Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Bert1953

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  101
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Bert1953

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

790 profielweergaven
 1. Misschien reageer ik wat nuchter of wat naïef. Als de boel gehackt is, moet een iter er mee aan de slag, kwestie van tijd en deze site grondig onder de loep nemen. Wel jammer dat de beheerder niet even aangeeft we zijn er mee bezig. Ik voel me door deze situatie niet onveilig. Wat mij betreft zal ik hier gewoon af en toe mijn bijdrage leveren.
 2. Inderdaad @jopie zo werkt een dergelijk systeem. Je kunt jezelf alleen beschermen door totaal niet te reageren. Men is op zoek naar slachtoffers dit dit wel doen.
 3. Bert1953

  Opnieuw even voorstellen

  Hallo sjonnie 81, Welkom hier, ik hoop dat je steun gaat ervaren van dit forum. Ja een zware depressie is slopend, dan kunnen zelfs de meest basale dingen, zelfs eten moeilijk worden. Loodzwaar kan dat zijn. Heb ik het bij het juiste eind als ik aanneem dat je ook drinkt, omdat je hier besluit te schrijven? Heeft de opname die op komst is vooral met alcohol of juist met je depressie en/of andere problemen te maken. Ook veel drinken kan een depressie veroorzaken. Of is de depressie er al veel langer? Hoor het graag. Groet, Bert
 4. Bert1953

  Opnieuw even voorstellen

  Eigenaardigheden kunnen ook zijn charme hebben Lonster.
 5. Dank je rapilos, Onder even opnieuw voorstellen.
 6. Goedemorgen, Mijn naam is Bert en ik heb mijzelf al voorgesteld op Wie is Wie. Ik heb hier eerder geschreven en voel weer de behoefte in jullie midden te zijn.
 7. Bert1953

  Opnieuw even voorstellen

  Hoi Lonster, dat is inderdaad een mogelijkheid die ik al eens onderzocht heb. Dat was ooit lange afstand hardlopen maar dat zit er niet meer in i.v.m. rugklachten. Eigenlijk is mijn vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige mijn werk en hobby. Deze zomer viel dat even bijna stil, gelukkig deze week al weer drie afspraken. Eén van mijn eigenaardigheden is dat ik niet lekker functioneer in grotere groepen. Als ik het onderwerp boeiend vind praat ik volop mee. Gaat het over het weer of babbelen over niets bijzonders dan val ik binnen tien minuten stil en ga ik me ongemakkelijk voelen. Het gekke is, dat heb ik dan weer niet als ik voor mijn werk bij iemand langs ga ter ondersteuning. Dan praat ik zo een uur vol. Ik ben meer een één op één mens. Mooi dat je voor nu er voor kiest om helemaal niets te drinken en dat jij je hier fitter bij voelt. Wanneer heb je die keuze gemaakt?
 8. Persoonlijk zou ik mijn eigen verhaal niet als succesverhaal omschrijven @bumperjim. Al vind ik het wel knap dat ik nu al jaren zelf achter het stuur zit als het om mijn alcoholgebruik gaat. Of ik succesvol ben laat ik graag aan de ander over om te beoordelen. Wat ik veel belangrijker vind is dat ik de onderliggende oorzaak van mijn alcoholmisbruik ben gaan herkennen en gaan aanpakken. Mijzelf open en eerlijk onder de loep ben gaan nemen en op basis daar van serieuze veranderingen in mijn keuzes en gedrag heb doorgevoerd. Ik meen te hebben gelezen dat jij ook een dergelijk proces door maakt, bijvoorbeeld hoe jij vandaag in je werk staat. Hoor het graag. @YanaIn relatie tot alcohol gebruik geloof ik zelf niet zo in "zolang het goed gaat gaat het goed". Ik heb een keuze gemaakt en voor mijzelf een aantal voorwaarden gesteld waaraan mijn leven moest blijven voldoen. Die voorwaarden hadden/hebben vooral te maken met hoe ik in het leven wil staan en hoe ik met mijzelf om ga. Dat is niet alleen mild zijn naar mijzelf, maar waar nodig mijzelf ook keihard aanpakken.
 9. Hoi @bumperjim, Ik nodig je graag uit te vertellen hoe jij dit persoonlijk ervaart. Zo'n algemene losse opmerking zou als een oprechte vraag, maar ook als spottend kunnen worden uitgelegd.
 10. Bert1953

  Opnieuw even voorstellen

  Hallo Jopie, Opmerkelijk dat jij je mij nog herinnert (rare zin). Ik kan me zelf niet zo goed herinneren wat ik in die tijd schreef en ik kan het ook niet terug vinden. Ja ik ben vandaag aardig in balans en sta meestal aardig stevig met twee pootjes in de klei. Ik kan tegenwoordig aardig met mijzelf overweg, maar ontdek ook dat ik wat "eigenaardige" kantjes heb. Zo vind ik mijzelf wel een sociaal mens op zijn tijd, maar tegelijkertijd ben ik ook een beetje een "lonely wolf". Aan de combinatie kan ik nog niet helemaal wennen. Zeker nu er als het om werk gaat in deze vakantietijd weinig te doen is. Ik heb geen gezin (meer) waar ik deel van uit maak. Wel een goed contact met mijn zus en zwager, wonen een end weg. Ik ontdek dus nu dat mijn contacten voornamelijk bestaan uit collega's en mensen die ik (tijdelijk) ondersteun. In zo'n periode voelt dat dan soms ineens aan als "eenzaam". Alleen zijn is vaak geen probleem als ik maar die werkcontacten heb. Dat houdt mij bezig de laatste tijd in de gewone wereld. Geen huisje, boompje, beestje voor Bert, maar wel een leven dat de moeite waard is.
 11. Hallo Lonster en Yana, Waarschijnlijk omdat het een erg gevoelig onderwerp blijft ook in onze maatschappij. Als je een alcoholist bent en erg veel drinkt ontmoet je al erg veel vooroordelen/ stigma's, ook als je inmiddels gestopt bent met drinken. Als iemand met een zwaar alcoholverleden probeert uit te leggen dat hij/zij weer wat drinkt, dan zie je alleen maar grote wazige ogen van stomme verbazing. Hoe haal je het in je hoofd, hoe dom kan je zijn. Kat op het spek binden. Eens verslaafd altijd verslaafd, enz. Dat is het algemene beeld, ook bij veel mensen met een verslavingsachtergrond die gestopt zijn. Daarnaast heeft een groot deel van de mensen die gestopt zijn behoefte aan mede stoppers en steun van die groep. Dat is zeker het eerste jaar dat je bent gestopt ook ontzettend belangrijk. Maar ook de hulpverlening in verslavingsland of bijvoorbeeld de AA kiezen blijvend stoppen als uitgangspunt en hanteren dit zelfs als eis. De AA heeft maar één hoofdregel "je moet de wens hebben volledig met alcohol te stoppen". Heb je die wens niet dan pas je niet in het plaatje en ben je eigenlijk niet welkom. Tenslotte geldt voor een heel grote groep mensen met een verslavingsachtergrond inderdaad dat definitief stoppen met gebruik de enige oplossing is. We moeten wel eerlijk blijven, een groot deel van de groep die het probeert valt terug in gebruik. Erger nog valt terug in oud gedrag. Ik drink dagelijks drie bier, al drie jaar achtereen. Dus je zou dit gecontroleerd drinken kunnen noemen.
 12. Bert1953

  Opnieuw even voorstellen

  Weet je @bumperjim ik vind zelf dat ik nog verslaafd ben nu ik dagelijks drie bier drink, sommige mensen noemen dat "drinken blijft altijd een kwetsbaarheid". Ik vind persoonlijk dat dit ook voor jou geldt. Ook af en toe wat drinken na een zeer actieve verslaving duidt op een zekere verslaving. Ik leg de grens bij drie bier, jij bij af en toe één maar niet dagelijks. Ook mensen die niet meer drinken blijven in mijn ogen kwetsbaar voor een terugval. Jij geeft mij advies onder de noemer van het is maar mijn bescheiden mening hoor! Je vindt jezelf toch verslaafd! Verder heb ik er ruim drie jaar geleden inderdaad het advies opgevolgd een tijd helemaal niet te drinken, elf maanden om precies te zijn. Jij drinkt nu twee jaar af en toe, ik drie jaar drie bier. Bumperjim drie jaar drie bier is inderdaad een regelmaat met een harddrug, maar in mijn ogen is af en toe maar niet dagelijks dat ook, drinken van een harddrug. Het klinkt als mij kan niets gebeuren. Blijf scherp jongen.
 13. Bert1953

  Opnieuw even voorstellen

  Ik hoor er niet bij!? Het is een gevoel dat ik al in mijn jeugd kreeg omdat ik mij onveilig voelde. Nu een heel leven later is dat gevoel een stuk minder toch!? Mooi niet, het is weer terug en al een tijdje ook. hoe moet ik vandaag met dat rot gevoel om gaan? Ik ben verslaafd, maar drink al jaren dagelijks drie bier. Ik ben niet sterk genoeg om er helemaal mee te stoppen, denk ik dan. Alleen de stoppers hebben recht om hier te schrijven denk ik dan. Ik kan een ander toch niet adviseren maar eens een tijd niet te drinken, terwijl ik zelf wel drink? Ik heb het gevoel dat ik nog bij de ene nog bij de andere partij hoor. Zo heb ik verschillende zware depressies door gemaakt en ik lijk dit door hard werken aardig onder controle te hebben (de laatste was drie jaar geleden). Dan voel ik mij weer een licht gewicht in vergelijking met anderen. Ik heb anti-depressiva afgebouwd zonder ontwenningsverschijnselen, terwijl een grote groep mensen hier veel problemen bij ondervinden. Verder werk ik nu ruim 3 1/2 jaar als ervaringsdeskundige bij MEE, ook daar hoor ik met een zekere regelmaat "Ja maar jij bent een geval apart". Jij kunt wel een"cliënt" zonder bemoeienis van een professional ondersteunen . Ik heb mijn leventje aardig op orde, maar rond dit onderwerp kan ik mijn draai nog niet vinden. Zijn er mensen die hier iets in herkennen? Vaak heb ik dan de gedachte "je moet niet zeuren Bert" het gaat toch goed met je! Je gaat toch zeker niet zielig zitten doen wel! Nou zielig ben ik zeker niet, maar het maakt me wel onzeker.
 14. Bert1953

  Opnieuw even voorstellen

  Dank je wel voor jouw welkom Lika.
 15. Voor mij geldt ook zo iets. Ik schenk mijn eerste bier in na 20.00 uur, drink er drie en kruip dan om 0.30 uur mijn bedje in. Bij mij is het wel een dwingende gewoonte. Schenk ik pas om 22.00 uur dat eerste biertje in dan moeten het er toch wel drie worden, al drink ik die derde dan vaak niet helemaal leeg, dat dan weer niet. Raar ding die verslaving!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...