Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

bumperjim

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  3238
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  37

Alles door bumperjim geplaatst

 1. bumperjim

  Lotgevallen & strapatsen

  Ik denk dat het een maskerade is. Het gaat niet om jezelf opnieuw opbouwen, maar de maskerade (de veilige muur die in de weg staat in de communicatie) afbreken.
 2. bumperjim

  Lotgevallen & strapatsen

  Dit is volgens mij de essentie. Die grappen staan tussen jezelf en wat voor hulpverlener dan ook in, en misschien ook wel je vrouw. Zolang het grappig blijft komt het nooit dichtbij en wordt er niks opgelost. Het gaat niet om de hulpverlener, het gaat niet om de methode, de filosofie, de gedachtenspelletjes. Laat dat je niet afleiden. Het gaat erom zelf met je eigen billen bloot te gaan en stoppen met alles af te wimpelen met grapjes.
 3. Gewoon negeren het dweilorkest. Alles is daarover al gezegd en herhaald. Ik heb daar geen tekst meer voor. Blij met heldere kop elke dag.
 4. Je klinkt weinig gemotiveerd om ervoor te knokken knakker. Toen ik in scheiding lag was ik ook zo'n zielig hoopje ellende dat zat te wachten op een genadeschot. Dat kreeg ik snel genoeg in de gaten dat je er zo niet komt in die houding. "Scheer je ballen"'zoals fleurtje zegt. Ik zou ook vermijden daar te komen aanzakken met een kater. Is niet echt het moment.
 5. Cléo als ie 8 maanden is moet ie echt op commando terugkomen, anders moet ie t nu leren.
 6. bumperjim

  Lotgevallen & strapatsen

  Ja natuurlijk mag ze hier zijn. De richting is de volgende: Ga terug Flessen weg Cigaren weg neem refusal neem hulp Veel praten samen.
 7. bumperjim

  Lotgevallen & strapatsen

  Ik ook niet maar het is nu een kwestie van alle stukjes bij elkaar rapen en proberen of de lijm nog plakt.
 8. bumperjim

  Lotgevallen & strapatsen

  Ik vind het eigenlijk heel interessant om ook het verhaal van de andere kant te horen, dat is even een beetje gênant voor knak maar het is wel leerzaam nu. Keiharde grenzen had je denk ik al aangegeven lang geleden en knakker was zich daar wel degelijk van bewust, daarom is hij nu ook ondergedoken van schaamte en schuldgevoel. Waarom dan toch, ondanks die keiharde grenzen, en hoe is het te voorkomen? Geld verstoppen, ja waarom niet, maar als dat de laatste barrière moet zijn, dan kan je ook een fles jatten uit de supermarkt (je zou de eerste alcoholist niet zijn hè) dus ik denk dat daar de oplossing niet ligt. Praten, waarom, waardoor. Wat was de aanleiding. Mijn vrouw is ook geen prater en is zelf ook verslaafd (roken bv) maar kan me wel helpen. Soms ontglipt het me "ik ben zo geirriteerd, ik heb vanavond zin om me van de wereld te zuipen". "Nou dan doe je dat toch" zegt ze dan sarcastisch. "Nee maar dat zou ik niet meer doen". "Nou doe het dan niet, sukkel". Dit klinkt heel suf maar als je op die manier toch een beetje voeling kan houden, dan doe je t met zn tweeën. Het kan gewoon bespreekbaar zijn, ook al blijft het natuurlijk zijn verantwoordelijkheid dat hij niet drinkt. Als refusal kan helpen dan zou ik het zeker gebruiken. En dan niet die kul verhalen van ik heb het vergeten in te nemen, nu heb ik ineens trek en dat is nu de schuld van de refusal... foei knak
 9. bumperjim

  Lotgevallen & strapatsen

  Aha (Ik had ook niet goed meegelezen) OK dan broeide er dus inderdaad wat.
 10. bumperjim

  Lotgevallen & strapatsen

  Hoi Paardenbloem, ik begrijp heel goed dat je je vertrouwen kwijt bent want voor jou kwam het ineens uit de lucht vallen. Voor ons ook trouwens. Ik denk dat er maar 1 weg terug is om weer vertrouwen te krijgen, en dat is samen ingaan op de oorzaken, begrijpen waarom. Waarom ging het nou fout en waarom praatte hij er niet over. Als je dat kan doorbreken dan kan je het zien aankomen en vervolgens voorkomen. Knakker is een geweldige grappenverkoper en verhalenverteller, maar daarachter zit wel het e.e.a. aan somberheid denk ik, en die zou hij meer met je moeten delen. Vermoed ik. "Duurzaam winnen" dat is helaas een relatief begrip. Je raakt nooit helemaal immuun voor de aantrekkingskracht. Je hebt altijd een beetje mentale kracht nodig en op sommige momenten/dagen heb je die niet. Dan spelen er bepaalde triggers (Hungry, Angry, Lonely, Tired zijn bekende) en dan kan je voor de bijl gaan. Maar die dagen dat je geen mentale kracht hebt, moet je niet wachten tot het foutgaat maar moet je hulp zoeken. En waarom niet bij je eigen vrouw. Ipv te zeggen "Ja hoor, natuurlijk komt het goed".
 11. bumperjim

  uitglijder

  Iedereen heeft daar ervaring mee hier denk ik. Maar wie stel je precies teleur? Vooral jezelf denk ik want je was bijna bij je mijlpaal. Vroeger toen je elke dag dronk stelde je elke dag de mensheid teleur en vond je hetzelf geen probleem. "Moet ik mensen informeren", niks moet, als ze je feliciteren met een jaar droog is het wel zo correct als je het toegeeft, maar verder... Weet je het interesseert anderen niet zoveel hoor, als het niet je allernaaste familieleden of vrienden zijn. Sta er niet teveel bij stil want je kan het niet meer veranderen. Vandaag de eerste niet nemen.
 12. bumperjim

  Lotgevallen & strapatsen

  De wanhoop kan niet erg vertrouwwekkend zijn voor je vrouw. Inderdaad beter zsm vermannen en de touwtjes weer uit de handen van koning Alcohol grissen. T blijft een hard drug helaas.
 13. bumperjim

  Lotgevallen & strapatsen

  "Lijkt", knak. In jouw hoofd zit een terugval nu onlosmakelijk verbonden met alles kwijtraken: gezin, werk, geluk, alles. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Ik denk dat je met je vrouw echt moet ingaan op de oorzaken van je drinken, zodat ze er meer van begrijpt. Dat het niet meer overkomt als verraad, als een mes in haar rug als je terugvalt. Sterkte
 14. @Sandro ik ben zeker geen boeddhisme expert maar ik denk dat het zen boeddhisme het dichtst bij de eerste ideeën is gebleven. Daar zijn genoeg boeken over, helaas de meesten behoorlijk onbegrijpelijk
 15. bumperjim

  Time out

  Als je zoekende bent wordt een verhaal vaak onsamenhangend kan moeilijk anders. Ik herken dit wel hoor. Het kan, met mate drinken, maar je verdooft er niks mee en zo fantastisch is het niet. Als je daarmee kan leven dan sta je sterk. De aantrekkingskracht van de alcohol die blijf je toch houden. Voor je t weet drink je meer en meer. Blijf dus heel erg bewust wat je doet. Sterkte
 16. Dit spreekt mij ook aan. Religieus, nee ik denk dat het eigenlijk antireligieus is. Religies hebben vaak zoiets van acccepteer je lijden nou maar want dan ga je LATER naar de hemel. En in de hemel is alles dan weer perfect en heb je het probleem verplaatst. Dat de hemel niet bestaat is dan eigenlijk niet eens meer van belang want perfectie is sowieso onbereikbaar. Het boeddhisme, hoewel het in de basis een uitstekende visie is, is helaas door de jaren heen opgeleukt met reincarnatie en dat soort zaken die ook weer niks te maken hebben met je lijden accepteren maar meer met verlangen naar een beter leven, iets waar de boeddha juist vanaf wou. Alles wordt makkelijker te begrijpen en te accepteren als je je voorstelt dat we niet het neusje van de zalm van 6 dagen lang "scheppen" zijn, met bijbehorende pretenties, maar een stomtoevallig geëvolueerd levensvormpje op een planeet van een doorsnee zonnetje aan de rand van een doorsnee melkwegstelseltje. Als je dan weer eens wat ondraaglijk lijden overkomt (griep, file, plee verstopt en dat soort drama) dan is het relativeerbaar. Maar ja, op zondagochtend aan de koffie is alles eenvoudig relativeerbaar....
 17. bumperjim

  Nieuw hier! Shanti34

  Dit hier, dit kan je inlijsten en ophangen. Dit ken ik heel goed. Alleen al hierom moet je stoppen. Slaapproblemen kunnen nog wel een paar weken duren. Moet je helaas doorheen. Sterkte!
 18. Daar moet ik als Finland liefhebber ff ingrijpen. Er mist wat essentieels. Het gaat om dronken worden in je ondergoed. https://en.m.wiktionary.org/wiki/kalsarikänni Irritant dat het nou weer een internationale trend moet worden. Laat het lekker Fins en onbekend blijven. Trouwens thee drinken in je ondergoed mag ook.
 19. Daar moet ik als Finland liefhebber ff ingrijpen. Er mist wat essentieels. Het gaat om dronken worden in je ondergoed. https://en.m.wiktionary.org/wiki/kalsarikänni Irritant dat het nou weer een internationale trend moet worden. Laat het lekker Fins en onbekend blijven. Trouwens thee drinken in je ondergoed mag ook.
 20. Ik mis jou ook maar ik ben niet dood hè Ik ben aan het minderen.
 21. Ja Tes geniet er nou maar van van die emotionele rijkdom Gewoon doorgaan en zet maar een pot thee elke keer als je aan niet drinken denkt. Dat gaat langzaam over.
 22. Goeiemorgen! Koffie in de deuropening, zoals een goede vriendin dat zegt. Lekker vroeg op. Ik heb besloten om hier minder vaak te komen. Denk dat het forum ff zn beste tijd gehad heeft wat mij betreft, zoals ook al door anderen gezegd, hoewel die natuurlijk kan terugkomen. Meer frisse lucht en minder van dat kleine schermpje is ongetwijfeld meer helpend voor mij.
 23. Nou je reacties spreken boekdelen Ik heb genoeg Scooby Doo gekeken vroeger om te zien wie er in het rare pak zit. Ik weet alleen niet waarom maar ik denk dat Tientoi laatst een goede analyse van je maakte, en niks een tijdje daarvoor ook. Ik heb zelf nog even met de gedachte gespeeld ook een fake account te beginnen, maar dan in parodie vorm, zoiets als spatbordjack of trekhaakjohn. En dan kijken hoeveel mensen er tòch graag in willen geloven. Maar uiteindelijk heeft Quinn gelijk. Wat je aandacht geeft groeit. Als kanker. En daar heb ik geen zin in. Dus ik "kies nu voor mezelf" zoals jij dat prachtig zegt. Aan alle anderen: resliseer je goed, er staat niet wat er staat
 24. @MyleJij staat aan de kant van de terugkomers, begrijpelijk Ik wens Steffen een spoedig Herstel en een Sobere rest van zn leven maar dit forum kan niet toelaten met name wat hij aan Clare schreef.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...