Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kohtje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  12947
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  169

Over Kohtje

 • Rang
  Oudgediende

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  de zoektocht naar de relatie tussen mijn eigen en de werkelijke werkelijkheid, de balans tussen chaos en rust

Recente profielbezoeken

2795 profielweergaven
 1. Jij bedankt voor jouw reactie, rapilos. Wel jammer dat ik er weer eens naast zat. Voor jou dan, hè.. Tja, dan moet je toch maar hier blijven.
 2. Lieve @rapilos, ik heb zomaar de indruk dat je het erger vindt dat je je af moet melden van het dag- en jaarpact dan dat je het drinken zelf erg vindt. Ik heb zomaar de indruk dat jouw drinken niet eens zo'n heel groot probleem voor je is, momenteel. Dat je gewoon af en toe van een glaasje geniet en dat je jezelf behoorlijk goed onder controle hebt, wat drankgebruik betreft. Ik heb zomaar de indruk dat je je aanmeldt voor het dag- en jaarpact om jezelf er aan te herinneren dat je je drankgebruik niet uit de hand moet laten lopen. Maar ik heb zomaar de indruk dat jij helemaal niet zo'n groot probleem met alcohol hebt. Dat jij na gedane arbeid zo nu en dan 'even wat neemt', er even van geniet en er daarna geen of heel weinig last van heeft. Nou ja, wel last, maar dan meer tussen de oren omdat je je nou eenmaal op het dag- en jaarpact had aangemeld, dus meer last van "ons" omdat je met "ons" als getuigen die afspraak had gemaakt om niet te drinken. Hoe kom ik nou toch aan deze indrukken van jou? Het zal zijn omdat je op mij altijd zo standvastig en doelbewust overkomt. Als iemand die er altijd voor een ander is of kán/wil zijn. Als iemand die tegenslagen goed weet te relativeren door er (een in mijn ogen fabeltastisch) optimisme tegenover te zetten. Zo 'no nonsense'. Ik zou willen dat m'n indrukken juist zijn. Maar ik zal er wel faliekant naast zitten. Dat doe ik nogal eens. Dat is mijn sterke punt.
 3. Kohtje

  Maandag 18 november

  Je hebt er juist teveel grip op. Laat los, het hoeft niet meer, het is niet nodig... het klopt niet met een gezonde, schone rest van je leven. Gefeliciteerd met de goede dingen, IEtje.
 4. Hardlopen ook. Daarom ben ik daar ook mee gestopt. Kostte me minder moeite dan stoppen met drinken. Maar ja, ik was ook niet echt een doorgewinterde hardloper.
 5. Morgen gaat er weer 5 mg van m'n medicatie af. Misschien ben ik dan weer een tijdje uit beeld. Dan weten jullie dat al vast.
 6. Dat kan iedere niet-kennis je ook vertellen, @CoconutWoman en dat weet je zelf waarschijnlijk toch ook wel? Maar even wat anders.. die fles 0%, is die leeggegaan? Of heb je het bij 1 glas kunnen laten? En nog weer wat anders... die 0% had je thuis staan, maar mét alcohol was je de kroeg uitgeveegd. Daar zou je dus de deur voor uit gegaan zijn? Of zou je na 1 glas/fles met alcohol i.p.v. aan het koken naar de kroeg gegaan zijn? Sorry voor alle vragen. Weet ook niet waarom ik ze je allemaal stel. Maar ze kwamen bij me op na je te hebben gelezen.
 7. Ik vond, toen ik de drank nog niet echt los wilde en/of kon loslaten, toen ik nog in de 'voorbereidingstand' stond, morgen altijd een betere dag om te stoppen. Op zondag was dat dus altijd maandag.. tja, en dan was het maandag en dan........... Maar ja, op een gegeven moment is de voorbereiding voorbij en precies op dát moment, op dié dag, is het dan het meest schitterende en het meest opleverende moment. Ongeacht welke dag van de week het is.
 8. Kohtje

  Pelle drinkt niet meer

  Hoi Pelle. Lekker leesvoer lever jij. Dank je wel daarvoor. Eén vraagje: hoe pak je het aan om black outs te vergeten? Oftewel hoe vergeet je dingen die je niet meer weet?
 9. Kohtje

  Eindelijk op de goede weg

  Terecht. In twee opzichten. Je bent weer terecht na een korte afwezigheid en je mag terecht trots op jezelf zijn.
 10. Ja, het was echt een mooie stoomtrein. Denk dat Lars er ook wel voor in Sinterklaas zou zijn gaan geloven... hij was verder niet zo gelovig, geloof ik.
 11. Grappige combinatie van zinnetjes op zo'n alcohol-de-baas-forum.. Toen ik eind van de ochtend met de hond m'n rondje liep hing er steeds een helicopter boven ons te cirkelen.. maakte steeds ruime rondjes rond het stationsgebied en toen ik vlak bij de spoorbrug over de IJssel was kwam dat ding ineens vlak boven ons hangen. En net toen ik bij de spoorbrug de weg overstak ineens een enorme PFWUUUUUUUUUUUUUUHHHHH!!!!!.... de stoomtrein met Sinterklaas op weg naar Apeldoorn. 10 over 12 was dat. In Deventer. Wilde hem nog vlug even filmen, maar telefoon en hond werkten niet mee en Sint had flink de sokken er in. Die moest natuurlijk op tijd zijn. Heb maar gauw even naar hem gezwaaid. Zal ik vanavond m'n schoen maar weer eens zetten? Kan wel wat lolligs gebruiken.
 12. Goedemorgen. Weer verschrikkelijk moeilijk m'n bed uitgekomen maar nu gaat het even een beetje. @Lika, ik hoop ook op elke dag wat beter en geloof ook wel dat dat zo gaat gebeuren. Maar het gaat zooooooooo langzaam.. @nancy, ik hoop echt dat je fit genoeg bent voor je trip. Doe je de groeten van me aan Oom Donald? Ben een groot fan van hem en lees nog elke week met veel plezier zijn vrolijk weekblad en verzamel ze in van die knalgele banden. @allemaal, dank voor jullie aanwezigheid. Zou jullie eigenlijk ook moeten verzamelen in knalgele banden en dan af en toe zo'n ouwe jaargang tevoorschijn halen en doorbladeren. Toch anders dan hier op een laptop in het archief struinen.. ik hou van papieren boeken en bladen.
 13. Kohtje

  Nieuws, actueel & media

  En dus maar weer eens: bij twijfel niet inhalen. Als je echt voor de nul gaat kun je gewoon beter niet met/in alcohol koken, bakken en braden. Zelfs al zou er geen spoortje alcohol overblijven, dan nog... Het is maar net hoe serieus je je eigen alcoholprobleem neemt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...