Spring naar bijdragen

Briba

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  116
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente profielbezoeken

1.961 profielweergaven

Briba's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

 1. @Angsthaas Hoe is het nu, zijn de klachten van oorsuizen, slapeloosheid en zo al wat geminderd? Hoe lang heb je over de afbouw gedaan (ik zit nu op de helft van 15 mg)?
 2. Ongeveer tien behandelingen gehad, gericht op slaap en ontspanning, tijdens de laatste maanden van de afbouw en daarna (ben 12 weken geleden gestopt, met temazepam). Op zijn best een lichte ondersteuning, maar niet veel.
 3. Briba

  Afbouw oxazepam

  @angstmetbenzos Ik sluit even aan bij de vragen over quetiapine voor slaap van @Alina. Bij mij voorgeschreven tijdens de afbouw van temazepam, voor zonodig en zelf uitvinden welke hoeveelheid tussen 12,5 en 50 mg. Volgens de apotheek is afbouwen bij die hoeveelheid, ook na dagelijks gebruik van enkele maanden niet nodig. Voorzichtig als ik ben heb ik na 2 weken gebruik een keer in een paar dagen afgebouwd, geen probleem. Ook @Cyclad58 heeft hier gepost over een soepele afbouw, al heeft hij lang en dagelijks (op aanraden van de arts) gebruikt. Fijn he, die eensgezindheid van artsen... Kun je iets meer vertellen over max eens in de drie dagen, hoe snel treedt tolerantie op en wanneer is afbouwen nodig volgens jouw informatiebron?
 4. @ELL Fijn dat er dingen zijn verbeterd, had je niet ook last van zenuwpijn en gespannenheid? Ik ben zelf net gestopt, na een langzame afbouw (laatste inname was 0.1 mg temazepam), vind het nog te vroeg om er veel over te zeggen. De tinnitus is er nog, echt een vervelende klacht, maar ik denk niet dat de benzo de oorzaak is.
 5. @Robbin @Spinder @mevrouwtje54 @ELL Jullie zijn een paar maanden tot ruim een half jaar geleden gestopt met benzo's. Hoe is met jullie intussen, nog klachten of volle kracht vooruit?
 6. @moderator Graag actie op bovenstaande post.
 7. @Veertje Heb je nog iets gedaan qua therapie, medicatie of supplement om beter met de tinnitus om te kunnen gaan? En is de hyperacusis langzaam minder geworden? @Bert3Hoe is nu met je?
 8. Regelmatig hoor ik op het forum over pijnlijke, stijve, vastzittende spieren. Bij mij is het in de tweede helft van de afbouw begonnen, eerst in mijn nek, daarna mijn benen en nu ook mijn onderrug. Hebben jullie iets gevonden dat helpt? Tot nu toe heb ik af en toe massages geprobeerd en magnesium in bad, met weinig effect. Beweging (vooral wandelen) gaat nog wel, maar de afstanden worden kleiner. En voor degenen die al afgebouwd zijn: hoe lang duurde het voordat de spieren weer normaal aanvoelden?
 9. Van uur tot uur leven, wandelen, je aandacht niet op de symptomen richten, positieve punten opschrijven, ik weet het eigenlijk wel, maar soms - te vaak - gaat het me slecht af, zoals vandaag weer. Dan tel ik, nog zoveel dagen (stuk of 70) tot de 0 mg...en dan, hoelang duurt het dan nog voordat ik weer een beetje mezelf word, weer plezier in het leven krijg en me eindelijk eens kan ontspannen...
 10. Hoi @Bankrover , ik heb het niet zelf, maar heb er wel vaker van gehoord. Het gevoel een brok in je keel te hebben, het heet ook wel globusgevoel. En omdat een benzo spierontspannend werkt, zijn veel spieren bij ontwenning juist gespannen. Vaak gaat het samen met slijm in de keel en het gevoel steeds te moeten schrapen (dat heb ik dan weer wel...).
 11. Qua afbouwklachten best redelijk. Vanwege de tinnitusstress heb ik het tempo aangepast, jij gaat duidelijk sneller.
 12. @Veertje Nee joh, ben net onder de 4 mg, ik ga nu met 1 mg pilgewicht per dag. Waar sta jij ergens qua gewicht en snelheid?
 13. @Veertje Fijn dat je er meestal goed mee kunt leven, dat geeft de burger moed...ik heb het nu 14 maanden (plus hyperacusis) en worstel nog.
 14. Waarom niet? Ik vraag het, want mijn psychiater heeft het (voor slaap) een week geleden voorgeschreven, ook indien nodig, dosering 25 mg testen, eventueel 12.5 mg of 50 mg.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...