Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kannietmeer

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2.874
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  19

8 Volgers

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

6.331 profielweergaven

Kannietmeer's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

 1. Kannietmeer

  Hou moed!

  Hi Dis!! Wat goed om van je te horen en te zien dat je nu op 0 staat! Ben heel blij dat het je gelukt is en dat je je leven zo hebt weten te veranderen. Dikke kus Liz
 2. Lieve Karin, het komt echt door de chemie in je lijf. Heb je de mogeijkheid om met een weegschaaltje af te bouwen en elke dag te vijlen, probeer dat dan, want dat scheelt echt. En verder moet je er helaas ook echt doorheen. Je kan wel ook magnesium bisglycinaat nemen. Dat helpt mij nu ook bij de venlafaxine ontwenningsverschijjnselen die precies zo zijn. Stijf van de stress in mijn lijf en de spanning loopt soms zo hoog op dat ik in wanhopig huilen uitbarst. Dat lucht dan soms weer op. Maar sinds ik de magnesium weer ben gaan nemen is het beter. Mijn hoofd denkt pas normaler na 18.00 uur. Voor die tijd ben ik een wrak. Ik weet dat jullie me missen moeten, maar ik komt echt wel weer terug. Maar nu even niet veel omdat ik zelf weer zo ziek ben. Morgen komt mijn dochter voor haar opa's verjaardag. Ben er wel een beetje zenuwachtig voor. Moet dat arme kind ( 21 jaar) me weer zo ziek aantreffen. Echt niet cool....
 3. In mijn ervaring kan dat ook nog te snel zijn. De Ashton Manual is een richtlijn, geen gebod. Maar als het lukt is het fijn. Als je er erg ziek door wordt, kan je gewoon met de weegschaall elke dag afbouwen en dan maximaal bijvoorbeeld 1 mg per maand doen. Maar dat moet je dus zelf gaan ervaren. De 2,5 mg diazepam heb je ook in een gewone stap gedaan?
 4. Ja, lange tijd. Maar nu dus wel aan het afbouwen?
 5. knappe willy, wat ben jij toch een kanjer. Al die tijd heb je jezelf er doorheen gesleept. Heb je ook nog goede momenten te delen? ik heb net mijn avondeten op, en dat is op het moment een prestatie op zichzelf. Mijn moeder heeft het gelukkig, voor ze weg ging vanavond aangewezen, maar ik moest wel mijn WIL gebruiken het te doen, want smaak of prikkel om te eten heb ik al 10 dagen niet meer gehad. Dus hoewel het eten niet genoten wordt, heb ik het wel in mijn lichaam en dat is belangrijk.
 6. wanneer de balans in je lichaam zo totaal naar de haaien is, zijn de gedachten in je hoofd ook niet 'normaal' . ik heb dat zelf heel duidelijk gemerkt. Als je depresief bent, dan denk je ook negatief. Gaat de depressie weg, dan denk je anders en doe je ook automatisch anders. Zolang je lichaam totaal in de war is, heb je er mee te dealen. Maar geloof je gedachten niet altijd. Want je wordt wel beter en er is leven na de ontwenning. En je gedachten worden dan weer beter, rustiger, vrediger, positiever, etc. Geloof je gedachten niet als ze zeggen dat je het niet kan of dat je er niet doorheen komt.
 7. i know Daarom wilde ik weten waar je nu zit.
 8. @Wanhopige@karin123 Dat gestresste wakker worden bij het indutten overdag heb ik ook. Maar kan het soms gewoon niet helpen nu. Zo kapot en moe. Ook het optijd niets meer hebben is echt belangrijk. s'avonds afspreken kan dan echt niet, dan sta ik de hele nacht aan in mijn hoofd en lichaam en slaap ik helemaal niet. Op hoeveel mg zit je nu Karin? Fijn dat je snachts wel gewoon slaapt.
 9. @Wanhopigehet kan echt lang duren deze shit. Maar je zal genezen en het gaat echt over. Er is maar 1 ding wat je kan doen inderdaad en dat is nu doorgaan. Ontwenning van psyho-medicatie is gewoon onvoorstelbaar heftig. @karin123Het zit echt niet tussen je oren. Elk klein beetje verantwoordelijkheid of activiteit kan extra prikkels zijn. En ons denken wordt beinvloed door de ontwenning. ja, soms moeten we daar ook op letten. Maar de grote gemene deler is de ontwenning en dat je daardoor een verstoord zenuwstelsel hebt. En daarmee gaat gewoon echt veel mis in je lichaam.
 10. @Louisasterkte bij de tandarts @bolletjefijn dat het weer iets bij trekt bij je lieverd. De tijden zijn heftig he.... Ik snap je struggel hoor!
 11. Morguh lieve mensen, ik weet dat er wat versnippering is in het forum, maar ik schrijf mijn verhaal toch maar even hier. Zoals velen weten bouw ik mijn AD af. Ben al 1,5 jaar bezig en had weinig klachten, slechts af en toe wat meer, dan wat minder... Ik zit op 10 mg van de 75 mg Venlafaxine waar ik was begonnen. Laatste maand ging steeds minder goed, kon minder prikkels verdragen, voelde me gespannen, kon niet meer goed ontspannen, kreeg pijn in mijn buik, diaree.... Toen begon het minder goed slapen en gespannen zijn en negatieve gedachten in de nacht en zorgen maken over alles en gebrek aan oplossingen vinden. Ik was op vakantie inderdaad... ( soort van, het was voor werk van mijn vriend en tegelijk een poging voor ons beiden te ontspannen). De tweede week werd ik steeds slechter en kon ik het niet meer aan. En zoals sommigen van jullie weten kan mijn vriend dat soort paniek eigenlijk niet goed verdragen door PTSS. Hij was al overspannen aan het worden van zijn werk en kan dus nog minder van mijn ontwenning aan. Dat gaf mij weer spanning want daardoor had ik het gevoel het te moeten verbergen. Vrijdag naar zaterdagnacht besloot ik, na ook in de avond mijn moeder te bellen, dat ik naar mijn ouders moest gaan. Dit was geen goede situatie meer. Het ging totaal niet. Nu bijna een week bij mijn ouders, vannacht iets beter geslapen dan de nachten hiervoor. Ik heb een paar theorien waarom het ineens niet goed ging, maar de voornaamste is dat ik nu in verhouding te snel ga omdat ik lager zit. Tweede optie is dat verandering van merk invloed heeft gehad, want ik kan me niet herinneren dat ik de inhoud van de capsule heb gecontroleerd waar ik me werk. Dus de verhouding klopt mogelijk helemaal niet. Dan is er ook nog de halfwaardtijd die mogelijk zorgt voor een ziek gevoel in de ochtend, want de middag en avond gaat nu weer beter, al blijf ik wel continue gespannen. Ik heb getwijfeld om mijn dosis in tweeen te splitsen, maar omdat ik beter sliep vannacht heb ik het toch nog zo gelaten. 1 inname in de ochtend. Wisselen naar een halve dosis in de ochtend en een halve in de middag vind ik eigenlijk dood eng. Het zou zomaar heel goed kunnen helpen, maar ik ben er toch bang van. Ben natuurlijk van alles bang nu, want mijn lichaam roept gewoon de hele tijjd angstige signalen. Dank je wel aan alle mensen die naar me vragen en die me steunen. Ik ben een totaal nutteloos en heb mijn agenda voor ondersteuning dicht moeten gooien. Lezen en zelfs het schrijven hier gaat moeizaam en voelt als druk en stress in mijn lijf. Vanmiddag zal het beter gaan en vanavond is het rustig in mij, dat is het patroon. Dikke knuffel voor jullie allemaal.
 12. Kannietmeer

  Afbouw oxazepam

  Sorry @EefjeJ en @Alina, ben een beetje met vakantie en dan kijk ik niet zoveel. Ik mis sowieso vaak de scherpte om dingen goed te bekijken en ik vergeet dingen makkelijk. Maar ik heb nu Alina geantwoord.
 13. Kannietmeer

  Afbouw oxazepam

  Omzetten moet je in een paar stappen doen meestal, zodat je het oude middel ook nog een tijdje gebruikt. De overgang is even vervelend, maar echt te overleven. Als je daar doorheen bent, is het VEEEEEL rustiger dan de oxazepam en kan je veel makkelijker in kleine stapjes afbouwen. Als je specifiek advies wilt, stuur me dan even een PM @Alina. Het komt echt goed, maar je moet even weten welke stappen je moet ondernemen.
 14. Kannietmeer

  Afbouw oxazepam

  je hormonen kunnen nog schommelen van het ontzwangeren en kunnen door de benzo in de war raken. Helaas kan je nooit uitzoeken wat wat is he.... Jammer ook dat je niet gelijkmatig heb kunnen innemen. Dat maakt je nu even zieker. Maar als je eenmaal een paar dagen op Diazepam zit zal het wel beter gaan naar verwachting. Veel gelijkmatiger en geen plotseling ontwennningsmomenten. Sterkte!
 15. als je geen angst meer hebt, wel 4 tot 5 uur kan slapen en je grootste klacht nu het interne trillen is dan zou ik het ook denk ik zo laten. Gewoon tussendoor een benzo nemen zal geen verlichting geven dus dat zou ik ook zeker niet doen. De verlichting komt pas na een tijdje... zoals @doorbijter ook schrijft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...