Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Cyclad58

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2707
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

Over Cyclad58

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. @Bellie, je maakt me aan het lachen met je gynaecoloogbericht! Update van mij: nu over sinds dinsdag op 5 mg Diazepam. Uitsluipen van Temazepam is te veel gevraagd, dus we gaan het nu zo doen. De eerste 2 dagen vallen niet mee, het is erg wennen en het slapen gaat nog niet top, al ging het afgelopen nacht al iets beter dan dinsdag. Het zal nog wel een paar dagen duren voordat ik gewend ben aan de Dia, daarna gaan we langzaam maar zeker afbouwen. Verder lees ik hier veel goede berichten! Knap van je @Greta dat je nu pamvrij bent. Prachtige stap! @karin123, is het al wat beter met je angst en spanning? Hopelijk kom je de warme dagen goed door. Ik heb doordeweeks het "geluk" dat ik thuis werk, mijn werkkamer heeft een mooie ventilator en die houdt het wel koel.
 2. Cyclad58

  huiskamer 5 aug

  Ik heb capsules van de Temazepam. Ik had inderdaad ook tabletten kunnen krijgen, maar de huisarts vond een overstap naar Diazepam toch beter en ik eigenlijk ook. Heb nog wel Temazepam liggen, als het met de Diazepam niet lukt dan kan ik altijd nog terug naar de Temazepam en dan via tabletten.
 3. Cyclad58

  huiskamer 5 aug

  Goedemorgen @Bellie, Echt goed is het niet gegaan vannacht. Zeg maar gerust. Ik voelde me vreemd rustig, maar slapen ho maar. Later in de nacht begon de angst en de paniek de overhand te krijgen. Wilde blijven liggen, maar de onrust joeg me er toch uit. Diazepam heeft wel een stapelwerking, dus het is misschien niet zo vreemd dat ik de slaap niet kon vatten. Vannacht weer een kans! Wat de doseringen betreft: die zijn bij jou zo laag dat het misschien niet eens zoveel uitmaakt. Is je slaapprobleem het grootst dan zou ik de avonddosering zo veel mogelijk in tact laten. Heb je juist onrust dan is het beter om het over de dag te verdelen. Er is geen goed of fout. Luister naar je lichaam!
 4. Cyclad58

  huiskamer 4 aug

  Dag allemaal, Bagger geslapen en dat niet voor het eerst. Af en toe een Temazepam werkt wel, maar levert me uiteindelijk natuurlijk niets op. Vandaag besloten in overleg met de huisarts om over te stappen op 5 mg Diazepam en dat af te bouwen in het tempo dat ik zelf prettig vind. Ik begin er vanavond al aan. 2e afbouwstrijd, de eerste was in 2017 op 4 mg Lorazepam. dat is gelukt, deze dosering is een heel stuk lager natuurlijk, maar op eigen kracht kom ik niet van de Temazepam af merk ik,
 5. Wat ook een rol speelt: hoe erg is het als je een nacht niet slaapt? Die vraag moet ieder voor zichzelf beantwoorden. Ik heb er voor gekozen zolang ik nog werk om toch voor de nachtrust te kiezen. Op vakantie of vrije dagen vind ik het minder erg om een nachtje over te slaan. Ik zou zeggen: als je overdag geen echte verplichtingen hebt zou ik niet te snel zwichten voor een medicijn, alleen als het echt niet anders kan.
 6. @Greta even een toevoeging: ik heb je vragen beantwoord natuurlijk, maar ik ben het wel met @Bellie eens: probeer gewoon je afbouwtraject voort te zetten. Dat is echt het beste. Als het slaapprobleem echt boven je hoofd groeit kun je altijd nog met je arts overleggen wat de beste stap is.
 7. Ha @Greta, wat naar dat je vannacht niet geslapen hebt. Jij bent daar denk ik ook gevoelig voor bij de afbouw. Voor mij herkenbaar. 3 vragen, dan krijg je ook 3 antwoorden voor de prijs van 1 1) Is Temazepam beter dan Zopiclon? Ik weet dat niet. Mijn arts is geen voorstander van de Z-drugs Zolpidem en Zopiclon, maar ze werken net als Temaepam relatief kort. Ik denk dat het best redelijk vergelijkbaar is. Temazepam is een typische inslaper, voor doorslaapproblemen is het echt minder geschikt. Bij mij is het inslapen een probleem, dan is Temazepam een logische keus. Qua afbouwen maakt het weinig uit, ook Zolpidem en Zopiclon zijn lastig af te bouwen, ze werken net als benzo's. 2) Ik heb deze week 2 keer een Temazepam genomen. Vorige week ook. Ik ga meestal naar bed rond half 11, Omdat ik een drukke baan heb wil ik toch geslapen hebben. Als ik om 12 uur nog wakker ben neem ik de Temazepam. De volgende avond lukt het inslapen meestal wel. Het is net Russisch roulette, ik kan er geen peil op trekken. Ik ga rustig liggen en pieker niet, maar soms lukt het slapen gewoon niet. 3) Is het vergelijkbaar met Oxazepam? Temazepam 10 mg is wel iets sterker dan 10 mg Oxazepam. 10 mg Tema = 5 mg Diazepam, 10 mg Oxazepam ongeveer 3 mg Diazepam. Daarnaast is Temazepam een slaapmedicijn en Oxazepam meer een rustgever en spierontspanner. . Kan ook prima werken voor de nacht/ Overdag moet je geen Temazepam nemen, terwijl Oxazepam wel kan. Sliep je voor de afbouw wel goed? Dan is het echt een gevolg van het afbouwen en mag je er op vertrouwen dat je slaap uiteindelijk weer terugkeert als je eenmaal alles afgebouwd hebt.
 8. Dag allemaal, Ik zie nog geen open huiskamer, dus bij deze. Hebben jullie wat kunnen pitten vannacht? Het was warm en rond 2 uur barstte er bij ons hevig onweer los. Al met al een gebroken nacht daardoor. Geen Temazepam genomen, dat was gelukkig niet nodig. Echt afgekoeld is het nog allerminst. Fijne dag!
 9. Ik heb wel nog paroxetine 20 mg. Die afbouw is mij 4 jaar terug niet gelukt, dat was meteen de reden waarom ik aan de Lorazepam geraakte. Tijdens de afbouw van de Lora en daarna had ik de volgende klachten: slapeloosheid, onrust, angst, overmatig zweten, concentratieproblemen, wazig zicht, spiertrekkingen, maag - en darmklachten. Het slapen is nooit meer echt goed gedaan daarna, daarom pak ik soms een Temazepam. Verder heb ik af en toe nog een slechte dag en reageer ik gevoeliger op slecht nieuws of rotberichten. De overige klachten ben ik wel kwijt.
 10. Ik word te oud om alles nog bij te houden, maar ik beloof beterschap! Je blouwt best wel snel de Lorazepam af, ik heb er bijna een jaar overgedaan en vooral lang over de laatste 0,5 mg. Maar alweer: dat is geen graadmeter. Zo ging het bij mij. Als je er zonder noemenswaardige problemen 0,05 mg per week kunt afhalen moet je dat doen. Lukt het even niet, stabiliseer dan wat langer. Of het nou 5 of 7 weken duurt maakt op een mensenleven ook niet veel uit. Je bent in elk geval prima bezig!
 11. @Dikkie, die 0,25 mg Lorazepam is natuurlijk niet veel, maar je bent toch een ander middel aan het afbouwen? Gebruik je de Lorazepam ernaast of verwar ik je nu met een ander?
 12. Ha @Bellie, dit is herkenbaar voor mij. Ik was ook 2 jaar pammenvrij, maar in februari welde de onrust op na slechte nachten en begon ik soms Temazepams te snoepen. Nu minder en ik merk dat dan de onrust (die op zich eigenlijk wel meevalt) toch weer wat terugkomt. Wat je zegt is zo, je lichaam wil door en is het vertrouwde ritme kwijt. Precies dat> Als je je dan over wil geven aan ontspanning lukt het niet altijd, of soms helemaal niet. we moeten van de pammen af, maar niet te snel en niet te abrupt. En vooriedereen ligt het beste tempo weer anders. dat maakt het verduveld moeilijk. Mijn graadmeter was het eigen gevoel. Zolang de klachten hanteerbaar waren bouwde ik af. Zodra ik merkte dat het toch wel erg lastig werd maakte ik even pas op de plaats. Dan kon ik vrij snel daarna weer door. Anderen gaan weer door de verschijnselen heen, hoe zwaar ze ook zijn. Je weet zelf het beste wat je aankunt. Sterkte!
 13. Mooie woorden, @Dikkie Ik heb ook vaak gedacht de laatste 3 jaar dat ik burn out was. De verschijnselen van burn out en ontwenning komen soms akelig dicht bij elkaar. Maar ik werk al een half jaar 100% en dat gaat goed, ik zeg niets af, ga naar verjaardag en de piepende telefoon stoort mij niet. En dan denk ik: het zal allemaal wel meevallen. Is het dan toch alleen de angststoornis die mij parten speelt (ja, daar kan ik soms last van hebben). Heb nu ook schematherapie, dan vallen wel wat stukjes op de juiste plaats. Nu alleen nog van de Temazepam af. Na een aantal behoorlijke nachten was het afgelopen nacht weer drama met inslapen, dus om 1 uur en weer 1 ingegooid. en ja, dan slaap ik alsnog een uur of 5, 6.
 14. @Bellie wat een narigheid joh. Is het nou door de afbouw? Op een gegeven moment weet je het zelf ook denk ik niet meer. Dat afvallen hoor ik wel vaker in afbouw. Is je eetlust ook minder? Dat had ik tijdens de afbouw soms wel, maar dat is later wel weer aardig bijgetrokken. Hopelijk kan je met behulp van de dietist de stabiliteit weer terugvinden en je gewicht op peil houden. Ik leer je hier kennen als een positief mens. Sterkte en we denken aan je!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...