Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Bernice

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  155
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

1 Volger

Over Bernice

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

1447 profielweergaven
 1. Hoi @karin123, https://benzowithdrawalhelp.com/recovery/dear-friends-and-family-this-is-benzo-withdrawal/ Hopelijk heb je hier wat aan. Het is ontzettend zwaar en ja, de ochtenden maar ook de nachten bij mij en eigenlijk de hele dag vallen niet mee. Gelukkig kan ik wel werken en dat geeft afleiding aan mijn gruwelijk angstig gedachten. Ik ben inmiddels bijna 22 maanden benzovrij maar helaas nog lang niet beter. Toch voel ik me wel beter dan 2 jaar geleden. Mirtazapine is bijna afgebouwd, nog 3 mg. Hou vol. Ooit gaan we ons weer normaal voelen.
 2. Probeer te accepteren dat je angstige gedachten hebt en nee, hier kan je niks mee (niet omdenken want dat lukt toch niet) maar zoek wel afleiding zoals de hond uitlaten of boodschappen doen en ja, de angst voel je dan maar die voel je ook als je op de bank zit. Jennifer Leigh heeft hier veel over geschreven (je kan het vertalen in het nederlands) zij is psycholoog en zij weet als geen ander hoe een ontwenning voelt en nee, daar is geen therapie voor. Ooit gaat het over maar het is een lange zware weg en je doet het goed. Heel veel sterkte!
 3. Bernice

  Huiskamer 050520

  Ik zou het ook niet doen hoor. Ik heb een jaar afgebouwd maar ga ook door een hel. Langzame afbouw is zeker geen garantie op minder klachten. Heb genoeg gelezen op benzobuddies. Gelukkig doe jij dat ook. Je bent heel goed bezig en je verwoordt ook goed wat je voelt. Het wordt beter maar het kan lang duren. Je centrale zenuwstelsel moet zich herstellen en dat heeft tijd nodig. Heel veel sterkte!
 4. Dit vindt ik het ergste om mee om te gaan. Nooit rust kunnen vinden. Het is helaas nog niet over maar wel minder. 'S avonds kan ik wat muziek luisteren en wat lezen. Wat mij hielp en nog helpt is afleiding en zo min mogelijk zitten of rusten, rusten lukt sowieso niet omdat ik daar veel te onrustig voor ben. Ik werk gelukkig en verder zorg ik dat ik bezig ben en dat er iemand is of ik ga weg oftewel niet bezig zijn met die bizarre angstige gedachten. Ooit gaat dit over maar het duurt lang. Je doet het goed maar ik weet hoe zwaar het is. Heel veel sterkte!
 5. @YollieHet trillen is echt vreselijk maar het wordt minder en gaat tenslotte over. Ik heb dat ook heel erg gehad en soms nog wel, heb veel moeite om rustig te zitten, probeer maar zoveel mogelijk bezig te zijn. Je doet het zo goed, wees trots op jezelf!
 6. Lieve @Wilhelmina, Je doet het zo goed maar het is super zwaar. Echt het komt goed maar het heeft tijd nodig. Ooit ga je je weer rustig en gelukkig voelen en weer normaal slapen.
 7. Dit komt veel voor oftewel ik heb er vaak over gelezen op benzobuddies en het is heel beangstigend. Ik heb er geen last van gehad dus kan er niet over meepraten. Het wordt echt beter, hou vol!
 8. Ja hoor @Yollie, je gaat weer slapen. Ik slaap nu minimaal 5 uur per nacht en heb de laatste 2 nachten zelfs 7 uur geslapen. Het komt goed maar heeft tijd nodig. Heel veel sterkte!
 9. Er is nu helaas niks wat je rustig maakt, je moet hier doorheen en ik weet hoe zwaar dat is. Je voelt je wanhopig maar echt, dit wordt beter maar heeft tijd nodig, Probeer afleiding te zoeken om zo deze moeilijke tijd door te komen. Heel veel sterkte!
 10. @Wilhelmina, de angst is echt vreselijk maar hou vol, het wordt met de tijd minder en zal verdwijnen. Nee, je gaat niet dood maar zo voelt het wel. Probeer afleiding te zoeken. Een tip, lees de blogs van Jennifer Leigh, deze kun je vertalen naar het nederlands. Heel veel sterkte!
 11. Lieve @doorbijter, Ik heb ca. 10 jaar 2 mg clonzepam geslikt en ben vorige jaar, na 1 jaar afbouwen, daarmee gestopt. Wat zou ik graag een succcesverhaal schrijven maar helaas.. zit nog midden in de hel van de ontwenning. Toch voel ik me wel iets beter dan een jaar geleden, net alsof de scherpste kantjes er vanaf zijn. Ik slaap nmiddels iedere nacht weer en vaak wel zo"n 5 a 6 uur, daardoor kan ik ook weer werken en dat geeft weer afleiding. Langzamerhand begin ik wat meer vertrouwen in mezelf te krijgen, vertrouwen dat het ooit nog goedkomt met mij. Jij bent goed bezig @doorbijter, ooit gaat ook voor jou de zon weer schijnen.
 12. @Verbloemen Ik weet als geen ander hoe zwaar het is om van rivotril af te komen maar ophogen is niet de oplossing. Misschien kan @Kannietmeerje helpen bij de afbouw, GGZ weet hier helaas niks van die weten alleen hoe ze pillen voor kunnen schrijven. Heel veel sterkte! https://www.meldpuntmedicijnen.nl/ervaringen?med=RIVOTRIL TABLET 2MG
 13. Lieve@spinder, @robbin heeft echt gelijk, je wordt weer wat rustiger en je verliest dit niet. Ik heb zo vaak gedacht dat ik dood ging van se angst/onrust maar geloof me, jij komt hier doorheen, net als ik.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...