Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 29-06-20 in alle secties tonen

 1. 6 punten
  Kohtje

  Vrijdag 3 juli 2020

  Ik heb vandaag voor het eerst in bijna een jaar m'n Dyaantje weer aan de pruttel gekregen. Om redenen van psychische aard is het er een tijd lang niet van gekomen. Eerst met de slinger het motortje een beetje "los" gedraaid, (ja ja, zo'n eendachtige heeft nog de mogelijkheid om de motor aan te slingeren..), even wat benzine naar de carburateur gepompt, twee keer starten en gewoon DOEN wat ie doen moet. Eigenlijk een minitrekkertje want ooit ontworpen voor de Franse boer... (de oereend dan, hè..) Rondje stad gereden met de nieuwe koplampjes en onderweg boodschappen gedaan. Wilde eerst het dakkie open maar het werd op dat moment wel erg dreigend donker. En het ging scheef in ieder bochie..., O, wat een lekker tochie..
 2. 6 punten
  Lika

  Maandag 29 juni

  Vandaag precies 20 kilo afgevallen. In een jaar. Top! En dan ga ik eten, eten, eten vandaag. Dát. Ik weet niet precies wat het is, maar het heeft voor mij heel erg met verslaving te maken. Het losgaan, ik heb het verdiend, nu kan het. Dat soort dingen. Impliciet en op de achtergrond de deur geopend. Want ik wou dit niet en was het niet van plan. Maar ik deed het wel. Het is geen ramp. Ik ga weer door. Ben gaan wandelen en ga nu naar bed. Er gebeurt niets ergs. Ik ben heeeel moe en er zat wat tegen in het werk. Toen ging ik eten. En ik was het niet van plan. Dat gedrag. Tis een lange weg naar bestendige verandering. Getting there. Volgende keer iets eerder aan de wandel.
 3. 4 punten
  knakker

  Vrijdag 3 juli 2020

  Prijs de Heer: 7,50 Prijs de Heer: 9 euro 12,50 13,60 Ja wij prijzen hem steeds meer
 4. 4 punten
  Jopie

  Woensdag 1 juli 2020

  hier gaat los eindje nummer 15 naar een einde: morgen eindelijk de zitting voor de echtscheiding van dochter. Veel gebeurd in die 2 jaar, duurt lang, zon echtscheiding. Vandaag bereidt zij haar pleidooi voor, of hoe dat ook heet. Wat er ook uitkomt, aan dit traject komt dan een einde. Aan het ouderschap natuurlijk niet. Nooit. Dus heb ik, moeder van deze volwassen vrouw, deze nu ook echte oermoeder, nu, nu haar pleidooi klaar is, en ze daar tevreden over is, naar de bank gedirigeerd. Liggen jij! Gespannen snoetje, spierwit om de mond. En binnen 2 minuten sliep het diep, roze wangetjes, bekaf, ontspannen. Zij doet het! Zelf! Ik hou van haar.
 5. 3 punten
  Reacher

  Vrijdag 3 juli 2020

  Wat maakt dit bericht mij blij @Kohtje. En als ik er al blij van word, dan moet jij al helemaal hebben genoten
 6. 3 punten
  knakker

  Vrijdag 3 juli 2020

  Ha nee, ik zou jou nooit aanvallen @Cleo66. Enerzijds omdat ik je best lief vind, maar vooral eigenlijk omdat ik weet dat jij aan kickboksen hebt gedaan. Dank voor je toelichting ook. Een narigheid dat pesten, en ik geloof graag dat de nawerking hiervan lang is vaak. Het meest effectieve middel tegen pesten is iemand stevig op zijn smoel timmeren. Maar dat kan hier niet. Dan is het op een na meest effectieve middel de pester negeren. Zo simpel zie ik het. Ik ben er overigens bepaald niet vies van om mijn stem te verheffen en zit ook zelden om tekst verlegen. Maar het sop is de kool niet waard vaak. Kijk, dat gedram af en toe hier, dat zie ik ook wel. Dat is in het echte leven ook zo, en in een digitale wereld vaak nog een graad meer. Dan erger ik mij soms even, als ik het nodig vind zeg ik wat, maar daarna ga ik weer verder met wat ik prettig & belangrijk vind hier op het forum. Ik verbaas mij er oprecht over dat een zo grote groep mensen hier zo lang in blijft hangen, of soms zelfs het forum erom verlaat. Want er is hier ook zo ongelooflijk veel goeds waar te nemen. Ga voor de grap maar eens berichtjes turven: het overgrote merendeel is positief, opbouwend, interessant, lief. Maar de negatieve berichten krijgen vrijwel altijd een enorm onevenredig deel van de aandacht. Kijk, nu steek ik alweer een heel verhaal af voordat ik er erg in heb. Voor de zekerheid zeg ik er bij dat ik je niet aanval of afval of zo, lieve Cleo, benjemal. Niet mijn bedoeling om het dode koebeest uit de sloot te gaan reanimeren. Maar ik wil het ook maar eens hebben gezegd. Tenslotte bepalen wij met elkaar hoe we het forum kleuren.
 7. 3 punten
  niks

  Donderdag 2 juli

  Mijn vriend legde het eerst bij mij neer, heel nonchalant, als jij dat wil doen... Ik heb hem de vraag gesteld, wat als blijkt dat er iets niet goed is? Wat zou je dan willen? Daar hoefde hij geen seconde over na te denken. Ik ook niet meer, natuurlijk zal er dan verdriet zijn, val je misschien van je roze wolk af. Maar als wij nu al besluiten dat het welkom is, mocht er wat zijn, wat heeft het dan voor meerwaarde om het in de zwangerschap te weten? Misschien kun je je dan beter voorbereiden, ik weet het niet.
 8. 3 punten
  bumperjim

  Woensdag 1 juli 2020

  Nou 1 juli over 2 maanden is onze oudste dochter het huis uit. Die ga ik toch wel missen die nukkige holenbeer (soms). Niet gedacht dat het me zoveel zou doen. Veel pa & dochter dingen gedaan de afgelopen paar jaar, vooral dit laatste jaar. Ik weet nog goed op die leeftijd wou ik maar 1 ding: opzouten en weg van die suffe ouders. Als ze toen hadden gezegd we gaan je zo ontzettend missen had ik een teiltje gevraagd. Ik kijk dus ook wel link uit om het niet steeds te zeggen, heb het 1x gezegd en zo is t wel goed. Zij is er wel klaar voor. In een hoek vd kamer staat de "uitzet" al klaar sinds maanden, een stapel die steeds groter wordt. Nieuw hoofdstuk.
 9. 2 punten
  Lika

  Zondag 5 juli

  Ik ben vandaag toerist in eigen stad geweest. Lunch mee in rugzak. Fiets ergens neergezet. Gelopen, gekeken, beetje gewinkeld en lunch opgegeten op een bankje aan het water. Leuk. Gezwommen, gefietst en 14.500 stappen vandaag. Ik ren dan wel niet. Ik beweeg wel. Tevreden.
 10. 2 punten
  Bellie

  Afbouw oxazepam

  Goedemorgen @angstmetbenzos Het hele corona gedoe heeft mij ook wel de das omgedaan ja. Overspannen raken net op dat moment is geen goede timing. Ik maakte mij daar erg zorgen over. Scholen dicht waardoor de kinderen thuis zitten, mijn dochter die corona kreeg en dan met je eigen problemen geen kant op kan. Aan de ene kant was het lekker daar bepaalde verplichtingen afvielen waardoor ik enigszins tot rust kwam maar aan de andere kant kom ik geen kant op omdat je thuis moest zitten, de psycholoog niet meer door ging en niet bij vrienden langs kon voor te praten en te ontspannen. Die periode heeft het wel extra zwaar gemaakt. Ik zelf merk nog niet veel van de versoepelingen maar het feit dat corona niet meer 24 uur in het nieuws is scheelt al heel veel.
 11. 2 punten
  niks

  Zaterdag 4 Juli 2020

  Oh @takeiteasy kun je de rest nu weg gooien? Wat een emotionele dag. Ik ben in het begin wel een keer hier een weekend geweest, af en toe gingen we er heen voor de post. Nu woon ik hier... Mijn spulletjes zijn op plek. Mijn kleding ligt en hangt in de kast. Toch is het ook wennen. Ben ik emotioneel, het besef dat we hier straks samen een kindje hebben. Kwamen er vrienden langs. Voel me dan enorm kwetsbaar, wat vinden ze van mij? Wat denken ze van mij? Nu zo douchen, een regendouche hoe fijn is dat! Op tijd slapen, ben echt moe.
 12. 2 punten
  Frank86

  Lorezepam

  We gaan ervoor dikkie bedankt voor jou steun en verhaal die je hebt geschreven je mag altijd lang verhalen schrijven hopelijk kom ik en iedereen hier op forum van benzo af en van angst en al die andere rot gevoelens
 13. 2 punten
  Marika

  Vrijdag 3 juli 2020

  Vind het ook altijd zo lekker op de trekker. Cultiveren en ploegen. Werk soms bij de boer en krijg dan in ruil groentes mee. Maar het is geen werk, het is geweldig. Thermoskan koffie mee en brood met kaas. In het gras opeten. Heb zelfs een overall met mijn naam erop en van die lelijke groene laarzen. Goedenavond iedereen.
 14. 2 punten
  Smaragd

  Bij welke muziek hou jij het niet droog?

  Weet niet of ik de zang, optreden of de jongens, dame nou zou leuk vindt maar het optreden doet mij wat. Draag het op aan @Bor @Myle en @Senna33 Gaat goed met mij, minder forum, minder prikkels meer irl.
 15. 1 punt
  Senna33

  Jaarpact, voor gevorderden

  Dankjewel ! 3 maanden alweer. Ik kijk steeds weer uit naar de eerste 5 in de maand. Cleo gefeliciteerd met je 2 jaar. Wat goed!
 16. 1 punt
  Rooslove

  Onze h. kamer 5-7-2020

  Goedenacht gehad. Gisteren net even iets te veel gedaan. Tuincentrum geweest maar me lichaam voelde raar aan merk het afbouwen wel, gelukkig is het handelbaar. Vandaag lekker op de bank filmpje kijken. Morgen van 11 naar 10mg diazepam
 17. 1 punt
  Pytje

  Weekpact

  Ik snap het volledig, Maaike. Geniet van je vakantie en drink met mate!
 18. 1 punt
  Lonster

  Neervallen, opstaan , kroontje recht , verdergaan

  Ja respect Cleo, twee jaar zonder drank. Je doet het zelf en dat is super knap. Jammer dat je man er credits voor nodig had blijkbaar om iets negatiefs uit je verleden te vertellen. Dat het voor hém zwaar was. Maar uit dat verhaal blijkt ook wel weer dat hij het beter vindt, hoe je nu bent en niet dat hij het jammer of ongezellig vindt dat je niet meer drinkt. Ach ja en wat al gezegd werd; voor velen is het niet in te voelen waar jij staat. Dat het een prestatie is om trots op te zijn. Dat snappen de meesten hier op het forum wel.
 19. 1 punt
  Lika

  Zaterdag 4 Juli 2020

  Gooi het nu weg. Je voelt je veel slechter straks. Houd het roer zelf in handen meis.
 20. 1 punt
  Lieke7777

  Zaterdag 4 Juli 2020

  Antitrek medicatie is naltrexon of campral . heerlijk dat koude dompelbad na een zware hitte opgiet sessie.. Have fun, hier nieuwsgierigheid factor aan , haha gaan jullie allemaal in badkleding of het blootje bloot in de tuin..
 21. 1 punt
  Rixie

  Onze huiskamer 4 juli 2020

  Cyclad58, wens je een hele fijne dag. Ik heb heel goed geslapen en nu 2 mg van de 10 mg die ik had eraf. Heb weinig tot geen bijverschijnselen tot nu toe. Ik hoop dat het zo blijft. Elke 14 dagen 1 mg eraf.
 22. 1 punt
  GewoonDoen

  GewoonDoen

  Maar, wat was het ook alweer...geen drama.. dankbaar zijn, richten op het positieve.. we hebben een tweede snellie gekocht en waren net op tijd, de laatste bij de Aldi. Zowat dezelfde als bij de Lidl, alleen goedkoper....maar blij mee
 23. 1 punt
  Bellie

  Lorezepam

  Dank je @Dikkie Op de moeilijke momenten kan ik echt gigantisch zeuren en klagen. Maar ik wil er echt vanaf. Toen ik in februari en maart er zo doorheen zat, hoefde het van allemaal niet meer. Mijn kinderen zijn mijn kracht. Als ik geen kinderen had gehad dan had ik dit nu niet kunnen typen want ik had dan echt verkeerde dingen gedaan uit wanhoop. Ik besef mij dat ik zonder de Benzo's waarschijnlijk al beter was geweest. In ieder geval een stuk beter. Mijn man zegt ook dat ik er beter uit zie dan 2 maanden terug en dat ondanks de afbouw. Zo voel ik mij ook. Ik blijf wel alleen maar afvallen. Dat maakt mij wel zorgen. En dat terwijl ik beter eet dan 2 maanden terug. Toen kreeg ik geen hap door mijn keel weken lang. Ik ben 1.83m en weeg nog maar 65. Vorige week 66, in januari 72....
 24. 1 punt
  Bor

  Vrijdag 3 juli 2020

  Nou ik zeg niet weer gedag hoor, blijf een beetje aan de gang zeg...
 25. 1 punt
  Bor

  Vrijdag 3 juli 2020

  Nee hoor, grapke. Ga nu maar eens slapen niet..je moet straks weer. App/ bel maar als er wat is, is goed. Sleep tight.
 26. 1 punt
  Lika

  Vrijdag 3 juli 2020

  @Cleo66het doet ook wat met mij hoor. Voel me ook geagiteerd .Vind overigens dat wij dit niet verdienen. Voor het eerst maakt het me boos. Ik ben weg. Bankje in de zon. Even wat anders doen.
 27. 1 punt
  Jannigje

  Donderdag 2 juli

  Tevreden dochter Wijze rechter Opgeluchte moeder?
 28. 1 punt
  Rosee

  GewoonDoen

  @GewoonDoen het komt wat streng over naar jezelf, geforceerd van jezelf houden en jezelf accepteren. Zou het helpen als je daar juist minder mee bezig bent? Ik zeg maar wat hoor en herken het ook, dat strenge voor jezelf.
 29. 1 punt
  kruidenthee67

  GewoonDoen

  Nondeknetter, dat denk ik ook regelmatig....vermoeiend als ik weer eens in zo'n patroon zak...niet in beweging kom...pfff..... En de omgeving niet meewerkt, hormonen gieren, het regent buiten, ik mezelf zielig vind. En dan is het daar...ineens, zomaar....ik noem het 'flow'...beweging, zijn in het moment. En ja, dat is meestal als ik 'doe'. Liefst dingen die ik 'leuk' vind. Het grappige is dat ik het ook ervaar bij dingen die niet perse leuk zijn, maar die me achteraf wel voldoening geven. Wat ik voor mezelf ook ontdekt heb is dat ik niet 'moet veranderen'. Van mezelf houden, is mezelf accepteren zoals ik 'ben'. Dat is oké. Met alles erop en eraan. Dit betekent niet dat ik dan maar alles oké vind van hoe ik het doe. Maar acceptatie is voor mij de voorafgaande fase van 'verandering'. Door het oordeel eraf te kunnen laten, komt er echt ruimte om te leren/ontwikkelen. En mag ik vallen en opstaan. Wordt leren weer spelen...lichter. Door dingen anders te doen gebeurt er als vanzelf ook iets in de omgeving. Dat is trouwens soms best wennen voor de omgeving haha! En dat valt niet altijd mee...maar he, we hebben nog een heleboel tijd! En we drinken niet. Fijne dag!
 30. 1 punt
  Xsanny

  Wat gaan we doen nu de casino's weer opengaan.

  Crecelle Mooi verhaal, beeldende omschreven. Ik zag het helemaal in mijn gedachten. Vanuit het kinder perspectief. Fantastisch dat je zo een knop kan omzetten, er helemaal klaar mee zijn. Geen verlangens meer naar. Ik hoop dat er bij mij ooit ook zo'n punt komt. Ik weet dat ik er helemaal klaar mee ben. Dat ik ook nooit meer geld wil winnen. Die acceptatie is al een hele stap voor mij. Die knop is om maar de gevoelens en gedachten zijn er nog. Ik ga er ook vanuit dat ik hier nog een hele tijd mee moet leren omgaan. Die route aanpassen heb ik bedacht om niet in een automatische piloot situatie te komen. Eerder met een stoppoging overkwam mij dit ook. Gelukkig eerst wel kunnen ombuigen. Maar een paar dagen was het wel raak. Ik probeer bewust in mijn traject te staan. En dat is slimmer zijn dan mijn verslaving. Stappen zetten om niet in een situatie te belanden dat het niet meer lukt om niet van de glijbaan af te gaan. Goed om te lezen dat jou knop om is. Groet Xsanny
 31. 1 punt
  Sandro

  Woensdag 1 juli 2020

  Nee, ik geloof het niet. Oprecht niet. Ben ook nooit in iets anders geïnteresseerd geweest, qua drugs bijvoorbeeld. Dat is een fijn verschijnsel inderdaad. Maar ik wil (nu nog) niet vertrouwen op dat mechanisme.
 32. 1 punt
  Cleo66

  Woensdag 1 juli 2020

  Ja dat dus , het stond vanochtend hier ook te gieten , dus had ik 2 honden en paraplu in mijn handen . Maar begrijp nu beter de rust en zo die je dan ervaart
 33. 1 punt
  knakker

  Woensdag 1 juli 2020

  Een klassieke vader uit het boekje: werken & drinken. Maar ik zie ook de tristesse. Mooi dat je de laatste jaren nog veel samen hebt gedaan, ouwe
 34. 1 punt
  Pytje

  Eindelijk op de goede weg

  10 maanden, dat lijkt nog heel ver weg voor mij. Dan heb je alles al zo'n beetje meegemaakt zonder alcohol. Behalve die vakantie dus. Ik trakteer mezelf af en toe op een alcoholvrij bubbeltje, maar dat wil niet iedereen begrijp ik uit de verschillende berichten. Mocht je het wel doen: er zijn steeds meer echt wel lekkere varianten.
 35. 1 punt
  Bor

  Ditjes en datjes 30-6-2020

  Komt van mijn fb @Lieke7777 @Bob Net als deze; "I"m not an alcoholic. I"m a drunk. Alcoholics go to meetings". Ik vind het nu, 7 jaar later, echt om te lachen. Briljant gevonden!
 36. 1 punt
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Gefeliciteerd @Grumpie, het jaar komt in zicht. Zelf kan ik er ook geen genoeg van krijgen. Nee, ik bedoel niet alcohol, daar heb ik wel genoeg van gehad.
 37. 1 punt
  Puma

  Even voorstellen Myle

  Ik lees jouw verhaal / strijd al een hele tijd mee . Wil je heel veel sterkte wensen de komende tijd. Je kunt het ...
 38. 1 punt
  Rooslove

  Onze huiskamer 29 juni

  Hoooi lieve mensen. Vandaag begonnen met 1mg van me diazepam er af. Best spannend allemaal. En wat een overwinning al in 10 jaar. Hoe was jullie eerste mg afbouw?
 39. 1 punt
  lady jane

  Maandag 29 juni

  wow Rosee, dat lijkt me kicken! de sauna's gaan ook bijna weer open gelukkig alleen de mijne niet, dus ik moet een concurrent gaan opzoeken, terwijl ik nog vouchers heb liggen, grrrrr
 40. 1 punt
  Rosee

  Weer op scherp

  Herken dat. Probeer mild voor jezelf te zijn, stapje voor stapje. Veranderingen gaan langzaam maar de wil is er!
 41. 1 punt
  Puma

  S10

  Super , love het engeltje ., je bent op de goede weg . Fouten worden gemaakt in dit traject .. maar je was gefocust! Eentje is nooit genoeg ... zo herkenbaar... well done .
 42. 1 punt
  Jopie

  Maandag 29 juni

  De truc is ook niet doen (gehoorzamen) wat bij een ander werkt, bor. Noch om aandacht te geven aan dat wat bij jou niet werkt. En al helemaal niet om steeds meer argumenten te benoemen om toch te moeten drinken. De truc is, soms met behulp van suggesties die anderen doen, uit te zoeken wat bij jou wel werkt, want drank is er niet meer al mogelijkheid. Alleen voor jou, met alleen dit doel voor jou. Niet om niet te drinken, maar om wel die situatie aan te kunnen. Mijn vraag was dus of Lieke al alternatieven had gevonden.
 43. 1 punt
  Lieke7777

  Maandag 29 juni

  Ik weet het @Bor normaal gesproken werkweekend of vrij maandag was natúúrlijk en door de weeks geen optie om te blijven liggen kinderen naar school brengen ging gewoon door. Heb in begin ook gedaan hoor flink wat katers uitgeslapen en weer bij getankt. Maar ja die tijd is over ... maar neemt neem het er wel van als het opstaan even niet hoeft zo vroeg man was om 7.00 er al uit.. @Rosee leuk beestje heeft alleen net flink op die bak gezeten dammmmmm
 44. 1 punt
  knakker

  Maandag 29 juni

  Leuk die huisdieren he, @Cleo66? Mantelzorger inderdaad Maar ik ruim de pis & kak met liefde. Over een jaar of 40 is het andersom. Hoewel Arie dan wel weer geen poot zal uitsteken. Ook al omdat hij dan al jaren dood is natuurlijk. Maar een hoop lol ook hoor, met die beesten. Als ik me eens een keer wat mismoedig voel ga ik gewoon een tijd naar dieren kijken. Daar kikker ik altijd enorm van op.
 45. 1 punt
  Catho

  Daar gaan we weer... nieuwe poging en bang om falen

  Een erg goed weekeinde gehad, veel gepraat met mijn vriend... en gelukkig wil hij het nog een kans geven. Vanzelfsprekend zal het tijd nodig hebben om zijn vertrouwen weer terug te winnen, en zal ik knetterhard mijn best moeten doen om mezelf op de goede weg te houden. Een feestje en een zondagmiddag terras zonder een drup ... merk dat me dat erg goed bevalt... was niet makkelijk, maar voelde me er erg goed bij!
 46. 1 punt
  GewoonDoen

  Stoppen met verdoven

  Ik denk dat ik je begrijp. Stoppen met Vechten tegen het vechten. Maar gewoon doen. Loslaten. Accepteren. Nou ja het hele riedeltje.... Gewoon tevreden zijn
 47. 1 punt
  Sandro

  Stoppen met verdoven

  Ik snap hem niet helemaal @Etty , maar ik hoop van harte dat je de liefde voor jezelf (terug) vindt. Dat is ook precies het stukje dat ik niet snap; wat het af en toe drinken daarmee te maken heeft en/of hoe het je daarbij zou helpen.
 48. 1 punt
  maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Oja, en misschien Ben jij wel een van de "gelukkigen" die met mate wel kan drinken. Dat zul je zelf uit moeten vinden, maar trek ajb eerder aan de bel dan ik, zodra je merkt dat je het NIET kan!
 49. 1 punt
  Maaaike

  Zondag 14 juni 2020

  Is hier “de bedoeling” dat je smorgens een commitment maakt de hele dag niet te drinken en eind van de dag aangeeft of het gelukt is? Vandaag in ieder geval mijn achtste dag droog. Veel situaties gehad waarbij ik normaal zou hebben gedronken, maar nu een alcohol vrij drankje heb genuttigd. Al met al is het mij niet tegengevallen. Heerlijk om een keer geen kater te hebben in het weekend. Het begin is er... Fijne avond nog allemaal.
 50. 1 punt
  SanMiquel

  Weer op scherp

  Ik heb dat precies zo, als je drinkt dan zorg je dat je 's avonds in een roes zit en dat merk je het niet zo. Bij mij is die eenzaamheid beroerder dan trek in drank want die heb ik niet zo heel erg. Het is iets waar we doorheen moeten denk ik.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...