Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Maja

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  57
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Maja

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Maja

  Weekpact

  Weekpact 10 november 2019 Maja wie volgt? In je eentje is het stikongezellig
 2. Maja

  Weekpact

  Ha @bolletje, Je hebt helemaal gelijk! Ik meld me ook op het weekpact. WEEKPACT 3-11-2019. Bol Bob Jane Maja
 3. Goedemorgen allemaal, gauw opstaan, wassen draaien en stofzuigen. Dan nog net tijd een herfstige wandeling te maken met wind maar zonder regen (als het weerbericht klopt). Dan met pot thee, mandarijn en speculaas op de bank. Boek lezen of tv kijken. Heb er zin in. Fijne dag allemaal!
 4. Maja

  Drank is zeg maar teveel mijn ding...

  Hoi @Ties, hou vol! Trek gaat gek genoeg echt weer over. Bij mij helpt tandenpoetsen. Probeer het eens.
 5. Dankjewel @Bob, ik kijk met trots terug op de afgelopen 2 maanden en vol vertrouwen naar de komende 10. Op naar een jaar zonder katers, schaamte en teleurstelling.
 6. Maja

  nieuw

  Hoi @kanikhet, heb je de familiefeesten overleefd? Wat zijn nu je plannen? Goed dat je je weer op het forum hebt gemeld. Met steun en advies kun je gemakkelijker de draad weer oppakken. Helemaal nu je weet wat je valkuilen zijn. Mijn grootste valkuil is de gedachte dat ik 1 wijntje heb verdiend vanwege hard gewerkt, moeite om te ontspannen, slecht nieuws of juist heel goed, enz. Terwijl ik dondersgoed weet dat 1 glas betekent tenminste 1 fles en als je dan toch zondigt, een tweede of derde fles er achteraan. En de volgende dag weer want ik stoppen schuif ik dan voor mij uit, enz. Daarom is er maar 1 oplossing voor mij: de eerste niet nemen en ontspanning zoeken in andere zaken. Net zoals @bumperjim ben ik ben ik benieuwd: wat zijn jouw valkuilen? succes morgen met dag 1!
 7. Maja

  Woensdag 23 oktober

  @Penny: gefeliciteerd met 2 maanden adb. Een hele prestatie! Fijn ook dat je je er zo goed bij voelt. Op naar maand 3!
 8. Maja

  Nieuw

  Hoi Penny, Jouw bericht kon zo het mijne zijn: ik besloot ook, na zeker drie maanden meegelezen te hebben op het forum, in 1x zelf te stoppen met drinken (minstens 3 liter wijn of zwaar bier per dag) zonder hulp van buitenaf. Ik schrok ook van de waarschuwingen op de verschillende websites en op het forum. Maar ik wist ook dat het voor mij alles of niets zou zijn en dat ik het nu op eigen kracht wilde doen. De ambulante therapie had eerder niet gewerkt. Ik was niet overtuigd en praatte iedereen naar de mond. Stond zo na 6 weken er weer zelf voor. Deze keer was de knop echt om. De motivatie kwam echt uit mijzelf en dat is zo gebleven. Ondanks tegenslagen (burn out en depressie door slaapstoornis en het van slag zijn door hartstilstand oom met blijvend forse schade en voortaan leven als een kasplantje) heb ik volgehouden. Afkickverschijnselen waren fors (rillen, trillen, hartkloppingen, zweten, maagpijn, enz) bij zowel stoppen drinken als daarna stoppen met oxazepam. Maar het is het allemaal waard geweest. Sta nu 48 dagen droog. En ben eindelijk weer trots op mezelf. Ook geen gedoe meer als ‘zullen ze wat geroken hebben’, waar verstop ik de lege en volle flessen, wanneer zijn de winkels weer open, is de voorraad zwaar bier aangevuld in de plaatselijke supermarkt, overbodige bezorgmaaltijden bestellen zodat je ook extra wijn kon binnensmokkelen, en ga zo maar door. Bij moeilijke momenten log ik in op het forum om te lezen en soms ook te posten. Bier en wijn zijn vervangen door kruidenthee, water met een smaakje en warme anijsmelk. Geheugen en concentratie zijn met sprongen vooruit gegaan. Maagpijn geheel verdwenen. Wel ben ik nu verslaafd aan truffelpepernoten bij de thee... @Penny : keep up the good work! Ik voel me aan je verwant als begin 50 er die ook cold turkey is gestopt met het drinken van 2-3 liter wijn per dag. Jij bent dacht ik 1 dag eerder gestopt dan ik (stopdatum 29 augustus 2919). ik heb mij aangemeld bij @Bob voor het jaarpact. Ook iets voor jou?
 9. Maja

  Dit ben ik, Maja

  Hoi @Penny, dank! Net lange wandeling in de regen gemaakt. Heerlijk! Nu naar visrestaurant om met familie verjaardag te vieren. Wie wijn of bier wil drinken, doet dat. Ik ga voor Spa rood en cola light. Jij gaat goed hè? Mooie berichten van jou gelezen. Houden zo! Ik ben nu ook af van de oxazepam. Dat was echt afzien. Nu enkel vitamine en reguliere medicijnen. Stuk gezonder. Nu nog de weegschaal naar benee zien te krijgen. Volgende missie..,
 10. Maja

  Dit ben ik, Maja

  Dat wordt smullen, @lady jane! mmmm, dankjewel! Met kop koffie en veel opgeklopte melk uit de nieuwe melkopschuimer.
 11. Maja

  Even voorstellen Myle

  Ha Myle, ik moest lachen om jouw rozijn-krent verhaal. Ben pas begonnen uit te zoeken of mindfulness iets kan zijn. Aangeraden door psycholoog. Heb n paar oefeningen gedaan mbv gratis app van vgz en audiobestand. Bodyscan oefening op die laatste website helpt mij echt om zowel te (leren) focussen als alleen aan het nu te denken. Ik probeer zo zowel de trekmomenten weg te denken als mijn boze buien. Het gaat steeds beter naarmate ik vaker oefen. Probeer nu ook met n focus op het moment lange wandelingen te maken. Weer of geen weer. Je komt met een opgeruimd en leeg hoofd terug, juist omdat je niet aan “wat moet ik nog doen” mag denken. Roodwitte paddenstoelen tellen, bewust de vogelgeluiden die je hoort koppelen aan de juiste vogel, enz. De oefeningen helpen mij ook door de vaak lange nachten met piekeren en woelen heen. Ipv piekeren en vooruit plannen doe ik nu de bodyscan. Licht uit, luisteren naar de instructie en je gedachten dwingen alleen daarmee bezig te zijn. Ben warempel al meerdere keren zo in slaap gevallen de afgelopen week. Ga er nu ook mee aan de slag want het is al laat. Ik vond het ook vaag geklets in de ruimte voor geitenwollen sokken, maar ga het zeker n kans geven. Vooral het weg kunnen denken van de craving vind ik de moeite van het verder proberen waard. slaap lekker voor zodadelijk!
 12. Maja

  Dit ben ik, Maja

  Dankjewel @Moeps! Moet nog gaan slapen en de eerste felicitaties zijn al binnen. Feestelijk, hoor!
 13. Maja

  Even voorstellen Myle

  Goede stappen @Myle! Volhouden en je goede plannen uitvoeren. Eerst de ellendige nacht door om daarna de ochtend trots en gesterkt te begroeten. Luisteren naar wind en regen gaat vast lukken! Gratis mindfulness
 14. Dankjewel @Bob! Over vijf minuten start mijn 51e levensjaar: eentje zonder alcohol. Kan me niet heugen wanneer dat voor het laatst was. Toen ik achttien was? Of nog langer geleden? In ieder geval nu schoon schip gemaakt. Heb er zin in en voel me trots en sterk. Lees veel mee op het forum en schrijf af en toe. Helpt mij enorm.
 15. Hoi @Bob, kennelijk heb ik niet goed geteld. Mijn startdatum is 29 augustus 2019. dank voor plaatsen en groet!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...