Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

kruidenthee67

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  8414
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  64

Alles door kruidenthee67 geplaatst

 1. kruidenthee67

  GewoonDoen

  'Eenmaal het besluit genomen te stoppen met drinken kon ik mijn herstel op de eerste plaats zetten'. Dat is hoe het voor mij werkt. Ik ben daarin geen slachtoffer meer, maar heb zelf de verantwoording, voor mijn herstel en voor wat daar bij nodig is. Of mijn partner drinkt en wat hij drinkt wanneer en hoeveel is voor mij niet meer interessant. Tuurlijk ben ik blij dat hij zeer weinig drinkt en op zijn manier rekening houdt met mij. Ik moet er niks mee, ik hoef ook niet 'sterk' te zijn. Ik ben sterk, omdat ik mijn eigen herstel voorop stel. Wanneer er een fles in de koelkast achterblijft en ik dat niet prettig vind, vraag ik man om de fles weg te zetten (ja, nog steeds in gesloten kast). Als hij er niet is, en me dat te lang duurt, spoel ik m weg. Ik projecteer het niet meer op hem. Dat geeft zo n rust en ruimte. Dat is wat 'sterk' voelt, voor mij. Dat is wat langere tijd stoppen heeft gedaan. Ook ik val terug in oud gedrag en patronen. En vind mezelf af en toe 'slachtoffer'. Hoort erbij denk ik maar, inclusief de denkmachine die dan op volle toeren draait en het mechanisme om te verdwijnen, ofwel alles te willen vermijden. Ook daarin ben ik geen 'slachtoffer' meer. Er zijn manieren om daar mee om te gaan. Makkelijk, neuh...heus niet altijd...maar het kan wel. Lief zijn voor jezelf, GD. Goed voor jezelf zorgen. Gewoon doen... Mag ik mee doen met een 'gewoon doen' dag, dat klinkt wel aantrekkelijk. Gewoon, doen...
 2. Keep up the good work! Zeg ik tegen ons en mezelf
 3. kruidenthee67

  Sober

 4. Hoi Manou..dagdraad gevonden...Goed dat je niet verder drinkt Pot thee zetten?
 5. kruidenthee67

  Manou

  Hoi...wat vervelend...dat je je zo alleen voelt.
 6. kruidenthee67

  Nieuw hier

  'Ik denk dat soms wordt onderschat hoe een 'cruel to be kind' boodschap kan aankomen. Als je met je pootjes omhoog ligt en steun zoekt. Ik ben er absoluut geen fan van. Misschien geen verrassing als ik zeg dat ie bij mij ook niet werkt. (wellicht autoriteitsdingetje) Ik kom niet voorbij het 'cruel' gedeelte. Het 'kind' komt niet binnen, laat staan de 'les' of boodschap. Ik ben eerder geneigd om de les in omgekeerde volgorde uit te voeren. Fans van de methode passen hem misschien graag toe, en kunnen er misschien ook wat mee als ze zelf op deze manier 'aangepakt' worden. Prikkelende vràgen hebben mij wel verder gebracht. En nog meer als de vraagsteller ook nog met mij deelt waarom hij deze vragen stelt: nieuwsgierigheid, bezorgdheid, irritatie?" Etty, ik ben zo vrij je tekst op mijn draad te zetten. Ik liep en loop daar zelf tegenaan. Als boodschapper en ontvanger. Inmiddels 'begrijp' ik hoe het werkt, bij mij. Wat er bij mij getriggerd wordt en hoe het niet werkt. En ook wat wel. Met name in mijn relatie heel belangrijk. Ach, kom het eigenlijk over al tegen. En het gaat nog eens niet altijd om de 'cruel' maar 'confrontatie". Mijn eigen reactie (primair) daarin her- en erkennen was en is de sleutel, naar gelijkwaardigheid en werkende acties. Communicatie, geweldloos. Niet simpel, wel nodig in mijn proces. Ik word er 'beter' van. Maandag de stap 'nederigheid' aan de orde gehad in onze groep...en die houdt me in dit kader ook bezig. Ik zie het vaak 'mis' gaan, hier op het forum ook. Ik verbaas me over de veroordelende reacties als iemand er doorheen zit. En tegelijk over de goedpratende reacties in het kader van zachte heelmeesters...bij twijfel niet inhalen is het advies aan mijzelf. Luisteren naar een ander is altijd goed, laten weten dat je de ander gehoord en gezien heb kan al zo belangrijk zijn. En me afvragen, voor wie of wat reageer ik? Mijn reactie zou in veel gevallen iets zeggen over 'mijzelf'. Daar is een ander niet altijd mee geholpen. En überhaupt me afvragen, zit die ander (ongevraagd) op mijn 'hulp' te wachten..hoezo? Vragen, bevragen vanuit oprechtheid...dat is waardoor ik me gezien voel. En me veilig voel. En dus kan openstaan voor 'feedback'. In de praktijk betekent dat, als ik op mijn bek ga, wil dat 'kind' eerst een aai over de bol. Daarna kan ik heeeeel veel hebben. Die aai zocht ik bij de ander...en inmiddels ben ik heel af en toe in staat mezelf die aai te geven....ik geloof dat dat compassie heet. Moest ik ff kwijt.
 7. @lady jane Geniet ervan! Wat heerlijk.....
 8. kruidenthee67

  GewoonDoen

  Nou, waar hang ik uit? Sorry hoor....ik maak een fout.....
 9. kruidenthee67

  Stoppen met verdoven

  Ik werd geraakt door wat Lika en Jopie gister schreven. En nu door wat jij daarover schrijft. Het is zó enorm herkenbaar wat je schrijft.
 10. kruidenthee67

  GewoonDoen

  Mooi om jouw proces te lezen. Je kunt de ander niet veranderen. Wel verandert er wat als jij dingen anders gaat doen. Tenminste dat is mijn ervaring. In dat stuk van Lichtflits wordt gesproken over 'projectie'. Dat geldt natuurlijk voor beide partijen. En dat je samen een 'systeem' bent. Met patronen, gewoontes. Jouw veranderingen brengen hoe dan ook beweging, verschuiving. Wat mij, ons hielp was 'tijd'. Maar ook af en toe wat afstand. En communiceren. Daar hebben we wel hulp bij gezocht. Een verademing, iemand die 'meeluisterde' en confronteerde. Mij, maar ook de ander. Dat was erg leerzaam voor beide partijen. Een jaar rond droog was voor mij nodig...om daarin soort van rust te ervaren...waardoor eerder opgedane inzichten en 'weten' konden landen. Jij bent er weer bijna he, dat jaar rond. Goed bezig GD!
 11. kruidenthee67

  tegen de 40, ben het zat...

  Niet drinken ,niet meer verdoven...alles komt extra hard binnen. Pittig. Heb je hulp, begeleiding? Kun je in RL ook met iemand praten? Sterkte, succes.
 12. Voornemen om wat te werken...maar aan t rommelen...opruimen, weggooien, beetje poetsen, wasje...voelt als nietsdoen en toch straks blij met de 'orde' (voor zolang dat duurt in ons gezin...haha). Grappig hoe dat werkt zen en energie levert het me op.
 13. kruidenthee67

  Dagboek Bilo

  En voor elk onderzoek is vast een tegen onderzoek te vinden
 14. kruidenthee67

  Sober

  Fijn dat je weer naar je groep kunt. En mooi om te lezen dat je contact met leden hebt. Waardevol en helpend. Ik heb pas een boekje van AA over sponsorschap gelezen. Hoe belangrijk dat is, kan zijn. Gewoon door gaan Sober in t adb proces en het lichamelijke herstel.
 15. kruidenthee67

  Hallo. Doodeng.

  Nee, dat ga je niet doen. Omdat het niet meer werkt dappere Lika. Kalmte Moed en wijsheid en een dikke knuffel.
 16. kruidenthee67

  Hallo. Doodeng.

  Lieve Lika, wat een ontzettend herkenbaar proces beschrijf je hier. De angst om..........en precies die heeft mij ervan weerhouden 'te doen'. En juist dat 'doen' is nodig om te leren, om te leven. Het goede nieuws is, t'is nooit te laat om te leren. Om te leven. Nu
×
×
 • Nieuwe aanmaken...