Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Maja

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  32
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Maja

 • Rang
  Nieuw hier

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Maja

  Nieuw

  Ha Penny, Hoe gaat het met jou? Lukt het je het alcoholmonstertje het zwijgen op te leggen. Mij is het tot nu toe gelukt. Bij erge trek ben ik afleiding gaan zoeken door klusjes in huis te doen met de muziek lekker hard op mijn koptelefoon ( in huis geen drank, dus mijn redding) of ik vroeg vrienden om mee te gaan uitwaaien in de duinen. Genoeg verwijderd van de strandtenten om toe te geven aan de roep om binge drinken. Ben benieuwd hoe het met je gaat. Mijn oom is nog steeds op ic na hartstilstand. Eerst uit coma gehaald en beademingsbuis weg. Maar hij reageerde niet goed.Te weinig zuurstof en veel onrust. Nu weer in slaap gebracht in de hoop op meer herstel organen en terugbrengen rust. Heel spannende en verdrietige situatie. Normaal reden om een paar flessen troost wijn te halen voor de avond en de nacht. Nu een pot kruidenthee. En eerlijk is eerlijk. Werkt ook goed. Geen roes maar wel een heldere kop. Kan zo familie echt en oprecht tot steun zijn. Hoop iets van je te horen.
 2. Maja

  Snap mezelf niet

  Ha Anna, houd vol! Je kan miet alles in 1x oplossen. Maar stap voor stap is wel beheersbaar. Probeer de alcohol te laten staan. Ga een pact aan met jezelf en op het forum. Voel en weet je gesteund. Wij allemaal zijn door de eerste super rotte weken heen gegaan. Met psychische twijfels en lichamelijke afkick-ellende. ik ben een paar weken terug voor mijn fors depressieve gedachten bij de huisarts geweest. Heb nu medicatie gekregen en ben gestart met therapie. In 1x alles opgelost? Nee. Maar het gevoel dat je zelf werkt aan het terugkrijgen van de regie over jezelf geeft kracht. Dat wens ik jou ook toe. Je bent het waard!
 3. Maja

  Marco

  @nondetju: knappe prestatie. Terecht dat je daar trots op blijft. Het blijft een enorme strijd om te vechten tegen dat akelige goedje dat in je hoofd blijft roepen de oplossing voor alles te zijn. Terwijl we echt wel beter weten. Ik moet nog een week doorzetten. Dan heb ik ook 31 dagen op de teller. Geniet morgen van een maand alle dagen fris en met alle rauwe en gouden randjes meegemaakt te hebben!
 4. Maja

  nieuw

  Ha @kanikhet , Nog gefeliciteerd met je verjaardag de 17e en wat stoer dat je zelf wijn en bier hebt geschonken! Echt top! Komende woensdag komt appie de warsteiner bezorgen. Kijk er naar uit. Gek gevoel hè, om te ontdekken dat je het ook supergezellig kunt hebben zonder alcohol. En met een fris hoofd trots je bed in en de volgende dag niet hoeven denken of je dingen hebt gedaan of gezegd waar je je voor schaamt en de eerste tijd niemand onder ogen durft te komen. Heb je alle overgebleven open flessen leeggegooid? Een aangebroken fles wijn in de ijskast blijft mij anders aangrijnzen , iedere keer als ik de deur open doe om wat te pakken. Dan ben ik bang toch voor de bijl te gaan. Sta jij steviger in je schoenen? Het hangen op de bank en uren lang kijken naar tv omdat je geen energie hebt, herken ik sterk. Op advies psycholoog waar ik sinds 2 weken in therapie ben (nu fase intake) dwing ik mezelf af en toe van de bank te komen en toch iets te gaan doen. Ben nu in de tuin gaan werken, alles klaar te maken voor de herfst/winter. Pas klein deel gedaan: gras gemaaid, klimop aan 1 kant gesnoeid en oude bloemen uit de eenjarige planten in pot geknipt. Vandaag spierpijn. Schandalig! Geeft wel aan dat ik de laatste tijd veel te weinig bewogen heb. Wel doe ik zoveel mogelijk alles lopend en met de fiets. Op werk geen lift maar de trap nemen. Mag nu ook geen autorijden ivm medicatie dus dat is nu mooi meegenomen, maar ook onhandig. Vooral omdat ik nu mijn moeder die heel slecht ter been is en ook geen auto mag rijden ivm epilepsie en slechtziendheid, nergens naar toe kan brengen. Maar goed, op naar betere tijden! Dan geniet ik er extra van als het weer kan. Jij zit nu al weer op 17 dagen droog. Goed hoor! Morgen geef ik mij weer op voor het weekpact. Een mooie tussenweg tussen dagpact en jaarpact. Groetjes en houd de spirit vast! Maja
 5. Maja

  nieuw

  Iets tekort door de bocht: drukken op profielfoto. Dan klikken op de streepjes onderelkaar in de rechter bovenhoek en daarna op het envelopje ook in rechter bovenhoek
 6. Maja

  nieuw

  Hoi @kanikhet . Top dat het nu (best) goed met je gaat. Houden zo! Ik zag dat je bij appie online ook warsteiner alcoholvrij kunt bestellen. Bij de bestelling volgende week ga ik ook de warsteiner bestellen. Dank voor de tip! Als ik dichtbij de Duitse grens zou wonen, zou ik ook elke dag Duits brood halen. Doppelback of Krustenbrot, mmmm! Overigens: Persoonlijke berichtjes kun je sturen door op profielfoto te klikken en dan te klikken op het envelopje dat je rechtsboven ziet. Vandaag is de dag voorbij gevlogen zonder veel trekmomenten. Nu een grote kop spicy mix thee en kijken naar GTST. Heerlijk verstand op nul. In slaapkamer alle ramen open zodat het er lekker fris is. Niets heerlijkers dan onder je dekbed kruipen en genieten dat de plakkerige warme nachten voorbij zijn. Voor straks: slaap lekker allemaal en in het bijzonder jij ook @Myle!
 7. Maja

  nieuw

  Ha Myle, dat is lief en doet me goed, een compliment! Is het je gisteren gelukt niet online te bestellen? Eigenlijk zou de verkoop van alcohol via thuisbezorgd en andere eetbestellijnen verboden moeten worden. Dan heb je tijd om over je craving heen te komen. Nu is de verleiding te gemakkelijk bereikbaar. Ik vind het knap dat je steeds verder komt in je gevecht juist door je kwetsbaar en open op te stellen. Zo kom je steeds dichter bij jezelf en kom je sterker uit de strijd: een nieuwe Myle die weet wat ze wil en die niet schroomt hulp te vragen. Niet voor niets is hier op adb de quote: zelluf maar niet alleen. Ga nu proberen te slapen. Wekker staat om 5 uur. Slaap lekker, Myle
 8. Maja

  Dit ben ik, Maja

  Hoi Penny, mijn laatste waarden waren 74 en de keer daarvoor 65. Bij bloeddruk controle kreeg ik overigens nooit bloedonderzoek. Wie weet ontloop je de dans en heb je meer tijd om door niet te drinken uit te komen op betere waardes. Is de gamma gt al n keer bij je vastgesteld en hoe hoog was deze toen? Zoals we nu bezig zijn is elke dag winst voor de lever!
 9. Maja

  nieuw

  Hoi @kanikhet , hoe gaat het? Je zit al weer op dag 13 (en ik op 19). Ben benieuwd naar het alcoholvrije Duitse bier. Hoe heet het en waar kun je het kopen? Tot nu toe is het adb blijven goed te doen. Wel ontloop ik zo veel mogelijk de drankafdeling van de supermarkt en zorg ik ervoor dat ik geen bier of wijn in huis heb. Bij onrust ga ik of een blokje om in het bos en dus niet richting supermarkt of ga mijn tanden extra poetsen. Tijdens poetsen weeg ik in gedachten de voor en nadelen af en door de frisse smaak in mijn mond heb ik doorgaans ook geen zin meer in alcohol. Dubbel voordeel dus! O ja, ik heb geen FB of messenger. Wel kun je binnen forum ook persoonlijke berichten sturen naar elkaar. Vandaag gaat slapen wat minder, maar ach, dat hoort er ook bij. Nu tijd om berichtjes te beantwoorden.
 10. Maja

  Nieuw

  Hoi Penny, ja stom he extra gaan drinken omdat je de maagpijn wilt verdoven. Ben ik ook keer op keer ingestonken. En een spijt daarna, enkel uitstel van executie. En van hoeveel feestelijke etentjes heb ik nauwelijks kunnen genieten omdat ik zonodig in moest drinken van te voren met maagpijn, misselijkheid en diarree als gevolg. Doodzonde en ongezellig. Ik merk wel dat ik bij spannende zaken of bij een chagrijnige bui een stemmetje in mijn hoofd blijft zeggen. Pak lekker een fles wijn en laat de boel de boel. Verleidelijk, maar ik doe het niet. Lichamelijk nu geen klachten en ik kan nu ook weloverwogen reageren om verdrietige zaken zoals de hartstilstand van mijn oom en mijn moeder tot steun zijn bij haar angst haar broer te verliezen. Dat was mij tot voor kort niet gelukt. Kreeg net bericht dat mijn oom wakker is gemaakt maar dat de situatie qua contact maken nog niet te beoordelen is en ook dus niet welke onherstelbare schade er is door gebrek aan zuurstof. Wat betreft mijn situatie: ik woon alleen in een klein huisje met voor en achtertuin en een achterom voor schuur en fietsenstalling. Precies goed. Veel bossen op nog geen 100 meter afstand en strand en duinen ook lopend of fietsend goed te bereiken. Werk in kunst sector voor brede doelgroep : van kinderen tot bejaarden. Ga ook regelmatig bij kunstenaars langs. De laatste tijd ben ik ook veel bij mijn moeder die veel zorg nodig heeft ivm forse fysieke problemen. Zwaar, iedere dag mantelzorg bieden, maar ik blijf het doen tot het echt niet meer anders kan. Wel is het een duidelijke trigger geweest voor steeds meer drinken. Je bent moe, kort lontje, verhouding moeder-dochter verandert en je zoekt ontspanning op een simpele en snelle manier. En zo kom je snel uit op steeds meer en steeds vroeger gaan drinken. Toen ik daarbij toch van vermoeidheid inklapte en somberheid en lusteloosheid de overhand kregen en ik door de huisarts ad kreeg + verwijzing psycholoog, besloot ik dat het nu echt tijd is om alles serieus aan te pakken. Dus ook het drinken. Deze keert voelde ik ook van binnen uit dat mij dit nu ook ging lukken. Alle seinen stonden op rood. Ben nu 18 dagen adb. En ik voel me er goed bij. Net voor 2e keer aangeneld voor weekpact. Probeer meer me-time vast te leggen ( ben slecht in nee zeggen naar anderen). Richt dat nu in met werken in de tuin, opruimen en diamond painting. Ga beginnen met schildercursus in atelier in het bos dicht bij huis. Ene moment denk ik leuk, ga ik doen. Volgende moment, hoe ga ik dat doen? Sleep met moeite van de bank. Gewone dingen zijn dan al een super klus. Afwasmachine inruimen, was opvouwen, enz. Hoop dat energie na langere tijd stoppen weer verbetert. Hoe ziet jouw thuissituatie eruit? Relatie, kinderen, werk, woonomgeving,... En hoe gaat het met droog staan? Jij alweer 19 dagen. Hartstikke goed! Groetjes aan jou en alle prille medestrijders alcohol de baas te worden. We zijn met best een grote groep. Dat inspireert. We kunnen elkaars tips gebruiken en struikelmomenten met elkaar delen.
 11. Maja

  Weekpact

  Op naar de tweede keer meedoen aan het weekpact. De eerste week is gelukt. De tweede komt er vast bij, al blijft het bikkelen. Maar ik zit ook pas op 17 dagen droog. succes allemaal! @Lonster gefeliciteerd met 4 weken geen alcohol. Petje af!
 12. Maja

  Snap mezelf niet

  Spanningsbuikpijn bij stress en depressieve gevoelens, dat herken ik wel. En wat mij altijd wel hielp was een ouderwetse warme kruik op je buik. Er zijn overigens heel veel soorten ad. Als de eerste niet helpt/geholpen heeft kun je zonder schroom een andere vragen aan je huisarts. Het is altijd een zoektocht in het. Begin. Hou vol en schrijf alles hier van je af. We staan voor elkaar klaar!
 13. Maja

  Snap mezelf niet

  Voor mij dag 18 droog. Heb me bij eerdere stoppogingen niet zo vastberaden gevoeld als nu. Knop moest om en is om. Wel leuk om nu andere drankjes te ontdekken: grodino, fanta zero met citroen en vlierbloesem, gember thee, thijm thee ( gewoon takjes thijm met schijfje sinasappel en kokend water er op of stukje gemberwortel met kokend water), en, ook al vaker geroemd op het forum: tomatensap met tabasco. Net zo feestelijk als wijn bestellen op het terras of thuis drinken. Koffie valt vaak nog niet goed om dar het slijmvlies van de maag door de alcohol is geïrriteerd. Komt later weer. Wees sterk en ervaar hoe heerlijk het is dagen en nachten bewust mee te maken. En geen piekeren meer hoe en wanneer je aan alcohol kunt komen, wat een rust!! Hou vol en pak al deze voordelen mee!
 14. Maja

  Snap mezelf niet

  Hoi Anna, wat goed dat je de eerste stap hebt gezet door je aan te melden op het forum. Ik vond het ook eng om te stoppen met drinken en dronk elke keer opnieuw en meer om me maar beter te voelen. Zonder drank piekerde ik meer, had ik last van mijn maag, misselijk, opgejaagd gevoel en gespannen. Dus hoppa weer wat glazen wijn en probleem is opgelost.Nee dus. En wat @Sandro zegt ervaar ik ook (ben nu 17 dagen gestopt). De eerste dagen is het doorbijten. Maar al na een dag of 5 begint het oogsten: je voelt je fitter, slaapt beter, hebt meer trek om (gezond) te eten, geen diarree meer, geen zeurende maagpijn. En het gevoel trots te mogen zijn is ook heel wat waard. Ontspannen gaat heel goed met kruidenthee of gemberthee en een boek of kliederblaadje als de privé of story. En diamond painting! Ken je het niet? Google maar en je ontdekt het. Waarom verdrink je je gevoel met drank? Problemen nuchter aangaan is eng, maar levert veel op, ook op lange termijn. Je komt dichter tot je zelf, leert jezelf beter kennen. Dat is goud waard! Vertel eens wat meer over jezelf en over hoeveel je drinkt. Je kunt veelbsteun en advies krijgen op het Forum. Dat helpt een hoop, heb ik ervaren. Zowel door mee te lezen als door berichten te posten. Nogmaals welkom en succes!
 15. Maja

  Lotgevallen & strapatsen

  Dag Knakker, Bij castle Craig ( diverse locaties) verzorgen ook ervaringsdeskundigen de therapie-sessies. Wel wordt verlangd dat je ook regelmatig naar zelfhulpgroepen gaat en een sponsor zoekt die jou coacht. (Doorgaans een ervaren voormalige alcoholist die nu langere tijd gestopt is). Je bent diep gevallen, maar je krabbelt weer op. Kijk nu naar extra hulp om je heen en pak het aan en op. Je verdient het!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...