Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kannietmeer

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2001
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  17

Alles door Kannietmeer geplaatst

 1. 0,5 mg Lorazepam omzetten naar 5 mg Diazepam. De andere dosissen houd je nog gewoon op Lorazepam. Totdat je na 4 weken alle Lorazepam hebt omgezet. Dus gefaseerd omzetten. week 1: 1,5 Lorazepam, 5 Diazepam week 2: 1 Lorazepam, 10 Diazepam week 3: 0,5 Lorazepam, 15 mg Diazepam week 4: 20 Mg Diazepam
 2. Wat ik bedoel is Lorazepam 2 mg die ze nu inneemt, omzetten naar 20 mg diazepam, en daar uiteindelijk 2 inname momenten van maken want dat is gewoon veel makkelijker. De Lorazepam is gewoon ellende en op deze manier van inname niet duidelijk wat nu ontwenning is van de verlaging en wat tussentijdse ontwenning is. Ik denk ook dat als ze nog een tijdje op Lorazepam blijft het beter is deze gelijkmatig over de 24 uur te verdelen.
 3. Ik denk dat het de hele dag door effect kan hebben. Voor mijn benzovriendin in Amerika was het herverdelen van de medicatie de eerste stap. Maar zij heeft niet omgezet van Clonazepam naar Diazepam. Als je omzet naar Diazepam is dat de beste stap en wordt het makkelijker na de omzettingsperiode
 4. Goed bezig Bibra. Rustig doorgaan en laat je niet afleiden ;-)
 5. Mogelijk gebruik je niet de juiste afbouwmethode? Hoe bouwde je af? Afbouwen zonder ontwenning is denk ik ook een illussie die je moet loslaten. Je zal er doorheen moeten en je lichaam het signaal geven dat het echt zonder moet opereren en dat het zich moet aanpassen aan jou wil, namelijk zonder diazepam functioneren. Opnames zijn in de gesprekken die ik met mensen heb gehad, verre van veilig en goed, en meestal laten ze je veel te snel afbouwen en sta je op een gegeven moment buiten met mega ontwenningsverschijnselen. Ik raad het persoonlijk af. Het is beter een microafbouw te doen, waarbij je een dagelijkse minimale hoeveelheid van je dosis afhaalt en zo uiteindelijk toch op 0 uitkomt. Dat geeft de minste klachten en geeft je lichaam de meeste tijd te begrijpen wat het moet gaan doen.
 6. Kannietmeer

  Afbouwen Oxazepam

  Weet je wat het lastige is. De langer je op een hogere dosis zit, de meer kans op gewenning aan die verhoging. Daarnaast is het afbouwen van oxa dus lastig door de halfwaardetijd. Als je 1 dosis moment eruit sloopt heb je last van tussentijdse ontwenning. Dit is de reden waarom mensen op Diazepam overstappen om het afbouwen te vergemakkelen doordat deze heel lang in je systeem blijft en dus een gelijkmatige spiegel creeert. Misschien dat je dat toch tegen je huisarts aan kan houden. Probeer niet te denken dat je echt wat hebt aan de dosis voor het slapen gaan, want de wetenschap heeft allang aangetoond dat dat effect na 2 weken verdwenen is. Ook is aangetoond dat het gevoel van betere slaap in het begin vooral komt door geheugenverlies en mensen dus kwalitatief eigenlijk helemaal niet beter slapen, maar het wakker worden minder registreren. Je kan ook de huisarts De Ashton Manual geven en vragen of hij het wil lezen. Dat kan helpen in zijn kennis en mogelijk kan hij je dan beter begeleiden.
 7. Tussen 7 uur savonds en 9 uur sochtends zit 14 uur en dat is reden voor heel veel tussentijdse ontwenning en een onregelmatige inname werkt dat in de hand
 8. 11 uur in de ochtend en 11 uur in de avond, gelijke dosissen. Toen heb ik de ochtend eerst afgebouwd en daarna de avond.
 9. Lieve Doorbijter, Ik denk dat ik inderdaad die gave heb. Dat zeg je natuurlijk niet zo snel van jezelf, maar heb dat vooral ontdekt door de feedback van anderen, zoals ook nu jou reactie. Ik weet niet hoe en waarom, maar het is zo. En dat is de reden waarom ik dit als mijn werk ga doen. Tot zegen zijn voor anderen, door met deze gave aan de slag te gaan, is bijzonder. Ondanks dat het onderwerp zo zwaar en moeilijk is, maakt het werk me echt gelukkig. Blijkbaar doe ik dan ook echt iets waar ik voor gemaakt ben. Als je eenmaal met Erik aan de slag bent, mag je nog steeds vragen stellen! Hij kan een plan met je uitdokteren, maar je niet door je ontwenning heen loodsen in de donkerste tijden. Dat is wat ik doen als coach. Ik ben veel meer beschikbaar dan een arts en ondersteun het heel proces, niet de medicinale, maar het proces waar je al mensen zelf mee moet dealen. Je hoofd boven water houden in dit proces is een veel grotere uitdaging dan de juiste methode vinden of het juiste medicijn. het is verstandig het gelijdelijk te doen, in 4 stappen. Dan is de klap minder groot en dus ontwricht het de balans in je lichaam minder. Zolang je nog op de Lorazepam zit moet je rekening houden met de halfwaardetijd, die niet zo heel lang is. Ik had persoonlijk na 5 uur al ontwenningsklachten en werd ik trillerig en angstig. Hoevaak neem jij je medicatie in? Het beste zou zijn om de 2 mg echt om de 6 uur te verdelen. Dus 4 inname momenten.
 10. omzetten zou ik precies zo doen als je zelf opschrijft. IN 1 x is te doen, maar ik heb alleen de ervaring zelf van 1 mg naar 5 mg diazepam, in 1x en was heel heftig voor mijn lichaam, maar mogelijk kwam dat ook doordat ik dus met 5mg eigenlijk heel laag zat. Samenspraak in alles is uitermate belangrijk. Ik hoop dat je inderdaad alle medewerking krijgt en steun die je nodig hebt. het komt wel echt goed schat. Niemand blijft de rest van zijn leven in benzo ontwenning. ER komt een dag waarop ook jij zegt: ik ben genezen. En zelfs voor de tijd ben je al een heel stuk meer jezelf. Let maar op!
 11. dat lijkt mij ook niet haha... goed om te weten inderdaad.
 12. Ik denk dat het voor veel mensen niet gaat om raddraaiers, maar om de manier waarop ze hun verhaal vertellen of anderen advies geven. Met veel angst, paniek en zonder enige nuance. Logisch, ze zijn in benzo ontwenning. Maar een beetje reflectie af en toe op wat je doet, is wel fijn. Ik zag op een gegeven moment iemand die elk uur schreef: ik ga echt dood, ik weet het zeker. Weinig informatie, alleen maar dat soort kreten. Daar wordt ik zelfs beroerd van. Maar ik vind dat geen raddraaier, toch? Maar wel super zinloos en ik snap heel goed dat mensen dan liever niet op een forum komen. Dan is het echt lastig je eigen hoofd een beetje omhoog te houden en het niet op te geven. Ik krijg er zelf heel veel nare gevoelens van in ieder geval en daar zit niemand op te wachten.
 13. dat heb ik hem ook gezegd. En dat wilde hij op zich wel, maar hij wilde er zelf niets voor doen. Tja... zo werkt het niet. Dank voor je feedback
 14. ik ben van mening dat dit forum over het algemeen goed werkt, maar het is soms wel wat stiller dan je wilt als je je heel slecht voelt. Maar naar mijn mening zijn de andere groepen die ik gezien hebt, vaak door angst gestuurd en dat is heel destructief en kan je beter wegblijven. Dat is 1 van de redenen waarom ik denk dat het goed is om een benzo coach in te kunnen schakelen om je vragen te stellen. Dan krijg je rustige duidelijke informatie overdracht, zonder de vreselijke dingen die mensen schrijven vanuit hun eigen angst. De personen die ik heb geholpen zijn allemaal gestopt met naar het forum te gaan, omdat ze liever mijn rustige uitleg horen over dingen, dan bloot te staan aan het forum waar dan ook. Soms zelfs ook in Nederland, maar ik weet uit ervaring dat het hier echt tig keer beter is dan waar dan ook.
 15. helemaal waar. Ik zie uit ervaring dat de persoon die zichzelf wel tot slachtoffer maakt en het van iemand anders blijft verwachten er echt geen steek mee opschiet en zelfs achteruit gaat. Ik heb helaas vorige week iemand geblokkeerd die na 8 maanden ondersteuning van mij, nog steeds in zijn slachtofferrol zat en er bij was gaan drinken. Zelf daarin heb ik hem de kans gegeven om te stoppen met drinken. Toen zei hij vorige week ineens dat hij al 3 dagen niet gedronken had... niet al 2 maanden. Toen wilde ik niet meer. Iemand die niets doet voor zichzelf, niet afbouwt, maar wel gaat drinken, en dan vervolgens tegen mij gaat aanhuilen hoe ziek die zich voelt is echt aan het verkeerde adres. Ik kan mensen steunen als ze zelf actie willen ondernemen en het leven weer in eigen handen willen krijgen. Als je slachtoffertje wil spelen ben je bij mij helemaal verkeerd. Heeft wel lang geduurd trouwens voordat ik het doorhad en het ook kon afbreken. Ik vond het echt heel naar en dat moest ik toch eerst ervaren om te zien dat het mijn grens overging. Nu weet ik dat die in ieder geval wel ligt bij drinken. Als je gaat drinken om jezelf te helpen met benzo ontwenning, moet je dat zelf weten, maar dan ben je bij mij aan het verkeerde adres voor hulp/ tips en ondersteuning. Okay, graag feedback op mijn schrijven: too much? Of is het duidelijk en heb ik gelijk?
 16. ah, dat wist ik niet van die merken. blijkbaar nog nooit iemand gehad die daar tegenaan liep! Van de andere hulpgroepen wist ik het ook niet, al weet ik wel dat mensen die op Benzobuddies zitten, overal zitten, ook op fb en andere pagina's. Dus die angst verspreid zich daar gemakkelijk. Ik ben pas even wezen kijken op die pagina's en schrok me rot over hoe mensen elkaar daar de stuipen op het lijf jagen. Dat is hier gelukkig veel genuanceerder en rustiger en we zijn ons meer bewust van de impact op andere. Ben er snel weggegaan want werd er naar van, en ik heb de benzo ontwenning al achter de rug. Kan me niet voorstellen wat het voor iemand doet die er nog doorheen moet.
 17. Dat is echt onmogelijk en wel een veelgenoemde zorg op Benzobuddies maar..... Als je weet hoe ze de tabletten mixen, kan dat absoluut niet en ik heb het zelf gedaan en heb er al heel wat mensen zo door geholpen. Het is hetzelfde als zeggen: dat niet overal in je brood zout zit, of waar zit het hout in papier..... Bij Diazepam 2mg pilletjes is van den 170 mg die de pil weegt, maar 2 mg medicijn. Die hangt echt niet precies aan de rand. of in een klontje in het midden Kijk dit maar eens:
 18. Ik heb een heleboel moeten verliezen en ben totaal tot stilstand gekomen doordat ik dat niet deed. Dus een dure les, maar wel een bijzondere om te leren. Ik be er heel blij mee dat ik dat nu behoorlijk goed kan... fingers crossed dat ik dat zo blij doen en in contact blijf met mijzelf en wat ik nodig heb.
 19. https://depressionanxietyseries.com Deze serie is de komede week van 20 tot 30 mei, zonder inschrijving te zien. Alles over gezondheid, metale en fysieke gezondheid, wat medicatie doet en niet doet en hoe je je gezondheid terug kan krijgen. Het is allemaal in het Engels, zonder ondertiteling, maar ik ga ze schrijven om te zien of ik daarin met ze kan samenwerken om dit bijvoorbeeld in de toekomst toegankelijk te maken met ondertiteling.
 20. Fijn hoor! Gaat goed hier. Ook stabiel, wel een uitdagende dag gehad gisteren waar ik veel fysiek heb moeten doen en wat stress heb gehad dus ik ga het rustig aan doen vandaag. Ik doe alles dag voor dag ;-). En bewust aanpassen als het niet goed gaat/voelt.
 21. lieve bol, (fijn je even hier te hebben, dikke knuffel) ik heb met een kennis, die huisarts is, hier wel eens over gesproken. Ten eerste is hij in ontkenning dat het echt de hel is om er vanaf te komen, ten tweede antwoord hij dat het óf je eigen heftige pijn verdragen is, of een paar dagen doorbijten als je ermee moet stoppen. Een paar dagen zegt hij dus doodleuk... vertel dat de mensen die aan een opiaat zijn geraakt door een receptje van de arts en zwaar de hel zien. Maakt me echt super pissig!! @Bianca78 Wat fijn dat je afbouw goed gaat. Je kan dus gewoon afbouwen met Oxazepam? Ben heel blij voor je dat het allemaal lukt!
 22. @doorbijter Maak je er in ieder geval geen zorgen over, want met een weegschaal en vijl krijg ik iedereen er helemaal doorheen. Het is prima zelf te doen.
 23. Het is juist DE KANS dat je je beter gaat voelen. Ik heb de overstap als een flinke stomp ervaren, omdat ik echt een te lage hoeveelheid Diazepam had gekregen van de doker. Echter zou ik het nog steeds mensen adviseren, zelfs als het zo zou gaan, want ook bij mij werd ik daarna wel stabiel, ging de onrust liggen en de paniek/terror/wakker schrikken/niet meer kunnen lopen verdwenen en zijn nooit meer teruggekomen. Ik kon slapen en ik kon rusten. Ik had nog steeds hartkloppingen en overgevoeligheid voor welke prikkel dan ook en mijn energie was zero, maar ik kon de ontwenning van de diazepam in mijn lichaam aan. Even voor de duidelijkheid, ik kon nog steeds niet 0.5 mg in één keer afbouwen, die stap was te groot. Maar met de microafbouw im combinatie met de diazepam werd alles een stuk gelijkmatiger en dragelijker. Echt een mega verschil. Ik heb er alle vertrouwen in dat het jou ook gaat lukken lieve doorbijter. De Lorazepam is echt een bitch
 24. ook interessant om eens te lezen misschien ;-) https://jessevandervelde.com/hoe-je-darmen-en-brein-verbonden-zijn-en-wat-dit-betekent-voor-je-gezondheid/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...