Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Briba

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  31
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Briba

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

126 profielweergaven
 1. Ja, er zijn een aantal varianten hierop die gemeen hebben, dat ze de tinnitus (meestal) verlichten gedurende korte tijd, maar helaas komt die weer net zo hard terug...en je kunt dit niet 24/7 doen.
 2. De officiƫle GGZ richtlijnen https://www.ggzstandaarden.nl/richtlijnen/stoornissen-in-het-gebruik-van-cannabis-cocaine-amfetamine-ecstasy-ghb-en-benzodiazepines/benzodiazepines maken een duidelijk onderscheid tussen verslaving en therapeutische afhankelijkheid, hulpverleners behoren dit protocol te kennen. Zelf maakt de naam me niet veel uit, het echte probleem is dat er voor de groep gebruikers die maanden of jaren hun recepten verlengd zagen, bitter weinig ondersteuning is. Voor de forummers die hier verantwoord proberen af te bouwen (het grote merendeel schat ik zo in), maakt het weinig uit denk ik. Er is nu eenmaal weinig georganiseerde zorg rond langzame afbouw in Nederland, er zijn geen zelfhulpgroeten met bijeenkomsten etcetera. Je zult het zelf thuis moeten doen. En er hier over praten...
 3. Oorsuizen en overgevoeligheid voor geluid was de reden dat ik dagelijks temazepam ging gebruiken en steeds een hogere dosis nodig had (in overleg overigens met de huisarts). Afgezien voor de slaap, dempt het de klachten ook daadwerkelijk...tijdelijk. Begrijp ik het goed, dat je overgevoeligheid is ontstaan na een snelle afbouw en nog steeds niet weg is (misschien minder)? Ik heb het vooral bij schelle geluiden (bestek, vogels, schreeuwende kinderen, winkelkarretjes, verkeer). Of en hoe snel het beter wordt, kan ik je niet zeggen; wel dat alle therapeuten aanraden om zoveel mogelijk 'normaal' geluid niet weg te moffelen met oordoppen en koptelefoons, maar langzaamaan meer toe te laten zodat hopelijk de grenzen verlegd worden. Daarnaast oefenen met prettige geluiden (zee, wind, natuur). Mocht je er meer over willen weten, vraag gerust, ik heb vanaf ruim het laatste half jaar de nodige artsen en therapeuten gezien, boeken gelezen en websites en fora bezocht.
 4. Het gaat heel langzaam, van 30 mg bij de start een maand geleden nu net onder de 26 mg. De klachten van somberheid, angst, knoop in de buik en zo zijn niet verergerd sinds de start, maar ook niet verbeterd. Het is voorgeschreven om te kunnen slapen; na een half jaar dagelijks gebruik is de werking sterk afgenomen en dat maakt het lastiger plus de angst dat de slaap verslechtert (op dit moment zo gemiddeld tweemaal 3 uur).
 5. Dat beide middelen hun nadelen kennen tijdens de afbouw, diazepam gaat zegt men makkelijker, maar slapen kan - hoeft niet - moeilijker zijn en autorijden mag officieel niet.
 6. Diazepam werkt natuurlijk langzamer en gelijkmatiger - maar daarom heb je geen last ervan, dat het relatief snel is uitgewerkt zoals bij temazepam - al zul je je mogelijk wel wat continue duffer of vlakker voelen. You can't win.
 7. Wat ik het meeste mis, is de zin en het plezier in dingen, gewoon in simpele dingen. Ik vind het moeilijk in te schatten in hoeverre de lichamelijke klachten de hoofdoorzaak zijn (oorsuizen en overgevoeligheid voor geluid, ruim een half jaar geleden begonnen) en welke rol het toegenomen benzogebruik tengevolge daarvan meespeelt. Wat ik wel weet, is dat er het laatste half jaar geen goede dag is geweest - en het beste uur (ongeveer) van de dag is de tijd tussen de werking van de temazepam en het in slaap vallen - en dat is weinig. Dat maakt de afbouw zwaar, herkenbaar?
 8. @RobbinInderdaad, het is wat het is en ik volg jou en anderen met belangstelling (plezier vind ik niet passend in deze context). Ook al laat ik me niet zo vaak in de huiskamer horen, ik blijf hier wel en zet stapjes in de microtaper, net zolang als nodig is.
 9. Terecht punt aan mij @Robbin. En misschien heb ik het ook niet duidelijk verwoord. Van de bijna 3000 mensen die zich ooit hebben aangemeld, is nog maar een fractie actief, met een stuk of 20 heb je het wel gehad en er komt weinig vers bloed bij waardoor het kringetje zo klein blijft en dat is jammer.
 10. Is er uberhaupt een andere groep of pagina die wel goede informatie biedt, maar de angst niet onnodig aanwakkert? Ik heb geen andere directe pagina daarvoor gevonden, de britse pagina bijvoorbeeld wordt niet meer onderhouden. Benzobuddies heeft het voordeel van een groot aantal deelnemers en goede algemene informatie, maar van sommige delen van het forum word ik echt heel bang; om die reden ben ik ook geen lid geworden van een facebookgroep hierover, maar als iemand een goede weet, hoor ik het graag. Hier is het inderdaad gelukkig rustig qua aanpak en goede raad, jammer is alleen dat er zo weinig forummers van zich laten horen.
 11. Briba

  Huiskamer 13 mei

  @Robbin Gefeliciteerd! Ben zelf minder hier geweest, eerst medische controle morgen (niet gerelateerd), dus de microtaper ook even 'on hold'.
 12. Dat vind ik een mooie afsluiting van bevrijdingsdag, slaap lekker iedereen.
 13. @Kannietmeer @RobbinDie angst voor erge onthoudingsverschijnselen is ben ik bang gevoed door een combinatie van youtube filmpjes (akithisia, hele lichaam aan het trillen en beven) en benzobuddies.org (met soms verhalen van mensen die jaren na de jump alleen maar somberheid kennen). Ik wil mijn tijd nemen en hopelijk denkt mijn arts er ook zo over, maar ik ben erg blij met jullie relatief geruststellende verhalen.. Maar goed, zover ben ik nog lang niet. Twee weken geleden ben ik van 30 mg temazepam naar ongeveer 26/27 mg (met een mesje) gegaan na een maand of 5 dagelijks gebruik (en daarvoor ook geregeld, maar geen dagelijks gebruik). Niet echt grote verergering van de klachten, waarvan ik de vervelendste vind soms hele erge angst,. somberheid en onrust (terwijl je moe bent). De knoop in mijn maag bij het opstaan is wel erger. Een tablet van 20 mg temazepam weegt 420 mg en vanavond start ik met een hele plus 136mg pil dus dat komt neer op 20+(136/420)x20 = 26.5 mg temazepam (afgerond) en dan ben ik van plan te minderen met 4 mg pil per dag gelijk aan (4/420)x20=0.19 mg temazepam. Kijken hoe het gaat, later misschien langzamer.
 14. Meer in het algemeen: als je heeeel langzaam afbouwt, dan krijg je last van ontwenningsverschijnselen tijdens de afbouw, logisch. Maar dat geeft de GABA-receptoren ook de kans om te beginnen aan "upregulation". Zouden dan - nadat je op 0 gekomen bent - de verschijnselen ook behapbaar zijn, of loop je alsnog de kans op ernstige onthoudingsverschijnselen? Zijn er oudgedienden of andere mensen met veel ervaring, die daar iets over kunnen zeggen?
 15. @Robbin Goed te horen dat de laatste maanden zo verlopen, 2 mg diazepam per maand taper je dus. Omdat je de laatste maanden zo rustig maar gestaag afbouwt, ben ik heel benieuwd naar jouw ervaringen (welke klachten wanneer en hoe lang en hoe heftig, zoals die knoop in de maag), daar hebben veel mensen iets aan denk ik. Ik ben zelf op temazepam begonnen, maar een overstap naar diazepamkan nodig zijn. Ik weet dat er taperingstrips voor temazepam zijn, maar ik probeer het eerst via het weegschaaltje, op die manier heb ik het gevoel wat meer flexibiliteit te hebben (voor temazepam kom je al gauw uit op tapering 20 mg - 19.5 mg etcetera)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...