Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kannietmeer

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2368
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  19

Alles door Kannietmeer geplaatst

 1. Kannietmeer

  afzien

  Moedig, Wat akelig zeg.... ik snap je vraag en deel hem ook met je.... hoe kan het dat je weer bent begonnen? Ben je door ze overgehaald? Heb je weer tolerantieontwenning? Voor slaap schijnen benzo's maar 2 weken te werken.... daarna is het niet meer effectief. Op hoeveel zit je nu? Liefs, Liz
 2. ook niet bij benzodiazepine ontwenning ;-) Gebruikt niets wat werkt op gabareceptoren, is het algemeen advies. Mensen beschrijven vaak dat ze er extra ziek van worden.
 3. Bedankt allemaal!! Doorsturen naar vrienden en familie kan ook nog natuurlijk ;-)
 4. Het gaat je echt lukken en we zullen je tot het einde toe steunen.
 5. willen jullie iemand helpen? Teken dan deze petitie. Big pharma kan niet overal zijn zin krijgen Dit is een petitie zodat de pharmaceut die het alleenrecht heeft op deze medicatie, niet een belachelijk hoge prijs hiervoor rekent. Ik ken toevallig iemand die het gebruikt en heb het van haar gekregen. Om haar te steunen, post ik het hier. https://prijsvanpriadel.petities.nl/ @mevrouwtje54 @Meisjeamsterdam @bolletje@Cyclad58@doorbijter@Suzan@ELL @Leen@Robbin@EefjeJ@Eleo31 @Deligaf1 @Spot@karel12 @Lynn86 @Cura en aan iedereen die ik nu vergeet.... heel veel... I know.... mijn geheugen is een zeef...
 6. wat een complexiteit van dagbesteding.... Kan je niet gewoon op 1 plek blijven? Of vind je het leuk om verschillende plekken te hebben? Doe jij maar rustig aan de komende dagen, want als je teveel gedaan hebt, moet je altijd even goed de tijd nemen te rusten lieverd. Ik heb qua temperatuur goed geslapen, maar 3 muggen hebben me om de beurt wakker gehouden. Denk wel 6 of 7 keer eruit geweest om op jacht te gaan, felle licht aan omdat ik ze anders al helemaal niet zie, en dan met een sok over mijn ogen toch maar proberen te slapen omdat ik de muggen niet kon vinden, om vervolgens wakker te schrikken van gezoem en gelijk in het felle licht te kijken. Zeer onrustgevend kan ik je vertellen. Maar ja, hopelijk komende nacht beter...
 7. klinkt alsof je hebt besloten dat het dan maar zo moet, en je de reactie voor lief neemt?. Doe voorzichtig!
 8. Kannietmeer

  15-7-2019

  Ik ben echt heel blij voor je. Met beide processen heb ik de hel persoonlijk ervaren en ik weet hoe ongelooflijk moeilijk het kan zijn. Het komt echt goed lieve Leen, zelfs al het is een zware weg. En de groei die je zal gaan ervaren door deze vreselijke moeilijke tijd, is uiteindelijk mooi en waardevol. is dit de eerste keer in je leven dat je een depressie hebt gekregen?
 9. Kannietmeer

  15-7-2019

  de kracht van positieve gedachten is groot, dus het is zeker goed die gedachten te omarmen en te vergroten er voor te gaan. Tegelijk is je voorbereiden op 'de strijd' ook geen verkeerde houding, want die kan lang aanhouden en op en neer gaan. Maar ook als het moeilijk is, geloven dat je beter zal worden en dat het voorbij zal gaan, is de beste mindset. Ook als je je rot voelt, kan je bijvoorbeeld zeggen: hoe ik me nu ook voel, dit is ontwenning en ik zal genezen. Mijn lichaam kan dit en zal dit overwinnen, net als bij iedereen. Ik zal genezen.
 10. hoe bouw je de seroquel nu af Tim?
 11. Kannietmeer

  15-7-2019

  @LeenHoe is het vandaag lieverd? Nog steeds vooruit?
 12. mooi om te zien dat je eerst zo onzeker was en heen en weer ging in je keuzes en emoties. Nu je hebt doorgezet zie ik weer het gewenste resultaat! Geweldig. Ben heel blij voor je Omzetten lijkt een drama, maar is echt een kwestie van doorzetten vaak. Dan ineens wordt het rustig.
 13. Ik zou zeggen: als het even kan, geef de benzo dan nooit gewonnen terrein terug. Je moet je methode aanpassen als je lichaam het niet aan kan wat je doet. Dat was voor mij ook zo. Een 'grote' stap naar beneden kon mijn lichaam ook niet meer aan en ik woog nog maar 50 kilo en had geen energie meer. Toen ik de microtaper ging doen, kreeg mijn lichaam geen klappen meer en daardoor hield ik het vol. Ga niet omhoog, maar ga langzamer en maak de stappen kleiner.
 14. lieve Wilhelmina, hoe helpt de apotheek je nu? Je neemt dus medicatie om de 4 uur, behalve in de nacht. Het is goed voor jou om De Ashton Manual te lezen denk ik. Ken je die al? Dit is de eerste basisinformatie, al is het wel al 20 jaar oud, en weten we al meer dan wat daar geschreven staat. Als je het leest, zal je ook zien dat het mogelijk beter is om af te bouwen met Diazepam. Zou je dat overwegen om over te stappen? Als je arts niet echt mee werkt, kan je ook kijken of je contact kan opnemen met Erik Paling. Die wil je mogelijk wel helpen om op de juiste manier af te bouwen. Hoe lang ben je al depressief? Bromazepam kan ook depressie veroorzaken, dus mogelijk ligt het daar wel gewoon aan. Krijg je andere medicatie voor de depressie of niet?
 15. schijnbaar ook een uur of 7 ..... SEROQUEL XR 50 mg, 150 mg, 200 mg, 300 mg and 400 mg are capsule .... The elimination half-lives of quetiapine and norquetiapine are approximately 7 and.
 16. vaak heb je daarna ook wel de energie de klusjes even te doen denk ik? Maak er wat van Ad. Je vecht je er dapper doorheen, elke dag weer, met een partner die ook uitdagingen heeft. Fijn dat je voor haar kan zorgen. Heel veel sterkte en ik hoop dat je een fijne middag hebt.
 17. Is dat duidelijk ter sprake gekomen dat huishouden niet lukt bijvoorbeeld? Ze kijken altijd naar wat je wel kan. Die schrijven ze naast de dingen die je niet kan. Vervolgens moet een arbeidsdeskundige beoordelen wat je dan als baan nog zou kunnen uitvoeren en of je daar nog 60% van je laatst verdiende loon mee kan verdienen. Mogelijk hoef je niet te werken als deze beoordeling totaal in kaart wordt gebracht. Bij mij zeiden ze dat ik wel 20 uur inzetbaar zou kunnen zijn in eerste instantie. Op de dag dat ik klaar was met afbouwen had ik dat gesprek. Ik was een lopend lijk. Maar omdat de arbeidsdeskundige dus geen functie kon vinden bij mijn mogelijkheden, waarmee ik ook met die 50% in uren , wel 60% van mijn laatst verdiende moest kunnen verdienen, hoefde ik niet te werken. Hoop dat je het nog begrijpt. Mogelijk hoef je uiteindelijk niets te doen..... ik duim voor je dat je tijd krijgt te genezen zonder nog meer druk van buitenaf.
 18. Je hebt nodig: een weegschaaltje met 0.001 op de teller, drie cijfers achter de komma en een nagelvijltje. Ook een klein bakje, of potje met deksel is handig voor de schaafsels, zodat het niet overal terecht komt en je in de toekomst ook je brokjes kan bewaren. Daarnaast een papiertje en een pen of potlood waarmee je gaat noteren wat je voor een bepaalde dag neemt. Dus datum en afbouwgewicht. Als je deze methode gebruikt gebruik je het laagste pilletje van de Diazepam van 2 mg. Wat ik deed was 1 mg in 24 dagen qua afbouwtempo: dat was 0.004 g van het gewicht van de pil af. Ik weeg dus eerst je pilletje. Bij mij was die gemiddeld 170 mg. Dan vijlde ik het af naar 166 mg, schreef op mijn blaadje de datum met dit gewicht, en dan kan je het slikken. Doe je dit elke dag, dan zorg je dat je de afbouw een glijbaan vormt, in plaats van de trap die stapsgewijs afbouwen veroorzaakt. Je lichaam kan met deze methode naar beneden glijden in een tempo dat zo min mogelijk pijn doet. Sommige mensen kunnen sneller afbouwen, anderen moeten zelfs nog langzamer. Dit kan je nu zelf volledig aanpassen naar hoe jouw lichaam reageert.
 19. @Leen ik snap het gevoel van twijfel, maar je bent helemaal op de goede weg hoor!
 20. Vanuit mijn huis in Rotterdam een bloementje voor jullie allemaal. Ik voel me beter met bloemen in huis en deze zijn echt wel heel erg tegek vind ik zelf. Het weer is niet echt zomers en mijn vriend moet vandaag gewoon werken dus ik weet nog niet zo goed wat ik vandaag ga doen. Boodschappen ... (Jippie...) want anders moeten we dat op de enige vrij dag die we morgen hebben nog doen.
 21. probeer suiker te vermijden, in fruit is prima, maar met mate. Als je wilt kan je met een natuurarts uitzoeken wat je lichaam nodig heeft om sterker te worden. In principe zijn voedingssupplementen geheel persoonsgebonden, afhankelijk van de fase waarin jouw lichaam is in herstel en hoe jouw processen werken. Bacopa Monieri zou goed zijn om te nemen omdat onderzoeken uitwijzen dat het gabareceptoren helpt te vermeerderen. Ik neem het al 2 jaar en nog steeds test het als een supplement dat me sterker maakt. Maar iemand anders in ontwenning heeft het voor zichzelf ook getest bij haar natuurarts en die het het niet nodig volgens de test. Omega 3 en kokosolie kunnen ook helpen bij het herstel van je hersenen.
 22. wat ongelooflijk akelig. (Ik ben wel heel blij dat je geen angst en paniek hebt, dat is een goed teken!!) Je situatie is superslecht inderdaad, en er klopt helemaal niets van.... Ik heb erg met je te doen. Als ik een groot huis had, kon je zo bij me komen wonen, echt waar. Helaas woon ik ook in een te klein appartement al en heb ik al 4 jaar geen eigen huis door een scheiding waarbij mijn ex ook perse het huis wilde hebben. Zonder urgentie en inkomen ben je dan nergens. Mijn ouders zijn gelukkig samen en hebben een groot huis, en mijn vriend en ik gaan goed in een kleine ruimte, en tevens heb ik half bij een vriendin gewoont door de weeks ivm werk. Na 6 maanden vond mijn vriendin het toch lastig worden, en toen ben ik echt bij mijn vriend gaan wonen. Toen ik ziek werd ben ik naar mijn ouders vertrokken want in een piepklein appartement met iemand die zo ziek is als ik was, is gewoon niet te doen. Mijn vriend kon het niet aan mij zo te zien en dan zeker niet op zijn lip zittend. Ik heb geluk met de mensen om mij heen, al bepaal ik daardoor ook niet meer 'waar' ik woon. Beetje zoals jij met de optie om bij je vader te wonen, waarbij je wel alles in de randstad opgeeft. Ik heb ook alles verloren: werk, huis, vrienden, omgeving, gezondheid...... Maar ik heb er geen spijt van dat het zo is gegaan. Ik voel me rijk met wat ik nu mag doen, zelfs als ik er geen stuiver mee verdien. Ik ben blij dat mijn ouders en ik een tweede periode in het leven hebben gehad om intensief met elkaar te leven. Onze relatie is er door verrijkt. De vrienden die ik verloor.... ik ga er vanuit dat ik nieuwe vrienden maak en zij die bleven zijn de enige die mij op waarde hebben geschat blijkbaar en ik heb ze zeer lief. Kan je het besluit van het UWV aanvechten door te vragen naar een herbeoordeling?
 23. Ik ben begonnen met Lorazepam en in stappen. Na een slechte omzetting naar 5 mg Diazepam wilde ik 0,5 mg eraf halen in 1 stap en werd daar weer zo doodziek van, en mijn lichaam was al een skelet geworden en kon het niet meer aan, dus toen ben ik gelijk gaan vijlen. 4,5 Mg heb ik in 6 maanden afgebouwd, met twee of drie keer een pauze van een paar dagen. Met 3 mg Diazepam en in afbouw, zal je lichaam zeker niet lam zijn van de werking van de Diazepam, want die heeft effectief bijna geen effect meer na 3 weken slikken van een vaste dosis. Als je dan gaat afbouwen al helemaal niet meer. De grote vermoeidheid kan gewoon een ontwenningssymptoom zijn, zoals dat bij mij ook het geval is. Ik begon na 6 maanden klaar te zijn met afbouwen pas weer iets van energie terug te krijgen, door veranderen voeding en een sterke multivitamine toe te voegen. Mijn energie is nu op 60% ongeveer.
 24. Lieve Wilhelmina, Ik voel zeer met je mee en vraag me af wat je heeft doen besluiten om na 40 jaar deze medicatie af te bouwen? Wat veranderde waardoor je er vanaf wilde? Je lichaam is er zo aan gewend geraakt en het is goed mogelijk dat het al voor een hoop klachten heeft gezorgd, zonder dat je wist dat het de medicatie was, omdat artsen dit vaak niet uitzoeken of erkennen. De bromazepam kan bijvoorbeeld tinitus veroorzaken, en zeker bij de afbouw is dit een veelvoorkomende klacht. Ik hoop dat we je hier een beetje kunnen ondersteunen. Is de dokter op de hoogte dat je wil afbouwen? Hoeveel bromazepam slik je nu? We hebben elke dag een huiskamer open onder het kopje van Benzodebaas, en dan Ditjes Datjes en Dagraad. Als je dan op de datum klikt van de dag, dan krijg je makkelijk contact met de groep die hier regelmatig komt voor steun. We steunen elkaar in het moeilijke proces van afbouwen van benzo's. Persoonlijk ben ik al een hele tijd benzovrij, 18 maanden, en ben goed aan het herstellen, met soms nog wat klachten. Ik kom hier vaak om als ervaringsdeskundige iedereen moed in te spreken en mee te denken over hoe iedereen de benzo-ontwenning zo goed mogelijk kan doorkomen/overleven. Je hebt de leeftijd van mijn ouders en dat maakt me verdrietig voor jou dat je dit moet meemaken nu. Ik hoop dat je je weg zal vinden op dit forum, zodat je inderdaad onze steun kan krijgen en je verhaal kan vertellen. Heel veel sterkte en een dikke knuffel ter bemoediging. X Liz
 25. Hi Suzan @Suzan heb je overwogen over te stappen naar Diazepam? Weet ik even niet meer. Als dat niet lukt is het waarschijnlijk voor jou goed om je te gaan verdiepen in vloeibaar afbouwen. Hier alvast wat linkjes die je kunnen helpen te begrijpen wat de bedoeling is. @Lynn86 Lynn, misschien ook voor jou handig om er eens naar te kijken, om te weten wat je opties zijn. Zolang je de lorazepam gelijkmatig over de dag kan verdelen door het op te lossen in water, is het beter te doen denk ik. Hoe lager je komt, de belangrijker het zal worden. Ik zal proberen uit te leggen hoe vloeibaar afbouwen werkt: @Cyclad58 Ad, wil jij voor mij even meelezen of wat ik hieronder schrijf aanpassing behoeft of dat jij ook begrijpt wat ik schrijf en of je het logisch vindt? Dit is een voorbeeld, dus geen afgepast advies voor wie dan ook. Je lost 1 mg lorazepam pil op in 100 ml water. in een potje met een dekseltje. Dat doe je met wat warm water om de oplosbaarheid te vergemakkelijken. De lorazepam heeft daar wel iets van 30 minuten voor nodig en af en toe schudden is handig. Mocht je wat gruis zien na 30 minuten, dan kan je eigenlijk wel vanuit gaan dat het de vulmiddelen zijn van de pil en niet de lorazepam zelf. Ik weet dat mensen het soms ook nog wat langer geven voor de zekerheid. Nu heb je een oplossing van 1 mg lorazepam op 100 ml water. Goed afmeten van het water is bij deze methode heel belangrijk! Nu volgt de actie om er wat van af te halen om af te bouwen. Je schud het potje met de oplossing goed en zuigt vervolgens met een ml spuitje iets van de vloeistof eruit en meet de ml die je eruit wilt halen af. Als je teveel neemt doe je terug in het potje. Meet ook hier zeer nauwkeurig. Als je 1mg lorazepam in 100 dagen wil afbouwen met deze oplossing , moet je elke dag 1 ml extra van de oplossing uit het potje halen. Op dag 1 van de afbouw heb je dan dus 99 ml in je potje over, op dag 2 heb je 98 ml in je potje over, op dag 3 heb je nog 97 ml in je potje over. etc. Wat je vervolgens doet voordat je het gaat innemen voor die dag, is dit: je lost de rest van je medicatie ook op in bijvoorbeeld 300 ml water op dezelfde manier en je gooit de oplossing van het afbouwpotje bij je andere oplossing van de rest van je medicatie. Ik denk dat om de 8 uur inname kan werken, maar mogelijk heb je 4x per dag inname nodig om geen tussentijdse ontwenning te krijgen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen het water met de oplossing van je totale dagdosis in 400 ml water te hebben, zoals in dit voorbeeld het geval is. Deze kan je dan verdelen over 4 inname momenten van 100 ml, om de 6 uur. Je kan werken met 4 glazen potjes om de hoeveelheid vanaf de ochtend te verdelen. Voordat je een dosis neemt, schud je weer even goed, en drinkt dan de oplossing op, en vul het potje weer met water, schud nogmaals goed om alle medatie dat eventueel nog aan de wand kleeft in het water te krijgen en drink het potje weer leeg. Doe dit met elke dosering die je neemt op een dag. Op deze manier is de medicatiespiegel in je systeem zo gelijk mogelijk en zal je minder klachten hebben dan met de verschillende dosissen op verschillende tijden met een enorm gat voor de nacht. Het is vervelend misschien om de tijden van inname je nachtrust te laten bepalen, maar uit ervaring van anderen die met lorazepam hebben afgebouwd heb ik geleerd dat dit een groot verschil kan maken voor de dagelijkse klachten en stabiliteit in je lichaam en geest en dat de voordelen veel groter zijn dan de nadelen. Hieronder is een link met een calculator en ook een link naar een video die hier over gaat. Ook kan je op YouTube mensen vinden die een vloeibare afbouw doen. http://benzo.alwaysdata.net/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...