Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 24-11-20 in alle secties tonen

 1. 8 punten
  SanMiquel

  De eerste weer niet nemen

  Dank jullie voor je berichtjes dat doet me goed. Ik kom net van de super terug met weliswaar een hoop slecht junkfood etc. maar geen drank.
 2. 7 punten
  Zbb

  Woensdag 25 november 2020

  ik meld me droog af van het dagpact lieve mensen Iedereen ook heel erg bedankt voor de afgelopen dagen,ik weet niet of ik op iedereen gereageerd heb maar heb jullie wel gelezen dank jullie wel
 3. 4 punten
  lady jane

  Donderdag 26-11

  Morgenmiddag tegug Lieke. We raken niet uitgepraat. Alleen tijdrns t eten en in de sauna stil. Wel onrustige nachten. Ben geen kamergenoten meer gewend. Morgen eigen bedje weer, maar dan weer afkicken van mn vriendinnen. Zo leuk. Als pubers lachbuien soms. Wist niet hoe ik dat gemist heb
 4. 3 punten
  Yvonne

  Maandag 30 november 2020

  Over smaak valt niet te twisten Ikkanhet. Wat jij leuk vind kan ik, mág ik, niet leuk vinden. Ik heb dat op een nette manier verwoord. En om dan heel venijnig te lezen dat ik geen gevoel voor humor heb na het stoppen met drinken, jouw dag heb verpest en een aansteller ben... Dat vind ik op zijn zachtst gezegd nogal kort door de bocht.
 5. 3 punten
  Zbb

  Zondag 29 november

  Ik meld me ook droog af van het dagpact niks van me maatje gehoord vandaag jopie
 6. 3 punten
  SanMiquel

  De eerste weer niet nemen

  .
 7. 3 punten
  Pinkman

  Woensdag 25 november 2020

  Je loopt op me voor op het jaarpact. Heb het momenteel ook zwaar maar blijf je achtervolgen daar.
 8. 3 punten
  bumperjim

  Woensdag 25 november 2020

  Nou de Stier gaat aan het werk vanaf morgen. Ik dacht dat het nooit meer zou gebeuren, maar toch. Ze wou iets parttime's maar dat is hier moeilijk te vinden. Ze gaat kinderen oppassen en naar school brengen, meerdere dagen in de week, beetje variabel, en vanaf kwart over 5 's ochtends. Vrijdags iets eerder, vanaf 3 uur. (trouwens het is nog op een half uurtje rijden van hier). Ik zeg waaaat? maar de Stier is nergens bang voor, die zegt daarna ga ik een paar uur naar bed en dan heb ik de rest vd dag voor mezelf. De Stier kennende gaat ze het ook gewoon doen en volhouden, als het leuke mensen zijn en dat lijkt zo. Financieel komt het wel goed uit. Best gezond weer een beetje "afzien" in het leven, beter dan de hele dag comfortabel op de bank. Nieuw hoofdstuk. Goedemorgen trouwens
 9. 2 punten
  Yvonne

  Maandag 30 november 2020

  Ikkanhet, ook ik vond het een smakeloos grapje... maar goed, het viel in het niets door de anekdote die er achteraan kwam. Dit heeft niets met onnozel of een heilige maagd te maken.
 10. 2 punten
  Jannigje

  Zondag 29 november

  Goedemorgen, ik ga weer een aantal stenen lichten, om weer wat planten in mijn tuin te zetten. Het heeft even geduurd voordat ik ermee kon beginnen, maar nu ben ik voorzichtig aan de gang gegaan. Spannend hoor, een tuin inrichten. Het komt er voor een deel op neer dat ik een plek zoek voor de planten die ik al had op mijn balkon, maar het is meer. Een lang gekoesterde wens, een eigen tuin. Nu moet ik het proberen klein te houden, het hoeft niet meteen geweldig te zijn, het mag klein beginnen. Niet in termen van goed of fout denken, maar in “kijken wat het wordt” en “het kan altijd weer anders”. Dat vergeet ik nog wel regelmatig, het kan weer anders. En dan bedoel ik niet alleen de tuin. Lelietjes van dalen en kivietsbloemen, crocussen ed.
 11. 2 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Gefeliciteerd @Maja, een half jaar, en @Moeps bijna een heel jaar vol. Toppers.
 12. 2 punten
  niks

  Zaterdag 28 november 2020

  Nogmaals goedemorgen. Gelukkig nog even kunnen slapen. Wachten tot mini Niks wakker is, dan voeden en gaan we voor het eerst op pad. Niets bijzonders, even naar de markt. Maar even een kruikje in de kinderwagen leggen. @lady jane fijn dat je het leuk hebt gehad.
 13. 2 punten
  Pinkman

  Vrijdag 27 november 2020

  Moeten we er een tweedaagse meeting van maken o.i.d
 14. 2 punten
  Maverick

  De eerste weer niet nemen

  Waarom zou bang zijn voor wat je noemt nergens op slaan? Jij voelt toch die angst? En omdat het voor je gevoel nergens op slaat moet het weg? Hoe dan, met drank en pillen? Misschien niet bewust maar het uitschrijven van die angst is een enorme stap voorwaarts vind ik. Kwetsbaar en veel eerlijker dan al die excuses die ik de afgelopen dagen langs heb zien komen (en gaan) Het is voor mij ook herkenbaar, ik was als de dood om mijzelf kwetsbaar op te stellen en eerlijk te zijn naar anderen en vooral naar mijzelf. Nog worstel ik daar wel eens mee. Angst kun je niet onderdrukken, misschien tijdelijk met middelen maar het zal je blijven achtervolgen hoe dan ook. Het enige wat werkt is (met hulp) hiermee aan de slag gaan. Wat ik achteraf heb gemerkt is dat gebruiken de meeste van die angsten alleen maar had versterk of ontwikkeld. Ik dronk omdat drinken het veroorzaakte, eigenlijk best gek als je erover nadenkt. Ik zag het niet toen ik er middenin zat. Begin idd met te laten staan wat je schrijft, ga naar meetings en luister naar de mensen die net als jij oefenen in kwetsbaar opstellen. Het zal je verbazen hoe goed dat voor je herstel kan zijn als je het een kans geeft. Voor mij was het delen van mijn angsten, het luisteren naar anderen een enorme overwinning. Moeilijk in het begin? Ja, maar het gaf gek genoeg ook rust.
 15. 2 punten
  Smaragd

  Woensdag 25 november 2020

  Goedemorgen, Lekker droomloos geslapen. Felle zon en best koud, fijn weer. straks naar Brijder en dan door naar mijn werk. Om 3 uur op, moet er niet aan denken. Vind 5 uur al heeeeeeel vroeg maar ben dan ook een mietje, douchen, koffie, haartjes in model, gezicht goed in de plooi, zou dan om 1 uur ofzo moeten opstaan, dat gaat niks worden dan haha @Vis welkom!!! @Zbb zet hem op, morgen voel je je al een stukje beter. @takeiteasy kom op, vertoon je, al is het lamlendig. Anders ga ik met nootjes naar je gooien @ikkanhet @Lika wat zou dat super zijn voor jullie en jouw moeder, wat een flexibiliteit nog op haar leeftijd, fijn te lezen. DAGPACT:Yvonne RapilosZbbBor Smaragd Fijne dag allemaal en sterkte voor degenen die het kunnen gebruiken
 16. 2 punten
  Lika

  Woensdag 25 november 2020

  Ja, @Yvonneik ga ook zo'n schema maken. Nu ik eruit ben hoe man en ik met elkaar kunnen omgaan in dit proces, weet ik wat te doen en waar te beginnen. En ja. Afscheid nemen is moeilijk. Dan denk je al gauw dat je geen goede beslissing hebt genomen in mijn geval. Maar diep van binnen wéét ik dat alleen het in beweging komen al een goede beslissing is voor man en mij. Voor ons ieder apart en voor ons samen. Dat weten is groot. En waar we nu samen doorheen gaan ook. Of dit huis dan 'het goede ' huis is, is veel.minder wezenlijk. En het lijkt erop dat ik mijn bijna 90-jarige moedertje vlakbij kan krijgen. Hoe fijn is dat!! Voor mij heel fijn. En ook zij begint het echt te zien. Knap op die leeftijd. En ook een loslaten van het huis waar alles nog zo is, als toen mijn vader er nog was. Ik denk ook voor haar een beweging naar nieuw licht.
 17. 2 punten
  Bor

  Dinsdag 24 november

  Dit is niet op de bank maar in de kroeg zie je dat? Hier was ik weer eens dwalend door het enge bos lieve mensen. Dit het bewijs.
 18. 2 punten
  Lieke7777

  Dinsdag 24 november

  Dan vraag ik mij serieus af wat je hier op forum doet ' gezellig kletsen ' gezellig melden dat je gedronken hebt en de volgende dag goed praten dat je er maar 7 gedronken hebt .
 19. 1 punt
  @Manou sweet dreams ... jou coupé
 20. 1 punt
  Smaragd

  Dinsdag 01 december

  Goedemiddag, Opgestaan met een gevoel van een kater. Gaat wel weer over. Moet mij iets minder aantrekken van een ander maar idd hoe? Ben al immers gevormd . Bijschaven een beetje dan maar. Of op mijn handen gaan zitten Pijn in mijn nek, kraakt aan alle kanten. Denk omdat ik geen alcohol meer drink, deels was het ook een soort van ontspanning. Natuurlijk niet in de hoeveelheden die ik dronk. Dat leverde dan juist weer spanning op. De kater nadien. Had ik het ooit maar bij 2 glazen kunnen laten. Alhoewel, wat is er nu leuk aan 2 glazen? Niks natuurlijk. Stomme alcoholduivel. Trap er niet meer in. Heeft toch geen zin die belachelijke gedachtes. Fijne dag allen en sterkte voor degenen die het kunnen gebruiken @rapilos, gefeli en super knap van je!! Dagpact ; Rapilos Roberto Smaragd
 21. 1 punt
  Tiswa

  Jaarpact, voor gevorderden

  Dankjewel @Bob en gefeliciteerd met jouw 54 maanden!
 22. 1 punt
  Dank je Bob! Ja gaan we doen cursusje copieren plakken in de trein,geen overbodige luxe!
 23. 1 punt
  ikkanhet

  Zaterdag 28 november 2020

  De strijd die we voeren elke keer maar weer, de spijt erna doet telkens weer ontzettend zeer. De schaamte om het toe te geven, de belofte om dit keer anders te gaan leven. We kennen het allemaal maal al te goed, maar soms ontbreekt ons wel eens de moed. Toch zijn we er steeds opnieuw mee aan het werk, stukje bij beetje vechten we ons sterk. Maar we kunnen niet meer doen dan ons uiterste best, een voor allen en allen voor de rest.
 24. 1 punt
  Cleo66

  Vrijdag 27 november 2020

  Ikke uit Brabant dus kennen we carpoolen
 25. 1 punt
  Tegen die tijd slaapt ze toch gewoon door hè @niks?
 26. 1 punt
  Reacher

  Vrijdag 27 november 2020

  Jij en @Zbb zijn allebei zeemannen @haddock. Natuurlijk is er dan herkenning!
 27. 1 punt
  Smaragd

  Vrijdag 27 november 2020

  Niet doen @Zbb die heb ik ook om mij heen, moet je ze juist niet gunnen, dan bevestig je wat ze al denken en niet zien wat je al wel deed/doet steeds. Slijterij overslaan, zijn ze niet waard. Makkelijk getikt maar toch. juist nu dwars erdoor heen!
 28. 1 punt
  Mijns inziens is een decemberpact hetzelfde als de Arreslee- of kerstpact. Alleen ietsje langer. Maar mocht iemand anders het anders zien en er nog een feestdagenpact bij willen maken, dan zet ik mezelf daar ook bij.
 29. 1 punt
  Wow al 13 ' wat een power ..
 30. 1 punt
  Kohtje

  Donderdag 26-11

  En als je de stekker dan weer terug stopt in het stopcontact. (ja, sorry, is niet bedoeld als zgn. Belgenmop, hoor. )
 31. 1 punt
  Rosee

  Harald

  Fijn te lezen Harald.
 32. 1 punt
  Smaragd

  Woensdag 25 november 2020

  Djw @Kohtje. nee ben niet zo van de tatoos, voor je het weet schiet ik daar weer in door en zit ik geheel onder. Dat kan ik beter niet doen. Maar moet mij dit wel blijven inprenten. Was ik echt zo vervelend, drinkend? Bijna een retorische vraag.
 33. 1 punt
  bumperjim

  De eerste weer niet nemen

  Gisteren drink ik niet is nog beter, dan ben je al klaar en mag je nog trots zijn ook Vandaag drink ik niet is de enige van de 3 waarmee je iets moet. Of "mag" hoe je t ook wil zien. En de enige die resultaat oplevert.
 34. 1 punt
  bumperjim

  Gestopt met drinken 9

  Maar als je angsten hebt dan kan je daarmee dus bij iemand terecht, ipv ermee te blijven zitten. Je huisarts heeft het toch wel door hoor, als je teveel drinkt. Voor de volledigheid vragen ze dan hoeveel je drinkt, dan is het maal 3 en dan zal het wel ongeveer kloppen
 35. 1 punt
  Lieke7777

  Woensdag 25 november 2020

  Zo zal blij zijn als het straks lekker slaaptijd is .... eerst om 20.00 nog online meeting doen ook..
 36. 1 punt
  Cleo66

  Opnieuw

  Je hebt nu dus medicijnen Roberto en dat is ook een fikse verhoging. Belangrijk denk ik dat je niet ook nog een hoop alcohol in je lijf hebt . Kun je stoppen?? Je hebt het al vaker geflikt . Giet de wijn weg Roberto, jij hebt die discipline. Met de medicijn verhoging en diazepam kun je het redden tot de telefonische afspraak, de drank is nu dus overbodig
 37. 1 punt
  Pinkman

  Woensdag 25 november 2020

  Ik moet weer wat gaan doen. Jammer wel want soms zou ik hier wat meer willen zijn. Fijne dag voor nu.
 38. 1 punt
  Bor

  Woensdag 25 november 2020

  Ja? Oh ik dacht dat de zinsbouw niet helemaal kloppend was. Gisteravond tijdens verjaardagvisite ook dan hakkel en stotter ik zo, vreselijk. Soms hou ik zelfs me mond omdat ik zo snel niet kan vertalen in me hoofd en dan gaat het gesprek inmiddels alweer ergens anders over als ik het eindelijk weet, nou ja.. Die kinderen spreken vloeiend Nederlands (Italiaanse papa, vandaar). Ze verstaan grotendeels wel Fries maar spreken Nederlands terug en dan ga als ik als vanzelf over op Nederlands maar daar maak ik het mezelf en anderen niet altijd makkelijker mee. Kleindochter van 10 zei dan ook Praat anders maar Frysk hoor beppe. Erg he? Schrijven gaat gelukkig beter dan het spreken. Uitweiden hoeft ook niet. Dankjewel @Zbb Toch fijn om te weten dat je contact hebt gehad.
 39. 1 punt
  Lika

  Woensdag 25 november 2020

  @Bor jouw zin was PERFECT nederlands!
 40. 1 punt
  Lika

  Woensdag 25 november 2020

  En het zijn seniorenwoningen in een huis waar ook een deel zorg is. Dus mocht zij echt hulpbehoevend worden, dan is dat een kwestie van verplaatsten naar andere afdeling in verder vertrouwde omgeving. Ik gun haar de regie zo!
 41. 1 punt
  Lonster

  Woensdag 25 november 2020

  Goedemorgen, wat een goed nieuws over je vrouw. Heel ander leven, zo'n nieuwe baan. Het zien als een uitdaging klinkt goed. Vooral dat vroege opstaan zou ik zo zien denk ik. Het moet maar bij je passen, ik zou er moeilijk aan kunnen wennen. Dacht altijd dat ik een avondmens was, maar de ochtenden ben ik nu juist vaak actief. Alleen niet voor 7 uur bij voorkeur. Ben zo blij dat ik weer kan zwemmen, straks ga ik weer. De vierde keer sinds donderdag.
 42. 1 punt
  Renaldo61

  Mooie gedichten.

  Het is niet van mij hoor https://www.youtube.com/watch?v=TfPjyAUYq5U In de kliniek hoorde we de muziek en kregen we een tekstblad. Dan werd van de patiënten verwacht het te bespreken. En wat we in de tekst zagen.
 43. 1 punt
  Cleo66

  Dinsdag 24 november

  Nou snel dan, ze zijn echt erg verslavend
 44. 1 punt
  Lieke7777

  Dinsdag 24 november

  Net als vroeger ... even stekker van de tv eruit .. maar ja als dat niet hielp gaf mijn vader toch een ram tégen de beeldbuis ... aan beide kanten tegelijk een mep ... Hier hebben we ook een half gare vaatwasser ' blijft het met kuren iig doen ...
 45. 1 punt
  rapilos

  Dinsdag 24 november

  Ja @Smaragd, Deze 12 weken heb ik zeker ook aan de training te danken
 46. 1 punt
  lady jane

  Dinsdag 24 november

  Op dit forum is het een ongeschreven regel dat je na een terugval/uitglijder opnieuw gaat tellen. Daar begint eerlijk zijn mee. En natuurlijk zijn alle droge dagen niet weg, die bewijzen dat je het kunt. Ooit hadden we hier iemand die begon met een zin, zoveel dagen min een, dat werden zoveel weken min .....x uiteindelijk had ze een heel schema over maanden, en snapte zelf denk ik wel dat het wat ongeloofwaardig werd nooit meer gezien. Iedereen mag het op de eigen manier doen en soms moet je ergens achter komen door niet leuke ervaringen. blijkbaar leren we meer van tegenslagen dan van successen. toch maar voor de succes gaan IKH!
 47. 1 punt
  Cleo66

  De eerste weer niet nemen

  Goedemorgen San , je hebt de bokshandschoenen als profiel foto, veel beter , ik maak daaruit op dat je er weer voor gaat . Zet m op
 48. 1 punt
  bolletje

  Dinsdag 24 november

  Prachtige foto IKH. Goeie morgen mensen,
 49. 1 punt
  Bor

  Maandag 23 november

  Ja. Cut the crap of niet? Haha En daar is me korsakov weer...hele sollicitatiegesprek vergeten. Wat goed van je @Pinkman! Gefeliciteerd!
 50. 1 punt
  Jopie

  Zo 15 nov

  Denk je? Ik weet waar hij vandaan komt. Ik weet nog welk pad hij ging. Ik weet welke valkuilen hij tegenkwam. Ik weet waar hij nu staat. Ik weet dat hij heel goed weet waar hij over praat! Jij ook? Wat dacht je nou, ikkanhet, dat hij die opmerking maakte om jou eens even goed dwars te zitten? Denk je dat echt? Of dat hij hier alleen mag zijn alleen als hij jou (of anderen) hartjes, veertjes, complimentjes en o-wat-ergjes in de reet stopt? Dat is verslavingsgedrag, en wij oudjes herkennen dat. Van onszelf. Van elkaar. Ik ben @Fruitvlieg2019 eeuwig dankbaar. Hij wijst mij nog steeds af en toe een weg. En das is meestal even pijnlijk. "wat je raakt zegt iets over jezelf". Onderzoek dát, in plaats van te vechten tegen een bedachte vijand. Waarom flip je zo op die opmerking van fruit?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...