Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kohtje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  12492
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  160

Over Kohtje

 • Rang
  Oudgediende

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  de zoektocht naar de relatie tussen mijn eigen en de werkelijke werkelijkheid, de balans tussen chaos en rust

Recente profielbezoeken

2385 profielweergaven
 1. Kohtje

  Ging stoppen te gemakkelijk?

  Ben ik nou gek?? Ze zijn er weer....
 2. Kohtje

  Ging stoppen te gemakkelijk?

  Hé, waar zijn je foto's Bob?
 3. Kohtje

  Woorddomino III

  je kunt je afvragen of de titel van de film 'The Bucketlist' (Bucketlist, The) is of 'The' en dat hij op de bucketlist van Jannigje staat
 4. Kohtje

  Woensdag 17 juli 2019

  De 'handleiding' was duidelijk maar ze was al weg waarschijnlijk, ik zie haar er niet aan toegevoegd. Dan maar (weer) even helpen... Dagpact catoo Bor Moosje Lika Yvonne Kohtje Rapilos Denise79 Gezond2019
 5. Kohtje

  Woensdag 17 juli 2019

  Nou @spirit, niet om het één of het ander, beetje toevallig, maar die paardenbox waar ik het net over had was waarschijnlijk voor het paard van de melk- en kaasboer die hier een opslagruimte had... ergens negentienhonderd en een beetje... Overigens, ik heb je ooit ontmoet tijdens een forummeeting, maar de gedachte aan een paard of muis kwam niet bij me op.
 6. Kohtje

  Woensdag 17 juli 2019

  @nancy, een oud huis in de binnenstad, aan beide kanten buurhuizen er tegen aan en beneden een ruimte die vroeger bedrijfsruimte was. Op de oude bouwtekeningen staat links achter in die ruimte nog een paardenbox ingetekend. Daar zit ook nog een oude staldeur die nu niet meer open kan omdat de vloer later is voorzien van een dikke betonlaag.
 7. Kohtje

  Woensdag 17 juli 2019

  En @Bor, wees maar blij en trots op jezelf dat je nu net gestopt bent met drinken. En begin er nu in hemelsnaam ook niet weer mee nu het allemaal weer extra tegenzit, je kunt je koppie er nou maar even beter helemaal bij houden. Je hoeft ook niet alleen met dit alles om te gaan, je dochter zal háár best doen (ik neem aan dat je bedoelde dat ze gesolliciteerd heeft), je husband is er, en samen met een nuchtere JIJ kun je een team vormen. Samen kun je echt sterk staan.
 8. Kohtje

  Woensdag 17 juli 2019

  Ja @Bor, wat een ellende, wat nancy ook zegt. 't Is door dit soort dingen dat ik altijd pas blij kan zijn als er iets met de overheid 'geregeld' moet worden als het allemaal 'gelukt' is en we een jaar of twee verder zijn. D'r is altijd wát bij die instanties... denk met huiver terug aan de tijd dat onze splinternieuwe kunststof kozijnen ineens verboden werden verklaard. Na een hoop gedoe en veel geld en al met al twee jaar onzekerheid zijn ze uiteindelijk goedgekeurd verklaard. Eerst durfden we het nóg niet helemaal te geloven, maar nu zijn we al weer jaren verder en nooit meer wat gehoord.. Uit een soort van 'wraak' hebben we vorig jaar een parkeervergunning aangevraagd en gekregen. (nou ja, je krijgt zo'n ding natuurlijk niet, 't kost wat..) terwijl we volgens de regeltjes geen recht op zo'n vergunning hebben omdat we een eigen garage onder ons huis hebben. Maar we zagen er meerdere hier in de stad met eigen plek én vergunning, dus toch geprobeerd. Nu heb ik weer een beetje klusruimte in de garage. O, zo... , vervelende gemeente 'D'..
 9. Kohtje

  Woensdag 17 juli 2019

  Zo een had ik ook op de lagere school. De rest allemaal in pak, onderwijzeressen allemaal in nette jurkjes.. Die ene bewuste reed ook eend. Later, op de middelbare school was er een duidelijke scheiding. Een jaar daarvoor waren HBS, MMS en Gymnasium opgegaan in een scholengemeenschap. De HBS-lerarenkant reed veel eend, mehari en renault 4 en 6, en droeg bovengenoemde kleding, de Gymnasium-lerarenkant veel opel, ford, volvo en twee zelfs jaguar, altijd keurig in pak mét stropdas. De karakters van de leraren waren niet net zo verdeeld.. de vrolijke, vrije, fijn-om-wat-van-te-leren-leraren kwamen in beide 'kampen' voor, net als de stijve, strenge, niet-zo-fijn-om-wat-van-te-leren-leraren.
 10. Kohtje

  Woensdag 17 juli 2019

  De twee die me nog een beetje bijgebleven zijn zijn 'Morgenrood' en 'de Internationale'.. Gezongen door het koor 'De Stem des Volks', geloof ik. Verstond er geen woord van maar vond het altijd wel sfeervol op een bepaalde manier. Ik kom wel een beetje uit een rood nest maar niet extreem. M'n vader was communistenhater vanwege de bezetting van z'n vaderland door de Russen, dus zó rood waren 'we' niet.. en aan mij is van die kleurtjes in de politiek helemaal niks meegegeven. Beetje kameleon, ik kleur mee met de omgeving en de omstandigheden.
 11. Kohtje

  Woensdag 17 juli 2019

  Tja, ik kon er niet uithalen dat je op het verhaal van Rapilos reageerde, @Lonster. Blijft het voor mij een beetje een raadsel of je nu wel of niet gedronken hebt. Je hebt nooit drank in huis tenzij je het vlak daarvoor in huis hebt. Had je dan maandagavond vlak daarvoor drank in huis gehaald? En maat houden was voor mij ook zo goed als onmogelijk. Vandaar die grote, grote voorraad snaaispul. Als dat op zou zijn was de weg naar drank erg kort. 't Was of het één of het ander.
 12. Kohtje

  Woensdag 17 juli 2019

  Dit is dus een ingewikkelde manier om ons te zeggen dat je tegen je zin toch wat gedronken hebt...? Ik begrijp er uit dat je wel drank in huis had maar geen troostvoer en dat je dus uit een soort gemak maar wat te drinken hebt genomen. Maar waarom zorg je dan niet voor een flinke kast met troostvoer. Hier moesten de koelkast (kaas en cervelaatworst) en de 'snack-la' (chips en nootjes) met zeer grote regelmaat aan/bijgevuld worden toen ik net gestopt was. Ik zorgde daar zelf wel voor want ik moest er niet aan denken dat er niets te snaaien in huis was. Er was/is hier eigenlijk ook altijd wel drank in huis maar ik kon, als ik trek had, altijd die koelkast en/of la voorrang geven. Geniet van je terras, als je net zulk weer hebt als ik hier, dan zal het er heerlijk toeven zijn met een muntthee of tonic. Zelfs al zou je vriendin wel wat alcoholisch nuttigen. Niet teveel op focussen, dat helpt.
 13. Kohtje

  Woensdag 17 juli 2019

  Een soort van....?? Da's toch gewoon peen en uien? Oftewel hutspot? Tja, dat moet kunnen. Toch?
 14. Kohtje

  nieuw

  Nou, je bent nu al zo'n beetje volwaardig lid van de 'familie'... nu alleen nog even een beetje summier voorstellen. Uitgebreid mag ook. De strijdlust is er in elk geval.. het doel is je ook bekend : alcohol de baas zijn en blijven. Weet je al of je helemaal wilt stoppen of dat je een poging gaat doen zgn. sociaal te drinken? Een enkeling lukt dat, maar de stoppers zijn het er over het algemeen over eens dat resoluut stoppen toch uiteindelijk minder innerlijke strijd geeft omdat nul nou eenmaal nul is. Hoe je het ook aanpakt, veel succes.
 15. Kohtje

  Woensdag 17 juli 2019

  Moet meteen weer denken aan vroeger thuis, driekamerflatje, drie heel jonge broertjes, luiers die in een grote wasketel op het gasfornuis werden uitgekookt en 's morgens wasteil op de eettafel met een groot stuk plastic er onder om de jongsten te wassen. 's Winters nog met de gordijnen dicht, de kolenkachel hoog opgepookt en de buizenradio op Hilversum 1 of 2.. als de VARA uitzond altijd een 'strijdlied' etc. etc... Wat een arremoei. Wat een heerlijke herinnering.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...