Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kohtje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  13084
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  171

Alles door Kohtje geplaatst

 1. Jongen, je zegt dat het nergens op slaat, dat los willen gaan en zo, maar je bent 'gewoon' verslaafd. Zo werkt dat bij verslaafden. Dat dat nergens op slaat lijkt misschien zo voor niet-verslaafden, en feitelijk slaat het ook inderdaad nergens op, maar voor een verslaafde is het die pijnlijk absurde krankzinnigheid wat de manier van denken betreft, waar we hier (bijna) allemaal last van hebben. Ik weet wel dat je dat ook wel weet, maar ik wil het toch even gezegd hebben. Als verslaafde ben je (bijna ) helemaal normaal hoor. Hou het droog s.v.p. Dat is misschien niet fijn maar wel prettig.
 2. Ik bedenk me nu net dat ik niet weet wat jullie vertrekpunt is...
 3. Ik sta richting Warschau bij vliegveld Teuge te zwaaien. Dat is dicht bij waar ik woon. Maar jij zegt dat je richting het noorden gaat vertrekken, dus ik denk dat je via een omweg gaat en dat ik jullie dus zal missen...
 4. Ja, weet ik @Bob. Net als ons hondje. Die heeft in vakanties zo'n GPS volgzendertje (?) om. Kunnen we hem ook altijd vinden. Niet hier op de draad natuurlijjk maar in een app-je.
 5. Kohtje

  Ik stel mij voor

  Moeilijk Lies, helemaal als je alleen bent. Toch alles op alles zetten om iets te gaan doen, ondernemen wat niets met gebruik te maken heeft. Beloof jezelf lief voor jezelf te zijn en je niet te vergiftigen. Houd jezelf te allen tijde voor ogen waarom je gestopt bent, wat je daarmee wilt bereiken. Bedenk dat dit weekend weer voorbij gaat en dat je zónder gebruik daar trots, voldaan op terug kunt kijken, praat op jezelf in. Gewoon hardop tegen jezelf de voordelen blijven herhalen. Er is toch niemand die het hoort. Laat dat geniepige verlangen niet uitgroeien tot een onbedwingbaar iets. Jij hebt het heft over je leven al acht dagen in eigen handen genomen en wéét dus dat je daar niet dood aan gaat. Probeer toch liefst iets te gaan doen, af te spreken, buitenshuis. Bij/met mensen die niet gebruiken. Sterkte, sterkte, sterkte en succes. Blijf jezelf toespreken. Jij spreekt de waarheid, de trek liegt.
 6. Eehhhh.. bokkenist... ik sta hier buiten al zo'n vijf uur (met liefde) te blauwbekken om jullie uit te zwaaien en hoorde je dit omroepen. Welke route vliegen jullie naar Warschau dan?
 7. Borrie, sterkte meis. Dat de geschiedenis zich herhaalt, dat kan ik begrijpen. Maar hoe het verleden je inhaalt kan ik niet visualiseren. Daarvoor ben ik nog te duf in de kop. Dat het in jouw geval niet prettig is begrijp ik dan weer wel want je klinkt er niet blij bij. Dus nogmaals sterkte. En hou alsjeblieft jouw toekomst in het vizier, die waar drank en drugs niet bepalend zijn voor je koers.
 8. Doeidoei, zwaaizwaai.... tot later. Goede reis. En goed uitkijken met oversteken.
 9. Overigens óók nep, hè, dat rendiertje. Dat je niet denkt dat wij vlees in de kerstboom hebben hangen...
 10. Nou @Rosee, iedereen lijkt al bijna drie uur met stomheid geslagen.. 't Is ook niet niks, zo'n neppapegaaitje. Maar laat ik je zeggen dat ik geweldig blij voor je ben. Dat komt vooral door dat woordje 'schattig'. Zo hebben wij een schattig lelijk rendier in de kerstboom hangen. Ontzettend gek geval maar wel schattig. Daar mag ook niemand iets lelijks over zeggen, want het is óns lelijke rendiertje.
 11. Trouwens, 13 december is een prima datum om, als nog niet, maar wel willend gestopte, te stoppen. Voor de bijgelovigen die garantie willen: mijn eerste drankloze dag viel op 13 december. En morgen is dat 11 jaar geleden...
 12. Vergeet je paspoort niet, hè? En je pinpas. En je medicijnen, evt. Shengenverklaring in orde? En je tandenborstel mee?. En zet de kachel thuis even op 'vakantiestand' en de wekkerradio uit... Moeten de plantjes nog water? Tijdklok voor 'net-of-er-iemand-thuis-is-verlichting' ingeschakeld? Mijn hemel... virtueel reizen is toch wel een stukje rustiger weggaan dan i.r.l... Die vlak-voor-je-weg-gaat-stress vind ik altijd verschrikkelijk. Ik hoop morgen op tijd wakker te zijn om jullie uit te kunnen zwaaien en een goede en behouden reis te wensen. (pf.. zelfs dát is virtueel niet stressvol.)
 13. Kohtje

  Harald

  @harald, een tijdje terug werd je gevraagd wat voor jou goede hulp zou zijn en jij wist daarop niet goed een antwoord te geven. Ik gaf je toen de volgende tip: 'Gewoon deze draad blijven vervolgen, harald. 't Lijkt je al zo'n twee jaar 'op de been te houden'. Gewoon zo doorgaan dus'. Daar werd een beetje niet-begrijpend op gereageerd, maar het is een van de eenvoudigste dingen die je kunt doen, hier blijven schrijven. Het contact maken met anderen maakt het 'de moeite waard', óók als het eens (wat) minder gaat. Doch, hoe fijn is het om contact te maken als het goed gaat? Wat ik dus nogmaals wil zeggen nu, harald, blijf deze draad vervolgen.
 14. @Bor, ook nu val ik even terug op een naslagwerkje want zoals elders vermeld: onthouden is niet mijn sterkste punt... Uit "Een Introductie tot NA-Anonieme Verslaafden" (oftewel: 'het witte boekje'): Voor de Nieuwkomer NA is een non-profit gemeenschap van mannen en vrouwen voor wie drugs* een ernstig probleem waren geworden. We zijn herstellende verslaafden die geregeld bij elkaar komen om elkaar te helpen clean te blijven. Er is geen inschrijfgeld of contributie verschuldigd. Het enige vereiste voor lidmaatschap is het verlangen om te stoppen met gebruiken. Je hoeft niet clean te zijn wanneer je hier komt, maar na je eerste bijeenkomst raden we je aan terug te blijven komen en clean te komen. Je hoeft niet te wachten op een overdosis of gevangenisstraf om hulp te krijgen van NA, noch is verslaafd zijn een hopeloze toestand waarvan niet te herstellen valt. Het is mogelijk het verlangen drugs te gebruiken te boven te komen met hulp van het Twaalf Stappenprogramma van NA-Anonieme Verslaafden en de gemeenschap van herstellende verslaafden. (*alcohol is een drug) Ik heb meerdere AA-meetings bezocht waar mensen onder invloed weggestuurd werden. 'Kom maar terug als je nuchter bent' kreeg je dan als boodschap mee. Bij NA heb ik dit nooit meegemaakt. Daar wordt de aanwezigen wel aan het begin van elke meeting verzocht alleen te luisteren en niet te sharen als men onder invloed is. Maar iedere verslaafde met het verlangen te stoppen met gebruiken is welkom.
 15. Mijn ervaring is dat AA erg gericht is op het niet drinken en NA op het aanpakken/leren omgaan van/met de ziekte verslaving. Mijn ervaring is dat ik bij NA met mijn sponsor hard aan het werk/onderzoeken ging en bij AA bleef hangen in de wekelijkse wederwaardigheidjes aanhoren van de andere aanwezigen en dan: tot volgende week... Ik zeg niet dat elke AA meeting zo is, ik ken ze bij lange na niet allemaal. Maar ik gaf de tip van NA om Syertse er op te wijzen dat hij als Castle Craig ganger (begrijp ik) voldoende weet van het 12-stappen programma om datzelfde programma ook ten uitvoer te brengen buiten AA. Er zijn veel groepen die met de stappen werken, en elke groep doet het net weer even anders...
 16. ja, dat heb ik maar expres bij gezet opdat je niet gaat denken dat ik verstand van muziek heb. Ik hou wel van muziek en wil dan ook graag zoveel naadjes van de kous weten als maar mogelijk is (dank u, wikipedia en andere digitale mogelijkheden) maar ik vergeet ook zo veel weer heel snel. Da's wel jammer soms. Soms ook niet.
 17. @Syertse, ga ook eens naar Narcotics Anonymous (NA).. daar vond ik wat ik bij AA zo'n beetje verwachtte maar niet helemaal vond. Als alcoholist ben je daar welkom omdat alcohol als drug gezien wordt... (en dat is het feitelijk ook..)
 18. Jaaa, @knakker, de ouwe Pink Floyd, bij mij ook op het favorietenlijstje. De jongere Floyd ook hoor, maar de ouwe... De muziekstijl van Gong verschoof in de loop der jaren en met de wisseling van muzikanten van psychedelische rock, spacerock, Canterbury (o.a. Soft Machine, Caravan..), naar jazz rock én weer terug. Gong viel vooral op door het kakofonische karakter, een volstrekt onnavolgbare collage van eenvoudige melodietjes en karikaturale teksten met ingewikkelde jazzritmes. Er was vaak geen van tevoren samengestelde compositie, maar ieder droeg zijn deel bij. (bron: wikipedia) De huidige Gong is een mengelmoes van oudere Gong-leden en jongere. Het optreden bevatte dan ook van alles wat. Maar boven al wél lekker maf en behoorlijk psychedelisch.. Daar hoef je niet stoned voor te zijn, dat wórd je vanzelf wel een beetje..
 19. Voor mij was de doorslaggevende reden meer van sociale aard. Ik hield niets en niemand over. Lichamelijk was er tijdens m'n actieve verslavingstijd regelmatig van alles mis maar ik ben nu nog steeds krakkemikkig. Precies vandaag is het elf jaar geleden dat ik voor het laatst alcohol tot me nam. Ik vind het moeilijk een scheidslijn te trekken tussen wat het gevolg is van langdurig alcoholmisbruik en een andere aandoening die ik heb. Die aandoening staat overigens op zichzelf en is, volgens de deskundigen, geen gevolg van alcoholmisbruik, hoewel het er ook geen goed aan heeft gedaan natuurlijk. Vast staat voor mij wel dat alcohol me geen goed heeft gedaan voor wat betreft 'gezond oud worden'.
 20. Smaken verschillen nou eenmaal en je kunt er over twisten, maar iemands smaak is toch vaak ook een stukje van iemands persoonlijkheid en persoonlijke 'geschiedenis'. Daarom is muziek ook zo divers maar tegelijkertijd universeel. M'n eigen smaak echt radicaal veranderen is bijna niet te doen, laat staan de smaak van anderen. Makkelijker, en zelfs leerzamer, vind ik het om de smaak van anderen te leren waarderen, dus om m'n eigen smaakgrenzen te verleggen en daardoor een 'bredere' smaak te krijgen. Zonder daarbij mezelf 'uit te vlakken'. Vind ik, hoor. Kan nu zelfs de smartlappen en Duitse schlagers wel waarderen waar mijn vader zo gek op was en waar ik zó'n gruwelijke hekel aan had dat ik zelfs m'n vader er zélf door ging haten... alleen maar omdat hij die muziek zo leuk vond. Toen ik jaren later zijn grote verdriet meer ben gaan begrijpen kon ik ook zijn muzieksmaak meer begrijpen en waarderen... en zo zijn er wel meer. Ik heb weinig verstand van muziek maar weet wel dat muziek emotie is en dat er voor elke mens wel een muziekgenre is dat hem/haar als een jas lijkt te passen.
 21. Zou het dan óneerlijk geweest zijn als je dat hier niet gezegd had?
 22. Hah... hier net andersom. Het regent niet en ik zit me kapot te zweten en de kachel staat maar op 15. Niet ziek hoor, maar m'n innerlijke thermostaat werkt niet meer naar behoren. Dat leidt wel eens tot botsinkjes tussen mij en m'n vrouw, die wat dat betreft nog gewoon normaal is.. Maar zij is nu niet thuis dus kan de kachel even op koelkaststand. Heeeeeerlijk.
 23. Wie is wie is (weer) opgeschoond.
 24. @Jannigje, zag net je verhaal bij wie is wie en dacht eerst spijt te hebben van bovenstaand 'berichtje'. Maar toch maar niet, die spijt bedoel ik. Veel herkenning in wat je daar schrijft, maar die Dombo van hierboven blijft als lief bedoeld mini-scheldpartijtje gewoon staan. Wel krijg je een virtuele arm om je schouder en ik denk nog even na over een reaktie op je persoonlijke draad. Veel plezier en warmte tijdens je reis met de arreslee. Alle anderen trouwens ook.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...