Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

doorbijter

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  823
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

4 Volgers

Over doorbijter

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dank voor je antwoord. Dan heb je in zeer korte tijd eigenlijk 20 mg diazepam afgebouwd, na zeer langdurig gebruik. Dan is het wel Te begrijpen dat je nog steeds zoveel en heftige ontwenningsverschijnselen hebt.
 2. @Mientje mag ik vragen hoe snel je van de diazepam en van welke hoeveelheid je tijdens de opname hebt afgebouwd? En hoeveel oxazepam is omgezet naar hoeveel diazepam. Als je dat nog weet tenminste
 3. @FBJH Frank, ik kom van 4 mg lora, 4 mislukte afbouwpogingen. Uiteindelijk van 2 mg lora overgestapt op 20 mg dia. 2 mg per maand afgebouwd tot 10 mg, toen 1 mg per maand tot 4 mg. Sta nu op 3,2 en pauzeer weer even. Denk dat ik nog een lange weg te gaan heb. De laatste loodjes wegen bij mij iig het zwaartst
 4. @FBJH Frank, dit is de klassieke afbouwklacht. Er is idd geen filter meer. De benzo heeft dat overgenomen en nu deze weg valt en je eigen gaba nog niet hersteld is, is er dus geen of zeer weinig filter. Ik heb exact tzelfde. Leef al sinds december in isolement en nu ruim een maand boven op bed. Ik kan zelfs de kinderen niet horen of zien, te erg gewoon. Maar weet dat de enige weg naar herstel die is om van de benzo af te gaan. Anders blijf je in tzelfde cirkeltje draaien. T is een hel, maar uiteindelijk zal je genezen
 5. doorbijter

  kennismaking

  @FBJH, Frank, dan snap ik heel goed dat je niet op diazepam wilt overstappen. De enige optie die je dan nog hebt is je tempo aanpassen. Kun je de stapjes nog kleiner maken, bv een kwart tabletje eraf per keer? En als dat ook teveel is, kun je overwegen om met een vijl en precisieweegschaal aan de slag Te gaan. Zo kun je zo geleidelijk mogelijk en zo langzaam mogelijk als prettig voor jou is, afbouwen. Ben je trouwens al weer een beetje bijgekomen van de laatste mindering?
 6. doorbijter

  kennismaking

  @FBJH allereerst welkom op het forum. De klachten die je beschrijft horen exact bij ontwenning. Mocht je nog niet bekend zijn met de ashton manual, dan adviseer ik je deze echt te lezen. Dit zal een hoop duidelijk maken. Ook bv de mogelijkheid om over te stappen op diazepam. Dit is beter af te bouwen. Verder nodig ik je uit in de dagelijkse huiskamer. Hier komt iedereen bijeen om de dagelijkse klachten, overwinningen ed te bespreken. Je vind dit onze ditjes, datjes en dagraad. Daar is eigenlijk altijd wel iemand die reageert. Zelf ben ik momenteel niet zo actief op t forum. Na 7 maanden gebruik van lorazepam, Ben ik nu al 3 jr in 9 maanden aan het afbouwen. Maar spiegel je niet aan mij. Ik ben wel een ernstig geval. Ik heb de finishlijn in zicht maar de laatste loodjes zijn verrekte zwaar. Ik ken dus de hel die jij beschrijft zeker. Sterkte.
 7. Dit was ooit t draadje van mijn afbouwreis. Ik zie dat ik 3 weken verslag heb gedaan. Daarna is het draadje helaas door andere gebruikers overgenomen en had ik er geen behoefte meer aan hier verder te gaan. Jammer eigenlijk. Dan had ik kunnen lezen dat t niet alleen maar heel erg slecht is gegaan. Die 40 weken ga ik niet redden. Helaas is een pauze soms noodzakelijk. Maar van de 10 mg waar ik destijds mee startte moet ik er nog 3,5. Dus al wel flink over de helft en t eind in zicht. Ik zal hier geen verder verslag meer doen van mijn reis. Vandaar dat ik dit draadje sluit. De groeten!!
 8. Dit was ooit t draadje van mijn afbouwreis. Ik zie dat ik 3 weken verslag heb gedaan. Daarna is het draadje helaas door andere gebruikers overgenomen en had ik er geen behoefte meer aan hier verder te gaan. Jammer eigenlijk. Dan had ik kunnen lezen dat t niet alleen maar heel erg slecht is gegaan. Die 40 weken ga ik niet redden. Helaas is een pauze soms noodzakelijk. Maar van de 10 mg waar ik destijds mee startte moet ik er nog 3,5. Dus al wel flink over de helft en t eind in zicht. Ik zal hier geen verder verslag meer doen van mijn reis. Vandaar dat ik dit draadje sluit. De groeten!!
 9. Dit was ooit t draadje van mijn afbouwreis. Ik zie dat ik 3 weken verslag heb gedaan. Daarna is het draadje helaas door andere gebruikers overgenomen en had ik er geen behoefte meer aan hier verder te gaan. Jammer eigenlijk. Dan had ik kunnen lezen dat t niet alleen maar heel erg slecht is gegaan. Die 40 weken ga ik niet redden. Helaas is een pauze soms noodzakelijk. Maar van de 10 mg waar ik destijds mee startte moet ik er nog 3,5. Dus al wel flink over de helft en t eind in zicht. Ik zal hier geen verder verslag meer doen van mijn reis. Vandaar dat ik dit draadje sluit. De groeten!!
 10. @karin123 mag ik vragen welke benzo je nu nog gebruikt en hoe je afbouwt? Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat na zoveel jaren gebruik je totaal tolerant voor welke benzo dan ook bent geworden en dat de angsten die je ervaart puur chemisch zijn. En dus ga het stoppen heel langzaam vanzelf zullen verdwijnen. Ik heb dezelfde angsten nl, maar alleen als ik last heb van ontwenningsverschijnselen. En ik kan je vertellen dat ik die zeker heb
 11. @Frankk fijn te lezen dat het best redelijk gaat. Ja, de laatste loodjes wegen Het zwaartst hѐ. Ik zit nu op 3,5 mg. T gaat niet goed, verre van dat. Maar daar ga ik verder even niet op in. Ik wil niemand ontmoedigen. Ik ga even een week pauzeren, kijken of dat helpt. Ik vind t zo knap dat jij nog wel van alles doet. Ik kan dat dus niet. Denk je dat deze mindset in je voordeel werkt? Ik merk dat ik ook angst heb om iets te doen. Bang om daarmee de klachten te verergeren. Ik ben al zo overprikkeld, terwijl ik echt helemaal niks doe. Nou, het beste voor jou (en mij, haha)
 12. @Frankk ik ben even benieuwd hoe het met je gaat? Stabiliseer je nog een beetje? Persoonlijk denk ik echt dat je te snel afbouwt en in te grote stappen. Maar ik ken ook de drang om van die zooi af te willen.
 13. Voel je je al wat beter bernice?
 14. Yollie, met zulke filmpjes schrik je mensen heel erg af. Iedereen weet dat alle psychische medicatie slecht is, maar niet iedereen kan er, om verschillende redenen van af. Met het delen van zulke filmpjes gaan ze zich alleen nog maar meer ellendiger voelen.
 15. Greta, Je bent duidelijk al tolerant geworden en de lora werkt nu alleen maar tegen je. Zoals ik je al (meerdere keren volgens mij) eerder heb geadviseerd, is het beste de lora om te zetten in dia, 8 mg. Bij voorkeur elke week een kwart lora vervangen door 2 mg dia. Dan ben je in 4 weken geswitched. Ik adviseer je dan wel om de 1e dag van elke omzetting zowel ook Het kwartje lora nog te nemen. Dit om de ergste klachten op te vangen. Als je met strips afbouwt zou mijn advies zijn 1 mg per 4 weken, dat geeft de minste kans op klachten, zo doe ik het zelf ook. Mocht de 1e mg heel goed gaan, dan kun je altijd nog beslissen De 2e x 2 mg te taperen. En dan zul je echt door de zure appel heen moeten en net zoals velen van ons de ontwenning proberen te accepteren. Zoals hierboven al geschreven heb ik al meerdere keren op je vraag gereageerd. Kennelijk wil je mijn advies niet aannemen, waarom is me een raadsel, terwijl ik je echt met zekerheid kan zeggen dat dit de beste manier is. Helaas door schade en schande De afgelopen jaren zelf ondervonden. Maar dit is wel de laatste x dat ik reageer. Ik snap dat je wanhopig bent, maar je moet ergens beginnen en bovenstaande is echt Het beste. Zo zou iedereen Het moeten doen, maar ik zit helaas door omstandigheden (financieel, een arts die niet mee wil werken) niet voor iedereen weggelegd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...