Spring naar bijdragen

Oskar

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  93
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  5

Alles door Oskar geplaatst

 1. Soms loop je een openbaar toilet binnen en staat de geur van stront en kots je tegen. Maar een ander vind dat misschien juist heerlijk ruiken.
 2. Hallo weer eens mensen. Het gaat slecht, maar verder gaat het goed. Wat is eigenlijk de reden of bedoeling als iemand benoemt wat hem niet interesseert?
 3. Oskar

  Lotgevallen & strapatsen

  Nou ja. Hard is het nog niet opgeschoten al met al. Hmpf. Opvallend hoe de patronen overeenkomen met stoppen met de alcohol. Elke dag jezelf voornemen dat het de laatste is, weken, maanden, jaren lang. De overtuiging dat de verslaving niet zozeer fysiek is, maar grotendeels tussen de oren zit. De hardnekkige neiging alles in stilte te willen doen, en pas terug te keren in de bewoonde wereld als het probleem is opgelost (Zelluf, maar ook alleen). De moeilijke scheidslijn tussen ontspannen genieten en verslaafd gedrag. De euforie van de eerste dagen. En vooral ook de oprukkende mistroostigheid als het opnieuw mislukt. Maar vanaf hier een nieuwe dappere poging. Vort sik.
 4. Oskar

  Lotgevallen & strapatsen

  Oskar is de naam, goedemiddag. Ruim drie jaar geleden stopte ik met de alcohol, nu moet ook de nicotine in de ban. Eigenlijk was dat al zo, maar onbedoeld heeft het roken de laatste tijd toch weer een vlucht genomen. Over mijn gezondheid maak ik mij eigenlijk niet eens zorgen, over de hoge kosten evenmin, maar wél over hoe ook deze verslaving je in beslag neemt en je gedrag bepaalt of eigenlijk beperkt. Ik ben al behoorlijk vaak gestopt met roken. Een kettingstopper. Heb ik er fiducie in dat het nu anders zal gaan? Eigenlijk niet. Niet enorm veel althans, hoewel je natuurlijk altijd ferm moet roepen, anders wordt het nooit wat. Maar ik ben er wel van overtuigd dat erover schrijven een belangrijk verschil zou kunnen maken. Zo kraste ik gisteren in de catacomben van het forum ineens mijn stopmoment ergens op de muur: zaterdag 19 november 2022, 11.12 uur. Zie daar. Het staat er nu zwart op wit. Ik kan mijzelf er op af gaan rekenen.
 5. Voor de mensen thuis: ik heb chili con carne gegeten. Een weekend met het nodige bezoek, want de jongste is morgen jarig. Wel sneu dat hij net nu ziek begint te worden. Grote broer was juist klaar met kotsen, maar heeft het virusje blijkbaar aan hem doorgegeven. Van harte gefeliciteerd. Nu ligt hij vredig naast mij op de bank te slapen. Ik vind hem nu zo lief. Alles van waarde is weerloos.
 6. Ik fiets ook graag mee in dit kleine pelotonnetje. Sinds vanochtend 11.12u rookvrij.
 7. Ja, er is best veel veranderd. Om te beginnen is de gewoonte om het steevast op een zuipen te zetten na drie jaar wel aardig uit het systeem geraakt. Mijn leven is nu heel aangenaam op orde, en er zijn geen onderhuidse frustraties meer. Alles is goed, zogezegd. En precies daarom is weer gaan drinken ook helemaal niet nodig en zelfs lichtzinnig te noemen. Het is ook geen sterke behoefte. Eerder een soort nieuwsgierigheid hoe het mij zou afgaan. Maar nogmaals: bepaald geen plannen in die richting op korte termijn. Als ik het er weer eens op zou willen wagen heb ik mijzelf verplicht een minimale overwegingstijd van een half jaar in acht te nemen. En buiten dat heb ik mijn vrouw een vetorecht gegeven inzake zulke beslissingen. 'Er is voorhands dus nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn'
 8. @Musashi: elke keer die hele discussie steeds in je eigen kop van: zal ik het wel doen, of niet, of een beetje, etc. vind ik eigenlijk vele malen vervelender en vermoeiender dan de grootste kater. Gewoon niet doen en klaar. Je moet het leven niet nodeloos compliceren.
 9. Dat ‘zodat ze niet alleen dronk’ snap ik ook niet zo goed Rosie, en ik heb eigenlijk ook nooit ergens gemerkt dat zoiets not done zou zijn. Mijn vrienden maakt het althans geen reet uit of ik thee of bier drink als zij alcohol gebruiken. Ja, behalve natuurlijk als iemand van plan is kneiterdronken te worden, dat vond ik ook altijd minder gezellig om alleen te doen. Ik heb al eens gezegd dat ik sinds kort, volstrekt hypothetisch en omgeven door bezwaren in elk geval wel eens de gedachte toelaat of ik zelf in de toekomst misschien ooit nog weer eens zou kunnen drinken. Mocht ik dat doen dan zou ik mij denk ik geen kopzorg maken als ik dan incidenteel eens een keer een paar glazen meer zou drinken dan gedacht of gepland. Ja, het moet niet structureel weer uit de hand gaan lopen uiteraard. Maar als ik moet kiezen tussen helemaal niks drinken of tijdens het drinken alsmaar bezig te moeten zijn met zulke interne overwegingen dan blijf ik liever gewoon tot in lengte van dagen thee drinken. Dat blijft elke keer wel mijn slotsom.
 10. “Mijn probleem” zeg je. Maar ik beschouw het als de keerzijde van juist een mooie eigenschap van je. Als je echt om iemand geeft is het logisch dat je verdrietig bent als ze weggaan. Ik ben altijd heel argwanend naar mensen die bijvoorbeeld na een verbroken relatie even met de kop schudden en weer verder hollen. Wat was die liefde dan waard? Ja, lastig is het wel. Maar het siert je ook.
 11. Mogge mensen. Gebroken nacht hier met zieke zoon. Dat is meteen ook weer het charmante aan zo’n puber. Terwijl hij is begonnen zijn eigen autonomie te veroveren is hij op zulke momenten weer een schattig jongetje die bij alles roept om hulp Geen werk vandaag, dus ik kan de ziekenboeg bemannen. Kalmpies an maar.
 12. En toch vind ik pubers eigenlijk heel erg leuk
 13. Mooie teringzooi hier. Terugkerende ruzies tussen vrouw en opstandige puberzoon. Papa boel sussen. Zoon van de weeromstuit fysiek misselijk en hele slaapkamer onder gekotst. Vrouw in stress en janken en met zijn allen op blote voeten nu door het braaksel aan het drentelen. Als het niet zo stonk had het nog wat komisch gehad.
 14. Een grote instuif van kinderen hier de hele middag. Leuk om die zien hoe zij de hele dag maar door dartelen van plein naar huis en terug. Nu maar eens een potje koken. Gebakken aardappelen, witte bonen in tomatensaus en worst. Even inspiratieloos als mijn eigen dag is verlopen. Maar wel lekker voedzaam. Hort sik.
 15. Wauw, dat is een mooie prestatie! Ik hoop dat het je sterkt om het ook op de moeilijke momenten vol te houden. Moedig voorwaarts.
 16. Een goede reden om juist een pact te sluiten. Maar is het goed gegaan vandaag tot dusver?
 17. Dapper doorzetten @Claudius, je staat intussen best al een tijd droog toch?
 18. Het regent en het is november. / Weer keert het najaar en belaagt / het hart, dat droef, maar steeds gewender / zijn heimelijke pijnen draagt. Vroeger dweepte ik met dit gedicht. Nog steeds merk ik wel dat ik wat gevoelig ben voor sombere najaarsbuien. Maar niet meer zo overrompelend als ooit. Ik weet niet meer of de drank destijds door de droef kwam, of de droef door de drank. Het lijkt ergens nog best verleidelijk om de gordijnen te sluiten en met een fles jenever onder een kleedje weg te kruipen. Drinken tot het donker wordt. Maar nee. Ik ga maar gewoon Bach luisteren.
 19. Oskar

  woensdag 16 nov

  *schenkt @Reacher een glaasje water in*
 20. Oskar

  woensdag 16 nov

  Mooi dat je je goed voelt @Spirit, maar inderdaad ook: kalmpies an. Een weekje ergens over nadenken kan zelden kwaad. Ik kan me trouwens wel goed voorstellen dat je op gegeven moment wat snel opgefokt raakt van iemand wiens enige bijdrage aan het forum soms lijkt te zijn om jou de les te lezen.
 21. Hoe gaat het met jou nu @Claudius? En met de strijd tegen Oom Bier?
 22. En toch he. Als ik zo de hele tijd met seks aan het hannesen was zou ik toch wel overwegen celibatair te gaan leven
 23. Oskar

  Even voorstellen..

  Welkom hier Nicole! Apart wel he, dat ondanks je hebt ervaren hoed goed alcoholvrij doet, je toch weer voor de bijl gaat. Je gaat soms bijna denken dat het een verslaving is Mooi dat je de draad weer oppakt. Sterkte met de detox. Moedig voorwaarts.
 24. Mooi om te lezen. Ook welkom hier Sparrow! Altijd fijn ook als er een Tukker hier aanschuift. Volhouden & doorpakken.
 25. Succes @chrisjelief. Het belooft een mooie dag te worden vandaag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...