Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

IJsvogel

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  601
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Over IJsvogel

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Tja, en dan zijn ze 18 en veranderd alles. Gevaarlijk moment voor kwetsbare jongeren, risico op heel snel schulden opbouwen, denken dat ze alles zelf en alleen moeten doen. Ik zou hem een vangnet wensen van iedereen die om hem geeft. Sterkte Bor!
 2. Oh, @Bor dat is ook om gek van te worden! Ik vind het niet onredelijk om binnen vragen niet binnen te roken. Ik snap wel dat dat lastig is als je dat zelf ook altijd deed, maar hé, tijden veranderen.
 3. IJsvogel

  Woensdag 13 november

  Zeker, daar ben ik me ook zeer van bewust, heb zelf ook regelmatig kleine en grotere discussies net de oudste en dan is het net of je in een achtbaan zit. En dan is het wel handig als je niet gedronken hebt. Omdat dit vaker gebeurde en hij dan vervelend op de kinderen reageert, en dit zelf ook besefte hadden we afgesproken dat hij niet meer zou drinken als ze bij hem zijn. Niks. En als hij een feestje ofzo heeft kunnen ze bij mij zijn. Hij ziet dit zelf ook zo, ook dat dit echt schadelijk is. Verder doen we alles in overleg en kunnen de kinderen ons niet tegen elkaar uitspelen. Het verhaal is ook niet alleen van de kinderen maar ook van hemzelf. En ik zeg ook niet dat zij gelijk heeft of redelijk was, maar daar gaat het niet om.
 4. IJsvogel

  Woensdag 13 november

  @Bor met jou ervaringen uit het verleden is het zo ongelofelijk complex, geen wonder al die gevoelens. Maar goed dat je doet wat je kan en aangeeft wat je niet trekt. En hier deelt. Ik had wel adrenaline enz en daarom ook hier gedeeld anders barst ik nog Wij weten allemaal uit ervaring dat zij pas in beweging komt om hulp te zoeken als ..... ja wanneer is dat punt bereikt? Dat is voor iedereen anders en soms helpt geen enkel dreigend vooruitzicht.
 5. IJsvogel

  Woensdag 13 november

  Daar is voor het eerst dat dit lukte. En omdat de kinderen zelf hier heen kwamen. Als ik daarheen was gegaan was het vast moeilijker geweest. Ja ik denk zeker dat hij verslaafd is, was ook al zo tijdens ons huwelijk maar toen zag ik niks echt helder omdat ik zelf dronk. Hij is pas 3 maanden gestopt, met hulp van verslavingszorg en dat was een verademing. Maar dat is nu weer voorbij, daarom hadden we afspraken gemaakt over drinken met de kinderen erbij. Hij heeft een vervelende dronk, wordt verbaal heel negatief en vervelend. Niet mee te praten, kraakt alles af. Het was gisteren zelfs al langer vervelend hoorde ik vanochtend van mijn zoon. Ook al aan tafel tijdens het eten heel ruzie-achtig. Bah. De kinderen zijn 14 en 17. En mijn dochter van 17 trekt het helemaal niet als hij zo doet. En dat hoeft ze ook niet. Mijn zoon van 14 vindt het ook zielig voor zijn vader, en die zit steeds tussen die ruzies.
 6. IJsvogel

  Woensdag 13 november

  Goedemorgen. Dagpact: Ties Manou IJsvogel Goedemorgen. Kinderen zijn onverwacht hier omdat vader teveel gedronken heeft gisteren en vervelend deed. Zo erg dat ze dit meemaken. We hadden afspraken over de alcohol gemaakt omdat het soms mis ging. En dan kregen de kinderen de schuld bij conflicten! Toen hebben we afgesproken dat hij dit niet doet als ze bij hem zijn. Ook met de kinderen, dus nu heb ik niet boos of emotioneel gereageerd, maar tegen de kinderen gezegd: kom maar hierheen vandaag want dit was niet de afspraak. Later belde hij schuldbewust en verdrietig, maar binnen 1 minuut was het toch de schuld van de kinderen. Toen heb ik het gesprek afgekapt. Ook confronterend om te zien waar ik mee te dealen had tijdens het huwelijk. Als ik zelf niet gedronken had was ik al veel eerder ermee gestopt, wat een armoe, geen zelfreflectie.
 7. @Penny, volgens mij zit er wel cafeïne in dus zou ik er wel mee oppassen als dat je wakker houdt
 8. IJsvogel

  Lonster

  Ja precies, ik weet ook hoe het andersom voelt helaas
 9. IJsvogel

  voorstellen lien

  Wat je doordeweeks kan, kan je in het weekend ook. De keuze echt maken, daar gaat het om. Als je het nog jammer vind, man benijd om zijn biertje en gaat zitten kniezen dan weet je dat er iets opbouwt waardoor je de fout in gaat. Je mindset moet veranderen. Misschien toch eens praten bij verslavingszorg, of cursus bij Petra moes? Zodat je jezelf niet voor de gek blijft houden
 10. IJsvogel

  Lonster

  Pff, ja goed om te lezen. Ik herken zijn gedrag in mijn oude zelf. Zo blij dat ik dat echt niet meer wil. En doen wat nodig is om vrij te blijven. Wat doet het met jou? ik zou ook erg het gevoel hebben dat het hem niet om het contact gaat maar om het drinken, maar dat is misschien een onzekerheid van mij
 11. Waar verdrietig @Bor, voordat je die stap neemt moet het wel heel erg mis zijn. Arme kindjes, na onrust en verhuizen nu dit weer. Sterkte
 12. Ik mis @Etty al een poosje
 13. IJsvogel

  Vr 8 nov 2019

  Hier puberchagrijn, wat ik te veel binnen laat komen. Verder bloedprikken en fysio, zonde van de tijd en dan verder denk ik maar eens de schuur opruimen, ritje stort. Fijne dag, succes Cleo, het is vast heel leuk!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...