Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 09-07-19 in alle secties tonen

 1. 8 punten
  Zbb

  Maandag 15 juli 2019

  Dankjewel Bor nooit durven dromen dat het me zal lukken om te staan waar ik nu sta. Woensdag 17-7-2019 een half jaar
 2. 8 punten
  nancy

  Vrijdag 12 juli 2019

  Lieve forummers, bedankt voor jullie succeswensen! Ennuhhhh.....het is gelukt, ik heb de baan! Ik ben er heeeeel blij mee! Nu nog even lastig: ik moet het mijn huidige directeur laten weten en zij zal er NIET blij mee zijn....ik heb haar net gebeld, maar ze nam niet op. Mijn hart gaat nu als een gek tekeer, ik hoop dat ik haar snel te pakken krijg, dan is dat tenminste achter de rug. Tja, een glas wijn om het te vieren of om moed te verzamelen zit er niet in. Dus dan maar een glas 0.0 wijn, vier ik het toch. Yeahhhhhh...gelukt!!
 3. 7 punten
  Bor

  Zondag 14 juli 2019

  Ik 'moest' uit eten. Ik had 2 uur gekregen om mezelf bijeen te pakken terwijl hij even weg was, dochter ook. Dat betekent douchen, verkleden (ja hoge hakken @Kohtje) en me mentaal bijeen schrapen. Erg moeilijk hoor. Eten ook en ik ben al zo'n slechte eter. Voorafje ging er wel in, soep. Hoofdgerecht niet, paar hapjes maar, nagerecht dan wel weer, ijs met vruchten glijdt er ook wel in. Al met al smaakte het me goed en deed het me bovenal goed. Husband begon nergens over, op m'n vraag wil je ergens over praten was het nee, hoeft niet. Ik wil dicht bij je zijn ook al ben je soms zo ver weg. Ik heb niks gezegd. Het doet mij zeer omdat het zo waar is. Cruel- U2
 4. 7 punten
  jopie

  Zondag 14 juli 2019

  Zo. 19 uur scherp lag 't erin en, o wonder, sliep ook meteen. Voor mij nog een afwas, de natte spullen even uithangen en 't buitenspul verzamelen, dan ben ik ook weer "klaar" Als zij smiddags slapen kruip ik er meestal even bij. Anders is zo'n dag me bijna te lang of zwaar. Die kroeskop in mijn neus mompel ik, tegen dat slapende kind van net vier:"o kind, wat ruik je toch lekker". Zij, in feite nog in slaap, mompelt allerliefst terug:"jij ruikt ook lekker, oma. Naar vis". En slaapt onschuldig verder. Ik kon een diepe grinnik niet meer tegenhouden.
 5. 6 punten
  Bor

  Vrijdag 12 juli 2019

  24.
 6. 6 punten
  Bor

  Vrijdag 12 juli 2019

  Goedemorgen.. 19 uur @Kohtje
 7. 5 punten
  bumperjim

  Zondag 14 juli 2019

  Goeiemorgen! fris buiten, fris in de kop. Hardlooptijd. Voor diegenen die zich afvragen, hoe doet bumperjim dat toch, zo vroeg opstaan en dan hardlopen? Heel simpel, das een kwestie van vroeg naar bed gaan. En misschien wel stiekem een middagslaapje Saai. Met saai wordt ineens alles mogelijk
 8. 5 punten
  Kohtje

  Zondag 14 juli 2019

  Ik hou ook nog steeds niet zo van afrekenen en ben inmiddels 62. Brullen hou ik echter in tot thuis. Dat dan weer wel.
 9. 5 punten
  knakker

  Zaterdag 13 juli

  ‘Groots en meeslepend’ is dat malle modieuze waanidee waarmee de moderne mens zich wijsmaakt echt te leven, terwijl hij in werkelijkheid in zijn jachtige gedrag de ontvankelijkheid om te genieten totaal verliest, en blind - met dat eeuwige bucketlistje in de handjes geklemd - voortrent van burn-out naar depressie.
 10. 5 punten
  Bor

  Vrijdag 12 juli 2019

 11. 5 punten
  CoconutWoman

  Donderdag 11 juli 2019

  Een tijdelijke foto, straks haal ik het weg. Hondje doet op de achtergrond aan yoga
 12. 4 punten
  Bor

  Maandag 15 juli 2019

  Kijk @Asterix, zo kan het ook!
 13. 4 punten
  Kohtje

  Ik word een beetje moe van mezelf

  M'n beste @Gezond2019, alcohol is op zich geen monster. Je kunt het vergelijken met hondjes. Valse hondjes worden niet geboren. Het is hoe wij ermee omgaan dat ze vals kan maken. Zo ook met alcohol. Als we verkeerd met alcohol omgaan kan het zich tegen ons keren. Anders omgaan met alcohol, liefst negeren, maakt alcohol (ook voor alcoholisten) totaal ongevaarlijk. Je zegt dat je beter functioneert zonder alcohol, productiever wordt en rustiger. Zo lukt van de alcohol afblijven ook beter als je productief en rustig blijft. Ons probleem is niet zozeer alcohol als wel onze neiging om de oplossing van onze problemen of het vinden van rust te zoeken buiten onszelf.
 14. 4 punten
  knakker

  Zondag 14 juli 2019

  Saai is door toedoen van de bucketlistmensjes een beetje in kwaad daglicht gekomen. Ik ga binnenkort de Bond ter Bevordering van de Saaiheid oprichten (BBS). Met als enige activiteiten: lummelen & kuieren. Om en om, dus eigenlijk is er reuze veel variatie. Maar voor de leden is er een garantie dat je geen burn-out krijgt, anders krijg je je inschrijfgeld terug.
 15. 4 punten
  Lika

  Zaterdag 13 juli

  Iets waar ik al de hele dag blij om ben... Tijdje terug mijn dure zwembadabonnementwanthetzwembadisonderdeelvanluxesportschool stopgezet omdat ik steeds minder ging zwemmen omdat ik van mezelf vond dat ik niet snel genoeg meer en harder ging zwemmen en dus gewoon schoolslag bleef zwemmen en niet zo snel en dus maar helemaal stopte. Ben weer begonnen. Nu mag ik ook gewoon schoolslag doen. Geen moeten. Vind het heerlijk en beter dan met zak chips op de bank. Had ik vanochtend toch opeens zin om borstcrawl te zwemmen. Ik heb het ook gewoon gedaan. Lekker puh. Gewoon gedaan vanwege zin in.
 16. 4 punten
  Kohtje

  Zaterdag 13 juli

  Hou op alsjeblieft. Voor ik het weet zit ik dat weer uit te rekenen en als ik 't dan eenmaal weet kan ik weer niet stoppen met door tellen... Nee, nee, nee... niet aan beginnen, Koh.
 17. 4 punten
  Bor

  Zaterdag 13 juli

  Snap ik nu wel ja. Ik vond zonet ook even euforisch voelen, kickte wel eventjes bij 48, dacht ik ben goehoed, jiehaa! Hoeveel uren zou jij al wel niet hebben!
 18. 4 punten
  lady jane

  Vrijdag 12 juli 2019

  even voor de goede orde, dat we geen foute flessen zien die knakker doorgeeft:
 19. 4 punten
  knakker

  Vrijdag 12 juli 2019

  Nou inderdaad, wat een positieve dag vandaag. Ik krijg ineens de neiging een kampvuur te gaan maken om er dan met z’n allen in een kring omheen te gaan zitten. Flessen worden doorgeven en een vredespijp gaat rond. Samen liederen zingen, of zachtjes wiegend mee neuriën, tot het al ver na middernacht is en iedereen moe maar voldaan terugkruipt naar zijn eigen tentje.
 20. 4 punten
  catoo

  Vrijdag 12 juli 2019

  Goedemorgen! Bijna drie weken geen alcohol gedronken. Voel me zo goed. Succes @Bor en @nancy.
 21. 4 punten
  Wiplala

  Vrijdag 12 juli 2019

  Goedemorgen allemaal, Zo heerlijk naar de kapper, met een massage van hoofd erbij,bakkie doen in de stad, en shoppen, want ik heb er weer een maandje opzitten dat ik droog ben,dus mag weer de beest uithangen. Iedereen een fijne dag, en hou het droog.
 22. 4 punten
  bolletje

  Donderdag 11 juli 2019

  Zucht Ik open de draad en wat zie ik 4 pagina's lang????? Bor bor bor bor bor. Dit is al een paar dagen zo. Wordt het niet eens tijd om over te gaan tot de orde van de dag mensen. Er zijn hier namelijk nog meer mensen zeker de nieuwelingen. Laten we die ook eens wat aandacht geven. Daar hebben ze ook recht op!!!!!!!!!!!!!!!!
 23. 4 punten
  knakker

  Dinsdag 9 juli 2019

  Vanochtend werd ik wakker van de lach van de groene specht. Bepaald geen slecht begin van de dag, want het is één van mijn lievelingsvogels. Maar het geluid heeft ook iets spottends, alsof het dier je vanuit de hoogte uitlacht. Dat begon me te storen. Wat denkt zo’n vogel wel niet? Maar goed, ik ga er zo uit en begin de dag met een bolletje met belegen boerenkaas. Alweer geen slecht begin van de dag, want wit brood met kaas daar kun je mij ook midden in de nacht voor wakker maken. De groene specht daarentegen - met zijn grote smoel - eet keverlarven.
 24. 4 punten
  Etty

  Dinsdag 9 juli 2019

  Goedemorgen, Zere voeten van het wandelen de afgelopen twee dagen, maar wel voldaan. Een megadipweek achter de rug,, een overleef week. Mijn gedachten werden zwarter en zwarter, en het lukte me niet om er iets aan te doen. Tot gisteren, en dan is er steeds weer dat wonder: dat het niet meer zo zwaar voelt. Dat ik weer denk in mogelijkheden , dat er niet zo veel hoeft. Bij de B&B waar ik was stond een klein flesje wijn. Als kadootje. Veel te weinig dacht ik, en dat vind ik wel fijn: dat ik niet denk dat het geen kwaad kan of zo. Zo'n klein flesje. Ik stelde me voor dat ik het zou opdrinken en welk een monster in mezelf ik dan zou wakker maken, een verlangen naar veel meer. En dat wil ik helemaal nooit meer.
 25. 3 punten
  Asterix

  Dinsdag 16 juli 2019

  Helpt niks, blijft even duur.
 26. 3 punten
  jopie

  Dinsdag 16 juli 2019

  En toch ook, naast alle lichte praatjes.... Deze nu vierjarige had, in 't begin van die afschuwelijke scheiding in december, ineens een mist over haar ogen. Niet dat open onbevangene wat haar zo eigen was, wat een kind zo verdient. Een kind dat "wist". Dat, en vreselijke nachtmerries, schokkend wijze opmerkingen en vragen over haar vader. We zijn een dik halfjaar verder en als ze zo onbevangen rondbanjert, duidelijk met vertrouwen, en weer met dat voor kleuters heel gezonde egoïstische "ik ben de allerliefste van de hele wereld voor de hele wereld", me volledig open aankijkt ..... Dan kan ik wel janken. Dat doe ik niet, natuurlijk, maar... Nou ja.... Dat dus.
 27. 3 punten
  Zbb

  Maandag 15 juli 2019

  Hier nog een droge afmelding van gisteren
 28. 3 punten
  knakker

  Zondag 14 juli 2019

  Ik vind dat wel ontroerend. Liefde zonder woorden. Liefde op zijn Fries. Meneer Bor lijkt mij een goede kerel.
 29. 3 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Alweer een maand voor MijnGerrit, Anette69 en Rosee.
 30. 3 punten
  Reacher

  Zondag 14 juli 2019

  Jij bent @Jannigje
 31. 3 punten
  Jannigje

  Zondag 14 juli 2019

  Ik heb geen man, maar wel een fiets. Ben ik nu geen vrouw of geen vis?
 32. 3 punten
  jopie

  Zondag 14 juli 2019

  Goedemorgen allemaal. De twee kleintjes mee. Een volle week. Heerlijk.
 33. 3 punten
  Jannigje

  Zaterdag 13 juli

  @Kohtje, sterkte! Vanmorgen was er een mevrouw op de radio die hoogleraar is in afbouwmedicatie. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ze bestaat en afbouwen steekt nauw, dat weet ik helaas ook uit ervaring. Vorig jaar was ik na de operatie zo bang dat ik verslaafd zou raken aan de oxycodon dat ik de neiging had om te snel te stoppen. Ik vond het een verraderlijk “prettig” middel tegen mijn pijn dus ik snapte wel dat je er aan verslaafd kunt raken. Vanmiddag trouwde mijn nichtje, na de ceremonie werd er getoast met champagne. In een split second dacht ik: ik kan best “even” ........ en het staat toch stom als ik de enige ben die niet.......... en wat kan het me ook eigenlijk schelen...... en wat ben jij nu aan het doen.? Ben je niet goed bij je hoofd?...... Verassend wat je in een split second allemaal kunt denken. Afijn, ik vroeg aan de serveerster: hebben jullie ook bubbels zonder alcohol? Jazeker mevrouw, ik breng het zo even, en dat deed ze. Dus wèl getoast, maar niet met alc. Maar die gedachten hè!
 34. 3 punten
  Bor

  Zaterdag 13 juli

  En mijn hond heeft net bijna een Jehova getuige gebeten. Nou ja, wie steekt nou ook z'n hand over hek waar duidelijk staat 'hier waak ik'. Dan behoedt God niet he, wou ik al bijna zeggen maar kon nog net m'n woorden inslikken.
 35. 3 punten
  bumperjim

  Zaterdag 13 juli

  Ja top. Houden die kerel Ik heb zojuist een schroef losgekregen in een machine die ik moet repareren. Al maandenlang kreeg ik hem niet los. Ik wou hem net van arren moede naar de vuilnis brengen. Toen dacht ik, ik probeer het nog 1 keer maar dan anders. Yes! Ik lijk wel bezopen van geluk. Lol hoe kleiner hoe meer geluk erin verstopt zit!
 36. 3 punten
  bumperjim

  Zaterdag 13 juli

  En nog wat. Al dat lezen over zen en zo, al dat lezen überhaupt (ik kijk naar mezelf) houdt je op je plaats maar waar je niet wilt zijn. Tv houdt je op je plaats waar je niet wilt zijn. Gedachtenloos rondhangen op dit forum houdt je op je plaats. Dit is vooral voor mezelf hè. In de tussentijd kijkt mn hond wanhopig wanneer gaan we samen iets doen? Maar daar heb ik weinig zin in. Ik heb meer zin om de kop te verdoven. Niet meer met alcohol maar met een klein schermpje. En mn vrouw ook. Met een ander klein schermpje. We hebben alles maar we zijn niet gelukkig. Ik drink niet (of weinig OK). Maar daar is niet alles mee opgelost. Het is slechts een 1e stap.
 37. 3 punten
  jopie

  Zaterdag 13 juli

  Goedemorgen allemaal. Lekker geslapen... Laat maar komen die dag. @Gezond2019 onderhandelen kost heel veel energie, of dat nou over drank gaat of over andere analyses. Sterker nog, dat hele onderhandelen kan "way of life" worden waarbij je volledig uitgeput raakt door steeds nieuwe waarom-vragen aan jezelf te stellen en zo eindeloos in zogenaamd wijze overdenkingen blijft hangen zonder ook maar 1 keer echt blijvend actie te (hoeven) ondernemen. Drank is dan wel de meest simpele om in ieder geval niet meer over te praten: het is evident slecht en je wil dat niet meer. Dan blijft over of dat lukt of niet, wat daardoor ontstaat of niet. Maar niet de onderhandeling zelf. Iets dergelijks geldt voor sporten: evident gezond (mits met mate) , en je wil dat. Niet over onderhandelen dus, maar doen. Die 2 samen is al klus genoeg om eens minsten 3 maanden te laten lukken voordat je überhaupt over richings verandering gaat denken. Eén echt nieuwe werkelijkheid ontstaat niet binnen weken. Dat duurt veel veel langer.
 38. 3 punten
  jopie

  Vrijdag 12 juli 2019

  Mijn dienst zit erop. Een dienst zonder telefoon omdat ik 'm domweg vergeten was. Wat fijn dit. Wat maakt mij dit even gelukkig, lief. Dit alles.. Geen woorden voor.
 39. 3 punten
  Bor

  Vrijdag 12 juli 2019

  Ja he. Alcie"s "verdwijnen" liever door schaamte en schuld en ik heb nu eens besloten om dat niet te doen. Waarom, ...omdat ik al aanvoelde dat het "foute" boel was en nog erger kon worden. Ik was wel wat bang voor veroordelende reactie"s (die averechts werken) net als jij daar bangig voor was, maar die kwamen niet. Wel even kritische en ik heb ook wel even met me bek vol tanden gezeten daarvan maar nou en..dat doet nadenken juist. Ik ben ben blij dat je ook gedeeld heb hier Smaragd. En voor de nieuwe mensen; Het is even wennen, geef jezelf de tijd daarvoor maar als je ervoor openstaat werkt het echt. Dank jullie wel lieve mensen
 40. 3 punten
  Bor

  Vrijdag 12 juli 2019

  @Smaragd Lieverd, kijk eens achterom wie daar is? Ik zei het toch, ik wist het wel, wij kunnen dat!
 41. 3 punten
  Bor

  Vrijdag 12 juli 2019

  22. Hier kan geen sauna tegenop @lady jane!
 42. 3 punten
  Bob

  Ging stoppen te gemakkelijk?

  En zo ziet het er uit waar ik momenteel verblijf.
 43. 3 punten
  knakker

  Donderdag 11 juli 2019

 44. 3 punten
  lady jane

  Donderdag 11 juli 2019

  dank Koh, zat net met n stukje machteloosheid accepteren te worstelen maar dan is er altijd het dagpact dat ik kan steunen mooie dag mensen
 45. 3 punten
  Zbb

  Wie missen we al een tijdje?

  Hier gaat het nog steeds goed @jopie nog een week en ik zit op de 6 maanden,heb helaas wel twee sjakkies gerookt maar ik geef niet op.
 46. 3 punten
  bolletje

  Woensdag 10 juli 2019

  En toch hé, het kan nu even heel erg moeilijk zijn Bor, maar doordat je toch heel erg veranderd bent, blijf ik reageren op je. Jouw reacties zijn inderdaad volwassen en er is geen schoppen meer, dat voelt goed. Daarom Lieve Borrie laat ik je niet vallen en blijf je steunen op het forum.
 47. 3 punten
  NickyLJ80

  even voorstellen, stoppoging 100

  Bij mij was alles verweven met alcohol. Als beloning, als rustgever, als verdover, als sfeermaker. Ik kende alcohol allemaal ontzettend gunstige bijwerkingen toe. Totdat ik niet meer zonder kon. Vorig jaar relatie beëindigd, huis verkocht en verhuisd naar andere woning. Allemaal behoorlijk stressvolle en spannende dingen, maar zónder alcohol deze keer. En weet je, ik kon er veel meer van genieten dan mét alcohol. Ik was moe, maar niet lamlendig. Ik was druk, maar niet gejaagd. Blij, maar niet euforisch. En heb alles gewoon nuchter beleefd, zonder schaamte. Zonder steeds de vraag "wat nou als ik niet gedronken had, was het dan beter gegaan, mooier geworden, sneller gegaan?" Ik hoefde me niet steeds af te vragen of ik het allemaal wel goed deed. Ik deed wat ik kon en dat was voldoende. Echt hoor, zonder alcohol is een verhuizing een stuk prettigerGefeliciteerd met je eigen woning!
 48. 3 punten
  Yana

  Yana

  Dag lieve mensen, Even laten weten dat het goed met me gaat, het is ongelofelijk, maar volgens mij mag ik me inmiddels een succesvolle minderaar noemen. Om te beginnen heb ik ruim drie maanden niets gedronken, gevolgd door een jaar van bescheiden alcoholgebruik. In eerste instantie maakte ik afspraken met mezelf over hoe vaak en hoeveel maar dat heb ik allengs losgelaten. Mij was voorspeld dat het niet zou lukken en dat ik onvermijdelijk weer steeds meer zou gaan drinken, maar dat is niet gebeurd. Ik drink als het zo uitkomt, soms weken niets maar ook weleens drie keer in de week. Meestal zijn het dan 2 glazen wijn, één keer dronk ik 2 glazen wijn bij het eten en nog een beetje whisky erna, dat gaf al zo’n lichamelijke malaise de volgende ochtend, dat hoeft voor mij niet meer. Ik ben zó blij om niet voortdurend rond te lopen met een kater en een gevoel van falen…. heerlijk! Ik doe bijvoorbeeld iedere dag aan meditatie en oefeningen om mijn lijf op de rails te houden, kom daar maar eens om als je 2 flessen wijn op hebt de vorige dag, bleeeeeh. Is nu alles ideaal in het leven? Eh, nou nee, dat nou ook weer niet. Er zijn nog steeds weleens dagen dat ik me lamlendig voel en er zijn overal hobbels en kuilen, het hoort erbij en je ontkomt er niet aan. Ik mis mijn overleden zus heel erg, maar het is zoals het is. En ik was zo blij dat ik er voor haar kon zijn toen ze ’s avonds laat belde of ik kon komen omdat ze het moeilijk had. En ja, ik kon in de auto stappen en de halve nacht doorrijden om bij haar te zijn want ik had niks gedronken, god, wat was ik daar dankbaar voor. Ik ben ook dankbaar voor de steun die ik hier kreeg, bijvoorbeeld toen ik op een moment nogal in paniek was omdat er vrienden op ons terras een fles champagne open trokken en jullie me er met peptalk droog doorheen hielpen. Bij vlagen lees ik hier nog steeds mee, want ik begrijp goed dat het belangrijk is om bij de les te blijven. Ik hoef niet te denken dat ik er een gewoonte van kan maken om tijdens het koken een fles open te trekken, dat gaat geheid mis. Zoals het nu gaat is het goed, alleen drinken bij gelegenheden buitenshuis en thuis lekker aan de cranberrysap. Het zal altijd wel een aandachtspunt blijven, maar dat is voor mensen die helemaal stoppen niet anders denk ik. Het voordeel van wel wat drinken is dat ik na een glas niet hoef te denken dat het nu toch mislukt is, dat ik geen rem heb, dat het onvermijdelijk is dat ik het nu op een zuipen ga zetten. Nee, ik heb steeds een keuze, ook na 1, 2 of 3 glazen. Dat was even oefenen in het begin maar het kan toch ook weer een gewoonte worden om te genieten van een glas en dan te stoppen. Ook als je dertig jaar teveel gedronken hebt.
 49. 3 punten
  doorbijter

  onze h.kamer 9-7-2019

  @Annie87, ik ga vanmiddag beginnen aan de laatste omzetting. En dan volgende week 1 mg minderen. Ik mag het in mijn eigen tempo doen. Omdat de kinderen vakantie hebben vanaf volgende week, doe ik t erg rustig aan
 50. 3 punten
  niks

  Dinsdag 9 juli 2019

  Goedemorgen. Afgelopen dagen mee gelezen, schrik hier soms van de toon van mensen. Maar goed, zal er wel bij horen. Ik heb vandaag een gesprek met slachtofferhulp. Samen kijken wat het traject is om aangifte te doen. Niet zo zeer voor mezelf, wel voor anderen. Ik weet te veel, kan er niet mee leven als ik er niets mee doe.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...