Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Cyclad58

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1584
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

5 Volgers

Over Cyclad58

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Cyclad58

  Onze h . kamer 26-3-2019

  Ha lieve @Kaida74, Top dat je als een speer gaat met de Zopiclon. Het UWV is een instantie om op te schieten. Houd alsjeblieft aan je eigen grenzen vast! Je kunt nu niet werken, zoveel is duidelijk. Wellicht kun je een arts iets laten opstellen? Sterkte, lieverd!
 2. Cyclad58

  Onze h . kamer 26-3-2019

  Dag Gerard @Dis, wat fijn om iets van je te horen, al had ik veel liever gelezen dat het beter met je gaat. Zo herkenbaar dat de rommel terug slaat wanneer je het niet meer verwacht, ik kan daar helaas over meepraten. Nu gaat het weer behoorlijk, maar ik heb ook een aantal stevige terugvalmomenten gekend. Die 1,5 tot 4 jaar houd ik ook maar voor ogen, ik zit nu op 15 maanden. Enfin, het post acute withdrawal syndrome houdt sommigen van ons zo af en toe nog stevig in de greep. Fijn dat je af en toe koffie komt drinken, neem vooral een lekkere Limburgse vlaai mee!
 3. Cyclad58

  Onze h . kamer 25-3-2019

  Ha @doorbijter, mijn dag gisteren was behoorlijk goed en vandaag mag ik ook niet klagen. Het slapen gaat nog niet super, maar ik vertrouw erop dat dat terug komt. Wat de diazepam betreft: 1,25 Lorazepam is gelijk aan 12,5 mg Diazepam. Volgens de Ashton Manual kun je de omzetting het beste in stapjes doen. Hoeveel innamemomenten heb je per dag? 2? In dat geval kan het zo: Week 1: Dag 3 mg Diazepam, 0,3125 mg Lorazepam, Avond 0,625 mg Lorazepam Week 2: Dag 6 mg Diazepam, Avond 0,625 mg Lorazepam Week 3: Dag 6 mg Diazepam, Avond 3 mg Diazepam, 0,3125 mg Lorazepam Week 4: Dag 6 mg, Diazepam, Avond 6 mg Diazepam Week 5: Dag 5 mg Diazepam, Avond 6 mg Diazepam Week 6: Dag 4 mg Diazepam, Avond 6 mg Diazepam Week 7: Dag 3 mg Diazepam, Avond 6 mg Diazepam Week 8: Dag 2 mg Diazepam, Avond 6 mg Diazepam Week 9: Dag 1 mg Diazepam, Avond 6 mg Diazepam Week 10: Avond 6 mg Diazepam Week 11: Avond 5 mg Diazepam Week 12: Avond 4 mg Diazepam Week 13: Avond 3 mg Diazepam Week 14: Avond 2 mg Diazepam Week 15: Avond 1mg Diazepam Als dit schema te snel gaat voor je kun je natuurlijk ook met 0,5 mg per week de Diazepam afbouwen, of tweewekelijks 1 mg of 0,5 mg. Je moet zelf bekijken wat het beste voor je voelt. Nog een laatste tip: het kan zijn dat je psychiater de omzetting naar Diazepam niet ondersteunt in het kader van eventuele medicijngevoeligheid. Dat argument werd tegen mij gebruikt en ik nam dat over. Heb er nog steeds spijt van dat ik toen mijn eigen mening niet heb doorgezet. Als je de omzetting echt wil, houd daar dan aan vast. Alleen een medisch aantoonbare reden (bv een verstoorde leverfunctie, omdat Diazepam anders metaboliseert dan Lorazepam) kan een legitieme reden zijn voor de psych om de omzetting af te wijzen. Sterkte!
 4. Cyclad58

  Onze h . kamer 25-3-2019

  Eefje, dat ging best goed. Ik werk voorlopig halve dagen, vandaag van 1 tot half 6.
 5. Cyclad58

  Onze h . kamer 25-3-2019

  De andere dag al. Lorazepam werkt vrij snel uit, heeft een korte halfwaardetijd. Meestal was het de 3e dag het ergst, om vanaf de 5e dag weer wat af te vlakken. Alleen bij de laatste afbouwstap duurde het allemaal wat langer.
 6. Cyclad58

  Onze h . kamer 25-3-2019

  Wow @doorbijter, weer een stap gezet! Daar mag je toch trots op zijn. en het feit dat je zonder slaapmedicatie toch tot half 6 hebt geslapen is toch ook best positief. Minder is dan dat je ellendig wakker wordt. Welke slaapmedicatie heb je? Ik heb ooit 25 mg Quetiapine gekregen voor het slapen, maar dat doet weinig of niets (meer). Ik ben ook benieuwd hoe je op deze afbouw reageert. Ik bouwde destijds tot 1 mg met stappen van 0,5 mg af en dat gaf en aantal dagen behoorlijke afkickverschijnselen. Jouw stapjes zijn kleiner en dat is prima. Ik had er eigenlijk noot last van om inspanningen te doen zoals hardlopen of fietsen of uitjes te hebben. Ik ben dat altijd wel blijven doen en dat had doorgaans (even) een positief effect. Maar goed, iedereen reageert daar weer anders op. Succes, doorbijter!
 7. Cyclad58

  Help wanhopig

  Juist het feit dat Jellinek het op de site vermeldt doet mij geloven dat het inderdaad bestaat. In Engeland en in de States lees je er meer over. De ellende is dat PAWS niet op de DSM staat, dus in de ogen van artsen en psychiaters bestaat het dan niet. En dan is het vechten tegen de bierkaai. Er schijnt niets tegen te doen te zijn, we moeten de rit dan uitzitten. De symptomen die blijven zijn slaapproblemen, onrust, spiertrekkingen en weinig energie soms. Andere symptomen die ik had zijn wel weg, zoals wazig zicht, hallucinaties in de nacht, overmatig zweten, spierpijn, geheugenproblemen, duizeligheid, ademhalingsproblemen. Daar ben ik natuurlijk blij mee, maar ik zou zo graag ook de andere symptomen willen zien verdwijnen. Soms zijn ze er dagen of weken niet of dan ineens weer terug te keren.
 8. Cyclad58

  Onze h . kamer 25-3-2019

  Goedemorgen allemaal! Na een op zich goed weekend vannacht weer heel slecht geslapen. Moet straks naar het werk en dat zie ik nu even niet zitten. Ook weer onrust in mijn lichaam. Hopelijk trekt het straks wat bij. Het heeft vannacht hier behoorlijk hard gewaaid en daar hadden we last van. Wind vol op de ramen. Iedereen een geode dag gewenst!
 9. Cyclad58

  Help wanhopig

  Ik vond dit gisteren (misschien al eens eerder gepost) op de site van Jellinek: Het post-acute withdrawal syndrome (PAWS) is een syndroom waarbij klachten na het afkicken van een bepaald middel zoals alcohol, benzodiazepines, opiaten of een ander middel persistent blijven bestaan voor langere periode. Het komt het vaakst voor na langdurig benzodiazepinen gebruik. Iemand kan last houden van klachten als angsten, slapeloosheid, depressie, trillen en pijn. Mensen met een hoog stress of angstniveau en mensen met persoonlijkheidsproblematiek lopen het grootste risico om dit te krijgen. Er is weinig bekend over dit syndroom en er is ook weinig onderzoek naar gedaan. Vandaar dat het ook niet wordt benoemd in de DSM. Echter uit de verslavingswereld komen wel regelmatig geluiden over het probleem. Het kan soms een jaar of zelfs meerdere jaren aanhouden. In de meeste gevallen gaat het vanzelf weer over. Er zijn ook geen medicijnen bekend die hierbij helpen. Mensen hebben vaak wel baat bij psychologische steun. Tot dusverre heb ik altijd ontkend dat mijn huidige klachten na 15 maanden vrij van Lorazepam een gevolg zijn van de afbouw, maar nu twijfel ik toch hevig, temeer daar ik op zich een vrij hoog angstniveau heb (weer: de kip of het ei?) Bij de psychiater hoef ik hiermee niet aan te komen, want hij bestempelt het als onzin. Ook Ashton beschrijft dit syndroom. Zou het dan toch? De ellende is dat je het nooit zeker weet. en ja, medicijnen zoals Oxazepam(!) die ik kreeg voorgeschreven helpen dan niet. @Annie87, wat uiterst vervelend zo'n wave. Heb je vannacht nog wel iets kunnen slapen? Fijn dat het ergste is weggetrokken.
 10. Cyclad58

  Help wanhopig

  Lieve @Annie87 en lieve @bolletje Acceptatie is inderdaad het sleutelwoord, maar dat is mij tot op heden nog steeds niet gelukt. Ik weet wel dat dat de oplossing is, maar ergens is er iets dat mij tegenhoudt in de acceptatie….ongrijpbaar op dit moment. En wat de paroxetine betreft: in 2007 heb ik deze voorgeschreven gekregen omdat ik toen overspannen was (werkgerelateerd) Het ging al vrij snel weer goed en bleef die dingen in al mijn onwetendheid doorslikken. In 2015 heb ik deze afgebouwd in overleg met mij arts (toen pas!) en nadat ik binnen 9 maanden was afgebouwd kreeg ik (uiteraard) allerlei ontwenningsklachten. Dat wist ik toen niet, niemand vertelde het mij en ik had nog geen fora gevonden (ook niet naar gezocht). Kortom, compleet onwetend. Omdat de klachten niet over gingen vond de huisarts dat ik maar weer met paroxetine moest beginnen "dan ben je zo weer de oude". Yeah right, tot aan de dag van de vandaag nog geen dag echt de oude geweest.... Als ik toen wist wat ik nu weet had ik de rit uitgezeten en echt nooit meer begonnen. De heropstart van de paroxetine is bij mij het begin van alle ellende geweest. En nee, daarvoor had ik geen angststoornis. Natuurlijk wel eens wat angstklachten, maar niet veel anders dan de doorsnee mens. Dat is nu helaas wel wat anders. Annie, ik ben het met je hele betoog meer dan eens, ik denk er net zo over en meer dan waarschijnlijk is dat ook de reden dat bij mij de cognitieve gedragstherapie niet hielp. Oh ja, ik blijf ook alles doen (al werk ik nu even 50%), ik merk dat dat me toch helpt. Je zult ervaren dat dat gaandeweg echt beter gaat. In het begin van mijn benzo ontwenning heb ik ook meerdere keren zwetend en rillend in een winkel gestaan of op het werk of op een verjaardag gedacht "help, wat ik doe ik hier? Ik wil weg!". Nu heb ik daar geen problemen meer mee. Afleiding helpt. Er zijn bij mij toch wat twijfels gerezen of na 15 maanden Lorazepamvrij zijn al mijn receptoren al weer optimaal weken. Waarschijnlijk toch niet en hoor ik tot de groep die langzamer herstelt. En wat bolletje zegt is meer dan waar: we moeten het accepteren en het nemen zoals het komt.
 11. Cyclad58

  Help wanhopig

  Lieve @Annie87, Ik ben gediagnosticeerd met een angststoornis. Ik vind het een beetje de kip en het eiverhaal. Ik kreeg de klachten (veel klachten die jij beschrijft had ik ook en sommige heb ik nog) na het opstarten van Paroxetine nu 2,5 jaar terug. en ja, met die symptomen kom je al gauw uit bij een angststoornis. De oorzaak lag bij dus bij de reactie op een medicijn. Het is wel zo, dat die klachten op zich angst genereerden, omdat ik het niet herkende en sommige klachten op zich ronduit beangstigend waren. Ik ben het volledig met je eens dat ons centrale zenuwstelsel danig in de war is geschopt door de benzo's. Ik heb gelukkig wel periodes en dagen/weken dat het goed ging, maar na mijn terugval eind februari kwam de angst ook in volle hevigheid terug. Heb 2 weken Oxa's genomen en gisteren voor de 2e dag geen Oxa meer geslikt. Op zich redelijk geslapen, maar vanmorgen had ik enorm last van spiertrekkingen en weer dat onrustige ochtendgevoel. Ik moet er maar weer even door, maar fijn is anders. Geef het inderdaad een kans bij de psycholoog Als het niet goed voelt merk je dat snel genoeg. Liefs, Ad
 12. Cyclad58

  Onze huiskamer 23-3-2019

  Ha @doorbijter, fijn om je hier weer te zien, al had ik liever gezien dat het beter met je gaat. Je gaat bij 1 mg overstappen op Diazepam? 10 mg Diazepam dan of 5? De omrekentabellen geven soms 5 en soms 10 mg Diazepam aan als equivalent voor 1 mg Lorazepam, maar 10 mg wordt toch algemeen als veiliger het blijft veel langer in je lichaam waardoor het afbouwen minder heftig zal zijn. Ik ben nog niet echt van de Oxa af, want ik moet het wel zien vol te houden. Vannacht weer zonder Oxazepam proberen. Vandaag gaat het niet echt fijn, of dat nu al ontwenning is of iets anders weet ik even niet. Hoop ook dat ik vannacht beter slaap, want anders wordt het lastig. Morgen heb ik een familiereünie. Dat is hartstikke leuk, maar meteen ook wel erg druk.
 13. Cyclad58

  Onze huiskamer 23-3-2019

  Ha @EefjeJ, hartelijk welkom hier! Je hebt de Oxazepam nog niet zo lang geslikt, maar het is zeker mogelijk dat je last hebt van ontwenningsverschijnselen. De ellende is dat de sympto9men van overspannenheid en benzo ontwenning zo vreselijk veel op elkaar lijken, ik snap heel goed dat je daarover in verwarring bent. Juist symptomen als brandende huid en grieperig gevoel horen veel eerder bij ontwenning dan bij overspannenheid. Hopelijk gaat het snel beter met je en als je wilt, voel je vrij om hier mee te praten! In de huiskamer komen ook ervaringsdeskundigen en kunnen we je tips geven en moedigen we elkaar aan! Ik ben zelf ruim een jaar van de Lorazepam af. Helaas door te drukke werkzaamheden, te weinig rust en vooral door vervelende gebeurtenissen in privé leven toch ruim 2 weken aan de Oxazepam gezeten. Het moest even, maar ondanks dat de arts/psychiater wil dat ik het nog een paar weken doorslik (om mijn lichaam tot rust te laten komen...) heb ik het vannacht niet meer genomen.
 14. Cyclad58

  Onze huiskamer 23-3-2019

  Dag allemaal, De huiskamer zat 2 dagen dicht, maar dat betekent niet dat het zo moet blijven. Hoe is het met iedereen? Even een update van mij: door allerlei vervelende gebeurtenissen dik 2 weken terug aan de Oxazepam gezet. Psych wilde dat ik dat tot eind april 3 keer per dag blijf slikken (3 x 10). heb 3 dagen 3 Oxa's genomen, vervolgens 4 dagen 2 Oxa's en de laatste week alleen 1 Oxa voor de nacht. Afgelopen nacht zonder geprobeerd, maar erg slecht geslapen, hooguit 4 uurtjes. Vanaf volgende week krijg ik groepstherapie voor de vastgestelde angststoornis. Ik ben vanaf afgelopen maandag ook weer halve dagen aan het werk en het ging eigenlijk best goed. Nu na een slechte nacht behoorlijk brak, maar het is zaterdag en vandaag hoef ik niets. Vannacht weer zonder Oxa proberen, het zal vast beter gaan. Hebben jullie nog leuke plannen dit weekend?
 15. Cyclad58

  Is dit ontwenning van de Oxazepam???

  Ha @doorbijter, ik heb vannacht voor het eerst sinds 2 weken geen Oxazepam genomen. Ik heb het 3 dagen 3 keer per dag genomen, toen 4 dagen 2 keer per dag en nu een week alleen voor de nacht. Helaas vannacht erg slecht geslapen. Ik ben deze week ook weer begonnen met halve dagen werken, ik voelde me de laatste dagen eigenlijk prima. Toch wel apart, geen Oxazepam en meteen slaapproblemen. Ach, ik weet natuurlijk ook wel wat daarvan de oorzaak is.....
×