Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Briba

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  76
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Briba

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

465 profielweergaven
 1. @Veertje Ik twijfel over hoe langzaam ik over de laatste milligrammen moet doen, maar ach daar ben ik nog niet. En twijfel over omzetting naar dia komt ook geregeld op, omdat zoveel mensen daarop overgaan.
 2. @Veertje Raar verhaal, na 20 jaar temazepam ben je ook lichamelijk afhankelijk. En 5 mg eraf moet je vooral niet doen, langzaam en met kleine stapjes. Is overstappen op diazepam nog besproken? Mij werd verteld, dat ze dat bij slaapmedicatie niet zo snel doen. Zit zelf nu bijna op 8 mg (van 30 afkomstig) en ik twijfel een beetje aan mijn tempo (ik deed 1 mg per 2 weken). Xanax heb ik ook gebruikt (bij angst, maar soms ook .25 mg om door te slapen als ik midden in de nacht wakker werd en bleef), maar die moest er van de nieuwe voorschrijver vanaf. Denk omdat het zo potent is, 1 mg equivalent van 20 mg diazepam. Op wat voor vorm van ondersteuning had je gehoopt? Ik heb zelf rondgekeken op internet en gebeld met instanties die beweren ook benzo's af te bouwen. Maar je komt snel in de verslavingshoek of minnesotamodel en dat gaat hem niet worden. "Ambulant afbouwen via de voorschrijver" kreeg ik te horen, tsja er lijkt niet iets anders te zijn...
 3. @Spinder Hehe, dat is geweldig om te horen. Ik hoop, dat je aanvallen niet meer in de hevigheid van de laatste twee maanden terugkomen en dat je stapje voor stapje vooruitgaat...of soms een stapje terug en dan twee vooruit. Ik ben blij, dat je de moete neemt om je verhaal te doen, al snap ik ook het bijgeloof om er even mee te wachten - blijf het alsjeblieft doen. Zelf ben ik ook niet echt bijgelovig, maar die Lisa King documentaire heb ik bewust aan me voorbij laten gaan tot nu toe, gewoon angst denk ik.
 4. Briba

  Lorazepam en fluoxetine

  Fluoxetine heeft als bekende bijwerking dat het oorsuizen kan veroorzaken of verergeren helaas.
 5. Briba

  Lorazepam en fluoxetine

  @Kajomidy Na het begin van mijn tinnitus ben ik (meer) temazepam gaan slikken, elke nacht. In het begin werkte de temazepam zowel goed op het in slaap komen als op het zachter en milder maken van de tinnitus - de tinnitus was een half uur na inname zelfs even weg - fijn, dacht ik. Maar die werking werd binnen enkele maanden minder en ik wilde niet verder ophogen. Inmiddels ben ik al maanden aan het afbouwen (heeeel langzaam) en is het effect van de benzo tamelijk klein; het geluid van de tinnitus is meer aanwezig bij het inslapen, maar ik val wel in slaap. Mocht je meer vragen hebben, Johan, dan stel ze gerust; je kunt degene van wie je iets hebt gelezen over lorazepam en tinnitus ergens attent op maken met apestaartje en dan de gebruikersnaam kiezen (zoals ik ook bij jou nu heb gedaan).
 6. @Huisvrouw Dat klinkt echt goed, hou ons alsjeblieft op de hoogte hoe het na de laatste .5 mg gaat...je verhaal tot nu toe geeft veel vertrouwen daarvoor.
 7. @Huisvrouw Bedankt voor je verhaal, dat geeft de burger moed! Nog een vraag: hoe is het gegaan met je klachten van '... tinnitus, soms trillende spieren en afvlakking ''?
 8. Briba

  Temazepam afbouw

  @Wennn Afleiding zoeken en bewegen is altijd goed, maar goed naar je lichaam en eventuele klachten luisteren blijft belangrijk. Fijn dat je goed slaapt, maar dat kan op een gegeven moment wat minder worden, we zijn niet voor niks temazepam gaan slikken...al weet ik zeker, dat de temazepam nu veel minder effect op me heeft dan in het begin van slikken. Nog een tip: met een apestaartje kun je een gebruiker kiezen en krijgt deze ook een notificatie, met alleen Briba lukt dat niet
 9. Op de site voor taperingstrips staan ook de richtlijnen voor het verantwoord afbouwen: https://www.taperingstrip.nl/farmacotherapeutisch-overleg-over-afbouwen-en-stoppen/ Deze richtlijnen zijn eerder genoemd op dit forum, maar vanwege het belang - en omdat de site diverse links heeft veranderd - wijd ik er een nieuw topic aan. De richtlijnen gaan vooral over afbouwen van antidepressiva, maar veel ervan zijn ook van toepassing op benzodiazepinen. De schrijvers hebben de powerpoint (te vinden op dezelfde pagina onder FTO-afbouwmedicatie (6 MB)) een klein jaar geleden opgesteld en aangeboden aan een kamercommissie als input om onder andere het nut van taperingstrips onder de aandacht te brengen en daarmee hopelijk de vergoeding door zorgverzekeraars te bespoedigen. Vooral Jim van Os (hoofd Psychiatrie UMC Utrecht) is regelmatig op tv, hopelijk leidt dit alles tot meer besef van het belang van een langzame afbouw. Veel hulpverleners kennen zelfs de Ashton-manual niet of degraderen het op basis van vermeende gedateerdheid. Met deze richtlijnen kunnen we in ieder geval verwijzen naar een recente Nederlandse wetenschappelijke onderbouwing.
 10. Briba

  Temazepam afbouw

  @Wennn Griepachtige verschijnselen komen vaak voor bij ontwenning, in het Engels bestaat er zelfs een benaming voor: benzo flu. Maar net als bij bijvoorbeeld hoofdpijn of vastzittende spieren zijn er natuurlijk nog tig oorzaken. Wisselen in dosis om de dag heeft als nadeel, dat je zenuwstelsel moeilijker kan wennen dan wanneer je de dosis geleidelijk aan verlaagt. Bij temazepam heb je daar dan wel de tabletten voor nodig en niet de capsules. Zelf bouw ik op die manier af: begonnen bij 30 mg temazepam en nu iets boven de 10 mg.
 11. @Spinder Ik gebruik al heel veel jaren temazepam 20 mg om te slapen, zeg paar keer in de week. Vanaf december is het (door gezondheidsstress) dagelijks geworden en naar 30 mg gegaan (overeenkomend met 15 mg valium). Merkte zelf hoe snel de gewenning en tolerantie optrad en ben hier op het forum terechtgekomen. Sinds eind april ben ik - met weegschaaltje van kanniemeer - gaan afbouwen met microtaper, zit nu op 10 mg en een beetje. Voordat ik begon met afbouwen, heb ik contact gezocht met mijn apotheker, hij raadde aan om voor 10 naar 5 minstens anderhalve maand uit te trekken en voor 5 naar 0 twee maanden. Mijn klachten vallen tot nu toe mee, maar angstig voor wat er komen gaat ben ik wel...vooral omdat doktoren er zo weinig over kunnen vertellen.
 12. @Spinder Met die klaagzang valt het erg mee vind ik, gezien je klachten; ze worden wel allemaal genoemd als ontwenningsverschijnselen. Heeft de psychiater daar nog iets zinnigs over kunnen melden qua tips of wat dan ook? Waarom wordt dat zo onderschat door een psychiater of huisarts, onbegrijpelijk. Ja die angst en labiliteit zullen we hier allemaal wel kennen, ik in ieder geval wel en dan moet ik nog een eind afbouwen. Dag voor dag in de hoop dat het langzaam beter wordt, soms even respijt, maar regelmatig ook doorhakken...
 13. @Spinder Op zich is van .25 naar 0 in 28 dagen best snel (komt overeen met 5 mg diazepam), maar daar koop je nu niets voor. Je hebt goede momenten gehad (filmpje), die gaan terugkomen! Heb je het idee, dat de klachten zijn veranderd sinds het stoppen? Slik je nog quetiapine om te slapen, hoeveel hoe vaak...gebruik je verder nog iets? Overgevoeligheid voor geluid is heel vervelend, het beperkt je mogelijlheden om afleiding te zoeken (geen tv etc.), ik ken het helaas. Hoe is het met lopen, kun je eruit voor een wandelingetje?
 14. @Spinder Bah, je blijft het zwaar houden na de afbouw, ik wens je veel sterkte. Je schrijft, dat je tijdens de afbouw weinig last had, behalve op het eind en dat er elke 4 weken .25 mg vanaf ging. Waren dat stappen van .25 mg of heel geleidelijk, zodat je uiteindelijk bijvoorbeeld op .025 mg uitkwam? Als je van .25 mg naar 0 bent gegaan, zou dat heel goed verklaren waarom je zoveel last hebt gekregen.
 15. @Veertje Ik ga op dit moment met 2 mg tablet per dag naar beneden, na 11 dagen is dat 22 mg tablet, iets meer dan 1 mg temazepam (1 mg temazepam is namelijk gelijk aan 430mg tablet : 20 mg temazepam = 21.5 mg tablet). Dus zo snel is dat niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...