Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Cyclad58

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2201
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

6 Volgers

Over Cyclad58

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ha @Spinder, dank je wel voor je update en wat fijn dat het beter met je gaat nu. Je bent nu in goede handen qua behandeling. Dat is super belangrijk en geeft je vertrouwen. Het slapen zal vast ook beter gaan. Heb je de verzwaringsdeken al en wat zijn je ervaringen?
 2. Ha @bolletje, word je eindelijk aan het lijntje gehouden? @Leen en @Annie87, ik heb me laten vertellen dat de ochtendonrust inderdaad komt door het pieken van de cortisolspiegel in de ochtend. Ik heb er soms ook nog last van. Mijn behandelaar vertelde me dat dat als allerlaatste verschijnsel uiteindelijk langzaamaan verdwijnt. Ook bij mij werd het nooit verlicht door ademhalingsoefeningen of mindfullness. Doorgaans gaat het in de loop van de dag wel weg.
 3. Ha allemaal! Net terug van een familieweekend in Duitsland. We zaten ergens aan de Moezel en het was daar prachtig. Mooi weer, een prachtige omgeving. Ik heb het erg drukke weekend goed doorstaan. Met 9 man in een huisje een weekend lang is best gezellig, maar met veel prikkels en daar had ik vannacht en vandaag wel last van. Slecht geslapen en nu ook wel wat moe. Vanavond maar eens vroeg naar bed en morgen weer aan de slag. Ik merk dat mijn prikkelgevoeligheid nog niet helemaal okay is, al had mijn lieftallige eega er evenveel last van.... verder blij dat ik het goed doorstaan heb en dat het gezellig was.
 4. Cyclad58

  Benzo afhankelijk

  Dag @Cesje, allereerst welkom hier. Wat knap dat je de Lorazepam hebt afgebouwd, dat is een heel zware benzo om af te bouwen. Als je de Oxazepam wilt afbouwen dan moet je beginnen om je dosis vast te zetten op een bepaalde hoeveelheid. Dat kan bijvoorbeeld 60 mg zijn. Dit kun je dan het beste in overleg met je arts laten omzetten in Diazepam. Equivalent van 60 mg Oxazepam is ongeveer 20 mg Diazepam. Het voordeel van Diazepam ten opzichte van Oxazepam is dat het langwerkend is en daardoor gemakkelijker is af te bouwen dan het kortwerkende Oxazepam. Bovendien zijn de doseringen/tabletten van Diazepam gemakkelijker te gebruiken voor afbouwen. Veel succes en sterkte! Ik nodig je uit om ook een kijkje te nemen in onze dagelijkse huiskamer. Dat vind je onder Ditjes Datjes en Dagdraad. In de huiskamer komen lotgenoten en ervaringsdeskundigen bijeen en kun je meepraten en steun en tips ontvangen bij je afbouw.
 5. Mogguh allemaal, Vandaag open ik de huiskamer. Wakker geworden van ijskrabbende achterburen, het heeft hier lichtjes gevroren. Straks gaan we weg naar Duisland voor een lang familieweekend, als het goed is zijn we maandag weer terug. Zorg goed voor jezelf!
 6. Nou Liz, een erg fijne nacht was het niet, maar heb uiteindelijk toch wel iets kunnen slapen en de dag daarna heb ik 7 uur gewerkt, het viel niet echt tegen.
 7. Ha @Lynn86, wat fijn om iets van je te lezen. Jammer dat je terug bent op 7 mg Lorazepam, maar ik weet dat je van 8 mg komt, je hebt er al bij al toch 1 teruggewonnen. Heb je het afbouwen even in de ijskast gezet? Met mij gaat het wel goed, in denk dat ik qua herstel op 90% zit. Er zijn nog wat staartjes die soms vervelend doen, maar dat ebt toch heel langzaam wel wat weg. Liefs, Ad
 8. Het is niet te peilen, @EefjeJ En buitenlucht helpt altijd. Ja, ik haal ook doorgaans wel 6 tot 7 uur en dat is goed, maar afgelopen nacht misschien de helft. Laat de lijn maar stijgen!
 9. Ik weet het, angst voelen terwijl je niet weet dat je bang bent is bizar. Weet in elk geval dat het niet van jezelf is, maar echt een gevolg is van die rottige benzo's.
 10. Ik heb die dagen tijdens de afbouw en de ontwenning zeker gehad. Hopelijk stabiliseer je snel weer. Als je eenmaal bent afgebouwd kan het herstel beginnen en zul je een stijgende lijn gaan ervaren.
 11. Ha allemaal! @Meisjeamsterdam, je bent goed bezig! Je komt er wel, je pikt de positieve dingen er uit, top! @Kannietmeer, 90% hersteld klinkt prachtig en is het ook! @EefjeJ, gaat het met jou in de ochtenden al wat beter? Even een update: ik denk dat ik net als Liz ook op ongeveer 90% herstel zit. Het ging de afgelopen 2 tot 3 weken echt heel goed, maar vannacht was het ineens weer mis. Kon niet slapen en voelde mij vreemd. Vandaag daarom een lastige dag. Het zijn dit soort onverwachte terugvalletjes die mij doen beseffen dat ik er echt nog niet ben, maar als ik kijk hoe het de dagen ervoor ging mag ik overall niet klagen.
 12. Lieve @Wanhopige, ik kan alleen mijn eigen ervaring vertellen. Tijdens de afbouw van Lorazepam en daarna in de ontwenning sliep ik ook heel slecht, van niet tot max 5 uur per nacht. Het is daarna echt wel beter geworden, maar het os nog niet wat het was. Voor de benzo's sliep ik moeiteloos 7 uur per nacht en werd ik hooguit 1 of 2 keer 's nachts wakker. Nu haal ik 6 uur ongeveer, soms minder, soms meer, maar altijd gefragmenteerd. Na elke slaapcyclus van 1,5 uur word ik wel (even wakker). Toch is het al veel beter dan het was. Als het blijft zoals het nu is is dat aanvaardbaar. Dus ja, je slaap komt wel terug, al kan het zijn dat het nooit meer zo goed wordt als daarvoor. En weet je, mijn eerlijke mening? Als je toch al veel angst hebt nu je benzo's slikt, wat is er dan op tegen om af te bouwen? Ik denk niet dat je klachten dan erger worden en eenmaal van de benzo's af worden de klachten minder. Wat heb je te verliezen?
 13. @bolletje ik heb zo'n dikke 6 uur geslapen, dat moet maar voldoende zijn. @Meisjeamsterdam, toch goede berichten! Je bent bijna van de benzo af, dat is een prachtig vooruitzicht! Ik snap dat vooruitdenken heel goed, je wilt alle ballen in de lucht houden en vraagt je af of dat je lukt. Die onzekerheid moet er nog uit, maar is wel heel herkenbaar. Ik sta nu zelf op het punt om van de 7 uur werken per dag weer naar fulltime te gaan. Dat maakt me ook weer wat onzeker, want zal dat gaan lukken? Op zich gaan de 7 uur nu goed, dus er is geen reden om te twijfelen aan de 8 uur, maar toch doe ik het. Tja. Vandaag maar een rustig dagje van maken, straks een verjaardag en verder maar rustig wat in en om het huis struinen. Fijne dag!
 14. Goed dat je je gevoel volgt. Op den duur zullen je gevoelens zeker weer normaal worden. Vannacht was daar al een voorbode van!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...