Spring naar bijdragen

Klassement

Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 08-11-22 in alle secties tonen

 1. Francoise

  Wo 30 nov 22

  Btw , we hadden gisteren de diploma uitreiking van oudste : "Master of Arts" , Cum laude nog wel . Hoe trots kan een mens zijn ?! Nou gruwelijk trots !!!
  9 punten
 2. Genoeg

  Vrijdag 25 november 2022

  Vandaag precies een hele maand niet gedronken, dat is jaren en jaren geleden. Ik merk dat het mij erg helpt om hier elke dag te schrijven, dus iedereen bedankt voor de steun en support afgelopen maand.
  7 punten
 3. Artax

  Jaarpact

  Ja, laat ik dat maar doen. Één keer alle nuchtere jaren weggooien is al erg genoeg. Nooit meer wil ik me zo totaal verslagen, eenzaam en vastgelopen voelen. Ik ben nog volop in herstel. Het eerste jaar stond in het teken van lichamelijk herstel en het oplossen van schulden. Het afgelopen jaar was een onwaarschijnlijk heftig jaar waarin mijn emoties weer gingen werken en het komend jaar...? verbinding en spiritualiteit? het lijkt onontkoombaar.. Nuchter leven is soms pijnlijk maar ook een wonderlijke reis.. Ik ben rijker dan ik ooit was, en dan heb ik het niet over geld.
  7 punten
 4. bumperjim

  Wo 30 nov 22

  Na gisteren voel ik toch een soort prestatiedrang om iets te schrijven dat werkelijk interessant is voor iedereen. Even goed nadenken .... .... ........... aaaahhgg lastig ........... ...... .. Goeiemorgen!!
  6 punten
 5. niks

  Wil niks meer

  Afgelopen week hoorden wij, dat je gehoor steeds slechter word. Stiekem wisten wij dit wel, maar toch valt het dan weer tegen. Je gaat het traject in voor gehoor implantaten. Eerst veel onderzoeken, waaronder een scan, waar bij je een licht roesje krijgt. Als je groen licht krijgt de operatie, best wel een pittige. Daarna een half jaar heel intensief revalideren, leren omgaan enzovoort. Je kan er wat meer mee horen, maar echt goed horen zal je nooit kunnen. Goed praten weten we ook niet. Zoveel onzekerheid nog. Vandaag werden we heel erg met de neus op de feiten gedrukt. Voor het eerst op je loopfiets mee naar de kinderboerderij. Tot jij eerder bij de weg was dan wij. We schreeuwden dat je wachten moest, maar ja... Gelukkig had de auto die eraan kwam jou goed in de gaten en stopte. Maar de schrik zat er goed in, en het besef dat heel veel dingen niet normaal gaan worden. Natuurlijk gaan we proberen om je een zo normaal mogelijke jeugd te geven. Met vallen en opstaan denk ik, want ooit zal jij beseffen dat je anders bent. Maar voor ons ben je nooit anders lieve Mini. Gewoon onze kleine eigenwijze donder en je komt er wel! Zo trots op jou en natuurlijk ook op Inie!
  6 punten
 6. Artax

  Dinsdag 22 november 2022

  Ik zit als een klein kind te wachten op het jaarpact..ik word morgen 2
  6 punten
 7. Rosee

  Vrijdag 18 november 2022

  Vanmiddag met een vriendin naar museum. Daarna even wat drinken. Had eigenlijk in m'n hoofd dat we allebei een koffie zouden nemen, maar zij wilde een glas wijn. (Zij drinkt sowieso best veel en zit in een moeilijke periode) Ik nam er toen ook een, eigenlijk meer om mee te doen zodat ze niet alleen dronk. Toen namen we er nog 1 en nog 1. En toen ging het museumcafé dicht. Ondertussen met iemand in gesprek geraakt die ook een paar glazen op had, zoals dat gaat... Vriendin wilde nog met naar ander café. Kwam gelukkig bij mijn positieven, besefte dat dit de verkeerde kant op ging. Dit wil ik niet meer.. Vond het moeilijk om haar teleur te stellen (zij wilde graag nog op stap) naar huis gegaan, eten gemaakt, ontnuchterd.. gelukkig 'maar' bij 3 glazen gehouden. Maar voelt niet goed, want was dit niet van plan...Zo makkelijk gaat het dus, weer even een eye-opener. Moet er niet aan denken dat ik dat vierde glas had genomen... Voorlopig even helemaal niks.
  6 punten
 8. Lika

  Zo 13 nov 22

  Maar vandaag: gewoon yoga en naar mijn moeder. En ik heb een tweede kruidcake gebakken. In de eerste had ik per ongeluk chilipoeder ipv kaneel gedaan…
  6 punten
 9. ikkanhet

  vrijdag 11-11-22

  Grappig vandaag de 11e van de 11e is onze Valco 11 maanden bij ons.
  6 punten
 10. Freekie

  Wo 9 nov 22

  Uit eten geweest met collega's met 0.0 bier, waar ik anders zeker 1 of 2 biertjes drink. Ik dacht als ik nu 1 ga drinken, dan drink ik dit weekend sowieso weer. Nu is het me vandaag dus gewoon gelukt haha en het was net zo gezellig!
  6 punten
 11. Genoeg

  Di 8 nov 22

  Gisteravond had ik voor het eerst sinds hele lange tijd, een soort relax gevoel zonder alcohol. Ik zat 's avonds op de bank, met thee en chips, en keek naar een Netflix film, heel ontspannen. Eigenlijk gebruikte ik alcohol altijd als een soort instant-ontspanning. Maar gisteren was het er gewoon zonder alcohol, helemaal relax uit mezelf. Voor mij een grote doorbraak, mijn lichaam begint te herstellen. Er komt weer een natuurlijk evenwicht in spanning en ontspanning. Ik ben er zo aangewend om te ontspannen met alcohol, dat ik gewoon was vergeten dat ik ook zonder alcohol heel relax kan zijn.
  6 punten
 12. Mariann

  Zondag 4 december 2022

  Goedemorgen Zo dat was mijn eerste droge weekend, de zondag telde al een tijd niet mee als weekend. Is mij meegevallen, nu vooral doorgaan:) DAGPACT Genoeg Fonny Mariann
  5 punten
 13. Mariann

  Mariann

  Het is gelukt, manlief nam een biertje. Ik alcoholvrij. Mwah, beter volgende keer choco. Doen we morgen bij de voetbal als beloning van 1 week, met extra slagroom en een stuk witte chocolade letter. Jammie.
  5 punten
 14. bumperjim

  Wo 30 nov 22

  Op het gevaar af dat het niemand wat aangaat: mooie recensie in NRC van Bones and all, kannibalenfilm in de US jaren 80. Tis natuurlijk lekker huiveren maar het is wèl mooi de oplossing voor allerlei problemen: ondervoeding, overbevolking, CO2 uitstoot van vleesproduktie, noem maar op. En als je dan toch vlees wilt eten is het wel zo netjes als je je beperkt tot je eigen soort. Als nu nog de wetgever een handje wil meehelpen dan heb ik al een paar dagmenu's in gedachten.
  5 punten
 15. Oskar

  dinsdag 29 november 2022

  Soms loop je een openbaar toilet binnen en staat de geur van stront en kots je tegen. Maar een ander vind dat misschien juist heerlijk ruiken.
  5 punten
 16. bumperjim

  dinsdag 29 november 2022

  Het interesseert me in het geheel niet dat mijn verhalen niet iedereen interesseren Ik heb niet als missie iedereen hier te amuseren. Ik zit hier voor mezelf. Als er ook maar 1 iemand het leuk vindt wat ik schrijf dan is het al mooi.
  5 punten
 17. bumperjim

  Donderdag 24 november 2022

  Nee het betalen is afgelopen, er gaat gewerkt worden. Welkom op planeet aarde.
  5 punten
 18. Remi1

  Maandag 21 november 2022

  Nee vanaf nu maar. Ik heb zojuist een halve liter geopend en ik werd ineens zo boos erop dat ik hem door de wc gespoeld heb. Ik wil dit niet meer. Wie is nou de baas over mij, ikzelf toch zeker? Ik ga een banaan eten en koffie zetten.
  5 punten
 19. Lonster1

  Vrijdag 18 november 2022

  Tsja vriendschappen. Soms loopt het vanzelf en soms raak je het contact kwijt of gaat het stroef. Het gevaar is dat je je dan gaat afschermen omdat je niet geraakt wilt worden. Waardoor de ander dan weer veel moeite moet doen om in contact te komen. Ik heb laatst ruzie gemaakt met een vriendin, dacht dat het contact daarmee wel klaar was. Maar het werd juist beter. Gek is dat toch, hoe het kan werken. Ik heb de neiging om het voor mezelf uit te denken, maar als je in gesprek gaat blijkt het vaak weer anders te gaan dan je denkt. Minder denken, meer doen.
  5 punten
 20. Shahire

  Jaarpact

  Hoi allemaal, Na bijna 2 jaar kom ik ook even om de hoek kijken, nog dank voor de felicitaties op de 14e! Nog steeds zonder alcohol hier, des te langer ik niet drink des te makkelijker lijkt het te worden/zijn. Zelden komt er eigenlijk nog een moment voorbij dat ik behoefte zou hebben aan ‘NU’ drank. Ik heb veel gehad aan dit forum, de mensen, gesprekken en hun steun. De meeste contacten van destijds zijn verwaterd, grotendeels is dat bij mezelf te zoeken en soms lopen die dingen ook gewoon zo. Tegenwoordig houd ik me niet meer met drank bezig, misschien ook de reden dat ik hier niet meer ben te vinden of gewoon vergeet me even te melden. Wel kan ik zeggen dat ik nuchter een totaal ander pad ben gaan bewandelen en dat bevalt me veel beter. Voor iedereen hier een dikke felicitatie, wat is de lijst lang zeg! Ik beloof niks maar ik ga proberen om weer eens vaker hier een blik te werpen Ga goed allen, liefs Sha
  5 punten
 21. Yana

  Maandag 14 november 2022

  Voor mij maakt het niet zoveel uit wat ik doe maar wel hoe ik het doe. Je kunt met aandacht je badkamer poetsen, je voelt de warmte van het water aan je handen, je ziet hoe het witte sopschuim wiebelt in de emmer, je ruikt de frisse geur en ziet de wastafel blinken. Je maakt het mooi en gezellig, legt schone handdoeken in bijpassende kleuren klaar en je spuit als finishing touch nog wat rozemarijnspray. Je bent klaar en kijkt nog eens genietend naar het resultaat. Je kunt ook gaan wandelen in het bos, je ergert je aan die sukkel die je onderweg geen voorrang geeft bij het zebrapad, je vervloekt de koude wind, in het bos liggen gvd modderplassen. Je denkt aan je gemene collega en wat hij gisteren tegen je zei en wat jij morgen tegen hém zult zeggen. Je denkt aan alles wat mis ging of eerdaags mis zou kunnen gaan. Je loopt en let niet op, je stoot je kop tegen een laaghangende tak. Je komt thuis en vraagt je af waarom je het niet zo naar je zin hebt terwijl je toch leuke dingen doet.
  5 punten
 22. Rosee

  Zo 13 nov 22

  En een dagje uit voor alle forumleden, naar een superdeluxe spa.
  5 punten
 23. niks

  Do 10 nov 22

  De slingers en ballonnen hangen, haar cadeau staat klaar. Traktaties zijn klaar, morgen word mijn lieve dame alweer 2.
  5 punten
 24. Yana

  Maandag 5 december 2022

  Hier ook een beetje sneeuw, I love it.
  4 punten
 25. Kohtje

  Za 3 dec 22

  Nou ja, zeg... alwéér mijn verhaal. Mijn moeder rookte incidenteel wel eens een Stuyvesantje, tot ze in verwachting was van m'n broertje.(*) Vanaf toen heeft ze nooit meer gerookt, 57 jaar geleden. Dat brengt me dan weer op het volgende: twee jaar geleden werd m'n moeder voor het eerst van haar leven opgenomen in het ziekenhuis. Ik was erbij toen ze daar binnenkwam. Het hele riedeltje (standaard)vragen kwam voorbij bij de opname en één van die vragen was: Rookt u of heeft u gerookt? Eerlijk (en onbenullig in dit geval) zei ze dat ze gerookt heeft. Of ze al een tijdje gestopt was, was de volgende vraag. Ja, sinds 1965.. Dat telde niet meer als 'gerookt hebbende'.. (*)zeg ik dat nou goed? Ze was natuurlijk niet in verwachting van m'n broertje maar van m'n vader. Ze verwachtte m'n broertje.
  4 punten
 26. niks

  Donderdag 1 december 2022

  Mijn net 2 jarige peuter vond het vanmorgen op haar groepje helemaal geweldig! Haar donkere groepsgenootje ook. Sinterklaasfeest hé, hij kwam hoogstpersoonlijk zelf met 2 van zijn Pieten.
  4 punten
 27. Roberto

  Di 8 nov 22

  Wanneer ga je dat weer aandraaien dan?
  4 punten
 28. Yvonne

  Donderdag 1 december 2022

  Ach Jim, de kinderen maakt het niks uit hoe Piet er uit ziet of klinkt.... het geloof is er gewoon... Ik kan me nog herinneren dat onze kinderen klein waren, we hadden op sinterklaasavond de zak met k'dootjes buiten voor de voordeur gezet, Kees ging dan zogenaamd even naar de wc, ging door de achterdeur naar buiten, liep om, drukte lang op de bel, en strooide door het raam dat ik op een kier had gezet een paar handen met lekkers al roepend of er hier nog kinderen waren die wel wat lekker lusten.... onze hond herkende uiteraard de stem als geen ander, stond zielsgelukkig te kwispelen en wist het meeste snoepgoed te bemachtigen.... Kees rende inmiddels weer om het huis terug naar de achterdeur en kwam verbaasd binnen. Mijn oudste riep dan in opperste uitbundigheid: papa wat jammer dat je nou net op de wc zat, Piet was hier en hij had precies dezelfde stem als jij, leuk hè? Ach Moonbean, wat een onzinverhaal. Facebook kán leuk zijn, maar jeetje er staan ook zoveel fakeberichten en opruiende berichten. Dit is echt niet meer anno 2022 hoor, kom op.
  4 punten
 29. Artemis

  Tweede jaar

  Dankje @Oskar en dan ben ik al weer bij 23 maanden. Inderdaad veel extra ruimte en het leven zonder drank is goed genoeg. Nieuwe dingen doen, daar gaat het nu om. Niet hangen in het verleden. Niet hangen in wat je mist. Wel kijken naar wat je wint. liefs
  4 punten
 30. Spirit

  Wo 30 nov 22

  Weer een fijne meeting gehad. Droge afmelding.
  4 punten
 31. Bob

  Jaarpact

  Applaus voor @Rudy, @water, @Asterix, @MissSauvignon, @Artemis en @Marij1984!
  4 punten
 32. Zbb

  Zondag 27 november 2022

  Droge afmelding van het Dagpact
  4 punten
 33. Artax

  ARRESLEE PACT 2022

  zo zie je maar: de arreslee verbindt!
  4 punten
 34. rapilos

  Vrijdag 25 november 2022

  Goedemorgen allemaal, Beloofd weer een mooie dag te worden De vogels maken weer kabaal voor 10 Zeker de parkieten, ruzieen, kibbelen wat af. het zijn twee mannetjes, dat kan eigenlijk niet samen, maar als je ze jong koopt kan je het geslacht nog niet zien. Straks gym, markt, koffie met vriend en wandeling. Vandaag drink ik niet, vandaag al 11 dagen niet Gaat zowaar goed
  4 punten
 35. Yana

  Waarom ik wil stoppen, per direct.

  Hoi Claire, mooi om je te lezen Wat betreft keuzes is het volgens mij belangrijk om vooral te genieten van wat je wél gekozen hebt. Als je iets kiest, kies je natuurlijk ook altijd iets níet. Kies je voor kinderen dan verlies je vrijheid, kies je vrijheid dan krijg je geen kinderen. Kies je om te gaan wandelen dan kun je niet relaxed op de bank liggen, lig je op de bank dan werk je niet aan je conditie. Zo kun je altijd wel spijt hebben van iets en jezelf op je kop zitten. Het maakt in veel gevallen misschien wel niet veel uit wat je kiest, er zijn geen goede of verkeerde keuzes, je doet gewoon maar wat en dan is er altijd van alles om spijt van te hebben óf om van te genieten.
  4 punten
 36. Remi1

  Dinsdag 22 november 2022

  Ik heb niks meer gedronken sinds gistermiddag 1500 uur. Wel eet ik veel sindsdien maar ik vind dat nu voor eventjes niet zo erg. (normaal gesproken eet ik te weinig en te onregelmatig). Waar ik nu wel even mee zit is met dat ik altijd gedacht heb dat alc benzine is om de dag door te komen. Maar als dat zo is; Waarom kon ik dan vanmorgen na ruim 12 uren slapen nog met moeite mijn bed uit komen en terwijl als ik drink moet ik blij zijn de helft de helft van die slaap te halen. Wel was ik superactief vandaag en heb mezelf bewust steeds lekker bezig gehouden: Niet denken maar doen. En ik heb de haven terug gebeld dat ik kom. Ze wilden dat ik morgen al kom maar ik geef mezelf toch nog een extra dag gegeven omdat ik niet weet of ik nog een nederklets ga krijgen. Het is vrijwillig dus houdt ik het ook vrijwillig en geen plicht, donderdag kom ik. Met iets lekkers voor bij de koffie in de kantine. Zij weten niks van mijn alc. en dat hou ik ook liever ook mooi zo.
  4 punten
 37. Claire

  Waarom ik wil stoppen, per direct.

  Bedankt voor alle reacties! Die zetten me zeker aan het denken. Oh dat momentje had ik zeker...de 'zal ik dan toch...', maar ik heb volgehouden en ben zo blij dat ik het proces niet doorbroken heb met toch 1tje te nemen. En ja, herkenbaar? Hoe heb je het doorbroken? Inderdaad, de discussie uit de weggaan en het er niet over hebben. Ik geef ook vaak aan dat ik er niet meer tegen kan, dat het lijkt alsof ik een intollerantie heb (wat ook echt zo is: jeuk aan mijn ogen na het drinken van wijn), dan stoppen de mensen wel met vragen. Echte vrienden weten het uitgebreide verhaal erachter. Toneelspelen gaan we doen, proosten met een alternatief drankje, alsof je gezellig meedrinkt. Toch wringt soms daar de schoen...waarom die behoefte toch mee te doen..?? De spijker op zijn kop. Zo zie ik het ook. Ik hoef nooit meer een sigaret, weet wat de nare gevolgen zijn en heb dit van dichtbij meegemaakt. Drugs nooit gedaan en blijf ik ver van weg. In dat hokje wil ik alchohol ook plaatsen. Bedankt voor deze eyeopener. Iets wat ik stiekem eigenlijk al wist. Ik denk dat het een trigger is geweest, dat er een reden of een leegte is geweest waarom ik dat wijntje zo belangrijk vond. Omdat dat wijntje er niet meer is, moet ik wel aandacht geven aan wat er echt onder speelt. Mijn leven staat inderdaad in het teken van anderen (man en kind), wat ik wil en zelfs mijn werk is ondergeschikt aan hun agenda's. Niet op een vervelende manier, want we hebben dit samen zo besloten. Gestopt met een studie, want we kwamen in de knel met tijd voor de kids. Ik sta daar overigens nog steeds achter, maar het was wel MIJN ding, mijn stage, mijn collegedagen, mijn studietijd. Nu werk ik weer thuis met een eigen bedrijf (geen collega's, geen kantoor waar ik heen kan), want dat is handig met opvang van hond en kids. Ik werk onder schooltijd en parttime, dus alles komt zo'n beetje op mij neer (het regelen, sportclubjes, helpen met huiswerk, afspraken, huishouden, alles). Man helpt waar hij kan, dat is echt heel fijn, maar mijn radartje gaat al aan als ik opsta en stopt pas als ik slaap. Voel me schuldig als hij in het weekend de was doet en de stofzuiger er door heen haalt, omdat ik er doordeweeks niet aan toe kwam. Nou, there we go. Daarom was dat wijntje in de avond MIJN wijntje, MIJN momentje waar ik al mijn voldoening in stopte. En die heb ik heel verstandig van mezelf afgepakt. En nu is het aan mij om structuur en een eigen doel weer aan te brengen in mijn leven, zodat ik daar mijn voldoening en energie uit haal en niet verzand in de telefoon en slecht voor mezelf zorgen. PFOE. 1e stap is al gezet: telefoon is leeggehaald met alle meuk, op de socials heb ik de helft van de onzin mensen ontvolgd en een deel van die apps van mijn telefoon afgeknald. Nu bezig met een weekschema, waarin sporten en tijd voor mezelf in wordt opgenomen. Bedankt, het helpt me echt!
  4 punten
 38. Bob

  zondag 20-11-22

  IJsbloemen op het raam. Prachtig om te zien. Je kunt er ook nog figuren in tekenen met je vinger.
  4 punten
 39. Houtje59

  Zaterdag 19 november 2022

  Ik meld me droog af. Weer een parel. En lekker gewerkt vandaag. Fijn!
  4 punten
 40. Oskar

  Vrijdag 18 november 2022

  Ja, er is best veel veranderd. Om te beginnen is de gewoonte om het steevast op een zuipen te zetten na drie jaar wel aardig uit het systeem geraakt. Mijn leven is nu heel aangenaam op orde, en er zijn geen onderhuidse frustraties meer. Alles is goed, zogezegd. En precies daarom is weer gaan drinken ook helemaal niet nodig en zelfs lichtzinnig te noemen. Het is ook geen sterke behoefte. Eerder een soort nieuwsgierigheid hoe het mij zou afgaan. Maar nogmaals: bepaald geen plannen in die richting op korte termijn. Als ik het er weer eens op zou willen wagen heb ik mijzelf verplicht een minimale overwegingstijd van een half jaar in acht te nemen. En buiten dat heb ik mijn vrouw een vetorecht gegeven inzake zulke beslissingen. 'Er is voorhands dus nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn'
  4 punten
 41. Etty

  Vrijdag 18 november 2022

  Mijn partner zei jaren geleden, toen ik heel blij was dat ik niet meer dronk, dat hij het zó jammer vond dat we niet meer zus en zo konden. Dat hij dat zo zou gaan missen. Hij dronk toen nog wel. Ik weet nog dat ik me enorm verscheurd voelde. Waarom kon ik nou niet gewoon... Als de ander het maar fijn heeft. Misschien ook sterker iets wat bij vrouwen leeft. Dat pleasegedrag.
  4 punten
 42. Lonster1

  Zaterdag 19 november 2022

  Maar ik moet bekennen dat ik net zo'n soort avond had gisteren als Rosee. Toen ik iemand met een wodka in de hand van de trap zag lazeren bedacht ik dat het een mooie tijd was om naar huis te gaan.
  4 punten
 43. Yana

  woensdag 16 nov

  Morningggg. Lief heeft een goed gesprek met de kat en maakt de kachel aan, ik lig nog in het warme bed in afwachting van een kop thee en dan havermoutpap. Ik heb alweer bijna een maand geen druppel gedronken, heerlijk. De laatste mensen vertrekken eind van de week uit de vakantiehuizen dus dan kunnen we weer gaan en staan waar we willen, ook heerlijk. Ik wens jullie een mooie dag!
  4 punten
 44. Oskar

  Zaterdag 12 november 2022

  Mogge mensen. Ik heb nooit verplicht bezoek eigenlijk. Ik bezoek omdat ik het leuk vind, of desnoods dat ik het leuk vind voor een ander. Maar nooit tegen mijn zin. De Sint komt aan vandaag. Ik zit me nu meteen af te vragen of daar kijken zou kunnen vallen onder verplicht bezoek, maar ik denk het niet.
  4 punten
 45. Oskar

  vrijdag 11-11-22

  Ik ga vanavond met mijn zoon naar Sparta! Sinds dit jaar een seizoenkaart. Ik vind dat wel zoiets leuks om samen met je zoon naar de voetbal te gaan
  4 punten
 46. Yvonne

  Do 10 nov 22

  En dankjewel @Quinn en @Rosee.... @Toos, 2 maanden die ze je niet meer kunnnen afpakken, top. Hahahaha, ik had vanmorgen bijna geschreven dat ik wel even nieuwe koffie zou zetten, maar bedacht me dat ik eens moet ophouden met het doen van klusjes die eigenlijk voor een ander bedoeld zijn.... en jawel..... als ik niet beter wist zou ik denken dat Kees hier onder de naam van Artax post
  4 punten
 47. Genoeg

  Do 10 nov 22

  Vandaag dag 17. Vannacht weer doorgeslapen. Goh, wat is dat toch lekker, niet meer 1 of meerdere keren per nacht wakker worden. Wat een luxe, heerlijk om fris en uitgerust wakker te worden, wat een verschil. Ik merk dat het mij erg goed doet om de dagen te tellen, gisteren middag erge craving, maar ik heb het vol gehouden omdat ik niet weer bij dag 1 wil beginnen. Bijna als een klein kind, dat elke dag een sticker krijgt voor goed gedrag, zo trots ben ik als ik weer 1 dag bij kan tellen.
  4 punten
 48. bumperjim

  Do 10 nov 22

  Ik zat net weer ff op facebook. En toen had ik ineens een heldere gedachte. 20 jaar geleden hadden we geen facebook. Stel je nou eens voor... Je opent je 20e eeuwse brievenbus. Meer dan de helft is reclame. En dan zie je een kaartje van iemand. Aan iemand anders. OK. Nog een kaartje van iemand, gericht aan iemand anders. Geen vriendelijk kaartje trouwens. En een venijnige brief terug. Nog meer reclame. Zomaar een stapel foto's van iemand die ik nauwelijks ken. En weer een kaartje. Ook weer niet voor mij. Er zit niks voor mij bij deze keer. Ga ik dan een half uur later wéér de brievenbus opentrekken om dezelfde zooi nog eens te lezen??? Waarom doe ik dat in 2022 dan wel? Domme drug, facebook
  4 punten
 49. Oskar

  Wo 9 nov 22

  Mogge mensen. Na zes dagen achtereen werken weer eens een dag vrij. Ik blijf me verbazen dat werk ook gewoon leuk kan zijn en niet langer meer een vervelende onderbreking van twee vakanties.
  4 punten
 50. Rosee

  Di 8 nov 22

  Goedemorgen. Zet 'm op weer Moeps! Ik ben heel benieuwd hoe de verre toekomst eruit gaat zien @bumperjim. Vind het soms wel jammer dat we dat nooit zullen weten. Misschien ziet het er juist wel veel beter uit allemaal. De mensen verdwijnen en de aarde herstelt zich, er ontstaan nieuwe wezens die het een stuk beter aanpakken en lief zijn voor mens en dier. Of we reïncarneren en hebben ons lesje geleerd. Geld en macht bestaan niet meer en niemand hoeft meer vervelend werk te doen. Onze hersenen hebben zich ook aangepast, de theorie van Els Noord lander bestaat niet meer en iedereen kan het gewoon bij 2 drankjes houden
  4 punten
×
×
 • Nieuwe aanmaken...