Spring naar bijdragen

Lieke7777

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  6.981
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  49

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Lieke7777's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

 1. Mij rest wel een vraag de antabus heb je voorgeschreven gekregen en dat was 2 keer per week als ik mij niet vergis. De aanbevolen dosering is als volgt:  begindosering 800 mg per dag gedurende 2 à 3 dagen  onderhoudsdosering van100 tot 200 mg per dag, ofwel 400 tot 800 mg tweemaal per week. U kunt de voorgeschreven hoeveelheid uiteen laten vallen in een kwart glas water of vruchtensap, dit mengsel goed roeren. Nu ben je zelfstandig naar een halfje gegaan per dag. Heb je het overlegd ? Met je behandelaar cq arts ? Mijn ervaring is niet zelfstandig gaan experimenteren.
 2. Al een poos niet meer geschreven op het forum maar voor hier kan ik vertellen dat ik ook nuchter ben geworden door het gebruik van antabus. Ik nam het 2 keer per week onder toezicht fysiek en tijdens corona videobellen met mijn ervaringsdeskundige behandelaar van Brijder. Later ging ik steeds meer op mijzelf vertrouwen en ging ik het zelfstandig nemen . Als ik ging twijfelen nam ik contact op had ondertussen een netwerk die ik kon inschakelen . Dit heeft mij allemaal echt geholpen geen haar op mijn hoofd die ooit heeft durven denken dat ik met antabus wel kon gaan drinken. Mijn eerste vakantie zonder alcohol heeft mij daarin ook geholpen. Wat is het fijn om niet meer te discussiëren met jezelf. Reden waarom ik op dit draadje even post is dat er een tijd komt dat het niet meer hoeft om de bus te nemen. Het is voor mij geen levenslang geweest deze ondersteuning. Voor nu ben ik 4 jaar en 3 maanden nuchter en het leven bevalt mij prima zonder alcohol. Heb hier nog wel antabus voor nood over staat in de kast hier en in de caravan heb ik ook nog liggen.. Mocht ik ooit wiebelen ergens door en met de gedachten gaan spelen zal ik zeker antabus nemen en contact zoeken met mijn netwerk die mij dit kunnen stimuleren. Succes allemaal en fijn dat jullie elkaar zo kunnen steunen als kwartet. *sluipt het forum weer uit ..😀
 3. Lieke7777

  Jaarpact

  Dank je wel bob hoe lang keek ik elke maand uit naar de 13de en wetende weer een maand verder en nu was ik het gewoon vergeten.
 4. Lieke7777

  Jaarpact

  COOL 4 jaar vandaag . De dag van mijn eerste AA meeting op maandag. Mijn weekend daarvoor was zo slecht geweest dat ik geen uitweg meer had dan de AA te bezoeken en dit veranderde mijn Alcoholistische leven tot op de dag van vandaag. Ik moest nuchter worden in de moeilijkste tijd van mijn leven mijn jongens waren UHP door mijn misbruik. Het is mij gelukt nu al 4 jaar ik bezoek nog steeds de wekelijkse AA meeting . Ik ga binnenkort zelf sponsor zijn voor een AA maatje die nu momenteel nog even in de kliniek zit en daarna ga ik met haar werken aan de 12 stappen . Ook mijn leven is redelijk zijn gang ervaar nog dagelijks veel pijnklachten maar deze pijn drink ik niet meer weg . Ik moet er mee dealen en dat lukt aardig . Mijn eigen bedrijf als ervaringsdeskundige loopt erg goed ik onderneem nog vele activiteiten mbt deze ervaring. Ik begin deze maand aan een leuke opdracht bij de gemeente lekstroom toekomst scenario jeugdzorg en ik ga binnenkort starten om bij een training frequent erbij te zijn als ervaringsdeskundige trainer . Tevens heb ik mij aangesloten bij de cliëntenraad van JBW. ( jeugdbescherming west ) Kortom het gaat goed ik weet mijn triggers ik weet mijn valkuilen ik kan hier mee omgaan en daar heb ik momenteel nog steeds geen drank bij nodig. Het leven is nuchter nog steeds niet altijd een groot feest maar dempen hoef ik het niet meer . Ik ben gelukkig zoals het nu gaat . Gr Liek . Op naar 5 jaar.
 5. Lieke7777

  Jaarpact

  Dank je wel @Bob we gaan verder. Volg nog altijd de AA meeting 1 keer per week . Het houd mij nuchter en van de straat
 6. Lieke7777

  Jaarpact

  Dank je wel @Bob heb het zelf niet eens meer in de gaten gehad dat er weer een maand voorbij is in het nuchtere leven. Het is zo normaal om niet te drinken, wel kan ik goed de situaties voelen, benoemen die mij eerst tot drinken brachten en dat vind ik fijn om hier inzicht in te hebben. Om tot het besef te komen dat het niet nodig is en niet hoeft. Vanavond iig weer naar de AA want die bezoek ik trouw elke maandag avond.
 7. Lieke7777

  Jaarpact

  Dank je wel Bob . Met mij gaat het erg goed , deze 3 jaar droog en nuchter zijn eigenlijk voorbij gevlogen. Heb keihard aan mijzelf gewerkt , na de basis mbt cognitieve gedrags therapie ben ik doorgegaan met schema therapie en trauma therapie met EMDR . Dit heeft mij goed geholpen , en heb ik deze afgesloten in september 2022 De AA heeft nog steeds een grote rol , wekelijks bezoek ik nog de meetings en ben bijna de 12 stappen door met mijn sponsor. Ik heb veel over mijn eigen gedrag en reacties geleerd , ben mijzelf gaan begrijpen waardoor ik meer grip op situaties heb die mij altijd onbewust hebben getriggerd . Afgelopen Oktober ben ik naar de KVK gegaan en heb mijzelf als ZZP er ingeschreven . Naast mijn eigen baan in de zorg werk ik als Ervaringsdeskundige . Ik geef bij trainingen als gastspreker informatie over samenwerking tijdens de UHP van kinderen zowel aan pleegzorg ouders , gezinshuis ouders en professionals ( gedragswetenschappers , jeugdbeschermers enz. Ik heb bij het grote congres van Jeugdzorg Nederland 2 workshops verzorgd , was erg leerzaam ook voor mij. Verder zit in in leernetwerken van het Nederlands Jeugd Instituut, en bij de hoge school Ede neem ik deel aan een leergemeenschap. Dit jaar ben ik gestart met een ouder persoonlijke begeleiding te geven als maatje , zeer waardevol. Kortom ik heb gewoon geen tijd meer om te drinken en katers uit te zitten Er staat nog veel meer op het programma. In april sta ik bij een congres als spreker waar ik mijn verhaal ( herstel) ga doen .erg spannend want ik open daarmee het congres . Goed , ik pak er uiteraard een jaar bij . Op naar het 4 de jaar .. Ook met de jongens en mijn gezin gaat het goed ..echt toppers die jongens.
 8. Txs @lady jane en je gips mal komt nog retour hoor
 9. Het is al een poos geleden dat ik gepost heb. Ik lees nog bij , maar post niet meer . Eigenlijk houd ik mijzelf lid om het jaarpact in stand te houden deze wil ik niet verliezen en het motiveerd mij elke maand weer om te zien waar ik sta . Wekelijks bezoek ik nog steeds de AA groep en heb regelmatig contact met mijn sponsor. Dit houd mij alert en scherp. Het gaat goed met mij en de jongens. Mbt mijn activiteiten , ben ik voor mijzelf begonnen als zzp de vergoedingen kan ik niet meer als vrijwilligster wegzetten. 4 oktober heb ik mijn eerste echte opdracht dan ben ik aanwezig bij een congres van jeugdzorg Nederland en zal ik daar 2 workshops verzorgen. Verder heb ik een website met 4 andere ouders , waaruit we opdrachten krijgen die worden gecommuniceerd aan ons via een manager die we aan ons gekoppeld hebben gekregen , Zo tof allemaal . Via het Nederlands Jeugd Instituut NJI ben ik ook verbonden aan een leer netwerk . En vanuit het leger des heils en familie zorg die ons geholpen heeft tijdens de UHP heb ik ook verschillende gesprekken gehad hoe mijn rol kan worden ingevuld . Kortom mijn harde werken heeft vruchten afgeworpen . Ik wens ieder hier het allerbeste om de juiste weg te bewandelen of te vinden. Er is leven na een compleet uit de hand gelopen alcohol verslaving. Ik heb brijder 2 weken geleden afgesloten na intensieve therapie , schema therapie, trauma therapie met EMDR . Ik ben een gelukkig mens geworden . Dank allemaal dat ik hier kon zijn toen ik het nodig had .. Liek .
 10. Goedemiddag al even niet meer geschreven hier , was ook vrij druk met van alles . 2 trainingen afgerond waarvan de laatste een 2 daagse eindafsluiting had plus hotel overnachting. Afgelopen week ben ik ook mee geweest naar de 2de kamer alwaar we een petitie aangeboden hebben vanuit sos Kinderdorpen en defence for children . Hier mocht ik het woord richten tot enkele kamer leden. Bijzonder mooie ervaring. Helaas heb ik eergisteren een naar bericht gehad 1 van mijn vriendinnen is overleden aan een bacteriële hersenvliesontsteking ze is 1 jaar jonger dan mij. Ik ben er flink beroerd van, maat dit zet mij niet aan tot drinken en daar ben ik heel blij om . Ik laat het leven en voelen en gaan beter dan wegdrinken. Ik kan alleen maar staren naar haar foto en denken mijn hemel , hoe dan zo mooie vrouw zo lief . Ze wist als enige van mijn alcohol probleem toen der tijd. Aanstaande week de uitvaart , brr . Groetjes.
 11. Hier alles ok , druk geweest . Maar ook op het werk weer van alles. Veel veranderingen alle afdelingen worden mbt personeel door elkaar heen gezet. Ik mag blijven op mijn plekje, maar ga mijn vaste teammaatje missen die wel weg moet. Vooral omdat ze mij in een moeilijke periode echt gesteund heeft en door haar hield ik het boven water niet door het management die schitterde in afwezigheid.
 12. @Remi1 heb je gelezen de afgelopen dagen , wat een spanningen voor jullie. Fijn dat alles zo positief blijkt uit te pakken . Hopelijk blijft je man langere tijd stabiel zo .
 13. @Reacher en @niks Het gaat goed hier hoor , volle agenda dus ook druk. Ja hoor ik zorg goed voor je katjes hoor..
 14. Heb even geen zin om te forummen. Fijn dat je iig vraagt
 15. Wat wil je dan horen, wat fijn dat je kinderen zo ruimdenkend zijn voor je om op jouw te willen passen terwijl pake en heit in het verzorgingshuis kunnen gaan . Prima hoor .
×
×
 • Nieuwe aanmaken...