Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Cyclad58

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1851
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

6 Volgers

Over Cyclad58

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Ha @Moedig, wat fijn dat je huisarts met jouw afbouwvoorstel instemt. Het gaat je lukken! Ik heb in 2017 na 2 maanden Lorazepam 4 mg afgebouwd, rond 2017 was ik daarvan af. In maart 2019 door rottige omstandigheden 3 weken Oxazepam gehad. Dat herft me teruggeworpen, maar het kon niet anders. Ik kreeg de Lora destijds omdat ik verkeerd reageerde op Paroxetine. Heb gewoon pech gehad. Ben nog niet helemaal de oude, maar het gaat beter en ik eerk ook weer 6 uur per dag. Al met al mag ik niet mopperen.
 2. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Ja en nee. Het zijn allebei kalmeringsmiddelen, maar Oxazepam heeft een korte halfwaardetijd en Diazepam een veel langere. Bovendien metaboliseert (omzetting in stofwisseling) Diazepam en Oxazepam niet. Diazepam stapelt door de lange halfwaardetijd, Oxazepam is vrij snel weer uit je lichaam en systeem. Om die reden is afbouwen van Oxazepam veel lastiger dan van Diazepam.
 3. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Haha, dan inderdaad maar niet meer innemen. :-)
 4. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Oxazepam is lichter dan Temazepam. Slik je de Oxazepam nu? Omzetten naar Diazepam kan zeker. In feite is dat een soort herinstallatie, maar als je nu heel veel klachten ervaart geeft je dat wel weer meer rust en kun je gestaag afbouwen. Ik zou het zeker bespreken met je arts!
 5. Dag allemaal, Ik was laat thuis en merk dat de huiskamerdeur vandaag dicht zit. Geen probleem mee toch om de deur even op te zetten? Hoe is het met jullie? Ik had vandaag een heel drukke dag, kon ook niet op tijd weg van het werk(doe ik zelf) en merk dat 6 uur werken per dag eigenlijk best wel genoeg is. Vrijdag naar de bedrijfsarts, doornemen hoe het gaat en kijken of ophogen van uren zin heeft. Het ging 2 weken erg goed, maar deze week twijfel ik toch of ik wel moet ophogen. Enfin, later deze week vast meer daarover.
 6. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Hoi @Bailey2703, nog van harte welkom op dit forum! Ik antwoord nu even uitgebreider, achter de laptop toch gemakkelijker dan op een GSM. Ja, je moet echt teruggaan en aangeven dat je dit niet trekt en allerklei klachten krijgt die je je nachtrust en je functioneren belemmeren. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn! Wat de opties zijn: - de Temazepam via een langzaam schema afbouwen. Zoek eens naar het Ashton Manual, daarvan is ook een Nederlandse versie en wordt als de benzobijbel beschouwd. - beter is het om de Temazepam om te zetten naar Diazepam. Equivalent voor 20 mg Temazepam is 10 mg Diazepam. Temazepam is kortwerkend, Diazepam verblijft veel langer in je systeem en is daardoor gemakkelijker om af te bouwen. Bovendien is Diazepam in tabletten van 2 mg te verkrijgen en daarmee beter te doseren dan Temazepam. Degene die met Diazepam hebben afgebouwd hebben daar goede ervaringen mee. De klachten zijn er dan ook wel, maar beter hanteerbaar en milder. Ik wil je ook uitnodigen mee te praten met lotgenoten en ervaringsdeskundigen in onze dagelijkse huiskamer. Je vindt de huiskamer onder Ditjes datjes en Dagdraad. Veel sterkte!
 7. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Ik vind het prima dat je huisarts meent dat je moet stoppen. Wat ik niet begrijp is dat hij je niet wil laten afbouwen. Dat is echt een risico dat een huisarts nooit mag lopen met een patiënt. Kun je niet eerder terecht bij je huisarts of eventueel een andere huisarts bezoeken? Je moet echt aandringen op een rustige afbouw
 8. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Wat je huisarts doet kan echt niet. Hij laat je cold turkey stoppen met een benzo die je 4 jaar dagelijks geslikt hebt. Ik begrijp goed dat je zweetaanvallen krijgt, paniek ervaart en niet meer kan slapen. Dat zijn regelrechte ontwenningsverschijnselen die grotendeels kunnen worden voorkomen als je langzaam afbouwt. Sterkte!
 9. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Dat is zeker heftig, maar je bent nu eigenlijk ook steeds kort aan het stoppen. Het is denk ik inderdaad veiliger om vanaf een stabiele dosering af te bouwen, liefst met Diazepam. Je kunt Erik bereiken via www.brijder.nl Via het contactformulier kun je hem een vraag stellen of contact aanvragen!
 10. Goed bezig, @doorbijter Hoe voel je je nu?
 11. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Ja, @Moedig, het klopt dat de één gevoeliger is dan de ander. Er zijn echt mensen die na 5 jaar gebruik binnen een maand van hun verschijnselen af zijn en er zijn mensen die 4 weken iets slikken en daarna jaren last hebben van ontwenning. Het is echt niet te peilen. Kun je proberen om de Oxa niet meer te slikken? Best kans dat het dan vrij snel beter gaat. Als de klachten lang aanhouden kun je altijd nog kijken of langzaam afbouwen met Diazepam een optie is. Je kunt ook Eric Paling benaderen, hij heeft wellicht een prima advies voor je!
 12. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Hoi @Moedig, wat vreselijk dat je nu weer last hebt van de ontwenningsverschijnselen. Allereerst: voel je niet schuldig over het opnieuw slikken van de Oxazepam. Je draait het niet meer terug en het helpt je niet. Bovendien had je toen iets nodig, toch? Het is niet zo vreemd dat je ook ontwenningsverschijnselen hebt bij het niet dagelijks gebruiken. Artsen beweren anders, af en toe een pammetje werkt niet verslavend en je krijgt daar geen last van volgens hen. Wellicht helpt het als ik je vertel dat ook ik na afgebouwd te zijn van de Lorazepam door omstandigheden ook bijna 3 weken Oxazepam (dagelijks) heb geslikt. Ook door (droeve en zeer moeilijke) omstandigheden. Dat ging bij mij op zich goed, maar in nachten dat ik niet slaap heb ik ook wel eens een Temazepam genomen. Ik heb Erik Paling, deskundig benzospecialist, via mail gevraagd of het af en toe gebruiken (1 keer in de maand of zo) van Temazepam na eerder langer gebruik van benzo's kwaad kan. Zijn antwoord was helder en duidelijk: "je loopt het risico op het weer oplopen van afhankelijkheid, zelfs als je het sporadisch gebruikt." Helder, vrijwel alle artsen zullen dit advies NIET geven en naar mijn mening onterecht. Wat ik wil zeggen: het lijkt mij helder dat je inderdaad last hebt van ontwenningsverschijnselen. Hoe vaak in de week neem je Oxazepam? En heb je een afbouwplan voor ogen of wil je vanaf nu niet meer slikken?
 13. Ik heb 'm ook ondertekend en doorgestuurd! Voor degenen die priadel niet van naam kennen, het is bekender als lithium. Echt schandalig wat er met dit medicijn gebeurt, ik ken iemand die lithium moet slikken, je moet er niet aan denken wat zoiets betekent voor iemand met een kleinere beurs, drama.
 14. Alle succes en sterkte gewenst! Cognitieve problemen hebben zelfs als bijkomend voordeel dat je positief verrast wordt (4 cornetto's in plaats van magnesium is een leuke eenmalige ruil!) Je zal bij de tapering ongetwijfeld verschijnselen ervaren, deel ze met ons als je wilt. We zullen je altijd steunen!
 15. Cyclad58

  15-7-2019

  Wat fijn, @Leen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...