Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 06-06-20 in Berichten tonen

 1. 7 punten
  Marika

  Vrijdag 26 juni

  Wat ook zo mooi is, is dat je 's morgens om een uurtje of vijf een bos in gaat. Je ruikt alles en ziet veel meer en hoort geheimzinnige dingen. Een beetje de wereld die ik in me heb. Voel me daar dan heel erg thuis. Gewoon even hurken en kijken naar alles. Een keer echt luisteren. Ben dan zo volkomen gelukkig dat ik denk dat reïncarnatie haast wel moet bestaan en dat ik nog last heb van mijn vorige eekhoorn leven.
 2. 6 punten
  Kohtje

  Vrijdag 3 juli 2020

  Ik heb vandaag voor het eerst in bijna een jaar m'n Dyaantje weer aan de pruttel gekregen. Om redenen van psychische aard is het er een tijd lang niet van gekomen. Eerst met de slinger het motortje een beetje "los" gedraaid, (ja ja, zo'n eendachtige heeft nog de mogelijkheid om de motor aan te slingeren..), even wat benzine naar de carburateur gepompt, twee keer starten en gewoon DOEN wat ie doen moet. Eigenlijk een minitrekkertje want ooit ontworpen voor de Franse boer... (de oereend dan, hè..) Rondje stad gereden met de nieuwe koplampjes en onderweg boodschappen gedaan. Wilde eerst het dakkie open maar het werd op dat moment wel erg dreigend donker. En het ging scheef in ieder bochie..., O, wat een lekker tochie..
 3. 6 punten
  Lika

  Maandag 29 juni

  Vandaag precies 20 kilo afgevallen. In een jaar. Top! En dan ga ik eten, eten, eten vandaag. Dát. Ik weet niet precies wat het is, maar het heeft voor mij heel erg met verslaving te maken. Het losgaan, ik heb het verdiend, nu kan het. Dat soort dingen. Impliciet en op de achtergrond de deur geopend. Want ik wou dit niet en was het niet van plan. Maar ik deed het wel. Het is geen ramp. Ik ga weer door. Ben gaan wandelen en ga nu naar bed. Er gebeurt niets ergs. Ik ben heeeel moe en er zat wat tegen in het werk. Toen ging ik eten. En ik was het niet van plan. Dat gedrag. Tis een lange weg naar bestendige verandering. Getting there. Volgende keer iets eerder aan de wandel.
 4. 6 punten
  niks

  zondag 28 juni 2020

  Ik heb er ook over nagedacht. Ga ik hier stoppen? Blijkbaar ben ik nu het pispaaltje, als hij daar plezier in heeft moet hij dat maar doen. Ik ga niet om 1 persoon hier weg. Het raakt mij wel, dat zeker. Maar het is aan mij om daar mee om te leren gaan. Ik heb mijn leven tenminste herpakt, drink niet meer. De zwangerschap was niet gepland. Het is welkom, nu al voel ik alleen maar liefde voor het kindje wat in mijn buik groeit. Maar oh, ik heb ook mijn twijfels. Kan ik wel een goede moeder zijn? Het is nogal een verantwoordelijkheid. Maar ik (wij) gaan er vol voor. Ik heb iemand naast mij, die heel stabiel is en nuchter. Waar ik op terug kan vallen, mijn zorgen mee kan delen. Door de corona waren we op elkaar aan gewezen. Langzaam krijgen we weer een socialer leven. Zijn sociale leven, leer ik zijn vrienden en kennissen kennen. Voor mij is het niet altijd makkelijk, maar hij pakt mijn hand en neemt mij mee. Tijd heelt wonden, ik begin weer een beetje van mijzelf te houden. Ik ben er echt nog niet, maar ik kom er wel. Met vallen en opstaan en geen Smaragd die dat tegen kan houden.
 5. 5 punten
  Maaaike

  Zondag 14 juni 2020

  Is hier “de bedoeling” dat je smorgens een commitment maakt de hele dag niet te drinken en eind van de dag aangeeft of het gelukt is? Vandaag in ieder geval mijn achtste dag droog. Veel situaties gehad waarbij ik normaal zou hebben gedronken, maar nu een alcohol vrij drankje heb genuttigd. Al met al is het mij niet tegengevallen. Heerlijk om een keer geen kater te hebben in het weekend. Het begin is er... Fijne avond nog allemaal.
 6. 5 punten
  Pytje

  Vrijdag 12 juni

  Goedemorgen, droge dag 21 breekt aan. Kom maar op!
 7. 5 punten
  MissSauvignon

  Jaarpact, voor gevorderden

  Dankjewel @Bob, sorry dat ik je in het ongewisse heb gelaten over mijn gewijzigde nickname. Maar vond de andere iets teveel herkenbaar. Het gaat nog steeds goed, geen druppel alcohol sinds 1 januari en ik voel mij super!
 8. 5 punten
  bumperjim

  Zondag 7 juni

  Twas Bor en Smaragd show gisteravond zie ik. Weer een herhaling. Niet gekeken.
 9. 4 punten
  knakker

  Vrijdag 3 juli 2020

  Prijs de Heer: 7,50 Prijs de Heer: 9 euro 12,50 13,60 Ja wij prijzen hem steeds meer
 10. 4 punten
  Jopie

  Woensdag 1 juli 2020

  hier gaat los eindje nummer 15 naar een einde: morgen eindelijk de zitting voor de echtscheiding van dochter. Veel gebeurd in die 2 jaar, duurt lang, zon echtscheiding. Vandaag bereidt zij haar pleidooi voor, of hoe dat ook heet. Wat er ook uitkomt, aan dit traject komt dan een einde. Aan het ouderschap natuurlijk niet. Nooit. Dus heb ik, moeder van deze volwassen vrouw, deze nu ook echte oermoeder, nu, nu haar pleidooi klaar is, en ze daar tevreden over is, naar de bank gedirigeerd. Liggen jij! Gespannen snoetje, spierwit om de mond. En binnen 2 minuten sliep het diep, roze wangetjes, bekaf, ontspannen. Zij doet het! Zelf! Ik hou van haar.
 11. 4 punten
  Bob

  Vrijdag 26 juni

  Moet dat nu alweer, @Smaragd, dat je op anderen gaat inhakken? Daar wordt de sfeer echt niet beter van. Het zijn jou eigen twijfels over jezelf en je omgeving waar je last van hebt en nu keer je dat om door keihard op een ander in te hakken. Voorspelbaar dat er weer diverse mensen zich tegen jou keren en zo houden we de vicieuze cirkel weer in stand. Wat levert het eigenlijk voor jou op dat je zo kattig naar een ander doet? Voelt dat fijn?
 12. 4 punten
  Yvonne

  Zondag 21 juni 2020

  Goedemorgen frummers, Ik heb zojuist de 'kilokillerlijst' bijgewerkt. Kan ik net zo goed hier even een bakje neerzetten.... Lieve mensen, allemaal een fijne dag, het zonnetje schijnt gul hier, genieten dus.
 13. 4 punten
  Kohtje

  Dinsdag 16 juni

  Aanvaarden en willen zijn slechts het begin. Anders bekijken, eventueel (zelf) veranderen, zijn het vervolg. Daar ontbreekt het vaak aan. Dan komt het steeds neer op hetzelfde doen en een ander resultaat verwachten. Wat betreft dat 'levenslang' werkt het hier op het forum net zo als in het buiten-dit-forum-leven. Vertrouwen (terug)krijgen lukt meestal door (heeeeeeeeeeeel) lang betrouwbaar te zijn.
 14. 4 punten
  Kyon

  Zondag 14 juni 2020

  Hier ook een droge afmelding. Morgen lekker dagje vrij en we gaan naar de dierentuin. fijne avond.
 15. 4 punten
  Jannigje

  Woensdag 10 juni

  Gisteren had jij het over een zwaar leven geloof ik @Adri02, en nu @Bor. Zij helpt mij altijd weer te relativeren.
 16. 3 punten
  Reacher

  Vrijdag 3 juli 2020

  Wat maakt dit bericht mij blij @Kohtje. En als ik er al blij van word, dan moet jij al helemaal hebben genoten
 17. 3 punten
  knakker

  Vrijdag 3 juli 2020

  Ha nee, ik zou jou nooit aanvallen @Cleo66. Enerzijds omdat ik je best lief vind, maar vooral eigenlijk omdat ik weet dat jij aan kickboksen hebt gedaan. Dank voor je toelichting ook. Een narigheid dat pesten, en ik geloof graag dat de nawerking hiervan lang is vaak. Het meest effectieve middel tegen pesten is iemand stevig op zijn smoel timmeren. Maar dat kan hier niet. Dan is het op een na meest effectieve middel de pester negeren. Zo simpel zie ik het. Ik ben er overigens bepaald niet vies van om mijn stem te verheffen en zit ook zelden om tekst verlegen. Maar het sop is de kool niet waard vaak. Kijk, dat gedram af en toe hier, dat zie ik ook wel. Dat is in het echte leven ook zo, en in een digitale wereld vaak nog een graad meer. Dan erger ik mij soms even, als ik het nodig vind zeg ik wat, maar daarna ga ik weer verder met wat ik prettig & belangrijk vind hier op het forum. Ik verbaas mij er oprecht over dat een zo grote groep mensen hier zo lang in blijft hangen, of soms zelfs het forum erom verlaat. Want er is hier ook zo ongelooflijk veel goeds waar te nemen. Ga voor de grap maar eens berichtjes turven: het overgrote merendeel is positief, opbouwend, interessant, lief. Maar de negatieve berichten krijgen vrijwel altijd een enorm onevenredig deel van de aandacht. Kijk, nu steek ik alweer een heel verhaal af voordat ik er erg in heb. Voor de zekerheid zeg ik er bij dat ik je niet aanval of afval of zo, lieve Cleo, benjemal. Niet mijn bedoeling om het dode koebeest uit de sloot te gaan reanimeren. Maar ik wil het ook maar eens hebben gezegd. Tenslotte bepalen wij met elkaar hoe we het forum kleuren.
 18. 3 punten
  niks

  Donderdag 2 juli

  Mijn vriend legde het eerst bij mij neer, heel nonchalant, als jij dat wil doen... Ik heb hem de vraag gesteld, wat als blijkt dat er iets niet goed is? Wat zou je dan willen? Daar hoefde hij geen seconde over na te denken. Ik ook niet meer, natuurlijk zal er dan verdriet zijn, val je misschien van je roze wolk af. Maar als wij nu al besluiten dat het welkom is, mocht er wat zijn, wat heeft het dan voor meerwaarde om het in de zwangerschap te weten? Misschien kun je je dan beter voorbereiden, ik weet het niet.
 19. 3 punten
  bumperjim

  Woensdag 1 juli 2020

  Nou 1 juli over 2 maanden is onze oudste dochter het huis uit. Die ga ik toch wel missen die nukkige holenbeer (soms). Niet gedacht dat het me zoveel zou doen. Veel pa & dochter dingen gedaan de afgelopen paar jaar, vooral dit laatste jaar. Ik weet nog goed op die leeftijd wou ik maar 1 ding: opzouten en weg van die suffe ouders. Als ze toen hadden gezegd we gaan je zo ontzettend missen had ik een teiltje gevraagd. Ik kijk dus ook wel link uit om het niet steeds te zeggen, heb het 1x gezegd en zo is t wel goed. Zij is er wel klaar voor. In een hoek vd kamer staat de "uitzet" al klaar sinds maanden, een stapel die steeds groter wordt. Nieuw hoofdstuk.
 20. 3 punten
  Kohtje

  Vrijdag 26 juni

  Zo eendje. De onze is knalrood.
 21. 3 punten
  knakker

  Donderdag 25 juni

  Kijk, die opmerking over 'negatieve belerende mensen' van @Smaragd had ik ook wel gelezen hoor, en dat is wat aanmatigend. Maar door er meteen bovenop te springen krijg je als je niet uitkijkt direct weer die negatieve spiraal van bekvechten. Kijk de zender heeft zijn verantwoordelijkheid, en moet proberen de hand in eigen boezem te steken, uiteraard. Maar ook alle reageerders hebben hun verantwoordelijkheid. Je hoeft tenslotte geen psychologie te hebben gestudeerd om in te kunnen zien hoe dat patroon van negativiteit hier soms werkt. Ik vind dat mensen vaak vergeten dat het soms de beste optie is om even te zwijgen.
 22. 3 punten
  Rosee

  Maandag 22 juni

  Goedemorgen Vind schoonmaken eigenlijk het leukst als het echt moet, dan zie je tenminste resultaat. Kleine dingen tussendoor doen is niet zo aan mij besteed, ik wacht liever tot t enorme chaos is en dan ga ik los. Maar goed probeer het wel bij te houden ook. 1 x per week de grote dingen: badkamer, toilet, stofzuigen, dweilen etc etc. Tussendoor de was en iedere dag afwassen enzo. Ik hoorde een keer dat je je vooral niet moet schamen als je onverwacht bezoek krijgt en het is een puinhoop, want daar maak je mensen juist blij mee, die denken: 'zie je wel, het kan nog erger dan bij mij."
 23. 3 punten
  Sandro

  Zaterdag 20 juni 2020

  @bumperjim wij hadden het laatst over poolen/snookeren en hoeveel beter dat gaat dat als je nuchter speelt, zeker als de rest wel drinkt. Net gepoold tegen iemand waar ik vorig jaar ook tegen speelde. Begon goed toen maar aan het einde verloor ik alles. Had toen al 10 bier op voordat ik uberhaupt begon met poolen, en tijdens het poolen verder gegaan met drinken natuurlijk. Zojuist nuchter gebleven en dik gewonnen
 24. 3 punten
  takeiteasy

  Vrijdag 19 juni

  We zijn hier allemaal ervaringsdeskundigen en weten allemaal heel goed, hoe een ander zich voelt in zo'n situatie. Ik ga naar hem toe en kijk even naar zijn toestand. Ben op alles voorbereid. Nu de deur uit.
 25. 3 punten
  lady jane

  Dinsdag 16 juni

  Nee Bor, we zijn niet allemaal hetzelfde, we hebben allemaal drankprobemen (gehad soms) maar gaan daar echt anders mee om. In al die jaren heb ik bijv. jou en Smaragd nooit de wens uit zien spreken om echt te stoppen. Een soort van trots op het op jullie manier doen, elkaar daarin steunen, soms zelfs opjuttend. En zij-wij creeren. komplottheorieen spuien, van je af meppen, anderen beschuldigen, niet echt eigen rol willen/kunnen zien, laat staan daar naar handelen. Jijzelf bent enorm gegroeid hier. Ik lees je veel liever dan een paar jaar terug. Maar ik ben bang dat je een blinde vlek hebt als je een protegé wilt redden/behoeden. En dat weet je denk ik al lang. Niemand van ons kent Samargd echt, niemand wenst hem kwaad toe. Maar mij maakt hij wel kwaad met zijn gedrag. Hoe hij in wezen is en hoe hij zich gedraagt hier, zijn uitersten. Ik gun je beter Smaragd. Maar ik laat me niet meer gebruiken hierin. Net als wat Cleo zegt en niks, en ikzelf dus ook; ik ben ook mens, heb ook gevoelens, dus houd het alsjeblieft bij jezelf voortaan. Ik hoop oprecht dat je uit deze cirkel weet te stappen en je problemen gezond aangaat, en er van af komt.
 26. 3 punten
  Bor

  Dinsdag 16 juni

  Hele ochtend lopen twijfelen over de dagpact; Wel, niet, wel, niet etc. Pfffff.. Stom gedoe, die twijfel zou niet eens een kans mogen krijgen; gewoon doorgaan.
 27. 3 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Een blom voor @Marika voor 4 maanden en @Geace zelfs al 5. Maar @Maverick heeft een echt jubileum te vieren. 5 jaar droog. Wow! Hartelijk gefeliciteerd. Petje af ook voor @MijnGerrit met 6 jaar en 4 maanden. De trein gaat voort.
 28. 3 punten
  harald

  Harald

  Ik denk ook dat het een belangrijk onderdeel is om uit een depressie te komen. Een toekomstperspectief hebben. Ik heb last van een chronische depressie en daar zal ik waarschijnlijk nooit meer helemaal vanaf komen. Maar ik heb nu het gevoel alsof ik continue in rondjes aan het lopen ben. Ik heb mn maat ge-appt en ik ga dus nu aan de wandel( eerst ff een stukkie fietsen)
 29. 3 punten
  Lonster

  Dinsdag 9 juni

  Interview met Jan Geurtz over zelfliefde en verslaving met Paul Smit (ook een interessante gast)
 30. 3 punten
  Fruitvlieg2019

  Zondag 7 juni

  Ik denk dat je op een geven moment wel kan inschatten dat sommige mensen iets schrijven om alleen maar een reactie uit te lokken. Het gaat dan helemaal niet om de discussie of hulp en wat je dan ook terug schrijft er komt altijd weer een reactie overheen met de bedoeling om een nieuwe reactie uit te lokken. Hoe goed je eigen bedoeling ook zijn of hoe kwaad je ook bent het zal nooit invloed hebben op de andere omdat de intentie van schrijven verschillend is. Dan kan je maar beter gewoon afsluiten want het kost veel energie en ergernis maar het lost totaal niks op.
 31. 3 punten
  niks

  Zaterdag 6 juni

  Goedemorgen! Wij gaan straks onze kitten halen. Zo benieuwd hoe het gaat!
 32. 2 punten
  Bellie

  Afbouw oxazepam

  Goedemorgen @angstmetbenzos Het hele corona gedoe heeft mij ook wel de das omgedaan ja. Overspannen raken net op dat moment is geen goede timing. Ik maakte mij daar erg zorgen over. Scholen dicht waardoor de kinderen thuis zitten, mijn dochter die corona kreeg en dan met je eigen problemen geen kant op kan. Aan de ene kant was het lekker daar bepaalde verplichtingen afvielen waardoor ik enigszins tot rust kwam maar aan de andere kant kom ik geen kant op omdat je thuis moest zitten, de psycholoog niet meer door ging en niet bij vrienden langs kon voor te praten en te ontspannen. Die periode heeft het wel extra zwaar gemaakt. Ik zelf merk nog niet veel van de versoepelingen maar het feit dat corona niet meer 24 uur in het nieuws is scheelt al heel veel.
 33. 2 punten
  Frank86

  Lorezepam

  We gaan ervoor dikkie bedankt voor jou steun en verhaal die je hebt geschreven je mag altijd lang verhalen schrijven hopelijk kom ik en iedereen hier op forum van benzo af en van angst en al die andere rot gevoelens
 34. 2 punten
  Marika

  Vrijdag 3 juli 2020

  Vind het ook altijd zo lekker op de trekker. Cultiveren en ploegen. Werk soms bij de boer en krijg dan in ruil groentes mee. Maar het is geen werk, het is geweldig. Thermoskan koffie mee en brood met kaas. In het gras opeten. Heb zelfs een overall met mijn naam erop en van die lelijke groene laarzen. Goedenavond iedereen.
 35. 2 punten
  Smaragd

  Bij welke muziek hou jij het niet droog?

  Weet niet of ik de zang, optreden of de jongens, dame nou zou leuk vindt maar het optreden doet mij wat. Draag het op aan @Bor @Myle en @Senna33 Gaat goed met mij, minder forum, minder prikkels meer irl.
 36. 2 punten
  Yvonne

  zondag 28 juni 2020

  Lika, alsnog gefeliciteerd met jouw verjaardag. Klinkt heerlijk zoals je hem hebt gevierd.... het begin van hopelijk een mooi, rustig en gezond nieuw jaar.
 37. 2 punten
  Marika

  Vrijdag 26 juni

  Toch maar slapen, heb de ventilator op mijn nachtkastje gezet. Maar eerst een witte boterham besmeren met boter en met de boterkant bakken in de pan. Lading kaas erop en andere boterham erop die van boven besmeerd is. Paar keer draaien en wat aandrukken met een spatel. Is hij knapperig en loopt de kaas eruit dan schuin doorsnijden en op een bord leggen met een dikke klodder mayonaise ernaast. Maar ben aan het lijnen. Ga kop of munt doen. Munt is doen en Kop is nee. Bah Kop. Ik doe drie uit drie. YES!!!! Tot later, slaap lekker iedereen.
 38. 2 punten
  knakker

  Vrijdag 26 juni

  O, dan wil jij zeker meteen je geld terug van die cursus?
 39. 2 punten
  maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Ooooh lieve maaaaike.... Weet je? Het is juist goed om 't zelf uit te vinden. Misschien moet jij ook nog wel een paar keer op je bek om uiteindelijk echt te voelen en weten dat je Wil stoppen. Ik hoop alleen dat dat besef bij jou iets eerder komt dan bij mij. Maar alleen JIJ kunt dat. Niemand kan dat voor je doen. En dat maakte stoppen voor mij in het begin erg zwaar: ik voelde me heel erg alleen... De wereld draaide gewoon maar door, en ik was keihard met mezelf aan 't werk. Alles kwam letterlijk keihard binnen. Het stomste aan stoppen met drinken is weer leren voelen. Het mooiste aan stoppen met drinken is weer leren voelen. Daar waar eerst de fles 't werk voor ons deed, moeten we het nu ineens alles zelf doen: ontspannen, boos zijn, verdrietig zijn, achterdochtig zijn. Whateffer. Het hele rijtje komt voorbij. En ja... Vrienden die maar gezellig door lijken te drinken zonder problemen... Ik heb geleerd, na vele rottige gevoelens van onbegrepen voelen, buitengesloten voelen, naar MEZELF te kijken. Me NIET te vergelijken met anderen. IK heb een probleem, ik wil stoppen ik wil geen kater ik wil geen blackouts, ik wil geen kapot gezicht, ik wil geen verdrietige man, ik wil geen bezorgde moeder, ik wil geen vette pens, ik wil geen dikke rode plofkop. Ikke Ikke Ikke en de rest HOEFT niet te stikken. Je doet het allereerst voor jezelf en degenen die je lief zijn. Je doet het alleen, maar samen zijn we er om hulp te bieden. Ga eerst maar 's dag voor dag de eerste niet nemen. Ontdek je craving momenten, zoek een alternatief voor dat moment, of zit 't nare gevoel uit: craving gaat over. En zet heel erg helder voor ogen WAAROM je wil stoppen. Kijk maar naar 't lijstje wat je schreef: drank maakt zoveel kapot. Letterlijk en figuurlijk. Lieve maaaaike, ook jij kan stoppen. Begin met dag voor dag, dan zal je zien dat het makkelijker wordt. Niemand heeft ooit gezegd dat stoppen met drinken makkelijk is. Maar dat het de moeite waard is, is een feit. En dat heb ik dan zacht uitgedrukt.
 40. 2 punten
  Sandro

  Moeder van 38

  Alcohol de baas zijn is inderdaad voor de meesten meer dan alleen maar geen alcohol drinken. Het is ook een kwestie van signaleren van, en werken aan, je denk- en gedragspatronen. Met zijn allen zuipen brengt schijngezelligheid. Als je er nuchter naar kijkt dan zie je dat heel duidelijk. En heb je waarschijnlijk (al snel) niet meer zo'n zin om daar aan mee te doen. Als.het echt goede vrienden zijn waar je mee op vakantie gaat dan zullen ze rekening met je houden.
 41. 2 punten
  bumperjim

  Weer op scherp

  Ik begrijp het heel goed en dat is idd het effect vd verslaving. Ik kan je een aantal tips geven uit eigen ervaring: - De trek, de onderhandelingsfase, duurt meestal maar kort. 20-30 minuten of zo. Dat kan je uitzitten. - Denk aan wat je WEL wil drinken. Niet aan wat je niet "mag" drinken. Sowieso niet denken in termen van "mogen". Jij bepaalt wat jij wilt en vervolgens voer je je eigen wil uit. - Vind iets wat je wel lekker vindt. Iets alcoholvrijs dus en richt je daarop. - Zo gauw je geen dorst meer hebt is de craving vrijwel afgelopen. Zorg dus dat je nooit dorst hebt op het moment suprême. Het onderhandelen is net zo groot of net zo klein als je het zelf maakt. En het blijft een krachtenspel. Daar moet je je van bewust zijn. Als je een foute vriend hebt die zegt ach neem er toch gezellig eentje, dan wordt de zaak een beetje gesaboteerd en die vrienden moet je dus ff helaas vermijden zolang je nog niet sterk in je schoenen staat. Of alleen 's ochtends afspreken of begin vd middag. Het spul niet in huis halen. Terrasjes ook mijden zolang je niet sterk in je schoenen staat. Ja dit klinkt suf en dat is ff een opoffering die je moet maken voor het goede doel. "Mag ik dan nooit meer op een terrasje zitten", jawel natuurlijk wel maar zolang je druk bezig bent te proberen te stoppen met alcohol is het natuurlijk geen gelukkig idee. Laatste puntje, hoe vaker je de onderhandeling met je alcoholisch ik wint, hoe makkelijker het gaat. Mensen schrijven hier dan ook "je moet gewoon NEE zeggen", dat klinkt makkelijk maar dat is het in het begin niet -- of lijkt iig van niet, totdat het een paar keer gelukt is en dan krijg je t een beetje in de vingers en wordt het dus langzaam makkelijker. Leren leven met een drug in de buurt.
 42. 2 punten
  Cleo66

  ongoing

  Voortschrijdend inzicht, ik vind deze ook prachtig hoor "mijn eigen 'groundhogday'". Ik doe dat namelijk ook , de film wat vooruit spoelen bij trek . Geniaal gevonden Mav
 43. 2 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Applaus voor @wimmelt, @Amethist en @Clean66!
 44. 2 punten
  Reacher

  Woensdag 17 juni

  Ik eet chocoladetaart bij @bolletje
 45. 2 punten
  Cleo66

  Maandag 15 juni

  Heb jullie ooit Philip Geubels gezien . Kijk hieronder en jullie zijn in 1klap genezen. @Rosee Werkt echt!
 46. 2 punten
  lady jane

  Jaarpact, voor gevorderden

  Maverick, geweldig 5 jaar is een kroonjaar, gefeliciteerd! de trein gaat voort idd Bob, vele wagonvriendjes gaan je nog volgen Maverick; dooorrrr!
 47. 2 punten
  denise2

  ongoing

  Ja heel herkenbaar pytje. Het gaat bij mij ook zo. Een vast patroon. Ik heb tot nu toe geen craving gehad, zou ik dan nu eindelijk verlost zijn? Ik kan t me haast niet voorstellen, want ik weet uit t niets kan de zucht weer toe slaan. Dat gaat immers al een jaar of 9 zo. Daarom wil ik dat nu voorgoed doorbreken. Omdat het elke keer weer tegenvalt! Alleen t schuldgevoel al. Ik probeer vooruit te denken in de zin van het is een truc, trap er niet in. Het leverd me niks op, morgen voel ik me vast beter. Zeker zonder kater. Ik ben ook zo vaak gestopt met roken. Uiteindelijk na dat zo zat te zijn dat stoppen en weer opnieuw ben ik daar nu 4 jaar vanaf. Dus ik geloof dat het eens genoeg is, ook met drinken. Dat de strijd eens stopt. Ook voor jou
 48. 2 punten
  Lonster

  Woensdag 10 juni

  Of als je eigenlijk moet werken...
 49. 2 punten
  Lieke7777

  Bij welke muziek hou jij het niet droog?

  Ik vind deze ook wel leuk . Ja shooter rules
 50. 2 punten
  Cleo66

  Zondag 7 juni

  Dank allen voor jullie bijdragen , zo leerzaam voor mij en ja @Rosee, wat lijk jij in veel opzichten op mij , ook op de meeting was het direct "aan" tussen ons , terwijl we in het forum geen totaal geen contact hebben. Ben je echte naam zelfs vergeten , slecht hè . @Jopie, wijze vrouw (soms te wijs voor mij omdat ik je verhaal niet kan volgen , te cryptisch te onduidelijk) . Voor vanmiddag veel succes En natuurlijk voor jullie allemaal een fijne dag . Voel me zoveel beter nu weer hier
×
×
 • Nieuwe aanmaken...