Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Pytje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  937
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

1 Volger

Over Pytje

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

1216 profielweergaven
 1. Pytje

  Ik wil stoppen met alcohol

  Heb je hier - los van je alcoholgebruik - al eens hulp voor gezocht? Angst zou je ook kunnen bestrijden met iets anders dan alcohol. Voor jou bestaat er nu een heel direct verband, maar is dat wel nodig?
 2. Pytje

  ongoing

  Helemaal eens @lady jane. Zolang we elkaar niet de maat nemen hier - en dat gebeurt volgens mij nauwelijks - blijft het zinvol om te komen. Ik heb die spiegel wel nodig, ik heb het nodig om verantwoording naar mezelf af te leggen, om eerlijk naar mezelf te zijn. En dat gaat toch beter als ik het niet in mijn kop rond laat zingen.
 3. Pytje

  ongoing

  Het is volgens mij totaal niet relevant om te bespiegelen wat veel en wat niet veel is. Iedereen op dit forum zoekt een weg om Alcohol de Baas te worden, toch? Voor de meesten betekent dat dat ze niet drinken, voor sommigen dat ze af en toe drinken en voor weer anderen dat ze de hoeveelheden die ze nemen, beperken.
 4. Pytje

  Ik ben ik

  Marianne, welkom! Je klinkt heel eerlijk en verdient het om alle mooie dingen die nu op je pad zijn gekomen te behouden. Die andere vriend - de drank - blijft misschien nog even op je schouder tikken, maar je hebt teveel om op het spel te zetten, toch?
 5. Pytje

  ongoing

  @SanMiquel en @Rosee, het gaat wel goed hoor. Ik dronk me inderdaad in het verleden niet laveloos, ook al omdat ik voor die tijd al in slaap was gevallen. Het ging ook heel lang goed met 2 tot 3 glazen per dag, totdat Corona kwam en ik mijn structuur kwijt was. Waar ik steeds meer achter begin te komen, ik schreef het ook al in het begin, is dat structuur voor mij allesbepalend is. Dingen moeten duidelijk zijn. Ik drink niet of ik drink 2 glazen per dag; het geeft me hetzelfde soort van gevoel. Als het voor mezelf maar duidelijk is. Ik ben nu erg bezig met de woorden van @knakker: je moet iets kiezen dat bij je past en daar dan ook voor gaan. Ik ben me ervan bewust dat alle andere varianten veel energie kosten en blijven kosten. De afgelopen vier maanden hebben me tot nu toe in ieder geval opgeleverd dat ik veel meer ben gaan sporten en dat ik dat - nooit gedacht - als heel prettig ervaar. Dat is voor mij een enorme winst.
 6. Pytje

  6 dagen droog en verder......

  @SanMiquel, lief berichtje op het weekpact. As woensdag ga jij de vier maanden aantikken. Ik ben een beetje gestruikeld op het laatste stukje ernaartoe door in de afgelopen dagen een paar keer een glas wijn te drinken. Maar dat had je vast al gelezen. Het zou hypocriet zijn om mezelf nu op het weekpact te zetten, ik weet niet precies wat ik wil momenteel. We hebben een tijdje samen op gefietst, maar ik heb even pech onderweg helaas. Nu ga je even alleen aan kop. Gaat je lukken!
 7. Pytje

  ongoing

  Dankjewel @knakker. Hier heb ik wel iets aan. Vooral over dat bedenken wat echt bij mij past. Dat lijkt mij een heel goed begin. Ik begin altijd met stoppen als ik mezelf heel erg de keel uit hang. Op het moment dat vertrouwen in mezelf nul is en ik mezelf nog eens een periode extra vol heb gepropt met drank om dichterbij het punt van absolute walging te komen. Die beelden blijf ik mezelf dan een aantal maanden voorhouden. Ik moffel, zoals jij zegt, de meer aangename kanten weg want die kan en mag ik dan niet voelen. Na een paar maanden voel ik me weer beter, het vertrouwen is hersteld en er is meer ruimte voor die positieve kanten (in mijn geval twee dingen: ik slaap beter en ik vind een goed glas wijn ook gewoon lekker). En dan slaat de twijfel toe. En zo blijf ik zwalken van het ene uiterste naar het andere. Een rationele beslissing op basis , gemaakt ergens tussen die uitersten in, zoals jij die voorstelt, heb ik nooit genomen. Heel veel dank voor dit inzicht!
 8. Pytje

  ongoing

  Nee, ik geloof dat het zich langzaam opbouwt. Een aanleiding is wel dat ik steeds minder goed inslaap. Lig vaak nog een paar uur naar het plafond te staren. Daar had ik nooit last van toen ik wel alcohol dronk. Toen ik jonger was had ik dat ook en ergens ben ik bang dat dit weer zo blijft. In die uurtjes begint het denken aan alcohol weer. Overdag is dat weg, maar met steeds meer moeite. Dat bedoel ik met "het bouwt zich op". En dan gaat de knop in een keer om. Weet ik niet meer wat tegen wat opweegt. Nu even niet, maar eigenlijk weet ik het wel natuurlijk en eigenlijk zou ik ook een andere manier moeten vinden om met mijn slapeloosheid om te gaan. Ik voel me niet hopeloos momenteel. Ik heb veel gewonnen tot nu toe en heb veel meer vertrouwen in mezelf dan een paar maanden geleden. Zit nu even in een kleine alcoholidentiteitscrisis, maar ik ga het gewoon weer oppakken hoor!
 9. Pytje

  ongoing

  Ja, dat zou ik wel moeten doen misschien. Ik dacht deze keer ook echt dat ik dat bereikt had. Hoewel ik dus wel voelde dat ik niet op het jaarpact zou willen, daar zat nog een escape. Maar hoe doe je dat, zo'n achterdeur dichttimmeren. Er is toch altijd wel een manier om hem weer open te krikken?
 10. Pytje

  ongoing

  met die woorden bedoel ik dat ik al vaker op dit spoor heb gezeten. Ik ken mezelf als iemand die het op de lange duur niet volhoudt. En dan weer opnieuw begint aan het hele proces. Ik kan gewoon heel moeilijk afscheid nemen, ben een beetje de Heintje Davids in de alcohol denk ik. Ik zou niet weten hoe ik iets had kunnen doen toen ik het aan voelde komen. Het wordt dan een enorm gevecht in mijn hoofd, het moment waarop ik wel ga onderhandelen, terwijl ik weet dat ik dat juist niet moet gaan doen...
 11. Pytje

  ongoing

  Zo ken ik mezelf weer.... eergisteren en gisteren een glas wijn gedronken. Ik moet daar ook bij zeggen dat het er de hele week al aan zat te komen. Het is zoals de vorige keren eigenlijk. Een tijd niks en dan toch weer - welliswaar matig - beginnen. Dat matige kan ik vrij lang volhouden, dat weet ik ook al van mezelf. Het is niet zo dat alle neuronen in mijn hoofd feest gaan vieren en dat ik dan aan grote hoeveelheden begin. Dat maakt het ook zo moeilijk denk ik. Ik kan echt wel genieten van dat glas. Maar tegelijkertijd heb ik mezelf al vaak genoeg bewezen dat het op den duur dan toch weer meer wordt. Ik weet het even niet eigenlijk...
 12. Wat bedoel je hiermee Bor?
 13. Pytje

  ongoing

  Dank je Kruidenthee. Ik ben dus nu ook een augurk in jouw beeldtaal. Daar ga ik eens even op kauwen.. figuurlijk dan.
 14. Pytje

  ongoing

  Helemaal prima Rosee. Ik denk dat we juist leren door de verhalen van anderen. Dat van mezelf ken ik inmiddels wel!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...