Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Roberto

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  829
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

1 Volger

Over Roberto

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

1352 profielweergaven
 1. Goedemorgen allemaal, Ik ben al ruim twee uur wakker en heb hier wat zitten lezen. O.a. kwam ik wat opmerkingen over tinnitus tegen, daar heb ik zelf ook last van. Soms is het een zacht geruis wat plotseling harder kan worden. Om vervolgens weer wat bij te trekken, dat gaat bij mij de hele dag op en neer. Zijn hier meer mensen die daar last van hebben? Hoe ga je daar mee om?
 2. @JohannaEliesje, wat ga je nu precies overleggen met je huisarts? Heb je al een voorstel voor een afbouwschema? Wil je overstappen van een kortwerkend middel naar een langwerkend middel? Zowel voor oxazepam als diazepam zijn taperingsstrips verkrijgbaar. Of blijf je liever bij je eigen medicatie? En wat wil je afbouwen? Je gebruikt nu twee benzo's, oxazepam en zolpidem.
 3. Goede morgen allemaal. Dagpact Roberto "Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag"
 4. Doorbijter, nergens geef ik advies inzake omzetting. Ik geef alleen algemene informatie met twee links. Ter eventuele bespreking met de huisarts. Zorgvuldiger en terughoudender kan ik niet zijn. De Regenboog Apotheek is voor zover ik weet de enige apotheek in Nederland die taperingsstrips verstrekt. De Omrekeningstabel komt van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Beide heb ik zelf gebruikt om af te bouwen. Ik zit als ervaringsdeskundige op dit forum, zowel alcohol en benzo. Daarnaast heb ik o.a. een basiscursus verslavingszorg gedaan en vijf jaar in de verslavingszorg gewerkt. Ik weet heel goed dat er een groot verschil kan zijn tussen de theorie en praktijk. ook voor @JohannaEliesje Dat jij het verwarrend vind dat ik hier reageer kan ik mij wel voorstellen. Een moderator klinkt voor mij ook niet als hulpverlener. Een definitie van Moderator: een persoon die niet relevante of ongepaste berichten naar een mailinglist of nieuwsgroep verwijdert
 5. Roberto

  Afbouwen clonazepam

  Ometon, Misschien moet je nu alles nog eens rustig doorlezen en je eigen keus maken in wat voor jou haalbaar en mogelijk is in Thailand. Met bang zijn kom je geen stap verder. ps ik ben ook 63.
 6. Ik 's morgens vroeg na het opstaan de helft en 12 uur later de tweede helft. Of 's morgens de helft en na 6 en 12 uur een kwart. Ik experimenteer daarmee hoe het werkt bij mij.
 7. In hoeveel dagen wil jij afbouwen? Zie mijn bovenstaande berekeningen. Zo klopt het toch of niet? Dit moet je nog weer omrekenen naar het gewicht van de pil: Gewicht pil =0.150 g
 8. Ik ben ook de jongste niet meer. Misschien is dit simpeler. Van 0,5 mg clonazepam naar 0 in 28 dagen is 0,018 mg per dag. Maar misschien is dat te snel. Van 0,5 mg clonazepam naar 0 in 56 dagen is 0,009 mg per dag. Van 0,5 mg clonazepam naar 0 in 84 dagen is 0,006 mg per dag Van 0,5 mg clonazepam naar 0 in 112 dagen is 0,0045 mg per dag
 9. Die berekening is voor diazepam / valium. Die moet je dus in % omrekenen naar clonazepam als ik mijzelf goed begrijp. Dit schema gaat uit van 28 dagen. Van 7 > 0 of van 7 > 2 > 0 ( 2 x 28 dagen) Hoeveel is 0,18 mg per dag afbouwen in 28 dagen van 7 naar 2 = 5 mg in %? Dat % kun je gebruiken om te weten hoeveel per dag je moet afvijlen van clonazepam. Als ik het goed heb.
 10. Beetje lastig, maar volgens mij moet je dit in % omrekenen. 7 mg/dag 2 mg/dag 28 dagen DZPM 7-2/28dagen 0,18 mg/dag 7 mg/dag nul 28 dagen DZPM 7-0/28dagen 0,25 mg/dag 5 mg/dag 2 mg/dag 28 dagen DZPM 5-2/28dagen 0,11 mg/dag 5 mg/dag nul 28 dagen DZPM 5-0/28dagen 0,18 mg/dag 2 mg/dag nul 28 dagen DZPM 2-0/28dagen 0,07 mg/dag
 11. Doet dat er iets toe? Ik geef je wat informatie ter eventuele bespreking met je huisarts.
 12. Roberto

  Opnieuw

  Afgelopen donderdag heb ik mijn bloed laten prikken op Algemeen bloedonderzoek en vitamine B1 / B6 / B12 / Foliumzuur / D en Asat / Alat. Gisteren heb ik van mijn huisarts de uitslag gekregen: alles goed. Ik slik nog dagelijks op advies B1 en D extra.
 13. Roberto

  Opnieuw

  @huttula, was jij dat niet die op de laatste paar mg diazepam bleef hangen, als ik mij goed herinner? Je durfde het laatste sprongetje niet te nemen, of zoiets. Ik ben (te) lang op 5 mg blijven hangen, zit nu op 2 mg. Ik begin er een beetje moe van te worden om dat voortdurend bij te moeten houden. Mijn plan is nu: stabiliseren, maximaal 4 weken. Daarna verder afbouwen, niet te snel.
 14. Na vijf uur lang naar rustige piano- en harp muziek geluisterd te hebben dreigde ik weer in te dutten. Even op mijn fitness apparaat staan trappen om wat energie te krijgen. Nu luister ik naar Positive Reggae van DJ Influence.
 15. Begrijp ik het goed dat jij een week stabiliseert? Ik ben zelf zoekende, zit nu een week op 2 mg diazepam en wil dat voorlopig nog aanhouden. Daarbij denk ik aan vier weken, ik heb nog 22 tabletten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...