Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kannietmeer

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1602
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

4 Volgers

Over Kannietmeer

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

2411 profielweergaven
 1. Kannietmeer

  Onze h . kamer 16-1-2019

  @Cyclad58 lieve Ad, wat jammer dat je weer slecht slaapt. Wijs dat je je werk weer hebt laten weten dat je er mogelijk niet bent. Ik heb toevallig zelf van dinsdag naar woensdag ongelooflijk lang wakker gelegen tot 5 uur en besloot dus mijn afspraak van de woensdagochtend ook af te zeggen. Terwijl ik wakker was, dat volledig accepterend, moest ik aan jou denken en aan hoe je reageert op het niet slapen. Ik had er namelijk geen onrust bij en ik vroeg me af welke gedachten door je hoofd spoken als je niet slaapt. Ga je in gevecht? Heb je het wel eens volledig geaccepteerd? Op het moment dat je vecht tegen wat er op dat moment IS, verlies je altijd en ontstaat er een spanningsveld injezelf waar je niets aan hebt. Het ontspannen wachten tot je lichaam een andere chemie produceert ( want dat is het) is uiteindelijk in mijn ervaring het beste wat je kan doen. Want als je hoofd en lichaam er niet klaar voor zijn, gebeurd het gewoon niet. Maar wat je dan met je wakkere hoofd doet is een tweede. Wanneer je je zorgen gaat maken over de gevolgen van het niet slapen word het minder prettig. Ik bedacht me dat ik mogelijk mijn hele slaapritme zou verkloten. Ik bedacht me dat ik morgen helemaal verrot zou zijn. Ik slaap de afgelopen 16 maanden al zo'n 10 uur per nacht, dus de later ik in slaap val, de later ik wakker word, dacht ik. Toen heb ik mijn gedachten gestopt, want ik heb er niets aan te bedenken hoe het mogelijk zal gaan. Ik kan beter accepteren dat het nu zo is, en afwachten wat het effect is en ruimte zoeken in mijn dag om eventueel bij te komen als het nodig is. Wat uiteindelijk gebeurde was een enorme verrassing. Ik viel om ongeveer 5 uur in slaap, werd om 10 over 10 wakker en was beter wakker dan ik in 18 maanden was wakker geworden, dus ik ging er maar uit. Ik had een bijzonder productieve dag en kan wel zeggen de beste dag sinds 2,5 jaar. Ik had energie, ik had motivatie en initiatieven. Elke uur vroeg ik me af of ik al signalen van vermoeidheid voelde, maar die waren er niet echt. Dus ik ging door. Was het mijn eerste 'window'? Komt deze verbetering doordat ik aan het afbouwen ben met de AD? Ik weet het echt niet. Maar ik weet wel, dat als ik me zorgen was gaan maken en het niet slapen als iets vreselijks was gaan zien, dan was het nooit zo positief verlopen. Juist omdat ik accepteerde dat het mogelijk niet goed zou gaan en ik me rot zou voelen, of moe, ontstond er ruimte om gewoon de 'tijd' te laten passeren en te wachten totdat het zou herstellen. ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt. Ik wil je op het hart drukken vooal te werken aan hoe je omgaat met de dingen waar je geen controle op kunt uitoefenen en hoe je dan denkt en daardoor hoe je je voelt. Het begint bij bewust loslaten en accepteren. En mogelijk weet je dit allemaal wel, maar ik denk dat het wel goed is om jezelf daar in te gaan trainen. De toekomst kent geen benzo's en dus zijn coping skills die jou helpen erg belangrijk. Dikke knuffel.
 2. Kannietmeer

  Huiskamer 14-1-2019

  Ik heb citraat ooit gekregen van de natuurarts. Maaaar...... ik ben er wel erg voorzichtig mee en gebruik het eigenlijk niet dus ik kan je niet vertellen hoe het voor me werk. Als je langere tijd op een hogere dosis zit kunnen er ook weer extra klachten ontstaan als je de magnesium weer wilt minderen, en dan moet je dus de magnesium afbouwen. Ik wil hier niemand mee afschrikken of ongerust maken, maar het is de reden dat ik het niet gebruik. Ik moet er bij vertellen dat ik dus van twee personen weet ( in Amerika) die hier mee te maken hebben gehad. Mijn natuurarts vond dit onzin, maar ik geloof toch dat de mensen die hier last van hadden, het niet hebben verzonnen.
 3. Kannietmeer

  Onze huiskamer 13 januari 2018

  Ach Mito, wat een gedoe! Het probleem met benzo's is dat het lichaam vaak een heftiger reactie geeft als je een tweede of derde keer afbouwt. Dus ja, de mogelijkheid bestaat dat het je terugbrengt naar een periode waar je zieker was van de ct. De diazepam kan voor je werken, en dan kan de afbouw zeer heftig en moeilijk worden. Ik zou niet weten wat je op dit moment het beste kan doen, aangezien overleg met een arts in mijn ogen waarschijnlijk niet veel opleverd. Maar ik zou het heel duidelijk met de artsen bespreken want het zou echt een risico zijn dat je neemt als je het weer zou gebruiken.
 4. Kannietmeer

  Onze huiskamer 13 januari 2018

  je kan ook magnesium poeder kopen , als je het makkelijker wilt kunnen slikken, maar misschien niet van dit merk. @bolletje @Cyclad58 De reden dat het werkt is omdat Magnesium de opening van de glutamaten receptoren blokkeert en de glutamaat moet dus eerst genoeg impulsen afgeven om de magnesium te verwijderen voordat de receptor de positief gelaadde boodschap kan doorgeven. Met te weinig magnesium heb je dus meer prikkels, met genoeg magnesium zal het rustiger zijn in je lichaam en geest. Het licht zeegroene balletje links tussen de twee donkergroene tekeningen is de magnesium
 5. Kannietmeer

  Huiskamer 12-1

  lieve allemaal, dank voor al jullie liefde en support en waardering altijd weer. @Sannie Dank voor je verhaal. We zijn ook gewoon allemaal verschillend @JordiIk denk dat ik inderdaad verdien meer gezien te worden door mijn vriendin en dat zal niet gebeuren hoogstwaarschijnlijk. Ik denk dat ik deze weg gewoon even moet bewandelen om het goed af te sluiten. Omdat ik haar even nog aan het woord wilde laten, omdat het te lang geleden is dat we contact hadden om het voor mij op een goede manier af te sluiten wellicht. Ik moet mogelijk eerlijker naar mijn vriendschap met haar kijken en het zien voor wat het is. @Cyclad58 @Sannie Ik denk dat Ad gelijk heeft. Een excuses is altijd goed om geven. Het zorgt ervoor dat je iets recht zet in het universum in mijn beleving. Je krijgt er je relatie niet altijd mee terug, maar het heelt mogelijk wel een wond/pijn. Het Theater in Amsterdam was geweldig een dikke aanrader. Het was de tryout van "George & Eran worden Racisten". Deze speelt nog nog wel even een paar maanden, dus als je en even over iets wilt nadenken en ook echt enorm wilt lachen, voor meestal niet te veel geld, dan is dit een dikke aanrader. Zoveel respect voor wat zij maken. Het haalde mij helemaal uit de sleur en emotie van die dag en ben dus heel blij dat ik gegaan ben. Precies wat we nodig hadden gisteren.
 6. Kannietmeer

  Huiskamer 12-1

  lieve theeleut, misschien thuis dan maar extra lief zijn voor jezelf, zoals lekker warm kopje thee maken, een warme douch nemen ( ga ik ook even doen) en met een dekentje op de bank en iets doen wat je fijn vindt. Ik hoop dat je vannacht weer lekker slaapt. X
 7. Kannietmeer

  Huiskamer 12-1

  Ik overweeg dat je in alles eigenlijk wel gelijk hebt Jord. Mogelijk zal ik het nooit begrijpen is het gevoel gewoon logisch en geen bijwerking van de Venla en is het jammer dat ze me zo niet op waarde weet te schatten en moet ik mogelijk niet steeds te veel doen, maar weer een stapje rustiger aan proberen. Voel vandaag alleen nogal de muren op me af komen en dus ben ik blij dat ik het wel even ga proberen. Het is het laatste op de agenda momenteel. Thanks Jord voor je lieve support.
 8. Kannietmeer

  Huiskamer 12-1

  je hebt wel gelijk en dat vind ik ook. Ik doe het omdat ik merkte dat het me pijn deed en ik wilde het proberen of ik het een andere plek kan geven. Ze is denk ik inderdaad niet zoals ik en heeft geen idee wat ik de afgelopen jaren heb doorstaan. En toch zoek ik dan de weg om haar te vergeven en te begrijpen. Vandaag is geen goede dag voor me, dat is wel duidelijk. Ik ga vanavond naar Amsterdam omdat we kaartjes hebben voor het theater. Hoop dat dat wat afleiding geeft en dat het goed gaat, want mijn hoofd wil echt niet. Ik hoop heel erg dat dit geen afbouw is van de venlafaxine, want dit zijn pas de eerste stapjes en zou de makkelijke fase moeten zijn.
 9. Kannietmeer

  Huiskamer 12-1

  Of is het de venlafaxine die ik aan het afbouwen ben die me zo'n instabiel gevoel geeft vandaag? Holy moly .....
 10. Kannietmeer

  Huiskamer 12-1

  Ze heeft me teruggeschreven dat ze mijn mail heftig vindt, dat ze inderdaad gewoon het idee heeft dat we uit elkaar zijn gegroeid en dat ze dat accepteerde. Maar dat ze niet wist dat het mij zo'n pijn doet en dat ze wel wil afspreken om het face to face te bespreken omdat dat natuurlijk wel fijner is dan via de mail. Het punt is natuurlijk dat ik begrijp dat het voor haar anders was, want zij ging niet door de hel, en ik wel. En ik had geen ruimte om andere vrienden te maken, en zij wel. En zij heeft gewoon haar leven geleefd en is 'gelukkig ' geweest, en ik kan nu nog moeilijk van dingen genieten. Ik snap het wel. Natuurlijk is het voor haar minder pijnlijk. En dat doet mij afvragen of ik onredelijk ben in mijn gevoel. of mijn gedachten wel juist zijn. heb het gevoel dat ik me op glad ijs begeef en mijzelf mogelijk nog meer pijn aan het bezorgen ben. Gloeiende gloeiende braakliggende totempalen!!!
 11. Kannietmeer

  Huiskamer 12-1

  Dag lieve schatten, een fijne zaterdag toegewenst voor iedereen! @Kaida74dat lichte slapen is echt vervelend! Ik hoop dat je toch elke keer wat uitrust, ookal krijgt je hoofd net niet genoeg rust. @Cyclad58Fijn dat jij ook wel lekker gaat op het moment. Je slaapt goed en er is weer rust tussen jou en je partner zo te zien. Ben echt heel blij voor je. Je knokt hard voor alles en daar mag je trots op zijn. En tegelijk ben je zo'n geweldige support hier op het forum! Echt geweldig. Ik hoop dat je dat nog lang blijft doen. Je bent er goed in. @SannieJammer dat je je shit voelt San. Mogelijk dat je beessie er inderdaad wat verandering in kan brengen. Het is je zeer gegund. En dat je nu terug kunt naar de huisarts en daar je medicatie vandaan halen... lijkt me niet zoveel uitmaken inderaad. Dat is bij @Jordiook gebeurd. Laten we er maar niet te geingewikkeld over doen. Ik heb zelf ook eindelijk een afspraak gekregen met de psychiater om te "praten" over de afbouw van de venlafaxine. 14 Maart..... Ben dan al 12 weken aan het afbouwen dus ben benieuwd wat ik dan ga zeggen. Ze kunnen je lelijk aankijken als je zomaar wat doet zonder hun toestemming. En ik ken deze meneer nog helemaal niet want het is een nieuwe voor mij aangezien mijn eerdere is vertrokken. Daarnaast het volgende voor wie het maar leest. Toen ik 6 jaar geleden ziek werd, had ik een beste vriendin. We zagen elkaar wekelijks en appten vaak. We deelden veel. Toen ik ziek werd had zij het eerder door dan ik, maar ze zei het niet echt. Ze zei dat ik hulp nodig had, en ik begreep niet wat ze bedoelde... voor de tuin? voor mijn huishouden? financieel? ja allemaal.... maar dat bedoelde ze niet. Ze is zelf klinisch psycholoog en is afgestudeerd op depressie. Maar doordat ze niet duidelijk communiceerde modderde ik lekker door en pas na een maand of 6 had ik eindelijk door dat ik depressief was. Ook de psycholoog die ik had ingehuurd, heeft niet aan de bel getrokken. Okay, sorry ,beside the point... Tijdens de 2 jaar dat ik ziek was en herstelde was ze er eigenlijk niet voor me, en duwde ze me weg toen ik er ook voor haar wilde zijn ( haar leven stond niet stil). We hebben dat 3 jaar geleden uitgsproken, en gezegd dat we van elkaar houden, en hoe we het hadden beleefd. Ze zei dat ze het wel erg vond dat ze er niet voor me was geweest. Ik vergaf haar, en ik zei dat ik het erg vond dat ik door mijn ziekte er eigenlijk ook niet voor haar was etc. We pakten de vriendschap op, maar het werd nooit meer zoals het was. We waren allebei door heel wat levensveranderende dingen heen gegaan en het was gewoon anders. Maar dat vond ik niet direct erg. Soms wel jammer, maar dingen veranderen nu eenmaal dus ik accepteerde het zoals het was. Toen ik eind 2016 ziek werd wist ik nog niets over medicatie, dat SSRI's kunnen uitvallen als het ware. Ik had wat contact met haar, maar echt heel weinig en ze was wederom erg ver weg. Toen ik opknapte en de tijd begon dat ik de Lorazepam ging afbouwen, en er achter kwam dat ik een benzodiazepine ontwenningssyndroom had, nam ik ook contact met haar op en vertelde wat er aan de hand was. Had ze nog nooit van gehoord.... natuurlijk. Ik vroeg haar of ze me wilde helpen om informatie te vinden, misschien in een onderzoeksdatabase waar ik niet bij kan komen. Natuurlijk wilde ze me in alles helpen zei ze. Ze vroeg waar ik mijn verhaal op baseerde en zond haar wat wetenschappelijke artikelen, die ik van het internet plukte. Ze heeft daar nooit meer op gereageerd. Ze is wel in oktober op mijn verjaardag geweest, maar toen ik haar later vroeg hoe het met haar was, reageerde ze niet. Kan gebeuren... Maar we hadden geen contact met kerst, niet met oud en nieuw en 2018 is voorbij gegaan zonder enig contact. Ze heeft een derde kindje gekregen, zag ik toevallig, en ik heb zelfs geen geboortekaartje gekregen. Ik heb lang gedacht: ik laat het zo, het zal wel, die dingen gebeuren, het is blijkbaar gewoon zo gelopen. Maar ik ontkende een beetje de pijn die het met deeed. Ik droom nog steeds de raarste dromen maar de laaste week droomde ik 3x over haar. Na met vrienden gesproken te hebben, besloot ik gisteravond om haar te mailen. Vanuit mijzelf en vanuit het verdriet dat ik er over ervaar heb ik haar gevraagd om er een keer over te praten. Omdat het me pijn doet en ik niet weet of we het gewoon maar achter ons moeten laten, of dat we toch een andere vorm kunnen vinden. Ik heb zoveel van haar gehouden.... en ik moet er blijkbaar wat geluid aan geven, om het of af te sluiten of op een andere manier op te pakken. Ik wilde dit gewoon delen, omdat ik weet dat ik niet de enige zal zijn die kan worstelen met vriendschappen in deze situatie. Het wordt zovaak niet begrepen, en ondanks dat we dat ook zelfs kunnen begrijpen, doet het toch pijn.
 12. Kannietmeer

  Onze h . kamer 11-1-2019

  Ik denk dat de winst van de grote angsten die verdwenen zijn geweldig is en dat je je zeker niet schuldig moet voelen over iets waar je nu weinig aan kunt doen, als je je zo ziek voelt en slecht slaapt en down bent etc. Het is een automatisch gevolg in mijn ogen, net zo goed als dat mensen met griep hun bed in duiken. Omdat dit proces zo lang duurt en we geen koorts hebben meestal, geeft het de indruk dat we dus maar wat moeten doen. Maar de impact van benzo ontwenning op ons gestel is minstens zo groot. Je gaat er alleen niet dood aan, maar daar is voor sommigen alles mee gezegd. Onderschat het niet, eet zo gezond mogelijk, drink genoeg, en geef je zelf verder gewoon de tijd en de kans om te herstellen. Dat kost veel tijd en al die tijd jezelf pushen lijkt mij totaal onzinnig en pijnlijk bovendien. Als je een jaar, zeer ziek moet overbruggen, geef je dan vooral alle ruimte om rustig aan te doen. Als je af en toe stofzuigt, zou ik al heel blij mee zijn. Je bent goed bezig Jordi!
 13. Kannietmeer

  Onze h . kamer 11-1-2019

  klinkt heel logsich. Ben je toevallig ook gevoelig voor stemming en energie van anderen om je heen? En dat weekendje binnen is met dit weer helemaal niet verkeerd. Wat denk je: krijgen wij ook nog wat sneeuw of heeft de rest van Europa alles en wij niets?
 14. Kannietmeer

  Onze h . kamer 11-1-2019

  ben zo blij voor je! Houden zo! Ik heb vandaag mijn tweede afbouwstap van de venlafaxine. Ik doe per week 2 mg. Denk dat ik nu dus ongeveer op 33 mg med / 160mg pil zit. Ik geloof niet dat ik ook maar iets merk op het moment en dat verwacht ik de eerste 17 weken van de afbouw ook nog niet eigenlijk . Blijft echter spannend. mijn partner moet vandaag een nieuwe ID ophalen en dus maken we even van ons pas aangekochte meusemkaart gebruik om iets te bezoeken in de stad. Heb er zin in. @Jordi Hoe gaat het met jou vandaag? @Deligaf1 Valt het je mee of tegen, nu je klaar bent met afbouwen? @Loraa voor jou eigenlijk dezelfde vraag. Waren jullie er bang voor om het laatste stukje te doen en hoe ging dat uiteindelijk als je nu terugkijkt? @bolletjeIk wil ook dagbesteding.... lijkt me heerlijk, de hele dag ergens kunstzinnig bezig zijn. Kan je dat voor me regelen?
 15. Kannietmeer

  Onze h . kamer 11-1-2019

  na het douchen gisteren ging de brandende jeuk weg dus ook gisteren kon ik het redelijk oplossen. Mijn linkeroog blijft een beetje zeggen dat er iets mis is, maar het gaat redelijk. Ik heb de neiging er steeds aan te zitten zeg maar, vanwege de irritatie.
×