Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kohtje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  13671
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  179

Over Kohtje

 • Rang
  Oudgediende

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  de zoektocht naar de relatie tussen mijn eigen en de werkelijke werkelijkheid, de balans tussen chaos en rust

Recente profielbezoeken

3513 profielweergaven
 1. Op thuisreis in de buurt van Rouen op een soort van zigeunercamperplaats. Niet echt, hoor, wel heel erg (Frans) volks. Wel leuk hier. Erg warm ook, vooral na een daggje rijden met airco. Gelukkig hebben we ijsjes en ook ijsklontjes voor de hond. Tot overmaat van ramp begint nu, na een zwaar bewolkte dag, de zon ook nog te schijnen. En het is al 37 graden... Nou ja, morgenavond weer thuis onder de plafondwapper. Misschien tot de volgende keer. Groet!
 2. O, wat had ik ontzettend geen zin in deze vakantie. Maar o, wat heb ik ontzettend geen zin om terug te gaan naar Nederland. Ik vind de duidelijkheid en het (alarm)signaal die het dragen van mondkapjes geeft prettig. Prettiger dan het wel-niet gekissebis met daarbovenop het gevoel een aansteller te zijn als je er een draagt. Nou ja, waar een mens al niet mee bezig kan zijn. Sorry voor de korte onsamenhangende berichten. Internetverbinding is hier nog ongeveer van dezelfde kwaliteit als in 1986. Dus haast je rep je als het even 'lukt'.
 3. Nu niet één of andere kansberekeningsformule in elkaar gaan fröbelen. Deze 'resultaten' zeggen helemaal niets over wat voor soort garantie dan ook in de toekomst.
 4. Het is al de zoveelste keer dat jij of iemand anders dit aan @takeiteasy vertelt. Ik denk dat takeiteasy meer om een uitlaatklep verlegen zit dan om een oplossing van wat ze ooit als een probleem ervoer.
 5. Ik heb Bretagne niet meer zo Bretons ervaren sinds ik hier in 1986 voor het eerst was. Geen Brit te zien, een enkele verdwaalde Duitser en zwaaien naar Nederlandse kentekens omdat dat je doet realiseren dat je tóch niet de enige Nederlander bent, hier. Alleen de mondkapjes zijn erg van deze tijd. Heerlijk weer, veel zon, lekker windje en natuurlijk af en toe een wolk, graadje of 23. Nu even paar dagen camping, zelfde als ook in 1986, met wijds uitzicht over de zee. Straks weer verder zwerven van camperplaats naar camperplaats. Onze Fauve de Bretagne heeft het ook naar z'n zin. Groot verschil met 1986: totaal geen interesse in drank.
 6. Astoeblief zeg... nee, beter van niet. Dat kan zo'n kind toch helemaal niet meer betalen tegen die tijd...?
 7. Kohtje

  Donderdag 23 juli

  Ik hoop op een mooie heen en weer voor je, Jopie. En dat je het forum niet hoeft aan te roepen omdat je het zo moeilijk hebt, ook al is het bereikbaarder geworden. De bereikbaarderheid gebruiken voor een ervarings/reisverslagje is natuurlijk wel leuk. Rijke en veilige vakantie. Heb je wel verdiend.
 8. Kohtje

  ongoing

  Kindertjes die vragen worden overgeslagen. Tenenkrommend, bloed onder de nagels vandaanhalend irritant antwoord dat m'n moeder altijd gaf als ik om iets vroeg wat niet van pas kwam... Krom die tenen, dep je vingertoppen en onderga gelaten dát waarvan je later zegt: 't is maar goed da'k 't niet kreeg... Voor als die uurtjes achter de rug zijn alvast gefeliciteerd met jullie twee droge maanden.
 9. Ongelukkigachtig. Ja, dat vind ik een mooie omschrijving van hoe ik me ook met regelmaat voel.. (nu niet) Het kan bijna altijd ongelukkiger. Tot zelfs echt ongelukkig aan toe. Maar zo diep ben ik gelukkig niet meer geweest sinds ik stopte met drinken. Stoppen met dronkenschap heeft me de mogelijkheid tot relativeren weer enigszins teruggegeven. En met relativeren valt ongelukkigheid bijna altijd te verzachten tot ongelukkigachtigheid. 't Scheelt al met al toch een behoorlijke slok op een borrel.
 10. Gemorgen. @Bor, met al je familiegedoe -en dat is nogal wat, zo te lezen- heel veel kalmte gewenst in het aanvaarden van de situaties die groter zijn dan jij. Houdt de moed om dáár in aktie te komen waar dat wat oplevert en wees zo wijs om jezelf in acht te nemen.
 11. Kohtje

  Maandag 13 juli 2020

  Als je je bericht hebt weggehaald met de knop 'bewerken' moet je even een punt zetten. Anders kan de bewerking niet plaatsvinden. Er moet iets in je weggehaalde bericht staan. Een punt dus of zo. En als je het bericht helemaal leeg wilt laten lijken kun je die punt ook nog in de 'tekstkleur' wit doen. Dan zie je helemaal niks meer. Nou ja, een leeg vlak.
 12. Kohtje

  6 dagen droog en verder......

  Het is niet 'oom' Bier, het is 'meester/eigenaar/bezitter/uitbuiter' Bier. D'r is niks geen familie-igs aan, kan die zogenaamde oom zich nog zo lief en aardig voordoen: Bier is de 'Meester', jij bent de slaaf. En dat in deze tijd van schuld, schaamte en afkeuring van alles wat met slavernij te maken heeft...
 13. Kohtje

  Dinsdag 14 Juli

  Mensen die goed met mate kunnen drinken kunnen vaak niet snappen waarom je jezelf "dit allemaal oplegt" en mensen die niet met mate kunnen drinken willen vaak niet snappen waarom je jezelf "dit allemaal oplegt". Het komt er eigenlijk gewoon op neer dat je het helemaal voor jezelf "je allemaal oplegt", puur en alleen omdat je dat zélf wilt. Bijval is welkom maar kan niet geëist worden. Het is niet voor niets dat veel mensen (in het begin van hun stoptijd) die gewenste bijval zoeken en vinden in zelfhulpgroepen. Dat is niet raar, rapilosje, dat is nou net waar je voor op dit forum schrijft.
 14. Kohtje

  Dinsdag 14 Juli

  Heb de hele dagdraad nog niet gelezen en begon net bij het laatste bericht.. (Waarom???) Meteen al lachen.. politiehond of circushond?
 15. Kohtje

  Maandag 13 juli 2020

  Hmmm... excuses, niet erg alcoholgerelateerd allemaal. Maar ik zat wel weer even op m'n schrijfstoel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...