Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 16-08-19 in alle secties tonen

 1. 8 punten
  Paardenbloem

  Lotgevallen & strapatsen

  Dank bumperjim, die richting zie ik ook. Helaas is stap 1 nog steeds niet genomen (ga terug), maar ik blijf hopen dat hij vandaag naar huis komt.
 2. 6 punten
  Myle

  ZATERDAG 14-9-2019

  Ik werd vanmorgen om half 11 gebeld door mijn pleegmoeder dat ze als verrassing over 10 minuten bij me zou zijn. Ik lag nog even uit te slapen. Snel kleren aangedaan en daarna heerlijk een dagje geshopt, koffie gedronken, fijn gepraat en 's avonds uit eten geweest. Daarna nog even naar de AH om een voorraad boodschappen in te slaan. We waren pas om half9 terug. Wat een super gezellige dag en zo fijn dat dit kon, omdat ik geen kater had. Eerder zou dit gewoon onmogelijk zijn geweest. Nu wel moe, maar op een goede manier.
 3. 6 punten
  Sandro

  Donderdag 12 september 2019

  Zondag trouwens 10 km hardlopen. Gelukkig start ik net iets voor 14 uur
 4. 5 punten
  Etty

  Donderdag 12 september 2019

  Misschien is het goed om juist wel terug te lezen. Want anders blijft het verhaal in je hoofd hangen dat je iets ergs gedaan zou hebben waardoor je het verdient om verguisd te worden. Of misschien wel: met het gevoel blijft zitten dat je verguisd wordt. Wat je hier zegt klinkt voor mij zo herkenbaar, en was een vast onderdeel van drinken. Altijd opstaan met schuld en schaamtegevoelens, en dan de confrontatie met de mensen die er bij waren en die niet aan het drinken waren. Als zij deden alsof er niets was gebeurd, dan was ik opgelucht en ebden de gevoelens weg, maar als er ook maar iets was wat ze zeiden of deden dat refereerde aan mijn drankgebruik, (punthoofd zeker? was erg gezellig hè?) dan ging het mis in mijn hoofd. Een vreselijke schaamte, en enorme behoefte aan bevestiging. Wat ik van mezelf laat zien, als ik daar de controle over kwijt ben, dan heb ik mezelf daar toestemming voor gegeven. Dan ben ik aan het dansen in een omgeving waar niemand op elkaar let. Of deel ik mijn ervaringen met mensen waarvan ik denk aan te voelen dat ze de woorden kunnen waarderen of kunnen dealen met mijn heftige emoties. Met drank heb ik niet die gelegenheid, van toestemming, en de volgende dag is het altijd de vraag wat ik van mezelf heb laten zien of niet. Zonder drank heb ik meestal de controle over waar ik me kwetsbaar opstel, en die controle is ooit zo belangrijk voor me geworden, dat als ik hem niet heb, dit heel onveilig voelt voor mij. Drinken is daarom heel onveilig, ergens, als je veel last van schaamte hebt. Je kunt best met onveiligheid spelen, oefenen, maar dit is wel heel erg * met je afweergeschut. Overdag de goede kant van jezelf tonen, de meid die alles onder controle heeft, niet zeurt, haar eigen broek op kan houden. En dan komt oiv drank de behoeftigheid naar boven die ik overdag zo graag verborgen houd. Waar ik me eigenlijk voor schaam. Die anderen niet mogen zien. Ik gooit die controle elke keer onder de bus als ik drink. Nuchter meer de teugels laten vieren, controle loslaten, werken met de schaamte,is voor mij belangrijk geworden. Zodat ik geen alcohol nodig heb om me vrijer te voelen. Ik ben altijd veilig, bij mezelf. Dat is fijn. Natuurlijk is er meestal niets om je voor te schamen als je wel een keer hebt gedronken, maar toen ik het nog deed, kwam ik gewoon niet voorbij dat schaamtegevoel en me daarna te braaf en aangepast gedragen tot de volgende binge.
 5. 5 punten
  Asterix

  Dinsdag 27 augustus 2019

  Mogguh allen, nog 2 dagen en dan is de hitte verdwenen, als ze gelijk hebben. Vanavond maar op de slaapkamer tv kijken, scheelt een slok op een borrel. And the Lord said unto John, ”Come forth and you will recieve eternal Life.” But John came fifth, and won a toaster.
 6. 5 punten
  niks

  Zondag 25 augustus

  Thuis, genoten van mijn weekend. Met mijn vader baantjes zwemmen in het buitenbad, daarna kop koffie. Koken met mijn moeder, gisteren barbecue aan. Veel lezen, ouderwets een spelletje doen. Wandeling maken met mijn vader. Het doet me zo goed. Geen veroordelingen, weinig vragen, kijk naar de toekomst en niet achterom. Ben zo vreselijk trots op mijn ouders!
 7. 4 punten
  Kannietmeer

  Onze h . kamer 10-9-2019

  Lieve doorbijter, Dank je Ik ben weer helemaal boven Jan. Alles funtioneert en ik ben niet eens langzamer gegaan met de afbouw, maar ga gewoon door met de voorbereidde medicatie. Het is ongelooflijk hoe ziek je je kan voelen van stress die je lichaam niet kan hanteren. Maar ook mooi om te zien dat als je dan rust neemt, echt pas op de plaats maakt, het ook weer kan herstellen. Ook heb ik besloten mijn ex maar weer buiten de deur te houden, want ik vermoed dat mijn spanning deels ook daarvan is. Best lastig in deze situatie, maar wel beter voor mij.
 8. 4 punten
  Moeps

  Vrijdag 30 augustus 2019

  @kruidenthee67 jij laat de hoop doorschemeren dat ook het dwangmatige leegeten van een zak paprika chips op een gegeven moment overwonnen kan worden! Halleluja!
 9. 4 punten
  spirit

  Zo 18 aug 2019

  Hahaha Rosee. Zo hebben ze mij ooit in een kroeg (omdat ik al genoeg wijn op had) aan de cassis gezet. Keurig in een wijnglas. Had niets in de gaten
 10. 3 punten
  Rosee

  Maverick

  Ook hier veel herkenning. Nooit wil ik daarnaar terug, bah bah bah. Die zelfhaat vond ik het allerergste. Niet dat het nu allemaal Halleluja is, maar dat in ieder geval nooit meer.
 11. 3 punten
  knakker

  Lotgevallen & strapatsen

  Twee dagen nuchter nu. Weer thuis. Veel praten met familie, met de vrouw. Een voorzichtige terugkeer van moed & hoop. Een begin, maar we zijn er nog lang niet. Drank de deur uit, cigaren de deur uit. Refusal weer terug. Nieuwe openheid naar familie. Zoeken naar nieuwe mogelijkheden van behandeling. Gedoe allemaal. Maar we leven nog. Dat was enkele dagen niet mijn grootste ambitie, maar ik vind het toch wel fijn.
 12. 3 punten
  Rosee

  Vrijdag 13 september 2019

  Goedemorgen @knakker lieve ezel zet hem op. Oh @Cleo66 ik herken dat zo goed wat je zegt over zeuren over roken en dat je bang bent de moraalridder uit te hangen. Ik heb zelf ook lang gerookt, vooral als ik dronk ging het achter elkaar door. Ik dwong mezelf om soms een paar dagen niet te roken, dat ging me eigenlijk best goed af, kon ik mezelf wijsmaken dat ik het in de hand had. Totdat ik erachter kwam wat roken eigenlijk is (jouw bovenstaande verhaal) en dat ik ook gewoon verslaafd was. Toen ben ik gestopt en wil het liefst iedereen deelgenoot maken van wat ik heb ontdekt over hoe roken echt in elkaar zit en die criminele tabaksindustrie. Maar wil ook niet dat mensen me gaan haten haha. Toch kon ik het niet laten om stiekem het boek De opluchting bij mijn vriend achter te laten. Hij is 62 en rookt al 45 jaar 2 pakjes per dag (vroeger zelfs 3) ook voor mezelf want ik vond het vreselijk om bij hem in die gore rook te zitten. Alles en alles was doordrenkt met tabak. Hij was echt kwaad waarmee ik me bemoeide en dat boek kon ik ook weer meenemen. Niet gedaan haha. Dit geloof je nooit: hij heeft t uiteindelijk (na anderhalf jaar) toch gelezen en is nu al 7 weken gestopt. Hij haat me soms wel omdat hij nog lastige momenten heeft maar vindt t ook weer zonde om te beginnen. @Bor zolang je jezelf blijft wijsmaken dat je het zal missen gaat t niet lukken, je bent gehersenspoeld als het ware en moet roken leren zien als wat het echt is: een smerige dodelijke rotverslaving die niks voor je doet, dat je denkt dat je het zo lekker vindt is alleen maar opluchting omdat je jezelf tijdens het roken heel even net zo voelt als een niet roker. Hoe onzinnig is dat? Amen haha.
 13. 3 punten
  Pelle2

  Meeting 2019

  Ik loop al een paar dagen na te denken over de meeting. Heb 'm zelfs al in de kalender gezet.
 14. 3 punten
  niks

  Vrijdag 23 augustus 2019

  @Yana ik hoop het van harte, maar denk dat het nog wel even zal duren. Op zich zit ik hier goed, je bent alleen nooit alleen. Er is veel verdriet hier, schrijnende gevallen met kindjes. Dat gaat me echt aan het hart. Vrouwen die toch weer terug gaan naar huis, waar van je weet dat het weer mis zal gaan. Ik heb wel doelen voor mezelf. Sterker in mijn schoenen staan, nee is nee. Vertrouwen leren hebben in de mensen. Ben heel erg achterdochtig, ik heb 1 mannelijke collega. Hele aardige vent, terwijl ik er van alles achter zoek. Wat wil hij van mij? Wel is het fijn, dat ik niet meer bang hoef te zijn. Geen blauwe plekken meer van de klappen. Niet meer bang zijn, wie komt er vanavond en gaat met mij naar boven. Begin mezelf weer een beetje te waarderen. Ik mag mezelf opmaken, ik mag er leuk uit zien, zonder dat een ander denkt dat hij recht op mijn lichaam heeft. Er is nog veel werk aan de winkel. Stapje voor stapje, ook een eigen plekje zal er komen.
 15. 3 punten
  doorbijter

  De Huiskamer 20-8-2019

  Fijn dat t met t hacken allemaal mee valt. Ik ben dus ook weer van de partij. @EefjeJ ik hoop dat je heerlijk kunt genieten van je dagen weg. En idd, t mooie weer komt er aan. Zelf voel ik me redelijk. Niet echt zoals tijdens of voor de vakantie, maar t is goed te doen. Ik denk ook dat ik was last heb van de laatste afbouw vorige week dinsdag. Dan is er toch in 1x 1 mg vanaf. En idd t wennen na de vakantie. Ik heb iig de 2 dagen alleen met Kids overleeft. Morgen een sinds 4 weken weer eens een dagje alleen. Erg rustig aan doen. En morgen wordt jongste zoonlief al weer 7, hij krijgt een popcornmachine, dus wordt morgenavond met de hele straat popcorn eten, haha. Fijne avond allen.
 16. 3 punten
  Bor

  Do 15 aug 2019

  Beetje langer mag ook wel. Onfatsoenlijk figuur die je uithangt. Doei!
 17. 2 punten
  Moeps

  Weekpact

  @knakker je kan er nog makkelijk bij! Nog plek genoeg!
 18. 2 punten
  Moeps

  Vrijdag 13 september 2019

  Het gevaar is hier nu ook geweken denk ik. Nadat ik het hier had gedeeld werd het echt officieel ofzo: ik heb zin, maar ik geef er niet aan toe. Te weten dat ik werd gelezen en er werd mee gedacht. Het gaf me kracht! Dus met frisse adem van het tandenpoetsen pannenkoeken gaan bakken met mijn jongste zoon. En opgegeten natuurlijk! Nu naar bed met Netflix, en morgen is het weer een nieuwe dag. Het blijft indrukwekkend hoe je overtuigingen aan het wankelen worden gebracht... En hoe alles opeens onbelangrijk lijkt. Heel erg dankbaar dat het is gelukt om er niet aan toe te geven!
 19. 2 punten
  Cleo66

  Marco

  Fijn Marco dat je nu medicatie krijgt voor je depressieve klachten. En hoe kom je erbij dat je terug bij af bent. Juist niet . Je werkt aan jezelf en doet wat nodig is zo als je verslaving aanpakken . En nu naar de huisarts. Dat is verantwoordelijk heid nemen . Je mag ongelofelijk trots op jezelf zijn . Een fijne nachtrust weer even onder je ouders vleugels, fijn dat dat kan
 20. 2 punten
  Penny

  Marco

  fijn dat hij mee gaat. Misschien is het een idee even op te schrijven wat je allemaal wilt bespreken? Het is zo 2 uur, met je er druk om maken schiet je niks op. Beter wees je blij dat je nu wellicht antwoorden gaat krijgen op veel dingen waar je je zorgen om maakt. sterkte!
 21. 2 punten
  Smaragd

  Donderdag 12 september 2019

  Hoi @Adrian Welkom! En wat knap dat je nu al 3 jaar alcoholvrij bent. Ik schrik er dan wel weer van, dat je nog steeds een enorme zucht/craving hebt na zo een tijd. Zou dan toch hopen dat dat ooit eens weg gaat. Alert blijven dus. En over vannacht, ik heb liever dat men hier schrijft/tikt dan stiekem en afgesloten van de rest door te blijven zuipen. Het contact gaan ontlopen. Denk dat er zeer veel mensen zijn die dat doen/deden, ik ook namelijk. Het toont zeker aan dat er een wil is, om het anders te gaan willen doen. En natuurlijk is het niet fijn om te lezen. Ik ben dan net als @Bor voor de ander vind ik het veel erger, dan dat het mijzelf zou betreffen. Ben dan wel wat onzeker of ik het juiste zeg. Wat voor de 1 werkt, werkt niet altijd voor de ander. Liefst zou ik gillen, gooi het weg en meteen naar bed. Maar ik weet ook van mezelf dat het zo niet altijd werkt. Dan werd ik nog meer eigenwijs/recalcitrant. Daarom heb ik juist wel veel respect ervoor als mensen hier komen, als ze hebben gedronken. Maar goed een ander kan en mag daar anders over denken. Mij gaf het wel een sterk gevoel. Een spiegel(want ik heb dat ook gedaan) En nu hoeft het even niet meer, geeft mij rust en was blij toen ik vanochtend opstond. En meteen denken......hoe zullen zij opstaan. Misschien ben ik ook weleens te betrokken erbij, je gaat toch idd om de mensen geven. En ik ben hier ook meerdere malen op mijn snufferd gegaan. En de lieve bemoedigende maar ook zeker de harde woorden, hebben mij toen wel geholpen. Daar ben ik nog steeds erg dankbaar voor. @Kohtje fijn je even te lezen! Sterkte. Fijne avond allemaal.
 22. 2 punten
  lady jane

  Donderdag 12 september 2019

  niks een zware omgeving voor je nu, misschien nodig? In elk geval zien dat je nooit weer in een dergelijke slecht voor jou, omgeving terecht moet komen. En toch de draad van niet drinken weer op mag pakken, nu uit lijfsbehoud, straks om weer vol te leren leven meis. dit is er ook nog in de wereld he♥
 23. 2 punten
  Sandro

  Woensdag 11 september 2019

  Nou, dag 4 ook weer in de pocket. Dat gaat op dit tijdstip niet meer mis. Het ging net als gisteren wel weer lastig zo rond half 5. Maar ik wil wat ik heb opgebouwd niet meer met de grond gelijk maken. Dat zou eeuwig zonde zijn. Daarbij vind ik het een raar idee om weer zoveel te drinken als ik deed. Als ik met mijn heldere kop ineens zoveel zou drinken, zou het niet eens lekker zijn.
 24. 2 punten
  Rosee

  Dinsdag 10 september 2019

  Net terug van heerlijke massage van een uur. Nog voor mn verjaardag en half uurtje extra van de salon ook voor verjaardag. Als ik rijk was zou ik dit iedere dag doen haha.
 25. 2 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Wow, @nancy, 5 volle jaren! Mag ik je daar van harte mee feliciteren, en ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om je oprecht te danken voor de vele hulpvaardige bijdragen die je aan dit forum geeft. Ik hoop dat je dat nog lang blijft doen.
 26. 2 punten
  IJsvogel

  Woensdag 4 september

  Succes @Bor en @Quinn. Stoppen is een wonderlijk iets. Van het moeilijkste wat er is wordt het makkelijker. Maar ik heb wel een paar weken nicopleisters gebruikt. Dat haalde de grootste spanning eraf voor mij. Nu 1 jaar en 8 maanden. Omdat ik niet meer drink kan ik het nu ook volhouden.
 27. 2 punten
  Lonster

  Woensdag 4 september

  Dat is het verslavende van het spul. Er valt niets te genieten. Succes Bor en Quinn. En natuurlijk ook Nadia. Ja je bespaart kapitalen. Geen sigaretten! Geen drank! Ik zet het geld in op sjiek eten nu.
 28. 2 punten
  bolletje

  Woensdag 4 september

  Joehoe Vol Ik heu...……………….. heb ook onder gewicht zal even m'n adres pb'jen goed?
 29. 2 punten
  doorbijter

  Onze huiskamer 3 September 2019

  Morgeu allen, Gisteren een erg drukke dag dus was even niet op t forum te vinden. Maar de dag goed doorgekomen. Viel me niets tegen. Maar wel vandaag een eglrf rustig dagje. Alhoewel, gisteravond kwam ik er achter dat ik me medicatie vergeten was in de bus bij de apotheek ye stoppen. Dus vanmorgen stond ik al om half 9 bij de apotheek, anders zat ik zonder, dom dom. En daarvoor de Kids al naar school gebracht. En vanmiddag weer ophalen. Maar in de tussentijd niet ik niks. Heerlijk. Maar heb die tijd ook echt nodig om op te laden. Verder gaat t met mij nog steeds ok. Merk nog weinig van de afbouw, maar dat komt natuurlijk ook omdat ik nog hoog in de dia zit. Nu op 16 mg. @Cyclad58 geniet van je vakantie. Ik hoop dat t droog blijft. De voorspellingen zijn nl niet al te best. En hopelijk voor iedereen verder een goede dag Knuffel van mij
 30. 2 punten
  knakker

  Vrijdag 30 augustus 2019

  Ik ben best een betrokken type, maar vraag me soms wel af of het zin heeft iemand dit of dat te adviseren.
 31. 2 punten
  Lika

  Ik word een beetje moe van mezelf

  precies het 'Ik mag niet-gevoel had ik even op vakantie. Rook niet meer, drink niet meer en ben op dieet sinds kort. maar hé: ik wil niet meer! want lees alles hierboven. Dat 'ik wil niet meer,.want niet goed voor mij moet ik actief naar boven halen. Geeft niets. Even een werkje. en doorrrrrr
 32. 2 punten
  Quinn

  Zondag 25 augustus

  IJs als ontbijt. Top.
 33. 2 punten
  knakker

  Zaterdag 24 augustus

  Weggaan vind ik juist geweldig. Het vooruitzicht van de verre bestemming, het langzaam veranderende landschap. Ik vind pauzeren met koffie en broodjes op zo’n Duitse Rastätte ook zoiets geweldigs. Al die mensen die onderweg zijn naar voor mij onbekende bestemmingen. Het vervult met hoop of treurnis. De terugreis is bij mij altijd vol weemoed & melancholie. Maar ook dat zijn prettige bitterzoete gemoedstoestanden. Ik vind juist het net weer thuis zijn ontluisterend. Dat alles weer gewoon is. Oh, ik dwaal weer af. Goede reis Lika!
 34. 2 punten
  Kohtje

  Donderdag 22 augustus 2019

  Nou, ik niet. Kan wel aan de gang blijven...
 35. 2 punten
  Morgon

  Donderdag 22 augustus 2019

  Het lijkt een beetje een trend te worden dat in de ochtend hier lief en verwelkomend op elkaar wordt reageert maar dat het naarmate de dag vordert het allemaal wat verminderd, de sfeer.... Da's althans mijn interpretatie Voor mij als 'nieuweling' en bovenal 'onbekende' dus prettiger om 's ochtends te kletsen en te delen. Ik snap dat, zeker na maandag, alle nieuwelingen nog wat meer met argusogen worden bekeken maar gisteravond durfde ik echt niet te reageren in de wetenschap dat ik hoe dan ook een snauw zou krijgen. Ik ben in ieder geval blij met het forum en de liéve mensen die ik wél ben tegengekomen
 36. 2 punten
  Morgon

  Good things in my life

  Hee! Hier gaat het eigenlijk verrassend goed. Het voelt haast een beetje eng om dit te typen, alsof je dan de onraad op je afroept want 'het gaat te goed' maar dat is natuurlijk onzin Nee ik ben geloof ik echt op weg om aan mijn leven te timmeren en dat opnieuw in te richten. Plus - dit vind ik zelf HEEL erg prettig - ik ben ook niet meer de hele tijd bezig met 'niet-drinken'. En ik voel me ook niet meer zo eenzaam! Ik heb mezelf echt de isolatie ingezopen destijds terwijl dat zo verschrikkelijk slecht voor jezelf zorgen is.. Waar ik in het begin van de behandeling, en toen ik later in de kliniek kwam, bang voor was, was de leegte. Of dat ik niet meer goed zou kunnen 'functioneren'. Bah, hoe depressief en onzeker die drank je maakt.. En hoezeer het je zelfvertrouwen de grond in trapt! Dat zelfvertrouwen begin ik nu weer te voelen, stukje bij beetje. En als kers op de slagroomtaart heb ik sinds deze week ook een 'grote-mensen-baan'!!!! Heel spannend natuurlijk. En ik zag ook meteen dat ze bijvoorbeeld wel eens borrels hebben en dan denk ik oh jee. Maar dat is zorg voor later. Nu heb ik nog een kleine twee weken vakantie en dan begint voor mijn gevoel 'het echte leven'... Heel spannend, maar ik heb er echt zin in!!!!! En dat voel ik, letterlijk. Een soort van warm gevoel in mijn buik. En dat gevoel koester ik. Mijn terugval van anderhalve week geleden is voor mij wel een reminder dat ik scherp moet blijven. Maar wat ik ook heb geleerd is dat mijn leven eigenlijk veel te veel waard is om 'weg te zuipen'. Het nam misschien de stress 1 avondje weg maar al met al voelde ik me helemaal niet beter en de dagen erna voelde ik me écht miserabel! Terwijl het een half jaar geleden nog gewoon standaard was...... Dus conclusie: mijn levenskwaliteit is echt verbeterd zonder drank!! Ik heb het letterlijk kunnen vergelijken, al was het dat niet een bewuste actie. Ik ben gelukkig niet al te hard gestraft psychisch (ik voelde me na een paar dagen weer 'mezelf') en ik straf mezelf ook niet al te hard. Dat gaat ook wel hand-in-hand geloof ik, nu ik dit zo opschrijf haha! Anyways, zo'n gigantische smak op je smoel is nou eenmaal inherent aan het proces. Zo lang je maar opstaat en er van leert.... En dat voel ik nu echt; da's wat anders dan het van anderen ter kennisgeving aannemen
 37. 2 punten
  Kohtje

  Maandag 19 augustus.

  Woensdag is toch gehacktdag?
 38. 2 punten
  Yvonne

  Maandag 19 augustus.

  Ben nu aan het bellen met Tactus,,,,
 39. 2 punten
  Gaba

  mijn weg zoeken op dit forum

  Hallo Meratje, Ik kom niet meer zoveel op het forum maar af en toe wil ik nog wel eens iets schrijven. Rivotril druppels heb ik jarenlang gebruikt en inmiddels is het ook alweer een paar jaar geleden dat ik ermee gestopt ben en dat is de beste beslissing geweest die ik de laatste jaren heb gemaakt. Ik heb hier onder mijn naam indertijd een topic aangemaakt en dat een tijdlang bijgehouden. Het is afschuwelijk om van de Rivotril druppels af te komen. Het is echt een vreselijke strijd. In de loop van de tijd heb ik het vermoeden gekregen dat dit een van de zwaarste benzo's is om vanaf te komen. Ik weet niet helemaal waarom maar dat is mijn ervaring. Het heeft bij mij heel erg lang geduurd. Echt maandenlang. En het moeilijkste was voor mij persoonlijk de tijd na de stop. Na de stop heb ik er ook nog maandenlang mee lopen tobben. Maar het is het absoluut waard! Bij mij is de hele waslijst met gezondheidsklachten die ik had, helemaal verdwenen. Rivotril maakt je op de langere duur zieker en zieker. Het sluipt erin. Onderschat de ontwenningsverschijnselen niet. Nu gebruikte ik een krankzinnige dosis indertijd maar ik heb toen veel gelezen en er gebeuren rare dingen in je brein als je hiermee gaat stoppen. Ik heb zelf wat twijfels om Rivotril om te zetten naar Valium zoals de Ashton Manual stelt. Het heeft namelijk een wat andere werking dan Valium. Ik kan je alleen maar aanraden om het heeeeeeel langzaam aan te doen. Desnoods telkens pauzes inbouwen om even bij te komen. Heel moedig van je dat je de strijd aangaat! Liefs Gaba
 40. 2 punten
  Lika

  Zo 18 aug 2019

  Zon in ons deel van Frankrijk! Yes!
 41. 2 punten
  Maverick

  Jaarpact, voor gevorderden

  @kruidenthee67 en @Etty, Gefeliciteerd met jullie “verjaardag” Zo mag je het wel een beetje noemen vind ik. Diepe buiging voor allebei, vooral doorgaan! zei Barry Stevens ooit
 42. 2 punten
  NickyLJ80

  Jaarpact, voor gevorderden

  Gefeliciteerd Etty en Thee !
 43. 1 punt
  Morgon

  Donderdag 12 september 2019

  Pfoe.. Wat een dag haha! Het was zwaar. Maargoed dankjewel @fleurtje.. Herkenbaar ja je verhaal.. Naaktslakje.. Ik heb ook altijd zeer de neiging om een positieve en vrolijke boodschap uit te stralen.. En ik weet ook wel dat ik zo ben, vrolijke Morgon, maar er zit ook een andere kant... Die ik lastiger vind.... Pff. Het liefste verstop ik die onder het tapijt! Achter het behang! Onder het bed.. Etc. En haha aahhww @Cleo66 dankjewel.. Ik was ook wel een beetje op mijn ziel getrapt... (zelf)spot is ook gewoon een prima coping mechanisme maar ik kon het nog even niet hebben.. Maargoed knuffel graag, danku Vanavond doen we het rustiger aan. Geen nachtelijke forumescapades! Maar ik voel me nog wel fragiel en kwetsbaar in alle eerlijkheid.. Heb ook nog steeds niet terug gelezen wat ik nu allemaal heb lopen brabbelen.. Oeioei. Nouja, dank voor alle steun
 44. 1 punt
  rapilos

  Donderdag 12 september 2019

  Goedemiddag allemaal, Rare dag vandaag Pas om 9 uur wakker vanochtend ????!! Heel raar ! Daarna op gemak ontbijtje, Visite van een oudere dame, waar ik al 10 jaar werk (zij is een van de weinige, waar ik nog blijf komen om de 14 dagen) en dat kon gewoon, want anders was ik vandaag de hele dag aan het werk geweest Tot nu toe zalig, zo relaxed leven Straks naar de tuin, want er moet nodig geschoffeld worden De hele draad van gisteren en vandaag door gelezen zeker, veel struikelaars gisteren Gelukkig hoor ik daar nu niet bij ik zou bijna zeggen, dank allen voor jullie bijdrage, want het laat me weer zo goed zien, hoe ik het dus niet wil Mooie spiegel dus (Hoewel ik nooit zo diep ga, als sommige, maar me toch doet beseffen dat ik problemen heb met alcohol) Nogmaals dank, want zover kan het dus gewoon komen
 45. 1 punt
  Sandro

  Donderdag 12 september 2019

  Goedemorgen. Ja, lastig is dat he. Je zou eigenlijk met terugwerkende kracht willen zeggen: stop met typen, drink wat water en ga nu je nest in! Laat ik er maar van leren dan dat ik zelf niet meer in die val trap. Zit pas op dag 5, dus zoals de Engelsen zo mooi zeggen: "I'm not out of the woods yet".
 46. 1 punt
  Smaragd

  Opname partner

  Hoi Ananas, Een noodbed is zeker mogelijk in het weekend. Maar dat kun jezelf niet regelen/om vragen. Dat moet een arts regelen. En dan moet het idd wel zo noodzakelijk crisis zijn. Raar dat jullie niemand te pakken kregen. Als het echt niet meer te doen is zou ik de huisartsenpost bellen en de dienstdoende arts kan de situatie dan beoordelen. Zo ging het bij mij wel. Heel veel sterkte, nare situatie ook vooral voor jou. Machteloos gevoel.
 47. 1 punt
  Myle

  Vrijdag 6 september 2019

  Je had wel erg vaak 'pech' @Penny. Sorry, ik moet er een beetje om lachen. De stommiteiten die we uithalen. Net als flessen weer bijvullen @Denise79. Herkenbaar. Ik was alleen 1 keer nog wel zo stom om een fles ouzo te willen bijvullen met water.... ehm. Ik viel zo hard door de mand. Het werd wit.
 48. 1 punt
  Bor

  Jopie

 49. 1 punt
  Jannigje

  Dinsdag 20 augustus 2019

  Dat heb jij ook niet gedaan, dat heb ik zelf gedaan, zelf die keuze gemaakt. Ik hoefde niet te reageren, ik koos ervoor. Weet je, voor hetzelfde geld had je wel aandacht /steun/hulp nodig gehad, dan waren @Smaragd en ik daar op dat moment geweest. Mooi toch? Je hoeft je niet (meer) te verdedigen
 50. 1 punt
  Lika

  KiloKiller

  Ja, want je lijkt veel slanker!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...