Spring naar bijdragen

Stille zaterdag 3 april 2021


Quinn

Aanbevolen berichten

Eigenlijk hoort deze discussie hier nu niet. Er ligt nu iemand in het ziekenhuis. Velen hier kunnen niet met drank omgaan. Ik ook niet. De risico's zijn veel te groot om zelfs maar een poging te wagen.

Ik erger me vandaag omdat er zo gemakkelijk over drank gesproken wordt. Het is zooooo easy om naar de winkel te lopen en een fles bubbels mee te nemen. Morgen Pasen. Dan mag je toch al bubbels bij de lunch? 

Nee beter nog! Champagne bij het ontbijt! ;)

 

Dat geld ook voor mij Tatum, ik kan geen alcohol drinken, nooit meer  ik ben ook niet jaloers op degeen die dat wel kan, maar los daarvan vind ik het best wel de moeite om te lezen hoe iemand anders die kiest voor gecontroleerd drinken invulling geeft aan zijn leven. Hier op het forum zijn er volgens mij veel meer die voor dit traject hebben gekozen, maar hoe zij  daar mee omgaan hoor ik nooit iets van. Ik kan me voorstellen dat het jou triggert omdat ik in het begin van mijn stoppen met drinken ook mijn stinkende best moest doen om het droog te houden en verhalen als van Bert kon missen als kiespijn maar naar mate de jaren verstreken en ik  langzaam nuchter werd ging ik er anders naar kijken en het probleem verdween als sneeuw voor de zon.

Misschien een kwestie van acceptatie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees hier vandaag ook maar diagonaal doorheen. Niks ten nadele van @Bert1953 maar persoonlijk hoor ik nu liever niets over mensen die drinken. Dat is mijn probleem, dus houd je niet in, maar ik haak er voor nu op af.

Ik kook vanavond. Al sta ik er nu met m'n rug naartoe, maar goed. Biefstuk met champignons, uien, jus, wit brood en kruidenboter. Met voor de show rucola ernaast. 

Hé, het is beter dan friet halen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 minuten geleden zei kruidenthee67:

Lekker, verse artisjok!

Iemand een tip voor goeie film of serie (netflix, npo) ?

The Split, Big little lies, Breaking bad, aanrader echt fantastisch, Fleabag, The Crown, Why woman kill.

bewerkt door Rudy
Link naar opmerking
Deel via andere websites

24 minuten geleden zei kruidenthee67:

Lekker, verse artisjok!

Iemand een tip voor goeie film of serie (netflix, npo) ?

How to get away with murder, hebben we maandenlang gekeken.

Nu kijken we Suits. Ook juridisch drama maar weer heel anders.

Murder is echt wel mentaal hollen om bij te benen, je zit de helft vd tijd te denken wat is dit nu weer, waarom doet ze dit, wie heeft dat nou weer gedaan enz enz. Wel een kick als je ervan houdt. Suits gaat ook snel maar is wat meer lineair en je hoeft je geen dingen van 5 afleveringen eerder te herinneren :) Suits is bij vlagen erg grappig. Murder is meer heftig. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 minuten geleden zei Pinkman:

Zou je dan willen delen wat je bedoeld met dat je niet droog bent. Drink je nu gecontroleerd of heb je momenteel een terugval?

De reden waarom ik het niet deel worden niet weggenomen door n vraag.

Toch geef ik n kort antwoord: controle is n ruim begrip, in tijd controleer ik, ik bedoel weekends.

En n terugval of controleverlies ligt gelukkig ver achter me, maar het controleverlies loert altijd.

Gelukkig heb ik n oplettende en liefhebbende ega.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kom even binnen vallen. Niet zoveel te melden, het gaat zijn gang in positieve zin. Ik lees zo nu en dan mee en schrik wat hier gebeurt. De muziek draad, ik lees berichten en ik zie het als een hulpvraag. Vervolgens knalt men maar vrolijk wat platen neer, want oh jee de draad wordt vervuild! En @niks je roept wel tig keer ‘het komt wel weer goed’ Sorry maar wat weet jij hier nou allemaal van? Ga op babybrabbel schrijven ofzo. Ik vind dit echt hartverscheurend 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

18 minuten geleden zei Senna33:

En @niks je roept wel tig keer ‘het komt wel weer goed’ Sorry maar wat weet jij hier nou allemaal van? Ga op babybrabbel schrijven ofzo. Ik vind dit echt hartverscheurend 

Als ik mijn interpretatie mag geven: @niksbedoelde hiermee om Smaragd te helpen zijn paniekgevoelens enigszins te dempen en dat was gezien de omstandigheden logisch en waarschijnlijk helpend. De ambulance was op dat moment al onderweg naar hem toe.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...