Spring naar bijdragen

Kannietmeer

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    2.877
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    19

Alles door Kannietmeer geplaatst

  1. Luister eens naar de podcast Medicatie, de Andere Kant. En dan de derde aflevering. Je zal veel herkennen in Arnout zijn verhaal. Hopelijk helpt het jullie. X
  2. Lieve Karin, het komt echt door de chemie in je lijf. Heb je de mogeijkheid om met een weegschaaltje af te bouwen en elke dag te vijlen, probeer dat dan, want dat scheelt echt. En verder moet je er helaas ook echt doorheen. Je kan wel ook magnesium bisglycinaat nemen. Dat helpt mij nu ook bij de venlafaxine ontwenningsverschijjnselen die precies zo zijn. Stijf van de stress in mijn lijf en de spanning loopt soms zo hoog op dat ik in wanhopig huilen uitbarst. Dat lucht dan soms weer op. Maar sinds ik de magnesium weer ben gaan nemen is het beter. Mijn hoofd denkt pas normaler na 18.00 uur. Voor die tijd ben ik een wrak. Ik weet dat jullie me missen moeten, maar ik komt echt wel weer terug. Maar nu even niet veel omdat ik zelf weer zo ziek ben. Morgen komt mijn dochter voor haar opa's verjaardag. Ben er wel een beetje zenuwachtig voor. Moet dat arme kind ( 21 jaar) me weer zo ziek aantreffen. Echt niet cool....
  3. In mijn ervaring kan dat ook nog te snel zijn. De Ashton Manual is een richtlijn, geen gebod. Maar als het lukt is het fijn. Als je er erg ziek door wordt, kan je gewoon met de weegschaall elke dag afbouwen en dan maximaal bijvoorbeeld 1 mg per maand doen. Maar dat moet je dus zelf gaan ervaren. De 2,5 mg diazepam heb je ook in een gewone stap gedaan?
  4. Ja, lange tijd. Maar nu dus wel aan het afbouwen?
  5. knappe willy, wat ben jij toch een kanjer. Al die tijd heb je jezelf er doorheen gesleept. Heb je ook nog goede momenten te delen? ik heb net mijn avondeten op, en dat is op het moment een prestatie op zichzelf. Mijn moeder heeft het gelukkig, voor ze weg ging vanavond aangewezen, maar ik moest wel mijn WIL gebruiken het te doen, want smaak of prikkel om te eten heb ik al 10 dagen niet meer gehad. Dus hoewel het eten niet genoten wordt, heb ik het wel in mijn lichaam en dat is belangrijk.
  6. wanneer de balans in je lichaam zo totaal naar de haaien is, zijn de gedachten in je hoofd ook niet 'normaal' . ik heb dat zelf heel duidelijk gemerkt. Als je depresief bent, dan denk je ook negatief. Gaat de depressie weg, dan denk je anders en doe je ook automatisch anders. Zolang je lichaam totaal in de war is, heb je er mee te dealen. Maar geloof je gedachten niet altijd. Want je wordt wel beter en er is leven na de ontwenning. En je gedachten worden dan weer beter, rustiger, vrediger, positiever, etc. Geloof je gedachten niet als ze zeggen dat je het niet kan of dat je er niet doorheen komt.
  7. i know Daarom wilde ik weten waar je nu zit.
  8. @Wanhopige@karin123 Dat gestresste wakker worden bij het indutten overdag heb ik ook. Maar kan het soms gewoon niet helpen nu. Zo kapot en moe. Ook het optijd niets meer hebben is echt belangrijk. s'avonds afspreken kan dan echt niet, dan sta ik de hele nacht aan in mijn hoofd en lichaam en slaap ik helemaal niet. Op hoeveel mg zit je nu Karin? Fijn dat je snachts wel gewoon slaapt.
  9. @Wanhopigehet kan echt lang duren deze shit. Maar je zal genezen en het gaat echt over. Er is maar 1 ding wat je kan doen inderdaad en dat is nu doorgaan. Ontwenning van psyho-medicatie is gewoon onvoorstelbaar heftig. @karin123Het zit echt niet tussen je oren. Elk klein beetje verantwoordelijkheid of activiteit kan extra prikkels zijn. En ons denken wordt beinvloed door de ontwenning. ja, soms moeten we daar ook op letten. Maar de grote gemene deler is de ontwenning en dat je daardoor een verstoord zenuwstelsel hebt. En daarmee gaat gewoon echt veel mis in je lichaam.
  10. Kannietmeer

    Afbouw oxazepam

    Sorry @EefjeJ en @Alina, ben een beetje met vakantie en dan kijk ik niet zoveel. Ik mis sowieso vaak de scherpte om dingen goed te bekijken en ik vergeet dingen makkelijk. Maar ik heb nu Alina geantwoord.
  11. Kannietmeer

    Afbouw oxazepam

    Omzetten moet je in een paar stappen doen meestal, zodat je het oude middel ook nog een tijdje gebruikt. De overgang is even vervelend, maar echt te overleven. Als je daar doorheen bent, is het VEEEEEL rustiger dan de oxazepam en kan je veel makkelijker in kleine stapjes afbouwen. Als je specifiek advies wilt, stuur me dan even een PM @Alina. Het komt echt goed, maar je moet even weten welke stappen je moet ondernemen.
  12. Kannietmeer

    Afbouw oxazepam

    je hormonen kunnen nog schommelen van het ontzwangeren en kunnen door de benzo in de war raken. Helaas kan je nooit uitzoeken wat wat is he.... Jammer ook dat je niet gelijkmatig heb kunnen innemen. Dat maakt je nu even zieker. Maar als je eenmaal een paar dagen op Diazepam zit zal het wel beter gaan naar verwachting. Veel gelijkmatiger en geen plotseling ontwennningsmomenten. Sterkte!
  13. als je geen angst meer hebt, wel 4 tot 5 uur kan slapen en je grootste klacht nu het interne trillen is dan zou ik het ook denk ik zo laten. Gewoon tussendoor een benzo nemen zal geen verlichting geven dus dat zou ik ook zeker niet doen. De verlichting komt pas na een tijdje... zoals @doorbijter ook schrijft.
  14. Hi Yollie . Misschien kan je voor je oude account gewoon vragen om een nieuw wachtwoord? Het inwendige trillen komt echt veel voor en ik heb er zelf in ieder geval ook veel last van gehad. Ook nu ik mijn AD aan het afbouwen ben ervaar ik het trillen. Als ik opsta en als ik naar bed ga en als ik rustig zit. Als ik bezig ben en goed beweeg gaat het beter. Je kan er niets tegen doen. Maar het zal wel echt helemaal over gaan. Ben jij er nog steeds van overtuigd dat je niet op een lage dosis moet herinstalleren? ( @Wanhopige) Ik denk er zelf over de komende weken niet verder af te bouwen met de AD, want zoals ik me nu voel is het ook echt niet okay. @Cyclad58 Spanning in mijn lijf is mega hoog, ik slaap onrustig en voel me precies zoals ik me voelde vlak voordat ik instortte eind 2016. Toen ging het mis omdat de AD die ik toen slikte ineens volledig er mee ophield. Dit is en blijft een rete spannend traject jongens en het vertrouwen houden dat het over zal gaan is niet altijd makkelijk. Maar ik luister maar naar mijn eigen adviezen, want iedereen geneest.
  15. Thanks Ad. Wacht maar, op een dag weten ze dat mannen net zo lijden onder iets anders en daarom soms zulke monsters kunnen zijn . Ik vond het vroeger altijd zo gek en oneerlijk als ze vrouwen met PMS afschilderden als heksen die totaal onbetrouwbaar gedrag vertoonde, gemeen en sjaggerijnig, of dramatisch en depressief.... Nu ben ik 42 en weet ik dat het lijden reeel is en echt diep kan gaan. De karikaturen zijn gemeen en het gaat echt om een diepe lijdensweg die geleid door hormonen door dal en nog dieper dal kunnen gaan. Vandaag ben ik ietsje beter, maar duidelijk nog steeds van slag. Maar ik kijk wel uit dat ik mijn vriend daar van de schuld ga geven, want het zit in mij, het ligt niet aan hem Fijn dat jij hebt geslapen zonder hulp. Laten we hopen dat je dat weer langer en langer volhoud en dat je er weer vertrouwen in krijgt dat ook jouw proces vooruit gaat. Die Jacuzzi klinkt wel echt heel fijn. Ik hoop dat je daar dan ook lekker van kan genieten. Jij bent regelmatig links en rechts op vakantie in huisjes. Zijn er plekken die je extra kan aanbevelen, of specifieke vakantieparken of huisjes? Ik zoek luxe en alles erop en eraan het liefst. Ik wil ook jacuzzi, sauna, als het even kan openhaard of vuurkorf buiten, ik wil water en bootjes, ik wil een regendouche en een bad en ik wil ik wil ik wil. Heb je een tip?
  16. zet em op lieverd! Fijn om deze positieve ontwikkeling te lezen. Houd je daar aan vast als het op en neer gaat ( wat vaak zo is bij benzo ontwenning!) Ben echt blij voor je
  17. Ik herken het wel een beetje Bol. Dikke knuffel voor jou
  18. Nou nou, wat een stilte. Hier een dag vol PMS en daarmee een enorm zooite gemaakt tegen mijn partner.... Beetje jammer dat het zo heftig is allemaal. Ik raakte voor het eerst zo overstuur en heb vandaag zelfs paniekaanvallen gehad. Maar het komt goed, dat weet ik. Maar moest wel een jou denken lieve Ad, @Cyclad58. De momenten dat het je aanvliegt zijn echt niet makkelijk en dan weet je gelijk weer waarom je ooit een benzo gebruikt hebt. Hoop dat mijn CZS snel weer kalmeert, want het is echt een zooitje in mijn lichaam op dit moment. Wat een onrust!
  19. Praten zal je niet helpen nee, en setraline heb ik je ook mijn mening over gegeven. Je zenuwstelsel is beschadigd en kan niet functioneren op dit moment zonder benzo. Of je wacht totdat je lichaam is herstelt, of je gaat tijdelijk toch weer op Diazepam en bouwt dat af. Ik zou gaan voor het tweede, aangezien je hier op het forum blijft schrijven dat je het niet vol houd.
  20. was het spugen misschien gewoon ontwenning? Dat kan namelijk ook . Je darmflora kan totaal in de war zijn en je maag zwaar overstuur.
  21. ik denk dat de psychiater tot nog toe niet erg helpend is geweest en je er niet beter van bent geworden. Het is begrijpelijk dat je toch doet wat die bedenkt. Maar vertrouw je echt nog op het oordeel van de psych? je hart moet ook harder werken, je lichaam is in totale chaos. De balans in alles is zo belangrijk om alles te laten functioneren en door de beschadigende werking van de benzo' s en nu ook de sertraline voel je je gewoon vreselijk.Je lichaam krijgt het gewoon niet voor elkaar zo. STerkte Yollie! Heel zwaar zo .
  22. Hi Tim wat akelig joh! Ik herken dat helemaal. een vergissing in je medicaie inname en je bent gelijk van het padje. Iets wat je niet meer kan ongedaan maken. Maar probeer alles wat je ervaart dus vooral niet te internaliseren, en vertrouw er echt maar op dat het snel voorbij zal zijn. Echt, dit is niet een grote fout en je kan er ook echt vast snel van herstellen. X Liz
  23. vaak krijg je eerst ergere klachten voordat het helpt. Dit is trouwens ook een SSRI en waar je vanaf komt is een TCA. Ik hoop dat het helpt...
  24. Ach jeetje wat vreselijk. Het ligt echt niet aan jou!! En sertraline is een AD die niet op dezelfde receptoren werkt als een benzo. De kans dat je het daarmee opvangt acht ik niet groot. Alleen het deel van de ontwenningsklachten dat door de AD afbouw mogelijk komt zal dan verdwijnen.
  25. HI Alina, Ik had zware AD ontwenning doordat mijn AD plotseling ermee opthield. Een vorm van AD tolerantie had ik. Toen werd ik op Lorazepam gezet. Ik heb therapie gedaan voor mijn eigen onzekerheid die ik nog bespeurde, maar verder was er niets mis met me. Dat je angst hebt om te slapen, moet ook opgelost worden met Therapie, niet met medicatie. De ontwenningsklachten bij afbouwen of bij tolerantie hebben daar in feite niets mee te maken. Het ene is huiswerk dat je zelf te doen hebt, misschien trauma dat je moet verwerken, en het andere is iets waar we allemaal mee geworsteld hebben of nog mee worstelen. De vermoeidhied is pijnlijk en zwaar en het enige wat je daar momenteel tegen kan doen is accepteren. De benzo's beschadigen niet alleen je gaba-a receptoren, maar ook je mitochondriƫ. Die kunnen echt pas herstellen als je klaar bent met afbouwen. Adviezen waar je niets mee kan, zijn pijnlijk voor iedereen, en dat is dus ook zo herkenbaar. Veel van mijn clienten horen dit van hun naasten, en hebben er verdriet van. Je hoofd verwerkt nu blijkbaar ook bijna geen informatie meer door de ontwenning ( heb ik ook gehad) en daardoor is alles te veel. Licht en geluid en geuren.... tv, radio, computer, bezoek..... alles. Ik lag daardoor ook grotendeels alleen, want ook zitten en lopen was vaak vermoeiend. De manier waar ik er mee omging was totale acceptatie van de tijdelijke staat van zijn. Ik begreep dat ik als een rups in mijn cocon moest, dat ik niet moest peuteren aan het coconnetje en dat ik geduld moest hebben. Zitten en afwachten. Rust was een zegen. Stilte een zegen. Geen pijn hebben was ik dankbaar voor. Dat mijn moeder me kon helpen bij het douchen was ik dankbaar voor. Een schoon bed, geen paniekaanvallen, geen depressie, geen ruzie, vrede om me heen, een warm huis, een zachte deken, een vriend die aan mij dacht..... alles was voor mij reden om dankbaar te zijn en door te gaan. Zo deed ik het. En intussen las ik regelmatig op internet wat benzo ontwenning nou precies was, hoe het werkte, wat je moest doen en wat niet, en steunde ik mensen die door hetzelfde heen gingen, omdat ik merkte dat ik er zo goed mee om kon gaan dat het anderen ook hielp om met me te praten. Daarom ben ik nu ook voor mijzelf begonnen als coach om mensen hier door heen te helpen. Ik begrijp echt goed waar je tegen aanloopt, en het is echt benzo-ontwenning. Je slaapangst zou je kunnen aanpakken met IEMT, EFT of EMDR ( en in die volgorde). Een coach die IEMT kan toepassen is genoeg waarschijnlijk. Ik heb zelf nog geen opleiding gedaan om dat met je te doen, maar dat hoop ik wel zelf toe te kunnen passen in de toekomst. Waarschijnlijk moet ik daarmee wachten tot na het corona tijdperk helaas.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...