Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

kruidenthee67

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  8718
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  66

4 Volgers

Over kruidenthee67

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

3574 profielweergaven
 1. @Kohtje Ja, is een hele normale uitspraak. Maar bij mij is ie een keer 'binnen gekomen', toen jij 'm gebruikte, wellicht een reactie op mijn eigen draad....was voor mij belangrijk...het jaar rond nuchter zijn, gebeurtenissen voor de eerste keer nuchter beleven...zo belangrijk dat als ik die uitspraak gebruik dus meteen aan jou denk
 2. @Sensitief tja knap? Het was het gevolg van het besluit om niet meer te willen drinken. No escapes meer... Even denken...Ik was zo ongeveer een jaar nuchter, en toen heb ik dat sporten opgepakt. Voor die tijd niet bezig geweest met afvallen oid, maar echt en alleen focus op 'herstel', het jaar rond zoals Koh zo mooi zegt...en daarna kwam er meer ruimte voor andere zaken.
 3. Ik viel niet af toen ik stopte. Ik kwam aan. Ik weet niet of ik meer at of snoepte. Vast wel. Wat bij mij zeker heeft gespeeld is 'stress'. Het nuchter zijn, ander werk, niet meer kunnen verdoven...ik kwam in de 'aanstand'. Zo noem ik het. Continue alert. Slechter slapen, stress, druk, somberheid etc...ik denk, maar dat bedenk ik zelf, dat mijn lijf in de overleving ging. Er dreigt gevaar dus vasthouden die calorieën. Vorig jaar ben ik begonnen met sporten enheb begeleiding van een diëtiste. Een impulsieve actie, maar langzaamaan nu 10 kilo kwijt. En ondertussen ook 'de stress' aangepakt. Ik ben niet aan het diëten, maar ik at te weinig, en de verhouding koolhydraten\ eiwitten was niet goed. Na de tien kilo ben ik een aantal maanden op hetzelfde gewicht gebleven. Ik doe nu wat andere beweging waardoor mijn lichaam weer anders aan het werk gaat. En er weer wat daling zichtbaar is. Dat is fijn...maar niet mijn hoofddoel. Belangrijk is dat het sporten mij 'fit' heeft gemaakt, conditioneel maar ook in mijn hoofd werkt. Het is niet mijn hobby, maar ik doe het om me goed en gezond te voelen. Onderhoud voor mezelf...zeker nu ook de overgang actief is
 4. Goeiemorgen. Ik heb besloten dit jaar niet mee te doen aan Bleu Monday Fijne dag
 5. kruidenthee67

  GewoonDoen

  Goeiemorgen, Ik ken de tekst, mooi ja. We hebben allemaal onze 'geschiedenis', en ook onze kinderen hebben straks hun geschiedenis, van ons, ... En ook onze ouders hebben hun geschiedenis. Zien hoe dat werkt, weten wat het doet, gedaan heeft..inzichten, bewustwording. Acceptatie, compassie...om vervolgens verder te gaan. Er niet in te blijven hangen. Zelluf doen, hoeft niet alleen. Ook dit levert net als 'niet drinken' op. Hoe dan ook.
 6. Goeiemiddag Om 8 uur op, na een nacht van 9 uur! So....wat is dat een keer fijn.....al wat 'rondgerommeld'...en zo naar buiten voor een wandeling...heerlijk weer is het hier.
 7. kruidenthee67

  GewoonDoen

  Fijn die lach! Mooi te lezen dat er kwartjes en euro's vallen. 'Elkaar weer vinden'..zoiets...en jezelf. Tijd, compassie, af en toe je terugtrekken, en ook 'doen'. Alles op zijn tijd. Dat stoppen met drinken, mezelf een soort van opnieuw ontdekken (zo ervaar ik het), dat brengt wat teweeg in 'ons systeem'. Ik vind dat pittig. Wil ik dit nog? En zo ja..hoe dan? Onbegrip, onmacht, miscommunicatie...ik voel me soms behoorlijk 'onthand'. En hij ook. En dan lijkt de oplossing weg hiervan. Laat mij maar alleen. Voor mij is de uitdaging juist 'in contact'. Niet alleen door te geven, maar juist door te ontvangen. Ja, die ander doet soms iets om mij een plezier te doen...euh...dat is liefde Fijne dag, hier zo samen een wandeling
 8. kruidenthee67

  Treffende uitspraken

  Je mag zo vaak als je wilt hetzelfde rondje lopen. In verschillende situaties, met andere mensen, dezelfde keuzes maken. Zelfs met dezelfde mensen in dezelfde situaties, dezelfde keuzes maken. Daarom heb je een vrije wil gekregen. En je mag zo koppig en angstig zijn als je wilt. Maar als je echt verandering wilt, zul je ergens in het moment, een andere keuze moeten maken. Wanneer je klaar bent met de zwaarte, met de onmacht, met het gevoel van vastzitten, zet dan eerst innerlijk een punt. Zo wil ik dit niet meer, dit rondje heb ik nu vaak genoeg gemaakt en ik word er niet gelukkig van. Ik had de herhaling nodig om het zeker te weten en ik weet het nu: Dit is klaar. Duik niet de veroordeling of schuld in maar stel je open voor een nieuw begin. Lichtflits
 9. Goeiemorgen Vandaag brengt in ieder geval zon, en wat is dat fijn! Mijn plan? In ieder geval vandaag een wandeling (etje)
 10. Als je naar Kaapstad gaat weet ik nog een leuke verblijfplek
 11. Geen idee wat je voor 6000 euro kunt doen met 2 volwassen en 2 kinderen. Best veel denk ik? Toch? Kamperen in twee kleine tentjes is in ieder geval niet zo duur...en zelf kokkerellen op de camping kostenbesparend, maar vooral ook leuk. Denk dat ik naar een interessante stad zou vliegen...of Sicilie of Sardinie...ja, dat lijkt me heerlijk! En dan niet in een tent Of naar Noorwegen, dat lijkt me ook wel gaaf... Ik wil dit jaar weer graag fietsen...met tentje achterop....kan weer nu de kinderen meer hun eigen gang gaan...zou ik misschien voor die 6000 euro mijn fiets\kampeer uitrusting opwaarderen en de kinderen een bedrag geven om thuis het leuk te hebben als wij de hort op zijn hahaha!
 12. kruidenthee67

  GewoonDoen

  Ja dat is wel mooi van zo n forum...het begint allemaal met het stoppen met verdoven. En de 'ruimte' die er dan ontstaat...of 'leegte'....tja...daarmee dealen...op zoek naar handvatten, hulp. Wat is wijsheid? Ik heb zelf de nodige therapeutische sessies achter de rug..zelfs een hele opleiding Dat heeft me erg geholpen om te begrijpen hoe 'het' werkt, bij mij. De mechanismen die ik inzette...hoe ik doe wat ik doe en wat niet meer helpend is. Nog niet zo lang geleden ook een aantal gesprekken met een relatietherapeut. Ook wel verhelderend. Maar één ding is me vooral duidelijk...ik mag focussen op mijzelf. Ik kan de ander niet veranderen. Moet ik ook niet willen. Door verschuiving bij mijzelf, gebeurt er automatisch wat bij de ander...positief of niet..dat weet je nooit vantevoren...lastig he? Het 'niet weten'. Een mooie uitspraak van mijn coach: het lijf weet, het hoofd doet. Inmiddels wat wijsheden verder en mezelf ook nog regelmatig tegenkomend, heb ik een paar sessie met coach. Het 'graven' in verleden hoeft voor mij niet meer...ik wil nu wat meer, constructief vooruit kijken...vanuit het 'nu'. Dat was voor mij nu een goede stap. Vanuit acceptatie van wat er is, ik dus...andere perspectieven zien...dat doet wat met mijn mindset...niet meteen, en o, mijn glas is nog vaak half leeg...maar ik leer. En 'oefen'...it's life. Wat ik wil zeggen lieve GD...je zit volop in 'proces'...je bent aan het werk...en daar komt ie weer...tijd is je vriend....ja, hulp is fijn...en die is er ook, zelluf doen, niet alleen...gun jezelf tijd en ruimte...en rust. Maar ook beweging... Hoop dat je een goed gesprek met de praktijk ondersteuner hebt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...