Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Cyclad58

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2504
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

7 Volgers

Over Cyclad58

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Goedemorgen @Louisa, dat groepje heeft je in de weg gezeten. Goed te lezen dat je gisteren wel vrolijk was. Dat is natuurlijk helemaal prima. Wat mij betreft: leve de zomertijd, ws vanmorgen pas tegen 8 uur wakker. Dat is voor mij een unicum. Dat ene uurtje korter zit daar natuurlijk wel in, maar toch. Gisteren een mooie wandeling gemaakt, toen was het nog lekker weer. Vanmorgen de hond uitgelaten met een ijskoude noordooster. Het lijkt wel of het nu pas winters wordt, haha. Nog een paar dagen koud en tegen het weekend schijnt het weer lente te worden qua temperaturen. Ik wens iedereen onder de omstandigheden een zo fijn mogelijke dag!
 2. Van harte gefeliciteerd met je schoonmoeder, @Yollie Jij had een paar goede dagen en toen zag ik een optimistische,, positieve Yollie. Helaas loopt de weg van de ontwenning niet gladjes, het stelt je altijd weer voor obstakels, tot ze op een dag helemaal weg zijn. Vandaag heb je een mindere dag. Hoe rot ook, die horen er echt bij. Ik weet zeker dat jij wel herstelt, je goede dagen zijn daar een prima indicatie voor.
 3. Lieve @Wilhelmina je begrijpt Bolletje echt verkeerd. Ze zegt alleen dat ze jou niet kan helpen. Natuurlijk hoor je thuis op dit forum. Je doet je uiterste best., dat zal echt niemand ontkennen. En je gaat er ook komen, en je mag hier altijd van je afpraten en vragen stellen.
 4. Ik geloof noot dat @bolletje dit vervelend bedoelt, @Wilhelmina. We willen je allemaal helpen, maar in de ontwenning is angst nu een maal een verschijnsel die zeer vaak voorkomt en daar zal je doorheen moeten. Je bent al zover in de afbouw, als je nu doorzet zal je zeker nog angsten ervaren, maar eenmaal afgebouwd worden die langzamerhand minder. Is dat geen prettig vooruitzicht? Sterkte en ik weet zeker dat je het kunt!
 5. Cyclad58

  Afbouwen zopiclon

  Hallo @Slijkje, welkom hier! Hoeveel slaap je ongeveer per nacht op de halve Zoplicon? Het is wellicht een idee om het om te zetten in bv 5 mg Diazepam of vandaar af af te bouwen. Ik wil je ook graag uitnodigen in onze dagelijkse huiskamer. Daar tref je lotgenoten en ervaringsdeskundigen en wisselen we tips en wetenswaardigheden uit en helpen elkaar bij de afbouw en ontwenning. Je vindt de huiskamer onder Ditjes Datjes en Dagdraad.
 6. @Angke wat sterk van je dat je de benzo niet genomen hebt! Je mag trots zijn op jezelf, je hebt dit toch maar zelf overwonnen! @Yollie, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! @Louisa, wat fijn dat je gisteren zo'n relatief goede dag had. Dat geeft de burger moed.
 7. Goedemorgen @Louisa, het is inderdaad rustig op het forum. Ik heb me ook nauwelijks laten zien. Ik denk inderdaad nu andere dingen zijn die de aandacht opslokken. Niets is meer normaal nu. Daar hebben we allemaal last van. Jij bent d eondragelijke dag van gisteren toch weer doorgekomen. Je kunt meer aan dan je denkt. En ja, moe zijn en slapen zijn2 verschillende dingen. Je moet juist een bepaalde mate van ontspanning hebben om goed te kunnen slapen. Tips voor neurofatigue heb ik helaas niet. Hopelijk kun je toch snel in Radboud terecht. Ook daar hebben ze andere prioriteiten, maar dat neemt niet weg dat jij ook geholpen moet worden. Hoe is het met jullie allemaal in deze lastige tijd? Vinden jullie je draai een beetje of zijn jullie door de vele beperkingen ontregeld? Ik merk dat het thuiswerken begint te wennen en ook wel een bepaalde rust geeft. Aan de andere kant snak ik er naar om weer eens ouderwets in de file te staan op weg naar mijn kantoor. Dat lijkt ineens zo ver weg. Ik heb nu 2 mensen die ik ken die Corona hebben. 1 in Brabant (vriend, nog steeds vrij kritiek helaas) en een wielerkennis in Belgie die vrij milde klachten heeft en er zeker bovenop komt. Verder mis ik het sociale leven erg. 3 uitjes die dit weekend niet door kunnen gaan. Natuurlijk op zich onbeduidend, maar het is wat lastig om de dagen prettig door te komen merk ik. Straks maar weer even de hardloopschoenen aan, dat kan tenminste nog wel. Iedereen heel veel sterkte, met afbouwen, ontwenning, het normale leven en de Coronaperikelen. Met elkaar komen we er wel doorheen.
 8. Dag @ELL ja en nee. Corona angst slaat toe. Vriend van ons ligt in Brabant in kritieke toestand in het ziekenhuis met Corona. Hij is longpatient. Hopelijk loopt dit goed af.
 9. Hoi @Atena, Ik sluit me bij de adviezen over het afbouwen van Oxazepam (inderdaad is omzetten naar Diazepam het beste) aan. Wat de quetiapine betreft: bouw dat inderdaad af. Ik heb daar inmiddels ervaring mee. Mijn arts zei me dat ik met 25 mg zo kon stoppen, maar ik kreeg daar heftige ontwenning van. Nu heb ik de 25 mg een week of 4 geleden gehalveerd naar 12,5 mg en dat ging goed. Inmiddels heb ik ook dat weer gehalveerd naar 6,25 mg en dat lijkt nu ook goed te gaan. Volgende stap is 3,125 mg en daarna maar naar 0. Succes!
 10. @Louisa, sterkte! Ik denk aan je! @Angke, wat naar dat je man zo reageert. Ook ik ken het, mijn partner heeft ook weinig of geen begrip. Verder is zij een prima vrouw en ik accepteer maar dat ze er over denkt zoals ze denkt. Denk maar zo: zij weten het niet omdat ze het niet ervaren en er komt een heel stuk machteloosheid bij. Dikke knuffel!
 11. Dat zijn mouches volantes. Volstrekt onschuldig, maar wel hinderlijk. Ik heb dat al jaren, had ik al voor de afbouw. Ik let er niet meer op en "zie" het niet meer, behalve als ik me er op focus (hetgeen ik eigenlijk nooit doe). Bij mij gaat het niet meer over, maar ik kan hier prima mee leven. Als het bij jou door de afbouw komt heb je een goede kans dat je er weer vanaf komt.
 12. Dag @Pegeltje Welkom hier! 25 mg Oxazepam is best een redelijke hoeveelheid, prima dat je het teruggebracht hebt tot 5. Mijn vraag is wel: in hoeveel tijd ben je van 25 maar 5 gegaan? Mogelijk heb je die afbouw te snel gedaan, waardoor je afbouwklachten krijgt. Als je de Oxazepam hebt gekregen voor het slapen is het wel logisch dat je slaapklachten krijgt bij het afbouwen. Wat ben je van plan met de resterende 5 mg? Probeer hier even op te stabiliseren, dan komt je slaap ook wel weer terug. Pas als dat stabiel is kun je verder afbouwen, eventueel met behulp van omzetting naar het langer werkende Diazepam. 5 mg Oxazepam zou je kunnen omzetten naar 2 mg Diazepam, daarmee is het makkelijker gedoseerd af te bouwen. Ik wil je ook uitnodigen in onze dagelijkse huiskamer. In de huiskamer komen ervaringsdeskundigen en lotgenoten bijeen en kun je bredere steun krijgen bij het afbouwen. Je vindt onze huiskamer onder Ditjes Datjes en Dagdraad. Sterkte en succes!
 13. Dag @Meisjeamsterdam, dat solliciteren gaat je lukken. Je kunt jezelf prima uitdrukken, in elk geval schriftelijk en je leeftijd is beslist geen issue. Ik wil zelf ook wel weg bij het grote bedrijf waar ik nu werk (vooral ivm files), maar ik ben 61 en dat wordt het lastig. Succes, je kunt het!
 14. Goedemorgen allemaal, Hoe is met het jullie? @Louisa, wat naar dat je het zo zwaar hebt. Hopelijk kun je snel met je afbouw in het Radboud beginnen. Vannacht goed geslapen, gisteren was ik in Heerenveen bij de wereldbeker schaatsen. 12.000 proestende, pratende, drinkende en kuchende mensen op een kluitje, maar het was de moeite waard. Het was natuurlijk wel een erg drukke dag met 2 keer 2 uur autorijden en met veel prikkels. maar het lijkt er op alsof ik me er goed doorheen heb geslagen. Vandaag ook een drukke dag, vanmiddag bezoek van vrienden en vanavond uit eten. Uitdaging voor mij deze weel is het verder afbouwen of zelfs stoppen met de quetiapine. Zit nu 2 weken op 6,25 mg. Kwam van 25 mg, daarna 2 weken 12,5. Twijfel nu of ik nog een keer halveer tot 3,125 mg of meteen naar 0 ga. Het lijkt tot dusverre goed te gaan. Have a nice day!
 15. Volgens jou wel, maar volgens Ashton is het toch echt 10 mg. Laat de waarheid maar ergens in het midden liggen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...