mij maar ook niet teveel natuurlijk. Overkill is gevaarlijk, burnout etc. En het niet drinken zal ook hebben mee geholpen, meer energie etc. Vond het een bijzonder draadje om te lezen vandaag btw. Fijn @Quinn je te lezen. En ook @nondetju @Lika @Bor @Yana Iedereen natuurlijk die hier is Nu slapen, en niet alleen, heerlijk een stuk warmer in bed haha. Tot morgen.
 36. 2 punten
  bumperjim

  Vrijdag 3 januari 2020

  Er is nl altijd meer. Als je op je 80e de Kilimanjaro beklimt (die niet zo moeilijk schijnt te zijn) dan wil je op je 90e nog naar Mars en ben je alsnog hijgerig en ontevreden.
 37. 2 punten
  bumperjim

  Dry Jan 2020

  Zo wat een menigte, we kunnen wel t-shirts gaan laten drukken
 38. 2 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  @Rosee, ik vind het gaaf dat je weer meedoet. Ook een compliment voor Dylan. Helaas heb ik @Gypsy en @Patries van de lijst af moeten halen, want die hebben al veel te lang niets meer van zich laten horen.
 39. 2 punten
  rosa45

  Woensdag 1 januari 2020

  Iedereen de allerbeste wensen voor het jaar 2020!
 40. 2 punten
  GewoonDoen

  GewoonDoen

  A miracle has happened, ik kan weer lopen...... Nee maar serieus het stukje lopen ging net een stuk beter met de hond. Vandaag weer niks doen. Boek, film en vanmiddag ff op de mat. En hier rond banjeren natuurlijk.
 41. 2 punten
  lady jane

  December/feestdagen/arreslee pact

  en voor de hartige trek: en links, net buiten beeld, liggen de stokbroden☺
 42. 2 punten
  Rosee

  maandag 30 december 2019

  Goedemorgen Zelf oliebollen bakken, respect! Deed mn moeder vroeger ook altijd, leuke herinneringen aan. Vind appelflappen ook lekker. Vind deze dagen wel apart. Veel mijmeren over afgelopen jaar en komend jaar. Nog steeds zit ergens in mn hoofd dat na 1 januari alles helemaal anders wordt en ik alles anders ga doen, terwijl ik er inmiddels achter ben dat veranderingen in kleine stapjes gaan. En dat is niet erg...
 43. 2 punten
  bumperjim

  KiloKiller

  Gozer die valt gewoon af dwars door de kerstdagen heen
 44. 2 punten
  Bob

  December/feestdagen/arreslee pact

  Lekker aangesterkt. Dan kunnen we morgenochtend meedoen met de highland games. We mogen touwtrekken tegen de Schotten. Wie doet er mee?
 45. 2 punten
  Spinder

  Onze huiskamer 28 december 2019

  Hi @Cyclad58 hier rustig de kerstdagen beleeft. Gewoon mijn man, de kat en ik. We rijden naar fijne plekjes aan zee om te wandelen en uit te waaien. Oud en nieuw ook gewoon saampies. Het herstel gaat bijzonder langzaam, maar er is herstel. Babystapjes. Als je denkt dat het iets beter gaat, dan gaat het ineens weer een dag behoorlijk slecht en slaat de wanhoop toe. Ik probeer die nare gedachten uit te bannen, zoals: ‘ik word nooit meer beter of ‘ik heb een ernstige ziekte’ etc etc. Heel hardnekkig die nare en onware gedachten. Slapen is nog steeds verschrikkelijk vandaar ook die gedachten, ik heb immers genoeg tijd om te piekeren ‘s nachts.. Ik wens iedereen veel sterkte en wat rust toe. Ad wat ben jij een lieve man die iedereen probeert te helpen en te steunen, dat moest ik even kwijt, een topper ben je! Wat heerlijk dat het goed met je gaat!!
 46. 2 punten
  Bob

  December/feestdagen/arreslee pact

  Kijk, papegaaiduikers
 47. 1 punt
  GewoonDoen

  Vr 17 jan 2020

  Dubbel gefeliciteerd dan @Kyon.
 48. 1 punt
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  JAARPACT Deelnemers gaan ervoor vanaf de aangegeven startdatum gedurende een jaar of langer geen alcohol te drinken. Ze geven zelf aan of dat lukt, en laten minstens eens per jaar weten of ze nog aan het pact deelnemen. Donderdag 16 januari 2020 - 60 deelnemers FASE 6 VIJF JAAR EN LANGER [22] 18 jaar 04 mnd - 01-09-2001 Rudy 13 jaar 05 mnd - 07-08-2006 Anna 13 jaar 05 mnd - 07-08-2006 Ferry 13 jaar 04 mnd - 05-09-2006 Bambam 12 jaar 09 mnd - 01-04-2007 Water 12 jaar 01 mnd - 25-11-2007 Soothe 11 jaar 11 mnd - 13-02-2008 Adam 10 jaar 10 mnd - 24-02-2009 Dhen 10 jaar 05 mnd - 04-08-2009 Lady Jane 10 jaar 00 mnd - 25-12-2009 Bolletje 09 jaar 10 mnd - 20-02-2010 Kate 08 jaar 11 mnd - 09-02-2011 Myriam7 08 jaar 09 mnd - 16-04-2011 Jan1000 08 jaar 08 mnd - 22-04-2011 Huttula 08 jaar 02 mnd - 14-11-2011 Shahire 07 jaar 08 mnd - 02-05-2012 Dylan 07 jaar 01 mnd - 16-12-2012 Monster 06 jaar 04 mnd - 13-09-2013 Adri02 05 jaar 11 mnd - 15-02-2014 MijnGerrit 05 jaar 04 mnd - 09-09-2014 Nancy 05 jaar 02 mnd - 18-10-2014 Wimmelt 05 jaar 02 mnd - 20-10-2014 Yogajuf FASE 5 EEN TOT VIJF JAAR [20] 04 jaar 10 mnd - 08-03-2015 BillyBob 04 jaar 07 mnd - 15-06-2015 Maverick 04 jaar 06 mnd - 19-06-2015 An 04 jaar 05 mnd - 25-07-2015 Happiness 04 jaar 01 mnd - 13-12-2015 Sebastiaan 04 jaar 00 mnd - 24-12-2015 Jannigje 03 jaar 10 mnd - 07-03-2016 Rosa45 03 jaar 07 mnd - 30-05-2016 Bob 03 jaar 07 mnd - 31-05-2016 Wisse 03 jaar 05 mnd - 19-07-2016 Skyer 03 jaar 04 mnd - 01-09-2016 Asterix 03 jaar 01 mnd - 25-11-2016 Lika 02 jaar 11 mnd - 07-02-2017 Reacher 02 jaar 09 mnd - 25-03-2017 Adrian 02 jaar 05 mnd - 07-08-2017 NickyLJ80 02 jaar 04 mnd - 17-08-2017 Kruidenthee67 01 jaar 09 mnd - 16-04-2018 GewoonDoen 01 jaar 06 mnd - 05-07-2018 Cleo66 01 jaar 03 mnd - 18-09-2018 Amethist 01 jaar 00 mnd - 29-12-2018 Harp FASE 4 NEGEN MAANDEN AFGEROND [1] 09 mnd - 18-03-2019 Clean66 FASE 3 ZES MAANDEN AFGEROND [3] 07 mnd - 19-05-2019 Goedehoop 07 mnd - 10-06-2019 Maartje 06 mnd - 16-07-2019 Denise79 6 maanden FASE 2 DRIE MAANDEN AFGEROND [8] 05 mnd - 03-08-2019 Tikva 05 mnd - 05-08-2019 IJsvogel 05 mnd - 10-08-2019 Catoo 05 mnd - 11-08-2019 Pelle2 04 mnd - 25-08-2019 Kyon 04 mnd - 29-08-2019 Maja 04 mnd - 30-08-2019 Grumpie 04 mnd - 08-09-2019 Quera FASE 1 START [6] 02 mnd - 17-10-2019 knakker 02 mnd - 05-11-2019 Manou 00 mnd - 31-12-2019 Geace 00 mnd - 01-01-2020 Rosee 00 mnd - 01-01-2020 Pien76 00 mnd - 02-01-2020 mcflurry
 49. 1 punt
  bumperjim

  Dry Jan 2020

  Ik stuur je wel een oudhollandse boekenbon van 2,50 euro. Daar kan je juist een Gazet mee kopen
 50. 1 punt
  Fruitvlieg2019

  maandag 30 december 2019

  @Yana, zelfonderzoek en jezelf analyseren is niks mis mee en dat bedoel ik ook niet. Wat ik bedoel is dat het ridicuul is dat je ( niet jij persoonlijk) zo moet nadenken over hoeveel je gedronken hebt en waarom en of het kon of niet terwijl er zoveel meer is waar je je energie in kan stoppen. Of je liefde of je verdriet. Waarom dan steeds die energie stoppen in gedachte over je inname van alcohol. Daarbij kan je vaak niet helder denken na inname en het vertroebeld je beeld. Ik vind het gewoon zo zonde dat iemand na een leuke kerst met de gedachte zit over zijn/ haar drinkgedrag. Als je de stap zet om helemaal te stoppen hoef je die gedachte ook niet meer te hebben en kan je verder.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...