Spring naar bijdragen

bumperjim

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    9.022
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    89

Alles door bumperjim geplaatst

  1. Hoe vroeger je naar bed gaat, hoe vroeger je ook weer wakker wordt. Je kan beter een normaal ritme handhaven en geen middagslaap doen, anders slaap je ook daardoor 's nachts weer minder.
  2. Als je je gordijnen open laat idd
  3. OK zeg 10 keer het woord akkefietje en kijk of je nog steeds zo opgefokt bent of dat het eigenlijk wel meevalt
  4. Maar dr zijn ook genoeg goeie hoor. Alleen zijn die vaak behoorlijk volgeboekt
  5. In Frankrijk is het illegaal om bv "vegetarische steak" te verkopen. De producent moet zeggen wat het echt is. Anders heb je geen flauw idee wat je eet.
  6. bumperjim

    Ik ben Cortex

    Welkom! En als je door te stoppen eventueel met hulp diezelfde schaamte zou kunnen vervangen door trots? Gebruik de schaamte als extra motivator. Je kan ervan af raken.
  7. Gewoon een stuk rundvlees gevroten met vegetarische asperges. De koe was al dood, daar viel niks meer aan te redden.
  8. Wow hee! Wel af en toe kijken waar je loopt
  9. De Stier (mijn vrouw) drinkt nooit alcohol en amuseert zich gewoon op feestjes. Die gaat ook niet zeggen ik ga na een uurtje weer weg. Volgens mij is die feestjes-allergie een ex-alcoholistending
  10. Oh heerlijk! Ja dat kan hier ook wel maar dan kom ik niet op mn werk terecht maar dan ga ik nog liever op de mountainbike de natuur in, geen asfalt
  11. Yo! Fiets besteld om mee naar het werk te fietsen (5 km). Ik had natuurlijk wel een fiets maar dat was een verbouwde mountainbike van 20 jaar oud zonder spatborden en verlichting en vreselijk oncomfortabel. Gebruikte ik dus ook zelden. De nieuwe is gewoon een benenfiets zonder electriciteit. Lekker dopamine maken daarmee. Je kan hier in Frankrijk nauwelijks fatsoenlijk veilig fietsen maar het geval wil dat er vrijwel vanaf mijn voordeur tot aan het kantoor een prachtig fietspad ligt, ze worden wel aangelegd stukje bij beetje heel langzaam. Eigenlijk een grof schandaal om het niet te gebruiken.
  12. bumperjim

    Sobriety for Life - Dagboek

    Ik moet zeggen, de zware alcoholisten die ik ken en gekend heb in mn leven, waren stuk voor stuk erg leuke onderhoudende mensen. Wat het 1 met het ander te maken heeft is me nog niet duidelijk. Alcohol is absoluut niet onmisbaar om aardig en onderhoudend te zijn.
  13. Dan kom je hier in landelijk Frankrijk wonen... mag je gewoon gratis naar de dorpsafvalinzameling 6 dagen per week. Dan staat er misschien 1 auto voor je waar je 5 minuten op moet wachten. Kan je meteen even een praatje maken. Soms vraag ik me af hoe jullie overleven zonder de meest basale openbare voorzieningen, maar niet met zn allen hierheen komen hè
  14. De benaming is een verwijzing en is nogal cru natuurlijk, maar dat is geen doodzonde -- hoop ik althans, ook in deze preutse tijd.
  15. Sign of the times. Lange tenen zijn in. Ik ben Charlie is uit. Over 10 jaar zwaait het weer de andere kant uit. "De honden blaffen, de karavaan trekt voort" zoals men zegt.
  16. Jiskefet is jaren 90, wat toen kon kan nu niet meer in de nieuwe benepen preutsheid Eén derde rood, twee derde geel, één derde rood...
  17. bumperjim

    even voorstellen

    Na 20 of 30 jaar teveel zuipen kunnen simpele dingen een openbaring zijn Mij helpt het bv te hardlopen waarbij je merkt dat alcohol de avond ervoor idd geen goed idee is, en dat helpt dus om het te laten staan. En de dopamine die je niet van de alcohol krijgt krijg je dan vh hardlopen.
  18. bumperjim

    even voorstellen

    Ja als je minder lekker gaat, er is een lijstje van typische triggers waardoor mensen gaan drinken (enfin dat kan voor iedereen verschillen natuurlijk maar dit zijn veel voorkomende): HALT Hungry Angry Lonely Tired Er zijn er meer, zo heb ik zelf de Lente-trigger, wanneer het ineens lekker weer is, moet dat kennelijk gevierd (verdoofd) worden. Niet duidelijk waarom maar de associatie zit in de kop. En wanneer je dat weet van jezelf, kan je het ook omzeilen, kan niet altijd natuurlijk maar de Hungry trigger is een simpele die je zo kan omzeilen door ff wat te snaaien en wat non-alcoholisch bij te drinken. Je kan de trigger ook gewoon uitzitten als een warrior want meestal duren ze niet heel lang.
  19. Die zijn helemaal niet zo gelukkig, dat is ook een verslaving. Zo gauw je een Rolls Royce hebt wil je er een tweede bij. De jacht is mooier dan de vangst.
  20. Het is misschien wat veel eer om er een "ik" van te maken die losstaat van je "echte ik". Het model dat je ervan maakt, stuurt vervolgens je ideeën en strategieën. Voor je het weet ga je een deel van jezelf haten als zijnde inherent slecht en das een beetje onterecht. Ofwel voor je het weet ga je denken dat je echte ik moet samenwonen met een soort duivel, en dat je echte ik dus volledig onschuldig is wat betreft de situatie, wat ook niet echt terecht is. Ik zie het als gedachten die je al dan niet kan negeren. De gedachten komen van de verslaving en de verslaving is een val waar je helaas zelf ingelopen bent, en waar je ook weer uit kan maar dat is lastig. Maar goed, my 2 cents
  21. Wat dat betreft ben je niks veranderd, "nu" uitloggen duurt nog steeds een halve dag "Never can't say goodbye"
  22. Damn dat vind ik toch leuk om te horen, en dat nadat ik je zo vreselijk vaak verwenst en geblokkeerd en uitgelokt heb en weet ik wat niet allemaal nog meer. Jij bent ook lief en mooi dat het zo goed met je gaat.
  23. Ja das wel echt het toppunt van dronken
  24. Dat is zeker waar. Als je, door veel onthouding, niks meer gewend bent, dan voel je straks 1 biertje al de volgende dag. Dat is het "mindful" drinken. Dat kan een tijd goed gaan. Vervolgens ga je langzaam weer een gewoonte ontwikkelen. Net alsof je elke dag op je kop gaat staan of elke dag een marathon gaat lopen, wordt ook je nieuwe drinkgedrag een gewoonte zonder dat je er steeds bij stil staat. Als niks-drinken een gewoonte wordt, wordt het steeds makkelijker want op een gegeven moment denk je niet meer na dan bestel je een frisje. Als weinig drinken een gewoonte wordt, zit de kans erin dat je toch weer een gewoontedrinker wordt. Je gaat een nieuw patroon ontwikkelen want mensen zijn gewoontedieren. Hoe gaat dat patroon eruit zien dat beslis je zelf en daar ben je nu al mee bezig. Ik zeg niet dat het fout is om met mate te drinken want ik doe het zelf ook, maar dat het voorlopig goed gaat zegt niet alles over de langere termijn. Je moet van tijd tot tijd bewust evalueren wat je doet en je moet van jezelf weten dat (en hoe) je weer terug naar de nul kan als je vindt dat het wat veel wordt (hoe veel dat dan ook moge zijn). Stel maar een limiet en zie hoe goed het je lukt om je eraan te houden. Gaat het na 2 weken al fout, dan is dat een teken ergens van. Je moet een trukendoos hebben. Je moet in control zijn. Je moet weten hoe je zelf functioneert. 's Ochtends spijt en 's avonds dorst. Dan moet je dus 's ochtends boodschappen doen, dan heb je 's avonds niks in huis. Dat soort dingen. Dat moet je beheersen anders ben je aan de goden overgeleverd Plan maar een avondje met vrienden en zeg tegen jezelf ik ga niks drinken. Lukt dat? Lukt het niet dan is dat ook weer een teken. Met mate drinken betekent vaak niet drinken terwijl je toch trek hebt. Je trek leren beheersen daar gaat het eigenlijk om. Misschien lukt het überhaupt niet. Misschien lukt het soms wel soms niet. Misschien lukt het een tijd lang en dan gebeurt er ineens iets waardoor het niet meer lukt.
  25. Ja het is belangrijk voor het feel good gebeuren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...