Spring naar bijdragen

Briba

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    116
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Briba geplaatst

  1. @Angsthaas Hoe is het nu, zijn de klachten van oorsuizen, slapeloosheid en zo al wat geminderd? Hoe lang heb je over de afbouw gedaan (ik zit nu op de helft van 15 mg)?
  2. Briba

    Afbouw oxazepam

    @angstmetbenzos Ik sluit even aan bij de vragen over quetiapine voor slaap van @Alina. Bij mij voorgeschreven tijdens de afbouw van temazepam, voor zonodig en zelf uitvinden welke hoeveelheid tussen 12,5 en 50 mg. Volgens de apotheek is afbouwen bij die hoeveelheid, ook na dagelijks gebruik van enkele maanden niet nodig. Voorzichtig als ik ben heb ik na 2 weken gebruik een keer in een paar dagen afgebouwd, geen probleem. Ook @Cyclad58 heeft hier gepost over een soepele afbouw, al heeft hij lang en dagelijks (op aanraden van de arts) gebruikt. Fijn he, die eensgezindheid van artsen... Kun je iets meer vertellen over max eens in de drie dagen, hoe snel treedt tolerantie op en wanneer is afbouwen nodig volgens jouw informatiebron?
  3. @ELL Fijn dat er dingen zijn verbeterd, had je niet ook last van zenuwpijn en gespannenheid? Ik ben zelf net gestopt, na een langzame afbouw (laatste inname was 0.1 mg temazepam), vind het nog te vroeg om er veel over te zeggen. De tinnitus is er nog, echt een vervelende klacht, maar ik denk niet dat de benzo de oorzaak is.
  4. @Robbin @Spinder @mevrouwtje54 @ELL Jullie zijn een paar maanden tot ruim een half jaar geleden gestopt met benzo's. Hoe is met jullie intussen, nog klachten of volle kracht vooruit?
  5. @moderator Graag actie op bovenstaande post.
  6. @Veertje Heb je nog iets gedaan qua therapie, medicatie of supplement om beter met de tinnitus om te kunnen gaan? En is de hyperacusis langzaam minder geworden? @Bert3Hoe is nu met je?
  7. Regelmatig hoor ik op het forum over pijnlijke, stijve, vastzittende spieren. Bij mij is het in de tweede helft van de afbouw begonnen, eerst in mijn nek, daarna mijn benen en nu ook mijn onderrug. Hebben jullie iets gevonden dat helpt? Tot nu toe heb ik af en toe massages geprobeerd en magnesium in bad, met weinig effect. Beweging (vooral wandelen) gaat nog wel, maar de afstanden worden kleiner. En voor degenen die al afgebouwd zijn: hoe lang duurde het voordat de spieren weer normaal aanvoelden?
  8. Van uur tot uur leven, wandelen, je aandacht niet op de symptomen richten, positieve punten opschrijven, ik weet het eigenlijk wel, maar soms - te vaak - gaat het me slecht af, zoals vandaag weer. Dan tel ik, nog zoveel dagen (stuk of 70) tot de 0 mg...en dan, hoelang duurt het dan nog voordat ik weer een beetje mezelf word, weer plezier in het leven krijg en me eindelijk eens kan ontspannen...
  9. Hoi @Bankrover , ik heb het niet zelf, maar heb er wel vaker van gehoord. Het gevoel een brok in je keel te hebben, het heet ook wel globusgevoel. En omdat een benzo spierontspannend werkt, zijn veel spieren bij ontwenning juist gespannen. Vaak gaat het samen met slijm in de keel en het gevoel steeds te moeten schrapen (dat heb ik dan weer wel...).
  10. Qua afbouwklachten best redelijk. Vanwege de tinnitusstress heb ik het tempo aangepast, jij gaat duidelijk sneller.
  11. @Veertje Nee joh, ben net onder de 4 mg, ik ga nu met 1 mg pilgewicht per dag. Waar sta jij ergens qua gewicht en snelheid?
  12. @Veertje Fijn dat je er meestal goed mee kunt leven, dat geeft de burger moed...ik heb het nu 14 maanden (plus hyperacusis) en worstel nog.
  13. Waarom niet? Ik vraag het, want mijn psychiater heeft het (voor slaap) een week geleden voorgeschreven, ook indien nodig, dosering 25 mg testen, eventueel 12.5 mg of 50 mg.
  14. @ELL Soms behoorlijk dippig, vaak gespannen en wat stijve spieren in benen, schouders en nek, niet fijn, wel te doen. Van de tinnitus en overgevoeligheid voor geluid heb ik echt meer last (dat was de reden om dagelijks te gaan gebruiken). Hoe is het met jouw klachten? En slapen (zonder mirtazapine)? Hoe snel per week ga je het restje diazepam doen?
  15. @mevrouwtje54 Je klinkt alweer een stuk positiever dan een paar dagen geleden, fijn...en inderdaad wees trots op jezelf, je komt van een hoge dosis, stapje voor stapje. @ELL Laatste loodjes, waarop zit je nu? Gebruik je ook nog mirtazapine of iets anders? Zelf nu net onder 4.5 mg temazepam (kom van 30 mg), ben benieuwd of de klachten een beetje hetzelfde gaan blijven. Je hoort zoveel verschillende meningen over de laatste 15 % afbouwen, je wil ervanaf, maar ook niet te snel, walking off instead of jumping off...
  16. @DootjesR Hoe is het nu met je na je snelle stop met temazepam?
  17. @mevrouwtje54 Op benzobuddies is er een aparte support group voor, duizelig gevoel alsof je op een boot staat...het wordt echt beter, zeggen ze.
  18. @mevrouwtje54 Bah. Spinder had/heeft ook zoveel spierklachten. Dat moet toch gaan verbeteren, zou je denken.
  19. @mevrouwtje54 Zijn er klachten bijgekomen na de afbouw of had je tijdens de afbouw er ook al last van? Je komt natuurlijk oorspronkelijk van een hoge dosis dus het zal even duren ben ik bang.
  20. @Cyclad58 Beste Ad, je dilemma is heel herkenbaar, zelf ben ik ook aan de benzo geraakt vanwege de slaap. Is mirtazapine en/of quetiapine een alternatief? ALS je al een middel - wat dan ook - gaat gebruiken, is het dan een optie om het te beperken tot maximaal x keer per maand? En heb je al eens een uitgebreider slaaponderzoek gehad (met elektrodes en speekseltests)?
  21. @Bert3 Op www.kno.nl kun je een medicijn intoetsen om naar ototoxiciteit en gevolgen voor tinnitus/hyperacusis te zoeken. Samen met meldingen op Lareb geeft dit een goed beeld. Veel TCA's en SSRI's worden genoemd bij mogelijke verergering, dat kan tijdelijk zijn. Daarnaast zijn er zgn. atypische middelen zoals mirtazapine als antidepressivum of quetiapine in lage dosering voor de slaap.
  22. Briba

    Rivotril/Clonazepam

    @Jannavanstraalen Allereerst welkom, er zijn hier meer mensen met soortgelijke klachten, waaronder ikzelf. Hoeveel clonazepam gebruik je nu? Langzaam afbouwen is belangrijk, heb je de Ashton manual al gelezen? Zo niet, dan even daarop zoeken, er is een nederlandse versie.
  23. Hier ook de oordoppen in, nog even en dan: voor iedereen een mooi 2020 gewenst, op weg naar herstel.
  24. @Bert3 Goed onderwerp! Ik gebruikte temazepam eenmaal tot hooguit een paar maal per week toen ik tinnitus en hyperacusis kreeg. Om te slapen ben ik dagelijks gaan gebruiken. Eerst verdween de tinnitus een half uur na inname, later niet meer maar werd het wel zachter. Na een paar maanden had ik de dosis verhoogd, maar werd het effect nog minder. In mei ben ik begonnen met afbouwen, langzaam, ik ben heel benauwd dat de klachten toenemen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...