Spring naar bijdragen

Klassement

Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 28-02-23 in alle secties tonen

 1. Remi1

  Dinsdag 14 maart 2023

  Het ging zo niet langer meer en daarom ben ik begonnen met een ambulante detox. Op dit moment van schrijven ben ik 67 uur alc- en nicotinevrij. Of beter gezegd; Clean en nuchter want ik ben 100% verslavingsmiddelenvrij. Ik had dit nog nooit gevoeld want ik heb dit nog nooit gedaan.
  12 punten
 2. Yvonne

  Zondag 19 maart 2023

  Zit net even mijn agenda te bekijken en zie dat het gisteren exact 11 jaar geleden is dat ik gestopt ben met roken ... En dat mag dan best even gevierd worden vind ik. Dusssssss, tast toe luitjes.
  10 punten
 3. Lika

  Woensdag 22 maart 2023

  Zo vaak gestopt en weer begonnen. Met 1 ….. maar vervolgens al heel snel weer gewoon een pakje per dag. Snap er niets meer van. en : ik heb een nieuwe baan. Blij mee en spannend….., eng. Maar zo zit ik in elkaar.
  8 punten
 4. Lika

  Maandag 13 maart 2023

  Ben door @Bob! Volgende gesprek:yes!!
  6 punten
 5. VIII

  Jaarpact

  Ja idd het is alweer 2 jaar… Was het gewoon vergeten. De drank speelt geen rol meer en ik ga zeker voor de 3 jaar! Gaat allemaal heel goed. Ik ben zo blij dat ik verlost ben van de alcohol. Allemaal heel veel succes!!
  6 punten
 6. Emmy

  Klaar mee

  Afgelopen nacht als een blok geslapen. Niet eens wakker geworden om naar de wc te gaan. Gebeurt eigenlijk steeds vaker. Net als het droomloos slapen. Heb het idee dat ik er al met al meer van uitrust. Was er om half acht al uit. Ongewoon vroeg voor mij op een zaterdagochtend. Meestal duurde het toch wel even voordat ik enigszins in staat was om mezelf bij elkaar te rapen en uit bed te stappen. Wat heb ik het mezelf toch moeilijk gemaakt. Ondanks kater toch maar doen of er niks aan de hand is. Vooral niet laten merken dat je hoofdpijn hebt of misselijk bent. Toch dat hele eind gaan hardlopen, spitten in de tuin of naar dat kinderfeestje. Vooral dat laatste waar de drank dan rijkelijk vloeit…. Achteraf onbegrijpelijk dat ik dit nog zo lang heb volgehouden. Al was het niet altijd even erg en dronk ik de afgelopen jaren ook periodes niet of nauwelijks. Vraag me ook af hoeveel meer mensen er rondlopen met dit probleem. Als ik hier op het forum kijk zijn er de afgelopen jaren heel wat draadjes opgestart. Zijn overigens in mijn omgeving ook wel wat mensen waarvan ik een vermoeden heb dat ook zij moeite hebben de drank te laten staan. Zo fijn dat ik de stap nu wel heb kunnen zetten en als een blij ei op zaterdagmorgen (voor mijn doen nog steeds heel vroeg ) compleet nuchter dit hele verhaal kan typen. Leven betekend nog steeds uitdagingen tegenkomen, maar anders dan ik voorheen dacht kan ik ze nu beter aan.
  5 punten
 7. jopie

  Pietje parel

  Vandaag een prachtige liefdevolle kleurrijke uitvaart met al haar familie en gelieven... .... carry waardig, een cirkel gesloten. Mooi. Veel gehuild, maar....het is goed zo. Voor wat betreft mezelf: blij en dankbaar dat ik net op tijd een vlucht terug kon boeken uit Noorwegen. Mijn winteravontuur is voor nu voorbij, volgend jaar verder in de sneeuw, 3 juni verder met de rugzak over de zomerpaden.
  5 punten
 8. Zbb

  Zaterdag 18 maart 2023

  Goedemorgen vandaag de boot soppen en in me volgende vrije week de bovenbouw polijsten en poetsen. in mei de kant op en het onderwaterschip en de romp onder handen nemen. Ik heb zin in de zomer!
  5 punten
 9. Oskar

  vrijdag 17 maart 2023

  Het is vandaag St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland. Nou zal de meeste van jullie dat een worst zijn, maar omdat ik in mijn vorige leven een Ier was vind ik het een bijzondere dag. Dus ik hul mij in groen en draai de muziek.
  5 punten
 10. Bob

  Jaarpact

  Applaus voor @GewoonDoen, @Monster en @Jan1000.
  5 punten
 11. Bob

  Jaarpact

  Applaus voor @Best, @Lieke7777, @Sebastiaan, @Kohtje en @Adam.
  5 punten
 12. rosa45

  Jaarpact

  @Bob bedankt!! Ik vind 7 een mooi getal ik ging daarom even googelen om te kijken waar dat vandaan komt: Het getal zeven symboliseert alle positieve en waardevolle zaken die er bestaan, zoals een voorspoedig leven, geluk, vernieuwing en perfectie. Sommige numerologen geloven zelfs dat nummer zeven zo perfect en krachtig is dat het een verbinding met het universum vertegenwoordigt. Maar toch wil ik er weer een jaar aan vastplakken en ga ik door naar de acht:) Het leven is echt niet alleen maar mooi sinds ik gestopt ben. Momenteel zit ik in een moeilijke periode, erg somber, een knieblessure, winter. Maar als ik denk aan 7 jaar droog dan krijg ik toch wel even een trots en blij gevoel Dat het hier zo goed wordt bijgehouden vind ik ook heel fijn en is een steun in de rug. Bedankt Bob! ik lees wel eens van de "nieuwelingen" dat hun verwachtingen hoog gespannen zijn als ze stoppen met drinken. Dat het leven dan opeens goed en fijn moet zijn. Dat is natuurlijk niet zo maar alles is wel veel beter te handelen! Het is zéker de moeite waard om te stoppen.
  5 punten
 13. Bob

  Jaarpact

  Groot feest vandaag. @Puckje 6 maanden, @Senna34 anderhalf jaar en ook @Marij1984, @Forza, @Artemis, @MissSauvignon, @Asterix, ikzelf, @water en @Rudy weer een maand erbij.
  5 punten
 14. Morgen drie maanden droog. Veruit de langste periode sinds 20 jaar. Het begint als normaal te voelen. De euforie is voorbij, verbazing over het gemak van het niet drinken ligt op de loer. Maar toch, de gedachte dat ik misschien toch weer af en toe een glas kan drinken voelt zo lachwekkend, zo treurig. Mijn hemel, wat zou ik diep zinken als ik daar aan toe zou geven. De rust en duidelijkheid van de gedachte ‘nooit meer alcohol’ heeft zich van mij meester gemaakt. Elke dag opnieuw berust ik tevreden in mijn besluit niet meer te drinken. Waar was ik toch de afgelopen jaren? Waarom al die tijd angst gehad dat de realiteit zo rauw was dat ik drank nodig had om het beeld meer kleur te geven terwijl de alcohol nu juist een fletse filter voor mijn ogen trok. Godallemachtig, ik word er bijna poëtisch van… Met absolute verbazing kijk ik om mij heen en zie ik drank als traditie en welkome vaste stamgast in de maatschappij. Als een verbindende factor tussen sporters en het publiek dat laveloos in de kroeg de prestaties toejuicht. Alcohol als een volkomen logische partner bij grote, kleine, feestelijk en droevige momenten. Emotie eruit, drank erin! Ooit zo jaloers op lieden die met mate de drank tot zich konden nemen. Nu zo trots dat die jaloezie is verdwenen. Op naar de volgende drie maanden, en de rest. En door…
  4 punten
 15. Pytje

  Heintje Davids

  Gisteren, na een vervelend conflict, dacht ik: wijn! En nu! En veel! Ik schrok van de heftigheid. Niet gedaan en aan het eind van de dag voelde ik me groots: het was de eerste keer sinds heel veel jaren dat ik in zo’n situatie niet naar de alcohol greep. Het grote verschil was ook dat, toen ik het eenmaal ergens geparkeerd had, het ook echt rustig was. Als ik toe had gegeven aan de fles had ik het gisterenavond verzacht, maar was het ergens midden in de nacht dubbel teruggekomen. Samen met extra piekergedrag en schuldgevoel. Het is het belangrijkste moment in mijn stopproces tot nu toe. Omdat ik iets van mezelf heb leren kennen dat echt nieuw was: dealen met wat er is, hoe vervelend ook.
  4 punten
 16. Yana

  Zondag 26 maart 2023

  Stel je voor op de voorpagina van de krant vanmorgen: "OP DE HELE WERELD IS VREDE UITGEBROKEN". Heerlijk hè
  4 punten
 17. Roberto

  Zaterdag 25 maart 2023

  Goedemorgen allemaal, Vandaag begint de Autismeweek in het teken van diversiteit. Hoe uniek ben jij? @Francoise, @Artemis, @Claudius, @Roberto, e.a. https://www.autisme.nl/2023/03/16/autismeweek-in-teken-van-diversiteit-hoe-uniek-ben-jij/
  4 punten
 18. Reacher

  Jaarpact

  Hé! Dat is gaaf! Ik ben gewoon nog op tijd! Taart! Gewoon, voor tussendoor.
  4 punten
 19. Yvonne

  Pietje parel

  Ja, het moet dubbel voelen @jopie, het gemis van jouw lief zoals zij ooit was en aan de andere kant de geruststelling of berusting dat er een einde aan haar lijden is gekomen. Sterkte. (En @Amalia, jammer dat je gelijk weer klaar staat met een oordeel, zonder te weten)
  4 punten
 20. Toos

  dinsdag 21 maart 2023

  Goedemorgen allemaal. Vandaag dag 100! En dik 500,- uitgespaard en dat is krap berekend. Dus ik mag ook shoppen van mezelf. Denk in de richting van een mooie ring of ketting. Of armband. Is meteen een mooi blijvend aandenken. DAGPACT: Beatrix Yvonne Mariann Pytje Toos
  4 punten
 21. Ronel

  Verslaafd aan alcohol

  Goedemorgen aan degene die dit lezen. Afgelopen 24 februari is de datum dat ik mijn laatste glas wijn achterover sloeg. Het gaat nog steeds erg goed. Ik ben wel snel moe merk ik. S'avonds na 21:30 uur begin ik al te knikkebollen. Ik hoop wel dat dit minder zal worden.
  4 punten
 22. Remi1

  Dinsdag 14 maart 2023

  Lief van jullie. Dankjulliewel. Ruim 77 uur ben ik nu. Ik voel me nu niet jofel natuurlijk maar ik ga en zal eerst die 100 uur ontwenning halen en van daaruit verder. Dan begint het echte werk pas. Enfin, nu toch maar naar bed. Slapen wordt vast niet veel (onrust met af en toe paniekgevoelens) maar ik zie het wel. Ik laat alles maar wat over me heen komen, het gaat vast alleen maar beter worden. Moet wat geduld hebben. Lekker koese
  4 punten
 23. Pytje

  Dinsdag 14 maart 2023

  Een extra goede morgen! Vandaag 4 maanden alcoholvrij! DAGPACT: Yvonne Beatrix Freekie Mariann Toos Pytje
  4 punten
 24. Strijkbout

  zondag 12 maart 2023

  Ha! Ik dacht ook n.a.v. van Pats' reply, eens kijken op hoeveel dagen ik zit (in de alcoholvrijheid-app). Ik zie dat ik vandaag op 50 dagen zit. Precies 50! Ben nooit zo van dat bijhouden. Maar wel grappig dat ik dan precies vandaag ff kijken en op zo'n mooi getal zit.
  4 punten
 25. Oskar

  Zaterdag 11 maart 2023

  Ik heb het artikel in de Volkskrant net ook even gelezen. Tom Egbers heeft 14 jaar geleden een paar keer gezoend met een stagiaire, Jack van Gelder maakte een vunzige opmerking dan wel een grap richting een nieuwe vrouwelijke medewerker, en diezelfde vrouw werd stelselmatig tegengewerkt en genegeerd toen ze carrière probeerde te maken bij Studio Sport. Niet fraai allemaal. Maar het wordt uitgerold over zes pagina’s met een air alsof men een satanische sekte heeft ontmaskerd. Dat is wat mij het meest stoort. Het is een heksenjacht geworden. En als er geen heks te bekennen is dan verzint men wel een heks. En ik ben er van overtuigd dat de drijfveer van menig journalist niet zozeer is misstanden aan de kaak te stellen, maar veel meer even fijn te scoren met weer een leuke scoop. Als je met de loep maar lang genoeg speurt en zoekt en de misstanden uitvergroot is over elke organisatie en club en de wel een artikel als dit te schrijven.
  4 punten
 26. Hadocque

  Zaterdag 11 maart 2023

  Het baltsspel is n ingewikkeld en spannend spel, ook voor mensen. En harstikke leuk. Het gaat vaak op het randje, daar is niks mis mee. Zo gaat het in de natuur ook, daar moorden ze soms ook. En soms over het randje, zwaar over de rand is n exces en moet zo behandeld worden. We moeten echter niet op alle slakken zout gaan leggen, de meest teerhartigen als norm nemen. Dan is het hele spel van de wagen. En wat heb ik vaak van dat spel genoten. Nu is het natuurlijk ook zo dat je zelfs bij het eerste kontakt al ruikt, ziet en denkt. Bij mij ging het nooit om de mooiheid sec, er moet leven en humor in mijn love interest zitten, het moet ‘spielerei’ zijn. En dan breekt het ijs, of niet. Soit. En verbieden of de gutmensch uithangen werkt vaak averechts. Kijk maar naar de misbruikpraktijken bij de zwartekousen gemeentes, roomse kloosterordes of naar de Zweedse krimi’s, al die keurige Volvo rijdende burgers doen mij schrikken. Brave New World rukt op, ik vind dat doodeng en ben blij dat ik oud ben. Nooit mag angst of middelmatigheid de norm worden, ik zeg met Sjef van Oekel: BAH!
  4 punten
 27. Quinn

  Zaterdag 11 maart 2023

  Ja, dat maakt het behoorlijk eng en totalitair. Nog even en Reve wordt verboden. Iemands daden en gedrag staan los van iemands professionele prestaties, dus dat cancelen, nee. Overigens denk ik niet dat er nu meer van dit soort gedrag is, maar wel dat er meer over wordt gepraat en dat mensen minder accepteren. Maar ook daar mag best wat nuance blijven. There's nothing wrong with being offended. En @karin123er is ook genoeg wangedrag door vrouwen en genoeg slachtoffers onder mannen natuurlijk.
  4 punten
 28. Zbb

  Vrijdag 10 maart 2023

  Goedemorgen .. ja alles gaat goed hoor,ben weer aan het werk en heb alles wel weer een beetje op orde. Planning gemaakt om met de boot in mei op de kant te gaan voor onderhoud. geen last van trek gelukkig en het depressieve verdwijnt ook wat meer naar de achtergrond. bedankt voor het vragen
  4 punten
 29. Etty

  Vrijdag 10 maart 2023

  Goedemorgen, Ik heb iets waar ik al een tijd over liep te peinzen op papier gezet gisteren en het werd daarna oorverdovend stil in mijn hoofd. Voor het eerst in tijden goed geslapen. Het is nog steeds stil. Fijn. Vandaag iemand verhuizen, hopelijk tussen de buien door dan.
  4 punten
 30. Maarten82

  Verslaafd aan alcohol

  Nee hoor, je vertikt het gewoon om voor de rest van je leven als een soort afhankelijk, en zwak persoon gezien te worden, Wanneer je, zoals ons, niet met alcohol kan omgaan, dan is de keuze om nooit meer te drinken juist een teken van een sterk en autonoom karakter. Een persoon die ervoor kiest om als zichzelf door het leven te gaan. De maatschappij ziet dit te zwart wit vind ik. Je bent of verslaafd, of niet. Dat is totale nonsens, er zitten vele gradaties tussen. Alcohol is nooit normaal. Er zijn ongelooflijk veel mensen die teveel drinken. Een aantal heeft een rem die nog steeds door een APK heen kan, maar velen hebben die niet. En velen staan op het punt om die rem te verliezen. Toch is het zo sociaal geaccepteerd om maar weer iedere keer te proosten. Bij feestjes, vergaderingen, bruiloften, mooie gebeurtenissen, treurige gebeurtenissen, aan het einde van de werkdag, werkweek, begin van de zomer, van de winter, en ach ja, laten we de herfst en lente ook maar vieren. Echte mannen drinken bier en whisky en zuipen anderen eronder, vrouwen drinken galant een cocktail of glas Prosecco. In films en series klokt de stoere hoofdrolspeler het ene na het andere glas achteloos en vol zwierigheid naar binnen. Wat een farce! De marketingstrategie wordt in optima forma losgelaten op onze zucht naar een roes. Maar oh wee als je hulp zoekt. Dan word je hoofdschuddend in een hoekje geduwd. Ach arme, hij is verslaafd. Hij is zwak en heeft onze hulp nodig. Terwijl de rest van de wereld vrolijk verder zuipt. Je staat nu 12 dagen droog! Koester elk moment Ronel. Want je hebt ervoor gekozen een sterk en autonoom iemand te worden. Dat is het beste wat je uit jezelf kan halen. Je kon het eerder, je kan het weer,daar ben ik van overtuigd. En bedenk op moeilijke momenten hoe het was toen je nog zoop, duf in je hoofd was, je zwak en treurig voelde en dat je nooit meer terug wil naar dit gevoel. Vind rust en duidelijkheid in de gedachte dat je nooit meer hoeft te drinken, zet een kop thee, koop iets leuks voor jezelf en lach de hele wereld uit! Alcohol? Been there, done that. Didn't work, caused shit! Ik wens je alle goeds!
  4 punten
 31. Oskar

  Stiekem (drink)gedrag

  Ook ik heb jarenlang mijn excessieve drankgebruik gemaskeerd. Daar word je op een trieste manier heel vernuftig in. Zorgvuldig met de rekenmachine plannen tot hoe laat je kunt drinken en hoeveel zodat het niet meer opvalt als je weer onder de mensen bent. Flessen verstoppen, lege whiskyflessen bijvullen met thee. Afspraken afzeggen, ziek melden op werk als je eigenlijk nog te bezopen was. En toen het begon op te vallen dat ik wel erg vaak 'griep' had een ingewikkelde maagkwaal verzonnen om mij achter te verschuilen. En dan nog die hele logistiek van het tijdig aan- en afvoeren van flessen. Wat een ellende. Ik geloof ook dat ik mijn drankgebruik pas als problematisch ben gaan zien vanaf het moment dat ik het probeerde te verhullen, ook al dronk ik daarvoor ook al stevig. Het is de gangbare mening dat de mensen om je heen het 'toch wel merken'. Dat was bij mij niet zo. Ik ben er jaren mee weggekomen. In het begin verborg ik mijn drinken omdat ik dacht dat ik 'morgen toch ermee zou stoppen'. Ook dat heb ik mijzelf jarenlang wijs kunnen maken. Toen op gegeven moment doordrong dat dit nooit zou gebeuren ontwikkelde ik van de weeromstuit een roekeloosheid in mijn drinken. Eigenlijk omdat ik onbewust tegen de lamp wilde lopen. Want dat was nodig om er vanaf te komen. Te laf om het uit mijzelf op te biechten. Dat open kaart spelen was niet makkelijk. Daar deinsde ik enorm voor terug. Alsof je in je blote bips door de supermarkt moet lopen. Maar toen ik het deed ook meteen volledig. Vrouw, familie, vrienden. Alle treurnis & ellende in één keer eruit. Maar dat gaf me toch een opluchting zeg! Ik zie het als één van de belangrijkste pijlers om van de drank af te zijn geraakt. Het is natuurlijk erg fijn dat je geen katers meer hebt enzo. Maar nog veel en veel en veel meer vind ik het prettig dat ik niet meer in het verborgene hoef te leven. Dat je verlost bent van dat immer knagende schuldgevoel. Dat je weer gewoon kunt zijn wie je bent.
  4 punten
 32. chrisjelief

  Dinsdag 7 maart 2023

  Twee maanden en nog steeds nuchter, het is niet elke dag even makkelijk maar het voelt heel fijn. Dagpact+ chrisjelief
  4 punten
 33. Bob

  Jaarpact

  Gefeliciteerd met je 2 maanden, @Koala84! Mooi bezig. Ook applaus voor @Gekko, @Francoise en @BamBam.
  4 punten
 34. Emmy

  Klaar mee

  Weekje op vakantie geweest met mensen die wel alcohol drinken. Hele week stonden de flessen drank in de koelkast en op het aanrecht. Op een enkel moment na geen behoefte gevoeld om wat hiervan te drinken. Het voegt voor mijn gevoel ook niet veel meer toe. Merk ook dat wanneer het gevoel wel opkomt het ook vrij snel weer weg ebt. Tijdens het eten gelaten bij een alcoholvrij biertje. En dat niet eens elke avond. Valt me nu wel op hoe veel sommige anderen drinken. Biertje bij de lunch, bij de borrel (een paar glazen) wijn, tijdens het eten nog meer wijn en om de dag af te sluiten nog een borreltje. Een paar maanden geleden had ik natuurlijk vrolijk mee gedaan. Om de stress en irritatie weg te drinken die hoe dan ook ontstaat als ik op pad ben met een groep mensen. Vind het namelijk lastig om me staande te houden in de menigte. Maar denk nu ook dat een deel van de stress juist ontstond door de drank. Fijn om te merken dat het ook anders kan en dat het toch ook gezellig kan zijn.
  4 punten
 35. Ik heb zojuist de volgende tekst toegevoegd aan mijn oorspronkelijke reactie. Ik hoop dat dat verhelderend werkt. ----- Bovenstaande tekst was veel te aanvallend. Daar heb ik spijt van en ik kan me goed voorstellen dat met name @Reacher er erg van schrok. Excuus. Het advies wat aan jezelf te doen was bedoeld als advies niet stil te staan maar open te blijven voor verandering en groei. Met een andere blik op de wereld dacht ik bijvoorbeeld aan meer helicopterview. Mijn felheid en het gebruik van de woorden 'onzin' en 'belachelijk' waren het gevolg van het feit dat ik het las als een beschuldiging dat alle anderen, inclusief de nieuwe mensen hier, geleidelijk aan steeds slechter zouden functioneren.
  4 punten
 36. Ronel

  Verslaafd aan alcohol

  Vandaag gaat de 7e dag worden dat ik niks ga drinken!
  4 punten
 37. rapilos

  Zondag 26 maart 2023

  Goedemorgen allemaal, Was al om 5.30 wakker, dus 6 uur maar opgestaan. (Kwam wel goed uit, want dus eigenlijk 7 uur.) was al in de machine, ochtendgym gedaan Jeetje, lijkt wel of ik iets fitter wordt. Had mijn tuinkleding aan gedaan, want ik dacht, dan kan ik voor de vakantie nog lekker naar de tuin. Nou ik kan ze wel weer uitrekken geloof ik. Zwaar bewolkt en regen achtig Tenerife, kom maar op, zou ik zeggen
  3 punten
 38. Lonster1

  Reacher

  Dat je niet begrijpt wat onveilig is lijkt me dan wel weer heel comfortabel.
  3 punten
 39. Bob

  Jaarpact

  Gefeliciteerd met je 4 maanden, @Quinn. Ga zo door. @Artax ook proficiat. Mooi zo.
  3 punten
 40. Koala84

  Even voorstellen

  Update!! Het gaat weer lekker! Vanavond naar ziggodome maar heb er zin in en het makkelijke… kan zelf gewoon met de auto . Mis het weer wat minder en gaat weer lekker… zie het jaar alcoholloos weer zitten. Merk dat mensen om me heen er ook meer aan beginnen te wennen, de vraag wanneer ik weer een borrel neem is er bijna niet meer. Ze zullen me nu gegarandeerd die saaie muts vinden die niet meer tot 3 uur doorgaat, maar dat boeit mee niet erg meer. Fijn weekend allemaal!
  3 punten
 41. Yana

  vrijdag 17 maart 2023

  Ah, ik dacht al dat ik je ergens van kende Wij staan vandaag langs een steile rotswand waar in de richels en gaten tientallen ooievaars en een kolonie vale gieren wonen. Wat een machtig schouwspel als ze af en aan vliegen, ik ben er stil van. Aan de andere kant heb ik uitzicht op de bloesemboompjes die langs de rivier staan. Houd moed, de lente komt!
  3 punten
 42. Remi1

  Donderdag 16 maart 2023

  Ja, ik heb net een volkoren boterham met gebakken ei en spek op. Volkoren beschuitje met aardbeien. Handvol druiven en een mandarijn en een banaan. En nog steeds geen voldaan gevoel.. Zoals ik de laatste dagen (vr)eet vind ik ook niet normaal. Gestofzogen. Bed verschonen ook want ik weet niet wat ik zweet maar ik stink en het aanrecht maar ff leeg werken, afwas. En zo tellen de uren gestaag door terwijl ik afleiding zoek. Misschien straks even als ik me goed genoeg voel een blokje om met de hond. Even frisse lucht snuiven. Heb ontdekt dat ik, zoals men zegt, ik idd beter kan ruiken, proeven, meer lucht heb en niet meer piep en kraak snachts bij ademen, niet meer snurk en mn rokershoest is plotseling spoorloos verdwenen. Dat zijn de voordelen op korte termijn al. Die moeten ook gemeld worden, eerlijk is eerlijk.
  3 punten
 43. Yana

  Reacher

  Als je het rationeel bekijkt wel, maar ik voel het echt wel in m'n lijf en emoties als iemand iets liefs of iets naars aan me schrijft. Als het 'alleen maar lettertjes' waren was het toch helemaal niet interessant hier?
  3 punten
 44. Fruitvlieg

  Zaterdag 11 maart 2023

  Zijn ze dan vrijwillige getraumatiseerd geraakt door je????
  3 punten
 45. Spirit

  Dinsdag 7 maart 2023

  Bij mij is het alles of niets. Minderen werkt niet bij mij.Dat gaat 1 keer goed, hooguit 2 keer, maar al gauw zit ik dan weer in mijn oude gebruik. Helemaal niets, geeft voor mij veel meer rust.Hoef ik er ook niet over na te denken, wat ik ga drinken, hoeveel en wanneer. @Strijkbout,je zit nu echt even in een moeilijke periode, maar geloof me, dit gaat over.Laat het over je heen komen, het leven wordt niet ineens makkelijker, als je niet meer drinkt, maar zet alsjeblieft door. Heb ook een paar rotweken gehad, maar ik dank god op mijn blote knieën, dat ik niet heb gedronken.Mijn herstel had dan veel langer geduurt.Hou vol!
  3 punten
 46. Yvonne

  Maandag 6 maart 2023

  Wat een heerlijk weer was het vandaag. Wel koud, maar windstil en veel zon. De sneeuw, het was een behoorlijk pak, is inmiddels weer helemaal verdwenen en nu regent het... Och @Rosee wat verdrietig… en wat jammer dat jullie niet als vrienden contact kunnen blijven houden. @lady jane…. 4 kuub in 1 maand???? Mijn hemel, dat is zelfs voor 1 dag hier nog niet voldoende …. Hè @Quinn wat ellendig… maar we gaan er gewoon vanuit dat je je morgen inderdaad alweer een stuk beter gaat voelen… @Donder, hoe voel je je nu? Ben je inmiddels weer thuis?
  3 punten
 47. ikkanhet

  Zaterdag 4 maart 2023

  Goeiemorgen lieve frummers Gisteren meer geluk gehad met de bingo maar liefst 3 prijzen gewonnen.
  3 punten
 48. rapilos

  Woensdag 1 maart 2023

  Goedemorgen allemaal, Het beloofd weer een stralende dag te worden vandaag Wel koud, maar dat hoort een beetje bij de winter he Straks op de koffie bij zieke schoonzus. Vanmiddag naar oogziekenhuis, voor een heleboel controles dit keer. Zie er een beetje tegenop, maar ja, mag blij zijn dat alles zo goed in de gaten wordt gehouden. Ook een klein uurtje rijden. Rot locatie, midden in een grote stad. enfin, dit overleven we ook wel weer
  3 punten
 49. Wat heerlijk om al meer dan 5 weken van de drank af te zijn, en nu ook al 5 dagen gestopt te zijn met roken. Mezelf geen gifstoffen meer toedienen. Het is bijna ongelooflijk. Dat heeft zich in meer dan 20 jaar toch eigenlijk nooit voor gedaan. M'n hele volwassen leven is tot nu toe eigenlijk vergezeld gegaan met gifstoffen gebruiken, drank en drugs. En nu is dat allemaal anders. M'n lichaam en geest voelen zuiver. En dat is fantastisch! Ik had dan geen stoppers euforie in het begin. Maar ik begin me nu toch wel steeds gelukkiger te voelen bij deze feiten en nieuwe werkelijkheid.
  3 punten
×
×
 • Nieuwe aanmaken...