Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

kruidenthee67

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  9134
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  67

3 Volgers

Over kruidenthee67

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

4169 profielweergaven
 1. Fijn Lieke dat je er zo veel aan hebt. Voor mij heeft de groep ook veel betekend. Ik vond het een enorme drempel om te gaan...dat weet ik nog goed. Maar wat een opluchting, herkenning. De 12 stappen een werkende leidraad. Ik ben zo' n drie jaar gegaan, elke week. Nu even niet. Maar ik weet de groep te vinden als het nodig is en af en toe heb ik nog contact met een groepslid. Het ontmoeten, uitwisselen, leren van en met ervaringsdeskundigen is zo sterk. Eerst geoefend op het forum, anoniem en toen de grote stap naar RL, de AA. Keep up the good work!
 2. kruidenthee67

  Stoppen met drinken

  Hoi Martin, Welkom hier. Bekend met langere periodes nuchter...dus je kunt het wel! Mijn ervaring was een half jaar droog en toen een periode van terugvallen/uitglijders. Vond het wel steeds lastiger worden om de draad weer op te pakken, zeg ik heel eerlijk. Maar dat is me tot nu toe wel gelukt. Omdat ik op een bepaald moment echt een besluit nam: ik wil niet meer drinken. Of positief gezegd, ik wil nuchter door het leven. Dat was ruim drie jaar geleden. Waarom het nu lukt? Drinken is voor mij geen optie meer. Ik heb na dat besluit de hulp die er was kunnen 'aanvaarden'.
 3. @huttulla wat leuk om van je te horen...alweer bijna een jaar voorbij!? En dan 10 jaar droog? Wow...wat een mooie mijlpaal...en nu even een bouwstop gekke tijden, en onbalans is niet fijn. Goed dat je aan de bel trekt...hopelijk vind je gauw weer een werkend evenwicht op alle vlakken. Kop op he? Keep up the good work!
 4. kruidenthee67

  Johan 54

  Ach, het is interessante materie, wel of niet een ziekte, sociaal aanvaarde drug et. Ik heb me er ook mee beziggehouden. Veel gelezen en onderzocht. Het langer nuchter blijven ging voor mij pas echt werken, toen ik me realiseerde dat het 'in mij zit'. En dat ik dus de enige ben die kan beslissen wel of niet dat glas te nemen. Of de zak paprikachips leeg te eten. ' Onmatigheid', 'alles of niets' op heel veel vlakken ging ik zien...Controle versus overgave...Vrijdheid en discipline....inzichten verworven die pas echt na lange tijd nuchter ook omgezet worden in 'doen'. Het heeft m
 5. Indisch hier..wel veggie...geen straf
 6. kruidenthee67

  *

  Welkom Musashi Goeie stap zet je. Je geeft jezelf een groot kado door te stoppen met drinken. Het stoppen met drinken opent de deuren naar een 'ander' leven...oke, nu nog niet fitter, en je wordt je meer bewust van dingen die niet meer werken voor je. Het goede nieuws is, langer nuchter kun je daar ook echt iets in veranderen. Is het mogelijk om beter voor jezelf te zorgen. En niet drinken is natuurlijk al een megastap he? Ook voor je lijf en geest. Tijd is je vriend zeg ik...hou vol...laat je niet ontmoedigen....schrijf en lees...en neem de eerste niet. Voor jou
 7. Hoi Astrid, 'Proces' komt bij me op...waar je staat, hoe je denkt, handelt, wat je wilt, met wie, op welke manier en termijn. En dat proces is persoonlijk, voor iedereen anders. En tegelijk zijn er wel degelijk een aantal 'wetmatigheden'. Heb ik in de afgelopen jaren ontdekt. Benieuwd wat jij gaat ontdekken! Op jouw pad.
 8. Oef...wat herkenbaar allemaal...van ruim een jaar of drie geleden. En toen nam ik ook 'het besluit'. Heb je voor jezelf ook ideeen wat je gaat doen, om je besluit kracht bij te zetten...of zoals hier ook vaak genoemd wordt, 'een plan'? Ik wens je ook succes, en ga ervoor...want het is het waard!
 9. kruidenthee67

  Even voorstellen

  Delen is helen...maar dan wel 'alles'. Zelluf doen, niet alleen. 'Drama, angst, schaamte en schuld'. Er is maar 1 weg te bewandelen...nuchter. En dat weet je ook wel...maar o, wat is het beangstigend...om je daar echt aan over te geven. Maar het kan. Ik hoop dat je je goeie hulp kunt vinden...en de moed om het aan te gaan, het besluit te nemen. KMW wens ik je. En ik dapper ben je om hier weer te zijn, je uit te spreken, de draad weer op te pakken!
 10. kruidenthee67

  Nieuw hier

  Dinsdagochtend, 5 januari...het jaar gaat gewoon door...gelukkig maar. Niks 'nieuws', frisse start, voornemens...of ja gewoon? Dat nou ook weer niet. Corona, lockdown...beperkingen en vrijheid tegelijk. Raar, oncomfortabel...ook fijn...dubbel. Zoals alles twee kanten heeft in het leven. Door het sluiten van de scholen is mijn verwachtte drukke agenda plots relatief leeg. En het is maar net aan welke kant ik 'wil' zijn. Ja, wil zijn...ik kan kiezen. Of ik mee ga in mijn drama. Of ik moeilijke dingen uit de weg ga, of ze juist aan ga om er van te leren. En soms ook nee te zeggen om van
 11. Dinsdagochtend, 5 januari...het jaar gaat gewoon door...gelukkig maar. Niks 'nieuws', frisse start, voornemens...of ja gewoon? Dat nou ook weer niet. Corona, lockdown...beperkingen en vrijheid tegelijk. Raar, oncomfortabel...ook fijn...dubbel. Zoals alles twee kanten heeft in het leven.  Door het sluiten van de scholen is mijn verwachtte drukke agenda plots relatief leeg. 

  En het is maar net aan welke kant ik 'wil' zijn. Ja, wil zijn...ik kan kiezen.  Of ik mee ga in mijn drama. Of ik moeilijke dingen uit de weg ga, of ze juist aan ga om er van te leren.  En soms ook nee te zeggen om van te leren :) Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid, lef...euh....vertrouwen.

  Ook wat discipline, want zonder 'oefenen' gaat het allemaal niet gebeuren...blijven doen wat vertrouwd is gaat automatisch, ook de manieren die niet meer werken.  Nieuwe acties vragen aandacht en ja, discipline. En overgave.  En nuchterheid.  Langere tijd ook. Dat is voor mij geen discussie. En komt op alle fronten terug...in persoonlijke ontwikkeling, relaties, werk...Drank, verdoven (in welke vorm dan ook) vertroebelt.  En dramatiseert. Laat je in denkcirkels blijven die niet kloppen en destructief zijn. Ik ben niet perfect. Ik maak fouten. Ik weet het niet altijd.  En dat is oké.  

  Vind ik dat altijd oké? Nee hoor! Regelmatig hang ik nog uit in die negatieve cirkel. Die me belemmert om licht en voluit te leven. En schiet ik van positief naar negatief of andersom.  Maar...over de hele lijn zie ik ook dat ik er mee kan dealen...er minder lang in blijf hangen. Eerder aan de bel trek. Hulp zoek. En toepas wat ik al weet. Wat helpend is. Verantwoording neem voor mijn eigen welzijn. 

  Dat is winst, pure winst.  

  Een proces, weg, pad. Nooit klaar.  Nieuwsgierig naar de uitzichten die nog komen. De zijwegen die ik kan inslaan. En ja, ook bang. Voor het nieuwe. Bang om geen controle te hebben.  En dan kijk ik naar mijn kinderen, hoe zij nog steeds onbevangen en nieuwsgierig hun pad opgaan. En dat ik mee mag lopen. Soms aan de hand, maar steeds meer aan de zijlijn. Met vertrouwen. Ze inspireren me. En spiegelen.  

  'Nuances' komt bij me op. De grijstinten waarnemen. Niet als saai...maar als 'rust'.  En kunnen bewegen, van zwart naar wit...door het landschap met zijn vele gradaties in grijs...onderzoekend.  Dat voelt wel soms saai. En dan realiseer ik me ook dat dat in feite ook een verslavingsgedachte is...'een kick' willen, zwart of wit...maakt niet uit, kick is kick, negatief of positief. En nu zit ik hier achter mijn pc...in een kleur grijs....saai? Dat is dus helemaal aan mijzelf...ik voel rust in mijn hoofd en lijf nu...is dat saai? Nee, dat is fijn. Ik kijk naar buiten en zie vogels, wel 10 mussen die bezig zijn broodkruimels op te pikken...kan er uren naar kijken....saai? Nee....aanwezig. Dat is het...op mijn plek. Met aandacht.  'Thuis', zo heb ik het onlangs voor mezelf opgeschreven. En thuis is het fijn. 

   

  Ik wens iedereen voor dit jaar 'thuis'.  En als je even weg bent van 'thuis'  dat je de weg terug weer vindt.

  Zelluf doen, niet alleen...keep up the good work.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 12. kruidenthee67

  Pelle drinkt niet meer

  Keep up the good work!
 13. @niks O er komt wat boven bij mij, schoonouders en kleinkind. Herkenbare taferelen toen onze eerste geboren is. Met de wijsheid van nu kan en ik wil ik je zeggen, doen wat voor JOU goed is. Want dat is goed voor de kleine. Die heeft maar 1 ding nodig...mama! En papa Dat verlangen van hun kant...ach...toen kon ik het niet zo goed zien...maar dat is natuurlijk mooi. En dat kun je ook benoemen: fijn dat jullie ook zo blij met haar zijn...maar wij gaan het zo doen. Dat vond ik lastig, en pas bij de 2e kon ik dat. Was beter, voor kind en mij. Hou haar maar heeeeeel veeeeel di
×
×
 • Nieuwe aanmaken...