Spring naar bijdragen

Walther

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  27
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Muziek maken en spiritualiteit.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Walther's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

 1. Ik heb pleisters gekregen van de begeleiding en zuigtabletten. De zuigtabletten verminderen mijn trek in de peuk niet en van pleisters voel ik me super gedrogeerd, een onaangenaam gevoel in mijn lichaam. Bovendien; van pleisters blijf je afhankelijk van de nicotine. Als het je lukt om te stoppen met roken mbv pleisters, krijg je nog een zure verrassing als je stopt met de pleisters. Ik geloof het sterkst in cold turkey. Dwz het is de kortste, directste maar ook de zwaarste weg. Of ik het kan? Ja, als mijn motivatie sterk genoeg is, dan kan ik het. Maar ik word zo moe van dat eeuwige vechten tegen de trek en de hunkering, daar heb ik gewoon geen zin in. Iedereen kan het als 'ie het ECHT zat is om te roken en afhankelijk te zijn. Het is niet de vraag of je het kan, het is de vraag of je voldoende gemotiveerd bent. Maar ik denk dat er toch ook een stukje innerlijke kracht bij komt kijken. Ik weet het @Lonster ik ben er al heel lang mee bezig. Maar ik ben ook van de benzo's aan het afkicken en dat is al moeilijk genoeg. Smoesje? Iedereen die verstand van verslaving heeft, raadt het aan om niet met teveel middelen tegelijk te stoppen, omdat het dan te zwaar wordt. Het lukt me al aardig om de benzo's een halt toe te roepen. Heb ik tenminste nog iets gepresteerd.
 2. Cold turkey lijkt mij ook de snelste en zekerste manier. Maar ook de zwaarste. Ik heb voorlopig helemaal geen zin meer in nog een stoppoging.
 3. Ik heb het welgeteld anderhalve dag volgehouden. Alle pleisters en zuigtabletten ten spijt kreeg ik toch de kriebels zonder mijn geliefde sigaartje. Dat gaat lang duren voordat ik weer genoeg gemotiveerd ben om het nog een keer te proberen. Vooralsnog hecht ik teveel waarde aan mijn relaxmomentje met de peuk. Dat is niet sterk, ik weet het. Jammer maar helaas.
 4. Ok, dit moet mijn stopdraadje worden. Vanochtend en tot nu toe niets gerookt, gisterenmiddag om plusminus 16.00 u.mijn laatste peuk gerookt. Ik dateer mijn stoppoging op vandaag, want vandaag moet mijn eerste rookvrije dag worden. So far so good; de trek valt mee en in hevige trekmomenten heb ik een zuigtabletje achter de hand. Zoethout om toch iets om handen te hebben en biologische, kalmerende pilletjes op de achtergrond om de zenuwen op te vangen mochten die door mijn lijf gaan gieren. Maar tot nu toe valt dat wel mee. Ik moet thuisblijven, want er is een klusjesman aan het schilderen bij mij. Het liefst zou ik nu een flink stuk gaan fietsen. Ademhalingsoefeningen helpen me om door de trek heen te komen. Als het blijft gaan zoals het nu gaat, moet het mogelijk zijn om het roken definitief vaarwel te zeggen. Ook voor de grotere crises heb ik een plan B achter de hand dus dan moet het wel gaan denk ik. Ik zie weinig activiteit hier de laatste tijd, maar iedereen die gestopt is en aan het stoppen is, succes gewenst. Je kan het zeer zeker!
 5. Sterkte en succes. Aan de andere kant wacht je een leven van innerlijke rust en kracht. Je hebt misschien gezien waar het de vorige keer aan schortte, dat kan je nu hopelijk voor zijn.
 6. Super van je! Het lastige is inderdaad dat het ene middel het andere oproept. Het lijkt erop dat we geen andere keus hebben dan rigoreus de bijl in de verslavingen te zetten; alles tegelijk lijkt soms de enige weg.
 7. @Zbb wat ben je dapper bezig. Als ik het stoppen opgeef, duurt het minimaal 2 jaar voordat ik weer de motivatie heb. En 5 maanden heb ik het nog nooit kunnen uithouden. Het is misschien een schrale troost, maar het motiveert me om te zien hoe jij en de anderen bezig zijn, en om dit draadje te lezen. Mijn activiteit is nogal wispelturig; wanneer ik het op mijn heupen krijg dat ik het roken zat ben, ben ik even heel actief. Maar omdat ik tot nu toe geen definitieve stap gezet heb, val ik weer terug in het automatisch roken en dan ben ik ook hier niet meer actief. Maar de rode draad van mijn rookproblemen is deze dagen en weken zo nadrukkelijk op de voorgrond in mijn leven (naar adem happen, slecht humeur, slechte conditie, oorlog in mijn hoofd), dat ik denk en verwacht dat ik nu wat beter bij de les blijf. Bij elk probleem wat ik van het roken ervaar denk ik "dat heb ik niet als ik niet meer rook΅ en die momenten zijn best vaak. Dat je een tweevoudige afkick doormaakt en dan evengoed veel succes hebt met stoppen, bemoedigt mij om ook die tweevoudige afkick aan te gaan; roken en oxazepam. Nu eerst door de benzo-afkick heen komen (vandaag 5e dag zonder), dan het roken aanpakken. Ik moet mijn dagritme en volgorde van activiteiten nog aanpassen om succesvol door de trekmomenten heen te komen. Anders zit ik te vaak naar mijn navel te staren en dan ga ik geheid voor de bijl. Ik wens je heel veel succes en innerlijke kracht en gemoedsrust om de peuk en de alcohol definitief vaarwel te zeggen!
 8. Ik ben ook nog van de oxazepam aan het afkicken. Vandaag de 5e dag zonder. Met een dag of 2, 3 komen de eerste afkickverschijnselen. Lijkt me beter om het roken aan te pakken wanneer ik daar doorheen ben. Anders neem ik teveel hooi op mijn vork. Het is al moeilijk genoeg. In die tussentijd blijf ik alert en kijk ik wat ik nog kan doen ter ondersteuning van de afkicks.
 9. Correctie: Ik heb moeite om bij de les te blijven, alle kennis en helpende gedachten paraat te houden om gemotiveerd te blijven. Soms bekruipt me de weerzin tegen het roken en dan ben ik heel actief om me voor te bereiden. Maar het blijft bij mij tot nu toe steken bij de voorbereiding; de stap daadwerkelijk zetten heb ik altijd uitgesteld. Nu ben ik heel ver met de voorbereiding. Lijstje van mogelijke triggersituaties gemaakt met alternatieve oplossingen, zoethout gekocht, plannen gemaakt om de moeilijke eerste 24 uur door te komen, helpende gedachten op een rijtje gezet, enz.. Nu heb ik feitelijk geen excuus meer om niet te stoppen. Het is nu een kwestie van actie ondernemen. Laatste voorbereidingen en dan afscheid van de peuk nemen. Ik ga er een ritueel op doen en mediteren. Stand by. P.S. Enig lezen leerde mij dat een draadje hier een topic is waar de stand van zaken in iemands stopproces wordt bijgehouden. Goed om te weten.
 10. Ter verduidelijking, omdat ik ook gezegd heb dat stoppen met roken voor mij voelt als doodgaan, het volgende: Eerst de dood vh ego, het gevoel dat ik doodga zonder peuken, daarna de verbetering. Door de zure appel heen bijten. Dat verwacht ik althans.
 11. Dat is een handige manier om aan te geven dat je met rust gelaten wil worden En de natuur; jaaa, dat is heerlijk.
 12. Hoi Lonster. Nee ik ben niet van gedachten veranderd, maar ik heb een hoop sores gehad waar ik tijd en energie aan kwijt was. Ik heb moeite om mijn draadje vast te houden, maar ik weet dat je gelijk hebt. De nadelen van het roken beperken zich niet tot de dingen die je hierboven genoemd hebt. Ik kan er aan toevoegen dat ik pas weer vrede met mezelf en met mensen heb, als ik stop met roken. Oxazepam hoort daar ook bij, dat is ook een sucker. Maar dat is iets voor het benzo-forum. Toch zijn dit de middelen waar ik momenteel mee in de clynch lig. Door de combi oxazepam en nicotine zit ik in een constante staat van oorlog in mijn kop. En wat je zegt over nicotine; het beheerst veel van je gedachten. Dat draait alles naar het negatieve toe. Ik reageer er echt sterk op. Waar ik tegenop zie is de verschrikkelijke trek in een peuk als ik een tijdje niet gerookt heb. Daar word ik echt horendol van, maar ik moet de knop omdraaien in mijn hoofd, dan kan ik dat aan. Wat er dan gaat komen, is dat alle pijn uit het verleden ga voelen, en dat ik echt heel verdrietig ga worden. Maar ik weet dat ik ook dat aan kan en dat er dan pas vrede in mijn hoofd komt. Deze twee twee verschijnselen, de afkick en de bovenkomende emoties voelen voor mij als een stervensproces. Natuurlijk is dat niet zo, maar alles wat ik doe, denk, voel, mijn communicatie, mijn hele leven, is verweven met roken. Haal dat eruit en dan voelt het alsof ik doodga. En toch weet ik dat ik dat aankan. Het is alleen wel een enorme sprong in het duister. Laat me even sudderen in mijn beschouwingen. Ik ga nog een sessie op mijn onderbewustzijn doen over het roken, ik verwacht dat dat wat deurtjes gaat openen. Anders moet ik teveel op wilskracht gaan. Ik ga een afspraak maken en dan kies ik zsm een stopdatum. Tot ziens!
 13. Knap dat je je motivatie weet te behouden ;-)
 14. @karin123 mooi dat je de drank de rug hebt toegekeerd. De pillen gaat je ook nog wel lukken. Zo kan je toch maar weer duidelijk zien hoe we verslaafd gehouden worden in deze consumptiemaatschappij. Dat staat mij ook tegen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...