Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering op 21-02-20 in alle secties tonen

 1. 3 punten
  Roberto

  Vr 21 feb 2020

  @BorEen tijd geleden had ik een leuke discussie met wat Jehova's aan de deur, vader en zoon, denk ik. Ik zei, als eclecticus, dat er naast de bijbel wel meer boeken zijn waar je misschien inspiratie uit kunt halen, zoals de koran, bhagwat gita, tibettaans dodenboek, et cetera. Roept de zoon uit z'n hoofd: Prediker 12:12! Ik heb het gesprek afgerond, de deur zachtjes dicht gedaan en Prediker in mijn bijbel opgezocht. Wat dacht je dat daar stond? 12 Tenslotte nog deze waarschuwing, mijn zoon: Er worden eindeloos veel boeken geschreven en van al het studeren word je alleen maar moe
 2. 3 punten
  fleurtje

  Vr 21 feb 2020

  Vind ik heel knap van je! Ik laat t zulke dingen ook te vaak voor wat ze zijn. Probleem is dat t zich dan gaat opbouwen en je een hekel aan iemand kan krijgen terwijl je hen niet echt de kans geeft er iets aan te veranderen door t daadwerkelijk te zeggen.
 3. 2 punten
  Jopie

  Vr 21 feb 2020

  Ook dat was een "mooie" les: Voor hun: gedwongen veranderen werkt niet Voor jou: alleen voor jezelf zoiets doen, de beloofde beloning komt toch niet. En ondertussen kon jij geen kant op, toen. Blijf me er boos over maken. Niet eens zozeer over het ingrijpen zelf (jij ook niet, denk ik) maar over het schijnverhaal van goedheid eromheen.
 4. 2 punten
  Lonster

  Nieuw feb 2020

  Leentje waarom houd je het niet bij vandaag? Zie eerst deze maar eens door te komen zonder drank. Je zorgen maken over de toekomst kan morgen ook nog.
 5. 2 punten
  Etty

  Donderdag 20 februari 2020

  Mooi is misschien niet het goede woord. Ik bedoel dat als het dan toch gebeurt, je het ook kunt gebruiken om te kijken wat het met je doet. De boosheid van de ander. Mij helpt het soms ook om de boosheid even bij de ander te laten, zodat ik me er niet tegen ga beschermen door zelf ook boos of wrokkig te worden. Dan kan ik het verdriet onder de boosheid ook zien. Spijt betuigen, oprecht. Maar eerst mijn eigen gevoelens serieus nemen. Zoiets.
 6. 2 punten
  doorbijter

  onze h. kamer 21-2-2020

  Goedemorgen allen, Hier redelijk geslapen bolletje. Ik zie dat er weer een wir war aan draadjes aangemaakt wordt. Kunnen we het misschien centraal houden in de huiskamer van vandaag?
 7. 1 punt
  bumperjim

  Vr 21 feb 2020

  Hoi Vannacht besloten dat ik morgen iets dappers ga doen. In mijn groep op de hondenclub zijn 2 honden (en hun eigenaars natuurlijk) die niet goed meedoen. Wat we doen is niet geschikt voor hun, de honden vinden er niks aan, de baasjes wel maar ze luisteren voor geen meter naar de coach (ondergetekende dus). Ze gaan voor geen meter vooruit en ik kan er niks mee. Ik word er echt niet goed van en ik heb al allerlei "chicken" oplossingen bedacht maar die lossen het probleem niet op. De groep wordt bovendien te groot en er zijn andere honden die graag mee willen doen en die er wel geschikt voor zijn. Ik ga ze uit de groep zetten. Gedurfde actie voor een pleaser. Met de andere bestuursleden dan wel. Wedden dat ik dan weer beter slaap. Want ik voel alweer de vluchtreflex bij mezelf "anders kap ik er gewoon helemaal mee" maar dat zou helemaal fout zijn. En dan kappen bepaalde anderen er ook mee. Je kan het niet altijd iedereen naar de zin maken.
 8. 1 punt
  Leentje

  Nieuw feb 2020

  Ja en de schaamte volle verhalen heb ik ook gelezen,was zoo herkenbaar,en daardoor begreep ik dat ik daarin niet de enige ben,dat je zo verschrikkelijk veel handelingen moet verrichten om (ongezien)te kunnen drinken,de glasbakken uitzoeken, verschillende supermarkten,soms flessen tussen het andere huisvuil stoppen zodat je geen gerinkel hoort,uitkijken dat je niet valt op straat en dat de wijnfles kapot gaat,soms maar een bril opzetten, zogenaamde boodschappen doen zodat je mandje er zo normaal mogelijk uitziet,als het te snel op is weer boodschappen doen..vreselijk!dingen weer moeten wassen omdat er wijnvlekken opzitten,snel naar huis gaan om weer te kunnen drinken
 9. 1 punt
  Leentje

  Nieuw feb 2020

  Londster dat vind ik een goede opmerking over dat zorgen maken altijd nog kan
 10. 1 punt
  Lonster

  Nieuw hier

  Ja niet zo gek hoor. Dit draadje heet "nieuw hier". ik zou als nieuweling misschien ook wel denken dat je hier moet zijn. Na twee jaar ben je niet meer nieuw, maar het draadje blijft toch zo heten, als je het niet verandert.
 11. 1 punt
  Roberto

  Vr 21 feb 2020

  Of een sticker met 'wij hebben alles al'.
 12. 1 punt
  Lonster

  Vr 21 feb 2020

  De slechtste openingszin ooit vond ik "U zult zich wel afvragen waarom ik voor uw deur sta"
 13. 1 punt
  Bob

  Vr 21 feb 2020

  Er is een internetshop met deurstickers waarop aangegeven wordt of je wel of geen prijs stelt op geloofsovertuigers, verkopers en/of collectes. Bij mij werkt dat uitstekend.
 14. 1 punt
  Roberto

  Vr 21 feb 2020

  Nou @Bor, jij komt later niet in de hemel, dat is wel duidelijk nu.
 15. 1 punt
  Lika

  Vr 21 feb 2020

  Goedemorgen ..... Was even de weg kwijt. Dank @Bor! Ik herinner me de periode met mijn vader vorig jaar. Hij kon zich niet meer uitdrukken zoals hij wilde. En inderdaad dat checken bij artsen. De spanning òf hij wat zegt en wat dan. Was zeer intensief.
 16. 1 punt
  Bor

  Vr 21 feb 2020

  Up! Hier zitten we @Lika
 17. 1 punt
  Bor

  Donderdag 20 februari 2020

  Ja hoor, je hebt gelijk. Shoot me. Ik was vergeten er een knipoogje bij te zetten @Jopie Weet zelf ook wel dat mijn doen en denken "anders" zijn. Die zijn op z"n Bors.
 18. 1 punt
  Ometon

  onze h. kamer 21-2-2020

  Meisje Amsterdam Maak er een mooie dag van
 19. 1 punt
  Meisjeamsterdam

  onze h. kamer 21-2-2020

  Goedemorgen iedereen! Gisteren had ik best wel een rotdag, overdag voelde ik me heel vaag, alsof niks tot me doordrong, en 's avonds voelde ik me ineens ronduit depri, verdrietig, hopeloos, huilen, maar ik heb even flink gehuild gisterenavond en daarna in slaap gevallen. Vanmorgen onrustig wakker, maar toch weer in slaap gevallen en nu schijnt de zon zelfs! Vandaag een drukke dag, maar ik voel me beter dan gisterenavond. Ik hoop dat het zo blijft. Gelukkig ben ik vrij vandaag, maar ik moet naar de fysiotherapeut, mijn psycholoog, kapper en vanavond heb ik een etentje... En aangezien ik geen auto heb, ben ik de halve dag met het OV en de fiets onderweg. Iedereen een zonnige dag toegewenst!
 20. 1 punt
  Bor

  Donderdag 20 februari 2020

  Nu snap ik je. Thnx @Etty
 21. 1 punt
  Jopie

  Vr 21 feb 2020

  @Roberto wat een zoektocht, joh. Iets vinden wat bij jou past en je daadwerkelijk steunt en verder brengt. Ik weet niet waarom, maar heb t idee dat jij wat zou kunnen hebben aan t lezen van de bijdrages van jowan hier. Kijk maar even of dat iets is.
 22. 1 punt
  nancy

  Vr 21 feb 2020

  Goedemorgen. Ik hoop toch zóó dat Rosee geholpen wordt.....
 23. 1 punt
  Yana

  Vr 21 feb 2020

  Sterkte @Rosee ik hoop dat je de armband terugvindt. De vuilnismensen een stevige beloning geven gaat vast helpen en jouw charmes natuurlijk. Stom dat de gemeente niet wil helpen, zo jammer dat de dingen niet gezellig menselijk kunnen. Ook stom dat je moeder boos is, ze zou moeten zeggen dat ze je komt bijstaan deze ochtend en dat het niks geeft en: 'gelukkig lig jij niet in de vuilcontainer lieve dochter van me'. Ik duim voor je.
 24. 1 punt
  Roberto

  Vr 21 feb 2020

  Onderstaand heb ik gisteravond op mijn eigen draadje geschreven, ik zet het nu ook maar hier neer. Op dit moment heb ik behoefte om te praten. Ik zit al drie weken thuis met nauwelijks persoonlijk contact, alleen via dit forum. Gisteren heb ik besloten om een vorm van hulp te zoeken. Daarbij denk ik aan dagbehandeling (terugvalpreventie) en/of gesprekken met de POH/GGZ van mijn huisarts. Dat laatste heb ik een aantal jaren geleden ook gedaan. Daarnaast heb ik gisteren gekeken welke zelfhulpgroepen hier zijn. Bij de AA ben ik een paar jaar geleden al eens geweest. Die dag heb ik niet gedronken, tijdens de eerste bijeenkomst was ik nuchter. Die groep sprak mij niet aan, ik ben daar verder niet meer geweest. Wel was het een zetje om een aantal maanden geen alcohol te drinken. Vanavond was er een bijeenkomst van een Buitenveldert groep. Eerst heb ik gebeld en vervolgens dacht ik: zal ik wel / zal ik niet / zal ik wel / zal ik niet gaan. Het regent, ik moet nog koken, de groep is gemengd (alle verslavingen). Uiteindelijk ben ik op de fiets gestapt en door weer en wind daar heen gefietst. Na een kennismakingsrondje werd mij hun werkwijze duidelijk. Het was niet de bedoeling om vragen te stellen, et cetera. Iedereen kan zijn of haar verhaal doen, de rest luistert, meer niet. Zo werkte die AA groep ook. Dat is een werkwijze die mij persoonlijk niet aanspreekt. In ieder geval heb ik deze stap gezet, dat geeft mij wel een goed gevoel.
 25. 1 punt
  Roberto

  onze h. kamer 21-2-2020

  Helemaal mee eens. Er is ook teveel keus om ergens een draadje te beginnen. Volgens mij komt dat deels ook door onrust, angsten, gevoelens van wanhoop. Mijn voorstel: schrijf hier onder de dagdraad of op je eigen draad onder Wie is wie. Dat houdt het voor iedereen overzichtelijk, inclusief jezelf.
 26. 1 punt
  Ietje

  Vr 21 feb 2020

  Dagpact Roberto Ietje
 27. 1 punt
  bumperjim

  Donderdag 20 februari 2020

  Tis maar materie. De waarde zit m in het idee dat je eraan geeft. Stom maar niet met opzet gedaan.
 28. 1 punt
  Smaragd

  Donderdag 20 februari 2020

  Gefeliciteerd lieve @Cleo66 Kan nog net op de valreep. Hier alles okay. Vanaf morgen 4 nachtdiensten dus even schakelen wb ritme. Zin in. Welterusten.
 29. 1 punt
  Lika

  Opnieuw

  Volgens mij ben je hartstikke goed bezig. Begrijp ook je behoefte aan contact. Best moeilijk een prettig gezelschap te vinden. Die POH beviel dat?
 30. 1 punt
  Cleo66

  Opnieuw

  Goed bezig Robert en knap dat je het hebt aangedurfd. Door je autisme een extra hindernis . Knap
 31. 1 punt
  Penny

  Donderdag 20 februari 2020

  Helemaal goed @Bor. Het heeft me iig van de straat gehouden vandaag! En tuurlijk krijg jij dan ook je welverdiende boterham en thee. Geen hagelslag bij mij, dat gesmeer...
 32. 1 punt
  Kate

  Jaarpact, voor gevorderden

  Dankjewel Bob, en Jane. Dat is een bijzondere taart. Nog altijd trouw aanwezig jullie beiden zie ik Ik dacht van de maand eerst dat ik de 10e 10 jaar had, maar zag hier dat het de 20e is Wel een mooie datum 20-02-2020. Ik ben nog steeds heel blij dat ik geen alcohol meer drink. Ik heb me ondertussen afgevraagd welke functie het voor mij had. Dat was toch ontspanning, minder geremd zijn en makkelijker contact maken. Ja, soms gingen alle remmen inderdaad los of zat ik juist in mijn eigen bubbel en verloor ik het contact met mensen. En het was verdoving van angst en pijn. Ik wilde controle, maar had het juist niet. Het is gewoon mogelijk om lol te hebben en je fijn te voelen zonder drank. Ik voel me er veel beter bij en wil nooit meer terug. Punt. En, heel belangrijk, ik werk daar nog steeds aan: emoties mag je voelen. Daar heb ik hulp bij nodig gehad en nu, jaren later heb ik weer hulp gezocht omdat ik weer tegen wat oude dingen aanloop. Zo mag er steeds weer een stukje verwerkt worden en kan ik steeds weer bijleren en groeien. Ik wil graag volgens mijn eigen waarden leven. Dat gaat voor mij over vrijheid, authentiek zijn, betekenis, me ontwikkelen en me goed voelen. Daar hielp alcohol me uiteindelijk allang niet meer bij. Ik voel me nu vrijer en durf meer mezelf te zijn. Het kan me helemaal niks schelen als ik de enige ben die niet drinkt en wat anderen daar van vinden. Ik zeg gewoon dat ik me daar lekkerder bij voel. Punt. Iedere dag met een helder hoofd opstaan en helder naar bed. Dat wil ik echt niet meer kwijt. Leren omgaan met emoties. Daar loop ik in deze levensfase opnieuw tegenaan. Voor mij heel belangrijk: ze toestaan. Dat werkt heel bevrijdend. Dan bedoel ik natuurlijk niet een ander in mekaar timmeren als je daar zin in hebt, maar je tranen laten stromen en voelen, in je eentje of bij iemand die je vertrouwt. Dan kun je beginnen met verwerken. Ik geloof in verwerken, anders sla je een stuk over en dat kom je toch weer tegen. En tegelijk: wat dan. Een andere invulling. Lief zijn voor jezelf, voor jezelf zorgen en bedenken wat je in je leven nodig hebt en wilt doen. Kleine stapjes. Je eigen paadje maken. Dat wordt vanzelf een interessante reis. liefs
 33. 0 punten
  Bor

  Vr 21 feb 2020

  Nog even... Nee ik was daar niet aan toe, niet op die manier en ik zal daar nooit toe komen op die manier ook. Het was geen pubergedrag, het was gedrag om mezelf en me kind te beschermen want alles wat ik op dat moment zou zeggen of laten zien lag onder een vergrootglas en kon tegen mij/ ons gebruikt worden. Dus wat ik deed was; Kijken, luisteren, observeren.. en elke avond schrijven in mijn schrift die ik onder me matras bewaarde, wat ik die dag geobserveerd had en daar hun werkwijze uit "leren". En daar speelde ik dan mijn rollenspel op in. Vandaar dat ze ook nooit de exacte reden van wederom mijn kind afnemen goed onderbouwd kunnen hebben. Ik was en bleef te "vaag" voor hun. Nog steeds trouwens, jeugdclub heeft de macht maar over mij weten zo goed als niks hoor. Ieder woord ik zeg is er 1 teveel aan..dus ssst. Iedereen zat daar onder druk van die club. Niemand, echt niemand zit in de enigste gezinskliniek van Nederland met de kinderen uit vrije wil. Hell no. Het is een jeugdzorgkliniek. En als je erin meegaat, zit je onder de medicatie, wordt je gehersenspoeld en flink in de war zodat ze alles met je en je kind kunnen doen.
 34. 0 punten
  lady jane

  Vr 21 feb 2020

  wij zijn gisteravond in een wedstrijd voor de gek gehouden ze vervalsten al jaren de kompetitie met prof.spelers in onze recreanten afdeling,maar gisteren hadden ze er een die mijn kleindochter kon zijn ingehuurd en die heeft 2 sets ons ingemaakt, onder luid onsportief commentaar ook nog. De 1e keer waren wij met 5 krimpende oudjes tegen 10 boomlange meiden hen de baas en reageerden ze al erg onsportief. Gisteren logen ze keihard dat dat meisje junior was en overal mocht invallen. Stom genoeg had ze haar shirt aan met nummer en een van ons zocht haar team op, en nee hoor, dames promotieklasse. 4 klassen hoger dan wij spelen. Ze gingen draaien, werden boos en gingen zonder douchen en wat drinken achteraf weg. Ons in verantwaardiging achterlatend. In maart bestaan we 30 jaar en zoiets nog nooit meegemaakt. We gaan klagen bij de bond en hopen op een sanctie. Dat meisje zou eigenlijk gediskwalificeerd moeten worden, het hele team mag ook. Maar voor ons niveau zullen we niet sancties treffen denk ik. Het is om te huilen en om te lachen tegelijk. We hebben er allemaal een slechte nacht door gehad. Zo, moest ik ff kwijt. sorry.
 35. 0 punten
  lady jane

  Vr 21 feb 2020

  ik denk dat ze in die kliniek toch als laatsen hebben gelachen Bor je kwam daar voor jezelf en met pubergedrag heb je jezelf niet bepaald vd drank afgekregen. Beetje verbaasd dat je daar nu nog schik om hebt. Psychodrama kan een heel krachtig therapeutisch middel zijn, maar jij was daar nog niet aan toe. jammer.
 36. 0 punten
  Bor

  Vr 21 feb 2020

  Toen ik in de verslavingskliniek zat vonden ze dat ik zo een assertiviteitstraining moest doen omdat ik me daar voornamelijk stil hield (en ondertussen overal het mijne wel van dacht maar ik dacht altijd dat hoeven hun niet te weten, mijn gedachten zijn van mij, gaat hun niets aan) Die training..joh..het was een flop. Ze konden niks met mij, echt niks. Voerden ze toneelstukjes op en ik lachte me dood. Opmerkingen maakte ik als Wat zet jij jezelf voor schut zeg heb je niks anders te doen..En zo..en deze werkte ook goed; Wordt je hiervoor betaald? Haha...
 37. 0 punten
  Rosee

  Donderdag 20 februari 2020

  Ik kan wel janken. Per ongeluk een dure armband die ik had geerfd van mijn oma in vuilniszak in vuilcontainer gegooid. Morgenochtend wordt vuulcontainer geleegd. Hoop dat die mannen me kunnen helpen. Gemeente kan/wil niks doen. Mn moeder is omvoorstelbaar kwaad op me, ikzelf ook.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...