Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Lonster

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2450
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

2 Volgers

Over Lonster

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1203 profielweergaven
 1. Lonster

  Ik ben ik

  De weg nog niet gevonden blijkbaar? Beetje flauw misschien om dat te citeren, maar hee, het zijn je eigen woorden.
 2. Zo gezond mogelijk leven, dat doe/probeer ik ook. Al is het maar om niet verkouden te worden, en je moet laten testen. Ben deze week drie keer wezen zwemmen, zondag misschien de vierde keer. Ik merk dat ik dat steeds makkelijker kan. In het begin was ik erg moe, erna. Nu krijg ik er energie van, met even een vermoeidheidsdipje vaak na een uurtje. 6 kg afgevallen.
 3. Lonster

  Voorstellen . 3 maanden nuchter.

  Ella welkom, al drie maanden geen drank en ook nog gestopt met roken. Goed bezig.
 4. Lonster

  De eerste weer niet nemen

  Laat je vandaag weer wat van je horen? Er zijn veel mensen die met je meeleven.
 5. Lonster

  De eerste weer niet nemen

  Zinloos draadje, niet helpend... jij met je helpend. Voor wie dan? Die cirkeltjes die je draait, je zal er wel duizelig van zijn. Ik denk dat je juist wel moet blijven schrijven. En niet alles weer weghalen waar je voor schaamt, of bang bent om cynische of juist steunende reacties te krijgen. Hoop dat je ergens houvast kunt vinden. In jezelf, als eerste.
 6. Rustig aan takeiteasy, houd je naam in ere. Wat een mooi verhaal over je oude moedertje Kohtje. Vandaag een kort werkdagje, maar moet een beetje voortmaken en niet blijven lummelen. Dan duurt de werkdag een stuk langer. Net weer het zwembad geboekt voor vanmiddag. Dat geeft me ook een deadline. Tot die tijd werken en dan weekend. De vrijheid om je tijd zelf in te delen is fijn, maar ook wel vaak lastig. Weet al dat ik het niet allemaal af ga krijgen vandaag en dat is ook frustrerend. Maar er zijn ergere dingen laten we maar zeggen.
 7. Lonster

  Donderdag 26-11

  Eerlijk van je San, om het hier te plaatsen. Je lijkt steeds wel een stapje vooruit te doen. Het zijn wel ienieminie stapjes. Moet dat echt, dat bijhalen?
 8. Lonster

  On the way up

  Even klagen is heerlijk Jezelf vergelijken met anderen is sowieso een slecht idee. Alles op jezelf betrekken, dat is inderdaad vermoeiend. Geef een ander maar eens de schuld, lekker over klagen. Ik erger me af en toe scheel aan mijn teamleider, met mijn collega samen kunnen we daar lekker over mopperen en ook heerlijk lachen erom. Sommige mensen lijken overal mee weg te komen en lopen de kantjes ervan af.
 9. Verhuizen is voor iedereen flink uit de comfortzone, denk ik zo. Het is ook een groot ding. Dat hoef je niet weg te moffelen.
 10. Ik neem aan dat je er gradaties in hebt; een gedachte die op komt, een behoefte, zucht of drang. Bij drang is het vechten, in eerste instantie. Bij een gedachte kun je jezelf trainen om er anders in te staan en je gewoontes te veranderen. Van drang naar gedachte is dan ook weer een proces.
 11. 8 maanden gestopt en zwaar verslaafd, dat klinkt bijna als een tegenstelling. Knap van je, zelf gestopt en al zo lang. Ik ervaar dat proces ook als een leerzame weg. Goed dat je dit zo ervaart, dat helpt denk ik wel als je er zo bewust mee bezig bent. Welkom hier.
 12. Lonster

  De eerste weer niet nemen

  Brrr, op de piramide van Maslow is dat wel een voorwaarde, om te kunnen groeien. warmte, voedsel en een dak boven je hoofd. Hopelijk rijgen de betere dagen zich nu weer aan elkaar.
 13. Lonster

  On the way up

  Ja heel erg. Dingen gaan soms traag en communicatie beroerd. Kan me er erg boos om maken. Gelukkig heb ik wel een uitlaatklep, vriendinnen met wie ik dat bespreek, collega's waar ik aan de bel trek. Ik ga nu steeds vaker bellen, gewoon ouderwets met de telefoon. In plaats van al dat mailen en videobellen. En inderdaad bewegen; veel wandelen en zwemmen. Maar de basis is gelukkig bij mij wel vrij stabiel. Minder de behoefte om te vluchten en ontspanning te zoeken in drank of valeriaan en veel slaapthee. Ik voel me nu eerder boos, dat geeft energie. Hoewel ik daar niet in door moet slaan. Frustratie geeft een ander soort stress en een gevoel van hopeloosheid. Dat is best een proces, en is ook verantwoordelijkheid nemen en doorgaan. In plaats van er over te klagen en vinden dat anderen het moeten oplossen. Zo ervaar ik dat nu.
 14. Ik was laatst bij de Thai om wat af te halen. Zet mijn bril op, om het kleine bestelformulier te kunnen lezen en de bestelling aan te kruisen. Daar moet je ook je naam op zetten. Even naar buiten, alvast mijn fiets van een andere plek halen. Kom ik terug bij die zaak, hoor ik mijn naam al schallen buiten. Snel naar binnen. Die vrouw blijft mijn naam roepen en kijkt links en rechts langs me. Zo van 'u staat in de weg mevrouw'. Ja maar, dat is voor mij! Zeg ik schaapachtig. Nee hoor! Zegt de Thai. En ze roept nog een keer luid mijn naam. Euh... maar ik ben het echt hoor. Oh ja, ik had net een bril op! iedereen schaterlachen. Toen kreeg ik het gelukkig mee.
 15. Goedemorgen, wat een goed nieuws over je vrouw. Heel ander leven, zo'n nieuwe baan. Het zien als een uitdaging klinkt goed. Vooral dat vroege opstaan zou ik zo zien denk ik. Het moet maar bij je passen, ik zou er moeilijk aan kunnen wennen. Dacht altijd dat ik een avondmens was, maar de ochtenden ben ik nu juist vaak actief. Alleen niet voor 7 uur bij voorkeur. Ben zo blij dat ik weer kan zwemmen, straks ga ik weer. De vierde keer sinds donderdag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...