Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 29-09-20 in alle secties tonen

 1. 5 punten
  Ties

  Zaterdag 24 oktober

  Goedemorgen, net terug van nachtdienst. Even een paar uur slapen en dan weer proberen wakker de dag door te komen want ik heb maandag gewoon weer dagdienst. Veel corona ellende op de ic. Sommige families worden ook helemaal uit elkaar getrokken. Vader ligt in Groningen, moeder in Rotterdam en zus in Flevoland. De gezonde familieleden pendelen er tussendoor. Ik ben eigenlijk voor strengere maatregelen.... Ben zo blij dat ik nu weer bijna 2 weken nuchter ben. Ik kan nu tenminste iets betekenen. Maar goed eerst slapen en dan paard knuffelen. Maak er een mooie dag van!
 2. 5 punten
  knakker

  Vrijdag 16 oktober 2020

  Ja, het is nog donker, maar ik open de dag maar vast. Nog één dagje en dan is mijn alcoholvrije jaar rond. Dan geef ik een feestje en dan mogen jullie allemaal komen. Maar eerst die vrijdag nog. Maak er wat moois van.
 3. 4 punten
  Fruitvlieg2019

  Woensdag 14 oktober 2020

  Je moet het en en en doen. Mondkapje op, afstand houden en je handen blijven wassen. Als een mondkapje DE ultieme oplossing was geweest was het in Maart direct verplicht geweest en was er nu geen Corona meer. Dus een mondkapje is een onderdeel van alle beetjes helpen. Maar als iedereen gaat discussiëren over elk piepklein onderdeel van het totaal eindig je dus nergens en zitten we aan deze situatie vast tot een farmaceutische industrie ons redt met een vaccin. Vervolgens krijgen we een paar jaar later weer het gezeur dat de zorgpremie omhoog is gegaan. Ja gek he! Mensen verrekken zelfs simpelweg om eigen verantwoordelijkheid te nemen door een mondkapje op te zetten en afstand te houden maar willen wel allemaal gezond 90 worden waardoor er dure medicijnen ingepompt moeten worden. Maar een gewoon een simpele handeling doen zoals een mondkapje opdoen is teveel gevraagd.
 4. 4 punten
  bolletje

  Geisoleerd

  Die angst komt (bijna zeker weten) bij velen onder ons door het gespannen leven, veroorzaakt door afkickverschijnselen. Eerder in mijn leven heb ik dit ook gehad. Dit is over gegaan toen het van binnen weer wat rustiger werd. Dat zal zeker overgaan als jullie wat langer van de benzo' s af zijn. Heb vertrouwen in jezelf ook al zal dat nu moeilijk zijn. Nu zijn jullie heel kwetsbaar, maar als het vertrouwen in jezelf terug komt, en dat komt zeker terug, gaan jullie je sterker voelen.
 5. 3 punten
  Cleo66

  Zondag 25 oktober

  Een mens moet toch wat Ik zit nu bijvoorbeeld " married at first sight australia " te kijken . Kun je beter wat gaan opruimen bedenk ik me nu
 6. 3 punten
  ikkanhet

  Vrijdag 16 oktober 2020

  Ben gaan slapen dus ook gestopt. Hoe dom kun je zijn hé. heel dom dus. Maar morgen met goede moed verder...vanavond al maar die telt niet. Jij ook succes en veel liefs.
 7. 3 punten
  Lieke7777

  Donderdag 15 oktober 2020

  Dank je wel 'het kost enorme energie en volhoudings vermogen .. maar nuchter kan ik het aan .. en blijf ik het aangaan .. alcohol is geen oplossing.
 8. 3 punten
  nancy

  Woensdag 14 oktober 2020

  Helemaal mee eens, zou zo uit mijn mond gekomen kunnen zijn! Ik vraag me wel eens af of mensen nou werkelijk zo weinig aan hun hoofd hebben dat ze zich hier druk om gaan maken. Gewoon even meewerken, niet moeilijk doen, hopelijk komen we er met z'n allen snel weer uit. Ook ik verlang weer naar hoe het voorheen was. Ik blijf erin geloven dat dat weer terug komt. Maar vooralsnog ga ik gewoon door met leven, met restricties, geen probleem.
 9. 3 punten
  takeiteasy

  zaterdag 10 oktober

  Heb het niet droog gehouden. Zeiknat geregend vanmiddag, maar de nootjes heb ik binnen. Daarna nog wezen shoppen en punklaarzen gekocht. Volgende week nog wat piercings erbij Het heeft toch wel iets om door de stromende regen te fietsen. Was nat totaan mijn onderbroek. Gelukkig was ik op de terugweg. Mijn jas hangt te drogen en mijn broek droogt ook wel weer. Morgen naar het bos.
 10. 3 punten
  Jannigje

  Even voorstellen: ik ben nieuw en heet Jannigje

  Een dierbare vriendin van mij is vorige week geopereerd, daardoor is veel aandacht naar haar gegaan, met liefde overigens. Zij is echt een vriendin voor mij in alle opzichten. Ik denk dat zij de enige is die mij zonder reserves accepteert. Zij is ook degene met wie ik nu een paar keer op vakantie ben geweest. Zij weet van mijn depressies, van mijn gevecht. Zij laat mij ‘s morgens ook als ze ziet dat het moeizaam gaat. Hooguit de vraag: is het weer moeilijk? Ja, het is weer moeilijk. En dan daarna rustig ontbijten, thee/koffiedrinken en dan kon/kan ik (meestal) wel weer. Daarna kunnen wij het heel gezellig hebben samen. Al het onderliggende hoef ik dan niet meer te benoemen, dat voegt voor mij niets toe. Maar ik kán het zeggen en dat maakt alle verschil van de wereld. Toen haar partner stierf kon ik er voor haar zijn, ten tijde van mijn operatie was zij er voor mij (en hóe) en nu kan ik er weer zijn voor haar. Dat is fijn en goed. Tegelijkertijd bemerk ik dat zij voor mij blijkbaar een rots in de branding is, ik heb altijd het gevoel dat ik een beetje meelift met haar, ja met wat? Haar kracht, haar levensenergie? Ik weet het niet goed. Zij zei altijd: ik heb het moeilijk, ik ben vreselijk verdrietig, maar ik ben niet depressief . Jij wel, dat is anders. Nu is zij degene die weinig kan, die pijn heeft, die verzorging (letterlijk) nodig heeft en dat die krijgt ze, van verschillende kanten. O.a. van mij. Natuurlijk, vanzelfsprekend. Maar ik ben ook van slag en dat is meer dan alleen de bezorgdheid voor naar gezondheid en welzijn. Ik weet heel goed wat ik bedoel en voel, maar ik weet niet goed of ik het in woorden kan vangen zodat het duidelijk is voor jullie. Alsof ik mij voel wankelen omdat zij nu minder stevig is? Doordat ik veel met haar bezig ben, zijn jullie reacties minder binnen gekomen dan ik dacht. Ik lees de laatste pagina terug en merk dat ik veel reacties nu beter tot me door kan laten dringen. En nogmaals : dank! Want ik kan er ook echt wat mee. En die ADB knokploeg zie ik helemaal zitten, even in de fantasie, zo nu en dan. We hadden ook ooit zoiets in een therapiegroep, aangedragen door iemand die dat ook ooit daadwerkelijk had geregeld in haar eigen leven. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, maar soms konden wij wel even stoom afblazen met de fantasie. Het idee van jullie achter en om me heen met de bokshandschoenen aan indien nodig is wel een fijne gedachte.
 11. 3 punten
  Bor

  Woensdag 7 oktober

  Komt een vrouw in werkkleding onder de spetters van saus en verfresten de verf- en glasgroothandel binnen. Lange haren opgestoken in een knotje. Pakt wat ze nodig heeft en rekent af met vast gelijmde kit op haar klauwen wat vast af zal moeten slijten. Aan dezelfde toonbank zitten 3 mannen koffie te drinken. Zeggen niks terwijl ze afrekent maar ze voelt wel dat ze bekeken wordt.. Na het afrekenen wensen ze haar verder nog een prettige dag. Ze bedankt vriendelijk draait zich om en vraagt En wat gaan jullie vandaag doen? Zo. En dóór!
 12. 3 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Niet te stuiten, @lady jane.
 13. 3 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  @Pinkman gefeliciteerd en ook van mij een schouderklop. Fijn om te lezen wat je schreef. Blijf maar lekker buiten die bunker. @Tikva ook een schouderklop. Je blijft mooi doorgaan zo.
 14. 3 punten
  takeiteasy

  Donderdag 1 Oktober 2020

  Droge afmelding. Ik ga zo m'n mandje opzoeken.
 15. 2 punten
  Lika

  Zondag 25 oktober

  @bumperjim en @Fruitvlieg2019 : ga verhuizen! Lekker opruimen EN samen bezig.
 16. 2 punten
  Kohtje

  Woensdag 21 oktober

  Drie uur geleden zeg ik nog dat ik weer probeer hier te stoppen, en kiek noe dan... daar istie weer...
 17. 2 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Hartelijk gefeliciteerd met je 6 jaar, @Yogajuf. Hoe voelt dat nu? Op naar de 7 jaar? @Kate ook proficiat, en hartelijk welkom @Roos33.
 18. 2 punten
  nancy

  maandag 19 oktober

  Ja, ik vind leren héél leuk. En de opleiding is nog niet af, dus ik wil en moet verder. Maar hierna ga ik nooit meer een opleiding volgen!
 19. 2 punten
  Renaldo61

  maandag 19 oktober

  O ja de dokter in het ziekenhuis vond alles normaal. Details laat ik maar achterwege.
 20. 2 punten
  Wilhelmina

  Huiskamer 19-10-2020

  Wat hebben ze ons aangedaan die pillen maffia ik men zeer verdrietig zo gemeen mijn hart huilt met jullie samen je bent zo ziek van alles ik moest even mijn hart luchten dag lieve mensen we gaan met zijn allen beter worden liefs wilhelmina
 21. 2 punten
  Elton

  Vrijdag 16 oktober 2020

  @knakker, woewoe een jaar zonder alcohol!! Mijn oprechte felicitaties hoor! Die cavia ga ik over slaan denk ik , maar zo'n Crodino wil ik wel eens proberen. Volgende week ga ik hier zeker eens naar op zoek in de winkel. Vandaag zelf ook een klein feestje met vrouwlief want exact vandaag zijn we 22 jaar een koppel. De gourmetschotel staat alvast al klaar voor deze middag.
 22. 2 punten
  Bor

  Donderdag 15 oktober 2020

  Verplicht pauze voor mezelf. Ik heb nu al zoveel gedaan, gaat maar door. Je kan ook overdrijven. (lees; jezelf triggeren/ teveel hooi op de vork nemen)
 23. 2 punten
  knakker

  Donderdag 15 oktober 2020

  Ik ben oorspronkelijk de sauna gaan waarderen als herstel na een avond extreem zuipen. Dat je dan in hoog tempo alle troep er weer uit zweette en als herboren weer naar buiten stapte. Het was echt een ritueel geworden op die manier. Maar ook wel een negatieve associatie nu. Later vond ik het ook wel erg ontspannen, dat ritme van stomen-zwemmen-sauna-relaxen. Ik vond altijd die Finse Sauna's van 100 graden het lekkerste. Lekker keihard zweten tot je niet meer kon, en dan het ijskoude dompelbad in. Ik heb sauna's wel zien veranderen richting kermisparken. Dat je om de twee uur met het voltallig publiek in de rij staat te wachten bij zo'n fantasie-opgieting. Met de blote bipsen tegen elkaar aangeperst in zo'n hokje, daar was ik niet dol op. Plan is om in ons nieuwe huis straks een eigen sauna aan te leggen. Dat lijkt me wel heel gaaf.
 24. 2 punten
  Pytje

  ongoing

  Waar ik in de afgelopen jaren in dit hele proces ben achter gekomen, is dat ik veel behoefte heb aan structuur. Niet drinken is voor mij een duidelijke structuur. Een fles per dag ook. Om dat laatste te illustreren: ook als ik ziek was of een avond weg was geweest, dan moest eerst nog die fles erin. In diezelfde structuur ben ik de afgelopen maanden s ochtends gaan sporten. Ik zeg niet van mezelf dat de verslaving aan drank nu minder is. Ik kies alleen voor een andere structuur. En die is nu 1 glas per avond. Niet de ene avond wel en de andere niet, want dan moet ik er weer over nadenken wanneer wel en wanneer niet. Dit is duidelijk voor mij, net als niet drinken of een fles drinken dat is. Ga ik dat volhouden? Geen idee. Ik heb tot nu toe nog niet de neiging gehad om door te drinken. Ook dit begint een gewoonte te worden. Het zou ook niet kunnen, want dan breng ik mijn sportmoment van de volgende ochtend in gevaar en dat wil ik niet. Waarom zoek ik deze grens zo op? Ik wil zo graag wel kunnen genieten en niet tegelijkertijd doorslaan. Ik zie dat mijn man het kan, hoewel hij ook een stevige drinker was ooit. Dus we doen het samen. Dat motiveert mij wel. Het is dan toch dat moment samen in de avond waar ik het voor doe. Wordt vervolgd...
 25. 2 punten
  Lieke7777

  zondag 11 oktober

 26. 2 punten
  nancy

  donderdag 8 oktober

  @takeiteasy ik heb een jaar lang baclofen gebruikt, perfect middel. De reden dat het niet voorgeschreven wordt , is dat er geen patent op zit, dus de pharmaceutische bedrijven verdienen er niks aan! Met mij vinden anderen dit al jaren schandelijk: omdat er weinig tot niks aan verdiend wordt, wordt het mensen onthouden! Ik wil je graag steunen! Welke dosis neem je? Hoe vaak en hoeveel? Geef niet op Wijfie, je gaat goed!
 27. 2 punten
  Smaragd

  donderdag 8 oktober

  Hoi, Mooie postings waar ik zelf ook wat mee kan. Zaterdag gaat mijn broertje met gezin naar een huisje in Limburg(voor een weekje). Ze hebben 2 hele grote mastiff honden(mannetje weegt 70 kg, vrouwtje iets lichter maar heel inkenning angstig, mannetje is heel vrolijk en lomp en denkt zelfs bij je op schoot te kunnen zitten). Zij hebben mij gevraagd of ik een aantal malen per dag de honden wil uitlaten en eten geven, aandacht geven etc. Van nature had ik meteen ja gezegd. Nu heb ik aangegeven dat ik er destijds een weekje over moest nadenken. Vind het een hele verantwoordelijkheid, de zorg voor 2 van die grote honden. Na een week kwam ik zelf met een plan waardoor ik het misschien wel wilde aangaan. Aantal malen samen met hen de honden uitlaten, het overwicht middels instructies leren kennen die deze honden absoluut nodig hebben. Aan mij laten wennen. Het eten geven is een heel ritueel. Nu heb ik dat een week gedaan. En kon ik er ja op zeggen. Nu hoeven ze niet naar een kennel(levert veel stress op bij deze honden) Maar het is wel gegaan op mijn voorwaarden zodat ik het gevoel heb die verantwoordelijkheid aan te kunnen en nu voelt het ook goed. Alleen dat hele vroege opstaan blijft de grootste uitdaging om 6 uur moeten ze al uit Het is goed voor mijn structuur en kijk er nu ook heel erg naar uit. Ook zodat mijn broer en gezin die keihard werken, veel voor mij hebben gedaan, nu kan ik iets terug doen en kunnen zij even lekker relaxen. Voelt goed. Voorheen had ik meteen ja gezegd en achteraf spijt gehad dat ik meteen ja had gezegd. Dat wil ik er eigenlijk mee zeggen/tikken. @takeiteasy toch maar overleggen met arts, dat zijn volgens mij wel bijwerkingen die erbij horen. Als we teveel drinken hebben we ook die bijwerkingen in de vorm van een kater. Sterkte met beslissen, volgens mij wil je er nu al mee stoppen en is de keuze al gemaakt. @Bor @Pats goede beslissing, ook voor jezelf opkomen, iets heel duidelijk maken. Knap hoor. @Elton sterkte met vandaag en ook komende week, snap jouw angst natuurlijk. Zeker omdat je helaas bekend mee bent. Hou je bijeen!! Sterkte voor allen natuurlijk die het nodig hebben. Chili con carne staat lekker te pruttelen. Zo lekker eten. Fijne avond allemaal.
 28. 2 punten
  Lika

  Even voorstellen: ik ben nieuw en heet Jannigje

  Oh Jannigje, ik ben fout. Zo herkenbaar. Zelfs als iemand zou zeggen dat ik iets deed wat ik echt niet gedaan kán hebben. En verdragen of af laten glijden. Heeel soms kan ik nu af laten glijden. Maar in een situatie zoals waarin jij zit, weet ik niet of het zou lukken. Maar het is één van de weinige dingen die echt lucht kunnen geven. Zij hebben een probleem waar jij niets aan kunt doen. Punt. En door. Toevoeging waar je misschien niets mee kunt. Mij helpt het lijden van de ander te zien en te erkennen. Het maakt mij zachter en vriendelijker. Dat helpt mij, want ik word dan ook zachter en vriendelijker van geest naar mezelf. (Wat weer helpt bij het af laten glijden) Zonder dat ik de schuld bij mij zou willen leggen of ook wetende dat ik de situatie niet beter kan maken wellicht.
 29. 2 punten
  Yvonne

  Dinsdag 6 oktober

  Jane en Adam, van harte gefeliciteerd. Maak er een fijne dag van... En ik wens jullie een gezond en mooi nieuw levensjaar...
 30. 2 punten
  Lieke7777

  Jaarpact, voor gevorderden

  @hub02 gefeliciteerd met je 5 jaar ' ik heb ook veel steun aan het jaarpact .. kan er ook zo heerlijk op dwalen en mijzelf verder omhoog rekenen naar al die anderen die mij voorgingen.
 31. 2 punten
  knakker

  6 weken staat de teller en mijn hoofd overweeg om weer te starten

  Of je nou drinkt of niet meer drinkt, het leven zal altijd uit bestaan uit goede en slechte dagen. Maak je daarover zorgen noch illusies. Mensen die net gestopt zijn hebben echter nogal eens de wonderlijke neiging om alle slechte dagen te wijten aan het missen van de drank. Besef je echter bij al je drankzucht wel goed dat het nog een heel stuk rotter zou voelen als je nu wel zou gaan drinken. Bij mij nam overigens het aantal goede dagen zienderogen toe na het stoppen. Maar het was geen directe promotie naar het Walhalla. Ook in het leven van een ezel komt nog steeds de sores langs. Gelukkig ook maar. Stel je voor dat je elke dag alleen maar vrolijk & blij zou zijn. Ik zou daar doodongelukkig van worden.
 32. 2 punten
  Kohtje

  waarom een alcoholist niet meer sociaal kan drinken

  Wat je aandacht geeft groeit, @Adrian. Door zo met die 'duivel' bezig te blijven zal hij blijven bestaan. Laat 'm los. Jij hoeft al lang niet meer te drinken, dat heb je al wel bewezen aan jezelf. Door elke keer als de zucht de kop op steekt er tegen te gaan vechten maak je er voor die 'duivel' een voor hem heerlijk spelletje van, heeft hij nog steeds macht over je, ook al lijk jij tot nu toe steeds te winnen. Laat de zucht langs je heen glijden, vervolg je dagelijkse dingen zonder aandacht aan die zucht te schenken. Maak het niet groter maar kleiner. De momenten van zucht zijn vast anders, leuker, zinvoller in te vullen dan met een gevecht tegen zo'n 'duiveltje'.
 33. 2 punten
  Smaragd

  Vrijdag 2 Oktober 2020

  Zo herkenbaar, op het laatst gaan ze steeds groter worden omdat je wil dat het klaar is. En dan 500 gram gebruik ik, mijn god 1250 gram zouden bij mij ws grote gehaktballen gaan worden
 34. 2 punten
  takeiteasy

  Vrijdag 2 Oktober 2020

  Heb zelfs de vuilniszak weggebracht. Wasmachine draait. Ik ga me weer klemvreten vandaag.
 35. 2 punten
  bumperjim

  Even voorstellen: ik ben Roos

  Ja fuk gebrek aan wilskracht, alcohol is gewoon een harddrug. Dat heet zo omdat het lastig is mee te stoppen als je er eenmaal aan verslaafd bent. Dat zou je naaste familie moeten begrijpen. Het kan wel maar daar is wel wat voor nodig. Weet niet of het wilskracht is of gewoon zelfkennis en intelligentie. Als ik bier in de koelkast heb staan, die ik meerdere malen per dag opendoe, dan kom ik dus meerdere malen per dag in de verleiding. Leg ik het bier achterin de kelder waar ik zelden kom, is de verleiding al een stuk minder. Laat ik het bier in de winkel staan, waar ik met de auto naartoe moet alstie al open is op het moment dat ik eraan denk, is de verleiding nog kleiner. Als ik dat ene feestje waar altijd hard gezopen wordt nou een keer skip, kom ik ook niet in de verleiding. Als ik tegen borreltijd de pens vol thee heb, heb ik iig al geen dorst. Zie je, dat soort dingen. En naarmate je langer gestopt bent kan je ook wat meer verleiding hanteren zonder je door de knieën gaat.
 36. 2 punten
  gelukkigzonder

  6 weken staat de teller en mijn hoofd overweeg om weer te starten

  en weer bijna 2 weken verder. Is het makkelijk? Soms, soms ervaar ik echt dat het makkelijk is. Maar, ook momenten dat ik vooruit denk. Ik denk dan aan bepaalde dagen, feestjes etc. Dan wil ik niet zozeer dronken worden maar die roes voelen. Mij even laten gaan. Gelukkig overheerste frisse gevoel. En mijn slaap is zoveel meer beter en dieper. Eigenkijk is dat het grootste cadeau. We gaan dus nog even door.
 37. 2 punten
  Lonster

  Donderdag 1 Oktober 2020

  Er is regelmatig een vrouw in het zwembad met een snorkel, waarbij het masker haar hele gezicht bedekt. Ik denk dat dit wel een oplossing is voor het overdekte zwembad.
 38. 2 punten
  knakker

  woensdag 30 september

  Ik heb dat programma van @Cleo66 ook even terug gekeken. Ik vond het wel zuur voor die kerel. Het is ook wel een enorm stigma, zo'n alcoholverleden. Ik zou er niet eens over begonnen zijn bij zo'n eerste date. Normaals gesproken kun je zoiets langzaam het contact in laten groeien en het met een rustige aanloop brengen. Maar ja, dat past niet binnen het format van hop, meteen 24 uur bij elkaar in een huis. Dan krijg je vanzelf rare krampachtige situaties. Net als bij dat andere stel, waarbij de ene niet meteen binnen die 24 uur wilde gaan rollebollen. Het is het tv-programma die dit soort situaties oproept en aanwakkert, daar ben ik van overtuigd. Leuk voor de kijkcijfers. Alleen al dat malle idee van na 24 uur een keuze moeten maken. Toch zie ik niet elke gestopte alcoholist als een tikkende tijdbom. Sterker nog: ik zie mijzelf inmiddels niet zozeer als een gestopte alcoholist, maar meer als iemand die geen alcohol drinkt, zoals een ander geen varkensvlees eet of pukkeltjes krijgt van aardbeien. Die visie zal velen wellicht te lichtzinnig zijn, daar is ook iets voor te zeggen, dat snap ik ook wel. Maar ook een ex-drinker bestaat uit zoveel meer dan alleen een al dan niet overwonnen drankprobleem. Het zou mooi zijn als men daar ook oog voor heeft.
 39. 2 punten
  knakker

  Dinsdag 29 september 2020

  Ik snap je @rapilos, maar zo stel je het toch wel wat zwaar. Althans, zolang ik de alcohol als beste vriend bleef zien, kon ik er juist geen afscheid van nemen. Ik ben hem meer gaan zien, als een oude vriend met wie je weliswaar soms een hoop lol kon hebben, maar vooral ook als een smeerlap, met een hoop praatjes, die je als het er op aan kwam altijd met de gebakken peren liet zitten. Zo kwam ik een stuk makkelijker van hem af.
 40. 1 punt
  Renaldo61

  Donderdag 29 oktober

  Ik wens je veel beterschap. Kim Kardas? Helemaal niet mijn type, nooit mooi gevonden.
 41. 1 punt
  nancy

  Donderdag 22 Oktober 2020

  Hahaha, het wordt toch geen olifantendracht!
 42. 1 punt
  Vechter

  Huiskamer 19-10-2020

  Ook tamelijk goed geslapen.....geen afbouwweek,wel werkweek.geen zin maar het moet.straks moet ik mij in de gevarenzone werpen...winkel, werkvloer...phhh toch wel met bange gevoelens....het gaat hier van kwaad erger...ziekenhuizen trekken aan de alarmbel....zal heel de tijd mijn handen ontsmetten....ik ga precies naar de oorlogszone Succes iedereen
 43. 1 punt
  Bor

  Zaterdag 17 oktober

  Ik ben maar 2x verhuist in mijn leven. Als kind van 5/6 maar daar weet ik weinig meer van. En toen ik op 18 het ouderlijk huis verliet. Dat is inmiddels 29 jaar geleden en ik ben van plan hier te blijven totdat er een dag komt ze me hier weg moeten dragen. @knakker Van harte gefeliciteerd
 44. 1 punt
  Fruitvlieg2019

  Zaterdag 17 oktober

  Gefeliciteerd Knakker met een jaar nuchter leven. Een mooi begin van iets nieuws wat je zelf in werking hebt gezet.
 45. 1 punt
  Lieke7777

  Woensdag 14 oktober 2020

  Advies ' maar ze willen het verplicht stellen maar dat heeft nog wat hobbels te nemen ... zet gewoon dat ding op je neus en zing ''' mien waar is je feestneus ...
 46. 1 punt
  Dennie

  30 jaar nu 11 dagen droog

  Goedemorgen Cleo Ik heb in eerste instantie me eigen plan opgezet en daarmee naar de huisarts gegaan. Dit eigenlijk ook omdat ik meerdere verslavingen vroeger gehad heb zoals drugs, en eigenlijk wel weet wat niet voor me werkt. Zal het een klein beetje opzetten zodat je wat inzicht er in krijgt: ONTHOUDING Medicatie 3x 2,5mg per dag Lorazepam (dit heb ik de eerste drie dagen genomen wat ook noodzakelijk voor me was) Thiamine 100mg per dag (en eet daarnaast heel veel fruit) kruiden gember. S,morgens halve citroen met warm water. Dag ritme 22.30 23.00 naar bed. (voorheen ging ik meestal rond 2.00 slapen en rond 10.00 eruit) Wat ik nu naar 18 dagen met jullie graag deel is; Lorazepam medicatie gehalveerd Slaappatroon van 8/10 uur slapen en om het uur wakker, terug naar gemiddeld 6/7 uur slapen en 1/2 keer wakker. Dus,,,, eeeeh jaa ik voel me een ander mens worden na 18dagen. En zoals een ieder van jullie zou kunnen begrijpen na 30 jaar gedronken te hebben ben ik de eerst 14 dagen door een HEL gegaan van emoties hallucineren trillen beven wazig zien moe koppijn vreemd gevoel koud en jaah noem maar op wat niet. Ben nu bezig me medicatie stilletjes aan er af te halen...ik kom er binnenkort weer op terug! Voor alle ouwe zuipers wil ik zeggen: Probeer er door heen te rammen want het kan ook na 30 jaar. STERKTE ERMEE, IK GA DOOR
 47. 1 punt
  Bellie

  Onze h. kamer9-10-2020

  Gaan we terug in de tijd @bolletje???? Huiskamer 9-8? Hahaha Hier heel slecht geslapen. Ben gisteren weer eens teveel bezig geweest met informatie verwerken. Dus vol hoofd overdag betekent vol hoofd in de nacht. Ik merk nu al oorpiepen en overprikkeling van geluid. Dat wordt wat naarmate de dag vordert. Maar goed we slepen ons wel die de dag heen. Wanneer ga ik het eens leren om mijn rust te pakken overdag en niet constant uit verveling mijn mobiel te pakken? Veel plezier @bolletje! En fijn dat je goed slaapt!
 48. 1 punt
  Yvonne

  Dinsdag 6 oktober

  En uiteraard voor iedereen een goedemorgen frummers... Tijd voor een bakje op deze winderige herfstdag.. En omdat het toch een beetje feest is wat lekkers erbij
 49. 1 punt
  Jopie

  Even voorstellen: ik ben nieuw en heet Jannigje

  Mooie reacties waarop ik maar 1 ding aan te vullen heb (heb er al eerder over geschreven) : Omgaan met mensen die er niet samen uit willen (!) komen, waarbij de frictie juist hun brandstof is, is een vak apart. Sterker nog, "eruit komen" zit er dan domweg niet in. Inderdaad eenvoudiger als je ook een stukje hork in je hebt, dat mis jij echter volledig. Zoveel moois wat je beleeft en ook laat zien door wat jij wel bent en kunt. Een voorbeeld, voor mij. Zo jammer, en zonde energie, dat juist deze in feite minst belangrijke individuen in je leven zoveel energie wegslurpen. "niet verdragen..... af laten glijden" zei iemand hier me ooit. En hij had gelijk. Ik verdroeg. En dat werkt niet in dit soort situaties... Ik kende het verschil niet eens.
 50. 1 punt
  Rosee

  Vrijdag 2 Oktober 2020

  Beterschap @Lonster!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...