Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering op 16-07-19 in alle secties tonen

 1. 3 punten
  Asterix

  Dinsdag 16 juli 2019

  Helpt niks, blijft even duur.
 2. 3 punten
  jopie

  Dinsdag 16 juli 2019

  En toch ook, naast alle lichte praatjes.... Deze nu vierjarige had, in 't begin van die afschuwelijke scheiding in december, ineens een mist over haar ogen. Niet dat open onbevangene wat haar zo eigen was, wat een kind zo verdient. Een kind dat "wist". Dat, en vreselijke nachtmerries, schokkend wijze opmerkingen en vragen over haar vader. We zijn een dik halfjaar verder en als ze zo onbevangen rondbanjert, duidelijk met vertrouwen, en weer met dat voor kleuters heel gezonde egoïstische "ik ben de allerliefste van de hele wereld voor de hele wereld", me volledig open aankijkt ..... Dan kan ik wel janken. Dat doe ik niet, natuurlijk, maar... Nou ja.... Dat dus.
 3. 3 punten
  Zbb

  Maandag 15 juli 2019

  Hier nog een droge afmelding van gisteren
 4. 2 punten
  mevrouwtje54

  Tappering diazepam start vandaag

  Goedemorgen luitjes, Vandaag ga ik beginnen met tapperen na 2 rot weken te hebben gehad,stap naar 8 mg en nog eens 8 mg vergeten ook dat is een aanslag geweest op mijn zenuwstelsel .Ik kon niet meer goed denken, praten,lopen, alles vergeten noem het maar op .Ging een avond mijn magnesium innemen en kwam terug met een cornetto,heb er 4 opgegeten ,maar heb er wel van genoten,dat dan wel Ik heb filmpjes zitten kijken van Benzo Withdrawal, wat een hoop duidelijkheid gaf maar ook een beetje angst dus resultaat paniek aanvallen,dat ga ik dus niet meer doen.Vandaag prioriteit vijltje kopen en ervoor gaan. Fijne dag allemaal ,hopelijk gaat het een beetje voorspoedig met jullie.
 5. 2 punten
  jopie

  Dinsdag 16 juli 2019

  Ok. Half 8. Het ligt. Bloemkool, witvis, gebakken aardappeltjes.... Met kruiden uit de tuin. .. Yoghurt na. Met "spikkelsuiker". Dat is heeeeeeel weinig suiker waarbij je met je tong bijna zoekt naar dat enkele snufje zoet. Heerlijke dag, lopend broodjes halen (uur onderweg), ziekenhuistent, en zwembad met 2 animatieclowns met een dansje voor de kleuters (weinig mooier dan een verlegen kleuter die loskomt), vriendinnetje gemaakt ("maar ik weet niet wie ze heet, oma")..... maar..... de vermoeidheid slaat wel iets toe bij mij.
 6. 2 punten
  Kohtje

  Dinsdag 16 juli 2019

  @Asterix, dat ouwetje van ons heeft ook van jongs af aan last van z'n darmen. Idd, zoals Bor suggereert, van alles proberen. Die van ons deed het dan weer hier een tijdje goed op, dan weer daar, we hebben alle fabrikanten de revue wel laten passeren. Voor je het weet ben je veertien jaar verder. Als het weer eens heel erg was gaven we hem gekookte kipfilet, soms wat rijst erbij, maar daarna toch zo snel mogelijk weer brokjes. Sinds hij een jaar of acht geleden overging op seniorbrokken ging het beter.. allerlei merken weer uitgeprobeerd en uiteindelijk heeft ie een paar jaar de seniorbrokken van AH-huismerk goed verdragen. Twee jaar geleden ging het weer mis en toen kreeg hij van de dierenarts salazobactin om z'n darmen rustig te krijgen. Dat was oorspronkelijk een kuur, maar elke keer als we ermee stopten was het weer hommeles. Nu krijgt hij al twee jaar vóór elke keer eten een half pilletje (verstopt in een klein kneedbaar 'lam/rijst-hartje') en weken we z'n brokjes omdat z'n gebit niet meer je van het is, senior brokjes van Pedigree, daar gaat het redelijk stabiel goed mee. Met al dat geklooi en gedoe is ie nu toch dik zestien en een half geworden, dus érgens hebben we toch iets goed gedaan. Je bent en blijft ermee bezig, maar ik/we hebben het er graag voor over. Toen ik vanmorgen m'n kop stootte en even later met dat beessie de trap af liep was ik de pijn aan m'n kop snel vergeten toen ik dat hondenkoppie zo rustig wiebelend voor me om zich heen zag kijken.. hij kan zich zo heerlijk makkelijk aan de situatie overgeven. Heb hem in het begin van m'n herstelperiode heel vaak als groot voorbeeld gezien (en genoemd) voor het in het hier en nu leven. En dat doe ik eigenlijk nog steeds. Ben stapelgek op dat dier, ondanks dat ie erg 'bepalend' is geworden voor ons doen en laten.
 7. 2 punten
  Wiplala

  Dinsdag 16 juli 2019

  dat vind ik ook,kan niet wachten op de zon.
 8. 2 punten
  bumperjim

  3 maal is scheepsrecht!

  Van je familie moet je t maar hebben. Eerst overhalen om te gaan drinken en dan lekker filmen. Heel sympathiek. Volgende keer de nul houden. Of helemaal niet gaan, vermaken ze zich zelf maar.
 9. 1 punt
  knakker

  Dinsdag 16 juli 2019

  Kukeleku
 10. 1 punt
  mevrouwtje54

  Tappering diazepam start vandaag

  @EefjeJ Ik ga mijn best doen,dank je wel
 11. 1 punt
  mevrouwtje54

  Tappering diazepam start vandaag

  @Cyclad58Ja toch,heb daarna ook in een deuk gelegen ondanks alles, en heb ik nuttige info deze komende maanden zal ik het zeker melden.
 12. 1 punt
  doorbijter

  onze h,kamer 16-7-2019

  Oo, lithium, dat middel ken ik idd wel. Schijnt vooral Te werken bij bipolair stoornissen. Nee, dan wil je er ook nog niet al die extra kosten bij. Voor mij vandaag een grote dag. Die eerste stap van de afbouw is begonnen. Van 20 maar 19. Benieuwd of ik er iets van merk.
 13. 1 punt
  Sober

  Sober

  Klopt kohtje.ik weet dat jij met een vergelijkbaar bijltje hebt te hakken. Dank voor je kmw wens. Het is ook niet zo dat ik gelaten in stoel of op bed ga zitten wachten tot de pijn minder wordt. Want dat wordt ie niet. Ik ben ook " gewoon" bezig met wat er moet gebeuren en probeer afleiding te vinden. Maar dat gevoel van in een vicieuze cirkel te zitten , in een kringetje te draaien deprimeert mij. Het werkt op mn stemming en dat is rottig en moet niet " link" worden. Daarom heb ik dat hier gedeeld. Delen is helen tenslotte
 14. 1 punt
  Cleo66

  Sober

  Toen ook op de dagdraad al op je gereageerd. Hopelijk wil dat je wat troost en steun bieden
 15. 1 punt
  Kohtje

  Sober

  Tja Sober, hoe melig het ook klinkt misschien maar ik spreek uit ervaring, zoals je wellicht weet, de enige manier om dat kringetje te doorbreken, in elk geval tijdelijk, is tóch wat te gaan doen, hoe vervelend en pijnlijk ook. Die pijn is er nou eenmaal en blijkt dus niet zo erg weg te medicineren (????), blijft over: in elk geval de dingen doen die je nou eenmaal moet doen en daarnaast proberen wat dingen te doen die je kunt doen.. dan maar met een hoop gemopper en gesteun en gekreun, maar doe wat. Zo geef je tóch, in elk geval voor jezelf, nog wat betekenis aan de dag. In elk geval wens ik je de kalmte om de pijn de pijn te laten zijn, de moed om door de pijn heen iets 'op te pakken' en de wijsheid om te zien dat jij niet de pijn bént maar pijn hébt. Daarnaast héb je ook wilskracht en die wilskracht kun je opporren om de pijn te doorstaan.. kom op, Sober, even porren, even jezelf toespreken... je kunt het.
 16. 1 punt
  bumperjim

  Sober

  Sterkte @Sober......
 17. 1 punt
  Ikdoeertoe

  onze h,kamer 16-7-2019

  Ik heb hem ondertekend
 18. 1 punt
  mevrouwtje54

  onze h,kamer 16-7-2019

  Heb hem ook ondertekend!
 19. 1 punt
  EefjeJ

  onze h,kamer 16-7-2019

  Ook ondertekend
 20. 1 punt
  doorbijter

  onze h,kamer 16-7-2019

  Ik ook
 21. 1 punt
  Smaragd

  Maandag 15 juli 2019

  Hoi, ook een droge afmelding vanuit hier. Gister avonddienst, zo moe nadien. Zo meteen weer naar mijn werk avonddienst tot 23 uur. Morgen lekker een dagje vrij. hou van dit ritme. Fijne dag allemaal.
 22. 1 punt
  Bianca78

  onze h,kamer 16-7-2019

  Heb m ondertekend!!
 23. 1 punt
  Kohtje

  Dinsdag 16 juli 2019

  @Bor ziek? Nog niet hier gemeld en gisteren koorts.. Ik zit niemand te controleren, hoor. Of wel??
 24. 1 punt
  jopie

  Dinsdag 16 juli 2019

  Helpt dit?
 25. 1 punt
  Kohtje

  Dinsdag 16 juli 2019

  Ik wil je ook niet op de hielen zitten hoor... alleen een beetje voor te stellen hoe en wat. De omgeving is voor mij altijd wel bepalend voor hoe ik me voel. Zo probeer ik me dan ook de omgeving van de mensen hier een beetje voor te stellen.
 26. 1 punt
  Kohtje

  Dinsdag 16 juli 2019

  Ik kan 't af en toe niet helemaal volgen bij jou, jopie. Zoveel verblijfplaatsen.. sorry daarvoor. Alleen die vogeltjes en de rust zijn zo'n beetje een constante..
 27. 1 punt
  Bob

  Dinsdag 16 juli 2019

  Als het te warm is kleum je volgens mij niet maar zweet je of puf je van de hitte, dus een warmtezweter of hittepuffer misschien?
 28. 1 punt
  Kohtje

  Dinsdag 16 juli 2019

  Zit je nu in een (je) caravan, jopie? Want geen koffiedeur maar een koffietrapje...
 29. 1 punt
  Kohtje

  Dinsdag 16 juli 2019

  Bult op m'n kop... bukte vanmorgen om de hond op te tillen (die kan zelf de trap niet meer op en af) en stootte me aan de rand van een tafeltje. De hond heeft er niets van gemerkt gelukkig...
 30. 1 punt
  Reacher

  3 maal is scheepsrecht!

  Zet hem op rupsje!
 31. 1 punt
  Etty

  3 maal is scheepsrecht!

  Precies!
 32. 1 punt
  Rupsjenooitgenoeg

  3 maal is scheepsrecht!

  Ja, ik zeg ze dat regelmatig, maar zij vinden het wel meevallen. Ik geloof dat ze daar nu wel anders over denken. Ik ben en blijf natuurlijk wel zelf verantwoordelijk voor mijn gedrag. Hoe dan ook, dag 2 zit erop. Dag 3 is begonnen. We starten de teller weer opnieuw! Fijne dag iedereen!
 33. 1 punt
  Reacher

  Ging stoppen te gemakkelijk?

  Wat prachtig Bob!
 34. 1 punt
  Etty

  3 maal is scheepsrecht!

  Sterkte, kan me voorstellen dat je je nu heel naar voelt. Zou mij zomaar ook kunnen overkomen. Weet jouw familie dat je een probleem hebt met alcohol?
 35. 1 punt
  IJsvogel

  3 maal is scheepsrecht!

  Sterkte! Goed dat je meteen weer de draad oppakt. Ik vraag me nog wel af waarom mensen je overhalen? Is niet echt helpend...
 36. 1 punt
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Succes, Rups. En Jan, Monster en GewoonDoen, gewoon verder gaan zo.
 37. 1 punt
  Sowhat

  Maandag 15 juli 2019

  Jopie wat straalt er een rust en veiligheid uit je berichten.
 38. 1 punt
  Lika

  3 maal is scheepsrecht!

 39. 1 punt
  Bob

  3 maal is scheepsrecht!

  Ach jee, @Rupsjenooitgenoeg, wat een toestand. Typisch gevalletje van geen rem begrijp ik. Tsja, dan pas ik zoals je vraagt de datum aan in het jaarpact. Wel goed dat je het direct weer oppakt, zoals Sober ook zegt. Je hebt weer wat geleerd, zullen we dan maar zeggen.
 40. 1 punt
  Sober

  3 maal is scheepsrecht!

  Ach rups. Wat akelig. Maar wat goed dat je t direct weer opgepakt hebt. Sterkte.
 41. 1 punt
  Rosee

  3 maal is scheepsrecht!

  Lieve Rups wat vreselijk naar dat je je zo voelt nu. Maar dit is niet terug naar af he. Hoop dat je het kunt zien als een reminder: dit is precies waarom je niet meer drinkt. Kan het me helemaal invoelen en dan nog die filmpjes. Wat Cleo zegt sluit ik me bij aan, zie ze als buffer. Dikke knuffel en zorg goed voor jezelf.
 42. 1 punt
  Jannigje

  Zondag 14 juli 2019

  Nee, nog niet, maar in een volgend leven word ik vast een ekster.
 43. 1 punt
  Cleo66

  3 maal is scheepsrecht!

  Hey rups , jammer joh. Maar die filmpjes zijn goud waard en ozo belangrijk. Zij vormen een ontzettend hoge buffer waar de drank hoogstwaarschijnlijk eens en voor altijd door afgesloten word . Dit wil je nooit meer . Het was geen fout, maar een les. Je hebt de draad wEer opgepakt dat is het belangrijkste. Kroontje recht , en door rups
 44. 1 punt
  Maverick

  Maverick

  Hoi Smaragd, dank je wel dat je dit wilt delen op mijn draadje! Ook wat jij beschrijft is zo herkenbaar, de eerste euforie van bevrijding, daarna de “ is dit het dan en waar doe ik het voor” fase, en dan de gevaarlijkste van allemaal “ zou ik nu wel normaal kunnen doen” fase, het hoort er allemaal bij, ik denk dat de meeste dit wel herkennen. Ik wilde je niet aan het schrikken maken hoor, sorry dat was niet de bedoeling Het is niet zo dat ik na deze tijd nog veel zucht heb, als het zo nu en dan de kop opsteekt dan is het doorgaans mild en kan ik het redelijk snel van mij afschudden. Wat bij mij nog altijd goed werkt bij zucht is om de film in mijn hoofd even door te spoelen, dan word ik weer haarfijn herinnert aan hoe het steevast eindigde als ik de eerste nam en dat was nooit een happy end... Die dag voor dag werkt voor mij ook nog steeds goed. Een dag niet gedronken is morgen geen doffe ellende, je kan er zelfs twee fijne dagen mee winnen, hoe mooi is dat? Ook al sta ik dan wat langer droog, ik heb niet de illusie dat ik het allemaal alleen kan, ik heb een aantal vrienden met dezelfde “afwijking” die mij dierbaar zijn en een fijn gezin, daar ben ik dankbaar voor. Ik ben ook blij dat ik nu hier ben, het voelt een beetje als thuiskomen. Hoe lang sta je nu droog Smaragd en wil je wat over je plan vertellen?
 45. 0 punten
  Asterix

  Dinsdag 16 juli 2019

  Onze hond staat aan het begin van zijn leven en heeft om de haverklap diarree... Nu stelt de dierenarts voor om hem maar aan het dieetvoer te houden, omdat hij het daar goed op doet. Zijn leven lang aan het dieetvoer, €85 per zak. Denk dat ik erbij zal moeten gaan dealen, weet alleen nog niet waarin.
 46. 0 punten
  Bor

  Dinsdag 16 juli 2019

  Hebben jullie ook zo"n "stay up to date" berichtje? Wat houdt dat in, krijg ik dan bericht op me lappie of mobiel terwijl ik hier niet ben ingelogd of zo? Wie weet dat?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...