Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Cyclad58

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1685
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

6 Volgers

Over Cyclad58

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Mogguh @bolletje, fijn om weer wat van je te horen. Goed van je dat je voor jezelf bepaalde maatregelen neemt waardoor je rustiger wordt. Helemaal fijn dat het ook helpt! @doorbijter, wat is onrust toch ontzettend vervelend hè? Hopelijk heb je na 28 mei meer rust als je overstap kan maken naar Diazepam. Hoe de overstap van Lorazepam naar Diazepam zal gaan is nooit helemaal te voorspellen, maar in het algemeen geldt, dat je eerst even moet wennen aan de Diazepam. Als dat eenmaal zo is stabiliseer je uiteindelijk op Diazepam, waarna je kunt afbouwen. DE kans dat het goed gaat is erg groot, wees daar niet bang voor!
 2. Zeker interessant! Zou een heleboel verklaren.
 3. Uiteindelijk ben ik er nu wel vanaf. Erg moe, dat wel. Wat was nu de oorzaak? Heb wel een vermoeden. B3 overweeg ik, maar ik moet ook de oorzaak aanpakken. Ik zie er wel een rode draad in. Dank je wel voor je bericht!
 4. Nee, niet goed. Beroerd opgestaan, leek wat koortsig. Drukke dagen gehad en al 4 dagen verstopping. Arts bezocht, middel gekregen, werkt niet. Angst slaat dan weer toe, maar nu komt er iets op gang. Moe, brak. Bah. Ja, wel uit eten geweest (woensdag en donderdag) en het was gezellig. Morgen weer een uitje, maar eerst maar eens kijken hoe ik me voel.
 5. Ik ga er over nadenken. Het ging 3 maanden prima, misschien maak ik me te veel zorgen
 6. Helaas niet zo fijn. Weer obstipatie. Was een lange tijd weg en het ging echt heel lang goed, maar nu even niet. Slecht geslapen ook en onrustig. Het maakt me helaas weer onzeker. Ach, komt ook wel weer goed.
 7. Ha @Kannietmeer, inderdaad denk ik ook dat de afbouw van de Venlafaxine jou deze klachten bezorgt. Fijn dat verder alles goed gaat en dat je er goed mee om kunt gaan. Geniet van je momenten, dat doe ik ook weer. Lukt niet altijd, maar mooi dat dat gevoel weer terug is!
 8. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Ha @Mriek, allereerst welkom op dit forum! Oxazepam is een zeer fijn medicijn om voor heel korte tijd de angstprikkels te reduceren, maar bij gebruik langer dan 2 weken kunnen verschijnselen voorkomen zoals jij beschrijft. De werking neemt af, je hebt meer nodig om hetzelfde effect te bereiken en er kan inderdaad een rebound effect optreden. Dat zijn ontwenningsverschijnselen omdat je de dosering hebt verlaagd. Veel artsen menen dat je dat na een week of 3 rustig kunt doen, maar de praktijk leert dat dat meestal niet zo is. Oxazepam is kortwerkend en daardoor lastig af te bouwen. Wat je kunt doen is nu op en bepaalde dosis even stabiliseren (bv 3 keer anderhalf tablet) en vervolgens langzaam af bouwen, bijvoorbeeld 10% per 2 weken. Het duurt dan lang, maar je hebt dan minder last van de ontwenning. Het verdient aanbeveling om voor de afbouw over te stappen op Diazepam. Dat is een langwerkend middel, waardoor de afbouw minder klachten geeft. Bespreek dat met je huisarts/behandelaar. Ik nodig je ook van harte uit om mee te praten in onze dagelijkse huiskamer. Je vindt deze onder Ditjes Datjes en Dagdraad. In de huiskamer komen lotgenoten en ervaringsdeskundigen bijeen. Je kunt dan over je afbouw praten, steun zoeken en vinden en eventueel praten over alledaagse dingen. Sterkte!
 9. Dag allemaal, Goede nacht gehad? Ik wel, al stond ik vanmorgen weer met buikpijn op. Achteraf reageer ik nog steeds wat op te veel prikkels, is helemaal niet erg, maar wel een teken dat ik in sommige dingen keuzes moet maken en niet overal vol in moet gaan. Vakantie is prima, en daarna een leuk weekend met veel uitjes gehad. Ook hartstikke leuk, maar het eetpatroon was een dikke week onregelmatig en ook ietwat ongezond. Nu dat weer in het gareel komt krijg ik weer een reactie in buik/darmen. even rustig aan doen wat dat betreft (al ga ik morgenavond uit eten met mijn zoons) en dan lukt het wel weer. En voor iedereen die het moeilijk en zwaar heeft: bedenk dat je vandaag weer een dag dichterbij de genezing komt!
 10. @bolletjekomt terug. Ik mis haar ook, iemand die altijd de dag laat glimlachen.
 11. Goedemiddag @EefjeJ, ik voel met je mee. Je beschrijft exact hoe het kan voelen tijdens de ontwenning. Het is een rottijd, maar je moet erdoor om je straks beter te gaan voelen. Knuffel ook voor jou! Ik werd vanmorgen met buikpijn wakker na een goede nacht. Eigen schuld. Een lief buurmeisje kwam zelf gebakken pannenkoeken brengen en daar heb ik er te veel van op, haha. Vandaag maar even de rem er op. Wat @Kannietmeerervaart kan ik wel delen: ook bij mij zijn de waves nog niet helemaal over, maar de goede momenten/dagen/weken worden echt steeds talrijker.
 12. Wow Liz, wat een belangrijke stap! Alle succes gewenst, maar dat gaat wel lukken!
 13. Ha @doorbijter, ik kan me alleen maar bij de goede en lieve woorden van Liz aansluiten. Je hebt denk ik een prima verslavingsarts, die zijn vak lijkt te verstaan. Dat is al mooi. Daarnaast kun je terugvallen op Liz @Kannietmeer. Zij weet inmiddels zoveel van ontwenning dat menig arts daar stikjaloers op moet zijn. En ook ik wil je met raad en daad bijstaan als ervaringsdeskundige. Je hoeft dit niet alleen te doen. Je bent sowieso al een kanjer dat je er voor gaat, ik schat in dat 80% van de benzoslikkers niet durft wat jij doet.
 14. @Kannietmeer en @karel12, wat ik kan zeggen is dat een microtaper met Lorazepam niet goed zal werken als je niet elke dag Lorazepam neemt. Als je Lorazepam alternerend neemt of bv 4 dagen per week zoals ik bij @karel12 lees heb je een dikke kans op tussentijdse ontwenning en doe je je lichaam meer "leed" aan dan strikt noodzakelijk is. Daarnaast is Lorazepam een kortwerkend middel, afbouw met Diazepam verdient daarom de voorkeur. Nu heb ik zelf met Lorazepam via dagelijkse microtaper afgebouwd en daarmee waren de ontwenningsverschijnselen voor mij vervelend, maar hanteerbaar. Wat ik me ook afvraag @karel12, accepteer je voor jezelf dat je ontwenningsverschijnselen hebt? Natuurlijk wil iedereen dat zo veel mogelijk reduceren , maar voorkomen kun je het niet en ik proef een beetje dat jij dat wel wilt. En ja, dat wordt het extra lastig. Als je inderdaad de Lorazepam 4 keer per week slikt is het wellicht toch het overwegen waard om het dagelijks te gebruiken en van daaruit de microtaper in te zetten. Je hebt de Lora dan gelijkmatiger en daardoor kan de heftigheid van de ontwenning verminderen.
 15. @Robbin, ik had het meeste last van slapeloosheid, darmklachten, onrust en angstgevoelens (chemische angst!) Nu na 16 maanden is 90% van de klachten wel weg, heel soms een mindere nacht en wat lichte onrust.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...