Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Maverick

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  21
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Maverick

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Maverick

  Weet niet hoe

  Ha Clare, Zelf zit ik nog niet zo lang op dit forum maar het valt mij op dat er op dit moment zoveel boze berichten over en weer zijn. Volgens mij vind jij dat ook maar waarom dan dit bericht? Ik zal wel e.e.a.gemist hebben maar ik kan niet goed volgen waar voor jou nou zo erg de schoen wringt. Het enige wat ik nu lees is iemand die boos is op nare reacties terwijl je daarmee zelf ook een nogal cynisch bericht het forum op slingert. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Ik denk ook dat er wat anders met je aan de hand is maar dat weet ik (en iedereen hier) natuurlijk nooit zeker tot dat je zelf iets aangeeft, misschien dat het forum je dan wel wat kan brengen?
 2. De dag is om, ik kan er niets meer aan veranderen, morgen is er nog niet dus voor nu kan ik niets anders doen dan mij rust te pakken. Welterusten allemaal
 3. Denk dat het goed is geweest dat je hem er op hebt aangesproken, alcohol is zo algemeen geaccepteerd dat mensen er meestal niet bij stilstaan dat het voor vele een gemene keerzijde heeft. Mijn eigen ouwe moeder duwde mij, toen ik na een half jaar nog lekker aan het wiebelen was, twee flessen wijn in mijn handen met de vraag of ze nog wel te drinken waren want ze lagen al zo lang in het rek Deed mij wel zeer toen, voelde mij compleet onbegrepen door mijn eigen moeder maar neem het haar aan de andere kant ook weer niet kwalijk. Zij leeft in de veronderstelling dat als je een tijdje niet meer drinkt dat het dan “over” is. Ik heb het haar proberen uit te leggen hoe het uiteindelijk werkt maar heb tot nu toe niet de illusie dat ze het snapt.
 4. Sorry, ik ben door Bolletjes wekker geslapen gelukkig niet erg, ik heb vandaag een vrije dag. Goedemorgen iedereen.
 5. Maverick

  Maverick

  Toen ik net in de kliniek zat werd er gesproken over “de waanzin van gebruik” ik snapte niet zo goed wat ze daar nou precies mee bedoelde en het wierp bij mij nogal wat weerstand op. Als gebruik waanzin is dan ben ik dus waanzinnig? En dat trok ik dus slecht. Ondanks dat ik daar niet voor niets zat vond ik mijzelf niet gek, ik moest alleen van mijn drankprobleem worden verlost, meer niet. Een jaar later ongeveer, luisterde ik naar een spreker op YouTube die beschreef “de waanzin van gebruik” als volgt; Stel je stapt de boksring in voor een sportief potje sparren maar gaandeweg de wedstrijd wordt je steeds verder afgetuigd en ga je half bewusteloos de ring uit. De volgende ochtend wordt je wakker, bont en blauw en ben je hele stukken kwijt. Het eerste wat je denkt? Dat gaan we dus nooit meer doen! Maar gaandeweg de dag/week trek je toch weer je handschoenen aan, boxershort, bit in en hup de ring weer in. We gaan weer gezellig een potje sparren. De uitkomst laat zich raden, de volgende ochtend weer vol blessures wakker worden en dit dus keer op keer! Zouden ze dit dan bedoelen met “ de waanzin van gebruik” Hoe vaak heb ik wel niet gedacht de wedstrijd te kunnen winnen maar lag ik de volgende ochtend dus bont en blauw in mijn bed? Voor mij viel met zijn verhaal een aantal puzzelstukjes op hun plek, ik moet dus nooit meer proberen de ring in te stappen, ik heb er helemaal geen talent voor! Ik wil mij niet meer af laten tuigen in een wedstrijd die ik toch niet kan winnen, dat is inderdaad waanzin. Ik kan dan misschien na een tijdje herstellen van mijn verwondingen maar deze tegenstander is zo gemeen die vind ongetwijfeld weer snel mijn zwakke plekken. Ik ben zijn metafoor nooit vergeten en denk er meestal aan als mijn brein weer eens denkt dat het misschien wel weer een keertje kan. Ik kan nooit meer terug de ring in, tenminste als ik heel wil blijven.
 6. @Smaragd Wat mooi dat je deze brief gekregen hebt. Vaak zien we de dingen als vanzelfsprekend maar als iemand er dan wel bij stilstaat en zoiets als dit doet, dan voel dat gewoon fijn, toch? Ik nok af, de dag is om en ga proberen mijn rust pakken. Welterusten iedereen!
 7. Maverick

  nieuw

  Welkom! Ben hier zelf ook nog maar net, dus je bent niet de enige die even de kat uit de boom wil kijken. Tot nu toe is het fijn om samen te zijn met mensen die echt begrijpen waar jij, ik, de meeste hier, doorheen moeten of zijn gegaan. Gewoon je gedachten delen kan al wat schelen denk ik. Fijn dat je er bent, hopelijk vind je hier wat steun
 8. Dank je wel Bor voor je welkom, respect voor jou en uiteraard ook alle anderen hier, die weigeren de strijd op te geven. Eet smakelijk, ik zit inmiddels aan mijn konijnenvoer ( wel lekker hoor,met tonijn, eitje en koude piepertjes)
 9. Hier een maaltijdsalade, ik hoop niet dat ik een vitamine-C vergiftiging oploop
 10. S’nachts wakker liggen heb ik ook een tijd gehad, malen over wat is geweest, hoe het misschien anders had kunnen zijn en angst voor wat komen gaat, hoe moet ik het morgen doen, afkrijgen, verbergen, goedmaken enz. Ik ben op een gegeven moment begonnen de dag bewust te gaan afsluiten en een zinnetje onthouden wat ik ooit tegenkwam: “De dag is om, ik kan daar niets meer aan veranderen, morgen is er nog niet dus het enige wat ik nu kan doen is mijn rust pakken zodat ik morgen fit genoeg ben om het beter te doen. Indirecte angst is altijd voor de toekomst, als ik het heb probeer ik mijn gedachte weer in het hier en nu te krijgen, vaak helpt het mij dan om de onrust wat te temmen.
 11. Maverick

  Maverick

  Hoi Smaragd, dank je wel dat je dit wilt delen op mijn draadje! Ook wat jij beschrijft is zo herkenbaar, de eerste euforie van bevrijding, daarna de “ is dit het dan en waar doe ik het voor” fase, en dan de gevaarlijkste van allemaal “ zou ik nu wel normaal kunnen doen” fase, het hoort er allemaal bij, ik denk dat de meeste dit wel herkennen. Ik wilde je niet aan het schrikken maken hoor, sorry dat was niet de bedoeling Het is niet zo dat ik na deze tijd nog veel zucht heb, als het zo nu en dan de kop opsteekt dan is het doorgaans mild en kan ik het redelijk snel van mij afschudden. Wat bij mij nog altijd goed werkt bij zucht is om de film in mijn hoofd even door te spoelen, dan word ik weer haarfijn herinnert aan hoe het steevast eindigde als ik de eerste nam en dat was nooit een happy end... Die dag voor dag werkt voor mij ook nog steeds goed. Een dag niet gedronken is morgen geen doffe ellende, je kan er zelfs twee fijne dagen mee winnen, hoe mooi is dat? Ook al sta ik dan wat langer droog, ik heb niet de illusie dat ik het allemaal alleen kan, ik heb een aantal vrienden met dezelfde “afwijking” die mij dierbaar zijn en een fijn gezin, daar ben ik dankbaar voor. Ik ben ook blij dat ik nu hier ben, het voelt een beetje als thuiskomen. Hoe lang sta je nu droog Smaragd en wil je wat over je plan vertellen?
 12. Wat vervelend dat je jezelf zo angstig voelt Wilhelmina. Zelf heb ik ook Tinnitus ( oorsuizing/piep) dit wordt bij mij altijd erger bij stress of angst dus het lijkt mij verklaarbaar in jouw toestand momenteel. Weten mensen in je omgeving, incl. Je huisarts dat je aan het ontwennen bent? 40 jaar gebruik is een lange tijd, ik hoop wel dat je huisarts op de hoogte is.
 13. Goedemorgen allemaal, Vandaag voor het eerst meeschrijven op de dagdraad. Ik heb al een paar dagen meegelezen en aan de zijlijn een beetje de welbekende kat uit de boom gekeken. Fijn om weer meer in contact te komen met lotgenoten, ik wens iedereen een droge dag ondanks dat het misschien wel regent.
 14. Maverick

  Ben weer terug bij af.

  Hey Moosje, Winston Churchill heeft ooit gezegd “succes is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts. Hoewel die Churchill er zelf ook niet in spuugde had hij hiermee wel een goeie vind ik. Ok, je bent uitgegleden maar meer ook niet, opstaan, broek afkloppen en opnieuw, kom op!
 15. Maverick

  Lotgevallen & strapatsen

  Prachtig stukje Knakker, van schaamte naar weer een beetje trots. Dat is zomaar ook een kadootje van herstel. Wat een waanzin he, als je weer even achterom kijkt. Geef het een plek maar vergeet het nooit, het is een belangrijk anker in je herstel, helemaal als je verslaving een keer op de deur komt bonken. Dit nooit meer!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...