Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Briba

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  49
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Briba

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

214 profielweergaven
 1. @Cura Angst is heel vervelend en ik denk in elke afbouw en daarna voorkomend, net als slecht slapen en depressieve gedachten. Van vroeger ken ik de hyperventilatie en paniekaanval...en ja met een benzo was dat snel over. De laatste maanden heb ik regelmatig een angst in de vorm van 'kan ik hier uitkomen?' en die gaat voor mij dieper.
 2. @Cura Zelf nog pas ruim twee maanden in de afbouw, maar ook hier gaat gaat het op en neer. Sowieso mag je trots op jezelf zijn, ik hoop daar ook te komen, maar dat duurt nog een tijd. Zijn er speciale klachten die nu de kop op steken?
 3. @Kannietmeer De afbouw gaat langzaam maar gestaag, van 30 naar net onder de 22 mg. Ik heb wel echt last van de gevoeligheid voor geluid. En tezijnertijd zal slapen wel lastiger worden, maar daar heb ik nu nog niet echt last van. Al voel ik me veel dagen zo moeeee...
 4. Bedankt voor het plaatsen van de link, @Annie87 . In hoofdstuk 5 van het pdf-document staan een paar tabellen over het afbouwen van specifiek SSRIs, ze noemen het hyperbolisch afbouwen. Ik sta er behoorlijk van te kijken, de grafiekjes suggereren dat je in het begin van de afbouw behoorlijk grote stappen kunt (eigenlijk moet) maken. Nu weten we van benzodiazepinen ook dat de laatste loodjes zwaar kunnen zijn, maar er wordt over het algemeen geadviseerd om maximaal 5-10% van de laatste dosis per enkele weken af te bouwen (en dus ook om zo te beginnen). @Kannietmeer , @Robbin en anderen: is het anders voor benzo's dan voor antidepressiva?
 5. @Kannietmeer Weet je of dit ook voor temazepam (tabletten) werkt? Op benzobuddies las ik, dat temazepam niet in water oplost, maar een suspensie vormt waarmee je niet goed kunt titreren - melk of vodka wordt daar aangeraden, maar dat laatste lijkt me iets om te vermijden.
 6. @Cyclad58 En hoelang geleden is het nu na je afbouw, een jaar?
 7. @Robbin Ja ergens mis ik dat biertje wel, al was ik de laatste jaren al heel gematigd. Geeft zo'n gevoel dat ook die ontspanning af wordt gepakt...maar ja werkt op GABA dus nu niet...en wat ik heb begrepen ook ruime tijd na de afbouw niet, hebben anderen die al een tijdje zijn gestopt dat weer geprobeerd, @Kannietmeer , @Cyclad58 ?
 8. @EefjeJ , @Robbin Hier hetzelfde, geen koffie, cola, alcohol, dat laatste vind ik wel jammer. En in de kleur thee alleen nog de kamille.
 9. Het zal vast eerder aan bod geweest maar de opmerking van @bolletje over magnesium en vitamines B6 en B12 triggerde me: wat slikken we in de huiskamer aan supplementen en denken we er goed aan te doen? Om met mezelf te beginnen, ik neem een paar keer per week magnesiumcitraat, vitamines B1 en B12 en omega3 vanuit de gedachte dat ik die tekort zou kunnen komen en je niet snel teveel kunt nemen (magnesium dus wel weet ik nu) - effect tijdens de afbouw: geen idee. En jullie, @Robbin , @Kannietmeer , @EefjeJ , @MIKE261 , @doorbijter , @Huisvrouw , @Difficult , @Lynn86 , @Eleo31 , @Cyclad58 en anderen?
 10. @Lynn86 Doe ik ook, zo'n bruistablet, kan geen kwaad. En inderdaad als je andere medicatie slikt, altijd naar wisselwerking vragen...st. janskruid niet met de meeste antidepressiva bijvoorbeeld.
 11. @Lynn86 Wat over het algemeen wordt afgeraden, zijn supplementen die op de GABA-receptoren werken (net als alcohol en benzo's); dat zijn bv. GABA zelf maar ook de nodige kruidenextracten (valeriaan, st.janskruid, passiebloem). Echt onderzoek is daar natuurlijk niet naar gedaan, het zal ook wel van de hoeveelheid afhangen (in Bach bloesem zit een beetje alcohol). Melatonine en magnesiumcitraat werken op de slaap, maar teveel is niet goed, hetzelfde geldt voor vitamines: de meeste kun je ruim slikken (teveel wordt gewoon uitgescheiden), maar sommigen kennen ook een maximum zoals vitamine B6 en omega 6 (omega 3 geen probleem). De richtlijnen daarvoor staan op voedingscentrumachtige sites. Teveel betekent overigens altijd supplementen hoge dosering lange tijd, via voedsel lukt je dat niet. En ja, dit is gewoon wat ik verzameld heb van sites (inclusief benzobuddies.org) dus als je twijfelt een arts (of orthomoleculair arts of dietist) raadplegen. Ashton raadt alle supplementen af, maar dat gaat wel heel ver (achterhaald?). Ik heb jouw vraag min of meer aan mijn apotheker gesteld, over GABA was hij heel stellig. Probleem met teveel uitproberen tegelijkertijd blijft, dat het heel moeilijk is om vast te stellen aan welke knop je nu net goed gedraaid hebt.
 12. @Robbin Een stukje wandelen, ja, dat herken ik. Ik heb wel eens geprobeerd om verband te leggen tussen hoe ik me voel en wat daaraan voorafging - aan de hand van zo'n soort beknopt dagboek zoals jij ook beschreef - maar ik kon weinig chocola van maken. Nou ja, een dag met stress en na slecht slapen wordt hem niet, maar verder. Fijn dat je nu verbetering ervaart en hopen dat er steeds vaker redelijke dagen komen. Jij hebt quetiapine gebruikt, dacht ik gelezen te hebben. Hoe beviel dat, was het voor de slaap (lage dosering), nog steeds?
 13. @Robbin Nog steeds op een langzame microtaper temazepam, ik probeer een mg per week er af te halen. Deze week een paar moeilijke dagen gehad, gelukkig vandaag beter. Ik vind het erg opbeurend wat je vertelt over jouw windows, als ik het goed gevolgd heb zit je nu tussen de 8 en 9 mg diazepam, waarbij je van 50 mg bent begonnen. Hoe is het wave en window patroon bij jou verlopen, wanneer begon het toe te nemen en hoe lang duurden ze? Ik hoop erg dat als we (en ik bedoel iedereen hier) langzaam afbouwen, zo min mogelijk last krijgen tijdens maar ook na de afbouw.
 14. @Robbin Heel herkenbaar, die fixatie. Vooral als ik angstig ben, let ik op elke klacht, pijn of ander gevoel in mijn lijf. En dan is het heel moeilijk om daar weer uit te komen, meestal moet er een nachtje overheen. Terwijl je ook zonder afbouwen natuurlijk last houdt van allerlei dingetjes.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...