Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Cyclad58

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1455
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

5 Volgers

Over Cyclad58

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Cyclad58

  Onze h . kamer 17-1-2019

  Dank je wel, lieve @Kaida74 Ik heb er maar 7 en ik neem het echt alleen als het niet anders kan. Qua tolerantie verwacht ik eigenlijk geen problemen.
 2. Cyclad58

  Onze h . kamer 17-1-2019

  Ik ben al 13 maanden van de Lorazepam af, maar de slaap laat het afweten en dan is het kiezen uit 2 kwaden. Ik wil het liever niet slikken, maar het is toch een geruststellend idee dat ik nu iets in de kast heb liggen. Magnesium heb ik ook, maar daar ga ik niet beter van slapen :-)
 3. Cyclad58

  Onze h . kamer 17-1-2019

  Het is nog stil hier. Bij mij lukt het slapen vanaf zondag ineens bijna helemaal niet meer. Behandelend arts heeft me 7 stuksTemazepam meegegeven. Ik weet het, benzo. Is voor zo nodig en als het niet nodig is neem ik het natuurlijk niet, maar ik heb mijn slaap hard nodig en als het mijn dagelijks functioneren helemaal gaat ondermijnen (en die kant gaat het wel op) kan ik in elk geval een keuze maken.
 4. Cyclad58

  Onze h . kamer 16-1-2019

  Ha @bolletje en anderen, Bij mij ging het slapen goed, maar de laatste 3 dagen is het weer ruk. Val slecht in slaap, ben vroeg wakker. Nachten van hooguit 4 uur, ben nu behoorlijk lamgeslagen en de angsten en onrust komen weer bovendrijven. Ik slaag er maar niet goed in om het juiste gevoel vast te houden. Ik heb ook vandaag op mijn werk verteld dat ik donderdag en vrijdag er meer dan waarschijnlijk niet ben, het wordt allemaal wat te veel. Gelukkig heb ik meegemaakt dat het weken achtereen wel goed ging, daar moet ik me echt aan vast houden. Het blijft een gevecht. Loslaten, accepteren en het er laten zijn. Ik weet het. Maar om dat toe te passen is echt een ander verhaal. Als me dat eens mocht lukken...…..
 5. Cyclad58

  Onze h . kamer 16-1-2019

  Welkom, Willem! Joh, wat een verhaal! 160 mg Diazepam (wat een megadosis!) in 9 weken afbouwen is natuurlijk veel te snel, al is het bij jou wel in opname gebeurd. Ik verschiet er van dat er na die 9 weken geen begeleiding meer was, want dat heb je dan nodig. Er is echt veel te weinig bekend het afbouwen van benzo's en afkickverschijnselen daarvan. Volstrekt logisch dat je daarna slaapproblemen kreeg. Nozinan is inderdaad een paardenmiddel en Fenegan (dat is toch ook bekend als promethazine?) is een anti histamine medicijn wat soms wordt ingezet om beter te slapen. Ik neem aan dat je die middelen nu niet meer hebt? Je hebt nu nog 5 mg Diazepam? Dat is niet veel meer, maar het beste kun je dat voorzichtig afbouwen, bijvoorbeeld met 1 mg per 3 weken en de laatste 1 mg nog eens halveren. Je doet er dan wel langer over, maar dat is beter te dragen en de ontwenningsverschijnselen zullen dan minder heftig zijn. Sterkte! Toevoeging van mij: ik zie dat je hetzelfde bericht in kortere vorm op 20 november ook hebt geplaatst. Wat is er tussen 20 november en vandaag gebeurd? Heb je al wat afgebouwd, zijn de omstandigheden veranderd en is je afbouwvraag nog steeds actueel?
 6. Cyclad58

  Onze h . kamer 16-1-2019

  Welkom, @Hill! Wat ontzettend fijn dat je van de benzo's af bent. En ja, Oxazepam is wellicht de minst potente benzo, door de relatief korte werkingsduur is het wel een behoorlijke crime om af te bouwen. Een maand afbouwen is tamelijk kort, maar je hebt het ook niet te lang gebruikt. Wat jij ervaart zijn zonder meer ontwenningsverschijnselen. Deze worden minder, flakkeren soms weer op volgens het windows (goede momenten) en waves (mindere momenten) principe. Hoe lang het gaat duren is bij iedereen weer anders. Daar valt zo weinig over te zeggen. Sterkte!
 7. Cyclad58

  Onze h . kamer 16-1-2019

  Wat klinkt dit goed en positief en strijdbaar! Loslaten is de sleutel, inderdaad. Als je dat kan ben je al zo ver op weg. Ik weet hoe moeilijk het is, mij lukt dat gewoonweg niet. De droomslaap herstelt zich zeker. Dat is mijn ervaring althans. Sowieso herstelt de slaap in de loop van de tijd weer. Dat gaat wellicht met ups en downs, maar het normale slapritme keert uiteindelijk wel terug.
 8. Cyclad58

  Onze h . kamer 16-1-2019

  Ik wil best wat posten, maar dat wordt geen fijn verhaal. Straks misschien, dan zal ik ook op de nieuwe huiskamerbewoners reageren!
 9. Cyclad58

  Opgewekt en actief

  Welkom, @Laar Bedoel je 2,5 maand of 2,5 jaar? Slik je de benzo's dagelijks of alleen indien nodig? En heb je alleen Clonazepam? Ik ben zelf al een tijd benzo vrij, maar toen ik de benzo's nog had was het inderdaad ook zo dat ik na een goede nacht meer zelfvertrouwen had, me beter voelde en meer energie had. Dat is dus herkenbaar. Je vraag over seks moet ik maar qua beantwoording aan de anderen overlaten, ik ben al wat ouder en de behoefte is sowieso al wat minder. Als je meer lorgenoten wilt treffen nodig ik je van harte uit in onze Huiskamer. deze wordt dagelijks geopend en daar praten ervaringsdeskundigen, afbouwers en stoppers met elkaar over de afbouw, afkick, maar ook over de dagelijkse dingen. Je vindt de Huiskamer bij Ditjes Datjes en Dagdraad. Groetjes, Ad
 10. Cyclad58

  Huiskamer 14-1-2019

  Ik word er gek van. Het ging best even goed, maar ik krijg meteen andere klachten door de opgetreden onrust. Ik stond vannacht uit pure wanhoop zelfs met een stripje Lorazepam in mijn hand, ik blijk er nog 3 te hebben. Gelukkig was de expiratiedatum 07-2018, meteen weggemikt. Rust is wat ik nodig heb, maar de ontspanning die ik daarvoor nodig heb vind ik maar niet.
 11. Cyclad58

  Huiskamer 14-1-2019

  Mijn nacht was piep. Helaas. Kon niet in slaap komen. Dat resulteerde in heel veel onrust. Uiteindelijk rond 5 uur in slaap gevallen tot half 10. Daarna nog naar het werk. Logisch dat je naar eigen huis en bed verlangt, dat is toch vertrouwd.
 12. Cyclad58

  Onze huiskamer 13 januari 2018

  Ja, deze heb ik ook. Het zijn wel erg grote tabletten, maar ze zijn te breken, anders is het wel een hele kluif om ze erdoor te krijgen.
 13. Cyclad58

  Onze huiskamer 13 januari 2018

  @bolletje, sinds een maand gebruik ik ook Magnesium voor de Nacht, 375 mg van Kruidvat. Of het helpt weet ik niet, maar het slapen gaat de laatste tijd bij mij vrij behoorlijk. Vannacht ook wel een goede nacht gehad, al sliep ik pas na 12 uur. Om half 8 wakker is niet slecht voor de vrije zondag. Ik heb mijn eerste natte pak al gehaald door net ons hondje uit te laten in smerig weer. Dat wordt weer een dagje binnen blijven, maar dat is geen straf. Jammer van jouw nacht, @Sannie Vandaag maar rustig aan doen, het is toch geen weer om eens flink naar buiten te gaan. Ik ga vandaag naar het schaatsen kijken en verder in mijn boek.
 14. Cyclad58

  Huiskamer 12-1

  Lieve @Sannie, de persoon die jij onbewust gekwetst hebt wacht wellicht op een seintje van jou. Het is beslist niet egoïstisch als je het meldt aan de bewuste persoon, integendeel. Je hebt alleen niet in de hand hoe de persoon daarop reageert. Wellicht klaart de lucht op, misschien blijft de verwijdering. Dat weet je op voorhand niet. Blijf er niet mee doorlopen, maar bied op jouw wijze je excuses aan. Dan kan jij het loslaten, maar de andere persoon ook.
 15. Cyclad58

  Huiskamer 12-1

  Het is inderdaad herkenbaar, lieve @Kannietmeer. Ook bij mij zijn er wat vrienden afgehaakt, maar ik weet wel wie er belangrijk voor me zijn nu. Er zijn ook weer wat nieuwe, waardevolle contacten voor teruggekomen. Dikke knuffel ook van mij!
×