Spring naar bijdragen

Zaterdag 26 maart 2022


Yvonne

Aanbevolen berichten

Tranen rollen,  zomaar door dit nare bericht @Remi1 .  Allemaal verliezers lijkt mij en kleinzoon het kind van de rekening .  En het woord mongool is een scheldwoord net zoals scheldwoorden met kanker erin dat zijn . Het is onnodig kwetsend om die benaming op een dergelijke manier te gebruiken . Een oma die zo praat over haar onschuldige kleinzoon .... arm kind :brokenheart:. Ik hoop met heel mijn :heart: dat er mensen zijn in zijn omgeving die hem alle liefde geven die hem onthouden is 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach, arm kind. Hij zal veel begeleiding nodig hebben en liefde en geduld en nog meer geduld. Een hele taak als ouder en ook als oma.

"Hij lijkt op een kind met down en huilt veel", is toch niet verkapt schrijven? Het klinkt wel vriendelijker dan: "hij jankt altijd en lijkt op een mongool", vind je niet?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vroeger was het geen scheldwoord toch @Francoise? Al noemden we zo'n persoon dan altijd 'mongooltje', wat ook gek was, zo'n verkleinwoord bij soms al oudere mensen. 

Gek hoe die dingen kunnen veranderen. Een 'downie' klinkt weer helemaal leuk maar dat verandert misschien ook wel weer.

bewerkt door Yana
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een Mongool is een inwoner van Mongolië. Is niks mis mee. Wat jij bedoelt  @spirit is een mens met het syndroom van Down. En ook met hen is niks mis.

@Remi1 ik weet hoe rot en moeilijk het is om niet zomaar onvoorwaardelijk van je kind te houden, het zal bij een kleinkind niet veel anders zijn. Je had het laatst laatste milder uitdrukken, dat je dan jezelf meer laat zien zoals je bent. Misschien ook in dit geval een keuze?

@Francoise jij bent een kanjer en je zoon ook. Er is trouwens ook niks mis met soms huilen. Dat noemen ze wel een interne schoonmaak. 

@Reacher :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

iemand die het downsyndroom heeft

Voorbeeld:   `Doordat het woord mongool ook een scheldwoord is, wordt het steeds minder gebruikt voor mensen met het syndroom van Down. Het klinkt niet prettig.`

Ik denk dat dit wel een mooie omschrijving is. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat verschrikkelijk een kindje met FAS. Onomkeerbaar. Zo met hem te doen. Mijn jongste zoon heeft dus gedragsproblemen en toen ik nog niet wist dat ik zwanger was heb ik een paar keer behoorlijk gedronken. Denk dat ik er ongeveer na 4 weken achterkwam dat ik zwanger was. Ook heb ik in de nacht dat ik zwanger raakte coke gesnoven en een keer oxazepam gebruikt. Ik schaam me vreselijk hiervoor, durf het bijna niet op te schrijven omdat ik me hier inmiddels niet meer zo anoniem voel. Maar goed, soms kan ik mezelf helemaal gek maken omdat ik bang ben dat die gedragsproblemen daardoor komen. Ook vaak gegoogeld op FAS. Hij is gediagnosticeerd met Adhd maar ik dacht  je weet nooit. Nog steeds voel ik me enorm schuldig, ook al voldoet hij aan geen enkel kenmerk van FAS. Veel sterkte @Remi1:(

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...