Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Lonster

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2568
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

1 Volger

Over Lonster

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1319 profielweergaven
 1. Lonster

  Woorddomino III

  Treft hij wéér de roos, zonder enige oefening.
 2. O wat klinkt dat heerlijk Yana. Vandaag hier wat frisser inderdaad. Ik stond net naar mijn tuin te kijken en tevreden te zijn over wat ik gisteren heb gedaan. Wat bloeiende plantjes neergezet en het is allemaal wat toonbaarder.
 3. Lonster

  Terug na drie jaar

  Nee niet buiten jezelf leggen. Je doet het zelf. En je kunt het anders doen. Niet opgeven hoor, kom op Tessa. Nieuwe dag.
 4. Lonster

  Tegen beter weten in...

  Goedemorgen Vic, welkom hier. Misleiden van de tijdelijke realiteit, dat schrijf je mooi. Herkenbaar, hoe je schrijft dat je soms niets, en dan weer heel veel kunt drinken. En dat je voelt dat dit de verkeerde kant op gaat. Tijd om er wat aan te doen. Je houd jezelf gigantisch voor de gek door veel te drinken, schrijf je. En dat wil je niet meer. Je wilt van alles niet meer. Wat zijn je plannen nu, voorlopig niet drinken? Hoe ga je dat doen bij de gelegenheden waar je drinkt? Alternatieven bedenken en weten waar je naar toe werkt, kan helpen om te voorkomen dat je er weer in stinkt.
 5. Zou ook wel een stukkie willen rennen, maar mijn knieën vinden dat niet fijn. Ik houd het maar bij wandelen, tot het zwembad weer open gaat. Tuinieren kan ik het niet echt noemen, maar er is weer wat gesnoeid en onkruid verwijderd uit mijn tuin. Nu nog even zin maken om een paar uur te werken. Als ik een beetje doorwerk hoef ik morgen niet. @Jannigje ben je nog op gang gekomen?
 6. Slechte voorbeelden helpen om je te blijven herinneren aan de negatieve ervaringen met drank. Bij mij werkt dat ook zo. Het helpt als tegenhanger tegen de mooie verhalen die je jezelf vertelt over het effect van drank. Het helpt als je je gênante of pijnlijke ervaringen op schrijft. Gebeurtenissen die je liever zou vergeten en niemand verteld hebt. Goede voorbeelden helpen trouwens ook, draadjes van mensen die beschrijven hoe ze zich steeds opgeluchter voelen en sterker. Of hoe ze bewuster leven en ondanks dat dit niet makkelijk is, wel doorzetten en het dagelijkse drinken achter zich lat
 7. Rosee wat naar toch, zou er nou niks op te bedenken zijn dat ze een beetje uit elkaars buurt blijven en hun eigen ding doen? Je hebt vast al van alles geprobeerd. Mijn moeder trok vroeger als wij ruzie maakten een denkbeeldige lijn door de kamer, jij hier en jij daar blijven. Niet dat we dat per se deden, maar het hielp toch wel wat en leidde de aandacht een beetje af.
 8. Lonster

  Woorddomino III

  Maak toch eens die klus af in plaats van steeds op dat forum te lezen, zei ze vertwijfeld tegen zichzelf.
 9. Ik zou voor de nasi gaan.
 10. Lonster

  Woorddomino III

  IJdel was hij niet maar hij nam graag uitgebreid de tijd om zijn haar te stylen.
 11. Lonster

  Nieuw gemotiveerd lid

  Je hebt toch vrij vandaag? Ik ga het ook doen. Geen studentikoze bende, maar wel een stinkende koelkast.
 12. Lonster

  Nieuw gemotiveerd lid

  Dat zijn goede motivaties, goed om zo'n lijstje te maken. Stel je voor dat je straks dit lijstje af kan gaan vinken. Aan welk punt ga je vandaag werken? Ik zou zeggen; schoonmaken die studentikoze bende gezond voer halen en lekker bezig blijven vandaag. Met drie bier achter de kiezen zal de kater toch niet zo groot zijn. Haha, nou ik zeg maar wat hoor. Maar het zal je wel een goed gevoel geven, aan het einde van de dag.
 13. Lonster

  Nieuw gemotiveerd lid

  Wat vind je dan fijn aan het nuchter zijn? Als je de voordelen echt benoemt, werkt dat beter dan jezelf iets op de mouw te spelden wat je nog niet gelooft.
 14. Lonster

  Woorddomino III

  Onze tijd, hoe lang duurt die eigenlijk?
 15. Terug van een nieuwjaarsborrel overgegeven in de trein. Het was het eindpunt en bijna iedereen was al uitgestapt. Maar dan nog. Ik schaamde me rot en twijfelde of ik het de conducteur moest vertellen, die verderop op het perron stond. Zo gênant dat er weer nieuwe mensen zouden instappen... ik durfde het niet en ben naar huis gefietst, botste nog tegen een geparkeerde auto op waardoor ik een bloedlip op liep. Heb me een week ziek gemeld. Durfde me met die kapotte lip en blauwe plek op mijn kin niet te vertonen. Al meer dan 5 jaar geleden, niet aan iemand durven vertellen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...