Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

kruidenthee67

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  8892
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  67

4 Volgers

Over kruidenthee67

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

3855 profielweergaven
 1. Yep....en in de loop van de tijd wordt het echt minder, anders...dag voor dag nu en vandaag de eerste niet. Goed bezig!
 2. kruidenthee67

  Weer op scherp

  Spannende tijden voor je en hartstikke knap dat je ze nuchter aan gaat! Huil, lach, schrijf....(goh, ik lijk Ramses wel :-)) en hou vol op deze mooie dag 6.
 3. kruidenthee67

  Weer op scherp

  Ja...zo gaat het...en goed dat je je daarvan bewust bent. kun je je vast voorbereiden hoe er mee om te gaan. Alles mag...behalve.. zet 'm op!
 4. kruidenthee67

  GewoonDoen

  He, wat fijn...constructief!
 5. Ik wil zeker geen hoezee roepen wat betreft Corona. Integendeel. 'Alles' valt of staat met wat ik doe, of niet doe. Ik heb weinig controle over de omstandigheden, wel over hoe ik er mee omga. Daarin wel degelijk een keuze. En dat voelt soms zeer oncomfortabel. Want kiezen..tja...dan neem ik verantwoording. Vind ik (nog) steeds hartstikke eng. Ook al weet ik dat niet kiezen, verliezen is. Ik bereid me voor om 'straks' als het weer gaat draaien voor mij daar bewuster mee om te kunnen gaan. En dat betekent heel concreet, helder hebben wat ik wil met mijn werkzaamheden, grenzen aangeven, nee durven zeggen. En nog wat zaken in mijn eigen proces En ik voel me bevoorrecht dat ik dat kan. De ruimte heb. En vind het ontzettend naar te zien hoe mensen nu worstelen met het overeind houden van hun bedrijf, werk...zichzelf.
 6. Slapen hier ook bagger..pfff...dat is wel heel vervelend. Paar dagen is te overzien...maar weken..mwah...dat haalt soms het slechtste in de mens boven Hormonaal...denk ik. Tips zijn welkom
 7. Ik 'vind' het zo'n gezapig woord...maar voor mij draait het om 'tevreden' kunnen zijn. Geluk ervaar ik in de kleine dingen. Op onverwachte momenten. De kunst is voor mij om het waar te nemen. En er mee te zijn in plaats van te willen vast houden (om 'meer' te willen). Nu ik noodgedwongen even stil sta, minder werk, hobby's, sociaal verkeer, wordt dat weer heel duidelijk. Kan ik de 'toevalligheden' weer zien, ervan genieten. Aandacht geven aan de zaken die er voor mij toe doen. De angst die Fruitvlieg beschreef...oja....ik kan het zo weer voelen. En af en toe is die er nog wel eens. Ik durf er nu steeds meer over te praten. En de rol van drank hierin te benoemen. Wijsheid komt met de grijsheid
 8. kruidenthee67

  GewoonDoen

  Goed dat je er mee aan de slag gaat. Ken zelf WW niet, heb het aangepakt met dietiste. Succes!
 9. Hahaha! Volgens mij heb je dan wel de essentie...
 10. Ja, wat Pytje zegt...'het zijn maar gedachten'. Je 'bent' je gedachten niet en je hoeft er niet naar te handelen. Simpel gezegd..in praktijk vraagt dat dus wat. 'Strijd', vechten tegen de gedachten...dat werkt meestal niet. Dat kost bakken energie en meestal ga je dan uiteindelijk toch voor de bijl. Vooruit denken in de zin van waarom wil ik dit? is voor jou dus helpend, mooi! In het begin is het gewoon soms moeilijk...en kost het doorzettten. Je brein, ego..wil iets anders...En als ik het echt moeilijk had ging er een zak paprikachips doorheen...alles beter dan drinken. Afleiding, ander gedrag kan je ook helpen, zeker in het begin. Daarin niet te streng voor jezelf. Er is één ding wat je niet meer wilt, niet meer mag. 'Als er nu niet iets heel ergs gebeurt'...nee, zelfs als er iets ergs gebeurd ga je niet drinken. Je mag alles doen, behalve drank pakken. Dat is gewoon geen optie meer. Ik riep het wel eens als het lastig was: het liefst zou ik nu....maar het is geen optie meer! Dat hielp mij. Je deed het eerder, je kunt het. Je bent het waard.
 11. Hoi Denise, de derde dag alweer...het begin heb je weer gemaakt. Gek he? Dat je je eigenlijk goed voelde, maar dan toch na 7 maanden droog weer begint...ik herken het na mijn eerste half jaar droog. Ben toen ook weer begonnen en zat snel weer in het oude patroon. Het lijkt al lang geleden, maar als ik ff terugdenk, ja heel naar die gedachtes...alles associëren met drank. Ik wilde er niet mee bezig zijn...geen strijd...gewoon niet meer drinken. Werd ook bang na een aantal terugvallen. Hoe erg moet het worden en waar eindig ik? Ik wil gewoon niet meer drinken schrijf je..nou dat is duidelijk. Niet meer doen dan. En dus niet toegeven aan de gedachtes. Keep up the good work, je kunt het.
 12. Wel of niet drinken is echt mijn eigen verantwoordelijkheid (gebleken). Ik noem het 'het besluit', genomen op 17 augustus. En dat blijft het. Punt. Op andere vlakken heb ik nog wel eens de neiging 'de ander de schuld te geven'. Te sjoemelen en te onderhandelen, mezelf mooie verhalen te vertellen. Als het gaat om de alcoholverslaving niet. Dat is voor mij heel erg helder. Toen ik dat zo kon 'voelen', ging alles erom heen ook voor mij 'werken'. En bereikte ik wat ik wilde, nuchterheid. Tot nu toe. Daarover onderhandel ik niet meer met mij zelf. Ben ik zwart/wit. Ik drink niet. Dat wil ik niet. En daarin heb ik zelf de keuze. Nog steeds ervaar ik ondersteuning van de hulpmiddelen. Van de één wat meer dan van de ander. Hier lees ik mee, maar ben wat minder actief. Met mijn appmaatje app ik dagelijks. Voor mij heel belangrijk. De AA groep heb ik opgezegd. Maar weet ik te vinden als ik het nodig heb. En af en toe app ik met een lid. Wachtlijsten zijn vervelend, maar geen excuus om...vraag jezelf af, wat kun je dan wel aan ondersteuning krijgen nu? Wat heb jij nodig om niet voor de bijl te gaan? Die verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen welzijn...dat was waar het om draaide. Niet slachtoffer van..maar zelf actief zijn in het proces. Makkelijk..neuh...was ik niet gewend. Confronterend ook. Maar het werkte wel. En nog steeds. Het werkt als ik er aan werk. KMW, sterkte, kracht,...euh...'motivatie'...? Geloof in je zelf? Dat wens ik iedereen die worstelt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...