Spring naar bijdragen

Kraan

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  130
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Kraan's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

 1. Iemand nog aanvullingen? Om het topic wat leefbaar te houden
 2. Zou een goeie zijn. Maar ligt er natuurlijk ook aan wat je drinkt. Ik denk dat jij met wijn minder uit je mond ruikt dan iemand die 20 halve liters weg tikt.
 3. Vaak hoor ik van naasten van alcoholisten: "Ik heb nooit wat gemerkt aan hem/haar en ook nooit een alcohol lucht geroken". Dat eerste kan ik me nog wel voorstellen als je een getrainde partner hebt. Maar dat tweede heeft mijn inziens niks te maken met veel of weinig drinken. Vraag me echt af: Hoe kan dit? Deden die partners wat speciaals om niet te ruiken?
 4. Zo is het @Ties Wat je drinkt is vaak niet belangrijk. Het gaat om de roest. De rust in je hoofd.
 5. Dat is gunstig. De dames en heren onder de steen horen het gerabbel van de flessen niet, en wellicht ziet niemand je staan. Hier sta je naast een drukke provinciale weg bij een stoplicht. Dat is echt minder
 6. Als iemand, net zoals @Wijntjeminder vroeger, nog zoon flinke voorraad heeft staan zijn komende dagen nog safe om ze naar de glasbak te brengen. Ze kunnen immers van het nieuwjaarsfeestje zijn
 7. Ik heb afgelopen dagen in de stad veel werkgerelateerde snoeiwerkzaamheden gedaan. Wat mij opvalt is dat er veel lege flessen wijn, blikken bier, flessen sterke drank tussen de struiken lagen. Zelf dump ik ze in een openbare prullenbak of in de glasbak. Maar zomaar in de struiken gooien doe ik niet, zeker niet in een natuurgebied waar beestjes leven etc. Hoe ruimde jij je lege flessen op? Dumpte je die ook echt ergens waar het niet kon om er maar snel vanaf te zijn? Blikken kun je makkelijker in de prullenbak gooien, dus denk niet dat daar heel bijzondere plekken voor zijn.
 8. Kraan

  Leverwaardes

  En mijn vrouw dan? Die krijgt het dan ook te horen. Dan ben ik alles kwijt: haar, net verbouwd huis, vier kinderen. Ik probeer zelf de rem erop te houden. En zolang mij deze acties als vandaag gebeuren niet meer dan paar keer per maand gebeuren denk ik dat het lukt. Net zo sterk als ik gisteren was: "morgen ga ik drinken". Net zo sterk ben ik nu door te zeggen: "komende tijd ga ik niet drinken. Dit was het weer"
 9. Kraan

  Leverwaardes

  Oké. Ik ben nog in dubio of ik open moet zijn of niet. Ik drik tegenwoordig nl nog maar 1 a 2 keer per maand als binge drinker. Zoals vandaag. Morgen ontwennen en dan kan ik het weer makkelijk weken laten staan.
 10. Kraan

  Leverwaardes

  Test de huisarts dit neit op vermoeden van alochol gebruik @Roberto? CDT
 11. Kraan

  Leverwaardes

  Dank @Roberto Top antwoord. Heb het genoteerd. Hoelang is zoiets (en dan met name CDT) in het lichaam te vinden? Ik ben nl van forse drinker; dagelijks meerdere flessen wijn of zwaar bier naar binge drinken gegaan (1 a 2 keer per week, en bouw nu verder af). En dat gaat me goed af. Ben nu verder aan het afschakelen. Maar ben bang dat die CDT nog torenhoog is en dat ik daar weer nieuwe problemen mee krijg.
 12. Kraan

  Leverwaardes

  up @Roberto weet het misschien (je komt slim over op mij qua dit soort vraagstukken)?
 13. Bril laten aanmeten toen ik goed in de olie zat. Nu een bril waarvan de sterkte absoluut niet voldoet
 14. Kraan

  Leverwaardes

  Hoe zit het met de CDT waarde (weet jij er bv iets van @Roberto)? De ene keer lees je dat het na een paar dagen drinken al flink omhoog schiet, de ander heeft het over weken of zelfs maanden. En zijn er bv middelen om dit sneller omlaag te krijgen? Niet als je gepakt bent door het CBR bv maar meer om de lever te verzorgen na een periode van drinken
×
×
 • Nieuwe aanmaken...