Spring naar bijdragen

Roberto

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  3.731
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  13

1 Volger

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

9.311 profielweergaven

Roberto's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

 1. Beste mensen, Over afstandsbedieningen het volgende: Ik houd dat ding vast met mijn rechterhand, richt hem naar mijn scherm en druk de toetsen in met mijn linker wijsvinger. Mijn buurman die dagelijks even langs komt denkt dat ik nooit tv kijk. Ondat mijn afstandsbediening altijd precies op dezelfde plaats ligt. Dat klopt niet / wel. Ik kijk niet vaak naar tv, alleen naar speelfilms. Mijn afstandsbediening moet op dezelde plaats liggen. Net als alles in mijn huis. Voorwerpen mogen elkaar ook niet aanraken. En scherpe voorwerpen mogen nooit naar mij gericht zijn. Welke stoornis dit volgens DSM-5 is weet ik nog niet.
 2. Goedemorgen allemaal, Vandaag begint de Autismeweek in het teken van diversiteit. Hoe uniek ben jij? @Francoise, @Artemis, @Claudius, @Roberto, e.a. https://www.autisme.nl/2023/03/16/autismeweek-in-teken-van-diversiteit-hoe-uniek-ben-jij/
 3. Roberto

  Woorddomino III

  Zie ik al die mooie paardenbloemen dan den ik: het is weer lente. Een buurvrouw vindt dat allemaal onkruid.
 4. @Oskarburen hebben geen katten, katten hebben buren. Ik woon op een pleintje met meerdere poezen /katten. Bij mooi weer staan onze slaapkamerramen open. Via de dakgoot bepalen die poezen zelf waar ze een middagdutje gaan doen of overnachten. De eigenaars hebben een deurluikje In de keuken staat dan een bakje met voer. De poezen / katten kiezen dan zelf uit waar ze gaan eten.
 5. @Pytje, toen ik de eerste keer gestopt ben met alcohol (voor vijf jaar) ging ik gewoon naar de kroeg en disco tot diep in de nacht. I like to dance, no problem. Drie uur bijna non-stop op de dansvloer staan is mijn maximum. Glaasje tonic of glaasje water, verder niets. Tegen sluitingstijd ging de TL aan zag ik alleen maar bezopen koppen. Voor mij was het een feest, zonder rood aangelopen hoofd en praten met dubbele tong. Ik ben weer nuchter naar huis gegaan.
 6. Roberto

  Woorddomino III

  Vinden doe ik bijna dagelijks bij containers wat mensen allemaal aan heel bruikbare dingen weggooien.
 7. @Hadocque, als een 'ware' autist moets ik hier over over nadenken. Mijn moeder ze vroeger al: Roberto heeft een lange leitung. Ik had daardoor een 8 voor Duitse grammatica, Mijn vader was meer wiskundig aan gelegd, Voor wiskunde had ik een 9. Ik heb jaren geleden een test gedaan bij het toenmalig Arbeidsbureau. Met als samenvattende conclusie: ik heb botsende kwaliteiten. ps jouw opmerking over gekoketeer komt bij mij niet prettig over.
 8. Als autist ben ik zeer wiskundig aangelegd. Ik houd van getallen en opsommingen. Afgelopen anderhalf jaar heb ik contact gehad met: 5 verslavingsartsen 5 kaakcirurgen 3 fysiotherapeuten 3 huisartsen 3 huisartsassistentes 1 tandarts 2 monhygienisten 6 ggz-verpleegkundigen. 2 psychologen Met mijn huidige hulpverleenster heb ik afgelopen jaar goed contact gehad. Omdat wij uiteindelijk op een dood spoor zaten hebben wij volgende week een overdrachtsgesprek. Met drie nieuwe zorgverleners. Als ik goed geteld heb kom ik op 33, maar ik ben er vast een paar vergeten. De psycholoog, ggz-verpleegkundige en de pijnarts van Transcare. 33 + 3 = 36 Als ik dit deel door mijn verplichte eigen bijdrage kom ik op 385 : 36 = 10,7 euro pp per jaar. Gedeeld door anderhalfjaar en tijdsinvestering pp wordt mij nu wiskundig gezien even te ingewikkeld. En wat heeft mij dit allemaal opgeleverd? Ik ben begonnen met drie liter pakken wijn en geeindigd met twee liter pakken wijn per dag + een fles wijn/sherry/port.
 9. Ja, heb je geen kickboxen geleerd van hoe heet ie ook weer?
 10. @Remi1, slecht advies, maar gewoon doen. Dat zal je opluchten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...