Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

kruidenthee67

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  8523
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  65

Alles door kruidenthee67 geplaatst

 1. kruidenthee67

  Meeting 2019

  Vooral gaan ja! Een eyeopener om lotgenoten live te ontmoeten. Echt, ik kan het iedereen zó aanraden... Vond de eerste keer ook erg spannend. Helaas meld ik me wel af voor deze ronde. Ik wens jullie een zinvolle, fijne meeting en hopelijk tot ziens ergens...
 2. kruidenthee67

  GewoonDoen

  Ik hoopte ook gewicht te verliezen na het stoppen, maar het tegenovergestelde gebeurde. Mijn lijf ging in stilstand, zoiets...en ik kwam alleen maar aan. Een jaar geleden heb ik me aangemeld bij een sportschool (impulsieve reactie op een advertentie op FB). Ik volg Milon en wat aanpassingen in mijn voeding gedaan. Met behulp van diëtiste. In een jaar tijd nu 10 kilo lichter. Sporten is niet mijn hobby, maar dit is voor mij vol te houden, de voeding geen dieet maar levenswijze. Blij dat ik hierin een soort van balans heb gevonden. Ik kwam er ook achter dat de stilstand en aankomen ook te maken had met 'stress'. Door het continu 'aanstaan', ging ik in de overlevingsstand. Mijn lijf en geest. Letterlijk vasthouden, dus ook van gewicht. Het sporten helpt me ook om mijn bolletje wat leeg te maken. Letterlijk en figuurlijk weer in beweging... En tja...hormonen...en dan ook nog de maan Succes GD! Je drinkt niet
 3. Goeiemorgen, 'Geen woorden, maar daden'
 4. kruidenthee67

  Lotgevallen & strapatsen

  Laat de uitglijder geen terugval worden Knakker, hup weer in het zadel!
 5. Dag voor dag...ja...goh...ook na vijf jaar droog...bekijk jij @nancy het dag voor dag...die bleef wat in mijn hoofd hangen...op een goede manier overigens...bemoedigend en relativerend. Alhoewel ik zelf ook nog wel het 'pfffff gevoel' van weer een dag voorbij..gelukt..als het zo moet dan...ken...nog steeds. Niet verder kijken dan vandaag. Dat hielp me ook om vanuit wat hectiek weer in 'rust' te komen. Noem het overzicht, klein maken, first things first...maakt niet uit. Focus? Daardoor kon ik aan de slag...krijg dingen gedaan, ben tevreden, zonder stress. En dankbaar. Want inderdaad, oplossingen zitten niet in de fles.
 6. kruidenthee67

  On the way up

  En het werkt nog sterker wanneer je ipv 'je', 'ik' zeg...het gaat om jou Goed dat je je schouders er weer onder zet! Succes.
 7. kruidenthee67

  GewoonDoen

  O, dat lied heb ik ook vaak gedraaid.... Ik weet niet zo goed wat ik tegen je moet zeggen, wil zeggen op dit moment. Je drinkt niet, punt. Dat is wat voor mij voorop staat. Ik kan alleen maar spreken uit mijn ervaring natuurlijk. Het nuchter zijn maakte ruimte om andere zaken te kunnen zien. Ook in omgang met partner. Eerst het jaar rond nuchter...het 2e jaar...wat meer rust, maar ook veel met mezelf bezig...en nu lijkt de blik wat ruimer te worden, zoiets. Wij hebben wel een aantal sessies met een peut gehad, was goed. Maar een groot deel 'zit bij mij'. Mijn overlevingspatronen, moeite met overgaven en communicatie. Dat kan ik nu zien. Maar goed, dat is mijn situatie, persoon en relatie. Heb jij wel eens zelf gesprekken met een peut (oid)?
 8. Lieve Cleo, Ik kwam vanochtend een plaatje tegen met de tekst 'Real Queens fix each other's crowns'. Toen moest ik aan jou denken. En even later schreef je dit bericht. Nee, het valt allemaal niet mee, grenzen bewaken, in je eigen kracht gaan staan. Zoveel jaren 'anders' gedaan. Je wilt er zijn voor anderen...maar hebt het nog zo druk met jezelf. Ik weet nu dat ik echt eerste mijn eigen kroon moet fixen. Goed op jezelf zorgen Cleo. Dan zet je je kracht als vanzelf in...tijd is je vriend.
 9. kruidenthee67

  Pelle drinkt niet meer

  Keep up the good work
 10. kruidenthee67

  nieuw

  'Zo kan het niet langer...' Dat klinkt voor mij als een goed moment om naar de huisarts te stappen. Ik begrijp dat je bang bent. En herken de logische reactie om dan handelen uit te stellen. Ik was bij tijd en wijle echt een struisvogel. Juist het 'doen' kan je een flinke zet in de goede richting geven. Zelluf doen, niet alleen...Succes en sterkte gewenst!
 11. He, een nacht goed slapen doet goed. Niet dat ik zó slecht slaap...maar wel onderbrekingen en vroeg wakker. Nu ook vroeg wakker, maar wel uitgeslapen. En al buiten koffie en ontbijtje genuttigd....vogels bekeken..rustige opstart..dat werkt door in de dag. Weet ik allang..maar het lukt me steeds beter de weetjes toe te passen...wijsheid komt met de grijsheid haha! Een wat voller weekend start dan toch anders...niet te ver vooruit kijken, wat meer beleven in het moment. En dat mag ik allemaal zelf doen Gek, want terwijl ik schrijf 'mag'...voelt het ook als toestemming voor mezelf...het hoeft niet zo ingewikkeld...dat is ook een keuze. Drank past hier voor mij echt niet meer in. Bij alle stappen die ik zet, realiseer ik met dat. 'De verandering' is pas echt begonnen, bij die ene, eerste stap. Tot zover op de vroege zaterdag...heb het goed vandaag.
 12. Goeie tip Vol...meteen besteld...ik kan maar niet overschakelen naar een digitale agenda..ben zo verknocht aan mijn rode boekje...
 13. Euh...met schoenen aan onder de douche toch? Lief zijn...dat mag gewoon....
 14. @Penny Wat dapper dat je dit hier zo vertelt. En herkenbaar, het 'rare dingen' doen met drank op. Dat uitspreken kan ik goed in de groep, het delen van die nare ervaring ervaar ik als helpend. Niet makkelijk...maar wel onderdeel van het proces. Vanochtend de uitzending van Mooiste meisje uit de klas teruggekeken. Wel goed dat er aandacht aan alcoholverslaving wordt gegeven... Ik sluit me aan bij fleurtje. Het verleden is niet terug te draaien, hoe je nu handelt is wat er toe doet.
 15. kruidenthee67

  Nieuw hier! Shanti34

  Welkom hier! Je hebt al veel bemoedigende woorden ontvangen. Ja, schaamte...herkenbaar. Het lijkt al weer even geleden, maar ik kan de schaamte nog 'voelen'...die me ervan weerhield hulp te zoeken. Het forum was de eerste stap. Anoniem. Daarna durfde ik de stap naar de huisarts te zetten. De schaamte voorbij. Dat was voor mij een zeer belangrijke stap. Want juist de schaamte bleef me in de weg zitten, hield deurtjes open naar drank. Succes op jouw weg!
 16. Gelukkig heb ik nooit gerookt.....
 17. kruidenthee67

  Voorstellen

  Welkom Marloe, Dapper dat je deze stap hebt gezet, naar het forum. De schaamte om naar de huisarts te stappen is herkenbaar. En wellicht door hier te 'oefenen' je uit te spreken kun je die stap ook gaan zetten. Naast het hier schrijven, heeft die stap mij veel gebracht. Hou je taai en veel succes.
 18. kruidenthee67

  Ik ben

  Oef..je raakt me met je schrijven. Keep up the good work Quinn. Voor jezelf.
 19. Rapilos...veel geluk voor je in weer een nieuwe fase van je leven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...