Spring naar bijdragen

Kraan

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    130
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Kraan's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Iemand nog aanvullingen? Om het topic wat leefbaar te houden
  2. Drie liter wijn per dag dronk hij toch? Kan hij niet gehopen worden @Roberto? of wilt hij dit zelf niet?
  3. Zou een goeie zijn. Maar ligt er natuurlijk ook aan wat je drinkt. Ik denk dat jij met wijn minder uit je mond ruikt dan iemand die 20 halve liters weg tikt.
  4. Vaak hoor ik van naasten van alcoholisten: "Ik heb nooit wat gemerkt aan hem/haar en ook nooit een alcohol lucht geroken". Dat eerste kan ik me nog wel voorstellen als je een getrainde partner hebt. Maar dat tweede heeft mijn inziens niks te maken met veel of weinig drinken. Vraag me echt af: Hoe kan dit? Deden die partners wat speciaals om niet te ruiken?
  5. Zo is het @Ties Wat je drinkt is vaak niet belangrijk. Het gaat om de roest. De rust in je hoofd.
  6. Dat is gunstig. De dames en heren onder de steen horen het gerabbel van de flessen niet, en wellicht ziet niemand je staan. Hier sta je naast een drukke provinciale weg bij een stoplicht. Dat is echt minder
  7. Als iemand, net zoals @Wijntjeminder vroeger, nog zoon flinke voorraad heeft staan zijn komende dagen nog safe om ze naar de glasbak te brengen. Ze kunnen immers van het nieuwjaarsfeestje zijn
  8. Ik heb afgelopen dagen in de stad veel werkgerelateerde snoeiwerkzaamheden gedaan. Wat mij opvalt is dat er veel lege flessen wijn, blikken bier, flessen sterke drank tussen de struiken lagen. Zelf dump ik ze in een openbare prullenbak of in de glasbak. Maar zomaar in de struiken gooien doe ik niet, zeker niet in een natuurgebied waar beestjes leven etc. Hoe ruimde jij je lege flessen op? Dumpte je die ook echt ergens waar het niet kon om er maar snel vanaf te zijn? Blikken kun je makkelijker in de prullenbak gooien, dus denk niet dat daar heel bijzondere plekken voor zijn.
  9. Misschien zijn mijn problemen wel groter dan ik zelf zie. Maar dat komt puur omdat ik denk dat je bij een "echt" drankprobleem dagelijks zou moeten drinken, of zware ontwenningsverschijnselen zou moeten hebben. Dat wilt niet zeggen dat mijn visie de juiste is. Nee, met drank op rijd ik geen meter. Ik woon hartje centrum.
  10. Ik voel niet de negatieve dingen van drank. Maar wel de roes. Ik doe het om nare gevoelens te verdoven. Even ontsnappen uit de realiteit zeg maar.
  11. Dat mensen je hier niet geloven op een lotgenoten forum. Maar goed, blijkbaar moet je hier dagelijks in de olie hangen (of gehangen hebben) en een kater hebben na een dag zuipen alvorens je hier mag posten. Heel simpel mensen. Verschil met een groot deel van jullie en mij is dat jullie je wellicht meerdere keren per week of misschien zelfs wel dagelijks van de wereld zuipen/zopen en ik dat maar twee keer per maand doe, misschien eten jullie ook wel niet tot slecht, geen fruit/vitamine etc nemen of maar een paar uurtjes slapen. Als ik vandaag zou door gaan met gisteren dan zou ik nu wellicht ook moeilijker die derde fles op krijgen. En zou ik wellicht morgen ook doodziek uit bed komen. Lallen heb ik nooit gedaan van de alcohol. Dus wellicht val ik inderdaad buiten de boot. Ik kan me er ook niks bij voorstellen dat mensen die zucht hebben de dag erna na een dag drinken. Ik was net kerstcadeau's kopen bij Gall en Gall (voor familie, niet voor mij) en dat doet me helemaal niks. Hier ligt ook gewoon een paar flessen wijn koud in de koelkast, die heb ik vandaag al tien keer gezien maar dat raakt me verder niet. Die blijven er wel liggen tot ergens in 2024. Dus qua dat zit ik waarschijnlijk wel nu nog aan de goede kant van de lijn, maar ik realiseer me ook dat we allemaal zo begonnen zijn waarschijnlijk. En dat het opeens door kan slaan. Dus no offence, maar die zucht herkennen doe ik op dit moment echt niet. Ook niet dat ik op een dagpact zou moeten schrijven om nuchter te blijven. Prima dat het er is, maar ik heb dat inderdaad zeker niet nodig. Waar mijn probleem ligt is dat ik mij realiseer dat het niet goed is om om 9u een fles wijn leeg te drinken alsof het ranja is. Heb ik er op dit moment last van? Nee. Is dat goed? Nee. Moet dit veranderen? Ja.
  12. Niet zo'n probleem als in de zin van dagelijks drinken
  13. Misschien ruik je wijn minder @Roberto dan bv bier. Ik heb ongeveer 2 maar max 3 dagen per maand als gisteren. Vaak zit ik dan op twee flessen per drinksessie. Niet op drie. Incidenteel drink ik een glas wijn met de vrouw. Keer of 2 per maand één of twee glazen op zaterdagavond. Of ipv glas wijn glas kanon. Sterke drank mixen doe ik niet meer.
  14. Geloof me maar @Yvonne dat als mijn vrouw het zou ruiken ze dat zou zeggen. Ik had me wel fris gedoucht om 8u, uitgebreid tanden gepoetst na het drinken en met mondwater gespoeld. Verder af en toe, zoals in die winkel, fischermanfriend. Je hebt wel gelijk. Het is natuurlijk niet gezond in alle opzichten. Maar ik zie het minder problematisch in. Dit gebeurd me nl echt niet vaak. Nu ben ik zonder kater opgestaan. Heb ook totaal geen zin in alcohol.
  15. Dat jij @Spirit mogelijk staat te wankelen na een fles wijn wilt toch niet zeggen dat ik dat ook doe? Neem van mij aan dat ik 3 flessen wijn op heb en gewoon normaal functioneer. Helaas ook. Niks om trots op te zijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...