Spring naar bijdragen

Yana

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    3.664
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    43

Alles door Yana geplaatst

  1. Yana

    Sobriety for Life - Dagboek

    Wat lijkt me dat naar zeg, om zo om het geluid van buren heen te moeten leven. Hopelijk komt er gauw een fijne, rustige woonplek op je pad
  2. Yana

    Vallen, opstaan en weer doorgaan

    Het is een hobbelig pad zeg voor je. Ik heb geen advies, ik weet het zelf ook allemaal niet, maar ik hoop keihard dat die knop van jou nu goed blijft staan. Ik gun het je van harte, al vind ik het wel leuk dat je hier weer vaker verschijnt.
  3. Hier ook zo, ik ben ook nog steeds verslaafd. Mij lukt het om niet te veel te drinken omdat er geen drank in mijn omgeving is, de weinige mensen met wie ik omga drinken amper en er is niks in huis (en ook geen winkels in een straal van 20 km). Als er wel drank in huis is gaat het op, al lukt het me wel altijd om twee dagen te doen met een fles wijn. Dat gaat nu al goed sinds ik hier op het forum ben, ik ben even kwijt hoe lang dat is, vijf jaar ofzo. Maar laatst was ik even alleen in een huis met een paar flessen whisky en dan sta ik opeens een paar grote slokken uit de fles te drinken.
  4. Yana

    Dinsdag 9 april 2024

    Sowieso is er hier een hele groep mensen die het fantastisch doet, echt mooi om dat hier te volgen. Ik hoop alleen dat @Zbb weer zonder kleerscheuren boven water komt.
  5. Yana

    Dinsdag 9 april 2024

    Oh, @Okkiehet is natuurlijk totaal niet leuk maar ik moet er toch erg om lachen, wat een geniaal idee om er een theetouwtje uit te laten hangen . Wat ben je goed bezig, zo fijn om te lezen
  6. Yana

    Sobriety for Life - Dagboek

    Wat leuk! Ik lees hier vaak dat mensen afleiding zoeken bij craving en ik heb weleens geprobeerd uit te leggen wat mijn taktiek is maar daar kwam toen geen respons op. Voor mij werkt het om te gaan zitten en met mijn aandacht naar dat gevoel te gaan, er niet voor weg te lopen maar het juist zo totaal mogelijk te ervaren, het te verwelkomen zelfs. Dat heeft vaak een geweldig effect; dan blijkt het helemaal niet zo'n naar gevoel te zijn, het is gewoon wat het is en maakt dan in korte tijd weer plaats voor een andere ervaring. Eigenlijk net als met alles, als je per moment accepteert wat er op je pad komt, zonder er een label goed of slecht aan te hangen, heb je nooit een probleem. Ik ga eens lezen over urge-surfing, ben benieuwd.
  7. Yana

    Hier stopt het!

    Hoezo is dat een hel? Je ligt op een goed bed, lekker zacht dekbed over je heen, dak boven je hoofd, goed gevulde maag, fles fris water naast je (tenminste dat hoop ik allemaal voor je). Je ligt daar gewoon lekker te rusten, fijn als je in slaap valt maar gewoon liggen is ook lekker. Je kunt wat mijmeren of je zegeningen tellen of je kunt aandachtsoefeningen doen, kijken of je met volledige aandacht twintig ademhalingen kunt volgen bijvoorbeeld. Ik heb er zelf niet zo'n moeite mee als ik niet slaap, ik vermaak me wel. Alleen als ik veel pijn heb is het soms lastig. Geen probleem van maken, dan slaap je het beste.
  8. Yana

    dinsdag 2 april 2024

    Die optie gebruik ik nooit. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik het wel lekker vind om me te ergeren
  9. Goede Ordelijke Richting Wil je me uitleggen wat dat betekent?
  10. Even inloggen om @lady jane een knuffel te brengen... (((LJ)))
  11. Ik vond stoppen met roken echt de hel, ik zag totaal geen zin meer in het leven en was liever dood dan dat ik nog een minuut zonder sigaret moest. Iedereen die stopt met roken is een held! Bij mij is de rookverslaving uiteindelijk van me afgegleden middels de e-sigaret, wat ben ik daar dankbaar voor, op eigen kracht was het me nooit gelukt.
  12. Yana

    hoi

    Het lijkt me een wankel evenwicht, loslaten moet ook weer niet in de steek laten worden. Nou ja, je doet je best, dat is genoeg. Misschien zit het loslaten wel meer in jezelf, het gepieker loslaten, de vrijheid in jezelf blijven voelen. Daar kun je in ieder geval wat aan doen. Ik vind het altijd zo wonderlijk, als ik er niet aan denk bestaat het hele probleem niet.
  13. Goedemorgen @Zbb, ben je ook nog steeds van de sigaretten afgebleven? Wat een verhaal zeg @Woman hoe je opeens met flessen wodka in je winkelmandje zit. Maar wat geweldig dat je de put dicht vóórdat het kalf verdronken is. Petje af!
  14. Fijn om je zo gemotiveerd te lezen @Okkie en dat je een fijne groep hebt getroffen. Ik wens je een stralende droge dag!
  15. Nee totaal niet want ik spreek slecht Frans. M'n lief is Nederlander, ik heb geen Franse vrienden, geen werk waarvoor ik met Fransen moet omgaan en ik leef als een kluizenaar. Ik ben totaal niet geïntegreerd ook al woon ik hier volgens mij al langer dan jij. Als ik bonjour zeg tegen iemand vragen ze direct waar ik vandaan kom
  16. Yana

    zondag 24 maart 2024

    @Dune, mijn verhaal sloeg niet op dankbaarheid om een drankknop die om is. Ik ben niet van de nullijn, misschien dat jij dat niet weet en ik wil je niet op het verkeerde been zetten. Ik ben qua drinkgedrag wel de alcohol de baas sinds de jaren dat ik hier op het forum ben, dat is zeker ook iets waar ik dankbaar voor ben.
  17. En dan misschien weer naar de tuin @rapilos? Ik hou van jouw tuinverhalen, zelf heb ik geen moestuin meer, teveel en te zwaar werk voor me. Maar heerlijk voor jou, weinig dingen zijn zo hartverwarmend als een vers worteltje uit eigen tuin trekken. Hou je je ook nog met reiki bezig?
  18. Yana

    zondag 24 maart 2024

    Ja, ik snap dat je dat als een blessing ervaart. Ik heb dat ook vaak, dat ik niet het gevoel heb dat dingen mijn eigen verdienste zijn maar dat het me gegeven is. Ik vind dat wel mooi omdat het me dan ook een gevoel van dankbaarheid geeft i.p.v. trots.
  19. Ik heb homoniem ook gegoogled, maar dat is weer wat anders dan een verbastering als ik het goed begrijp. Ik vind taal altijd leuk, zo gebruikte @bumperjim net het woord permeable op zijn eigen draad. Dat kun je in het Nederlands niet voor een persoon gebruiken volgens mij, wel in het Frans, dan betekent het zoiets als ontvankelijk.
  20. Yana

    zondag 24 maart 2024

    In mijn beleving is 'dwangmatige nood' hetzelfde als 'craving'. Jij noemt het anders (of je beleefde het echt anders, dat kan natuurlijk ook). Het Nederlandse woord 'hunkering' vind ik ook altijd een goed passende en voelbare vertaling voor 'craving'.
  21. Dat zei ik, 'het in de kist leggen'. Kennelijk is 'bière' een verbastering van 'béra' wat ooit in de 8e eeuw ofzo het woord was voor een brancard waar de doden op werden gelegd. Ik vermoedde al dat het niks met bier te maken had @bumperjim . En om maar weer bij het onderwerp te blijven, ik drink vandaag de eerste niet. Dagpact: Beatrix Maja Fonny Alesto Yana
  22. Ik hoor dat van meer mensen dat ze maanden hebben moeten hoesten. Hopelijk gaat het weer gauw over @ikkanhet. Afgelopen week is mijn lieve buurman heel kalm overleden terwijl ik zijn hand vasthield. Een bijzondere ervaring, zijn vrouw was net een paar dagen weg. Het laatste wat hij tegen me gezegd heeft was: 'dag buurvrouw', dat klonk uit zijn mond als een koosnaam. Vandaag is er de 'mise en bière', ze bedoelen daarmee dat hij in de kist gelegd wordt, geen idee waarom dat 'in het bier leggen' genoemd wordt.
  23. Yana

    zondag 24 maart 2024

    Ik begrijp het niet goed @lady janebedoel je dat je nooit echt trek en craving hebt gehad? Maar op welke manier had je dan een probleem met drank?
  24. Mijn vorige tandarts was alcoholist, zo'n boor die dan al trillend je mond nadert, brrrr
×
×
  • Nieuwe aanmaken...