Spring naar bijdragen

Rosalie

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Rosalie's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Rosalie

    Kennismaken

    Bye the way....4 januari start ik met een nieuwe baan die behoorlijk veel van mij gaat vergen. Ook daarvoor wil ik nuchter zijn en blijven. Schone lei, nieuw begin. Ik ben ontzettend bang dat ik het ga verpesten voor mezelf als ik mijn leefstijl niet aan pas. Dat gaat en kan gewoon niet!!!!
  2. Rosalie

    Kennismaken

    Goedemorgen, dank voor de reacties. Nu ik me voorgenomen heb niet meer te drinken houdt het me meer bezig dan ooit. Moeilijke momenten zijn er al geweest hoewel dit pas de 4e dag is van mijn nieuwe voornemen. Zowel moeilijke als fijne gebeurtenissen triggeren mijn brein. Maar het gaat aardig goed met me. Het etentje vanavond, daar zie ik wel tegenop terwijl dit normaal gesproken iets is waar ik ontzettend naar uit kijk, zeker in coronatijd. Ik hou erg van prikwater, dus dat is wat ik vanavond ga drinken. Voor de zekerheid neem ik zelf een fles van dat water mee. Men zal wel raar opkijken daarvan vermoed ik. Maar ja.....de reden lijkt me duidelijk. Braaf 2 glazen wijn bij het eten is voor mij maar zelden weggelegd. Mijn vriend doet met me mee, wil solidair zijn. Gek genoeg weet ik niet wat ik daar van vind. Het is wel een dingetje tussen ons. Ik ken hem nu 1.5 jaar en het nuttigen van drank speelt een grote rol in onze relatie. Echter hij stopt na 2 (halve liters Gulpener) en ik ga door en raak daarbij regelmatig de controle erover kwijt. Hij wil (Of Kan?) Niet stoppen met dagelijks dat bier te nuttigen, hij kan namelijk er WEL mee omgaan. Heb hem inderdaad nog nooit dronken gezien. Lastige dingen hoor....we wonen niet samen, dus ik heb gezegd dat hij ze dan maar thuis moet drinken. Maar ja....als hij dan bij mij komt ruik ik het toch. En vind dat dan heel smerig. Ach ja....zoveel issues....Ik hou vast aan leven met de dag en het heerlijke gevoel van wakker worden zonder kater.
  3. Rosalie

    Kennismaken

    Hoi Yana, wil je mij vertellen waarom jouw leven er veel fijner en rijker op is geworden? Het helpt me goed als het positieve van definitief stoppen met drinken uitgelicht wordt. Groetjes
  4. Oké, duidelijk. Valt nog e.e.a. te ontdekken hier komt wel.
  5. Hoi, ik ben nieuw hier. Klopt het dat er op dit thema al heel lang niet gereageerd is? Ik moet nog een beetje thuis raken in hoe het hier werkt. Maar lijkt me allereerst heel goed als ik op dit thema reageer. Negatieve ervaringen met alcohol: te veel om op te noemen. Black outs, niet in staat te werken dag erna dus ziekmelden of een hele dag op het werk vechten tegen een kater, stiekem drinken, liegen over drankgebruik, vallen met de fiets, te openhartig zijn over privé zaken, zware katers: duizelig, angstig, onzeker, weinig zelfrespect, schaamte, passiviteit, te veel en ongezond eten met als gevolg veel te dik geworden, slechte huid, matige zelfzorg, altijd maar bezig zijn met drank, de deur niet uit om te kunnen drinken......En zo verder....Hoe lang houdt een mens deze zelfkastijding vol. En waarom? Waarom toch weer dat 1e glas, wat gelijk staat aan 100 glazen. Nee. Ik wil er zo graag vanaf. Dit wil ik NOOIT meer meemaken. Groetjes Rosalie.
  6. Rosalie

    Kennismaken

    Hi, hulp van mijn vriend, kinderen, zussen en zodra ik het bij hen aangeef krijg ik die vast ook van mijn vrienden. Het zal met name voor de laatste groep erg wennen zijn. Want het is met mij altijd dolle pret, doorgaan tot het gaatje en mijn vrienden hebben daarna geen last van mijn katers, de mensen van dichtbij zoals vriend en kinderen echter wel. Maar daar wil ik dus echt heel heel heel erg graag mee stoppen. Heb al vele pogingen gedaan maar altijd in mijn achterhoofd: over 2 weken mag ik weer. Voelde veel verzet tegen niet drinken. Nu heb ik voor het eerst het idee dat ik durf- en kan toegeven dat ik een alcoholist ben. En er dus maar 1 ding op zit voor mij: nooit meer dat eerste glas of eerste biertje. Bevrijding en opluchting voel ik daar nu bij. Het voor 1 dag principe spreekt me erg aan, maar ik wil er echt VOOR ALTIJD van bevrijd worden. De kwelling. Vreselijk het verpest mijn leven. Terwijl ik vrijwel alles heb wat een mens wensen kan. Groetjes Rosalie
  7. Rosalie

    Kennismaken

    Dank voor de reacties! Geeft me een welkom gevoel. Ik heb as dinsdag een etentje met 2 vrienden en ja....oudejaarsavond komt er ook aan. Momenten waarop ik normaal gesproken los ga. Toch ga ik het niet uit de weg, ga bij de vrienden aangeven niet meer te drinken omdat ik er niet mee kan omgaan (iets wat ze al lang uit ervaring weten natuurlijk) en dit wordt de 1e nieuwjaarsdag sinds 21 jaar die ik nuchter in ga. Belofte aan mijzelf.
  8. Rosalie

    Kennismaken

    Na ruim een half jaar worstelen, twijfelen, uitstellen tegen beter weten in heb ik gisteren na de zoveelste VERSCHRIKKELIJK heftige kater van dit jaar besloten te stoppen met mij te verdoven d.m.v. bier en wijn. Gisteren al veel gelezen hier wat veel (h)erkenning gaf. Het is helpend en goed te weten dat je niet de enige bent. Groetjes en fijne dag, Rosalie.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...