Spring naar bijdragen

Roberto

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  3.397
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  12

1 Volger

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

6.019 profielweergaven

Roberto's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

 1. Roberto

  B12 tekort

  @moderator, De uitslag is: 115 , referentiewaarden 141-489. Graag nogmaals mijn vraag aan een verslavingsarts voorleggen, niet aan een verpleegkundige. B12 tekort kan neuropatische klachten veroorzaken. Die heb ik al vanwege jarenlang overmatig alcoholgebruik. ik ga sowieso over een aantal maanden dit weer laten checken. Maar ik wil graag een antwoord voor korte termijn. B12 injecties vanwege onvoldoende opname van voedingsstoefen door MDL?
 2. @Remi1, ik heb mijn quotes inclusief mijn inhoudelijke reactie op haar verzoek weggehaald.
 3. @Remi1, dat staat nergens. Maar zoals LJ hierboven schrijft: alles wat je hier deelt doet ook iets met een ander, degene die dat leest. Vandaar mijn reactie op haar.
 4. Lees morgen nog maar eens. Nee. Nee.
 5. Nee @Spirit, ik ben niet voor niets naar die kaakpoli gegaan. Ik heb alleen maar aangegeven dat ik door een i.o. niet klakkeloos ingegespoten wil worden op de verkeerde plekkken. Eerst zei zij, ok, kom dan maar volgende week terug, dan is er misschien een collega die hier meer verstand van heeft. Nee, zei, ik. Maandag om 9.00 uur begint mijn aansluitende ambulante detox. Daarna heb ik dagelijks afspraken. Ik overweeg nog om mijn fysiotherapeut in te zetten waar nodig. En andere activiteiten te plannen. Dus heb ik gezegd: ik wil voor maandag 12 december die botox behandeling. Toen is zij gaan overleggen en kan ik daar vrijdag terecht. Dit gedoe heeft bij mij veel onvrede losgemaakt over al die duur betaalde artsen afgelopen anderhalfjaar. Net de hele reutemeteut naar mijn vaste hulpverleenster geappt. Wat ik hierboven geschreven heb was nog maar een deel van mijn ervaring met verslavingszorg. Ik kan heel goed in mijn eigen spiegel kijken. Waar nodig draai ik die spiegel om. Mijn ervaring is, hoe bot ik ook kan zijn en hoeveel energie het mij ook kost, het uiteindelijk wel een positief effect heeft.
 6. Zowel gisteren als vandaag heb ik mij als een junk gevoeld, die zonodig diazepam nodig had. Gelukkig heb ik goed contact met mijn VNN hulpverleenster. Die voelde dat aan en heeft zeer adequaat gehandeld.
 7. Ok, die ellende begon gisteren al. Met mijn verslavingsarts had ik vrijdag afgesproken om wat diazepam te slikken, 3 x 10 mg. Omdat ik niet met een pakwijn op naar die kaakpoli wil voor mijn botoxbehandeling. Gisteren om 16.00 uur ben ik naar mijn apotheek gefietst of dat recept al binnen was. Normaal krijg ik een smsje, niets ontvangen. Terug naar huis, bellen met VNN over die diazepam, zij gaan om 17.00 uur dicht. Mijn verslavingsarts had onze afspraken niet in mijn dossier gezet. Iedereen met iedereen overleggen. Voor de zekerheid mijn huisarts gebeld, beter dubbel dan niets. Die is na 16.30 niet meer bereikbaar. Alleen voor intercollegiaal en noodgeval. Voor mij was het wel een noodgeval, maar niet zo erg dat ik een ambulance of brandweer moet bellen. Als ik zo'n noodnummer bel verstoor ik misschien tijd voor mensen die echt spoedeisende hulp nodig hebben. Dat heb ik dus niet gedaan. Behalve dan die keer dat de batterij van mijn antirooksysteem begon te piepen, daar heb ik al eerder op deze dagdraad over geschreven.
 8. @Pinkman, mijn verzoek tot ban gaat niet over mijzelf of andere forumleden. Maar over de moderator. Kost mij even de nodige tijd en energie, omdat juist te formuleren en voor elkaar te krijgen. Don't worry, gaat vroeger of later lukken. Ik ben nu bezig met mijzelf. Mijn botoxbehandeling vanochtend bij de kaakpoli. is mislukt, De spuiten lagen al kaar, de kaakchirug had 5 minuten tijd. Ik had mij ingecheckt via een automaat met barcode. Na een half uur wachten kwam er nog niemand opdagen. Toen ben ik naar de receptie gelopen, die had mij binen zien lopen en heb plaatsgenomen op een stoel, twee meter voor die balie, om alles en iedereen in de gaten te houden. Achteraf bleek dat ik mij nogmaals had moeten aanmelden. Die dure incheck automaat voor de glazen deur entreedeur waar de receptioniste op toe kan kijken is dus compleet overbodig. Toen ik na afloop daarover een vraag over stelde kreeg ik als reactie van de receptioniste horen: u heeft 4 minuten te laat ingecheckt. En daaardoor zat ik niet meer in hun afsprakensysteem.
 9. @Pinkman, bedankt voor jouw reactie en citaat. Ik heb mijn reacties al 10 x tekstueel aangepast,. Dat is voor mij gebruikelijk. Staat er voor jou nu iets anders? Zorgvuldiger en tactischer geformuleerd? Of niet?
 10. Ban op jouw verzoek kan ik zelf wel (indirect) creeeren, door de regels te overtreden zonder een van de andere forumleden hier te kwetsen. Don't worry. Verkijk je nooit op Roberto, die kan alles naar zijn eigen hand zetten.
 11. Sorry @Pinkman, ik dacht eerst dat al dat technische geknoei aan mij lag. Nee, dus,. Als ADB technisch plat ligt of als ik ik een zoveelste maandelijkse ban gekregen heb voor mijn misplaatste grappen, en onkuis woordgebruik ben ik blij. Even een maandje forumpauze,
 12. Ik heb vanochtend gebeld met de techneut van dit forum. Er was een techinsche storing, waar ze gisteravond mee bezig geweest om het op te lossen. Toen ik met hem belde bleek dat het probleem 2 minuten daarvoor was opgelost. Gisteravond heb ik in paniek nog met een forumlid zitten appen. Of er een technische storing was of dat ik weer een ban gekregen had voor mijn recht to the point reacties.
 13. @niks, voordat ik deze aanvulling las dacht ik: wat een leuk vest.
 14. Roberto

  B12 tekort

  Onlangs heb ik mijn bloed weer laten onderzoeken op van alles en op wat. Alles goed, asat / alat is altijd goed, gamma gt was al geruime tijd te hoog, maar nu weer goed. Alleen B12 tekort, voor het eerst. Foliumzuur is niet gemeten. Mijn verslavingsarts adviseert mij om gezond te eten en geen voedingssupplenten te slikken. Op zich sta ik achter zijn advies. Ik ga nu regelmatig o.a, zalm eten, heeft een zeer hooggehalte aan B12. Ik heb wel eens gelezen dat door overmatig alcohol gebruik voedingsstoffen niet meer goed opgenomen, vanwege de lever. En er soms injecties B12 nodig zijn, voeding niet meer voldoende is. Hoe denkt jullie verslavingsarts hierover? (second opinion) ps ik heb een aantal keren thiamine-injectes gekregen bij de start van mijn detox. Normaal slik ik dagelijks thiamine 100 mg en D3 25 mcg (dubbel vanwege 60+).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...