Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kohtje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  13402
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  178

Alles door Kohtje geplaatst

 1. Nancy, lieve meid, gecondoleerd met dit toch onverwachte verlies. Heel veel sterkte. Wat een ellende nu met die onbereikbaarheid er bij...
 2. Uitslover(d) en seniel ben je niet, als ik dit zo lees. Dit is gewoon lady jane... kaartjes sturen per toetsenbord is wat je graag en veel doet dus voor zo'n gehandicapt nog lang niet jarig ventje is dit gewoon een 'uitwas' van je lady-jane-zijn. Om dit lady-jane-zijn nog eens te demonstreren zou je nu ook @Ties een kaartje kunnen sturen voor haar 1 maand en 1 dag droog staan. ( Doe wat je 't liefste doet, dan is het altijd goed.. ja zuster, nee zuster...) En om het nou niet helemaal op de schouders van lady jane te gooien wil ik bij deze @Ties ook maar even feliciteren. Zonder kaartje want met plaatjes kan ik hier (nog steeds) niet uit de voeten. Ties, gefeliciteerd met 1 maand en 1 dag en de groetjes aan je paard.
 3. Kohtje

  Nieuwe start in 2020

  Probeer het op z'n minst maar te durven. Want ontdekken wat je allemaal wel niet durft geeft zo'n enorme boost aan je leven. Meestal blijken we meer te durven dan we ooit voor onszelf voor mogelijk hadden gehouden. Ik ben beslist geen held, nog steeds niet. Maar de dingen die ik, ondanks dat ik niet durfde, toch gedaan heb, (bijv. openstaan voor hulp) hebben me geholpen m'n alcoholprobleem (lees: pure zelfvernietiging) te overwinnen en hebben me er van overtuigd dat ik tóch meer durf dan ik vaak denk. Ondanks de barrière's, drempels, hoge latten, beren op de weg... Ook 'niet-helden' kunnen overwinningen behalen. Die misschien nog bijzonderder zijn dan de overwinningen van de 'wel-helden'... En dan blijken we allemaal 'Echte Helden' te zijn.
 4. Kohtje

  elisa is hier....

  Doe dat dan maar, Elisa. Ik zie zo ook geen voorstelberichtje meer van je. Welkom terug alvast dan maar, ook zonder voorstelberichtje. Goede voornemens zijn het makkelijke deel van niet meer drinken. Dat goede voornemen uitvoeren en laten beklijven (zoals je dat zo mooi zegt) vergt een langere adem. Maar het is heel goed mogelijk, al zal het soms lijken dat het niet mogelijk is. Juist op díe momenten niet toegeven brengt je verder. Succes dus. En hier op het forum schrijven kan je net dat steuntje geven dat je soms, of misschien vaak, nodig kan hebben. Je moet het wel zelf doen maar je staat niet alleen.
 5. Ja, dit... https://www.huiselijkgeweld.nl/vormen/kwetsbare-zwangeren-en-bescherming-van-het-ongeboren-kind
 6. Beter nog: hij zou niet moeten denken wat hij allemaal opschrijft... iets wat niet zo onmogelijk is als het lijkt. Wat ik Smaragd gun wil ik hier niet (meer) zeggen omdat ik dan de wind waarschijnlijk weer van voren zal krijgen en voor 'betweter' en 'wat doe ik hier nogger' en 'je snapt er helemaal niks vanner' en 'jij hebt makkelijk pratener' uitgemaakt zal worden. En daar heb ik niet veel trek in. Wat niet wil zeggen dat ik hem niets goeds wens, want dat wens ik iedereen wel toe.
 7. Heeft deze Stier ook last van hoor. Misschien niet zo flitsend snel, maar toch... Op z'n langst dag voor dag is voor mij nog altijd het meest overzichtelijk.
 8. Vraag ik me af of de spelers dan eindelijk eens van elkaar af blijven of dat ze in 'maanpakken' gaan spelen...
 9. @Bor, Als Freddy Heineken destijds 35 miljoen gulden in een koffertje bij zich had gehad, had hij misschien diezelfde dag nog het losgeld aan z'n ontvoerders kunnen afdragen en hadden hij en z'n chauffeur weer naar huis kunnen gaan. Helaas had Freddy niet meer dan wat los geld bij zich. En misschien zelfs dát niet. Dus het duurde even voordat het losgeld bij elkaar gesprokkeld was en overgedragen... Je kunt in plaats van van los geld eigenlijk beter spreken van kleingeld of losse muntjes. Los geld refereert aan geld wat niet vast zit aan iets, los zit, dus bijvoorbeeld niet vastgeplakt aan de natgeworden rol drop in je tas... los geld is dus eigenlijk niet helemaal goed Nederlands wanneer je wat losse muntjes of kleingeld bedoelt. Tot zover.
 10. Nee, sorry.. beetje late reactie maar ik dacht dat er wel een receptenstroom op gang zou komen. Niet dus. Als we hier rode kool eten dan is het meestal die uit de diepvries. Gewoon met aardappeltjes (tegenwoordig meest krieltjes ge-airfryed) en iets van vlees. Heel soms, echt heeeeeel soms, van die hachee uit een blikkie... maar dat is echt als ik ten einde raad ben en zo'n dag heb dat ik niks weet te verzinnen.
 11. Ik heb nooit drank verstopt in een handtas. Dat zou teveel opgevallen zijn. Wel ook 's zomers vaak een jas aan met diepe zakken... In huis her en der plekjes maar m'n vrouw had er een neus voor. Ook die jas wist ze wel en dat wist ik dan ook wel weer, maar ach... wat kon haar het op het laatst schelen.. het was mijn verantwoordelijkheid, voor zover je als alcoholist nog van verantwoordelijkheid kunt spreken voor wat betreft drank...
 12. ??? wie verwacht je dan dat er ontvoerd wordt??
 13. Dat kan toch niet als je zo klein bent? Waar laat je zo'n tatoo dan?
 14. Nou ja, niet hier bij de Dirk natuurlijk, maar dáár bij de Dirk.... Hier in huis is geen Dirk.
 15. Je zei dat je getrouwd bent met je tas. En ik weet dat je met een bouwvakker getrouwd bent. Dus vandaar die koelbox/gereedschapskist.
 16. 't Is op de fiets natuurlijk wat ingewikkelder om al zigzaggend steeds die anderhalve meter in acht te nemen. Hier bij de Dirk snappen ze het ook nog niet helemaal, geloof ik. Bij het afrekenen alles zelf gescand, geeft dat scherm aan: aankoopcontrole. Staat zo'n meisje met handscanner binnen no time zowat op m'n tenen om een aantal artikelen in m'n tas te scannen. Ik kon geen kant op want aan alle kanten stonden andere klanten bij die zelfscankassa's. Het zijn er vier bij elkaar, allemaal net misschien die anderhalve meter van elkaar af, maar als er dan zo'n controle is dan is daar eigenlijk de ruimte niet voor...
 17. Loop je dus altijd rond met een gereedschapskist of een koelbox? Dat zijn toch wel zo'n beetje de bouwvakkershandtassen..
 18. Dat is nou niet zo moeilijk meer na deze uitgebreide beschrijving. Vooral die verwijderde navelpiercing valt wel op natuurlijk.
 19. Wa's dah, @Roberto? Nou ja, ik zie wel dat het een gebouw is, maar kwam je dat tegen of zo?
 20. Adri, zo ken ik je niet. Ik begrijp je wel maar zo ken ik je niet. Sterkte.
 21. Nou zie ik tóch een lange draad aan je hond, @Marika. Maar dat is dus niet een oplaadkabel, snap ik. Daar is je hond waarschijnlijk te oud voor, toen waren er nog geen elektrische honden.. Stekkeren is dus ook priksleeën.. da's dan zelfs weer van voor mijn tijd. D'r is in de loop van de eeuwen eigenlijk al heel wat afgestekkerd. Overigens, ik hou wel van ouwe hondjes. Jonge ook. En alles daar tussenin ook.
 22. Heb je een E-hond?
 23. Goedemorgen allemaal. @Cleo66, beterschap en neem jezelf in acht hoor. Die lange donkerrode haren moeten langer mee dan vandaag. Mijn haar groeit van ongeveer september tot juni, maar dan gaat m'n onverzorgde kapsel er gewoon weer af als het me te warm wordt. Kappers heb ik een hekel aan sinds die ene kapper me in m'n oor knipte toen ik een jaar of zes was. Die heeft het voor alle andere kappers bij mij verpest. Nu heb ik een tondeuze en een vrouw. Dat is genoeg.
 24. Hoi. @bumperjim, ik had gisteren helemaal niet meer moeten reageren. Als ik moe ben en last van mezelf heb, heb ik nogal eens de neiging om dingen op te blazen en om dat af te reageren op anderen. Dit keer was jij de dupe. Het spijt me. Je hebt gelijk als je zegt dat dit forum een top forum is. Maar soms heb je van die 'stoorzendertjes'.. nu was ik dat weer eens. Zal proberen niet meer te storen. OK? Geen respons? Ook goed.
 25. Ja, dit keer. Maar reken je er op dat elke keer dat je craving ervaart er mensen van dit forum voor je kelderdeur gaan staan of ben je misschien ook bereid om misschien eens, wat betreft je alcoholgebruik, helemaal op eigen benen te gaan staan? Nou ja, zo met zo'n forum 'achter de hand' is het misschien ook eigenlijk wel gezellig om het te laten zoals het is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...