Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Lonster

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1492
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

2 Volgers

Over Lonster

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

715 profielweergaven
 1. Lonster

  Nieuw feb 2020

  Leentje waarom houd je het niet bij vandaag? Zie eerst deze maar eens door te komen zonder drank. Je zorgen maken over de toekomst kan morgen ook nog.
 2. Lonster

  Vr 21 feb 2020

  Nou die Jehova gaf Roberto anders wel een goed koekje van eigen deeg. Wat een leuk verhaal. Hulpverleners heb je in soorten en maten. Als jij je niet uitspreekt, gaan ze hun eigen conclusie trekken. En als jij ze voor gek zet, zullen ze daar ook wel weer wat van vinden wat in hun straatje past en jou in een bepaald licht zet. Je kunt er wel leuke grappen van maken maar het is natuurlijk wel jammer als er geen aansluiting is. Zonde van alle moeite en geld.
 3. Lonster

  Nieuw feb 2020

  Je moet toch ergens beginnen? Drink veel thee of water en ga een eindje lopen. Dat helpt om je uiterlijk weer wat frisser te maken. Ga naar de supermarkt om gezonde dingen te kopen, ga lekker koken als afleiding en ruim een beetje op in huis. Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven. Zoiets.
 4. Lonster

  Nieuw hier

  Ja niet zo gek hoor. Dit draadje heet "nieuw hier". ik zou als nieuweling misschien ook wel denken dat je hier moet zijn. Na twee jaar ben je niet meer nieuw, maar het draadje blijft toch zo heten, als je het niet verandert.
 5. Lonster

  Nieuw feb 2020

  Welkom Leentje, wat een goede stap.
 6. Lonster

  Vr 21 feb 2020

  De slechtste openingszin ooit vond ik "U zult zich wel afvragen waarom ik voor uw deur sta"
 7. Lonster

  Vr 21 feb 2020

  Ja een sticker, 'aan de deur wordt niet gekocht', dat is ook een idee.
 8. Lonster

  Vr 21 feb 2020

  Ik heb eens collecte gelopen voor de Nierstichting. Sommige mensen openen de deur niet, die zie je door het glas. Sommigen zwaaien. Anderen doen de vitrage opzij en schudden met hun hoofd, of met hun wijsvinger. Weer anderen zouden niet weten waarom ze jou iets zouden moeten geven want... en dan volgt hun eigen misère waar ze veel geld mee kwijt zijn. En anderen geven wel, er werden miljoenen opgehaald. Vond het wel een interessante ervaring. Het is je eigen recht om de deur al dan niet te openen. Als bij mij iemand voor de deur staat en een enorm verhaal begint af te steken over gehandicapte kinderen die willen sporten, een bedreigde bevolkingsgroep, een nieuw telefoonabonnement of energiebedrijf, onderbreek ik de collectant na de eerste uit het hoofd geleerde volzin en zeg vriendelijk dat ik geen interesse heb en het druk heb, en sluit de deur. Zo komen we weer terug op het thema van vandaag; assertiviteit.
 9. Dat bedoelde ik ook een beetje met mijn antwoord. Ik denk het wel, dat er alcohol in zit. Maar ik proefde het niet heel duidelijk. Die elastieken hoef ik ook niet. Net mijn eigen oude elastieken weggedaan.
 10. Wat een goed idee Jopie. Dat zal wel per restaurant verschillen. Ik vond het eigenlijk meer naar champagne smaken, dat prikkende en frisse vond ik lekker.
 11. Je hebt die lades en kastjes zeker weer snel dichtgegooid Bor. Bier stinkt, en bier-ijs is geen succes. Vorige maand heb ik bij de Italiaan een scroppino gegeten. Daar was ik altijd al eens benieuwd naar. IJs van prosecco en wodka. Het is zo van die andere fantasieën die je over alcohol kan hebben. Niet zo veel aan. Wat ik vanavond eet? Kippensoep. Zelfgemaakte, uit de vriezer.
 12. Lonster

  Even voorstellen Myle

  Hoe gaat het Myle, heb je een goed gesprek kunnen hebben met de psycholoog, heeft hij/zij kunnen zien dat je nu hulp nodig hebt?
 13. Samen een besluit nemen werkt misschien niet zo goed. Neem zelf het besluit, met steun van de huisarts. Goede zet van je om een afspraak te maken. Hopelijk is dat al binnenkort en kun je er weer een punt achter zetten.
 14. Vannacht hoorde ik iets omvallen in de keuken, dacht ik. Blijkt vanmorgen dat er een blik alcoholvrij bier is ontploft in de vriezer. Ik denk dat dit betekent dat ik overgestapt ben naar water en thee, en dat dat alcoholvrije bier, in elk geval doordeweeks, niet zo nodig is. Had ik gisteren in de winkel gekocht en even koud willen zetten. Het betekent ook een bierlucht in mijn keuken, en meteen maar even vriezer ontdooien en alles schoonmaken.
 15. Allebei denk ik. Je neemt teveel rommel mee naar huis. Er komt alleen maar in, en nooit wat uit. Bij mij is het zo dat ik veel spullen heb van mijn moeder. En van een moeder van een vriendin. Om maar wat te noemen. Je neemt het aan omdat je niet wilt dat het weggegooid wordt. En je denkt dat je het nodig hebt of dat het handig is, of mooi. Maar dan zie je dat je nu drie scharen hebt. En twee plakbandhouders, terwijl je nooit plakband gebruikt. Een doos punaises, terwijl je geen prikbord meer hebt. Een la met spelletjes terwijl alle kinderen in je omgeving zijn overgestapt naar gamen. Oplaadsnoeren van apparaten die je al weg hebt gedaan. Woordenboeken, reisboeken en encyclopedieën, terwijl je alles op internet zoekt. Je doet een kast open en beseft dat je niet eens weet wat er in zit, laat staan dat je het nodig hebt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...