Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 13-11-19 in alle secties tonen

 1. 9 punten
  Zbb

  Ma 2 dec 2019

  Haha hoi Bor lief dat je aan me denk het gaat redelijk goed met me het lukt me om langere tijden niet te drinken nu ik heb het afgelopen jaar maar liefst 8 maanden volgehouden,soms val ik nog wel terug maar periodes van drie maanden of langer zijn geen uitzondering meer. Denk dat de mensen die mij nog kennen wel weten dat ik om de een a twee weken terugviel in extreem binge drinken. Heb zelfs na 12 jaar me rijbewijs terug !! echt het onmogelijke blijkt toch mogelijk het is en blijft een zoektocht dat stoppen met drinken,maar niet onmogelijk.
 2. 7 punten
  rapilos

  Sinterklaas, gedichten=cadeautje voor een ander

  Oke, Smaragd, zal ik dan maar als eerste beginnen ! Voor CoconutWoman, Lief kokosnootje, Hier een gedicht voor jou Dat doet de sint niet zo gauw Elke dag zeg je; kijk mij .. Ik meld me weer alcoholvrij Dat geeft de sint moed En vind dat toch zo goed ! Ze heeft een extra groot bed Waar ze ook haar hondjes in zet Samen knus op dat grote matras, Zijn ze allen erg in hun sas Met de financieèn wil het niet altijd lukken Maar woman gaat daar niet om zitten nukken Het valt ook niet altijd mee met een huis uit 1905 Je krijgt daarvan ook zo'n koud lijf Dus maar een kachel aangeschaft, Dat geeft dan weer een beetje kracht Voor de koude wintertenen en de koude neus Zo,n kachel is dan een goede keus Ze houdt van de hoepel en van de dans Dat doet ze vaak, zodra ze krijgt de kans Onlangs wilde iemand haar bekeren Nou, die zou ze wel even een lesje leren Woman zei kordaat : Dat dat nu eenmaal niet gaat Dus even met het forum overlegd en deze dame keurig afgezegd Nou beste Woman, nog heel veel plezier Met je knusse huisje hier Geniet van elke dag, want alles is weer op de rit De Sint is blij, dat hij weer op zijn paard zit Hij wenst jou het allerbeste weer En graag tot de volgende keer Groetjes, Sint en Piet
 3. 7 punten
  Smaragd

  Dinsdag 19 November 2019

  Nog wel iets liefs om te delen voordat ik ga slapen. Een lieve overduidelijk dementerende zorgvrager(91), al verblijft zij op een somatische open afdeling. Spoed opname, thuissituatie onhoudbaar. Ook bij ons, zeer onrustig volgens de avonddienst(overdracht). Mw wilde weg, uit het raam springen. Heel nerveus/bang/angst.Had in de thuissituatie al nachten niet geslapen, de thuiszorg aangevallen etc. Ik stelde mij voor met mijn echte naam natuurlijk. Haar man had dezelfde naam. Dat vond ze al heel fijn bemerkte ik. Uiteindelijk dacht zij dat ik haar man was. Ze was er compleet van overtuigd. Ik speel dat natuurlijk mee, ga erin mee, belevingsgerichte zorg, voel dat meteen aan. Ze wilde alleen gaan slapen/althans in dat bed liggen als ik in een stoel naast haar ging zitten en haar hand zou gaan vasthouden. Dat deed haar man vroeger ook als ze heel gespannen was. Ik ging in de stoel naast haar bed zitten en ze hield mijn hand vast. En maar praten over "ons" hoe het was en zo fijn dat we na zoveel jaren nog samen waren(haar echtgenoot was al 3 jaar geleden overleden). Ik hoefde alleen maar ja te zeggen en bevestigend erin zijn. Ze gaf aan nu wel in dat rot bed te blijven liggen zolang ik ook de hele nacht bleef(kan natuurlijk niet maar goed) Na 10 minuten viel ze diep in slaap. Heel voorzichtig mijn hand weghalende en de kamer uit geslopen. Natuurlijk meerdere malen stil gecontroleerd en ze bleef slapen. Met een tevreden gevoel verliet ik mijn werk. Daar doe ik het ook voor. Nu zelf echt slapen. Mag nog een aantal nachten.
 4. 5 punten
  Smaragd

  Sinterklaas, gedichten=cadeautje voor een ander

  Dank jullie wel allemaal voor de mooie gedichten en energie die erin is gestoken!!!!!!!! Top van jullie. Fijne Sinterklaas avond allemaal )
 5. 5 punten
  Smaragd

  Sinterklaas, gedichten=cadeautje voor een ander

  Ha die lieve niks! Een jonge dame genaamd niks, Met een verhaal dat was niet mis! De Sint was geroerd tot in zijn ziel, Tegelijkertijd was er ook iets dat de Sint meteen opviel. De naam niks verhulde veel meer dan alleen niks meer drinken, niks had besloten om daar niet meer in te stinken! Een heel moedige vrouw die niks, Haar gehele leven in de mix. Zij ondernam grote stappen, en besloot zich niet langer meer te te laten vertrappen! Zij maakte keuzes en voerde ze ook daadwerkelijk uit, doorgaan met leven, ambities met volle kracht vooruit! Natuurlijk gaat het niet altijd over rozen, maar naar mijn gevoel heeft zij nu wel geheel voor haar zelf gekozen. Een sterke vrouw met ballen, die nu ook een studie doet waar zij in kan gaan knallen! Een collega in de dop, Jij gaat heel ver komen zonder stop! Nu ook een eigen huis, Daar kun jij jezelf zijn zonder externe ruis. Heb heel veel respect voor jou, van zo ver gekomen, blijf jij jezelf maar trouw! Van jezelf kun je op aan, Ik wens jou een prachtig bestaan! Ook een doosje vol liefde en geluk, met af en toe een nuk. Dat hoort bij het leven, De Sint wenst jou een heel mooi leven. Veel liefs van Sinterklaas en zijn pieten. Fijne Sinterklaas
 6. 5 punten
  Lonster

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Ik krijg hier een apart beeld bij.
 7. 4 punten
  Bor

  Sinterklaas!! 5 december 2019

  Gerapporteerd want dit kan echt niet.
 8. 4 punten
  Marika

  Vrijdag 22 november 2019

  Volgens mij kun je alleen gecontroleerd drinken als je geen alcoholprobleem hebt. Als ik over mezelf praat dan heb ik ook niets aan een of twee drankjes, ik wil die roes. Soms ga ik daar ook gewoon voor, op een avond als ik alleen ben en de volgende dag geen verplichtingen heb. Heel ritueel met kaarsjes aan en muziek en wat lekkers, of een mooie film. Ik kan dat nog niet laten, zal ook nog wel niet graag genoeg willen. Dit kan dan een vorm van gecontroleerd drinken zijn maar is het niet want altijd spijt de volgende dag en ook een gevoel van verdriet die ik niet thuis kan brengen. Nuchter heeft veel meer voordelen. Maar toch...kan ik het nog steeds niet voor altijd. Misschien gun ik het mezelf nog niet, misschien zoek ik in de drank iets dat er niet is, misschien is het gewoon simpeler en wil ik een avondje zonder piekeren en de garantie dat ik als een blok in slaap val. Ik weet het niet.
 9. 4 punten
  Penny

  vrijdag 15 november 2019

  Nou weet je waarom iedereen vrolijk was he, wij wisten het al!
 10. 4 punten
  nancy

  vrijdag 15 november 2019

  Goedemorgen. Ik ben aan het uitzieken op de bank, met dekentje én studie, dat dan weer wel. Ik moet morgen beter zijn, want dan ga ik met man, kinderen en kleinkinderen voor vier dagen naar Disneyland Parijs. En daar heb ik héél lang naar uitgekeken. Met de Thalys, drie hotelkamers naast elkaar, helemaal leuk. Nu ik nog . Komt goed.
 11. 3 punten
  lady jane

  Heb jij blijvende schade door alcoholgebruik.

  Nou Moos, ik heb net "Gelukkig hebben we de foto's nog"uit van Marcel Langedijk uit, dun boekje vd bieb. Lees dat maar als je nog meer motivatie nodig hebt, heel indringend maar ook realistisch boekje.
 12. 3 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Wow, jullie doen het goed, Myriam7 en Nancy.
 13. 3 punten
  Kohtje

  Harald

  Ik zie de berichten van Adri02 niet zozeer negatief als wel 'met beide voeten op de grond'. Dat komt misschien negatief over naast alle gezwijmel en gedweep en de hemel in prijzen wat ik hier ook heel veel zie. Ik sta in elk geval achter Adri02 én achter Harald.
 14. 3 punten
  Cleo66

  Vrijdag 6 december 2019

  Wel jammer dat je op mannen valt , je lijkt me wel een hunk!
 15. 3 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Gefeliciteerd @IJsvogel en @Manou, jullie zijn lekker op weg. En ook Bambam en Cleo blijven maar doorgaan. Proficiat!
 16. 3 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Lady Jane gaat ook maar door. Lekker LJ.
 17. 3 punten
  bumperjim

  Bij welke muziek hou jij het niet droog?

  Ik heb ook een clip voor jullie
 18. 3 punten
  Isabella

  Vr 29 nov 2019

  Goedemorgen allemaal, Gisteren geconfronteerd met een enorme trigger, gelukkig was ik me ervan bewust en dacht, ik hoef het niet meer te doen. Zie hoe makkelijk het is me er in mee te laten slepen in de domper, vandaag is het zoals het is en het te accepteren zonder de fles. Wil me echt vastbijten jongens en dit serieus nemen! Heb nu het forum, zonder was ik er misschien in mee gegaan pfff. Fijne dag, ik ga heerlijk met mijn vriendin lunchen straks, met cappuccino.
 19. 3 punten
  lady jane

  Wo 27 nov 2019

  Dit stuk is bij mij/ons ook nog niet af. Ik heb er wel met dochter over gepraat ooit, n.a.v. haar drankgebruik bij de studentenfeestjes. Eerlijk gezegd dat ikzelf geen goed voorbeeld was maar dat ik wel hoop dat zij niet zo'n weg nodig zal hebben. We zijn er niet heel diep op in gegaan. Wel gaf zij aan er meer van te hebben gemerkt dat ik dacht (hoopte). En ze vindt zelf dat het bij haar wel meevalt en weer over gaat. Ik help het haar hopen. En blijf ongerust. Maar ons contact is er wel opener door geworden, dieper ook. En ze weet dat ze altijd bij me terecht kan. En zelf háár leven leidt.
 20. 3 punten
  Myle

  Zaterdag 23 november 2019

  Goedemorgen. Ik ga straks met mijn ex naar Utrecht. Eens kijken hoe het inmiddels eruit ziet in Hoog Catharijne. Spannend wel. Maar ik voel me wat beter dan de vorige keer dat we elkaar zagen. Heb er zin in. En in plaats van pas om 1 uur daar te zijn ga ik haar rond 8 uur vragen of we eerder kunnen afspreken (was haar wens, maar wist gisteren niet of ik dat kon volbrengen en waarmaken). Gelukkig wel. Ik wens iedereen een hele fijne dag!
 21. 3 punten
  Yana

  Vrijdag 22 november 2019

  @Lika ik ga kijken of ik die app kan vinden, leuk! @Adri02 We wonen in Frankrijk in een klein huis (met fenomenaal uitzicht), en betalen geen huur of hypotheek. We hebben nog twee ruïnes eigenhandig omgetoverd tot huisjes voor vakantieverhuur (gekocht van spaargeld en een kleine erfenis) Verhuren doen we in de zomer en in de winter zijn we op reis en ben ik een digitale nomade. Dwz dat ik websites onderhoud en drukwerk vormgeef, alles via internet. Weinig (zekerheid) nodig hebben geeft ons al die vrijheid.
 22. 2 punten
  Rosee

  Heb jij blijvende schade door alcoholgebruik.

  Wat erg voor je @Syertse. Wens je sterkte en kracht
 23. 2 punten
  Fruitvlieg2019

  Heb jij blijvende schade door alcoholgebruik.

  Helaas kunnen sommige met de meeste schade het hier niet meer vertellen.
 24. 2 punten
  Bob

  donderdag 12 december 2019

  Is er nog iemand die mee wil doen met het december/feestmaand/arresleepact 2019? Droge feestdagen en een hoop lol tijdens een virtuele reis naar het hoge noorden. Inschrijven kan nog, morgen vertrekken we. Kijk maar hier: https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/12984-decemberfeestdagenarreslee-pact/
 25. 2 punten
  Myle

  December/feestdagen/arreslee pact

  Ik neem al een gasbus mee. Vind ik voor nu al gewaagd genoeg. Ik hoor niet op de bok. Ik kan alleen nog wel wat extra korstmos meenemen om de rendieren te voeden. Ik zal het inpakken in ziplockzakjes, dan blijft het vers.
 26. 2 punten
  Myle

  Jaarpact, voor gevorderden

  Ik ben zelf niet actief op het jaarpact, maar kijk hier toch regelmatig. Vooral om kracht te halen en ook te zien hoe jullie hier het doen. Kan ik me erg aan ophalen. Hoe ver je ook bent, ik vind het van iedereen hier een enorme prestatie. Zo dapper wat ik hier lees.
 27. 2 punten
  fleurtje

  Vrijdag 6 december 2019

  Ik veronderstel dat je dan niets meer van hen kan lezen. Ik heb dat ook overwogen bij bepaalde mensen maar achteraf bedacht ik me dat t dan raar moet zijn als je stukken niet ziet en wel bepaalde reacties. Maar ik weet natuurlijk niet of je iets niet zou zien. Wat een hoop tekst om niets te zeggen.
 28. 2 punten
  Cleo66

  Sinterklaas!! 5 december 2019

  @Rosee ui lig hier in een deuk , zie je helemaal zitten, OMG, hilarisch..leuke draad vandaag over hoe het vroeger ging en @Smaragd als " lady " , ben superbenieuwd hoe je er dan uit ziet maar weet niet eens hoe je er als man uitziet haha. Hier net pakjes avond achter de rug . 5 zakken kados (veelal ondergoed en dergelijke, vaak omgepakt in grotere dozen voor meer volume ) verstopt door het hele huis . Had mijn oudste zoon dit keer overdag al gedaan, omdat ik altijd hetzelfde verstop en jongste onderhand precies weet waar ze liggen. Maar voordat het 7 uur was had jongste er "per ongeluk " al 2 gevonden. Enfin, we begonnen met een video voor de Sint, doen we al 6 jaar, blijft geweldig. En toen de pakjes dus. Enorm geslaagd weer . Oja en vanmiddag samen met Guus "Benniestout" op zappbios teruggekeken. Prachtige sinterklaasfilm. Nu slapen, Truste lieve mensen
 29. 2 punten
  Grumpie

  Anonieme meelezer ..

  Top
 30. 2 punten
  Pelle2

  Anonieme meelezer ..

  Je weet waarom je niet meer wil drinken. Je wordt er ongelukkig van en je weet dat je zonder alcohol een fijner leven hebt. kortom, alcohol lijkt aantrekkelijk maar verziekt je leven. Zie het als een bevrijding, je hóéft straks niet meer. En natuurlijk, echt wel lastig soms, maar je krijgt er echt ook iets voor terug!
 31. 2 punten
  doorbijter

  Hoge dosis lorazepam klachten

  En wees welkom in de huiskamer. Deze staat onder ditjes en datjes. Hier schrijven we vaak dagelijks en heb je de grootste kans op een reactie
 32. 2 punten
  Lonster

  Vrijdag 22 november 2019

  Waar lees jij dan een oordeel? Ik heb het net terug gelezen en vind de toon in dit topic juist prettig en respectvol. Juist wel een discussie en gedachtewisseling. Ik lees nergens dat iemand iets niet mag. Waar dat idee van jou vandaan komt weet ik niet. Maar hopelijk was het een korte verstandsverbijstering. Niks aan de hand.
 33. 2 punten
  nancy

  Woensdag 20 november.

  Ja Lika, eigenlijk draait het daarom in het leven wat mij betreft: samen zijn met je geliefden.
 34. 2 punten
  rapilos

  Woensdag 20 november.

  een hele goede morgen beste vrienden, Vannacht echt heerlijk geslapen Net al mijn oude papier weggegooid, beetje ruimen dus Voel me 10 keer beter dan gisteren Straks met vriend, naar een gezellig museum, en daarna erwtensoep eten in de Hema Maar eerst..lekker bakkie koffie van Von
 35. 2 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Hai @Clean66, gefeliciteerd met je 8 maanden! Ook Wimmelt en Amethist gefeliciteerd met weer een maand er bij.
 36. 2 punten
  Penny

  zondag 17 november 2019

  Hallo allemaal, het is heerlijk weer! Wat mis ik dat sinterklaas gevoel nu de kinderen groot zijn. Was voor mij altijd de leukste tijd van het jaar. Hopelijk krijg ik ooit een kleinkind. Ik zou tegen de mensen die vandaag allemaal op dit forum terecht komen omdat ze vannacht weer teveel gedronken hebben. Daardoor dingen deden waar ze spijt en schaamte voor hebben. De ochtend boven de wc hebben doorgebracht, angst voor hun gezondheid hebben. Voor de honderdste keer denken “dit nooit meer”. Willen zeggen: log in, praat mee, zet die stap! Maandag is een prachtige dag om de eerste niet te nemen. Je bent het waard!
 37. 2 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Gefeliciteerd MijGerrit, Maverick en Anette69.
 38. 1 punt
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Welgefeliciteerd met je 4 jaar @Sebastiaan. Hoe is het nu? Laat ook even weten of je door wilt gaan, alsjeblieft. Ook felicitaties voor Adam, Adri02 en Patries.
 39. 1 punt
  lady jane

  Heb jij blijvende schade door alcoholgebruik.

  ik ben meer chaotisch geworden maar het is nooit erg rampzalig dus ik grap wat over Alzheimer en zeg dat er goud geld wordt betaald voor Mindfulness, wat ik nu gratis leer☺ wat ik erger vind is wat ik aan genen misschien door heb gegeven en terugzie nu maar hee, ik heb die ook maar gekregen zelf dan. dus ik heb beter relativeren ook hierdoor elk nadeel hep sijn foordeel en hoe dan ook, ik kan niets ongedaan maken alleen zorgen dat ik nu mijn verantwoordelijkheid wel pak. lever is prima, maar dat is ook het orgaan dat zich het snelste en beste herstelt, mits je stopt natuurlijk. en of dit draadje zin heeft? Uiteindelijk weet niemand hoe het zou zijn gesteld met je als je niet was gestopt, toch? Dus hoe dan ook gestopt blijven Moos!. Dat mag, moet, kan en wil je.
 40. 1 punt
  Kohtje

  December/feestdagen/arreslee pact

  @Jannigje, zag net je verhaal bij wie is wie en dacht eerst spijt te hebben van bovenstaand 'berichtje'. Maar toch maar niet, die spijt bedoel ik. Veel herkenning in wat je daar schrijft, maar die Dombo van hierboven blijft als lief bedoeld mini-scheldpartijtje gewoon staan. Wel krijg je een virtuele arm om je schouder en ik denk nog even na over een reaktie op je persoonlijke draad. Veel plezier en warmte tijdens je reis met de arreslee. Alle anderen trouwens ook.
 41. 1 punt
  Bob

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Wat prachtig om te lezen, @maartje, en wat een stimulans voor anderen hier! Heel overtuigend. Maar natuurlijk ben ik vooral blij voor jouzelf, dat je dit zo ervaart en voor elkaar hebt gekregen.
 42. 1 punt
  knakker

  Harald

  Zeg lieverds, zullen we anders even op de dagdraad verder praten? We kliederen nou Harald zijn draadje helemaal vol.
 43. 1 punt
  Puma

  Anonieme meelezer ..

  Pffffff wat een nacht . Op tijd erin gegaan , was kapot moe. Half pilletje ( want daar wil ik ook zo snel mogelijk vanaf ) Zeker 100 x wakker geweest , rare dromen ., zweten , onrustig . De rotzooi moet uit mijn lichaam. Een voordeel vandaag geen kater en mijn hartslag is al drastisch omlaag gegaan ( heb zo n horloge die alles registreert) . Op naar dag 2 ... weer met de fiets naar het werk en de eerste niet nemen. Fijne dinsdag .,, groetjes ( oeps wat een groot lettertype ineens , het is nog vroeg )
 44. 1 punt
  bumperjim

  Ma 2 dec 2019

  @ZbbIk woon heel ver weg Een professionele autoreiniger die ken ik wel hier, heb ik al eens gedaan toen was tie weer helemaal als nieuw (na 15 jaar ), zal eraan denken als t me zelf niet lukt.
 45. 1 punt
  lady jane

  Zaterdag 23 november 2019

  met koffie, ook 2e
 46. 1 punt
  niks

  THE VOICE OF HOLLAND

  De avond is voorbij gevlogen. Dank jullie wel!
 47. 1 punt
  Maja

  Donderdag 21 november 2019

  Ik ga mijn best doen, Lika! Vandaag een vrije dag. Eerst lekker aanrommelen in huis, daarna een lange herfstwandeling maken. De kleuren van de bladeren zijn prachtig. Fijne dag allemaal!
 48. 1 punt
  Nadia

  Wie missen we al een tijdje?

  Wat lief!
 49. 1 punt
  fleurtje

  Donderdag 14 november 2019

  Zou kunnen @Smaragd Ik sla t wel vaker mis. Maar @Bor is dan ook ni grappig Urgll maakt niet uit. Ik moet zwijgen! Zwijg fleur Slaapwel
 50. 1 punt
  Smaragd

  Donderdag 14 november 2019

  Dames dames dames, gedraag je:) Nu kom ik op voor @Bor Ik ben verliefd op een andere man volgens Marika , @Marika zit daar zogenaamd mee. Gaat ze het vertellen aan mijn man? whoeeeeeee Nee @fleurtje nu sla je de plank volledig mis. Bor maakte een grapje denk ik over 4 op een rij. Jee waar gaat dit over pfffffffff
×
×
 • Nieuwe aanmaken...