Spring naar bijdragen

bumperjim

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  9.004
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  89

3 Volgers

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

8.747 profielweergaven

bumperjim's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

 1. Die zijn helemaal niet zo gelukkig, dat is ook een verslaving. Zo gauw je een Rolls Royce hebt wil je er een tweede bij. De jacht is mooier dan de vangst.
 2. Het is misschien wat veel eer om er een "ik" van te maken die losstaat van je "echte ik". Het model dat je ervan maakt, stuurt vervolgens je ideeën en strategieën. Voor je het weet ga je een deel van jezelf haten als zijnde inherent slecht en das een beetje onterecht. Ofwel voor je het weet ga je denken dat je echte ik moet samenwonen met een soort duivel, en dat je echte ik dus volledig onschuldig is wat betreft de situatie, wat ook niet echt terecht is. Ik zie het als gedachten die je al dan niet kan negeren. De gedachten komen van de verslaving en de verslaving is een val waar je helaas zelf ingelopen bent, en waar je ook weer uit kan maar dat is lastig. Maar goed, my 2 cents
 3. Wat dat betreft ben je niks veranderd, "nu" uitloggen duurt nog steeds een halve dag "Never can't say goodbye"
 4. Damn dat vind ik toch leuk om te horen, en dat nadat ik je zo vreselijk vaak verwenst en geblokkeerd en uitgelokt heb en weet ik wat niet allemaal nog meer. Jij bent ook lief en mooi dat het zo goed met je gaat.
 5. Ja das wel echt het toppunt van dronken
 6. Dat is zeker waar. Als je, door veel onthouding, niks meer gewend bent, dan voel je straks 1 biertje al de volgende dag. Dat is het "mindful" drinken. Dat kan een tijd goed gaan. Vervolgens ga je langzaam weer een gewoonte ontwikkelen. Net alsof je elke dag op je kop gaat staan of elke dag een marathon gaat lopen, wordt ook je nieuwe drinkgedrag een gewoonte zonder dat je er steeds bij stil staat. Als niks-drinken een gewoonte wordt, wordt het steeds makkelijker want op een gegeven moment denk je niet meer na dan bestel je een frisje. Als weinig drinken een gewoonte wordt, zit de kans erin dat je toch weer een gewoontedrinker wordt. Je gaat een nieuw patroon ontwikkelen want mensen zijn gewoontedieren. Hoe gaat dat patroon eruit zien dat beslis je zelf en daar ben je nu al mee bezig. Ik zeg niet dat het fout is om met mate te drinken want ik doe het zelf ook, maar dat het voorlopig goed gaat zegt niet alles over de langere termijn. Je moet van tijd tot tijd bewust evalueren wat je doet en je moet van jezelf weten dat (en hoe) je weer terug naar de nul kan als je vindt dat het wat veel wordt (hoe veel dat dan ook moge zijn). Stel maar een limiet en zie hoe goed het je lukt om je eraan te houden. Gaat het na 2 weken al fout, dan is dat een teken ergens van. Je moet een trukendoos hebben. Je moet in control zijn. Je moet weten hoe je zelf functioneert. 's Ochtends spijt en 's avonds dorst. Dan moet je dus 's ochtends boodschappen doen, dan heb je 's avonds niks in huis. Dat soort dingen. Dat moet je beheersen anders ben je aan de goden overgeleverd Plan maar een avondje met vrienden en zeg tegen jezelf ik ga niks drinken. Lukt dat? Lukt het niet dan is dat ook weer een teken. Met mate drinken betekent vaak niet drinken terwijl je toch trek hebt. Je trek leren beheersen daar gaat het eigenlijk om. Misschien lukt het überhaupt niet. Misschien lukt het soms wel soms niet. Misschien lukt het een tijd lang en dan gebeurt er ineens iets waardoor het niet meer lukt.
 7. Ja het is belangrijk voor het feel good gebeuren.
 8. Zwarte-knoflookworstjes, rijst, de courgettes van gisteren, salade mwoa beetje easy
 9. Ik weet niet meer in welke toestand Donder hier weggebleven is. Hij was wel een tijd lang droog. Maar als hij alcohol ophad was hij echt niiiieeeet te harden hier die had echt een super vervelende dronk. Toch mocht ik hem wel.
 10. Gezellig ochtendje bij de fastfitter. De auto van de holenbeer remt niet meer . Of nauwelijks iig. Daar kwam ze zaterdagmiddag mee. Met gevaar voor eigen leven hierheen gereden vanochtend en nu maar hopen dat ze relatief snel blokjes en schijven hebben. Leuke vader/dochter operatie. Fijn ook om werk te hebben waar je wel ff een halve dag vrij kan nemen op de dag zelf.
 11. Yep is natuurlijk waar
 12. Feit is ook dat we getriggerd worden door gedrag dat we jarenlang hebben ondergaan (voorbeeld van mijn 2 collega's waar ik het over had) en als dan iemand hier dat ook doet (en in het kwadraat dan ook nog) dan was het lontje al heel kort nog voordat het begon.
 13. bumperjim

  Even voorstellen... Nieuw

  Damn! Niet fijn die geheugenproblemen. Goed dat je weer hier bent dan. Als je 2-3 avonden niks kan drinken, dan is de 4e niet ver weg
 14. Ik zie hetzelfde met mn hond. Die komt al een beetje op leeftijd en als we dan een onstuimige pup tegenkomen dan gaat het eerst 10, 20, 30 seconden goed, dat draait ze zich weg, draait ze zich nog een keer weg, loopt de andere kant uit, en als ze dan nog een keer besprongen wordr dan is het EN NU OPZOUTEN!!!! in hondentaal. En wat hoor je dan: je hond is vals. Nee niet dus.
 15. Dune zat meer in de verdediging zoals ik het las. En ik heb sympathie voor iemand die met alcohol worstelt en driftig probeert ervan af te raken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...