Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kohtje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  13941
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  184

Over Kohtje

 • Rang
  Oudgediende

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  de zoektocht naar de relatie tussen mijn eigen en de werkelijke werkelijkheid, de balans tussen chaos en rust

Recente profielbezoeken

3700 profielweergaven
 1. Kohtje

  Dinsdag 01 december

  Ja, weet ik. Maar dit soort dingen zijn toch belachelijk als je het nuchter bekijkt? Hoe je eigen hersenen je voor de gek kunnen houden.. En hoe echt die waandingen overkomen is beangstigend. Ooit in m'n jonge jaren een half 'zegeltje' LSD gehad. Wat werd ik bang voor het patroon in m'n slaapkamergordijnen... . Nooit meer gedaan.
 2. Kohtje

  Dinsdag 01 december

  Was dat een neveneffect of moest je gewoon hoognodig onder de douche? Nou ja, neveneffecten kunnen zeer vervelend zijn. Soms zijn ze echt lichamelijk, soms zitten ze in je hoofd. Ik weet nog wel, toen ik net gestopt was met drinken, dat ik steeds het gevoel had dat ik achtervolgd en in de gaten gehouden werd. Was erg schichtig. Maar maak zo'n hoofd dan maar eens wijs dat het niet zo is...
 3. Ik zie er meer het aan één kant afgekloven rubberen bot in dat hier nu al drie hondengeneraties mee gaat. Alleen is die oranje.
 4. Ik zie dit forum soms ontaarden in een kroeg met een aantal gasten die 'een paar' glaasjes teveel ophebben en die dan 'wat vervelend' worden. Waarna al gauw de vlam in de pan slaat als er onenigheid ontstaat met de nuchtere/nuchterder gasten. De moderator is/was dan de kroegbaas die de gemoederen sust/e. Soms wat onstuimig en rigoureus, maar toch... Bij tijd en wijle mis ik de moderator wel. Ik kan zelf slecht met flink aangeschoten mensen overweg. Buiten flink aangeschoten mensen kunnen nuchtere mensen soms ook wel eens een tik op de vingers door een 'autoriteit' gebruiken. Al was het maar om de algemene regels van fatsoen een beetje voor ogen te houden. Mij heeft het een enkele keer wel weer even m'n opvoeding in herinnering gebracht. Soms vergeet ik die wel eens, naarmate m'n basisopvoeding langer geleden is.
 5. Heeft die/dat te maken met het treintje van het decemberpact 2020? De Kameel? Het kersttrei/ijntje?
 6. Ja, ik ervaar ook een bepaalde 'zwaarte' in de draad van vandaag. Maar ook iets van sereniteit. Ik word er in elk geval wel kalm van. Niet vrolijk, niet droevig. Rustig. Wattig. Comfortabel. Momentelig. Nu-ig.
 7. Kohtje

  Huisdieren

  Wie is deze schoonheid, @Renaldo61? Zo te zien een draadhaar fox terrier. Wij hadden ooit een Airedale terrier. Zelfde koppie, iets andere kleur, zelfde blik...
 8. Moet denken aan de film The Ballad of Narayama die ik in m'n studententijd zag. https://nl.wikipedia.org/wiki/De_ballade_van_Narayama Vond het destijds heel mooi, overzichtelijk. Later was ik blij dat het hier niet zo ging. Nu zie ik wel weer bepaalde schoonheid in het gegeven dat je jezelf na 70 jaar opoffert voor de gemeenschap. Maar ben ook nog wel blij dat het hier nog steeds niet (verplicht) zo gaat.
 9. Kan er niets aan doen, maar toen ik deze twee zo onder elkaar las ben ik op YouTube meteen wat op gaan zoeken van The Eagles waar Glenn Frey deel van uitmaakte.. .
 10. Ja @lady jane. Is dat logisch of gemakzuchtig? Ik kende jouw projectie pas toen ik hem las...
 11. Goedemorgen. Jopie, ook ik kan je (heel) vaak niet volgen en toch ben je me lief. Raar vind ik dat. Meestal ga ik mensen die ik niet kan volgen uit de weg omdat ik er niets mee kan, maar op een forum is dat wat moeilijker. Misschien dáárom dat je me lief bent geworden. Dat ik in mensen die ik niet kan volgen misschien iets van mezelf herken of leer kennen als ik ze niet direct uit de weg ga. En misschien moet ik in het dagelijks leven ook die mensen wat minder uit de weg gaan, maar ik ben maar een jongetje van eenvoudige komaf met weinig oefening in 'met mensen omgaan'. Gestoord, noemde de psychiater in de afkickkliniek me eens. Sociaal gestoord. Doet me niks. Als ik maar niet teveel met anderen hoef. Maar, ook al wil en hoef ik er niets mee, ik vind het wel fijn om mensen om me heen te hebben als een soort van knuffel/bufferwanden om m'n leven heen. Om mezelf niet te verliezen in een heelal van helemaal niets en niemand. Om af en toe te worden gebackbounced. Ik denk dat jij voor mij zo'n backbounce-knuffel/bufferwand-element bent geworden dat er uit springt, niet anoniem in die wand opgaat maar herkenbaar bent. Door je manier van backbouncen. Niet altijd snap-baar maar wel herkenbaar. En al zo lang....
 12. Ik denk dat Raps bedoelt dat ze, net als bij Jopie, ook vaak niks snapt van wat Mai schrijft.
 13. Haha, puur toeval dat ik je meteen antwoord. Ik zat niet op je te wachten, hoor. Ik denk, denk ik, dat @Jopie één bepaald 220 V lampje heeft wat voor haar een speciaal sfeertje oproept. Ze zal heus wel 12 V lampjes hebben. Maar net dat ene lampje met warmte, lichtkleur en dat soort dingen. Denk ik, hoor. Ik vind zelf ook bepaalde 'peertjes' veel fijner en gezelliger dan wat voor 12 V halogeen- of led lampje dan ook. En ik kan me voorstellen dat als je in je bus woont je ook wel eens een beetje huiselijkheid wilt wat niet zo kampeerderig aandoet.. en dat kan dat net in één zo'n lampje zitten...
 14. Ja, maar als het maar voor één lampje is... Is dan misschien even een investering, maar als je elke keer dat je dat toch belangrijke lampje wilt laten branden naar een camping met stroom moet ben je ook relatief duur uit. Plus dat je daarmee een klein stukje 'vrijheid' inlevert.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...