Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Cyclad58

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2024
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

6 Volgers

Over Cyclad58

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dag allemaal, Hoe hebben we geslapen vannacht? Ik vrij goed, rol er net uit. Nu werd het wel laat vannacht, een heerlijk ontspannen avondje gehad met vrienden. Er ligt nog een vrije vakantieweek voor me, vandaag doen we niet al te veel, deze week bekijken we per dag wat we nog gaan ondernemen. Jullie nog plannen voor vandaag?
 2. Ha @Verbloemen, mijn oprechte bewondering voor je moed en doorzettingsvermogen! Is het zo dat je moet bewegen vanwege je onrust? Met andere woorden: je kunt niet stilliggen of stilzitten? De hyperventilatie zorgt er inderdaad voor dat je lichaam verzuurt en daardoor ervaar je pijn. Als de rust in je lichaam terugkomt zal dat ook beter gaan. Heb je ook ademhalingsoefeningen? Dat kan helpen. Ik ken het gevoel van steeds wegraken niet, ook nooit gehad. Mijn klachten waren slecht slapen, onrust, angst, zweten en darmproblemen tijdens de afbouw en na de laatste benzo. Daarvan is nu alleen nog wat onrust in de ochtend over en soms een mindere nacht. Ik vind het knap dat je het afvouwen doorzet, dat is ook de beste weg naar genezing. Als je er behoefte aan hebt: blijf schrijven hier, wij zijn er om naar je te luisteren en te steunen op de manier waarop wij dat kunnen.
 3. Wij zijn inmiddels weer thuis van onze vakantie in Duitsland. Was heerlijk, al ben ik niet helemaal uitgerust door mijn nachtelijke blafaanvallen, haha. Dat gaat gelukkig nu weer beter. @Verbloemen slaap je helemaal niet 's nachts? en kun je overdag wellicht wat slaap pakken? Wat naar dat je zulke angsten en pijnen ervaart. Ik weet dat je er van alles aan doet, voorlopig kun je niet veel meer doen dat het doorstaan en wachten op de betere momenten, want die gaan echt komen. Zijn er wel momenten waarop je je wat beter voelt?
 4. Haha, dat is toch niet normaal? 9 uur? Maar @bolletje, het is je van harte gegund hoor! Ik red dat niet, vannacht voor mijn doen goed geslapen met ongeveer 7 uur. Daar ben ik al heel blij mee. Vandaag het zonnetje opzoeken, wielrennen kijken op TV en vanavond en etentje bij ons thuis met lieve vrienden.
 5. Cyclad58

  Diazepam

  Hallo @jan0505, ik ben nu ruim 20 maanden vrij van Lorazepam en ik overweeg elke dag bijna om weer te beginnen, omdat ik niet echt stabiel blijf. Vooral de ochtenden zijn en blijven zwaar. Het is wel de weg van de minste weerstand, dis ik worstel me steeds maar door de ellende heen. Op slechte momenten (vooral bij slapeloosheid) heb ik wel eens een Temazepam genomen, maar dan merk ik dat ik weer extra reageer. Kortom, herbeginnen is de oplossing niet. Sterkte!
 6. @EefjeJ heel herkenbaar! Ik denk zelf ook dat ik die onrust in de ochtend nooit kwijt raak, maar dat denk ik alleen als ik daar last van heb. Op de goede dagen denk ik er totaal niet aan. Eigenlijk denken we dus verkeerd en houden we het mede daarom min of meer in stand.
 7. Wat is het ergste, @EefjeJ? Je weet ook dat die nare gevoelens ook weer verdwijnen. Dat komt dus echt goed. En ja, ondanks de griepverschijnselen heb ik het goed naar mijn zin. Ook ik heb hier in de ochtend last van lichte onrust, maar dat trekt overdag wel bij. Het jammer is dat ik niet echt uitrust. Nu ben ik nog een week vrij, dat moet wel goed komen.
 8. Ha @EefjeJ, gefeliciteerd met deze belangrijke mijlpaal! Je mag trots zijn op jezelf! Die lichte ongemakken die je ervaart zijn denk ik inderdaad het gevolg van de prikkels die je extra hebt gehad. Vandaag is de laatste dag van onze vakantie in Duitsland. Mijn lichte griep begint wat over te gaan, maar desondanks hebben we wel van alles kunnen doen.ik slaap alleen bagger hier, al was het vannacht al iets beter. Fijne dag allemaal!
 9. Ha Yollie @Wanhopige, allereerst welkom hier! Heftig, afkicken van 5 mg Lorazepam is heel knap, dat is gewoon een hoge dosering. Heb je er al over nagedacht om de Alprazolam af te bouwen na omzetting in Diazepam? Bespreek dat eens met je arts/psychiater. 2 mg Alprazolam staat gelijk aan 40 mg Diazepam. Als je de Alprazolam rechtstreeks afbouwt gaat dat helemaal ten koste van je nachtrust. Alprazolam is een heftige benzo om af te bouwen en is kortwerkend. Dat betekent dat je snel (tussentijdse) afkickverschijnselen kunt krijgen. Het voordeel van Diazepam is dat het langwerkend is, in je bloed blijft zodat het wat stapelt. Daardoor zijn de afbouw - en onttrekkingsverschijnselen milder. Je hebt ook kans dat je van Diazepam beter gaat slapen. Tenslotte wil ik je van harte uitnodigen in onze dagelijkse huiskamer. Dit vind je onder Ditjes, Datjes en Dagdraad. In de huiskamer komen ervaringsdeskundigen en lotgenoten bijeen en krijg je meer reacties van gelijkgestemden. We helpen elkaar daar door de moeilijke momenten heen. Sterkte! Groetjes Ad
 10. Cyclad58

  9 september 2019

  Ha @Leen, bizar toch, die angsten en/of onrust bij het opstaan. Ik heb het nog steeds. IK voel dan geen angst, maar wel onrust. Dat trekt gaande2weg de dag wel bij, maar ik vraag me af of ik er ooit vanaf kom. Soms gaat het weken goed en ineens is het er weer. Ik ben nu op vakantie, zwaar verkouden en slaap daardoor niet goed. Dat lijkt dan weer een bron te zijn voor de onrust. Het kan zeker zo zijn dat het een gevolg is van het over je grenzen heengaan wanneer je je goed voelt. Dat herken ik ook. Dan doe je al snel te veel en daarvoor betaal je later min of meer de rekening. Het lastige is om je in te houden als het goed gaat. Die dosering is zo moeilijk te vinden. Je had vorige week een spannende week , wellicht komt dat er nu toch uit. Herkenning: ja. Tips: lastig, want dan wist ik het ook. Ontspanning/afleiding helpt. Bij mij helpt rustig aan doen juist niet, dat werkt soms zelfs averechts. Bij een ander kan dat wel heilzaam zijn. Knuffel voor jou!
 11. Onder het genot van een maaltijdsalade is het altijd goed om over afbouw na te denken. Weet je, als je je goed genoeg voelt om de afbouw aan te vangen, wat staat je dan in de weg? Je moet toch een keer beginnen. Jij hebt toch alleen Zopiclon?
 12. Ha Jeroen @Lightspacer, er zijn meer mannen hier: @Robbin, @Deligaf1 en ikzelf. De vrouwen hebben momenteel wel de overhand
 13. Cyclad58

  Even voorstellen

  Heb je afleiding, kun je nog dingen ondernemen? Ik weet uit eigen ervaring dat afleiding helpt. Ik was na de afbouw in het begin alleen mar met mijn klachten bezig, maar ze zijn allemaal te verklaren door de ontwenning. Ik ben zelf nu ruim anderhalf jaar van de Lorazepam af en het gaat echt al heel veel beter. Soms zijn er mindere dagen, soms gaat het heel goed. Jij zult ook ervaren dat er goede momenten zijn of komen. Goede momenten worden goede uren, goede dagen en later goede weken. Je hebt gelijk als je wacht met de Zolpidem, daarvoor moet je eerst wat stabieler zijn. Sterkte, Anna! Groetjes, Ad
 14. Cyclad58

  Even voorstellen

  Hallo @Anna1985, allereerst welkom hier! Zes jaar Oxazepam is lang. Ik weet niet wat je dagelijkse dosis was, maar je bent nu gestopt, naar ik aanneem na een afbouwperiode. Hoe lang heb je over de afbouw gedaan en van welke dosis kwam je? Mijn complimenten voor het feit dat je gestopt bent met Oxazepam, dat is verre van gemakkelijk. Je hebt duidelijk last van ontwenningsverschijnselen van de afbouw: slecht slapen, onrust en spanningen zijn veel gehoorde afbouwklachten. Die zullen langzaam aan wel verbeteren om uiteindelijk te verdwijnen. Ik las in een ander topic dat je voor de nacht nog Zolpidem hebt. Ik vermoed dat je weet dat Zolpidem een benzo lookalike is. Is het ook de bedoeling dat je de Zolpidem afbouwt? Ik wil je ook uitnodigen in onze dagelijkse huiskamer. Je vindt dat onder Ditjes Datjes en Dagdraad. In de Huiskamer komen lotgenoten en ervaringsdeskundigen bijeen en vind je steun, tips en slepen we elkaar door de moeilijke momenten heen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...