Spring naar bijdragen

Stoppen met lorazepam na 4 weken


Jeshen

Aanbevolen berichten

Beste allemaal,

Ik ben tijdens de laatste weken van mijn zwangerschap ziek geworden: luchtweginfectie, niet meer slapen. Angst daarvoor als ik fa liggen.Heb toen 3 weken lorazepam gekregen voor het slapen. 0.5 mg om 19.30 en 2 mg om 22.00 uur. Slapen lukte weer wat. Nu een week geleden bevallen van een dochter en wil stoppen. Ben gewoon mezelf niet erdoor. En door de hormonen...

Heb een afbouwschema gekregen: elke week een halfje eraf. Maar dat voelt niet prettig. Zo lang erover doen. Van de week was ik zo in slaap dat ik amper op kon staan voor voeden. Heb gisteren een halfje geminderd en dat ging wel. Vandaag met psychiater besproken dat ik er maandag weer een halfje afdoe en als dat goed gaat donderdag weer. 

Hij had het wel over trillen en onrust in je lichaam. Nu heb ik dat nu ook nog van de hormonen en slaap (overdag slaap ik nog niet echt door de angst die ik had vanwege benauwdheid. Doe wel een ontspanningsoefening) 

Ik ben opzoek naar ervaringen. 2.5 mg is niet veel, zegt iedereen. Hoeveel ga ik ervan merken? Wie heeft er ervaring?

Groet, Jeshen

 

*kleine aanpassing door moderator*

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit kan je echt alleen zelf gaan ervaren. Ik zou er zo snel mogelijk mee stoppen!! En als je er iets aan overhoud zou ik je dokter aanklagen. Maar dat zeg ik als vrouw die erg lijd onder de lorazepam afbouw. Maar gooi het met snelle stappen uit je lichaam en wacht niet lang. De kans op verschijnselen word alleen maar groter als je blijft slikken.

De dokter noemt het benzo ontwennen. Als je te laat bent, heb je benzo beschadiging. Wees een gewaarschuwd mens en laat een arts je nooit meer benzo's voorschrijven op deze manier en slik nooit meer zonder te weten of je er nog vanaf kan. Zo ben ik  en velen met mij in de val van de benzo gevallen.

4 uur geleden zei Jeshen:

2.5 mg is niet veel, zegt iedereen

2,5 lorazepam is 25 mg Valium. Dat zijn 25 tabletten van 2 mg.

Ik kreeg ook te horen dat het niet veel was en dat ik met niet zoveel zorgen moest maken. Maar geloof me, als je lichaam eraan gewend is en je pech hebt, doe je zomaar twee jaar over de afbouw van deze volle hoeveelheid en ben je twee jaar lang ziek. Ik ben nu al een half jaar 2mg lorazepam aan het afbouwen, mijn lichaam was sinds een paar maanden gewend aan 1,5 lorazepam. De eerste stap was dus te doen, de stappen daarna niet.

 

Ik wil je niet de schrik aanjagen, maar heb zelf een zeer zieke dag dus ben minder genuanceerd. Ik hoop en wens je toe dat je aan de benzo val ontsnapt en op tijd kan stoppen en niet te heftig zal reageren.  Misschien kan iemand anders je ook nog wat advies geven, @Cyclad58 maar ik zeg snel stoppen. Ook denk ik ineens aan je baby dochter. Die kan ook via de moedermelk gewoon de lorazepam binnenkrijgen. Dat zou echt vreselijk zijn. Geef je fles ?

Mocht je wel heftig reageren en het gaat niet goed, kom dat gelijk weer bij ons aan want dan helpen we elkaar hier er gewoon doorheen. In mijn ervaring weten artsen helaas erg weinig van de werkelijke pijn van het afbouwen van benzo's als je lichaam dat niet echt toelaat.

 

Mocht je ook vreemde dingen ontdekken bij je dochter, weet dan dat lorazepam een zeer potent middel is en je dochter daar waarschijnlijk wel wat van heeft meegekregen. Omdat zij de ultieme groeifactor heeft hoop ik dat ze er niks van merkt, maar als dat wel zo is en er functioneren dingetjes niet zo goed, wees dan zeer voorzichtig en opmerkzaam en laat dokters niet zomaar je kleine volstoppen met 'oplossingen'.

bewerkt door Kannietmeer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat klinkt heftig!
Ik hoop dat het bij mij minder ingrijpend wordt.

Overigens heb ik een week borstvoeding gegeven. Volgens alle doktoren in het ziekenhuis geen probleem.

De kleine doet het heel goed. lk dus wat minder..

Maandag haal ik er weer een halfje al. Dan zit ik op een half aan het begin van de avond en 1 hele voor het slapen gaan.Ik heb het dus gekregen om te kunnen slapen. Ik hoop dat dat straks nog steeds lukt, zonder.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Begrijp  me alsjeblieft goed. Niet iedereen wordt ziek van de afbouw, maar als je er ziek van wordt... dan ben je echt vaak behoorlijk de klos. Dus ren nu het nog kan. Ren ! Niet ik zie wel... de dokters weten er echt niks van. Ze hebben mij zelfs aangemoedigd het te nemen terwijl ik wel 10x heb gezegd dat ik misschien moest stoppen...

En het is helemaal niet veilig voor je baby. helemaal niet!! sorry! :-(

 

 

Ik hoop dat je er snel vanaf komt lieverd. Dit moet een heerlijke tijd zijn voor jou en niet een moeilijke.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je moet niet bang zijn om wel of niet te slapen. Maar de benzo's zijn echt gevaarlijk. Ik moet je waarschuwen omdat ik echt door een vreselijke hel ga en niet wil dat jij dat ook overkomt. Daarom roep ik naar je : REN!

Kijk wat er gebeurd als je niks neemt. Niet slapen voor een nachtje is niet zo erg als benzo schade.... geloof me. Ik ben al ziek sinds mei, ben eindelijk van de benzo af sinds maandag en ben doodziek en kan niks verdragen. DAt wil ik je besparen. Sorry dat ik je bericht nu pas zie. Ik hoop zo dat je begrijpt wat ik bedoel.

Fabrikant zegt en richtlijn zegt: max 4 weken inclusief afbouw. Dokters houden zich hier helemaal niet aan en de gevolgen zijn hier te lezen.

Ik weet niet hoeveel je lichaam al gewend is. Bouw maar snel af, en voel of je ontwenningsgevoelens hebt. Heb je dit al? Dat is een belangrijke vraag.

Als je vreemde dingen merkt overdag, dan hoor ik graag wat je voelt en merkt. Dan kunnen we van daaruit zien hoe je er snel vanaf komt. Misschien heb je nog bijna geen afhankelijkheid. DAt hoop ik voor je. Ik kom als het goed is morgen weer kijken hier. Ik zal @Cyclad58 ook vragen eens mee te luisteren naar jouw verhaal, voor het geval ik me te ziek voel.

Sorry lieverd, ik wil je niet bang maken, maar wel waarschuwen ja. Wees sterk en moedig en gebruik al je volwassen wijsheid om goed voor jezelf en kindje te zorgen. X Dikke knuffel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen, bedankt voor je reactie.

Ik ben zonder pillen naar bed gegaan. Lijk ergens tussen 3.30 en 6.00 even in slaap te zijn gevallen, maar verder de hele nacht wakker gelegen. Maar -tussen de voedingen door- wel gelegen.

Ben super trots, maar ook wel een beetje bang dat ik niet meer zelf kan slapen.

Zijn hier ervaringen mee? Hoe lang duurt dit?

Groet

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Jeshen:

Goedemorgen, bedankt voor je reactie.

Ik ben zonder pillen naar bed gegaan. Lijk ergens tussen 3.30 en 6.00 even in slaap te zijn gevallen, maar verder de hele nacht wakker gelegen. Maar -tussen de voedingen door- wel gelegen.

Ben super trots, maar ook wel een beetje bang dat ik niet meer zelf kan slapen.

Zijn hier ervaringen mee? Hoe lang duurt dit?

Groet

Hallo Jeshen,

Lorazepam is een erg potente benzo. Na 4 weken slikken vind ik het op zich niet onverstandig dat je arts je met een halfje per week laat afbouwen. 

Als je dat schema volgt is dat in elk geval "volgens de richtlijnen". Nu is de ellende met benzo's dat het compleet onvoorspelbaar is hoe iemand reageert op stoppen of afbouwen. De één ervaart nagenoeg geen klachten of voor korte tijd, de ander (maar wel een substantieel deel) gaat langere tijd door een hel. 

Wat er bij jou gebeurt weet ik daarom niet. Ik kan zeker in de mening van @Kannietmeer meegaan: als je snel kunt stoppen, doe het. Je hebt het vannacht al geprobeerd lees ik, top. Kijk even hoe je reageert. Als het alleen beperkt blijft bij een slaapprobleem is het niet zo erg, je lichaam zal je uiteindelijk laten slapen, daar ben ik van overtuigd. Het gaat er om dat de klachten hanteerbaar zijn. Je hebt kort geslikt, wel in een redelijke dosis. Je kunt de dans ontspringen en relatief weinig hinder ervaren. Dat kun je zelf het beste aanvoelen. Blijf in gesprek met je lichaam en houd je arts op de hoogte.

Even mijn verhaal: in heb zelf 4 weken lang 4 mg Lorazepam per dag geslikt, vanaf oktober 2016. Had daarvoor al wel 3 weken Clonazepam gehad (dat is nog erger dan Lorazepam overigens)  Na 4 weken mocht ik afbouwen en dat ging in het begin redelijk, maar vanaf december heb ik van elke afbouwstap heel veel last gehad. Slapeloosheid, zweten, spietrekkingen, zichtproblemen, darmproblemen en onrust vooral. 

Mijn afbouwtraject heeft 13 maanden geduurd. Op het laatst met 0,01 mg per dag via weegschaaltje en nagelvijl. Nu bijna 4 weken Lorazepamvrij en het gaat redelijk. Slapen is nog niet wat het moet zijn, verder gaat het wel. 

Sterkte en succes, en als je vragen hebt dan hoor of lees ik dat graag. Daar waar wij je kunnen steunen zullen we dat zeker doen.

Groetjes, Ad

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh ja, je vraag over het slapen: ik heb zelf tijdens het afbouwen best wat slapeloze nachten gehad, soms 2 per week, maar nooit achter elkaar. Mijn ervaring is dat ik na een nacht zonder slaap of met weinig slaap (meestal val je toch wel even weg) behoorlijk sliep. Heb daar maar vertrouwen in! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blijven liggen en accepteren dat je slaap niet geweldig is. Je lichaam komt van het liggen toch tot rust. Dat doe ik als ik niet slaap. Mijn lichaam heel bewust ontspannen en rusten. 

Heel veel sterkte. Ik hoop dat we je kunnen behoeden voor ellende. De dokter had je nooit lorazepam mogen geven. Echt waar. Ook ivm je baby maar ook voor jezelf was deze oplossing veel heftiger dan nodig. 

Dikke kus en wens je veel rust. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag allemaal,

Ik ben vandaag zeer onrustig, gespannen, en angstig.

Verder zitten mijn oren dicht (proces was al gaande)

Zal ook wel psychisch zijn dit....

Zit er ook een arts op dit forum die kan zeggen of ik goed bezig ben door te stoppen in 1 keer?

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ja lieverd, dat kan helaas allemaal. Artsen en hulpverleners lijken niet veel te zeggen hier eerlijk gezegd. Mijn vraag staat nog steeds open van maanden terug.

Maar dit is niet zozeer psychisch hoor. Je lichaam doet niet meer wat het hoort te doen door de aanpassing van de Lorazepam. Nu moet je lichaam zelf weer terug gaan naar een gezonde functie en dat kan even duren. Maar dat gaat echt gebeuren.

Terwijl ik dit schrijf moet ik zelf bemoedigd worden omdat het zo zwaar is.

Maar het is echt nog slechter om deze benzo's te gebruiken. Je krijgt bij de afbouw een hele reeks klachten, maar veel doktoren zullen je vertellen dat dat niet kan na een paar weken gebruik. Als je hier leest op dit forum dan weet je dat het wel kan en dat mensen er behoorlijk last van hebben en zich een behoorlijke tijd ziek kunnen voelen. Als je vol kan houden het niet te slikken zou ik dat doen. Anders ga je een langere weg van afbouwen in. Maar dit ligt aan de hoe de klachten zich ontwikkelen. Als het niet te harden wordt, dan zal je in overleg toch iets langzamer moet afbouwen en weet je dat je er niet zo makkelijk afkomt.

Zou willen dat ik beter nieuws had, maar dat is nu de hele reden dat we hier op het forum komen. Omdat het niet zo simpel is allemaal.

De arts zal altijd zeggen dat je moet afbouwen en dat lijkt me ook het meest verstandig omdat je best nog een hoop had..... Ik hoop dat je er dan minder heftig op reageert.

Geef je je baby ook nog borstvoeding?

 

 

bewerkt door Kannietmeer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat hoop ik zo voor je!

Ik voel me een stampij- maker naar je, terwijl ik het echt roep uit liefde. Ik wilde je niet de stuipen op het lijf jagen, maar eigenlijk ook weer wel, omdat ik je deze hel wil besparen. Hoop maar dat je dat ook zo ziet.

Het moet de heerlijkste tijd van je leven zijn, kleintje in je armen en een roze wolk van verliefdheid op je dochter. Ik hoop dat je vannacht wel hebt geslapen?

 

Het relaxt zijn en gespannen zijn kan elkaar misschien ook afwisselen een tijdje. Gewoon afleiding zoeken als je je gespannen voelt en niet teveel van schrikken. Mijn afgelopen half jaar was vol met afleiding zoeken. Ik hoop dat je hier snel vanaf komt zonder veel moeite Jeshen! :heart::rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De baby is helemaal ok! 

Bedankt voor al je reacties. Ik hoop dat het met jou nu ook wat beter gaat.

Vannacht weer rustig gelegen en ben ergens 2 uur weggeweest. Hopelijk gaat dat komende nacht weer wat beter. Lastig met een baby die om de 3 uur wil eten.

De onrust is er nog. En hoofdpijn. Trillen van binnen. Zal wel een paar dagen duren? 

Ik probeer afleiding te zoeken maar veel mensen willen ook weten hoe het gaat, dus blijf erover praten en denken. 

Groet

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja lieverd, als het daar bij blijft zou ik doorzetten en dankbaar zijn dat je net op tijd bent geweest. Het trillen van binnen is naar en onrustig. Ik kan je niet vertellen hoe lang het duurt. Je zou zeggen dat het niet lang kan duren omdat je het zo kort gebruikte, maar dat zegt dus niks. Dat is wel de reden waarom artsen veel van ons niet geloven en dat het nooit van zo'n lage dosis kan zijn.

Als je meer rare dingen merkt in je lichaam de komende tijd, steeds maar bedenken dat het echt weer over gaat, ook als het van de lorazepam komt. En je kan het hier altijd vragen als het je onzeker maakt.  Veel mensen houden op en af last van trillingen, angst en onrust, maag/darmklachten, hartkloppingen, spiertrekkingen  en nog meer waarschijnlijk, maar niet iedereen heeft alles en je hebt meestal ook niet alles op hetzelfde moment. Het komt weer goed. Maar nooit meer een benzo slikken is mijn advies. Zeker omdat je het nu een paar weken wel hebt gedaan. De tweede keer is vaak nog erger schijnt. 

( mocht je ooit operatie hebben: narcose is ook vaak met gebruik van benzo's, just so you know... Het idee dat ik ooit iets zou kunnen hebben waarbij ze je onder narcose willen brengen, brengt me nu schrik)

Het er veel over denken is ook een effect van de benzo trouwens. Het maakt mensen helemaal dol, alsof er een plaat blijft hangen. Afleiding zoeken is inderdaad goed en het zal dan vanzelf minder gaan worden.

1 uur geleden zei Jeshen:

De baby is helemaal ok! 

Daar ben ik echt heel blij om. Niks zo erg als zorgen om je baby.

 

Met mij vandaag gelukkig weer iets rustiger. Wel in bed, alle prikkels zijn me te veel en geen energie om langer dan 15 minuten uit bed te zitten nog. Maar dat ik niet in een zwart gat zit met angst op het moment vind ik al een heel verschil met de afgelopen dagen, dus ik klaag niet. Mijn lichaam mag best raar doen, als mijn hoofd maar rustig kan blijven. Dan kom ik er wel en haal ik het wel totdat ik weer beter ben over een aantal maanden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Jeshen,

Ben je nu helemaal gestopt? Dat is echt geweldig. Misschien heb je op een heel veilige manier baat bij een ademhalingstraining van Buteyko. Kan ik je 100% aanraden. Je leert dan in een week, met een paar lessen, enorme verbetering en controle over ademhaling te krijgen. Dit helpt ook tegen paniek en slaap problemen.

Wel is het zo dat bij ontwenning inslaapproblemen veel voorkomen. Dus bij het inslapen, schrikt men om onduidelijke redenen weer wakker. Omdat je zeker nog in een ontwenningsperiode zit, is het lastig te bepalen wat de oorsprong is van je klachten. Normaal gesproken zou ik je kamillethee aanbevelen, maar het zou kunnen dat dat nu na de benzo niet bepaald gaat helpen.

Ik denk niet dat je bang bent om te gaan slapen, behalve als je dat zelf ervaart als dusdanig. Maar als het je ademhaling is dan zou ik vooral daar aan werken.

Ook moet je niet vergeten dat de verandering door het krijgen van een kindje en de veranderende hormonen ook zeer duidelijk een rol kunnen spelen. Sinds de geboorte van mijn zoon slaap ik niet meer zo diep als daarvoor. Veel voorkomend probleem bij vrouwen.

Belangrijkste is je een gezonde oplossing vindt voor dit probleem en niet een gevaarlijke. En dit is ook te bespreken met een arts, maar ik zou de arts die een zwangere vrouw in haar laatste weken op 2,5 mg lorzepam zet niet meer vertrouwen. Die krijgt van mij een kogel kan ik je eerlijk zeggen.

De buteyko training moet je zelf betalen maar heb je je leven lang plezier van, en kan je zelfs doorgeven aan mensen om je heen.  250 euro ongeveer en dan ben je klaar. Je kan er over lezen op internet.

Heel veel sterkte. Ik weet dat ik je wat schrik heb bezorgd, maar liever dat dan dat je moet liijden zoals ik. Dat gun ik mijn ergste vijand zelfs niet.

Knuffel, Liz

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi! Heb van de huisarts eergisteren een 2 mg diazapam moeten slikken en gisteren een 1 mg. Dit na een paar dagen zonder lorazepam. Vanavond niks meer. Hij vond mij te erg worden.

Ontwenning wordt minder, lijkt..., maar ik blijf in paniek als ik ga liggen. Slapen doe ik amper. Hartkloppingen. En dus huil ik heel veel. Zeg ik soms ook dat ik denk dat het niet meer goedkomt....

Ken je dit? De eerste nachten lag ik tenminste nog rustig. Wordt het minder?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Jeshen:

En dus huil ik heel veel. Zeg ik soms ook dat ik denk dat het niet meer goedkomt....

Ken je dit? De eerste nachten lag ik tenminste nog rustig. Wordt het minder?

Lieve schat, wat is dit toch naar voor je. Ik hoop dat de twee keer diazepam je even helpen. Lorazepam 1 mg = 10 mg Diazepam. Het zal je nu even helpen. Daarna zal je er het beste gewoon doorheen gaan. En een potje schelden tegen de dokter wil ik graag voor je komen doen.

Angst en nare gevoelens, en niet slapen. Het hoort er zeker allemaal bij. In het ergste geval, als niets helpt kan je ook de arts nog vragen of je mirtazepine in een lage dosis mag gebruiken voor een tijdje. ( opschrijven op een blaadje zodat je het nog weet als je de dokter spreekt) Wel altijd even kijken of het niet erg schadelijk is voor je dochter want dat weet ik niet. Maar het helpt mensen hier af en toe goed om toch wat slaap te krijgen.

Denken dat het niet meer goed komt, doen we helaas ook allemaal, maar het komt wel echt goed. Spreek jezelf streng toe als die gedachte op komt. Zie het maar als een bijwerking van de benzo's die dat fluisteren. Dat zijn niet jou gedachten, dus je hoeft ze ook niet te geloven. Ik zeg dan tegen mijzelf: "nee, het komt wel goed en ik genees vanzelf. Ontspan jezelf en accepteer de tijd die het kost... hoe lang ook. "  Ik ben sterker dan de benzo's en mijn lichaam gaat genezen. Jij gaat dit ook gewoon verslaan Jeshen. Echt waar! Je hoeft niet bang te zijn! Soms heb je angst door de gedachten, soms angst door benzo. alles komt uiteindelijk van de benzo nu.

Buteyko ademtherapie lijkt me nog de beste. Werkt ook tegen angstaanvallen namelijk.

Zet em op schat! Jij kan dit. Je moet een sterke moeder zijn voor je dochter en dit verslaan. Dikke knuffel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...