Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 14-02-20 in alle secties tonen

 1. 4 punten
  JohannaEliesje

  Huiskamer 18-02-2020

  @Cyclad58 Veel mensen praten er natuurlijk ook niet over, het is een taboe, men is bang als ‘junk’ beschouwd te worden. Ik had vandaag ‘zoete wraak’ en een voldaan gevoel: Ik heb een officiële klacht ingediend bij de doktersdienst Groningen (Weekendartsen). In oktober had ik op een avond zo’n weekendarts hier thuis, mét een co- assistent. Ik zat toendertijd in een spiraal van angstaanvallen en mijn man en zoons zaten even helemaal omhoog. Ik was als de dood dat ik meer Oxazepam voorgeschreven zou krijgen. In die tijd had ik ook Oramorph van de huisarts gekregen, een lichte morfinedrank om de scherpe randjes van mijn benauwdheid weg te nemen (COPD4). Ik hoopte op evt. ophoging van de Oramorph , of tijdelijk ondersteuning met zuurstof, desnoods. Ik zat toen te wachten op opname in een revalidatieoord. Toen ik dat zei, over die angst voor meer Oxazepam, zei de arts in opleiding: “Nou mevrouw, ik zou me, als ik u was meer zorgen maken over die morfine dan over een ‘oxazepammetje’ meer of minder”. Toen ik vroeg, waarop hij die visie baseerde, zei hij: “Tja, dat zegt de wetenschap, hè?” Ik had tóen de geestkracht niet om daar tegenin te gaan. Maar na de revalidatie ben ik veel sterker geworden, lichamelijk én geestelijk. En dus had ik een officiële klacht ingediend, mét verwijzing naar een paar wetenschappelijke onderzoeksresultaten over benzodiazepines (Ook de ‘Ashton-manual’) én over het voordeel van het gebruik van lichte morfinedoses toediening in de palliatieve fase van chronische ziekten, om de kwaliteit van leven te verbeteren. Vanmorgen werd ik gebeld door iemand van de klachtenregeling. Ze was geschrokken van de nonchalance waarmee de aio had gesproken over Oxazepam en de onwetendheid over het gebruik van morfine. Ze verzekerde mij, dat ze het zou doorzetten naar de kwaliteitscommissie om er een aandachtspunt van te maken. Dat voelde goed. En nu hopen, dat ze serieus iets met de klacht gaan doen om de kennis van de artsen te updaten......
 2. 3 punten
  fleurtje

  Vr 21 feb 2020

  Vind ik heel knap van je! Ik laat t zulke dingen ook te vaak voor wat ze zijn. Probleem is dat t zich dan gaat opbouwen en je een hekel aan iemand kan krijgen terwijl je hen niet echt de kans geeft er iets aan te veranderen door t daadwerkelijk te zeggen.
 3. 3 punten
  bumperjim

  Zondag 16 februari 2020

  Weer een vroege ochtend inzicht: Ik denk dat het hele internet, email, forums, whatsapp, twitter, noem alles maar op, funest is voor de assertiviteit. Zoveel miljoenen die in een hoekje achter een schermpje passief-agressief zitten te gallen. Als je dat teveel doet en je pakt niet meer de telefoon en je gaat niet meer naar iemand toe, dan word je vanzelf een onzeker niet-assertief watje. Dat vervolgens weer niet kan slapen van de stress. Ik pak de telefoon de volgende keer als er weer een whatsapp shitstorm is met mn moeder.
 4. 3 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Dat zijn al 7 maanden @Denise79. Gefeliciteerd! Ook thumbs up voor @Jan1000, @Monster en @GewoonDoen die er alledrie toch maar weer "gewoon" een maand bij schrijven. .
 5. 2 punten
  doorbijter

  onze h. kamer 21-2-2020

  Goedemorgen allen, Hier redelijk geslapen bolletje. Ik zie dat er weer een wir war aan draadjes aangemaakt wordt. Kunnen we het misschien centraal houden in de huiskamer van vandaag?
 6. 2 punten
  Yvonne

  Donderdag 20 februari 2020

  Het kan ook zijn dat je de bovendraad niet goed hebt ingeregen @Penny. Die dan even opnieuw inrijgen...
 7. 2 punten
  Lika

  Dinsdag 18 februari 2020

  Grootste verschil met 16 jaar geleden hier voor mij, is dat ik nu veel meer durf, wil en doe. Ik heb meer zin in dingen en ben minder moe. Drank is daar een grote hoofdrolspeler in. Toen wilde ik van terras naar eetgelegenheid en andersom. Uitslapen en liever niet te veel dit of dat. Nu ben ik nog geen wandelaar, maar wil veel meer ondernemen. Was vroeg wakker. Kook zonder problemen. Heb afgewassen en zin in morgen. Groot energieverschil. We liggen er al in. Met de kippen op stok.
 8. 2 punten
  doorbijter

  Uw ervaring telt!

  @Annie87 ik heb net pas je stuk gelezen maar wat heb je dat super verwoord en wat herken ik me in wat je schrijft. Wat begon als een zware burn out, eindigde in een zwaar psychiatrisch patiënt. Mijn vorige huisarts, helaas met pensioen gegaan, heeft altijd tegen mij gezehd, jij bent geen psychiatrisch patiënt. En daarin ben ik blijven geloven, daar ook zelf heilig van overtuigd. Ondanks alle stempels die ik gaandeweg gekregen heb. Ik ben er 100% van overtuigd dat als ik eenmaal van de benzo af ben, ik de ad's en ap ook zonder al te veel problemen kan afbouwen, weer normaal kan functioneren, al zal dat de nodige tijd nodig hebben na zo'n lange tijd aan al die medicatie, en nooit meer iets met de psychiatrie Te maken zal hebben. En zo zijn er velen met mij op dit forum. Dank dat je het zo mooi verwoord hebt En ik hoop dat je je snel beter mag gaan voelen
 9. 2 punten
  doorbijter

  Afbouwen clonazepam

  Ik heb je hierboven uiteen gezet wat in mijn ogen De beste wijze van afbouwen is. Zo langzaam mogelijk. Maar zoals ik ook heb aangegeven is ieder mens anders en weet ik niet hie jij reageert op de afbouw. Of je veel klachten zult krijgen of niet. Dus nogmaals, als 0,002 Het laagste is dat je kunt afbouwen zou dat mijn advies zijn. Persoonlijk zou ik dan om de dag afbouwen, maar als dat Te langzaam voor je is, kun je ook elke dag afbouwen en als het moeilijker gaat alsnog om de dag doen. Ik zal @Kannietmeer en @Cyclad58 nogmaals taggen, maar als zij Het niet lezen en of niet reageren, kan ik daar ook niks aan doen. Succes
 10. 2 punten
  Ties

  Maandag 17 februari 2020

  Dagpact; Roberto Ietje Yvonne Rapilos Ties
 11. 2 punten
  Ties

  Zondag 16 februari 2020

  Ben droog en hou het vol vandaag, trigger is denk ik dat het gezellig moet zijn want het is weekend en mijn hoofd vind het gezelliger met drank
 12. 2 punten
  Vol

  Vrijdag 14 februari 2020

  Zijn dit wel van die mooie puzzels?? Dan wil ik ze, voor je ze op marktplaats zet, graag eens zien op een foto!
 13. 1 punt
  Lonster

  Nieuw hier

  Ja niet zo gek hoor. Dit draadje heet "nieuw hier". ik zou als nieuweling misschien ook wel denken dat je hier moet zijn. Na twee jaar ben je niet meer nieuw, maar het draadje blijft toch zo heten, als je het niet verandert.
 14. 1 punt
  Bob

  Vr 21 feb 2020

  Er is een internetshop met deurstickers waarop aangegeven wordt of je wel of geen prijs stelt op geloofsovertuigers, verkopers en/of collectes. Bij mij werkt dat uitstekend.
 15. 1 punt
  Roberto

  Vr 21 feb 2020

  Nou @Bor, jij komt later niet in de hemel, dat is wel duidelijk nu.
 16. 1 punt
  Bor

  Donderdag 20 februari 2020

  Ja hoor, je hebt gelijk. Shoot me. Ik was vergeten er een knipoogje bij te zetten @Jopie Weet zelf ook wel dat mijn doen en denken "anders" zijn. Die zijn op z"n Bors.
 17. 1 punt
  nancy

  Vr 21 feb 2020

  Goedemorgen. Ik hoop toch zóó dat Rosee geholpen wordt.....
 18. 1 punt
  Smaragd

  Donderdag 20 februari 2020

  Gefeliciteerd lieve @Cleo66 Kan nog net op de valreep. Hier alles okay. Vanaf morgen 4 nachtdiensten dus even schakelen wb ritme. Zin in. Welterusten.
 19. 1 punt
  Lika

  Donderdag 20 februari 2020

  Vandaag was een vrije dag @Ietje? Er zit maar één ding op. Gewoon die eerste niet. Spannende gesprekken kom je door. Trots zijn mag je ook. Belonen ook. Ontspannen na gedane arbeid ook. Maar dan zonder wijn. Ik herken het gevoel en kan het bijna navoelen. Zo lang hetzelfde gedaan. Zou er bij één ook weer zo in doorgaan denk ik. Zet 'm op!
 20. 1 punt
  fleurtje

  Donderdag 20 februari 2020

  Lieve @Cleo66, van harte gefeliciteerd!!!!! Mag dit levensjaar een toppertje worden! Ik zou zeggen "is jouw vader een bakker want jij ziet er nog steeds een lekker pateke uit "
 21. 1 punt
  Lika

  Donderdag 20 februari 2020

  @Cleo66 van harte!! lieverd gefeliciteerd!
 22. 1 punt
  Yvonne

  Donderdag 20 februari 2020

  Van harte Cleo, dat er maar een heel mooi nieuw levensjaar vóór jou mag liggen. Lekker genieten van de taart en van een fijne dag.....
 23. 1 punt
  Jopie

  Woensdag 19 februari 2020

  Welterusten allemaal. Lange dag achter de rug, maar het is gelukt. Zonder domme foiten, zonder ongelukken. Moe, dat wel. Ecjt moe. Nu lekker slapen. Water voor de kruik staat op. Blij dat mijn bus op t terrein staat, zo vanuit werk hoppa thuis. En euh... @lady jane... Dat hele opruimen moet geen doel op zich worden, toch? Het gaat om dat opgeruimde karakter uiteindelijk. Toch?
 24. 1 punt
  Ometon

  Huiskamer woensdag 19 februari 2020

  Hallo veertje Het vijlen schijn te best te gaan met nagel vijltje of met een kartonnen nagelvijl
 25. 1 punt
  Bor

  Woensdag 19 februari 2020

  @Lonster Eigenlijk was m"n vraag; "Zit er alcohol in?". Nee dank je. Zwart heb ik al.
 26. 1 punt
  nancy

  Dinsdag 18 februari 2020

  Slaap lekker allen. Ik kruip naast kleindochter, zij logeert bij ons. Jammer husband, ik zie je morgen!
 27. 1 punt
  Ties

  Dinsdag 18 februari 2020

  @Bor je hebt gelijk, de afgelopen dagen heb ik het heel lastig en ook steeds trek of althans zin in verdoving denk ik @bumperjim je hebt gelijk thanx, mede dankzij jullie zit ik gewoon droog te wezen
 28. 1 punt
  Penny

  Dinsdag 18 februari 2020

  Ik heb geen problemen met mensen die drinken. Dat is eigenlijk wat ik wou zeggen, denk ik. Ik laat het nu los, ga er weer veel te veel mee bezig. Lakens weer allemaal buiten te drogen gehad en gestreken door de harde wind, heerlijk! Nu bedden weer opmaken en straks kip met rosti. x
 29. 1 punt
  bumperjim

  Dinsdag 18 februari 2020

  Nou de laatste keer dat ik van de UK gate vertrok, wat was het, 2 of 3 weken geleden, leek in de bus wel of ik in de kroeg stond. Keihard praten, alcoholdamp, dat is dan wat ik bedoel met deprimerend. Dat waren er vast geen 1 of 2. En het was net na lunchtijd.
 30. 1 punt
  Rosee

  Dinsdag 18 februari 2020

  @takeiteasy dat is dan toch fake? Het is niet echt. Je zou je niet zo gedragen als je niet had gedronken. Als een vriendin mij na een paar drankjes zegt dat ze zooooo blij is met onze vriendschap raakt dat me niet. Als ze het nuchter zou zeggen wel.
 31. 1 punt
  nancy

  Dinsdag 18 februari 2020

  Een paar goede borrels ....uhhhhhh, hoe ziet dat eruit..
 32. 1 punt
  bumperjim

  Dinsdag 18 februari 2020

  Dan ga je lekker op vakantie en dan ga je alles verdoven en verzuipen tot een grote alcoholische soep. Als je met hun in de bus staat dan kan je er plakken van snijden. Of mensen die voor de zaak op stap zijn (ondergetekende) die dus zowat elke maand of elke week op vliegvelden zitten drinken, als je al geen alcoholist was dan word je t snel hoor. Deprimerend vind ik ook.
 33. 1 punt
  Jopie

  Maandag 17 februari 2020

  @Smaragd wat klink je anders dan je ooit geklonkt hebt. Echt zo fijn!
 34. 1 punt
  Roberto

  Zondag 16 februari 2020

  Mooi zo. Kom je morgen weer op het Dagpact? Ik vind dat wel prettig.
 35. 1 punt
  lady jane

  Even voorstellen

  ik zie ook geen redenen LV om te blijven drinken je blijft in je slachtofferrol hangen zo makkelijk gezegd als langdurige stopper natuurlijk maar evengoed waar als jij stopt en aan jezelf gaat werken schijnt elke dag de zon weer voor je na verloop van tijd en daar heeft het weer weinig mee te maken geen woorden maar daden dus!
 36. 1 punt
  lady jane

  Zondag 16 februari 2020

  Ja die klopt, sorry. Dit is dus hoe ik assertief heb leren zijn. en nog steeds verwar, ook zelf dus. daar zit een deel van het probleem dus, thnx
 37. 1 punt
  Ometon

  Afbouwen clonazepam

  Hallo Sanne Ik heb wel wat verstand van afbouwen en medicatie Heb net es citalopram afgebouwd is antidepressiva met goed succes ,moet nu clonazepam gaan af bouwen Heb 20 jaar in de psychiatry gewerkt Wellicht kan ik wat voor jou betekenen Groetjes Ton
 38. 1 punt
  Lika

  Zondag 16 februari 2020

  Goedemorgen. Veel te opgewonden om goed te kunnen slapen natuurlijk.Ik ben er klaar voor.
 39. 1 punt
  bolletje

  Huiskamer 15 feb

  ff wachten wijfie k ga ff iets voor je opzoeken. Misschien heb jij hier ook wat aan. Nee lukt niet maar als je .hersenletsel-uitleg intypt en dan zie je recht boven "er mee om gaan" staan als je daar op gaat staan zie je "lege accutheorie, PRET, en lepeltheorie staan. Daar lees je ook hoe je met moeheid om moet gaan want iedereen kent moeheid.
 40. 1 punt
  Jezelf geen verwijten aanpraten dat je de verkeerde keuze gemaakt hebt bij de ggz. Je dacht er goed aan te doen. Het leven is letterlijk ontdekken ook al weet je niet de uitkomst. En dan weer vertrouwen opbouwen in jezelf. Daar geduld mee hebben. Vallen en opstaan en weer opnieuw beginnen. Voor mij is het ook ontdekken en meer op mijn gevoel vertrouwen.
 41. 1 punt
  Louisa

  Huiskamer 15-02-2020

  Haha ik open ook net een huiskamer
 42. 1 punt
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  @Geace een maand. Lekker! En @MijnGerrit 6 jaar. Fantastisch! Hartelijk gefeliciteerd allebei.
 43. 1 punt
  Penny

  Vrijdag 14 februari 2020

  Helaas geen tijd gehad om naar de winkel te gaan, anders had ik er gelijk twee gehaald. Beetje backup is niet verkeerd he.
 44. 1 punt
  knakker

  Vrijdag 14 februari 2020

  Begrijpelijk. Het is vreselijk zwaar en ongemakkelijk om weer voorzichtig, aarzelend te beginnen na een tijd in de kreukels te hebben gelegen. De verrekte kleine stapjes waarmee je blij moet zijn, terwijl je eigenlijk wilt springen & draven. Toch komt het daar wel op aan. De focus houden op het kleine dat wél alvast redelijk gaat. 'Deze week was ok': nou dat, mooi. Kalmpies aan, geitje, dat dansen komt wel weer, ooit. Het plezier van puzzelen kan ik inmiddels ook wel inzien. Het lijkt zo'n onnozele bezigheid, en vaak zijn die plaatjes die je bouwt ook nog eens erg lelijk. Maar het is wel fijn om iets te creëren, dat bovendien overzichtelijk en hanteerbaar is als je zelf een beetje een zenuwelijer bent. Ik heb dat ook als ik met mijn zoontje van 2 met lego speel. Dan ben ik oprecht enorm trots als ik een mooie toren heb gebouwd. Daarna kun je zo'n puzzel of toren natuurlijk net zo goed in de prullenbak sodemieteren. Het gaat om de constructie, niet om het eindproduct. Net zoals de jacht mooier is dan de vangst, en de reis belangrijker dan de bestemming.
 45. 1 punt
  knakker

  Vrijdag 14 februari 2020

  @Lika: dat aftellen, dat is voor de reis naar de Kanaries? Leuk zeg, dan is enige jaloezie inderdaad wel op zijn plek. Hoewel ik zelf ook pas onze zomervakantie heb geboekt en daar de hele week al enthousiast over ben. Wat mij betreft het mooiste plekje op aarde: Schiermonnikoog. Vroeger vond ik het het leukst om spontaan en impulsief op reis te gaan. Dat je een vriend belde: zullen we morgen naar Parijs gaan? En dat je dan gewoon ging en wel keek waar je kwam te slapen, en voor hoe lang. Dat boeken en zoeken vond ik altijd zo'n gedoe. Dat impulsieve spreekt nog steeds tot mijn verbeelding. Maar dan mis je wel een heel belangrijk deel van de vakantie: de voorpret.
 46. 1 punt
  Vallenenopstaan1

  14 februari Valentijnsdag 2020

  Goedemorgen allemaal, Korte update, vorige week bij de huisarts geweest, we bespraken mijn klachten, ik hoor hem zeggen: typische ontwenningsklachten, in één adem door gaf hij advies om maar weer "volop" te gaan slikken. Ik was op dat moment niet scherp genoeg, heb alleen geprotesteerd dat ik dat niet ga doen, zijn reactie toen was: Met benzo's deed je het beter, had je niet zoveel klachten, dat hij mij een normaal leven gunt. Mijn therapeut later gesproken omdat ik nogal van de leg was door mijn huisarts, die zette me weer op aarde door te zeggen, dat is hetzelfde als dat je tegen een alcoholist zegt tijdens afkicken: neem maar een biertje dan zakken je klachten wel weer. Inmiddels een weekje aan het vijlen, nog 3.75 mg diazepam te gaan. Ik wens jullie allemaal fijne Valentijnsdag
 47. 1 punt
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Proficiat @Shahire.
 48. 1 punt
  Lieke7777

  Jaarpact, voor gevorderden

  Jaaaa maand 1 volbracht txs we gaan verder ook bij de aa mijn muntje verdiend ..
 49. 1 punt
  Jacq41

  Nieuwe start in 2020

  Hallo Flurry, Ik heb het allemaal gelezen, rot voor je dat je problemen hebt. Maar één ding is zeker, drank heeft nog nooit problemen opgelost, enkel maar erger gemaakt. Je bent nog jong en je hebt toekomst met je man en de kinderen, vergooi dat niet aan de drank! Sterkte!
 50. 1 punt
  bumperjim

  Nieuwe start in 2020

  Pff gewoon niet op reageren joh op die kul. Er zijn zoveel kulverhalen over alcohol, dat het ergens goed voor zou zijn. Tis uiteindelijk gewoon een langzaam vergif. Gefeliciteerd met maand 1!!!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...