Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement

Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 21-05-21 in alle secties tonen

 1. Kohtje

  Zaterdag 19 juni 2021

  Vandaag geen reactie, op niemand hier, alleen een mededeling, aan iedereen hier die 'm lezen wil. Samen met m'n vrouw, hond en Acadiane een heerlijke dag gehad. Met 27 andere Dyanes en Acadianes vanuit de Dyanevereniging een prachtige rit gereden, paar leuke terrassen en twee keer met een pont over de Nederrijn. Al lang niet meer zo kunnen genieten van het verkeren in een grote groep mensen. Zelfs m'n nek en armen gunden me een vrij pijnloze dag. Einde mededeling.
  19 punten
 2. jopie

  Dinsdag 25 mei 2021

  even weer een teken van leven uit het verre noorden..... Goede keus gewest dit: niet alleen het feit dat je op één plek zit, met andere mensen, maar ook dat je werkt, klust, buiten bent, bezig bent, meedraait en daarbinnen ook zelf alleen bent.... het verdiept zon reis naar een heel mooi gebied op een geheel andere manier dan wanneer je alleen maar reist en trekt, en als 'toerist' vanaf de buitenkant kijkt. Samen bezig, dat ook. Echt zelf diep de bossen in met een rugzak zit er even niet in: er worden erg veel beren met jong gesignaleerd. Gewoon deze weken even niet wijs. Wel uite
  16 punten
 3. VIII

  Zaterdag 29 mei 2021

  Het laatste wat ik wil is iemand overtuigen of zeggen wat te doen. Maar ik wil het graag delen om de berichten die ik lees over schaamte... Ik ben sinds 2015/2016 een probleem drinker. Het besef dat ik alcoholist ben kwam eigenlijk pas een paar maanden geleden. Letterlijk op de bodem lag ik. 2 x van de trap, naar de eerste hulp en daarna naar de kliniek. Ik wist niet meer hoe ik eruit moest komen maar de mensen die ik nog had zeiden: het is 2 voor 12 Son. Of je werkt eraan of we gaan weg. Ik was heel boos op die mensen (mijn gezin, fam en vrienden) van hun moest ik immers stoppen. In d
  13 punten
 4. Jannigje

  Maandag 31 mei 2021

  Ik zit nog buiten, stilletjes de dagdraad te lezen. Opeens zag ik iets in mijn ooghoek. Een merel scharrelde rond. Op ongeveer 1,5 m staat een schaal met water en jawel, hij ging! Badder de badder, zo naast mijn stoel! Heel langzaam en voorzichtig mijn hoofd gedraaid, met ingehouden adem. En ja, hij ging nog even door.
  12 punten
 5. jopie

  Zondag 6 Juni 2021

  11 punten
 6. niks

  Zondag 30 Mei

  Een nieuwe mijlpaal kaart. Het gaat nog niet hard, tot grote frustratie van de dame in kwestie zelf.
  11 punten
 7. Jannigje

  Zaterdag 29 mei 2021

  Soms krijg een mens zo maar een cadeautje. Ik ging vanmiddag nog even naar mijn buiten-crosstrainer, daar waren ouders met kinderen aan het spelen. De moeders gingen met de kleintjes weg, 3 jochies van.... weet ik eigenlijk niet, een maar of 10 schat ik, bleven achter. Eentje deed “de kraanvogel”, dus ik zei “Ha, uit de Karatekid?” Jazeker. (scoorde ik punten mee!) Vervolgens hadden we een langdurig diepzinnig gesprek over van alles en nog wat terwijl zij zich alle drie uitsloofden om de mooiste en langste kraanvogelpose te doen en ik hen natuurlijk prees met hun geweldige prestaties.
  11 punten
 8. Reacher

  Vrijdag 28 mei 2021

  Dank jullie wel, het enige wat me hier raakt is jullie steun en grapjes. Daar ben ik best trots op. Gaat het @niks?
  11 punten
 9. Bor

  Vrijdag 18 juni 2021

  Ik ben zo blij. Nadat vorige keer m'n bloedwaarden zo uitmuntend goed zijn als nooit tevoren is dat nog steeds zo. M'n bloeddruk al jaren bar slecht is hij nu nog te hoog maar nog nooit zo laag gehad als vanmiddag! (van 195 naar 160 gegaan). Ben wel bloed geprikt want ze vermoedden ik toch ziek was geweest toen schoonpa overleed kleine 2 weken terug. En ik heb achteraf longontsteking gehad, daarom was ik dus ziek en benauwd maar het hersteld zich al vanzelf. Ik mag nog even 2 weken oriënteren op hoe te stoppen met roken omdat er zo vanalles tussen kwam en m'n dieet verder te
  10 punten
 10. niks

  Donderdag 3 juni 2021

  10 punten
 11. Bob

  Jaarpact

  5 jaar geleden gestopt alweer. Wat vliegt de tijd! Toch herinner ik me nog best goed hoe het toen ging en soms lees ik nog wel eens flarden terug van mijn dagboekaantekeningen en van wat er nog te vinden is op dit forum uit die tijd en daarna. Eigenlijk was het proces natuurlijk al eerder begonnen. Ik weet nog dat ik, lang voordat ik dit forum leerde kennen, al eens aan een kennis had verteld dat ik eigenlijk best wel minder zou willen gaan drinken maar dat zo lastig vond. Zijn advies om het dan gewoon eens drie maanden niet te doen en dan te ervaren hoe dat bevalt heeft me aan het denken geze
  10 punten
 12. jopie

  woensdag 16 juni 2021

  oef... bijna. Echt bijna.... maar, je hebt niet door hoe hard je werkt als je bezig bent, je hebt niet door hoeveel werk je verzet hebt als je bezig bent, je hebt niet door hoe je vooruit gegaan bent als je bezig bent. Daarom is soms terugkijken zinvol, en ook leuk, écht leuk: vier weken geleden, en nu, en helemaal kaal gemaakt, he, niet er maar een beetje overheen gesmeerd:
  9 punten
 13. nancy

  Vrijdag 4 juni 2021

  Hoi! Ik ben nog enkele uurtjes in het ziekenhuis. Katheterisatie was goed. Verder met medicijnen voor nu. Men denkt nu aan vaatspasmen in de kleine vaten, maar dat is lastig vast te stellen. Uitgebreid overleg met eigen cardioloog volgt nog, hier willen ze verder niks zeggen. Arm doet verrekte zeer en ik kan amper tikken. Blij dat dit in ieder geval achter de rug is. Wordt vervolgd, ik stop met tikken nu, ben bekaf, ik ga even rusten. Bedankt voor al jullie steun!
  9 punten
 14. Spud

  Maandag 31 mei 2021

  Verder was ik mijn hele leven al een outsider, ik voelde me niet goed tussen mensen. Ik voelde me al anders dus dit klopt allemaal wel. Ik kan wel gewoon kei hard weer terugkomen Maar voorlopig houd ik het even rustig. Ik wil wel iets moois delen met jullie iemand zei dat het net sprookje leek maar wat voor steun ik gehad heb van katten. Ik had mijn katten vrij gelaten omdat zij er ook niet zoveel aan kunnen doen dat ik tegenwoordig zo futloos ben. Maar op het einde van de dag, kwamen er 2 niet terug. En daar maakte ik me druk over. En toen kwamen mijn 2 katers helpen. 1 b
  9 punten
 15. Reacher

  Zaterdag 29 mei 2021

  Nogmaals bedankt voor de warmte gisteren allemaal, deed me goed. Fleurde me op.
  9 punten
 16. Jannigje

  Vrijdag 28 mei 2021

  Ik ben niet echt van het jaarpact gevallen. Na 5 jaar dacht/hoopte ik dat ik weer sociaal kon drinken en dat kon ik ook, als je kijkt naar hoeveel ik dronk. Maar ik merkte dat ik het weer nodig begon te hebben, er veel teveel mee bezig was. Mag ik weer en hoeveel dan. Heel onrustig. Dus hoewel ik niet teveel dronk bleek ik toch niet adb te zijn. En ik wilde van de onrust af. Dus heb ik toen besloten om weer opnieuw te stoppen, nu zo’n 5 jaar geleden.
  9 punten
 17. Yvonne

  Pubquiz vragen

  In dit gezin zit Flip mid'in z'n dip wil niks. vindt niks, 'niks klikt' snikt Flip.
  8 punten
 18. niks

  Pubquiz vragen

  Mini is innig Niks is vinnig Mini is kind Niks is blind Niks drinkt nix Mini drinkt mix Mix in tit Mini is fit
  8 punten
 19. jopie

  Zaterdag 12 juni 2021

  en de hartelijke groeten vanuit hier..... het regent en daar ben ik even blij mee. Vier weken volle zon, en vier weken keihard werken in die zon..... en nu gedwongen even niet schuren, verven, sjouwen en bouwen..... o ja, ik zou best iets anders kunnen verzinnen, maar wat dat betreft is het ook hier, hoe anders ook dan thuis, net zo als thuis: ik heb mezelf mee, dus ik reageer ook als mezelf Het verlangen naar mijn gelieven begint rustig te komen, en dat is goed, fijn. Ik ben over de helft, en eenmaal over de helft kijk ik anders dan dat eerste stuk. Het vertrek, de thuiskomst, z
  8 punten
 20. nancy

  Vrijdag 11 juni 2021

  Goedemorgen allen. Hier ook bewolkt. Geeft niet. Nog even bedenken wat ik ga doen. Ik moet van mezelf sowieso een stukje gaan lopen, kijken of dat lukt. Ik voel de laatste dagen mijn depressie wegtrekken. Na ruim een jaar somberen en rouwen is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zien.
  8 punten
 21. Artemis

  Dinsdag 1 juni 2021

  slaap lekker allemaal, ik ben vandaag 5 maanden nuchter. De dag begon mooi. Toen viel mijn telefoon kapot. De rest van de dag was daardoor raar. In elk geval heb ik niet gedronken. Al 151 dagen niet.
  8 punten
 22. Zbb

  Donderdag 27 mei 2021

  Hier ook naar de verslavingsarts geweest. echt een hele fijne vent. kan heel goed met hem overweg haha hij geneerden zich omdat ik gestopt met roken ben en hij (nog) niet.
  8 punten
 23. Zbb

  Woensdag 26 Mei

  hier een drukkendst gehad. ik meld me droog(en rookvrij) af van het dagpact. Fijne avond ....
  8 punten
 24. adri02

  Dinsdag 25 mei 2021

  Goeiemorgen. 't Is zwijntjestijd: vanochtend in het bos wel vier groepen met van die gestreepte biggetjes tegengekomen. Altijd leuk. Er loopt trouwens altijd een sloompie achteraan. Eentje kreeg ik bijna onder m'n fiets. Die ging pas oversteken toen de rest van het gezin al een tijd in de varens aan de overkant van het pad was verdwenen.
  8 punten
 25. niks

  Zondag 23 mei 2021

  Gefeliciteerd @Cleo66 met je zoon! @Reacher wat fijn dat je de prik hebt gehaald! Heerlijk dagje gehad. Eind gelopen, kop koffie op terras gedronken. Mini maakt sprongetjes, zo leuk! Naar iedereen lachen en ze kan sinds kort zwaaien. Wat ze dan ook graag doet. Lekker in bubbelbad gezeten en nu slaapt ze lekker. Ik hou zo van dat kind!
  8 punten
 26. Cleo66

  Zondag 23 mei 2021

  Kom ff binnen vallen . Zoonlief is gisteren 21 geworden . We hebben met vrienden een bbq gedaan en op de snollebollekes polonaise gelopen. Ja ik weet het mag nog niet. Nu maar hopen dat we negatief blijven. Wat heeft hij en wij genoten. Karaoke gedaan met zijn nieuwe DJ booth en de kabouterdans . Toen we gebak gingen halen stond er een bierfiets op het plein ,,die hadden een vrijgezellen feest . Ik er met jongste naar toe en verteld dat hij vandaag 21 werd . Ze zette lang zal ze leven in en hij kreeg een biertje aangeboden. Onze Guus Geluk had de dag van zijn leven !
  8 punten
 27. Jannigje

  Zondag 20 juni 2021 Vaderdag

  Over dieren gesproken: Ik zat in de tuin met een kop thee. Opeens zag ik een specht in de eikenboom, en even later nog een en nóg een! Geweldig. Opeens kwam er een durfal op de schutting zitten, naar mij kijkend, kan ik of niet? En ja daar kwam hij. O nee, toch maar niet. Een duikvlucht maar meteen weer weg. Even later hoorde ik geritsel, ik bevroor. En jawel, een kleine bonte specht kwam op 2 meter afstand restjes uit de pindakaaspot snoepen. Dat vind ik dan zo ontroerend. En nog een badderend koolmeesje. Zij doen hun ding, ik blijk op dat moment geen bedreiging. Ze heb
  7 punten
 28. niks

  woensdag 16 juni 2021

  Twee dagen warm weer. Lekker in de tuin, zwemluier aan genieten maar. Mini dan hé, ik ben zindelijk.
  7 punten
 29. spirit

  Dinsdag 15 juni 2021

  Yes, ik ben geslaagd voor een Ebike vanmiddag. Gewoon maar naar een fietsenwinkel geweest ipv online. Ik mocht proefritjes maken op verschillende fietsen, prijzen vergelijken en een hele fijne verkoper, die je gewoon vrij liet in je beslissing. Hij word morgen rijklaar gemaakt en eind van de middag kan ik hem ophalen. Zo blij
  7 punten
 30. Bor

  Dinsdag 15 juni 2021

  Ik kom maar niet door, alsof ik erin blijf hangen. Ik wil vanalles doen thuis en is er ook heel veel te doen, inhaalwerk van de laatste hectische tijd maar ik kom er niet bij. Dus ik heb husband mee genomen naar het kerkhof vanmorgen. Wat we daar moesten en nu al? Ja nu al. Behalve een bult zand is er natuurlijk niet veel en zeker niet wat ik hoop te vinden maar ik vond, ervoer, wel de enorme rust en stilte daar en zo hebben we er lang stil gewoon gezeten. Ik heb het hek achter me gesloten. Thuis ben ik op bed gaan liggen en heb 2 uur achter elkaar zonder wakker te worden van benau
  7 punten
 31. bumperjim

  Dinsdag 15 juni 2021

  De 18 minners kunnen zich hier nu laten vaccineren, maar de Vlinder heeft een naaldenfobie. Na vele vruchteloze discussies hierover heeft Stier vandaag (zonder overleg met mij natuurlijk ) het atoomwapen ingezet: een Nintendo Switch voor 2 prikken. Vlinder is helemaal upset vanwege deze vuige omkoopaktie maar lijkt nu wel zo'n beetje overtuigd. Stier pakt meteen door en is bezig een afspraak voor morgen te regelen. Ik zwelg in bewondering...
  7 punten
 32. Maverick

  Jaarpact

  6 jaar alweer, dank voor jullie felicitaties! Zo langzamerhand lijkt het erop dat er voldoende acceptatie is gekomen in dat ik nu eenmaal mateloos ben en dat drinken voor mij altijd desastreuze gevolgen zal hebben. Ik heb domweg geen talent voor matig en dus zorgeloos wat drinken. Ik denk dat dit voor mij ook de “knop” is geweest. Ik was de strijd beu. Ik richtte teveel schade aan bij mijzelf en bij de mensen die ik het meest liefheb. Echt zucht heb ik eigenlijk niet meer, hooguit een korte twijfel aan mijn besluit. Soms komt de manipulator nog in mij naar boven en heb wel eens teg
  7 punten
 33. Bob

  Pubquiz vragen

  Mooi @knakker. Geen letter verkeerd en zelfs een regel meer. Een meester. Jij mag de volgende vraag bedenken. Maakt niet uit, @kunsie. Mooi dat je het in elk geval probeerde. Ik had nog deze bedacht. Pappa gaat naar Gamma Anna aait haar mamma; aanvaardt waar ma van baalt: dat gans haar haar al kaalt. Met o ging ook nog net. Voor Jos ons zond door 't bos stond rondom zon op 't mos Hoor, 't koor zong ons toch zo mooi voor woord voor woord gonst 't door ons oor
  7 punten
 34. Spud

  Maandag 14 juni 2021

  Voor de mensen die het willen weten. Vandaag mijn eerste werkdag weer gehad en viel goed mee! Ik was wel een beetje bang dat ik meteen op de meest stressvolle afdeling zonder back-up gezet werd. En was bang dat ik zou flippen dan. Maar ik ken mijn beperkingen inmiddels, dus ja wel op die afdeling gezet en losgelaten. Maar mezelf gewoon rustig gehouden zodat ik minder last van black-outs zou hebben. En tot mijn eigen trots en dat van collega´s, kreeg ik het noodzakelijke werk voor elkaar maar kon ik ook nog iets extra´s doen. Ben wel kapot moe nu, maar moe en tevreden. En ve
  7 punten
 35. dit is ons strand
  7 punten
 36. Quinn

  Donderdag 10 juni 2021

  Droge afmelding, welterusten.
  7 punten
 37. VIII

  Woensdag 9 juni 2021

  Vanavond m’n eerste muntje opgehaald Best een beetje trots op mezelf! En een droge afmelding voor vandaag.
  7 punten
 38. jopie

  Donderdag 3 juni 2021

  Ik hoop dat ik mij niet vergis, maar ik meende dat morgen de ingreep van nancy was. Sterkte, meid, waarschijnlijk vooral vannacht maar ook morgen zelf Hier nog steeds (inderdaad) senang. Geen armen meer over van het schuren van de dat houten huis, maar wat een wonder der natuur: hout van 100 jaar oud dat na een schuurbeurt als nieuw blijkt te zijn. En droog, zo droog. Fik stoken is geen optie meer: domweg te gevaarlijk vanwege de droogte. Wat gaat dat snel. De week voor ik kwam lag hier nog 40cm sneeuw, en nu is t vol zomer, de zon bijna niet te harden, en het bos zo droog dat 1 vo
  7 punten
 39. Zbb

  Zondag 30 Mei

  Ik meld me droog (en rookvrij) af van het dagpact. ik ben versleten en heb me toch maar een bruine kop gekregen vandaag. het is gewoon schandalig morgen nog wat warmer,heerlijk!
  7 punten
 40. lady jane

  Zaterdag 29 mei 2021

  en ook een hele goeiemorgen dochter appt hoe het gaat ik doe mijn ding weer gewoon in afwachting van verder onderzoek mijn brein maakt overuren denkt dat ik hartpatient ben reageert allergisch op dochter angst? doemdenken? opstandigheid? van alles wat waarschijnlijk waardeer haar zorgzaamheid, maar wil niet tè en het helpt ook nog wel, me verbonden voelen ook hier, een warm bad idd waarom dan niet anderen inlichten is dat mijn eigen hokjesdenken? konfronterend hoor meer vragen dan antwoorden wordt vervolgd
  7 punten
 41. haddock

  Vrijdag 28 mei 2021

  Hoho, dr staan dr meer in de rij!
  7 punten
 42. Reacher

  Donderdag 27 mei 2021

  Ik moet me goed beseffen dat in dit huis de drank altijd beschikbaar is. En nooit toegeven aan een impulsieve eentje kan wel. En daar wil ik het even bij laten. Het raakt.
  7 punten
 43. Cleo66

  Maandag 14 juni 2021

  Wat superlief @Reacheren @Quinn, maar gaat goed met mij hoor. No problems. Het werk in de thuiszorg bevalt best goed . Zwaar werk fysiek maar ontzettend dankbaar. En steeds tel ik mijn zegeningen. Lijkt me vreselijk steeds minder te kunnen door ziekte of ouderdom en overal hulp bij nodig te hebben. Ben dan ontzettend gelukkig met war ik allemaal heb en vind het erg fijn die mensen te kunnen helpen, door wat extra aandacht en begrip . Kom thuis met papieren vlinders , gehaakte kussens , repen chocola en doosjes eieren ......
  6 punten
 44. niks

  Zaterdag 12 juni 2021

  Op internet contact kan leuk zijn, maar misschien eens wat proberen om in het echt contact te krijgen @Claudius? Heb je hobby's? Sporten of iets dergelijks. Toen ik hier kwam wonen, kende ik niemand behalve vriend. De lockdown was ook niet erg bevorderlijk voor contact. Langzaam begint het nu toch te komen. Ik heb contact met een buurvrouw in de straat, heeft ook een kleine die iets ouder is dan mini. We lopen nu soms samen, van de week is ze op de koffie geweest. Na de vakantie gaan we samen sporten. Ik heb een collega, waar ik goed mee kan opschieten. Volgende week als mini een dagdeel naar
  6 punten
 45. Bor

  Vrijdag 11 juni 2021

  Ik ga zo m'n boot buiten rijden en hem vaarklaar maken. Ben nog niet eens weg geweest dit jaar. Morgen dan eindelijk maar eens, had ik nu zo bedacht
  6 punten
 46. niks

  Donderdag 10 juni 2021

  Gisteren zijn we naar het kdv geweest. We hebben er een goed gevoel over. Mini ook denk ik, lachen tegen iedereen en de andere kinderen vond ze erg interessant. Volgende week gaat ze een dagdeel proef draaien en de week erop ook. Dan gaat ze na onze vakantie er heen. De eerste keer loslaten, hoeveel keren gaat dat nog volgen?
  6 punten
 47. Etty

  Vrijdag 4 juni 2021

  Leuk, een weekendje weg? Ik ga douchen en mediteren. Vanochtend werken en vanmiddag wandelen en even op de thee bij dochter. We hebben vorig jaar ons bedrijf verkocht en zijn nu in het klein thuis aan de slag. Dit jaar als overgangsjaar wilden we heeeeel rustig aan doen, een beetje interen op de opgebouwde reserves. Veel wandelen, Genieten van de afwezigheid van stress. Geen personeel meer. Zalig! We geven weinig uit, hebben niet zoveel nodig, en hoeven daarom ook niet meer zoveel te werken, nu en straks. Kunnen daarnaast kijken wat we nog willen doen, voor leuks, liefs,
  6 punten
 48. Artemis

  Zaterdag 29 mei 2021

  even wat voor de vroege morgen. Het raakt me. De sfeer hier. Enerzijds mensen die delen en de liefdevolle warme reacties daarop. Zoals maja , LJ reacher en dan het omhullende bad als ik dat zo mag noemen. meestal vermijd ik de dagdraad ivm prikkels, maar gisteren las ik alles en werd weer geraakt door ook onaardigheid. waarom. mijn neiging om me dan terug te trekken, ik kan niet tegen ruzie. teveel ruzies gezien. maar ik ben hier voor mezelf om nuchter te blijven. Ik was hier in 2015 als katey en viel van hat jaarpact na 11 maanden niet drinken. ik bleef weg uit schaamte. Nu lees ik
  6 punten
 49. Artemis

  Jaarpact

  Serieus , dit raakt me, ik wou zo dat ik dit toen gedaan had, toen ik vorige keer hier van het jaarpact viel. Dat ik toen niet was weggebleven uit schaamte, maar dat ik direct de volgende dag een nieuwe start maakte. En nu lees ik alle aanmoedigingen. Zonder hier verder in discussie te gaan. Dit neem ik mee in mijn weg naar alcohol vrij. Mocht ik er ooit af vallen dan ga ik direct een nieuwe start aan. @Maja je bent hiermee een positief voorbeeld niets is verloren
  6 punten
 50. jopie

  Vrijdag 28 mei 2021

  de trol bestaat bij de gratie van de reacties, jim. Maar los daarvan, ook ikzelf moet erop letten dit los te laten, lekker daar te laten waar het ligt... ik hoef er niets mee.
  6 punten
×
×
 • Nieuwe aanmaken...