Spring naar bijdragen

Tesje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    106
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Tesje's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Tesje

    we gaan er voor.

    Ook nog een welkom van mij, wat goed dat je gestopt bent. En wat een herkenning in je verhaal ook weer. Mooi dat lijstje met positieve punten. Zorg maar dat je dat vaak overleest. Veel succes en nog een fijne tijd in je retraite huisje. Of zit je daar niet meer?
  2. Tesje

    Tesje gaat voor een gezonder leven

    Ik voel me heerlijk. Ik lijk wel onder invloed.. Hyper ook.. Pff word moe van mezelf whaha!
  3. Tesje

    Tesje gaat voor een gezonder leven

    Ik ben alleen thuis. Ik zit buiten en ik voel me bang. Voor het eerst sinds ik niets meer drink heb ik een avond voor mezelf alleen. Voorheen raakte in in paniek als er geen alcohol in huis was. Nu kreeg ik heel even datzelfde soort paniek gevoel. Het voelt eng alleen. Ik merk dat ik meer voel dan als ik fors drink. Aan de ene kant voelt dat fijn omdat ik vaak niet veel voel en ik nooit emoties uit, aan de andere kant voelt het eng. Ik wil me niet zo kwetsbaar voelen. Ik ben bang voor onverwerkte shit die ik normaal weg dronk maar ergens mss een weg naar buiten gaat zoeken. Dubbel gevoel dus. Ik ben zo gewend om te verdoven.. Dat ik me niet zo goed raad weet met een helder hoofd. Ik ga in bad en vroeg naar bed denk ik. Fijne avond!
  4. Tesje

    Tesje gaat voor een gezonder leven

    @Lieke7777 nee dat was het zeker niet waard!! Omdat het teveel was. Hoe fijn zou het zijn als ik het wel bij 1 biertje gaf kunnen laten.
  5. Tesje

    Tesje gaat voor een gezonder leven

    @Grumpie lijkt me logisch dat als ik er achteraf op terug kan kijken, ik liever niet gedronken had.. Na een ruzie en teveel drank is dat niet zo moeilijk in te zien. Maar voordat ik begon met drinken dacht ik er heel anders over. Nu dus weer lekker aan de thee!
  6. Tesje

    Tesje gaat voor een gezonder leven

    @Pytje een beetje drinken is lastig inderdaad. 1 glas worden er altijd meer.. Maar 1x per week is toch best netjes? Maar zijn er hier dus weinig of geen mensen die op deze manier minderen? Die 1 dag per week wel bewust drinken. Ik hoor iedereen hetzelfde zeggen: Lange tijd helemaal niets drinken. Even loskomen van de drank en gaan leren dat een leven zonder alcohol echt de moeite waard is.
  7. Tesje

    Tesje gaat voor een gezonder leven

    @knakker, met je alcomobiel een doodlopende straat in haha..ik had van te voren al bedacht dat ik op zaterdagen wel wat wilde drinken en 6 dagen per week dus niets. Toen ik 6 dagen gestopt was voelde ik me zo goed dat ik begon te twijfelen of ik wel wilde drinken. Toch gedaan maar was een bewuste keus dus. Nu weer streng verder.
  8. Tesje

    Tesje gaat voor een gezonder leven

    @Bob verschil was groot inderdaad.. Maar ik hoopte zo dat ik het er bij 1 kon houden. Vandaag voel ik me weer super sterk.
  9. Tesje

    Wil niks meer

    Ik heb je draadje even terug gelezen. Wat een dappere stappen heb jij gezet zeg!! Super gaaf om te lezen dat je in een gelukkige relatie zit nu en dat je zwanger bent. Wat knap dat je nog steeds niet drinkt. Ik wens je alle goeds en hoop dat je beetje bij beetje gaat geloven in jezelf en dat je trots zal worden op hoe je het allemaal hebt geflikt. Ik geloof in je!!!
  10. Tesje

    Vraag jij je ooit af ...

    Welkom!! Wat een herkenbaar verhaal voor mij. Ik wens je heel veel succes!! En schrijf hier maar lekker van je af!
  11. Tesje

    Tesje gaat voor een gezonder leven

    Na lang twijfelen gisteren toch gedronken. De bedoeling was 1 biertje.. Is goed mislukt. De avond eindigde met veel drank en ruzie om niks om 3 uur vannacht. De hele dag gebaald en me lamlendig gevoeld en mezelf op m'n kop gegeven. Nu maar eens een tijd volhouden. Dag voor dag.
  12. Tesje

    Tesje gaat voor een gezonder leven

    Ik voel me lekker! Fris in mijn hoofd, gek gevoel wel, ken dat amper.. Ik voel trots en zelfvertrouwen. De laatste 2 nachten heb ik goed geslapen ook. De avonden gaan ook meer ontspannen. De eerste avonden ging ik heel de avond in bad liggen om maar niet beneden te hoeven zitten. Dat is nu ook geen probleem meer. Het zal best nog wel pittig worden allemaal maar als het zo blijft gaan dan teken ik ervoor. Gelijk een stemmetje in mijn hoofd : "dus echt verslaafd was je niet.. Geen noodzaak om helemaal te stoppen dus. Af en toe een glaasje kun jij best. " gek hoe snel dat stemmetje terug is.
  13. Tesje

    Tesje gaat voor een gezonder leven

    Tegen de teleurstelling als ik toch de fout in ga en dan dat gevoel dat het altijd mislukt en dat ik dan de motivatie niet meer kan opbrengen om weer te gaan stoppen.
  14. Tesje

    Tesje gaat voor een gezonder leven

    Maar hoe lang was je toen gestopt dan? Ik ben bang dat het nu te vroeg is..
  15. Tesje

    Tesje gaat voor een gezonder leven

    @Rosee Klopt wel ja..dat het rust zou geven als ik nu een beslissing maak. Ik blijf maar nadenken over zaterdag wel /niet te drinken.. en hoeveel dan..En kan daarna de knop weer om? Ik zit alleen zo tegen de vakantie aan te hikken. OP vakantie met het gezin, en dan nuchter blijven. Doodeng..en dan ben ik zo bang dat ik door die vakantiesfeer de mist in ga en dat ik dan weer opgeef. Ik zie me na de vakantie ,als alles weer normaal is ,meer kans maken om echt een periode van bijvoorbeeld 3 a 6 mnd niets te drinken. Als ik daaraan denk dan krijg ik er al zin in!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...