Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 21-01-20 in Berichten tonen

 1. 4 punten
  JohannaEliesje

  Huiskamer 18-02-2020

  @Cyclad58 Veel mensen praten er natuurlijk ook niet over, het is een taboe, men is bang als ‘junk’ beschouwd te worden. Ik had vandaag ‘zoete wraak’ en een voldaan gevoel: Ik heb een officiële klacht ingediend bij de doktersdienst Groningen (Weekendartsen). In oktober had ik op een avond zo’n weekendarts hier thuis, mét een co- assistent. Ik zat toendertijd in een spiraal van angstaanvallen en mijn man en zoons zaten even helemaal omhoog. Ik was als de dood dat ik meer Oxazepam voorgeschreven zou krijgen. In die tijd had ik ook Oramorph van de huisarts gekregen, een lichte morfinedrank om de scherpe randjes van mijn benauwdheid weg te nemen (COPD4). Ik hoopte op evt. ophoging van de Oramorph , of tijdelijk ondersteuning met zuurstof, desnoods. Ik zat toen te wachten op opname in een revalidatieoord. Toen ik dat zei, over die angst voor meer Oxazepam, zei de arts in opleiding: “Nou mevrouw, ik zou me, als ik u was meer zorgen maken over die morfine dan over een ‘oxazepammetje’ meer of minder”. Toen ik vroeg, waarop hij die visie baseerde, zei hij: “Tja, dat zegt de wetenschap, hè?” Ik had tóen de geestkracht niet om daar tegenin te gaan. Maar na de revalidatie ben ik veel sterker geworden, lichamelijk én geestelijk. En dus had ik een officiële klacht ingediend, mét verwijzing naar een paar wetenschappelijke onderzoeksresultaten over benzodiazepines (Ook de ‘Ashton-manual’) én over het voordeel van het gebruik van lichte morfinedoses toediening in de palliatieve fase van chronische ziekten, om de kwaliteit van leven te verbeteren. Vanmorgen werd ik gebeld door iemand van de klachtenregeling. Ze was geschrokken van de nonchalance waarmee de aio had gesproken over Oxazepam en de onwetendheid over het gebruik van morfine. Ze verzekerde mij, dat ze het zou doorzetten naar de kwaliteitscommissie om er een aandachtspunt van te maken. Dat voelde goed. En nu hopen, dat ze serieus iets met de klacht gaan doen om de kennis van de artsen te updaten......
 2. 4 punten
  Lika

  Zondag 9-2-2020

  En vandaag.... beddengoed in de was. Lekker koken. Moussaka maar dan anders. (Hello Fresh). En.... genieten van het feit dat ik nu zoveel ben afgevallen dat ik een heel leuk jurkje in de uitverkoop scoorde. In een gewone winkel. In de maat XL. Die mag mee op vakantie. Een doodgewone jurk van lekker materiaal. Niets bijzonders. Toch wel. Geen verhulling door vorm om motief. Gewoon prettig om me heen. Fijn.
 3. 4 punten
  bumperjim

  Dry Jan 2020

  En het is alweer 1 feb! Allemaal de hartelijke felicitaties en een zoen van de meester of de juf mag je zelf kiezen. Als klap op de vuurpijl, en die verrassing heb ik goed geheim kunnen houden, worden we allemaal geridderd in de orde van het Theezakje! Daar hoort een lintje bij dat je gewoon dagelijks mag dragen, het is vrij discreet maar (dus) heel smaakvol.
 4. 4 punten
  mevrouwtje54

  Onze huiskamer 21-1-2020

  Goedemiddag allen, hoe staat iedereen ervoor?? Ik ben nu 30 dagen benzo vrij en de disbalance/schade is bij mij behoorlijk zodat ik bijna weer wat wilde nemen, maar dat gaan we natuurlijk niet doen, als de verslavingsarts mij weer gaat bellen ga ik vragen of hij leergierig genoeg is om mij een hersenscan te laten maken, om te zien hoe het eruit ziet, al is het alleen maar om te laten zien dat het niet tussen de oren zit, ik hou jullie op de hoogte. Hij zei dat ik trots mocht zijn dat ik heb doorgezet dat de meeste zoals in mijn geval allang hadden opgegeven en "" vooral ziek blijven "". ik wuifde dat weg maar ik ben VERDOMDE TROTS op mijzelf, ik heb het toch maar allemaal over me heen laten komen, het heeft jammer genoeg een hoop gekost maar ik ben nog jong genoeg om een nieuw leven op te bouwen.Dus lieve mensen geef de moed niet op.Ik kan alweer wat lichte huishoudelijke taken doen en ga zo proberen op mijn fiets even weg te gaan zonder ergens tegen aan te rijden of onder een auto te komen, maar ja een roker heeft geen grenzen en ik zit zonder
 5. 3 punten
  bumperjim

  Zondag 16 februari 2020

  Weer een vroege ochtend inzicht: Ik denk dat het hele internet, email, forums, whatsapp, twitter, noem alles maar op, funest is voor de assertiviteit. Zoveel miljoenen die in een hoekje achter een schermpje passief-agressief zitten te gallen. Als je dat teveel doet en je pakt niet meer de telefoon en je gaat niet meer naar iemand toe, dan word je vanzelf een onzeker niet-assertief watje. Dat vervolgens weer niet kan slapen van de stress. Ik pak de telefoon de volgende keer als er weer een whatsapp shitstorm is met mn moeder.
 6. 3 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Dat zijn al 7 maanden @Denise79. Gefeliciteerd! Ook thumbs up voor @Jan1000, @Monster en @GewoonDoen die er alledrie toch maar weer "gewoon" een maand bij schrijven. .
 7. 3 punten
  Tine

  Jaarpact, voor gevorderden

  Hoi Bob ik schrijf me in!!!
 8. 3 punten
  bumperjim

  Dry Jan 2020

  Eeeeeen het is weer tijd!! Voor!! De plak van de week!!! En het is een medaille van chocola!!!! Puur natuurlijk. Als je melk wilt dan schenk je maar een glas vol Met hazelnootjes voor de liefhebbers. Gefeliciteerd alle droogneuzen en weer door!!!
 9. 3 punten
  Bor

  Vrouwen van rond de 50

  Oke dan zal ik eerlijk zijn. Ik denk er de laatste tijd wel veel over na om helemaal te stoppen, ja. Toen ik op het frum kwam 10 jaar terug kwam ik niet omdat ik mezelf verslaafd vond, laat staan een alcie. Ik melde me niet omdat ik wat aan me drinken wou doen; ik dronk wat veel en graag maar daar had ik geen probleem mee totdat ik problemen kreeg met de mensen die zich ermee gingen bemoeien. Mijn hulpvraag was dus niet om wat te doen aan me drinken maar hoe ik van die mensen af kon komen te "zeuren" over me drinken, me op wilden laten nemen en me kind zelfs van me afnamen. Vreselijk vind ik achteraf, want ik heb nog nooit iemand hier zo binnen zien komen op die manier zoals ik heb gedaan. Maar goed we zijn nu 10 jaar verder en ik heb veel geleerd, ben heel wat ervaringen rijker ook. Ik drink nog af en toe wel maar ik vraag me de laatste tijd steeds vaker af waarom eigenlijk. De lol is ervan af intussen. Het gebeurt steeds vaker dat ik niet hoef omdat ik geen zin heb. Wat ook steeds vaker gebeurt is dat ik een drankje voor me heb staan en na 1 of 2 nipjes daarvan eindigt het hele zootje in de gootsteen. Nog niet zo lang terug vroeg husband mij Waarom pak je drank als je het toch door de gootsteen mikt uiteindelijk? En toen antwoordde ik zomaar spontaan; Ik denk dat ik er maar mee kap die hele rotzooi. Ik schrok wat van mezelf dat ik het ineens zo hardop gezegd had maar ja..zo denk ik er dus wel over de laatste tijd.
 10. 3 punten
  Kohtje

  Dinsdag 21 januari 2020

  Goedemorgen. Redelijk goed geslapen in bed... lekker wel weer. Zittend slapen wordt wel te doen op den duur, maar zo zijn we niet geschapen, geloof ik. Het lijkt wat beter te gaan met ademhalen. En m'n arm begint ook weer wat te tintelen, wat vooruitgang is.
 11. 2 punten
  fleurtje

  Vr 21 feb 2020

  Vind ik heel knap van je! Ik laat t zulke dingen ook te vaak voor wat ze zijn. Probleem is dat t zich dan gaat opbouwen en je een hekel aan iemand kan krijgen terwijl je hen niet echt de kans geeft er iets aan te veranderen door t daadwerkelijk te zeggen.
 12. 2 punten
  Yvonne

  Donderdag 20 februari 2020

  Het kan ook zijn dat je de bovendraad niet goed hebt ingeregen @Penny. Die dan even opnieuw inrijgen...
 13. 2 punten
  Lika

  Dinsdag 18 februari 2020

  Grootste verschil met 16 jaar geleden hier voor mij, is dat ik nu veel meer durf, wil en doe. Ik heb meer zin in dingen en ben minder moe. Drank is daar een grote hoofdrolspeler in. Toen wilde ik van terras naar eetgelegenheid en andersom. Uitslapen en liever niet te veel dit of dat. Nu ben ik nog geen wandelaar, maar wil veel meer ondernemen. Was vroeg wakker. Kook zonder problemen. Heb afgewassen en zin in morgen. Groot energieverschil. We liggen er al in. Met de kippen op stok.
 14. 2 punten
  doorbijter

  Afbouwen clonazepam

  Ik heb je hierboven uiteen gezet wat in mijn ogen De beste wijze van afbouwen is. Zo langzaam mogelijk. Maar zoals ik ook heb aangegeven is ieder mens anders en weet ik niet hie jij reageert op de afbouw. Of je veel klachten zult krijgen of niet. Dus nogmaals, als 0,002 Het laagste is dat je kunt afbouwen zou dat mijn advies zijn. Persoonlijk zou ik dan om de dag afbouwen, maar als dat Te langzaam voor je is, kun je ook elke dag afbouwen en als het moeilijker gaat alsnog om de dag doen. Ik zal @Kannietmeer en @Cyclad58 nogmaals taggen, maar als zij Het niet lezen en of niet reageren, kan ik daar ook niks aan doen. Succes
 15. 2 punten
  Ties

  Maandag 17 februari 2020

  Dagpact; Roberto Ietje Yvonne Rapilos Ties
 16. 2 punten
  Vol

  Vrijdag 14 februari 2020

  Zijn dit wel van die mooie puzzels?? Dan wil ik ze, voor je ze op marktplaats zet, graag eens zien op een foto!
 17. 2 punten
  Lieke7777

  Jaarpact, voor gevorderden

  Jaaaa maand 1 volbracht txs we gaan verder ook bij de aa mijn muntje verdiend ..
 18. 2 punten
  Bor

  Donderdag 13 februari

  Dat is lastig hoor, eenmaal dit land verlaten staat men echt niet te springen om een tijdelijke logee..vraag Jim maares....die is van ellende maar weer terug naar bed gegaan. Die arme..
 19. 2 punten
  Bor

  Update na een week stoppen met alcohol

  * Ik heb alcoholisme maar ik ben gewoon Bor.
 20. 2 punten
  fleurtje

  Dinsdag 11 Februari 2020

  @Smaragd ik lees wel af en toe hoor. Ben nooit lang weg . Ik was hier van t weekend nog even. T is gewoon een beetje chaotisch in mijn hoofd. Maar vandaag had ik een goede dag . Bedankt nog voor de eerdere reacties van t weekend. Ik heb ze gelezen maar kon me er even niet toebrengen te reageren. Nu weer even weg Ps: dochter heeft net de uitslagen van haar examens en is er door . Al die tranen om niets
 21. 2 punten
  lady jane

  Bij welke muziek hou jij het niet droog?

  luister en huiver https://www.youtube.com/watch?v=anXBsbAWVh4 www.youtube.com/watch?v=anXBsbAWVh4 wie helpt me aan de goede posting, please? en anders de regel in je adresbalk plaatsen en genieten maar, het is de moeite waard
 22. 2 punten
  Bor

  huisarts geweest

  Nee maar zij is een vrouw. En kordaat is voor kordate mannen.
 23. 2 punten
  Jopie

  Het ADB conditie/sport topic

  De 2,5 uur aaneen op lage hartslag in the pocket. Mooi hoe bij die lange rustige duurloop alles terugkomt wat ook in het gewone leven speelt: rustig aan, ook al wil je van nature sneller, rustig doorgaan, ook al komt de verveling echt langs, luisteren naar je lichaam, dat ene schreeuwende pijntje is om je te verleiden, dat andere stille moet je juist verdraaid serieus nemen, ook dat eerste stuk wéér helemaal doorlópen, ook al zit de zichtbare verbetering pas in het laatste stuk........... het was warm, in de zon. Gewoon echt warm. @Sandro is ie gelukt? ik hoop het zo voor je!
 24. 2 punten
  Angke

  Onze huiskamer 05-02-2020

  Goeiemorgen iedereen Angke heeft sinds een jaar 5 uurtjes door geslapen in 1 keer deze nacht,yup yup....echt happy nu. Voor de rest van de dag,wat rustig aan doen,na de middag met mijn dochter weer naar huisarts,pijn blijft maar,dus toch nog controle. Zo ik wens iedereen een rustig dagje toe,. Liefs Angke xxx
 25. 2 punten
  Tine

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Herkenbaar Rosee. Ik ben ook jaren zo aan t leven. Maanden zelfs jaren stoppen en dan weer dagen maanden s avonds weer wijn. Zo jammer en vermoeiend.Toch denken dat eentje wel kan. Ja de eerste dagen.:( Klaar ermee nu. Vandaag dag 1. Ik weet niet waar ik kan schrijven voor event aanmoediging.In t verleden genoeg handgrepen gekregen. Van kralen rijgen, stenen bouwen tot t breien van n trui voor Soothe. Nou die mouwen hebben inmiddels motten gaten. Weet ff niet zo goed te beginnen. Toch wel...vandaag de eerste niet en niet verder kijken dan vandaag. Zal op t jaatpact mijn vorderingen schrijven. Voor nu " Zet hem op Tine...go for it"!!!! Fijne dag, Tine
 26. 2 punten
  lady jane

  Maandag 3 februari 2020

  goeiemorgen frummers Blue Monday saunadagje vandaag vanaf de 12e verdieping uitkijkend over de stad, aan alle kanten ander uitzicht wel ff wat anders dan wat ik gewend ben.
 27. 2 punten
  kruidenthee67

  Zondag 2 februari 2020

  O, goeieavond Ik was vandaag een dagje op stap met man..museum, lunch...moeten we vaker doen...
 28. 2 punten
  Cyclad58

  Onze huiskamer 25 januari 2020

  Goedemorgen allemaal, Hoe is het met jullie? Goede nacht gehad? Ik op zich wel, in elk geval voldoende uren geslapen. Van het weer word ik helaas niet al te vrolijk, het is hier zo grijs als een overjarige olifant. Enfin, we hoeven helemaal niets dus het gaat wel lukken. Fijne dag!
 29. 2 punten
  Lonster

  Zaterdag 1 februari 2020

  He getver. Dat doet een partner dan weer niet zo gauw.
 30. 2 punten
  rapilos

  Vrijdag 31 Januari 2020

  Tip ; Nu, op NPO 3, dry januari ; de naborrel Daarna, ook op NPO 3 ; Louis Theroux : alcoholism, documentaire, wat alcoholisme doet met mensen en hij bezoekt het grootste levertransplantatie centrum van Europa en heb je in dit alles geen zin, dan komt The Voice op RTL 4 tot zover het mededeling bord
 31. 2 punten
  Vol

  Woensdag 29 januari 2020

  Vanmorgen 2e gesprek gehad over de nieuwe functie .. ik zie het helemaal zitten als vrouwelijke empathische maar duidelijke professional straks daar op mijn nieuwe plek. Wel hoor hier vanaf september ook weer een opleiding bij, 2jr lang vanuit zuid Zuid-Limburg naar het midden van het land, gelukkig lijkt me dat nu met nuchtere energie wel te doen ! Nu lunch en dan naar opticien voor een nieuwe bril !
 32. 2 punten
  bumperjim

  Vrouwen van rond de 50

  Zo voelt het hier wel een beetje ja. Maar het ruikt er zo lekker
 33. 2 punten
  Penny

  Donderdag, 23 Januari 2020

  @fleurtje
 34. 2 punten
  Isabeau

  Nieuw leven zonder alcohol

  @Lika @Rosee en @Lonster Kanjers zijn jullie, sta hier jankend de berichtjes te lezen. Ik merk dat wat jullie zeggen dat ik mij niet hoef te schamen, mij heel erg raakt. Ik voel mij zo falen als ik uitglijd. Dus dat ik dit op het forum schrijf is al een hele overwinning. En dat is denk ik heel goed. Want dat maakt minder eenzaam [ook een onderwerp naast schaamte]. Ik hoop dat als ik vaker kom schrijven, dat jullie daar ook opstekers uit kunnen halen. Sobriety is a journey, not a destination, zegt mijn app.
 35. 2 punten
  Lonster

  Vrouwen van rond de 50

  Volgende vrouw van in de 50 meldt zich bovenstaande is zeker waar, heer herkenbaar allemaal. Ik zou er persoonlijk nog aan toevoegen dat drank hielp om alles uit te stellen. Ik kan heel somber worden over het idee dat ik de laatste 10 jaar zo weinig heb uitgevoerd. Toen ik 40 werd dacht ik; nu begint het tweede deel van mijn leven. Therapieën en lastige relaties beëindigd; veel kennis opgedaan. Letterlijk ouder en wijzer. Ik wilde van alles maar het lukte niet, ik zette niet genoeg door en uiteindelijk verlummel ik de tijd maar een beetje, heb ik soms het idee. Toen ik dik een jaar geleden stopte met dagelijks drinken, voelde ik verandering maar ook verbazing. Waarom wist ik niet dat niet drinken zo veel beter voelde, dat ik dit gewoon kon, en de belangrijkste en pijnlijkste vraag; heb ik het niet veel eerder gedaan?
 36. 1 punt
  Bob

  Vr 21 feb 2020

  Er is een internetshop met deurstickers waarop aangegeven wordt of je wel of geen prijs stelt op geloofsovertuigers, verkopers en/of collectes. Bij mij werkt dat uitstekend.
 37. 1 punt
  Roberto

  Vr 21 feb 2020

  Nou @Bor, jij komt later niet in de hemel, dat is wel duidelijk nu.
 38. 1 punt
  Ometon

  Huiskamer woensdag 19 februari 2020

  Hallo veertje Het vijlen schijn te best te gaan met nagel vijltje of met een kartonnen nagelvijl
 39. 1 punt
  bolletje

  Huiskamer 15 feb

  ff wachten wijfie k ga ff iets voor je opzoeken. Misschien heb jij hier ook wat aan. Nee lukt niet maar als je .hersenletsel-uitleg intypt en dan zie je recht boven "er mee om gaan" staan als je daar op gaat staan zie je "lege accutheorie, PRET, en lepeltheorie staan. Daar lees je ook hoe je met moeheid om moet gaan want iedereen kent moeheid.
 40. 1 punt
  knakker

  Vrijdag 14 februari 2020

  @Lika: dat aftellen, dat is voor de reis naar de Kanaries? Leuk zeg, dan is enige jaloezie inderdaad wel op zijn plek. Hoewel ik zelf ook pas onze zomervakantie heb geboekt en daar de hele week al enthousiast over ben. Wat mij betreft het mooiste plekje op aarde: Schiermonnikoog. Vroeger vond ik het het leukst om spontaan en impulsief op reis te gaan. Dat je een vriend belde: zullen we morgen naar Parijs gaan? En dat je dan gewoon ging en wel keek waar je kwam te slapen, en voor hoe lang. Dat boeken en zoeken vond ik altijd zo'n gedoe. Dat impulsieve spreekt nog steeds tot mijn verbeelding. Maar dan mis je wel een heel belangrijk deel van de vakantie: de voorpret.
 41. 1 punt
  GewoonDoen

  Donderdag 13 februari

  Je bent met een niet leuk gevoel naar bed gegaan... (denk ik)
 42. 1 punt
  Roberto

  Woensdag 12 februari 2020

  Afgelopen maandag voelde ik mij de hele dag hondsberoerd, darmkrampen, knellende band om mijn hoofd, heftig oorsuizen. Gisteren ging het al stukken beter. De klachten waren bijna weg, alleen wat licht oorsuizen. Vanochtend ging het ook nog goed, maar in de loop van de dag werd het steeds erger. Om 8 uur heb ik maar 2 paracetamol geslikt en ben ik even op bed gaan liggen. Toen ik in slaap dreigde te vallen ben ik weer opgestaan. Anders wordt ik morgen weer veel te vroeg wakker. Het is nu ietsje weggezakt door die paracetamol, maar ik voel mij een beetje wanhopig. Hoe lang gaat dit nog duren? Ik had iets heel anders willen schrijven, maar dat lukt mij nu niet, te onrustig.
 43. 1 punt
  Cleo66

  Uw ervaring telt!

  Ze hebben al gebeld , volgende week interview . Ik heb namelijk heel veel te danken aan dit forum en ik heb ook geen geheimen. Als ik kan helpen door mijn verhaal te vertellen dan wil ik dat best doen. En een kadobon van Bol.com is altijd mooi meegenomen
 44. 1 punt
  Vallenenopstaan1

  Onze h . kamer 6-2-2020

  Dankjewel, jij ook succes met de stappen die je maakt. Succes met je studie, het gaat je lukken.
 45. 1 punt
  lady jane

  Update na een week stoppen met alcohol

  Gebruik je misschien veel koolhydraten? die worden in je lichaam ook omgezet in suikers. Ikzelf deed dat wel, en nòg trouwens. En snoepte het eerste jaar ook meer suikers. Alcohol is omgezette (loze) suikers. Logisch dat het lichaam erom blijft vragen. En mijn geest bleef ook om troost/verdovings eten en drinken vragen. Dat trekt wel bij, maar bij mij heeft het wel mijn (vr)eetbuien getriggerd. Ik eet best gezond, maar blijf veel eten. Het smaakt me ook allemaal zoveel beter weer dan toen ik nog dronk. Ik sport veel gelukkig. Maar iets van oud gedrag zal wel blijven, bij mij dus. Redelijk acceptabel al zou het beter kunnen ☺ Voor jou wordt het een kwestie van zelfonderzoek lijkt me? Als je er problemen mee houdt zou je er gericht hulp bij kunnen zoeken. Therapie, coaching, verslavingszorg o.i.d. Maar voorlopig zou ik even afwachten wat gestopt blijven je brengt. Een week is pas het begin van verandering. Geniet maar even van die euforie. Die blijft overigens nog best wel terugkomen af en toe hoor♥
 46. 1 punt
  rapilos

  dinsdag 4 februari

  Goed van je Etty, Ik doe nog steeds trouw elke ochtend de gym op T.V.
 47. 1 punt
  Yana

  Maandag 3 februari 2020

  Het gebeurt anders nooit dat jullie me 's morgens niet even het Nederlandse weerbericht geven... Hier is de lucht nog steeds blauw en de temperatuur is gestegen tot boven de 20 graden. Ik wou dat ik jullie allemaal even hierheen kon zappen en dan lekker bijkletsen tijdens een lentewandelingetje.
 48. 1 punt
  Jopie

  Donderdag 30 januari 2020

  Net terug van "gewoon eindje rennen", rondje Floriade. Ook niet mis mee, en de kop raakt er net zo goed leeg van als op de allermooiste berg. Bak kwark, koffie met veel suiker, en dan..... mijn boek.
 49. 1 punt
  Bor

  Donderdag, 23 Januari 2020

  Goedemorgen.. Volgens mij zit kleinzoon in de nee- fase. Alles is nee. En als ik nee zeg is"t janken.
 50. 1 punt
  Lonster

  Uw ervaring telt!

  Deze forumbezoeker merkt op dat de moderator in de derde persoon over zich zelf praat Maar toch bedankt voor de reactie!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...