Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 01-11-20 in alle secties tonen

 1. 7 punten
  Zbb

  Woensdag 25 november 2020

  ik meld me droog af van het dagpact lieve mensen Iedereen ook heel erg bedankt voor de afgelopen dagen,ik weet niet of ik op iedereen gereageerd heb maar heb jullie wel gelezen dank jullie wel
 2. 7 punten
  Jopie

  Zo 15 nov

  Denk je? Ik weet waar hij vandaan komt. Ik weet nog welk pad hij ging. Ik weet welke valkuilen hij tegenkwam. Ik weet waar hij nu staat. Ik weet dat hij heel goed weet waar hij over praat! Jij ook? Wat dacht je nou, ikkanhet, dat hij die opmerking maakte om jou eens even goed dwars te zitten? Denk je dat echt? Of dat hij hier alleen mag zijn alleen als hij jou (of anderen) hartjes, veertjes, complimentjes en o-wat-ergjes in de reet stopt? Dat is verslavingsgedrag, en wij oudjes herkennen dat. Van onszelf. Van elkaar. Ik ben @Fruitvlieg2019 eeuwig dankbaar. Hij wijst mij nog steeds af en toe een weg. En das is meestal even pijnlijk. "wat je raakt zegt iets over jezelf". Onderzoek dát, in plaats van te vechten tegen een bedachte vijand. Waarom flip je zo op die opmerking van fruit?
 3. 6 punten
  Kohtje

  Zondag 1 november 2020

  Ditje-datje nr. zoveel: Op de Canarische eilanden komen van nature geen kanaries voor. Hetzelfde geldt voor de Maagdeneilanden. Daar komen van nature ook geen kanaries voor.
 4. 5 punten
  Jopie

  Donderdag 5 november

  goedemorgen allemaal. Gisteren zoals afgesproken met mezelf een ander rotklusje opgepakt en, op middagdutje na, de hele dag buiten en bezig geweest. Dat doen we vandaag nog een keer: in de benen, dát doen wat kan en toch al moest, in plaats van afwachten en heen en weer denkelen. s Avonds weer hout gesprokkeld, en lekker warm bij mijn eigen vuurtje gezeten. Dat kan een echte bezigheid zijn Toch is het voor mij beter dan de hele avond comfortabel bij t kacheltje zitten met de tv aan. Ik doe het daar niet goed op, te passief. Wel een ongelooflijke vervelend k-gat ontdekt toen ik wat tectyl los-trok: in mijn brandstoftank, dat is geen fijne plek. Maar ook daar ga ik me nu niet druk over maken. Voor de zwemmers onder ons: het openwaterzwemmen heeft, na de inzet van de coronamaatregelen, een enorme vlucht genomen, en uiteraard niet voor niets: kan altijd, kan overal, kan alleen (als je weet wat je doet). Ook dat is, naast hollen, bij mij na ziek en quarantaine paar weken geleden in t slop gekomen en wil ik weer terug....zonder word ik ook ziek, koud, zwak, misselijk. En zo gaan we rustig door.... heeeeeel klein.
 5. 4 punten
  lady jane

  Donderdag 26-11

  Morgenmiddag tegug Lieke. We raken niet uitgepraat. Alleen tijdrns t eten en in de sauna stil. Wel onrustige nachten. Ben geen kamergenoten meer gewend. Morgen eigen bedje weer, maar dan weer afkicken van mn vriendinnen. Zo leuk. Als pubers lachbuien soms. Wist niet hoe ik dat gemist heb
 6. 4 punten
  Lonster

  Zaterdag 21 november

  Mensen die anderen een zeikerd noemen en zelf doorzagen...
 7. 4 punten
  Smaragd

  Woensdag 11 november

  Bedankt allemaal ook erg blij met deze beslissing, ook een eigen beslissing, misschien nog wel belangrijker. Die therapeut zei dat ik het alleen voor mezelf moet/mag doen, nooit voor anderen dat gaat nooit werken en voor mij is dat/werkt dat idd ook zo. Deed het altijd voor anderen tot ik het niet meer kon opbrengen en dan de verschrikkelijke binges als gevolg. Maar waar was ik zelf/de autonomie etc? Die was er niet echt, nu wel. Voor de EMDR kon ik ook stoppen, dan had ik dat als doel maar daarna.......Waar was/ben ik zelf? Vond het een goede vraag. Mijn leveruitslagen/bloeduitslagen , bloeddruk etcwaren ook best goed, ongelovelijk eigenlijk. De arts zei, eens gaat dat ophouden en dan gaat de alat en Gamma gt zodanig omhoog dat ik je geel ga ontmoeten. En dat kwam binnen. Een lever kan veel hebben maar eens gaat dat ophouden en dat kan binnen 1 maand zei hij en is ws ook zo. Goede motivatie naast mijn eigen autonomie. Ga ws echt zo een anti drank mens worden, dat moet dan maar even. Zal het deze keer dan eindelijk lukken? Hoop en voel het ook zo. Ga goed.
 8. 3 punten
  Yvonne

  Maandag 30 november 2020

  Over smaak valt niet te twisten Ikkanhet. Wat jij leuk vind kan ik, mág ik, niet leuk vinden. Ik heb dat op een nette manier verwoord. En om dan heel venijnig te lezen dat ik geen gevoel voor humor heb na het stoppen met drinken, jouw dag heb verpest en een aansteller ben... Dat vind ik op zijn zachtst gezegd nogal kort door de bocht.
 9. 3 punten
  Zbb

  Zondag 29 november

  Ik meld me ook droog af van het dagpact niks van me maatje gehoord vandaag jopie
 10. 3 punten
  SanMiquel

  De eerste weer niet nemen

  .
 11. 3 punten
  Pinkman

  Woensdag 25 november 2020

  Je loopt op me voor op het jaarpact. Heb het momenteel ook zwaar maar blijf je achtervolgen daar.
 12. 3 punten
  bumperjim

  Woensdag 25 november 2020

  Nou de Stier gaat aan het werk vanaf morgen. Ik dacht dat het nooit meer zou gebeuren, maar toch. Ze wou iets parttime's maar dat is hier moeilijk te vinden. Ze gaat kinderen oppassen en naar school brengen, meerdere dagen in de week, beetje variabel, en vanaf kwart over 5 's ochtends. Vrijdags iets eerder, vanaf 3 uur. (trouwens het is nog op een half uurtje rijden van hier). Ik zeg waaaat? maar de Stier is nergens bang voor, die zegt daarna ga ik een paar uur naar bed en dan heb ik de rest vd dag voor mezelf. De Stier kennende gaat ze het ook gewoon doen en volhouden, als het leuke mensen zijn en dat lijkt zo. Financieel komt het wel goed uit. Best gezond weer een beetje "afzien" in het leven, beter dan de hele dag comfortabel op de bank. Nieuw hoofdstuk. Goedemorgen trouwens
 13. 3 punten
  lady jane

  zondag 22 november

  Niets bijzonders hoor Lika en Cleo. Mijn vriendinnen maakten zich zorgen over hun slaapplek en ik ik gisteravond dus de bedbank uitgetrokken, er even op TV gekeken, hen de foto van bed ge-appt en besloot hem vannacht zelf uit te proberen. Maar om 5 uur was ik klaar wakker dus en mijn fakirmatje paste niet in mijn bagage, dus 1 uur wakker uit liggen rusten (ja joop ik ben ook zo groot geworden) maar toen sloeg de onrust toe. Koffie gezet en eieren met spek gebakken op brood. En na mijn posting hier maar weer gaan slapen en nog 2 uurtjes meegepikt. Ik denk achteraf dat ik toch opzie bij een invasie van 3 mensen hier. Voor mij is dit een plek van rust, die graag wilde delen, me niet helemaal realiserend hoe ikzelf een kluizenaar ben geworden en daarvan ook geniet. Eenmaal hier straks, weet ik dat ik hun gezelligheid en drukte/levendugheid ook wel op waarde weet te schatten hoor. Maar voor nu is het even dubbel allemaal. Zonde dus. Terug naar het hier en nu. En het zwembad eens gaan uitproberen al ben ik geen zwemmer.
 14. 3 punten
  Roberto2

  Opnieuw

  Ik heb zonet een laatste deel wijn uit mijn glas terug in het (tweede) pak gegoten. Dat pak wat nog grotendeels vol is ga ik nu door de wc spoelen. ..... Gedaan.
 15. 3 punten
  Lieke7777

  Donderdag 19 november

  Goedemorgen al beland op het werk ' door de regen ' meestal halfuurtje rijden.. op aan de slag nu.. Ga met een pan en deksel de oudjes wakker maken haha grapje.
 16. 3 punten
  Mathilda123

  Woensdag 18 november 2020

  Yes 't is me gelukt, geen alcohol gehaald en de avond goed doorgekomen ondanks dat ik het echt even moeilijk had vanmiddag! Zal morgen even bijlezen. Slaap lekker iedereen en sterkte voor wie het vanavond en vannacht moeilijk heeft
 17. 3 punten
  Jopie

  De eerste weer niet nemen

  San....
 18. 3 punten
  Jannigje

  Zo 15 nov

  Denk jullie wel voor alle felicitaties, fijn om te krijgen. Ik ben nog maar een uurtje jarig en voor het eerst sinds ik weet niet hoeveel jaren vind ik dat bijna jammer. Verjaardagen zijn voor mij al heel lang akelige dagen waarop ik vaak werd geconfronteerd met gemis en verdriet. Maar vandaag was anders, ik voelde me jarig! En dat is bijzonder. Ik kon genieten van de kaarten, appjes, telefoontjes en jullie felicitaties. Er is één vriendin op bezoek geweest, we hebben thee gedronken en gebak gegeten. En daarna champagne gedronken, natuurlijk zonder alcohol, om te vieren. Te vieren dat Haar operatie goed is verlopen en zij voorspoedig herstelt, te vieren dat ik begin te wennen aan mijn nieuwe huis en te vieren dat ik jarig ben en het een goede verjaardag was. Redenen om dankbaar te zijn. Dus: mijn 66e wordt misschien wel een goed levensjaar, het is in ieder geval goed begonnen.
 19. 3 punten
  Jannigje

  Zo 15 nov

  Ik heb nog niet bijgelezen, ik heb een pijnlijk linker oor van de telefoon. Maar hier is alvast taart, anders ben ik straks te laat. Tot vanavond.
 20. 3 punten
  ikkanhet

  Zaterdag 14 November 2020

  Heb destijds mijn dagboek in steno geschreven zodat niemand het kon lezen maar ik zelf nu ook niet meer.
 21. 3 punten
  niks

  Donderdag 5 november

  @lady jane ik heb naast een hoge bloeddruk ook eiwitten in de urine. Vandaag iets meer nog dan maandag. Absoluut bedrust nu en alleen naar de wc en kort douchen. Ik krijg nu thuismonitoring, de verloskundige komt elke dag langs voor CTG, bloeddruk en urine controle. Dat gaat ze dan overleggen met de gynaecoloog, per dag wordt dan bekeken of ik thuis kan blijven. Ik moet er rekening mee houden dat ze eerder kan komen. Het liefste tot de 37 weken, mits verantwoord voor mij en de baby. Met 37 weken zal de bevalling wel opgewekt worden. Gelukkig mag ik nu eerst thuis blijven. Vanwege corona, eerste kindje, man die thuis werkt. Ik vindt het wel spannend, maar dat nu ook proberen los te laten. Ik ben onder goede controle en kan dag en nacht bellen als er wat is. Beter thuis dan in het ziekenhuis. Vriend kan nu beginnen met wassen. Ik kan wel in bed gaan vouwen, strijken kan hij gelukkig doen. Maar ik had het toch graag anders gezien. Maar goed, niet klagen maar dragen! Net twee en een halve uur geslapen. Nu een kop thee en even alles laten bezinken.
 22. 3 punten
  Cleo66

  Maandag 2 november

  Goedemorgen Gisteren zat ik jullie net als jane ook te lezen en weet dan ook niet goed hoe te reageren . Ik dacht stop nou jongens , dit leid nergens toe , jullie triggeren elkaar en dadelijk gaat Smaragd ook nog drinken. Ik durf mijn mond niet open te doen omdat ik ook angst heb om afgeblaft te worden omdat ik niet de juiste woorden gebruik of whatever ik weer fout zeg . Lady jane reageerde ook uit machteloosheid en word dan afgebekt dat ze iets nuttigs moet reageren . Wanneer ze nu vandaag de moeite neemt om uit te leggen waardoor dit komt , krijgt ze in mijn ogen wederom niet het respect wat ze verdiend . Ook yana probeert bij je pijn te komen bor maar ook die word afgebekt . Ik hoor dan smaragd zijn smeekbede om iets tegen jou te zeggen , maar ik durf domweg niet Dus dan maar sterkte voor iedereen die het kan gebruiken
 23. 2 punten
  Yvonne

  Maandag 30 november 2020

  Ikkanhet, ook ik vond het een smakeloos grapje... maar goed, het viel in het niets door de anekdote die er achteraan kwam. Dit heeft niets met onnozel of een heilige maagd te maken.
 24. 2 punten
  Jannigje

  Zondag 29 november

  Goedemorgen, ik ga weer een aantal stenen lichten, om weer wat planten in mijn tuin te zetten. Het heeft even geduurd voordat ik ermee kon beginnen, maar nu ben ik voorzichtig aan de gang gegaan. Spannend hoor, een tuin inrichten. Het komt er voor een deel op neer dat ik een plek zoek voor de planten die ik al had op mijn balkon, maar het is meer. Een lang gekoesterde wens, een eigen tuin. Nu moet ik het proberen klein te houden, het hoeft niet meteen geweldig te zijn, het mag klein beginnen. Niet in termen van goed of fout denken, maar in “kijken wat het wordt” en “het kan altijd weer anders”. Dat vergeet ik nog wel regelmatig, het kan weer anders. En dan bedoel ik niet alleen de tuin. Lelietjes van dalen en kivietsbloemen, crocussen ed.
 25. 2 punten
  Maverick

  De eerste weer niet nemen

  Waarom zou bang zijn voor wat je noemt nergens op slaan? Jij voelt toch die angst? En omdat het voor je gevoel nergens op slaat moet het weg? Hoe dan, met drank en pillen? Misschien niet bewust maar het uitschrijven van die angst is een enorme stap voorwaarts vind ik. Kwetsbaar en veel eerlijker dan al die excuses die ik de afgelopen dagen langs heb zien komen (en gaan) Het is voor mij ook herkenbaar, ik was als de dood om mijzelf kwetsbaar op te stellen en eerlijk te zijn naar anderen en vooral naar mijzelf. Nog worstel ik daar wel eens mee. Angst kun je niet onderdrukken, misschien tijdelijk met middelen maar het zal je blijven achtervolgen hoe dan ook. Het enige wat werkt is (met hulp) hiermee aan de slag gaan. Wat ik achteraf heb gemerkt is dat gebruiken de meeste van die angsten alleen maar had versterk of ontwikkeld. Ik dronk omdat drinken het veroorzaakte, eigenlijk best gek als je erover nadenkt. Ik zag het niet toen ik er middenin zat. Begin idd met te laten staan wat je schrijft, ga naar meetings en luister naar de mensen die net als jij oefenen in kwetsbaar opstellen. Het zal je verbazen hoe goed dat voor je herstel kan zijn als je het een kans geeft. Voor mij was het delen van mijn angsten, het luisteren naar anderen een enorme overwinning. Moeilijk in het begin? Ja, maar het gaf gek genoeg ook rust.
 26. 2 punten
  Lika

  Woensdag 25 november 2020

  Ja, @Yvonneik ga ook zo'n schema maken. Nu ik eruit ben hoe man en ik met elkaar kunnen omgaan in dit proces, weet ik wat te doen en waar te beginnen. En ja. Afscheid nemen is moeilijk. Dan denk je al gauw dat je geen goede beslissing hebt genomen in mijn geval. Maar diep van binnen wéét ik dat alleen het in beweging komen al een goede beslissing is voor man en mij. Voor ons ieder apart en voor ons samen. Dat weten is groot. En waar we nu samen doorheen gaan ook. Of dit huis dan 'het goede ' huis is, is veel.minder wezenlijk. En het lijkt erop dat ik mijn bijna 90-jarige moedertje vlakbij kan krijgen. Hoe fijn is dat!! Voor mij heel fijn. En ook zij begint het echt te zien. Knap op die leeftijd. En ook een loslaten van het huis waar alles nog zo is, als toen mijn vader er nog was. Ik denk ook voor haar een beweging naar nieuw licht.
 27. 2 punten
  Bor

  Dinsdag 24 november

  Dit is niet op de bank maar in de kroeg zie je dat? Hier was ik weer eens dwalend door het enge bos lieve mensen. Dit het bewijs.
 28. 2 punten
  Lieke7777

  Dinsdag 24 november

  Dan vraag ik mij serieus af wat je hier op forum doet ' gezellig kletsen ' gezellig melden dat je gedronken hebt en de volgende dag goed praten dat je er maar 7 gedronken hebt .
 29. 2 punten
  fleurtje

  Zaterdag 21 november

  Allez omdat gulle t zijt. Ook tûten ier
 30. 2 punten
  fleurtje

  Zaterdag 21 november

  Kom niet zo vaak meer @Mai Maar moest onlangs nog aan je denken. Vroeg me af hoe t met je ging. Schrijf t dan niet dadelijk neer maar t waait wel es binnen in t hoofd
 31. 2 punten
  rapilos

  Zaterdag 21 november

  Goedemorgen allemaal, Nou, nou, jongens en meisjes.. wat een gekissebis hier zeg. Wat hebben jullie trouwens al veel geschreven Een kwartier nodig gehad om bij te lezen ha, ha Vandaag DAG 82 So far, so good Toch wel blij mee, dat ik het eerste opstapje heb gehad Kan het uiteindelijk alleen maar gemakkelijker worden toch !?
 32. 2 punten
  Yvonne

  Zaterdag 21 november

  Ah, daar hebben we ons zonnetje in huis ook weer. Goedemorgen Amalia
 33. 2 punten
  Lonster

  Zaterdag 21 november

  Waarom zo bezig met wat anderen ervan denken en in de verdediging schieten. Het is een rotverslaving, dat weet ik maar al te goed. Heb wel eens bijna huilend toch maar weer sigaretten gehaald. Om die discussies in mijn hoofd te stoppen. Had ik het pakje gekocht, dan was dat weg. Rust. Hoefde ik eigenlijk niet eens meer te roken. Dat is wat verslaving doet. Je rechtvaardigt je gebruik, want je weet dat je het niet zou moeten doen.
 34. 2 punten
  nancy

  Vrijdag 20 november

  Niks, ja, dat kun je maken, hoor. Je kindje beschermen hoort er ook bij. Op afstand bewonderen en deurknoppen etcetera naderhand/ tussendoor goed ontsmetten!
 35. 2 punten
  niks

  De eerste weer niet nemen

  Ik bemoei me er mee, sorry... Maar ik lees het dat @Cleo66 zo dacht voor en tijdens haar drankperiode, nu niet meer. Of minder, waar bemoei ik mij ook mee. San sterkte!
 36. 2 punten
  lady jane

  Dinsdag 17 november

  ben ik nou gek TIE of heb je een poosje geleden niet geschreven dat hij getrouwd is? En als dat niet zo was, jullie wel een relatie hadden kunnen hebben? Ik hoop dat ik het mis heb.
 37. 2 punten
  Reacher

  Zo 15 nov

  Ik wilde maar dat iedereen datgene deed waar @Reacher gelukkiger van wordt Is het een idee om dat voortaan als enige leidraad aan te houden?
 38. 2 punten
  Cleo66

  GewoonDoen

 39. 2 punten
  Zbb

  Zaterdag 14 November 2020

  Ik ga slapen wel droog maar niet nuchter iedereen bedankt voor het begrip jullie zijn me heel dierbaar stuk voor stuk het is fijn om hier zo n hechte familie te hebben om op terug te kunnen vallen jullie zijn stuk voor stuk allemaal topper
 40. 2 punten
  Jannigje

  Zaterdag 14 November 2020

  @Smaragd, ik vind het heel aardig van je dat je elke keer “ieder die het kan gebruiken “ sterkte wenst. Ik kan dat regelmatig gebruiken en neem het dan dankbaar aan.
 41. 2 punten
  SanMiquel

  Zaterdag 14 November 2020

  Behalve de pijn van stomdronken mensen dan he, want die hebben altijd een enorme grootse meeslepende pijn. God als ik nog terugdenk aan mezelf een half jaar terug. Wat was ik zielig
 42. 2 punten
  Kohtje

  Woensdag 11 november

  Misschien betekent dat dat je het nooit zult leren. Mijn ouders kregen vijf kinderen. Ik ben de oudste, het prototype. Van de fouten die ze bij mij hadden gemaakt hebben ze goed geleerd. Na mij kregen ze vier perfecte kinderen.
 43. 2 punten
  SanMiquel

  Weekpact

  WEEKPACT 8-11-2020 Roos33 Jane Rapilos SanMiquel (met de moed der wanhoop)
 44. 2 punten
  lady jane

  De eerste weer niet nemen

  In zijn boek Symbols of Transformation legt Carl Gustav Jung uit dat mensen een hoop gemeen hebben met de feniks. Dat archetypische, vurige wezen, met het vermogen om op een wonderbaarlijke manier uit de as van zijn eigen vernietiging te herrijzen, symboliseert ook de kracht van onze fantastische veerkracht. Hiermee bedoelen we ons weergaloos vermogen om onszelf te veranderen in veel sterkere, dappere en slimmere wezens. Als er één mythe is die zo’n beetje elke doctrine, cultuur en elk originele verhaal heeft gevoed, dan is het ongetwijfeld gerelateerd aan het verhaal van de feniks. Mensen zeggen over de feniks dat zijn tranen helende eigenschappen hadden, dat het een dier was dat over een extreme, fysieke taaiheid beschikte, controle had over vuur en oneindige wijsheid in pacht had. Het was in feite een van Jung’s meest krachtige archetypen. Gevat in zijn vuur liggen evenredige delen aan creatie en destructie, leven en dood.. “Een persoon die valt en weer opstaat is zoveel sterker dan iemand die nooit valt” -Viktor Frankl-
 45. 2 punten
  nancy

  Jaarpact, voor gevorderden

  Ik wacht op 25 november, of Soothe ons nog komt verblijden met een berichtje...
 46. 2 punten
  Yana

  Even voorstellen: ik ben nieuw en heet Jannigje

  Mooi hoe genuanceerd jij het bekijkt en vooral ook hoe je je eigen aandeel onderzoekt maar ik schiet er ook een beetje van in de lach. Als je alleen maar reacties wilt geven die helemaal kloppen dan zeg je nooit meer wat Volgens mij is er geen goede of foute manier om te reageren; als je boos bent zeg je verdomme, als je verdrietig bent dan huil je en als je dat allemaal overstegen bent dan kijk je liefdevol gelukzalig om je heen (vermoed ik, ik heb daar geen ervaring mee). Een gedachte die bij mij opkomt maar best kans dat ik de plank mis sla... Je reageert zo níet primair, je analyseert zó veel dat je daarmee bovenop je energie blijft zitten die daardoor geen kant op kan en daar wordt een mens niet blij van. Als boosheid, verdriet en frustratie eruit kan stromen komen daarna wel weer de liefde en zachtheid. Dat proces is ook goed voor de levenslust in mijn ervaring. PS. niks mis met een beetje ego hoor, die mag er ook gewoon zijn
 47. 2 punten
  lady jane

  Even voorstellen: ik ben nieuw en heet Jannigje

  dit alles voedt je niet Jannigje dit holt jou uit idd wat jopie zegt, hieruit stappen, loslaten voor wat nu mogelijk is en je open stellen voor nieuwe kansen nieuwe mensen, nieuwe jij
 48. 2 punten
  Jannigje

  Even voorstellen: ik ben nieuw en heet Jannigje

  En nu ga ik nog een kop thee drinken, kaarsjes aan doen en proberen mijn bonkend hart weer wat te kalmeren. Ik kan hier zo slecht tegen.
 49. 2 punten
  nancy

  Woensdag 4 november

  Goedemorgen vanaf mijn werk. Dit werkt toch echt beter dan dat thuis zitten (voor mij dan, hè). Volgens mij kan de uitslag in de US nog dagen duren, vanwege dat stemmen per post. Ik ga er in ieder geval niet op zitten wachten. Vandaag Nationale Schoolontbijt. Ik ga de boel maar dekken, hou mijn wereldje maar even klein. Fijne dag!
 50. 2 punten
  Lieke7777

  Maandag 2 november

  Inderdaad dekentje theetje er bij en je volledige rust pakken . Succes . Niets doen is ook een opgave .
×
×
 • Nieuwe aanmaken...