Spring naar bijdragen

Roberto

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    4.433
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    14

Alles door Roberto geplaatst

  1. @Adri03, lees de opmerking van @Kohtje een aantal dagdraden geleden er nog maar eens op na. Om jouw geheugen op te frissen.
  2. @Tine, hoe weet @Adri03 waar al die tatoeages zitten bij Douwe Bob? Dat is wat ik mij dan weer af ga vragen.
  3. @Zbb en @Beatrix, Het beste middel tegen spierpijn is niet rusten, maar in beweging blijven. Dan is het binnen de kortste tijd weer over.
  4. @Toos, onze poes had dat ook. Kan een nierprobleem zijn. Daar heb je speciale voeding voor.
  5. Goedemorgen allemaal, Gisteravond heb ik naar een mooie film gekeken op OutTV. Over een Cubaanse gay die in de wereld van Drag queens in Havanna terechtkomt. En met een criminele / alcoholistische / macho vader. Die hem als driejarig kind in de steek gelaten heeft en teruggekeerd is. En zit te worstelen met zijn eigen identiteit. Ik heb het eind nog niet gezien, ga ik vanavond verder kijken. Vermoedelijk happy end tussen vader en zoon. Die elkaar accepteren zoals ze zijn, hoop ik. @Girl
  6. Roberto

    Ik ben otto, ik ben verslaafd.

    LJ, en dan vind je mij onbeschoft vanwege ... ??? Wat moet ik hier van denken?
  7. @Jac, sorry, ik zat even op een taalkundig / esoterisch niveau na te denken.
  8. Roberto

    Is het leven gewoon kut?

    Welkom op ons forum @Girl, Dit is helemaal niet raar voor mij. Tegenwoordig heet dat LHBTQIA + XYZ. Iedereen zit wel ergens op die schaal. Hoe staat het ervoor met jouw verslaving nu?
  9. @Jac, dat is juist het lastige. Wat doe je bewust? En wat doe je onbewust? Bewustzijn of wel of niet bewust zijn? Thats the question.
  10. Goedemiddag allemaal, Onderstaand een link die ik hier wel vaker geplaatst heb. Zijn werkbladen die bij een zelfhulpboek horen. Gratis te downloaden, voor wie van lijstjes en schema's houdt. < werkbladen stoppen of minderen met alcohol of andere middelen >
  11. Roberto

    Beginnende verslaving

    Goedendag @Oskar en @bumperjim, Ik had dit woord vanochtend al gelezen. Soms kan de @moderator dit verplaatsen naar Wie is wie, @Peter, om je voor te stellen op dit forum. ps mannen hebben niet zoveel woorden nodig om iets uit te leggen. Of ben ik voor de vrouwen hier nu weer onbeschoft?
  12. Roberto

    sociaal gebeuren

    Ja, dat is ook een goeie, de bal terugspelen. Vermoedelijk hebben die mensen zelf een alcoholprobleem.
  13. Roberto

    sociaal gebeuren

    @Ernatje, al jaren geleden ben ik voor de eerste keer van de ene dag op de andere dag radicaal gestopt met alcohol. Met behulp van de AA. Ik had met hun gebeld en iemand kwam bij mij langs. Na twee minuten zei die man: ach ik hoor het al, gewoon stoppen. Dat heb ik dus gedaan, niet kletsen, maar stoppen. Ik was toen nog een kroeg- en discoganger. Dronk wel tien dubbele Berenburgers per avond. Zodra ik binnen kwam stond de Berenburger al klaar. Toen ik overgestapt ben op Tonic had de barkeeper dat gelijk door. Zodra ik binnen kwam stond de Tonic al klaar. Geen enkele uitleg nodig.
  14. Roberto

    sociaal gebeuren

    @Ernatje, ter aanvulling: van tevoren bedenken wat je wel gaat drinken. Je hoeft aan niemand iets uit te leggen. Aan niemand ben je verantwoording schuldig, alleen aan jezelf. De meeste mensen maken zich helemaal niet druk over of je wel of geen alcohol drinkt. Mocht dat wel zo zijn, dan ga je met de verkeerde mensen om.
  15. @Dune, bovenstaande foto lijkt al wat beter. Maar voldoet nog steeds niet aan de Amerikaanse en Indiase visanormen. De foto mag niet rond of rechthoekig, maar moet vierkant zijn. En recht in de camera kijken. dusssssss
  16. @Dune, doet mij denken aan mijn Surinaamse collega, 60+ met hangtieten. Toen ze na haar werk wegging zij ze: ik ga thuis even bijkleuren in het zonnetje. Andere uitspraak van haar: het is zo warm ik kan wel in bikini over straat lopen. Dat noemen wij zelfspot.
  17. Beste mensen, Gisteren las ik hier van iemand een opmerking: "ze begrijpen het wel, maar snappen het niet". Die vond ik schitterend. Dat is precies waar ik zelf tegenaanloop.
  18. @Dune, dit voldoet niet aan o.a. de Amerikaanse en Indiase visanormen.
  19. Goedemorgen allemaal, Beweging is goed voor alles. Gisteren had ik een avond afspraak voor massage met een vriend van mij, doet mij altijd goed. Ik wilde eerst een wandeling maken, die begint bij onze moestuintjes om de hoek. Daar heb ik ook een zitje om tot rust te komen. Toen ik daar aankwam lag er een stoeltje in de bosjes, de ander was verdwenen. Vervolgens had ik geen zin meer om te wandelen. Ben naar huis gegaan en zat te malen. Wie heeft dit gedaan? Ik masseer op muziek, heb rustige pianomuziek van Chopin opgezet, paste niet bij mijn stemming, teveel gepingel. Vervolgens Angel Music, paste ook niet bij mijn stemming, te zweverig. Vervolgens African meditation music tijdens de massage. Maar daar kwam voortdurend reclame doorheen, heb ik uitgezet. Uiteindelijk de stilte. Was mooi.
  20. Roberto

    nieuw :)

    @Ernatje, welkom op dit forum. De eerste stap is het moeilijkst, heb je al twee weken geleden gedaan. Nu is het een kwestie van volhouden en doorzetten.
  21. Goedemorgen allemaal, @Okkie, de dagdraad wordt meestal gestart door degene die het eerst wakker is.
  22. @TommyVanilla, je bent niet de enige hier die vergeetachtig is. Twee jaar geleden was ik een aantal maanden gestopt met alcohol. Ging helemaal goed, geen probleem. Op eerste paasdag dacht ik: een flesje wijn moet toch kunnen. Op tweede paasdag dacht ik: een flesje wijn moet toch kunnen. Op derde paasdag dacht ik: een flesje wijn moet toch kunnen. Op vierde paasdag, et cetera.
  23. @Dune, dit is voor mij niet flauw. Ik heb goed contact met mijn huidige hulpverlener. En ik ben in afwachting op een aanvullende autisme coach. Om met z'n drieen te kijken hoe verder. In combi met een ambulante detox en goed plan, inclusief terugvalpreventie. Op dit moment blijf ik steken in mijn kauwspierprobleem, Is zeer ernstig. Als ik wakker word is er niets aan de hand en voel ik mij prima. Zodra ik opsta begint het en wordt erger als ik buiten kom. Als ik op bed ga liggen trekt het weer weg. Maar ik heb geen zin om de hele dag op bed te gaan liggen. Met mijn hulpverlener heb ik het ook gehad over of dit uit het Grote Smoezenboek komt. Daar zeg ik geen ja of nee op, voelt voor mij niet als een smoes. Ook al snap ik wel dat niet iedereen lichamelijke problemen zit weg te drinken. Dat is geen oplossing, maakt het alleen maar erger. ps Als ik terugkom op het dagpact wordt het weer met puntjes, zeker weten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...