Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Lonster

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  580
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

1 Volger

Over Lonster

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

358 profielweergaven
 1. Lonster

  Opnieuw even voorstellen

  Zeker! Dat zei ik een paar dagen geleden ook. Maar ik kan ze niet ontdekken, dat is het meer.
 2. Lonster

  Woorddomino III

  Zekeren is noodzakelijk als je deze bergbeklimming wilt overleven.
 3. Lonster

  Opnieuw even voorstellen

  Kiezen voor een hobby of cursus hoeft niet te betekenen dat je kiest voor een grote groep. De kunst is om er mooie een op een contacten uit te halen, dat ben ik met je eens. Ik heb nog geen eigenaardige kantjes kunnen ontdekken in je verhaal. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik zelf wat eigenaardig ben. Die keuze heb ik niet gemaakt. Wat ik beschreef is mijn ervaring; dat ik me fitter voel als ik geen alcohol drink. Dus niet die drie flesjes bier of twee wijn, waarvan ik eerder dacht dat ik daar wel wat voordeel van had en geen nadeel. Ik drink af en toe en probeer dat een beetje binnen de perken te houden. De ene keer lukt dat wat beter dan de andere keer. Het helemaal niets drinken is niet een streven voor mij. Of misschien denk ik wel dat ik het niet kan. Ik ben er nog niet helemaal uit. Het zou voor mij nu teveel voelen als een verbod. Mijn streven is een onverschillige houding naar alcohol. En dat lukt soms best aardig.
 4. Ja ik neem ook mijn hoed af. Goed gedaan Kruidenthee en Etty !!!
 5. Lonster

  Woorddomino III

  Te worden gewogen en te licht bevonden, het zal je maar overkomen.
 6. Lonster

  KiloKiller

  Ik ben ook niet tevreden over mijn weegschaal. 87,8
 7. Lonster

  Woorddomino III

  Eet ik nou weer die hele reep chocola op
 8. Lonster

  Even voorstellen Myle

  Myle ik wens jou ook een goede dag.
 9. Lonster

  Vandaag niet!!!

  Hoe gaat het nu @IJsvogel ? Zit je weer in het zadel?
 10. Lonster

  Wo 14 aug 2019

  Elfje krijgt extra aandacht goed dat je daarom vroeg Elfje.
 11. wat kun je het weer mooi verwoorden Etty
 12. Lonster

  Wo 14 aug 2019

  Het voelt inderdaad niet helemaal zuiver dat iemand die gedronken heeft een dagpact opstart. De intentie blijft verder hetzelfde.
 13. Lonster

  Wo 14 aug 2019

  @Elfje je bent zelf aan het onderzoeken hoe het komt dat je na vijf weken weer wilt drinken. Misschien gaat het om het omgaan met dingen die je emmer doen overlopen. Je bouwt gedurende de weken de spanning op, en dan heb je het idee dat je alcohol nodig hebt. In plaats van "niet drinken" kun je ook positieve boodschappen bedenken. Die werken namelijk sterker, als je die op een briefje schrijft. Ik heb eens op een cursus geleerd dat je hersenen het woord "niet" overslaan. Dus het woord drinken kom je dan de hele tijd tegen. Als je daar "wees nuchter" of "lekker fris" van maakt, of iets dat jou aanspreekt, is dat een positieve boodschap.. Ik heb dat ook gebruikt toen ik stopte met roken. Positieve affirmatie
 14. Tien dagen, dat is mooi! Voel je je al wat fitter? Mij helpt een afspraak in een kroeg om de eerste voor je uit te blijven schuiven. Je hebt het vaste voornemen om niet te drinken. Dan zeg je bijvoorbeeld: Nee, ik neem eerst een kop thee. Daarna: Ik heb dorst, dus ik neem een tonic. Misschien doe ik straks mee. En zo stel je het uit, tot je naar huis gaat. Ondertussen houd je het prettige gevoel voor ogen, dat je de volgende ochtend wilt hebben.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...