Spring naar bijdragen

Strijkbout

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  619
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

1 Volger

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Strijkbout's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

 1. Goeie vraag voor ChatGPT! 😎
 2. Als je het kan, gewoon lekker zonder dat idd!
 3. Daar ben ik het wel mee eens
 4. Volgens mij ook gewoon niet goed om te adviseren eigenlijk... kan zeer demotiverend overkomen, 'definitief stoppen is het enige dat werkt'. Wellicht klopt het, maar vaak is die mentale drempel veel te groot. Het is waar mensen toch echt voor zichzelf achter moeten komen of dat wel of niet zo is.
 5. Strijkbout

  Ik ben

  'Kop op', 'schouder om je heen' en al zulks meelevende gedoe is nooit zo mijn ding (wat niet wil zeggen dat ik geen emphatie heb), dat doen de anderen al genoeg en laat ik graag aan hen, maar ik heb door de jaren heen wel geconstateerd dat mensen die vatbaar zijn voor depressies allemaal meestal één ding gemeen hebben: de hardnekkige neiging steeds in spijt- schuldgevoelens rond te dwalen. Dat is niet je in de werkelijkheid begeven, maar alleen maar een neiging van de geest. Misschien is het je aan te bevelen je eens in een leer te verdiepen die juist heel het zonde, schuld en spijt gebeuren tot de fundamentele levensillusie bombardeert: een cursus in wonderen. Niet geschikt voor iedereen, maar áls het je weet te raken een echte bevrijdingsleer in staat je compleet aan flarden te schieten. Misschien het eens een kans geven? Geen makkelijke kost btw.
 6. Vind je eigenlijk zelf niet bizar dat je blijkbaar meer angst hebt voor hulp zoeken dan de uiterst griezelige situatie waarin je lijf op dit moment al lijkt te verkeren?
 7. Strijkbout

  Klachten

  Ik heb er zelf ook wel ervaring mee. Ken volgens mij wel wat je bschrijft. Njah, doe gewoon ff die check. Dan kun je iig 'enge' shit voor jezelf afsluiten.
 8. Strijkbout

  Klachten

  0% kans cirrose. Dat gevoel wat jij beschrijft is volgens mij eerder herstel op bepaalde plekken in je lijf.
 9. Iedereen hier lekker aan het bier en de polonaise aan het lopen?
 10. Strijkbout

  Hoelang nuchter

  Het leven is vergankelijk en je bent hier nooit gekomen om hier voor altijd te zijn, niemand. Kan bijzonder ontnuchterend werken dat heel diepgaand en nuchter onder ogen te komen. Juist dat soort dingen echt goed realiseren en werkelijk in de bek te kijken kan een hele verlichting in je bestaan brengen. Net als je beseffen dat je totaal niet bijzonder bent en niet het centrum van het universum. Dat is echt hoe de gemiddelde mens in het leven staat, pure onwetendheid. Lastig voor het ego, maar dat ego is toch niet echt.
 11. Met een alcoholprobleem ga je never nooit vrede vinden. Dus je kunt het maar beter niet uitstellen er iets aan te doen. Is alleen maar uitstel van het nare gevoel een probleem te hebben waarvan je weet dat het eigenlijk moet worden opgelost, maar wat al die tijd maar niet gebeurt.
 12. Wanneer het jou beheerst ipv dat jij het beheerst. Het is niet zo dat je er pas verslaafd aan bent als je lijf eraan verslaafd is en je trillende handjes s'ochtends hebt.
 13. Op mijn smartphone sta ik altijd automatisch ingelogd op dit profiel, maar geen idee wat de inlogcode is. Ik zit hier altijd liever op op de pc ivm langere teksten typen. Vandaar...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...