Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Pytje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  601
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

1 Volger

Over Pytje

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

1002 profielweergaven
 1. Pytje

  ongoing

  Dag 4. Vandaag dan maar eens een afspraak maken om mijn leverwaarden te prikken. Ik heb eigenlijk geen klachten, maar de ha vond het toch verstandig. Verder goed geslapen, hoewel ik 's ochtends met hoofdpijn wakker word. Maar dat ken ik van vorige periodes. De slaap is anders en tegen de ochtend steeds dieper. Het nuchter zijn voelt 's ochtends als 1 grote kater
 2. Pytje

  even voorstellen, stoppoging 100

  Ik ken dat @Denise79, die gedachtes. Daar ben ik nog het meest bang voor, dat zo - als zo vaak - met mij aan de haal gaan. Als er nu een gedachte aan of associatie met wijn in me opkomt zeg ik tegen mezelf: "deze gedacht helpt me niet". Het is precies zoals @Rosee zegt: het zijn maar gedachtes.
 3. Pytje

  ongoing

  Het gaat goed. Dag drie. Gedurende de dag voel ik me fitter. Tegen vijf uur gaat het kriebelen, maar ik weiger al te veel gedachten aan alcohol te verspillen. En als ik dan 's avonds nuchter mijn bedje inkruip voel ik mij trots en opgelucht dat ik het me bewust ben dat ik dat bed in ga (anders ben ik al ongeveer in coma op de trap).
 4. Pytje

  ongoing

  @Denise79, hij heeft mij natuurlijk al heel vaak zien stoppen. Doet altijd mee, omdat hij zelf ook wel vindt dat het bij hem wat minder kan. Hij is zelf een echte Bourgondiër en begrijpt niet altijd dat het voor mij zo'n punt is, dat mijn "nodig hebben van alcohol" uit een ander vaatje komt dan het zijne. Ik herkende jouw verhaal wel wat dat betreft. Hij heeft destijds wel gezien hoe het stoppen met roken een langdurige strijd voor mij was, dus ziet wel overeenkomsten. Ik zelf ook wel.
 5. Pytje

  even voorstellen, stoppoging 100

  Hoi @Denise79, net als ik weer terug hier. En, net als ik, nog steeds stoppen en weer terugvallen. Wat een energie kost dat, hè? Ik heb me afgelopen week, met schaamrood op de kaken (en waarom eigenlijk??) bij de huisarts gemeld. Omdat al die stoppogingen mij hebben doen inzien dat ik het niet alleen kan. Heb jij al eens overwogen om hulp te zoeken? Of dat misschien al gedaan?
 6. Pytje

  ongoing

  Vandaag de eerste dag van de rest van mijn leven. Ik sinds gisteren echt zin om te stoppen. Een nieuw fase met extra hulp. Fijn om hier weer terug te zijn ook!
 7. Pytje

  ongoing

  Dank je @kruidenthee67. Ik ga nu dus inderdaad zonder Refusal beginnen. Ik dacht juist dat ik daardoor minder gevaar zou lopen om te gaan sjoemelen, maar ik laat het maar op me af komen. Het loopt niet voor niks zo.
 8. Pytje

  ongoing

  Hoi Etty, dank je!
 9. Pytje

  ongoing

  Klopt, ik ben maar met de deur in huis gevallen (de digitale deur). Volgende week word ik gebeld voor praktijkondersteuning. En voorstel om de leverwaarden maar eens te meten. Laatste keer was 2004. "Waren ze toen goed?" vroeg ik. "Ja". "Oh, dan hoeft het niet" wilde ik nog zeggen. Ik ben een schijtert. Toch maar een afspraak gemaakt.
 10. Pytje

  ongoing

  heb vanochtend de ha gebeld. Ik word teruggebeld en ben nu wel een beetje zenuwachtig. Hoe ga ik vertellen wat de klachten zijn? Gewoon, zoals het is neem ik aan....
 11. Pytje

  ongoing

  Zo'n pleonasme (ik denk geen tautologie) benadrukt nog maar eens dat we het hier samen doen
 12. Pytje

  ongoing

  Dank je voor je advies, GewoonDoen!
 13. Pytje

  ongoing

  Hé Rosée, wat leuk dat ook jij nog hier bent. Ik drink nu minimaal 1 fles in de avond. Soms wat meer, maar mijn "redding" is dat ik op een gegeven moment in slaap val.Ik was toen inderdaad met AD gestopt, maar dat was ook de laatste keer, geen goed idee. En jij, ik heb me nog regelmatig afgevraagd of je de poging om sociaal te drinken zou aangaan. Antwoord is dus ja. Mijn ervaring is: je stopt een periode, begint dan met zeer beperkt te drinken en je trots te voelen dat je dat kunt, maar na verloop van tijd laat je het toch wat losser en losser.... totdat je weer bij het begin bent. Zo gaat het nu inmiddels bijna drie jaar bij mij. Het kost veel energie. Maar misschien kan het bij jou anders. Iedereen gaat er tenslotte anders mee om.
 14. Pytje

  ongoing

  Hoi Cleo, ik weet nog dat we lang in dezelfde strijd zaten. Bij jou is de knop echt omgegaan, hè?
 15. Pytje

  ongoing

  Dank je, Bumperjim, je hebt helemaal gelijk met die knop! Je bent nog steeds een fijne nuchtere beelddenker!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...