Spring naar bijdragen

Fruitvlieg

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    219
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Fruitvlieg's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. 15 euro per dag minimaal over minimaal 15 jaar = 82.125,- euro, dan rookte ik er meer door laten we zeggen een pakje per dag extra a toen 6 euro is 4.680,- euro, geen zin meer om te koken dus eten bestellen inc. bier uiteraard 20 euro minimaal 3x per week 46.800 euro, gemiste inkomsten door mindere fitheid 50 euro per uur 2 uur per dag 546.000 euro schades aan auto's, ziekteverzuim, verbroken relaties die in geld gecompenseerd moesten worden om het geweten af te betalen, vernietigde kleding en huisraad etc. Daarnaast natuurlijk de psychologen die mij weer op moesten bouwen. Denk minimlaal een miljoen in de min. Het gekke is dat ik nu ik gestopt ben het nooit terug verdiend heb omdat er wat anders voor in de plaats is gekomen.Niet iets specifieks maar elke leefwijze kost geld en geld is de verkeerde rede om te stoppen.
  2. @Zbb Bestel het boek van Maarten Dammers eens ( Ik ben Maarten en ik ben verslaafd). Het is 1 op 1 jou verhaal, net zoals vele ons het hun verhaal is. Mij raakte het door de herkenbaarheid van de machteloosheid, de schade die je onbewust toebrengt aan je familie en de omslag na een zoveelste opname. Ik denk nog steeds dat een opname voor jou de enige uitkomst zal zijn en dat alle pogingen van jezelf met medicatie thuis etc. een tijdelijke pauze is.
  3. Het gaat niet om het aantal dagen niet gedronken te hebben maar om het aantal dagen weer vrij geleefd te hebben. Stoppen met drinken gaat niet om iets niet doen, een verbod ofzo maar juist om iets wel te doen en dat is zonder verslaving te kunnen leven, keuzes te hebben.
  4. Ik heb een heerlijke kneuterige dag gehad. Ik hoop toch echt dat het nooit zo ver komt dat ze het koningshuis afschaffen. Er is altijd namelijk wel iets om over te zeuren maar dat elk klein rotdorpje op Koningsdag zijn eigen tradities heeft vind ik leuk. Ik heb ook het idee dat iedereen veel gelukkiger is dan dat de kranten willen doen geloven. Zet een paar koters op een kleedje die puzzels en troep en iedereen lijkt gelukkig. Ouders kijken blij naar hun kinderen en kinderen kijken blij terug, bejaarden schuifelen ertussen door.
  5. Op Koninginnedag heb ik lang geleden, 34 jaar geleden, voor de eerste keer echt alcohol gedronken. Ik was met mijn oudere broer mee en zijn vrienden. Ik wilde graag bij hen horen en zij vonden het leuk zo'n klein jochie erbij. Bier had ik wel eens geproefd maar vond dat niet lekker en daarom kreeg ik jus vodka. Ik ben denk ik vanaf dag 1 dat ik alcohol dronk verslaafd geweest. Mijn god, wat vond ik de roes lekker ook al kotste ik s-avonds mijn maag leeg. Koninginnedag is voor mij lang een dag geweest om het bestaan van alcohol te vieren. Katslam was ik meestal die dag en die dag heb ik lang als traditie gehad. Met Koningsdag heb ik dan ook niks. Ik drink al jaren niet meer en Koninginnedag bestaat niet meer. Toch herinner ik mij die dag van de eerste keer dronken nog goed waarschijnlijk ook omdat het zo'n impact op mijn leven heeft gehad. Het dubbele van de heerlijkheid van de roes, het compleet losstaan van de werkelijkheid en de wereld tov alle ellende die het met zich meebrengt.
  6. Zijn ze dan vrijwillige getraumatiseerd geraakt door je????
  7. Ik vind het geloof iets moois, het is alleen zo jammer dat er dan weer mensen zijn die alleen hun geloof geloven en daar ook andere van willen overtuigen. Maar de basis van het geloof, welke dat dan ook mag zijn, heeft zeker nut en heeft iets moois.
  8. Roberto, ik denk dat je heel slim bent, misschien wel slimmer dan gemiddeld. Zelfs zo slim dat je jezelf voor de gek houdt en bang bent voor het ene probleem waar je geen oplossing voor hebt. Je hebt zelf een enorm probleem als je drie pakken wijn per dag drinkt. Dat kan je gaan weg rationaliseren en afbouw schema's voor bedenken icm het zorgen voor andere. Je slimme brein zegt dan dat je goed bezig bent want alles wat je doet is goed onderbouwd. Maar logischer zou zijn als je zou toegeven dat je een probleem hebt waar je geen antwoord op hebt en daardoor alles uit je handen zou laten vallen om aan dat probleem te werken. Dat is doodeng want je weet waarschijnlijk diep van binnen niet hoe en wat er komen gaat. Je kan er ook niet van weglopen als het fout gaat maar ik denk wel dat het nodig is. Het is ook vervelend want dan moet je toegeven dat het slimme brein van je er altijd naast zat tov je eigen verslaving; dat kan een flinke psychische dreun opleveren.
  9. Ik heb mijzelf in 2010 laten opnemen in een kliniek. Het is het beste besluit wat ik ooit genomen heb. Niet omdat ik nu meteen van de drank af was en niet omdat ik daarna nooit meer een terugval heb gehad ( wat wel is gebeurd) maar omdat het een keuze was die helemaal om mezelf draaide. Ook ik had allemaal redenen om mij niet op te laten nemen: relatie, werk etcetra. Maar de belangrijkste reden om toch te gaan was omdat ik het drinken zat was, het verslaafd zijn, het uitgeholde drank bestaan, de katers, de uitzichtloosheid, de sombere gedachten die er bij hoorde, het slachtoffer voelen en ga zo maar door. Ik wilde de grip op mijn leven weer terug krijgen en voelde aan alles dat ik daar hulp bij nodig had van professionals. Toen ik er weer uit kwam was de wereld niet veranderd; alleen ik een beetje. Mijn relatie was er nog, mijn werk was er nog, mijn familie was er nog,de hond leefde nog. Alles waar ik mijn zorgen over had gemaakt kon prima een paar weken zonder mij.
  10. Ik heb geen hekel aan mensen die proberen te minderen of stoppen en terugvallen en weer opkrabbelen. Ik heb wel een weerstand tegen mensen die klagen over hun leven met drank omdat ze niet de keuze maken om het zonder te doen. De eerste stap om ADB te leven is stoppen met drinken, dus niet een beetje, niet soms en niet af en toe. Niet tijdens een bruiloft, feestje of begrafenis en niet tijdens een scheiding. Gewoon niet; dat is de consequentie als je de keuze maakt om ADB te leven; tenminste in het begin en het begin is de eerste paar jaar. Afbouwen, minderen en meten geloof ik niet in. Niet omdat ik het niet wil geloven maar omdat ik zelf ervaren heb dat het niet werkt en omdat ik bij andere gezien heb dat het niet werkt.
  11. Hoezo vluchten? Ik vind het meer boven het gezeur en gezeik staan, boven de ellenlange discussies tussen leden die elkaar allemaal verwijten wat ze fout doen. Waarom zou je daar tussen willen zitten terwijl je zelf bezig bent met je eigen leven weer op de rit te krijgen zonder alcohol. Dat heeft niks met vluchten te maken maar meer met de onnodige ruis verwijderen.
  12. Wat ik doe is geen alcohol drinken maar ik denk daar verder niet over na dat ik geen alcohol zou mogen. Ik kies juist heel bewust voor dranken zonder alcohol omdat ik daar zin in heb om dat te drinken. Natuurlijk werkt dat niet zo als je net gestopt bent of op het punt staat om te stoppen. De eerste dagen, weken en maanden zijn moeilijk waarbij je alle hulp kan gebruiken. Dan is het juist lekker om heel zwart wit te denken in wel of niet drinken, goed fout etc.
  13. En toch, misschien weet zo'n huisarts het wel en wil hij alleen maar zorgen dat er op dit moment minder gedronken wordt om later tot de kern te komen. Meteen zeggen dat je nooit meer mag drinken schrikt ook af voor veel mensen. Misschien is zijn insteek eerst minderen zodat het niet meer gevaarlijk is, dan naar de AA brengen om tot inzicht te komen en dan helemaal stoppen wellicht met zijn hulp.
  14. Precies, ik mag alles. Als ik nu wil drinken mag dat, als ik morgen wil drinken ook. Ik kan doen wat ik wil en het gevolg is dat ik helemaal niet drink. Er zijn echt amper gelegenheden dat ik in de verleiding kom en zelfs dan kies ik nog steeds vaak om niet te drinken. Door het zo luchtig te houden voor mezelf is het voor mij de manier geworden om zo te kunnen leven als ik wil. Het beklemmende van ik mag nooit meer drinken, vandaag neem ik de eerste niet, ik ben alcoholist en daarom kan ik iets niet werkte bij mij een beetje tegenovergesteld. Ik was bezig met volhouden om iets niet te doen ipv juist vrij te leven.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...