Spring naar bijdragen

Klassement

Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 28-08-22 in alle secties tonen

 1. Remi1

  Maandag 5 september 2022

  Mijn moeder is op 52 jaar overleden aan de gevolgen van borstkanker. Zij had altijd al "borstproblemen" en ik heb dat als enige van ons, 3 meiden, geërfd. Mijn mem had angst voor witte jassen, oftewel doktoren, ook wel bekend als "het witte jassen syndroom". Ik heb dat ook. Hierdoor kwamen ze er te laat achter zij al vergevorderd borstkanker stadium had en ze niet meer te helpen was. Tijdens haar ziekbed heb ik haar nooit wat hoeven beloven behalve die ene keer dat e me vroeg of ik asjeblieft wel met borstproblemen naar de dokter wilde gaan. Dat heb ik beloofd en sta bekend bij de mammapoli van het ziekenhuis. Mem ging ook niet naar de bevolkingsonderzoeken, oftewel; de kankerbus, zoals zij dat noemde. Teveel angst. Nu wordt ik over 2 maanden 50 en ik zag de kankerbus staan bij onze huisarts. Ik dacht vanmorgen nog, Oei, ik wordt bijna 50 dan zal ik volgend jaar daar ook heen moeten. Thuisgekomen lag er al een uitnodiging in de bus. Heb gelijk gebeld en afspraak gemaakt zonet. Dat ik dat gedaan heb maakt me trots maar nu moet ik het ook nog gaan doen. Waarom ik dit deel weet ik eigenlijk ook niet want ik ga toch wel hoor maar het raakt me gewoon zoveel nu. Komt zo aan me diepste gevoelens..dat me gedachten allemaal verschillende kanten op gaan.
  11 punten
 2. Lieke7777

  Donderdag 15 september 2022

  Het is al een poos geleden dat ik gepost heb. Ik lees nog bij , maar post niet meer . Eigenlijk houd ik mijzelf lid om het jaarpact in stand te houden deze wil ik niet verliezen en het motiveerd mij elke maand weer om te zien waar ik sta . Wekelijks bezoek ik nog steeds de AA groep en heb regelmatig contact met mijn sponsor. Dit houd mij alert en scherp. Het gaat goed met mij en de jongens. Mbt mijn activiteiten , ben ik voor mijzelf begonnen als zzp de vergoedingen kan ik niet meer als vrijwilligster wegzetten. 4 oktober heb ik mijn eerste echte opdracht dan ben ik aanwezig bij een congres van jeugdzorg Nederland en zal ik daar 2 workshops verzorgen. Verder heb ik een website met 4 andere ouders , waaruit we opdrachten krijgen die worden gecommuniceerd aan ons via een manager die we aan ons gekoppeld hebben gekregen , Zo tof allemaal . Via het Nederlands Jeugd Instituut NJI ben ik ook verbonden aan een leer netwerk . En vanuit het leger des heils en familie zorg die ons geholpen heeft tijdens de UHP heb ik ook verschillende gesprekken gehad hoe mijn rol kan worden ingevuld . Kortom mijn harde werken heeft vruchten afgeworpen . Ik wens ieder hier het allerbeste om de juiste weg te bewandelen of te vinden. Er is leven na een compleet uit de hand gelopen alcohol verslaving. Ik heb brijder 2 weken geleden afgesloten na intensieve therapie , schema therapie, trauma therapie met EMDR . Ik ben een gelukkig mens geworden . Dank allemaal dat ik hier kon zijn toen ik het nodig had .. Liek .
  10 punten
 3. niks

  Zondag 18 september 2022

  Inie haar jas Mini haar jas
  8 punten
 4. Maja

  Woensdag 14 september 2022

  @Yana, @Remi1: ik worstel ook met het hoofdlettergebeuren bij het dagpact en alle extra uitroeptekens, kopjes koffie enz. Het weerhoudt mij ook om mij op het pact te zetten. Terwijl ik het hard nodig heb. Wat ik spijtig vind @Fonnyis dat jij weinig onderneemt om ook anderen zich prettig te laten voelen op het forum. Jij bent warm ontvangen, maar stelt naar mijn idee weinig in het werk in ook anderen een cosher gevoel te geven. Daarmee staat en valt het forum. De begroeting tussen jou en @ikkanhetgaat in mijn ogen een stap te ver. Jullie zijn niet samen het forum, maar een gevoel van uitsluiting ontstaat zo, onbedoeld hoop ik, wel. Denk er eens over na. Net zoals ik hier ook verder over na ga denken. groet aan allemaal van @Maja
  8 punten
 5. Fabienne1985

  maandag 12 september 2022

  Pff en daar tikken we het eerste jaar alcoholvrij aan. En wat een jaar was dat, eentje waarin ik heel veel te herstellen had bij mijn kinderen en familie, er was echt al schade ontstaan door mijn gedrag en verslaving, toen ik letterlijk en figuurlijk op 11 september mijn diepste dal naar beneden moest vinden. Ook een jaar waar ik veel heb geleerd over mezelf, wie was ik nou zonder de verdoving van alcohol, wie was ik zonder partner, wie was ik als moeder van 3 dochters. Ik heb hard aan mezelf mogen en ook moeten werken. Maar ik kan en wil een diepe buiging voor mezelf maken dat ik van zelfmoordpogingen en angstaanvallen naar een gezonde ( nou ja iets te zware) 36 jarige vrouw die wel weet wat ze wil en kan ben geworden. Eerste foto is op de dag van mijn ergste gebruik ( die avond ging het helemaal mis) en hoe ik nu ben. Voor de mensen die aan de start staan, je kunt het ook ik dacht hier nooit meer uit te komen, maar met de juiste hulp en vangnet komt het echt goed, hoe donker de tunnel ook.
  8 punten
 6. Roberto

  Woensdag 7 september 2022

  @Fonny, vanochtend zak ik dat je mijn verzoek om niet meer in hoofdletters te schrijven naast je neergelegd hebt. Dat is jouw goed recht. Je kunt niet alles over mij weten, ik verwacht ook niet dat jij mijn hele dossier hier vanaf 2014 gaat door zitten ploegen. Mijn verzoek zal ik nader toelichten. Naast de regels voor lezen en schrijven voor een beeldscherm van wege leesbaarheid geldt voor mij persoonlijk dat ik drie oogoperaties gehad heb. Daardoor kan lezen op een beeldscherm extra vermoeiend zijn voor mijn ogen. Dat geldt niet alleen voor hoofdletters, hier zijn regelmatig lange bijdragen die achter elkaar door getypt worden zonder witregel (shift-enter) Of lange teksten met iedere zin als nieuwe alinea met witregel (enter). Ik zag net dat iemand mijn opsommingstekens weer weggehaald heeft. Anderen citeren het dagpact, waardoor er een onnodige, rommelige opmaak ontstaat en een deel van de tekst wegvalt. Beiden gaan ten koste van de leesbaarheid. Die regels zijn niet voor niets ontstaan. Bij de allereerste geschreven teksten werden er nog geen hoofdletters of leestekens gebruikt. Die zijn van later. Vanwege de digitalisering zijn daar nieuwe regels bij gekomen. Die zijn allemaal bedoelt voor de leesbaarheid. Ik begrijp de behoefte van jou en anderen hier niet om je daar niets van aan te trekken. Onwetendheid is iets anders, daarom licht ik hier wat nader toe.
  8 punten
 7. Lika

  Woensdag 31 augustus 2022

  Ha allemaal en dag allemaal ook maar weer gelijk. ik ben blij met mezelf vandaag. Heb echt mijn best gedaan op mijn cv en motivatie brief voor een nieuwe baan . Of ze me nou uitnodigen of niet, beter dan ik het nu heb gedaan kan ik het niet. Tis dus nu al goed:-) slapen nu. Ik heb jullie allemaal gelezen dappere dodo’s, doorzetters en tijgers zijn jullie. Pas op jezelf. Slaap lekker.
  8 punten
 8. Zbb

  Maandag 29 augustus 2022

  Droge afmelding slaap lekker.
  8 punten
 9. Spirit

  Maandag 26 september 2022

  Nee, natuurlijk niet. Gedachten zijn maar gedachten. Mijn gedachten goed kunnen verzetten vanavond. Droge afmelding en vandaag precies 4 maanden ADB.
  7 punten
 10. rapilos

  Donderdag 22 september 2022

  Goedemorgen allemaal, Alweer een stralende dag zonder wolkje aan de lucht Er moet me toch echt wat van het hart ; Wil me vaak op het dagpact zetten, maar moet dan perse met mooie puntjes en, in strakke lijn en met dezelfde kleurtjes Staat ook prachtig, geef ik zonder meer toe. Maar zoals vele weten, lukt mij dat niet zo netjes. Dus zet ik mij er maar niet op dan. Vraag me echt af, hoe belangrijk het is hoe het dagpact er precies uit moet zien Het gaat toch om de intentie om niet meer te drinken Dan waardeer je toch iedereen die zichzelf op het dagpact zet, ongeacht hoe Waar draait het nu eigenlijk om ??
  7 punten
 11. Spirit

  Woensdag 31 augustus 2022

  Droge afmelding.
  7 punten
 12. Zbb

  Woensdag 31 augustus 2022

  Droge afmelding
  7 punten
 13. Yvonne

  Zondag 28 augustus 2022

  Heel lief van jullie luitjes, maar ik ben NIET JARIG vandaag ... Maar ik ben uiteraard nooit te beroerd om een lekker stuk taart naar binnen te werken, dussssss.... (mijn gewicht was toch al bagger deze week, dit kan er nog wel bij hahaha. )
  7 punten
 14. Toos

  Woensdag 14 september 2022

  Goede avond iedereen. Ik dacht, ik log weer eens in. Ik heb jullie wel gevolgd, hoor. Op de achtergrond was ik er vaak wel. Zo weet ik dat het goed gaat met @ikkanheten @Spirit Goed bezig jullie! Dat @lady janede discipline opbrengt om in plaats van te volleyen op het strand, in de vroegte naar het zwembad te fietsen. @Remi1weer aan wal is na een zomer op het water. De kleintjes van @nikshet heel goed doen. @Robertoook weer gestopt is en @Zbbna zijn terugval weer opkrabbelt. @Yvonnenog elke dag voor de koffie en thee zorgt. Verder nog iedereen hallo. @Bolletje. @Quinn @nancy,@Yana @Lika Oh ja en @Donder! Wat een ander persoon ben je! Van een sarcast en Iemand die tegen alles en iedereen aan schopte, naar iemand met veel humor en compassie. Ik hoop natuurlijk dat je die behandelingen goed doorstaat. Want ik ken het, helaas. Met mij gaat het goed. Sporadisch drink ik wel, (hoop er niemand mee te triggeren), maar dat staat niet in verhouding van vroeger. Gelukkig! Heb sprongen gemaakt. En wil ook niet meer terug naar pakweg 5 jaar geleden. Sorry voor wie ik niet bij naam genoemd heb, dat ligt meer aan mij dan aan jullie.
  6 punten
 15. niks

  Vrijdag 9 september 2022

  Mijn dochter is thuis gekomen met 2 nieuwe gebaren. Spelen en dansen.
  6 punten
 16. Etty

  Vrijdag 9 september 2022

  Goedemorgen, Werken en vanmiddag naar de film. Avec amour et acharnement. Ik heb ooit een Cineville pas aangeschaft om naar het filmhuis te gaan in plaats van wijn op de bank. Dat is een wekelijkse gewoonte gebleven. Ik heb zoveel mooie films gezien.
  6 punten
 17. Zbb

  Woensdag 7 september 2022

  Ik meld me droog af. Heb/had het moeilijk vandaag
  6 punten
 18. Quinn

  Woensdag 7 september 2022

  Nee. Het verschil is dat als mij duidelijk is dat iemand iets vervelend vindt, ik probeer dat niet meer te doen. Niet altijd met succes, maar ik probeer het. Wat jij doet, is zeggen "ik zie dat je het vervelend vindt en daarom ga ik het nog meer/vaker doen." Dat is pestgedrag. Dat jij jezelf vervolgens voordoet als slachtoffer, maakt dat niet anders.
  6 punten
 19. GuusAlex

  Maandag 5 september 2022

  Dag 15
  6 punten
 20. Zbb

  Zondag 28 augustus 2022

  Ik heb voor mijn doen op dit moment flink gegeten. vanmorgen yoghurt,later een banaan om 15:00 een broodje gezond (dat broodje die iemand onverwachts had gebracht toen ik maar de winkel was) en nu net een bak maaltijd salade voor jullie niet echt relevant misschien,maar voor mij een grote stap
  6 punten
 21. Tine

  Jaarpact

  Dank jullie wel!! Het gaat goed hier!! Ben zo blij met de rust!! En ik ben ook best n beetje trots op mezelf! Houden zo!!
  5 punten
 22. Spirit

  Zondag 18 september 2022

  Vandaag ben ik jarig en ik vier het in alle stilte. Is mijn keuze even voor vandaag. Dat is niet zielig, maar een welbewust keuze. Vanmiddag facetimen met de kleinkids .
  5 punten
 23. bolletje

  Zaterdag 17 september 2022

  Goeie morgen allemaal. Hier nog zomers aangekleed, dat kan makkelijk. Morgen bezoek dan komen mijn achternichtjes. 7 en 8 jaar en ga ik ze kaarten leren maken. Dat zal een kolerenzooi worden want er wordt gewerkt met ecoline, papier en verf. Dus vandaag alles maar goed afdekken.Hahahaha. Ik heb er wel veel zin in. En gaan jullie nog iets leuks doen het weekend?
  5 punten
 24. Reacher

  Vrijdag 16 september 2022

  Dus eigenlijk vind je jezelf interessant?
  5 punten
 25. Pinkman

  Vrijdag 16 september 2022

  Goedemorgen iedereen. Zo weer naar de opleiding en dit weekend komt de nieuwe slaapkamer dus lekker schroeven met een goed stukje muziek erbij. Fijn weekend allen.
  5 punten
 26. Claire

  Waarom ik wil stoppen, per direct.

  We zijn een week verder en ik heb geen druppel gedronken!! Ik geef best vaak aan aan mijn man: nu hadden we er 1 gedronken, he? Maar we kozen voor thee of een frisje. Ook een keer een 0,0 biertje. Ben er nog niet helemaal uit wat mn guiltje pleasure drankje wordt. Wellicht een mocktail, een tonic of inderdaad die 0.0 (tenzij mijn hang naar alcohol groter gaat worden). Ik heb afgelopen week ontzettend veel gehad aan jullie berichten. Etty, wat jij aangeeft: als het om 1 glaasje wijn zal gaan, wat is dan zo erg deze te missen? Als je geen 'probleem' met alchohol hebt, is niet belangrijk wat je op dat moment in je handen hebt. En als je er inderdaad over moet nadenken hoe je dat nu gaat doen zonder alchohol, zonder dat glaasje wijn op dat moment, dan gaat het niet meer om dat feestje, dat uitzicht of wat je dan ook te vieren hebt, dan gaat het er om dat er alchohol bij moet, hoe dan ook en in welke vorm dan ook. Ik heb nog met niemand, anders dan mijn man, gedeeld dat ik gestopt ben. Ik ben nog niet in een sociale gelegenheid geweest en dat feestje van afgelopen weekend is verplaats naar over 2 weken. Ik zal inderdaad niemand 'vermoeien' met mijn reden om te stoppen, ik wil die discussie niet aan gaan van eentje kan toch wel. Ik zal gewoon aangeven: joh, ik moet morgen vroeg op en wil dan fris zijn of reageer even niet zo lekker erop. En nee ik ben niet zwanger Dus inderdaad voorbereiden met een antwoord en voorbereiden wat ik dan wel ga drinken. Met mijn man heb ik nogmaals goed doorbesproken wat mijn beweegredenen zijn en heb ik me kwetsbaar opgesteld door te delen hoe ik af en toe heb gedacht rondom alchohol (bijv. s avonds op bezoek bij mijn ouders gaan, niet voor de gezelligheid perse, maar die hebben nog wijn, wist ik, die van ons was op). Het verbaasde hem, maar hij was ook blij dat ik dit gedeeld heb en nog meer achter mijn beslissing en dat het inderdaad wellicht voor mij niet is weggelegd (voorheen zei hij: joh met kerst kan het toch we, 1 wijntje) Vooralsnog ben ik vastberaden nooit meer te drinken, voel ik me veel beter, frisser, veel meer helder in mijn hoofd en slaap ik prima! Ik heb ook steeds minder de drang naar dat wijntje, maar de moeilijke momenten gaan nog komen. Maar voor nu: het gaat goed. Nogmaals dank aan jullie voor jullie adviezen, ervaringen en wijze woorden.
  5 punten
 27. Yana

  Woensdag 14 september 2022

  Ik heb zo'n moeite met Fonny in hoofdletters op het dagpact en het is ook weer zo'n statement om die hoofdletters naar kleine te veranderen dat dat ik dan maar niet mijn naam erbij zet. Ik weet wel, het is mijn eigen ergernis en ik probeer mezelf te vertellen dat het niet uitmaakt en dat ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is maar het helpt niet zoveel. Waarom wil je dat toch @Fonny, een groepje mensen die steun vinden in het dagpact en dat dan iedere dag JOUW NAAM er zo uitspringt. Doe je het om je voornemen extra kracht bij te zetten? Vind je het leuk om op te vallen? Ben je bang dat we over je heen kijken? Of heb je er in het begin niet bij stilgestaan en vind je het moeilijk om je nu door anderen te laten vertellen wat je wel of niet mag doen? Of is er misschien een heel andere reden? Vertel er eens wat over alsjeblieft. Misschien als ik begrijp hoe het bij jou zit dat ik er dan geen last meer van heb
  5 punten
 28. Puckje

  Donderdag 8 september 2022

  Goedemorgen, Ik ben nu 1,5 week verder en voel me nu al veel beter. Heb meer energie, niet moe en m’n ontlasting is top! Zo m’n eerste schooldag weer. Volg een hbo studie en start nu in het 3e jaar. Succes iedereen en Etty en Roberto sterkte!
  5 punten
 29. Etty

  Donderdag 8 september 2022

  Goedemorgen, De omstandigheden zijn nu zo dat als je me dat een jaar geleden had verteld, had ik gedacht dat ik dat niet aan zou kunnen. Maar het gaat eigenlijk best. De mens lijdt het meest....
  5 punten
 30. Remi1

  Dinsdag 6 september 2022

  Onlangs is onze dochter werderom behandeld en vandaag kregen we eindelijk na 3 jaar de uitslag dat ze "schoon" is.
  5 punten
 31. ikkanhet

  zondag 4 september 2022

  Zo heb toch ff 3 avonden mee gefeest tussen veel alcohol en het glansrijk doorstaan. 2 avonden was ik zelfs de enige nuchtere dat is ook eens wat anders.
  5 punten
 32. Tatum

  Zaterdag 3 september 2022

  Goedemorgen. Afgelopen donderdag was dochter jarig. Ze vierde het bij haar thuis met een etentje. Voor de eerste keer in 2 of 3 jaar mijn moeder weer ontmoet. Het ging niet goed. Alle aandacht van de aanwezigen moest volledig naar mijn moeder. Ik had haar willen negeren, maar dat was onmogelijk. Gelukkig was vriend er ook bij. Achteraf heb ik in de winkel extra taart gehaald voor thuis. Een methode om geen drank te halen. Nu ik dit schrijf zie ik wat ik fout deed. Ik wilde zelf bepalen met wie ik sprak en met wie niet. Ik had dat meer los moeten laten. Een stugge stok breekt. Een meegaand twijgje of grassprietje beweegt mee met de wind en breekt niet. Wat ik nu wilde schrijven: straks komt vriend me halen. Dan gaan we naar zijn ouders in het oosten van het land. We zijn een halve dag onderweg, maar ze zijn het waard. Binnen 3 dagen kan ik duidelijk verschil zien tussen waar ik vandaan kom, mijn verleden, en waar ik heen wil. Een hele lieve, warme familie.
  5 punten
 33. Zbb

  Vrijdag 2 september 2022

  Droge afmelding morgen zit de eerste week erop
  5 punten
 34. Artemis

  Tweede jaar

  haha 20 maanden elke dag verder van de fles, elke dag dichter bij mezelf. elke dag BLIJ!!!!!! dat ik niet meer hoef te drinken. liefs voor wie mij volgt
  5 punten
 35. niks

  Vrijdag 2 september 2022

  Goedemorgen, laat vandaag want het werd nachtwerk met al die jarigen! Van harte gefeliciteerd @ikkanhet @bolletje @Vol en @Rosee Heb maar wat meer taarten gemaakt ook voor de visite. Met mini naar de peutergroep. Ze vindt het leuk hier, dus dat scheelt. Nu de ouders een half uurtje pauze, zodat de kinderen nog even alleen op de groep zijn en om half 12 sluiten ze af.
  5 punten
 36. Zbb

  Donderdag 1 september 2022

  Droge afmelding
  5 punten
 37. Rudy

  Jaarpact

  Hallo lotgenoten ik zit vandaag voor de 4de keer achter mijn laptop om te vertellen over het afgelopen jaar maar het het schrijven wil maar niet vlotten. Doorgaans kost me dat niet veel moeite maar vandaag wel en ik denk dat een moeilijk jaar waarin mijn gezondheid verder is afgenomen daar debet aan is. Ik wil daar verder niet teveel over uitweiden. Al deze toestanden laten me ook geestelijk niet onberoerd. Een professor oncoloog heeft me op een meetlatje laten zien hoeveel jaren ik nog heb te gaan vermits ik niet nog zieker wordt en dat is best wel schrikken, de tijd dringt. Ik lees nog regelmatig op het forum, meestal lig ik dan s'avonds al in mijn bedje en blader even de dag door. Je raakt op het gebied van verslaving nooit uitgeleerd en zo leer ik telkens wat bij wat ik nog niet weet en soms in praktijk kan gebruiken. Ik heb ondervonden dat veel weten over een thema van grote waarde kan zijn. Een gebrek aan inzichten doet mensen hervallen. Ik las pas geleden een stukje over het beloningssysteem en dopamine en de innerlijke strijd die wij verslaafden vooral in het begin als we stoppen met alcoholische drank voeren om droog te blijven, de ons welbekende craving. Zo duidelijk eenvoudig en begrijpend iets beschrijven wat best wel ingewikkeld ligt is volgens mij ook kunst. Ik blijf geinteresseerd in verslavingen en kroegen trekken nog steeds mijn aandacht, ik denk omdat ik ben opgegroeid in de horeca. Eerst om te werken nadien om te zuipen en nu omdat ik het een prachtig vak blijf vinden als ik in de gelegenheid ben kom ik er graag. Nog even iets over nuchterheid en nuchter blijven. Ik heb het afgelopen jaar veel misere meegemaakt en weet zeker dat met een borrel achter de kiezen en een tanend gevoel aan verantwoordelijkheid, een minderwaardigheids complex, de steeds terugkerende angsten ik dit allemaal niet zou hebben aangekund. Ik wens jullie allemaal veel succes met het bestrijden van een verslaving welke dat ook mag zijn. Op den duur is het geen strijd meer maar komt er voor de geleverde strijd een ongekend rustpunt in de plaats waar je steeds weer naar kunt terug keren als het even mis dreigt te gaan. Bedankt voor de felicitaties. Doe stille voort.
  5 punten
 38. Quinn

  Dinsdag 30 augustus 2022

  Hi. De eerste werkdag zit erop, veel nieuws en gedoe en het schijnt dat er ook vergaderen en dat soort bij gaat komen. Zucht. Je kunt niet alles hebben hè? Maar goed, alle ingrediënten om door te slaan vandaag. Dus. DAGPACT: zbb Fonny Yvonne Roberto Spirit Claudius Quinn
  5 punten
 39. Zbb

  Dinsdag 30 augustus 2022

  Ja weer een beetje beter dan gisteren
  5 punten
 40. Spirit

  Maandag 29 augustus 2022

  Droge afmelding dagpact.
  5 punten
 41. GuusAlex

  Maandag 29 augustus 2022

  Dag 8 zo droog als gort yeah
  5 punten
 42. ikkanhet

  Maandag 29 augustus 2022

  Sorry dat ik er ff tussendoor kom maar ik bedenk me net hoe zielsgelukkig ik eigenlijk ben en zoveel zin in de toekomst.
  5 punten
 43. Francoise

  Zondag 28 augustus 2022

  @Zbb, @Soberbunny3, @Rosee, @Reacher het heeft niets met jullie te maken. Het is wat @Robertozegt , mijn brein werkt anders door mijn autisme, waardoor ik bijvoorbeeld ook sterk de behoefte heb dat dingen kloppen. Het leven is voor mij iedere dag topsport door dat complexe brein. Het is erg moeilijk in woorden te vatten . Ik begrijp op zo'n moment werkelijk niets van de wereld om me heen en voel mezelf dan alsof ik niets weet of kan . "Ik hoor er niet bij " . Dikke vette ERROR. Allerminst mijn bedoeling iemand van jullie een schuldgevoel aan te praten. Sorry daarvoor . @Zbbhoi het droog lieverd
  5 punten
 44. Zbb

  Zondag 28 augustus 2022

  Ik meld me droog af en ga vroeg naar bed iedereen bedankt voor de afgelopen tijd
  5 punten
 45. rosa45

  Donderdag 22 september 2022

  Dat is precies wat ik gisteren ook wilde typen maar toch maar weer heb verwijderd voordat ik postte. Ik vind namelijk omdat ik hier zo weinig kom geen recht van spreken heb.
  4 punten
 46. Quinn

  Vrijdag 16 september 2022

  @Roberto je weet niets van mij, omdat je niet genoeg interesse op kunt brengen voor me om mijn draadje te lezen. Je leest over me heen op de dagdraad, omdat ik vaag zwets. Toen ik een jaar nuchter was, was je niet blij voor me, maar wachtte je op een val. Nu vind je me interessanter, omdat je vindt dat ik blijf steken. Wat kan ik nou helemaal met zo'n reactie? Zoek je ruzie? Wil je stoken? Probeer je iets uit te lokken? Of zit je gewoon objectief popcorn te eten? Let wel, ik heb niet één keer flikker op of fuck you gezegd. Krijg ik ook eens kudo's.
  4 punten
 47. Fabienne1985

  Ook ik wil me voorstellen

  Pff en daar tikken we het eerste jaar alcoholvrij aan. En wat een jaar was dat, eentje waarin ik heel veel te herstellen had bij mijn kinderen en familie, er was echt al schade ontstaan door mijn gedrag en verslaving, toen ik letterlijk en figuurlijk op 11 september mijn diepste dal naar beneden moest vinden. Ook een jaar waar ik veel heb geleerd over mezelf, wie was ik nou zonder de verdoving van alcohol, wie was ik zonder partner, wie was ik als moeder van 3 dochters. Ik heb hard aan mezelf mogen en ook moeten werken. Maar ik kan en wil een diepe buiging voor mezelf maken dat ik van zelfmoordpogingen en angstaanvallen naar een gezonde ( nou ja iets te zware) 36 jarige vrouw die wel weet wat ze wil en kan ben geworden. Eerste foto is op de dag van mijn ergste gebruik ( die avond ging het helemaal mis) en hoe ik nu ben. Voor de mensen die aan de start staan, je kunt het ook ik dacht hier nooit meer uit te komen, maar met de juiste hulp en vangnet komt het echt goed, hoe donker de tunnel ook. Ik blijf hoe dan ook alcoholvrij dus ga nu voor jaar 2
  4 punten
 48. Fijn. Vanmorgen toch de boel op weer weggegooid, na 7 weken ben je toch gewend aan die frisse bek.
  4 punten
 49. Zbb

  Dinsdag 30 augustus 2022

  Vandaag binnen alles uitgesopt,naar de verslavingszorg,maar wat die vrouw daar doet weet ze zelf volgens mij ook niet. Maargoed ze willen me deze week elke dag zien dus wie er een gaatje over heb word ik tussengepropt. Helemaal goed voor de rest natuurlijk,maar de aankomende drie dagen krijg ik gelukkig me twee ‘oudevertrouwde’ hulpverleners van ‘vroeger’ zullen we maar zeggen voor de rest kleine klusjes gedaan waar ik al heel lang tegenaan zat te hikken maar die achteraf best meevielen en eigenlijk toch ook wel leuk waren om te doen Door kleine dingetjes te doen waar ik dan weer voldoening van heb of blij ben dat ze gedaan zijn probeer ik een beetje uit me depressie te komen. dat heb ik wel geleerd de laatste jaren,want na zo n binge kan/kon ik best een tijd lang depressief zijn. en het bezigzijn helpt ook tegen het doemdenken want ik heb er weer een grote kelerezooi van gemaakt natuurlijk. Ik ben blij dat ik weer wat kan en niet heel de dag meer trillend en ziek op de bank lig. maar wel heel rustig aan want zodra ik me iets teveel inspant dan komt het trillen en het echt niet lekker zijn wel gelijk terug. droge afmelding van het Dagpact en ik kijk uit naar de dag van morgen. welterusten.
  4 punten
 50. Kohtje

  Maandag 29 augustus 2022

  Een boekje zichtbaar hebben liggen stelt niets voor, zbb, dat weet je zelf ook. Je kunt een hele bibliotheek in huis halen (nou ja, op een zeilboot misschien niet...) maar daarmee ben je er niet. Boeken/boekjes zijn gebruiksartikelen, alleen bij de IKEA hebben ze een decoratieve functie. Als je het moeilijk vind om te delen of voor te lezen dan doe je dat niet, in elk geval niet voordat je daar aan toe bent. Je bent niets verplicht, en ook dat weet je wel. Ik hoorde in meetings ook regelmatig mensen die er wat van vonden als iemand "nooit" iets zei, maar dan werd er duidelijk op gewezen dat er geen wetten zijn binnen NA/AA/CA/ elke ..A, die voorschrijven dat je móet delen, lezen, ... Lúisteren is echter wel degelijk een belangrijk onderdeel. Ik dorst ook nauwelijks wat te zeggen in de meetings uit m'n begintijd, maar zachte aanmoediging van o.a. m'n sponsor heeft me daar langzaam maar zeker overheen geholpen. Hoe meer ik één werd met het programma, hoe meer ik durfde, maar ook kón delen omdat ik tijd nodig had om de overeenkomsten tussen de fellows en mezelf te 'ontdekken'. Op een gegeven moment verlangde ik er zelfs naar om m'n ervaringen in m'n herstel te delen. Die langzaam groeiende zelfverzekerdheid liet me nieuwe deuren en wegen ontdekken voor wat betreft spiritualiteit, dat dat in de kern niet iets zweverigs is maar juist de basis van m'n zijn, en dat heeft me geholpen om voor mezelf in elk geval te gaan geloven dat ik een voor mij werkende manier had gevonden om m'n verslaving de baas te kunnen zijn. Het is zoals lady jane / coco zegt, als je weet wat je moet doen om te veranderen moet je alleen nog maar doen wat je moet doen om te veranderen. De richtingaanwijzer staan aan, nu alleen nog die richting inslaan.
  4 punten
×
×
 • Nieuwe aanmaken...