Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 28-03-20 in alle secties tonen

 1. 4 punten
  Yvonne

  Vrijdag 3 april 2020

  Ik vind het wel een grappig begin van de dag zo: Goedemorgen Goedemorgen Goedemorgen Goedemorgen Goedemorgen Goedemorgen Goedemorgen Goedemorgen Goedemorgen
 2. 3 punten
  Lika

  Vrijdag 3 april 2020

  Gek he? Ik vecht volop met mijn eigen demonen. Dat natuurlijk wel. Maar het is ook.net of ik weer bij mijn eigenste ik kom. Lekker in mijn huisje. Alles gezellig. Bloemetje,.lampje. Ben aan het zagen en snoeien in de tuin. Doe.de boodschappen en kook.wat. ik herken mezelf van vroeger. En ik ben ooit kostwinner geworden. De vrouw met de drukke, goede baan. Dat is er ook nog. En dat ben ik.nog. Maar ik vind het zo fijn om niet meer te rennen. Om niet de hele dag te werken. Weg te zijn. Daar gaat het om. Ik werk nog steeds net zoveel. 40 uur denk ik. Maar het thuiswerken doet me goed. Dat wist ik niet.
 3. 3 punten
  Rapid

  Vrijdag 3 april 2020

  En weer een droge dag er bij,iedereen een rustige nacht toegewenst,weltrusten alvast,en voor degene die vanavond/vanacht nog moeten werken veel succes,
 4. 3 punten
  Myle

  Wo 1 april 2020

  Wat verdrietig. Ik was nog niet hier toen Henk actief was maar heb toch tranen in mijn ogen. Sterkte voor iedereen die hierdoor wordt geraakt.
 5. 3 punten
  nancy

  Wo 1 april 2020

  Verder ook niet alles geloven wat je leest, er komen volgens mij ook veel broodje aap- verhalen voorbij. Vooral de Telegraaf is daar ook sterk in.
 6. 2 punten
  bumperjim

  Zaterdag 4 april

  Goeiemorgen! Ik kijk naar de bloemenpracht van de schipholtulpen in de tuin. Ik was graag een tulp geweest. Iemand plant je, je groeit, je komt uit, overdag open 's nachts dicht en na een tijdje ga je weer dood. Eigenlijk ben ik al een tulp. Met die gedachte: fijn weekend
 7. 2 punten
  Kohtje

  THE VOICE OF HOLLAND

  Oh.. ja, afgelopen. Moest even met de hond een rondje, die piepte ineens zo benauwd.. bleek heel hoge nood te hebben. Maar dacht nog wel wat te zien bij terugkomst. Eerder begonnen dus eerder af.. even wennen. Dag dag... en nogmaals veel sterkte, nancy. Dag lady jane ook..
 8. 2 punten
  Jopie

  Donderdag 2 april 2020

  Dat is wat hier gebeurd is. Geen sprake van liefdadigheid, noch nobelheid. Wel kijken naar hoe kunnen we voorkomen dat 1 van beide juist nu klem komt te zitten. Een nieuw contract, met nieuwe intentieverklaringen erbij. En echt ook rentedragende lening als zich dat voordoet. Ik ben sinterklaas niet, hij is niet zielig. Wel hebben we allebei een boot gemist. Respect voor elkaar. Maar juridisch heb ik nu duidelijk geen poten: het is vertrouwen op de ander. Zijn gedrag als mijn nood aan de man komt. Heb er vrede mee nu, het is goed zo, maar dit was zo'n keuze. Echt.
 9. 2 punten
  takeiteasy

  Wo 1 april 2020

  Ik ben nu toch wel blij dat ik alleenstaand ben. Ik kan met niemand ruzie krijgen en de laatste tijd kan ik het ook prima met mezelf vinden Natuurlijk blijft het een rot situatie waar we nu met z'n allen inzitten, maar wat moet, dat moet. Ik zoek maar zo min mogelijk de winkels op. Ik kreeg het gisteren zeer benauwd bij de groenteboer. Smalle paden en 1 richtingverkeer en een lange rij bij de kassa. Voortaan maar weer gewoon naar de Appie. Daar vind ik het nog het best geregeld en is het ook nooit zo druk. Voor de rest 2 x per dag een lange wandeling met de hond en voor de rest vermaak ik me binnen wel. De keuken moet nog gewit worden en de andere wand mag ook wel een verfje. Het is verleden week zo goed gelukt, dat ik er schik in heb gekregen om thuis wat op te knappen. Cleo: hoop dat je nu lekker opknapt. Ik ga koffie doen!
 10. 2 punten
  Rosee

  Wo 1 april 2020

  Ben trouwens meer aan het 'loslaten' nu. Probeer dingen waar ik geen invloed op heb daar te laten waar ze horen.
 11. 2 punten
  Smaragd

  Maandag 30 maart 2020

  Lekker gewerkt, ook ondanks de situatie krom gelegen van het lachen met collega's en bewoners/patiënten en mantelzorgers op afstand. Soms zulke hilarische situaties. Mam.......let even op want ik zie nu nog alleen je oor van binnen Sommige mensen snappen die techniek natuurlijk niet en gaan op de automatische piloot het gewoon als telefoon gebruiken, of iemand die zei, hoe kan het nou dat mijn dochter en kleinkinderen in dat ding zitten, kunnen ze er wel weer uitkomen ook haha. @Cleo66 heel veel sterkte en beterschap, je komt hier gewoon doorheen, jij en je gezin! @nancy rillingen over mijn rug. Heel veel kracht en sterkte, niet te bevatten dit voor jullie. @Bor Djw, voel mij ook goed, weet niet of dat nu door het niet drinken(katerloos) en de focus werk is/komt, of door mijn genomen besluit. We gaan het zien. Hoop dat jij het ook een beetje trekt allemaal. Voel een raar eng soort rust, weet niet wat dat is. Ook berusting in de hele situatie, het beste er maar van maken. Dat is uitdaging die wel bij mij past nu.
 12. 2 punten
  Isabeau

  Jaarpact, voor gevorderden

  3 jaar en 10 maanden @Bob gefeliciteerd
 13. 2 punten
  nondetju

  Zondag 29 maart 2020

  nou Corona zorgt ervoor dat ik veel gezonder leef! appeltje hier, elke dag ruim 10km lopen zo af en toe de mountainbike weer uit de stalling.. ik hoop dat iedereen hier de tijd goed, droog en gezond doorstaat
 14. 2 punten
  Kohtje

  Zondag 29 maart 2020

  Al 12 jaar op 12.43 u., lady jane? Weet je zeker dat het niet een stickertje is dat over je klokje heen geplakt zit?
 15. 1 punt
  Lika

  Okay..daar gaan we dan

  Mooi!
 16. 1 punt
  Yana

  Vrijdag 3 april 2020

  Yesss, het valt mee! Netvliesloslating was inderdaad waar de huisarts aan dacht. Maar iets anders wat vast hoort te zitten is een beetje losgegaan, lief snapte het niet precies in het Frans. Maar goed, geen paniek over 3 maanden terug voor controle. Ze waren vriendelijk, rustig en zorgvuldig in het ziekenhuis, top! En jullie zijn lief. Vind ik ook Kohtje (spellingcontrole maakt steeds 'kontje' van jouw naam) iedereen een camper dan heb je geen psychiaters meer nodig.
 17. 1 punt
  Lonster

  Okay..daar gaan we dan

  Stay safe, stay sober. Dat klinkt eigenlijk heel logisch. Leuke blog Pien, knap hoor, al drie maanden op de teller. En als ik het zo lees, gaat dat je goed af.
 18. 1 punt
  Rapid

  Okay..daar gaan we dan

  @Pien76,heel herkenbaar verhaal,en op een leuke manier geschreven om te lezen,zulke verhalen geven mijn energie om door te gaan met een leven zonder drank.
 19. 1 punt
  Marika

  Vrijdag 3 april 2020

  Mijn leven is zoals dat van bijna iedereen ook anders. Niet werken en niet zeker of ik mijn werk straks nog heb. Zit hier samen met zus, wel elk onze eigen ruimte en gelukkig ook een grote tuin. Hier kan ik nog volop lopen zonder iemand tegen te komen en de weinigen die ik tegenkom gaan met een boog om me heen. Dus elke dag zoveel mogelijk met de hond erop uit. Dat is weer een voordeel van thuis zijn: hond ligt in de mand als een blij ei. Hele dag aandacht en avonturen buiten. Verder komt hier niemand en ik ga nergens heen. Vanmorgen in de tuin geweest met hondje, koffie gezet, dieren gevoerd en na een uur zitten met mijn koffie en p.c. opstarten en 'ooh shit, is ook zo, coronacrisis.' Dus blijkbaar al aan gewend en een uur niet aan gedacht. Geen kort lontje hier. Kan toch niets doen aan de situatie, niets anders dan gewoon blijven leven.
 20. 1 punt
  Myle

  Donderdag 2 april 2020

  @Cleo66 DD kliniek is de afkorting voor dubbel diagnose kliniek. Psychiatrie in combinatie met verslaving.
 21. 1 punt
  Wilhelmina

  onze h. kamer 2-4-2020

  Lieve Bolletje en lieve yollie ik ben helemaal kapot kan niks meer ben op dit heb ik niet verwacht het is de het lief dat jullie aan mij denken ben nu 74 heb geen kracht meer ik moet doorgaan ik hoop dat ik het red mijn lichaam blijf maar trillen al mijn organen gaan tekeer in mijn lichaam. Liefs Wilhelmina
 22. 1 punt
  takeiteasy

  Donderdag 2 april 2020

  Had vanochtend totaal geen zin om op te staan. Heb dan ook idioot lang uitgeslapen. Het blijven rare onzekere tijden, maar ik hou me bijeen. Ik geniet nu dubbel en dwars van de wandelingen met de hond en van de natuur. Heb een mooie serie ontdekt op netflix voor de avonduren en wie weet wat voor talenten ik nog ga ontdekken bij mezelf. Voor mij nu ook een tijd van bezinning. Ben nu erg op mezelf aan gewezen, maar ik red het wel. Heb niet altijd anderen nodig om bezig gehouden te worden. Nu ook de tijd om, me toch al bescheiden vriendenkring, nog beter te selecteren. Sommige vrienden voegen totaal niets (meer) toe. Nu even wat boodschappen doen. Heb een klein verfrolletje nodig om de muur boven mijn keukenkastjes te witten. Mensen: hou jullie ook bijeen, net zoals ik dat doe. Deze periode is voor mij een prima periode om te stoppen met drinken. Anderen zullen misschien juist gaan drinken vanwege alle onzekerheid en angsten, maar bij mij werkt dit in zekere zin wel positief. Ik wil gezond blijven en ik ga me lichamelijk en geestelijk steeds beter voelen. Misschien een goede opsteker!
 23. 1 punt
  Smaragd

  Bij welke muziek hou jij het niet droog?

  Laatste, de afsluiter. Voor lieve @Bor en ook voor @Diesel Ook voor jou sterkte, dit raakt ons natuurlijk. Hou je goed meis.
 24. 1 punt
  Jopie

  Wo 1 april 2020

  ik weet t jongen....en ik weet dat jij het weet...... .....maar ik heb zon ongelooflijke moeite met al dat gepraat over die ziekte....alsof het daarom gaat.... ik snap het, begrijp het, maar heb er echt moeite mee. komt denk ik ook omdat ik er zelf serieus "bang" voor ben... dit gaat geen 2008 worden, geen alleen maar economische recessie.....hier verandert een wereldorde nogmaals, sorry.
 25. 1 punt
  Cleo66

  Het roer om

  Goed bezig sens, ik ben ook trots op je
 26. 1 punt
  Diesel

  Wo 1 april 2020

  Ha allemaal, ff oudgediende hier ;-)
 27. 1 punt
  Jopie

  Wo 1 april 2020

  Zo. Kleintje in bed, oudste aan t schoolwerk. Wasje erin. Gewoon rustig door en de dingen doen je ik moet en kan doen. De dingen laten die ik niet moet of mag doen.
 28. 1 punt
  Rapid

  Wo 1 april 2020

  Goedemorgen allemaal,zo eerste nachtdienst weer doorgekomen,douchen en naar bed,iedereen weer veel Sterkte en succes vandaag.
 29. 1 punt
  Rapid

  Dinsdag 31 maart 2020

  Weltrusten iedereen,hier ook een droge afmelding,ga zo boterhammen smeren en de eerste nachtdienst in.
 30. 1 punt
  bumperjim

  Dinsdag 31 maart 2020

  Had ik vorige week ook. Dit weekend keihard in de tuin gewerkt en dat is eigenlijk de oplossing. Gewoon iets gaan doen, iets wat een hoop werk is. En niet teveel met het nieuws bezig zijn.
 31. 1 punt
  Adri02

  Dinsdag 31 maart 2020

  Ik kijk wel uit, straks springt die sma-, eh smurf weer in m'n nek...
 32. 1 punt
  Bor

  Dinsdag 31 maart 2020

  Belt me jongste zoon me op of ik even 140 wil betalen. Ik vraag waarvoor. Hij lachend Ooh ik heb een boete. Wat heb je dan nu weer uitgespookt wat niet mag? Vissen zonder vispas. Ik zeg ze kunnen je beter even opsluiten je weet ook wel dat dat niet mag. Zegtie ineens Nu moet ik neerleggen hoor want hij mag niet doorhebben dat ik gelogen heb en die blauwe pet komt teruglopen. Wat heb je gelogen dan? Dat ik er wel een vispas heb maar die heb ik natuurlijk niet. Oooh nou jong als die politie terug komt lopen nu..succes met jezelf eruit lullen dan. Hij (wederom lachend) Dank je! Zucht.. Geen land mee te bezeilen dat jong!
 33. 1 punt
  nancy

  Dinsdag 31 maart 2020

  Ojee, beterschap Bor. Hopelijk valt het mee....
 34. 1 punt
  Bor

  Bij welke muziek hou jij het niet droog?

  Ja he @Smaragd? Ik heb geen idee wie dit zijn of waar die ineens vandaan komen maar kijk eens? Tsjek, ennnnn: Dubbeltsjek! Joehoe! Woppa doo en Woppa doo hoor!
 35. 1 punt
  Smaragd

  Maandag 30 maart 2020

  Zondag waaide het heel hard hier, echt een gure koude wind ondanks de zon. Wilde niet gaan fietsen, dus ben met de bus gegaan naar het station. Vanaf daar moet ik dan weer een andere bus nemen. Normaal sluit dat goed aan, zondag dus natuurlijk niet. Moest heel lang wachten en zou echt te laat gekomen zijn anders. Ben naar de taxi's gelopen en de situatie uitgelegd. Hele aardige Marokaanse man heeft mij voor het symbolische bedrag van 1 euro, helemaal ernaar toe gebracht. Wilde dat natuurlijk niet. Die mensen zullen het ws helemaal ook nu moeilijk hebben, vertelde hij ook. Maar moest echt alleen maar 1 euro op de achterbank leggen en wenste mij veel sterkte. Zo lief en echt. Het levert dus ook wel hele mooie fijne dingen op. Ik kan ze iig nu weer zien. Ben goed in de hysterie maar nu even idd niet. Mijn kop erbij houden. Welterusten
 36. 1 punt
  Sowhat

  Maandag 30 maart 2020

  Het lijkt me allemaal niet echt te bevatten @nancy.
 37. 1 punt
  Cleo66

  Maandag 30 maart 2020

  Ik lig er weer in. Vanochtend 39.2 en dus Toch maar besloten huisarts te verwittigen, deze constateerde corona. Ons hele gezin moet thuis in quarantaine. Wanneer klachten ernstiger worden aan de bel trekken . Maar hij verwachtte dat mijn lichamelijke conditie en gezondheid het virus er wel onder krijgen.
 38. 1 punt
  Yvonne

  Maandag 30 maart 2020

  Haahahaha.... heerlijk gek mens... lekker van genieten Bor... als je maar op het dagpact kunt blijven staan. Joop, petje af voor hoe jij het allemaal doet, , en een boeketje dat op jouw tafeltje past...
 39. 1 punt
  Louisa

  Huiskamer 29 maart 2020

  Moggel. Ik open weer een hk. Gister behoorlijk ziek, maar was wel vrolijk. Nu weet waarom ik zo lamlendig en dodelijk moe voelde afgelopen dagen. Heel veel spierpijnen kreeg ik nu en neus verstopt. Echt ziek, want je spieren in je armen doen niet zomaar pijn. Elk spiertje doet pijn. Hoesten, eerst droge hoest, nu een vervelende kriebel. 37.7 lichte verhoging. Bleh had ik niet verwacht in de lente. En dat in mn pms. Of t corona is of niet, het is een griepje. Hopen dat t gauw voorbij gaat!!! Werd vroeg wakker maar dat maakt niet uit want het is een uur later;) Toedels
 40. 1 punt
  Yvonne

  Maandag 30 maart 2020

  Ja hoor Bor, dat hoort hier ook!!! En ja, het is zó moeilijk dat stoppen. En écht helemaal overgaan doet die trek niet denk ik. Wel wordt het steeds makkelijker om niet toe te geven, groeit het besef dat het je niets brengt buiten kortademigheid, hoesten en allerbelangrijkst: de drang, de ultieme dwang om een peuk op te steken... Stoppen is niet makkelijk Bor... maar het is het waard....
 41. 1 punt
  Lonster

  Zondag 29 maart 2020

  Heerlijk toch Ik ben aan het lezen over non-dualisme. Dat gaat daar ook over. Ik merk dat ik mezelf een beetje op moet peppen, om te voorkomen dat ik ga zitten somberen. En veel ga eten en drinken. Dat is ook meteen een reactie op de vraag van @Merlotje Beetje aan de slag blijven helpt ook wel. Ik ga de was ophangen en dan nog even een stuk wandelen. Gisteren 56 minuten, vandaag moet er weer een uur op de stappenteller komen.
 42. 1 punt
  kruidenthee67

  GewoonDoen

  Hoi GD, Wat naar voor je. Om je zo te voelen. Ik merkte dat ik graag wilde reageren, wat ik ook meestal snel doe bij jou..maar nu even dacht...hmmm...wat wil ik je eigenlijk zeggen? Wat is helpend? Waarom? Precies om wat LJ hierboven schrijft...en ook ik kan alleen maar schrijven vanuit mijn eigen beleving, ervaring, perspectief, eventuele herkenning. En gebaseerd op wat jij hier schrijft. Bij mij komen ook 'adviezen' naar boven...tips...maar ik weet niet echt wat er aan de hand is. Ik wil je een groot hart onder je riem steken En hoop dat je passende hulp, begeleiding hebt. Of vindt. Zorg goed voor jezelf. Enne je drinkt niet Vergeet dat niet...en dat is echt heel erg sterk van je. En daarvan ervaar ik nu dat dat naast passende hulp één van de belangrijkste factoren is dat het met mij goed gaat. (Toch een beetje advies )
 43. 1 punt
  Smaragd

  Zaterdag 28 maart 2020

  R
 44. 1 punt
  Bor

  Zaterdag 28 maart 2020

  Nou dat kan hij zelf wel, hij weet anders ook heel goed hoe z"n pc werkt dus..en hij zit hele dagen binnen dus doe zelf ook maar wat, alle tijd voor dan..waarom moet ik dat doen. Ik moet altijd alles doen. Misschien moet die eens mn zussen ook zo achter de broek zitten zoals die nu bij mij doet, dat zou hem al een stuk eenzaamheid schelen.
 45. 1 punt
  Moeps

  Woensdag 25 maart 2020

  Nou krijg ik opeens het idee dat Roberto een oude bekende is... Het zal toch niet?
 46. 0 punten
  Diesel

  Wo 1 april 2020

  Alleen niet met leuke mededeling, Bor weet het al. Maar moet jullie mededelen Helaas is Wanderer Henk half Okt. vorig jaar overleden, zijn lever trok het niet meer. Misschien hijzelf ook niet en is hij nu wel gelukkiger. Maar ik zal die Rooie erg missen, zoals als vele die hem gekend hebben. He was een goed en zachtaardig jong <3 Ik ben blij dat hij met verschillende mensen toch zo goed kon opschieten en ook buiten dit forum contact had zoals met Borretje, ik weet niet met wie nog meer, maar bedankt, fijn hoor dat had hij echt nodig <3
 47. 0 punten
  Lieke7777

  Wo 1 april 2020

  Ook weer present ' straks beeldbellen met behandelaar.. van middag met de zoldertrap aan de slag . Moet kaal en dan verven .. Dit staat al 10 jaar op de klus lijst .. Hoe ik mij verder voel ' kan beter .
 48. 0 punten
  Bor

  Dinsdag 31 maart 2020

  Ik dacht dat je het nooit zou snappen maar goed zo. Goed gedaan!
 49. 0 punten
  Myle

  Maandag 30 maart 2020

  Ik mag niet klagen want ik ben niet ziek. Om me heen (dierbaren) ook niet. Voel me wel onthutst toch. Een buurman van mij is zijn oom en ook zijn stiefvader verloren. Hij mag zelf niet bij de uitvaarten zijn want er is een maximaal aantal van 12 personen ingesteld. Hij is erg verdrietig erom. Ik wil hem graag steunen maar ik weet niet hoe. Het voelt machteloos.
 50. 0 punten
  Roberto

  Woensdag 25 maart 2020

  Roberto is gewoon een valse nicht die die drama queen een koekje van eigen deeg geeft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...