Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 09-09-19 in alle secties tonen

 1. 8 punten
  Paardenbloem

  Lotgevallen & strapatsen

  Dank bumperjim, die richting zie ik ook. Helaas is stap 1 nog steeds niet genomen (ga terug), maar ik blijf hopen dat hij vandaag naar huis komt.
 2. 6 punten
  Myle

  ZATERDAG 14-9-2019

  Ik werd vanmorgen om half 11 gebeld door mijn pleegmoeder dat ze als verrassing over 10 minuten bij me zou zijn. Ik lag nog even uit te slapen. Snel kleren aangedaan en daarna heerlijk een dagje geshopt, koffie gedronken, fijn gepraat en 's avonds uit eten geweest. Daarna nog even naar de AH om een voorraad boodschappen in te slaan. We waren pas om half9 terug. Wat een super gezellige dag en zo fijn dat dit kon, omdat ik geen kater had. Eerder zou dit gewoon onmogelijk zijn geweest. Nu wel moe, maar op een goede manier.
 3. 6 punten
  Sandro

  Donderdag 12 september 2019

  Zondag trouwens 10 km hardlopen. Gelukkig start ik net iets voor 14 uur
 4. 5 punten
  Etty

  Donderdag 12 september 2019

  Misschien is het goed om juist wel terug te lezen. Want anders blijft het verhaal in je hoofd hangen dat je iets ergs gedaan zou hebben waardoor je het verdient om verguisd te worden. Of misschien wel: met het gevoel blijft zitten dat je verguisd wordt. Wat je hier zegt klinkt voor mij zo herkenbaar, en was een vast onderdeel van drinken. Altijd opstaan met schuld en schaamtegevoelens, en dan de confrontatie met de mensen die er bij waren en die niet aan het drinken waren. Als zij deden alsof er niets was gebeurd, dan was ik opgelucht en ebden de gevoelens weg, maar als er ook maar iets was wat ze zeiden of deden dat refereerde aan mijn drankgebruik, (punthoofd zeker? was erg gezellig hè?) dan ging het mis in mijn hoofd. Een vreselijke schaamte, en enorme behoefte aan bevestiging. Wat ik van mezelf laat zien, als ik daar de controle over kwijt ben, dan heb ik mezelf daar toestemming voor gegeven. Dan ben ik aan het dansen in een omgeving waar niemand op elkaar let. Of deel ik mijn ervaringen met mensen waarvan ik denk aan te voelen dat ze de woorden kunnen waarderen of kunnen dealen met mijn heftige emoties. Met drank heb ik niet die gelegenheid, van toestemming, en de volgende dag is het altijd de vraag wat ik van mezelf heb laten zien of niet. Zonder drank heb ik meestal de controle over waar ik me kwetsbaar opstel, en die controle is ooit zo belangrijk voor me geworden, dat als ik hem niet heb, dit heel onveilig voelt voor mij. Drinken is daarom heel onveilig, ergens, als je veel last van schaamte hebt. Je kunt best met onveiligheid spelen, oefenen, maar dit is wel heel erg * met je afweergeschut. Overdag de goede kant van jezelf tonen, de meid die alles onder controle heeft, niet zeurt, haar eigen broek op kan houden. En dan komt oiv drank de behoeftigheid naar boven die ik overdag zo graag verborgen houd. Waar ik me eigenlijk voor schaam. Die anderen niet mogen zien. Ik gooit die controle elke keer onder de bus als ik drink. Nuchter meer de teugels laten vieren, controle loslaten, werken met de schaamte,is voor mij belangrijk geworden. Zodat ik geen alcohol nodig heb om me vrijer te voelen. Ik ben altijd veilig, bij mezelf. Dat is fijn. Natuurlijk is er meestal niets om je voor te schamen als je wel een keer hebt gedronken, maar toen ik het nog deed, kwam ik gewoon niet voorbij dat schaamtegevoel en me daarna te braaf en aangepast gedragen tot de volgende binge.
 5. 4 punten
  Kannietmeer

  Onze h . kamer 10-9-2019

  Lieve doorbijter, Dank je Ik ben weer helemaal boven Jan. Alles funtioneert en ik ben niet eens langzamer gegaan met de afbouw, maar ga gewoon door met de voorbereidde medicatie. Het is ongelooflijk hoe ziek je je kan voelen van stress die je lichaam niet kan hanteren. Maar ook mooi om te zien dat als je dan rust neemt, echt pas op de plaats maakt, het ook weer kan herstellen. Ook heb ik besloten mijn ex maar weer buiten de deur te houden, want ik vermoed dat mijn spanning deels ook daarvan is. Best lastig in deze situatie, maar wel beter voor mij.
 6. 3 punten
  Rosee

  Maverick

  Ook hier veel herkenning. Nooit wil ik daarnaar terug, bah bah bah. Die zelfhaat vond ik het allerergste. Niet dat het nu allemaal Halleluja is, maar dat in ieder geval nooit meer.
 7. 3 punten
  Rosee

  Vrijdag 13 september 2019

  Goedemorgen @knakker lieve ezel zet hem op. Oh @Cleo66 ik herken dat zo goed wat je zegt over zeuren over roken en dat je bang bent de moraalridder uit te hangen. Ik heb zelf ook lang gerookt, vooral als ik dronk ging het achter elkaar door. Ik dwong mezelf om soms een paar dagen niet te roken, dat ging me eigenlijk best goed af, kon ik mezelf wijsmaken dat ik het in de hand had. Totdat ik erachter kwam wat roken eigenlijk is (jouw bovenstaande verhaal) en dat ik ook gewoon verslaafd was. Toen ben ik gestopt en wil het liefst iedereen deelgenoot maken van wat ik heb ontdekt over hoe roken echt in elkaar zit en die criminele tabaksindustrie. Maar wil ook niet dat mensen me gaan haten haha. Toch kon ik het niet laten om stiekem het boek De opluchting bij mijn vriend achter te laten. Hij is 62 en rookt al 45 jaar 2 pakjes per dag (vroeger zelfs 3) ook voor mezelf want ik vond het vreselijk om bij hem in die gore rook te zitten. Alles en alles was doordrenkt met tabak. Hij was echt kwaad waarmee ik me bemoeide en dat boek kon ik ook weer meenemen. Niet gedaan haha. Dit geloof je nooit: hij heeft t uiteindelijk (na anderhalf jaar) toch gelezen en is nu al 7 weken gestopt. Hij haat me soms wel omdat hij nog lastige momenten heeft maar vindt t ook weer zonde om te beginnen. @Bor zolang je jezelf blijft wijsmaken dat je het zal missen gaat t niet lukken, je bent gehersenspoeld als het ware en moet roken leren zien als wat het echt is: een smerige dodelijke rotverslaving die niks voor je doet, dat je denkt dat je het zo lekker vindt is alleen maar opluchting omdat je jezelf tijdens het roken heel even net zo voelt als een niet roker. Hoe onzinnig is dat? Amen haha.
 8. 2 punten
  Moeps

  Weekpact

  @knakker je kan er nog makkelijk bij! Nog plek genoeg!
 9. 2 punten
  Moeps

  Vrijdag 13 september 2019

  Het gevaar is hier nu ook geweken denk ik. Nadat ik het hier had gedeeld werd het echt officieel ofzo: ik heb zin, maar ik geef er niet aan toe. Te weten dat ik werd gelezen en er werd mee gedacht. Het gaf me kracht! Dus met frisse adem van het tandenpoetsen pannenkoeken gaan bakken met mijn jongste zoon. En opgegeten natuurlijk! Nu naar bed met Netflix, en morgen is het weer een nieuwe dag. Het blijft indrukwekkend hoe je overtuigingen aan het wankelen worden gebracht... En hoe alles opeens onbelangrijk lijkt. Heel erg dankbaar dat het is gelukt om er niet aan toe te geven!
 10. 2 punten
  Cleo66

  Marco

  Fijn Marco dat je nu medicatie krijgt voor je depressieve klachten. En hoe kom je erbij dat je terug bij af bent. Juist niet . Je werkt aan jezelf en doet wat nodig is zo als je verslaving aanpakken . En nu naar de huisarts. Dat is verantwoordelijk heid nemen . Je mag ongelofelijk trots op jezelf zijn . Een fijne nachtrust weer even onder je ouders vleugels, fijn dat dat kan
 11. 2 punten
  Penny

  Marco

  fijn dat hij mee gaat. Misschien is het een idee even op te schrijven wat je allemaal wilt bespreken? Het is zo 2 uur, met je er druk om maken schiet je niks op. Beter wees je blij dat je nu wellicht antwoorden gaat krijgen op veel dingen waar je je zorgen om maakt. sterkte!
 12. 2 punten
  Smaragd

  Donderdag 12 september 2019

  Hoi @Adrian Welkom! En wat knap dat je nu al 3 jaar alcoholvrij bent. Ik schrik er dan wel weer van, dat je nog steeds een enorme zucht/craving hebt na zo een tijd. Zou dan toch hopen dat dat ooit eens weg gaat. Alert blijven dus. En over vannacht, ik heb liever dat men hier schrijft/tikt dan stiekem en afgesloten van de rest door te blijven zuipen. Het contact gaan ontlopen. Denk dat er zeer veel mensen zijn die dat doen/deden, ik ook namelijk. Het toont zeker aan dat er een wil is, om het anders te gaan willen doen. En natuurlijk is het niet fijn om te lezen. Ik ben dan net als @Bor voor de ander vind ik het veel erger, dan dat het mijzelf zou betreffen. Ben dan wel wat onzeker of ik het juiste zeg. Wat voor de 1 werkt, werkt niet altijd voor de ander. Liefst zou ik gillen, gooi het weg en meteen naar bed. Maar ik weet ook van mezelf dat het zo niet altijd werkt. Dan werd ik nog meer eigenwijs/recalcitrant. Daarom heb ik juist wel veel respect ervoor als mensen hier komen, als ze hebben gedronken. Maar goed een ander kan en mag daar anders over denken. Mij gaf het wel een sterk gevoel. Een spiegel(want ik heb dat ook gedaan) En nu hoeft het even niet meer, geeft mij rust en was blij toen ik vanochtend opstond. En meteen denken......hoe zullen zij opstaan. Misschien ben ik ook weleens te betrokken erbij, je gaat toch idd om de mensen geven. En ik ben hier ook meerdere malen op mijn snufferd gegaan. En de lieve bemoedigende maar ook zeker de harde woorden, hebben mij toen wel geholpen. Daar ben ik nog steeds erg dankbaar voor. @Kohtje fijn je even te lezen! Sterkte. Fijne avond allemaal.
 13. 2 punten
  lady jane

  Donderdag 12 september 2019

  niks een zware omgeving voor je nu, misschien nodig? In elk geval zien dat je nooit weer in een dergelijke slecht voor jou, omgeving terecht moet komen. En toch de draad van niet drinken weer op mag pakken, nu uit lijfsbehoud, straks om weer vol te leren leven meis. dit is er ook nog in de wereld he♥
 14. 2 punten
  Sandro

  Woensdag 11 september 2019

  Nou, dag 4 ook weer in de pocket. Dat gaat op dit tijdstip niet meer mis. Het ging net als gisteren wel weer lastig zo rond half 5. Maar ik wil wat ik heb opgebouwd niet meer met de grond gelijk maken. Dat zou eeuwig zonde zijn. Daarbij vind ik het een raar idee om weer zoveel te drinken als ik deed. Als ik met mijn heldere kop ineens zoveel zou drinken, zou het niet eens lekker zijn.
 15. 2 punten
  Rosee

  Dinsdag 10 september 2019

  Net terug van heerlijke massage van een uur. Nog voor mn verjaardag en half uurtje extra van de salon ook voor verjaardag. Als ik rijk was zou ik dit iedere dag doen haha.
 16. 1 punt
  Ikdoeertoe

  Onze huiskamer 16 September 2019

  eefje. Het zijn echt ontwenningsverschijnselen. Ik ben nu een jaar van de benzo af, en heb nog allerlei verschijnselen. Ik dacht op een gegeven moment ik ben klaar. Maar toen werd het alleen maar erger, het is zo grillig.Maar momenten dat het goed gaat daar moet je je aan vast houden. Dat betekent dat je lichaam hard aan het werk is om stabiel te worden. Hou je taai.
 17. 1 punt
  Myle

  Snap mezelf niet

  Ik lees het van die warme kruik en krijg meteen iets van een soort warm gevoel over me. Misschien moet ik dat ook eens proberen. Dankjullie!!
 18. 1 punt
  Anna1985

  Marco

  Super hoor mag je trots op zijn! Ik op het moment ook geen moeite al zou ik dolgraag wat innerlijke rust willen hebben
 19. 1 punt
  Pelle2

  Lotgevallen & strapatsen

  Ik lees deze verhalen graag, Etty en Lika. Ik ben erg aan het nadenken tegenwoordig wat dat toch is, stoppen met drinken. Meer dan het lijkt in ieder geval. Ik heb lang gedacht dat ik alleen dronk omdat ik het leuk (lekker, gezellig) vond. Eerlijk zijn tegen jezelf, of eerlijk durven zijn tegen jezelf en ook eerlijk mogen zijn tegen jezelf, lijken (voor mij) belangrijke kwesties. Terwijl ik dacht dat ik altijd zo open en eerlijk was.
 20. 1 punt
  Quinn

  ZATERDAG 14-9-2019

  Thanks @Bor. En bagger, niet gerookt, maar grijp nog meerdere keren per uur naar een afwezig pakje.
 21. 1 punt
  Sandro

  On the way up

  De tijd zijn gang laten gaan....ja, voor mezelf accepteren dat doelen nu eenmaal veel tijd en energie kosten om te verwezenlijken. Als ik het proces op de juiste manier doorloop dan behaal ik mijn doelen vanzelf. Daar ben ik van overtuigd. Proces is leidend, mijn doel bereiken is een gevolg van het juist doorlopen van het proces. Haasten heeft ook helemaal geen zin. Hebben jullie ook weleens dat je 's ochtends weer eens haast hebt en echt binnen 1 minuut weg moet? Die rits van je jas gaat echt niet sneller dicht als je gehaast bent, de sleutel in het slot steken ook niet. Haast zorgt voor stress en verkramping. Don't need all of that.
 22. 1 punt
  Lonster

  Vrijdag 13 september 2019

  Doe ik met je mee
 23. 1 punt
  fleurtje

  Vrijdag 13 september 2019

  Ik ga daar es op letten @Sandro. Maar de kans zit er dik vet in. Een schoon trui. Ne schone winkel. Een schoon ventje..een lekker ventje kan ook.
 24. 1 punt
  Anna1985

  Marco

  Veel sterkte
 25. 1 punt
  rapilos

  Vrijdag 13 september 2019

  Een hele goede morgen allemaal, Ha,ha Bor, ik moet stiekem toch wel een beetje lachen hoor, dat jij zo moet lijden Maar snap het ook heel goed hoor Zelf ook tig keer gestopt, en oh, oh wat moeilijk was dat Gelukkig nu alweer 28 jaar geleden definitief gestopt met roken Tot op de dag van vandaag erg blij, dat het uiteindelijk gelukt is Dus ik zou zeggen; zet hem op !
 26. 1 punt
  Morgon

  Donderdag 12 september 2019

  Pfoe.. Wat een dag haha! Het was zwaar. Maargoed dankjewel @fleurtje.. Herkenbaar ja je verhaal.. Naaktslakje.. Ik heb ook altijd zeer de neiging om een positieve en vrolijke boodschap uit te stralen.. En ik weet ook wel dat ik zo ben, vrolijke Morgon, maar er zit ook een andere kant... Die ik lastiger vind.... Pff. Het liefste verstop ik die onder het tapijt! Achter het behang! Onder het bed.. Etc. En haha aahhww @Cleo66 dankjewel.. Ik was ook wel een beetje op mijn ziel getrapt... (zelf)spot is ook gewoon een prima coping mechanisme maar ik kon het nog even niet hebben.. Maargoed knuffel graag, danku Vanavond doen we het rustiger aan. Geen nachtelijke forumescapades! Maar ik voel me nog wel fragiel en kwetsbaar in alle eerlijkheid.. Heb ook nog steeds niet terug gelezen wat ik nu allemaal heb lopen brabbelen.. Oeioei. Nouja, dank voor alle steun
 27. 1 punt
  rapilos

  Donderdag 12 september 2019

  Goedemiddag allemaal, Rare dag vandaag Pas om 9 uur wakker vanochtend ????!! Heel raar ! Daarna op gemak ontbijtje, Visite van een oudere dame, waar ik al 10 jaar werk (zij is een van de weinige, waar ik nog blijf komen om de 14 dagen) en dat kon gewoon, want anders was ik vandaag de hele dag aan het werk geweest Tot nu toe zalig, zo relaxed leven Straks naar de tuin, want er moet nodig geschoffeld worden De hele draad van gisteren en vandaag door gelezen zeker, veel struikelaars gisteren Gelukkig hoor ik daar nu niet bij ik zou bijna zeggen, dank allen voor jullie bijdrage, want het laat me weer zo goed zien, hoe ik het dus niet wil Mooie spiegel dus (Hoewel ik nooit zo diep ga, als sommige, maar me toch doet beseffen dat ik problemen heb met alcohol) Nogmaals dank, want zover kan het dus gewoon komen
 28. 1 punt
  Cleo66

  Meeting 2019

  Wat jammer @Jopie , ik baal ervan. Had je zo graag ontmoet. Take care
 29. 1 punt
  Sandro

  Donderdag 12 september 2019

  Goedemorgen. Ja, lastig is dat he. Je zou eigenlijk met terugwerkende kracht willen zeggen: stop met typen, drink wat water en ga nu je nest in! Laat ik er maar van leren dan dat ik zelf niet meer in die val trap. Zit pas op dag 5, dus zoals de Engelsen zo mooi zeggen: "I'm not out of the woods yet".
 30. 1 punt
  nancy

  Donderdag 12 september 2019

  Ik las net de draad van gisteren en vannacht. Ik hoop voor iedereen een betere dag, wat een ellende brengt dat drinken toch. Verder weer ik eigenlijk niet goed hoe te reageren op die nachtelijke berichten. Ik hoop dat ze nu hun roes uitslapen.
 31. 1 punt
  Smaragd

  Marco

  Erg knap dat je al zoveel dagen niet hebt gedronken, ondanks de paniek aanvallen. Dat was ook ooit, 1 van mijn grootste triggers. Dan zit je echt gevangen in een web. Wees maar wel wat trots erop! Teveel alcohol, lokt die aanvallen nog meer uit en nu heb je wel kans dat het gaat verbeteren/minder gaat worden. Goed dat je het deelt hier. Hou vol!
 32. 1 punt
  lady jane

  Marco

  je kunt er OOK trots op zijn, het is èn èn de nadelen (korte termijn) en de voordelen korte en lange termijn soms moet je wat verduren, bij mij duurde de depri tijd erg lang, maar ik wist dat ik erdoorheen moest, en het loonde, loont nog steeds!
 33. 1 punt
  bolletje

  Woensdag 11 september 2019

 34. 1 punt
  Reacher

  Woensdag 11 september 2019

  Kom maar op met die les
 35. 1 punt
  Pelle2

  Lotgevallen & strapatsen

  Een richting is wat anders dan de hele route al voor je zien. Begin eens met bedenken of het het waard is, de alcohol. En accepteer maar dat je je een tijdje slecht voelt. Maar het wordt weer beter, echt. Zet 'm op, jongen!
 36. 1 punt
  Rosee

  Woensdag 11 september 2019

  Goedemorgen @Penny mooi gedichthoop het ook voor jou. Hier ook regen, jongste zoon ziek. Oudste zoon heeft zn fiets laten jatten tijd geleden (niet goed op slot gezet) hij mag nu eens een keer zelf sparen voor een nieuwe (althans een gedeelte) Zo dacht ik, voed ik hem eindelijk eens goed op, dat hij het zelf mag oplossen. Ondertussen leen ik hem toch steeds mn eigen fiets omdat hij anders steeds moet lopen of met ov en ben ik degene die nu moet lopen of met ov. Toch iets niet goed gegaan.
 37. 1 punt
  nancy

  Woensdag 11 september 2019

  Ja klopt Yvonne, morgen ook nog een soort van afscheidsfeest . Ik laat het maar over me heen komen. Nu echt weg, doeg!
 38. 1 punt
  Lika

  Marco

  er zijn ook geleide meditaties. Die kunnen je wellicht helpen? een prettige stem om naar te luisteren? Klinkt als hyperventilatie. misschien door paniek? angst en paniek geven mij ook tintelende gevoelens. De huisarts kan je vast op weg helpen. Echt. Je bent zo goed bezig!
 39. 1 punt
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Yes, @Pelle2! Die eerste maand zit er vast op. En @knakker, ik las op je eigen draad dat het gister mis is gegaan dus haal ik je er maar van af. Laat maar weten wat je wilt als je zo ver bent.
 40. 1 punt
  nancy

  Dinsdag 10 september 2019

  @Penny ik geloof dat je dan op zo'n dag de meeste likes hebt gehad. Een nogal kinderachtig iets, vind ik. En zoooo totaal niet belangrijk...
 41. 1 punt
  kruidenthee67

  Maandag 9 september 2019

  Dag voor dag...ja...goh...ook na vijf jaar droog...bekijk jij @nancy het dag voor dag...die bleef wat in mijn hoofd hangen...op een goede manier overigens...bemoedigend en relativerend. Alhoewel ik zelf ook nog wel het 'pfffff gevoel' van weer een dag voorbij..gelukt..als het zo moet dan...ken...nog steeds. Niet verder kijken dan vandaag. Dat hielp me ook om vanuit wat hectiek weer in 'rust' te komen. Noem het overzicht, klein maken, first things first...maakt niet uit. Focus? Daardoor kon ik aan de slag...krijg dingen gedaan, ben tevreden, zonder stress. En dankbaar. Want inderdaad, oplossingen zitten niet in de fles.
 42. 1 punt
  Penny

  Marco

  Had je hier al uitslag over?
 43. 1 punt
  Anna1985

  Marco

  Super om te lezen
 44. 1 punt
  fleurtje

  Maandag 9 september 2019

  Ik deed mijn lenzen gisteren in mijn potje maar vergat de vloeistof er in te doen. Miss staat de maan ni juist. Gefeliciteerd nancy!
 45. 1 punt
  Rosee

  Maandag 9 september 2019

  Goedemorgen Gefeliciteerd @nancy geweldig!!! Aan het werk nu, fijne dag allen
 46. 1 punt
  Yvonne

  Maandag 9 september 2019

  Nancy, wat mooi, dat is op zijn minst een bloemetje waard....
 47. 1 punt
  Bob

  Meeting 2019

  Precies. Dank je wel, @Etty.
 48. 1 punt
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Wow, @nancy, 5 volle jaren! Mag ik je daar van harte mee feliciteren, en ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om je oprecht te danken voor de vele hulpvaardige bijdragen die je aan dit forum geeft. Ik hoop dat je dat nog lang blijft doen.
 49. 1 punt
  Yvonne

  KiloKiller

  Goedemorgen doorzetters... Mooi lijstje dit keer mensen. (op 1 na dan natuurlijk ) Maar zonder gekheid: het gaat de goede kant weer op mensen, en ik zal me aan jullie gaan optrekken, hoogste tijd ook daarvoor. Bob met recht Topper van de week, mooi man, volhouden nu. En verder alleen maar lof voor jullie. Nicky, geef je nog even je streefgewicht door? Mensen, de zomer lijkt voorbij, maar een mooie nazomer is minstens net zo fijn. Maak er een mooie week van. Succes. Topper van de week Gewichtsafname vanaf 1 kilo Aanmoedigingsaai Alarmbel (bij stijging van gewicht 3 weken op rij ) Gewichtsafname. Nog geen gegevens doorgegeven Even niet hier... Gelijk gebleven Gewichtstoename Gewichtstoename vanaf 1 kiloKilokiller regeltjes* Je kunt alleen Topper van de week worden als je de voorgaande week ook je gewicht had doorgegeven. * Als je te laat bent en het weekoverzicht is al geplaatst kun je je gewicht uiteraard nog doorgeven, je doet dan alleen niet meer mee voor de Topper van de week.* Meld het even als je tijdelijk niet mee kunt doen, dan blijf je in de lijst staan.* Als je 4 keer zónder bericht geen gewicht doorgeeft word je uit de lijst verwijderd.* Nieuwe deelnemers zijn uiteraard van harte welkom maar dienen minimaal 4 weken actief lid te zijn van het forum * Graag je gewicht uiterlijk zaterdag doorgeven, dan kan ik op zondagmorgen gelijk aan de slag....
 50. 0 punten
  Bor

  ZATERDAG 14-9-2019

  Ja ik heb het weg moeten halen want er is zonder toestemming van ons ergens gebluciceerd dat ik en mijn man een alc verslaving hebben. Als ik vertel waar dat staat leg ik onze identiteit bloot. Want het is met achternaam, woonplaats en al. Mij maakt het niet zoveel uit hoor, iedereen weet wel dat ik alc problemen heb. Die schaamte ben ik al lang voorbij. Heb zelfs lezingen over mijn ervaringen hiermee gedeeld in de gemeente/ kerk. Maar mijn man is geen alcie en ik wil niet dat mijn kinderen ermee lastig worden gevallen. Daar gaat het mij om, zij hebben last van het gepubliceerde. Al hoeft het van mij ook weer niet in het nieuws en ik schreeuw het ook niet van de daken. Enige respect voor privacy mag van mij wel. Anders schreef ik wel een boek. Daarom doen bijv Kieft het ook denk ik. Om aanname's zoals dit te voorkomen denk ik.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...